Xionov Pôstny Log

Tady si každý můžete založit svůj vita-deníček.
Podmínkou je, že název deníčku bude začínat vaší přezdívkou.
Viz vzor.

Moderátor: hugo

Odpovědět
Renáta
Příspěvky: 5025
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Renáta »

Xion, celkom mi ten tvoj džúsový pôst začína vŕtať v hlave. Veď keď som 38 dní zvládla Breussovku (chýbali len 4 do konca), tak s možným širším výberom štiav to musí byť brnkačka. :D A človek si aj pochutí. Čo sa o tej kombinácii pri Breussovke nie vždy dalo povedať, niektoré dni mi bolo už len pri pohľade na tú zeleninu blééé. Tak som cca polovicu času pila len vodu. Mala som aj knihu od dr. Airolu o džúsovom pôste, ale požičala som ju jednej dievčine s rakovinou. Umrela a knihu som už od nej nemohla pýtať... Ale napokon ani neni potrebná, veď tých kombinácií si človek dokáže vymyslieť na mraky.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Renatka, nejak nechapem, co Ti vrta v hlave? Je to moj prvy dlhy post. Rad by som pokracoval na 21 dni, mohol by som, uz som si na stavy zvykol a je to brnkacka, ale coskoro sa vraciam do Govindy, kde ma cakaju psychicke boje s obzieranim. Nebolo by to vhodne, navyse som schudol 9 kil, cize teraz mam 198/62. A to idem robit fyzicku robotu, takto zoslabnuty, neni sanca, pri fyzickej robote by som na dzusoch pochudol este viac. To by som mal zachvilu 198/55 a to je uz na nemocnicu. Takze, som si isty sam sebou aj svojimi pocitmi, ze bol najvhodnejsi cas post ukoncit, problemovy bol pre masivny detox, a hlavne moju psychicku priputanost na jedlo, o ktorej som tu cely cas pisal, plus problem vylucovania nocnej zlce, ktory mi prekyseli creva okolo 3 rano, a telo to vacsinou rozdychava tak do 12tej-15tej druheho dna, a s tymto fakt nieje sranda postit sa. (deje sa to kazdy jeden den, asi poslednych 10-15 rokov, cize od detstva, a s tym nieje sranda nielen postit sa, ale ani zit) Ak Ti to islo hravo, gratulujem, ale porovnavat dvoch ludi v postoch je irelevantne, pre niekoho moze byt 6 hodinovy post rovnaka zataz, ako pre ineho 40 dnovy. Ja zagratulujem celym srdcom tomu, co dokaze dat za takych okolnosti 6 hodinovy, zato keby mi Pavel povedal, ze dal 40dnovy, ani brvou nepohnem, lebo viem, ze pre neho to bolo asi taka zataz, ako ked sa ja naranajkujem.
Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 3466
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od s.arik »

Xion píše:Renatka, nejak nechapem, co Ti vrta v hlave?
No že by si taky dala ne? :) Nepochopila jsem Renátin příspěvek jako kritiku.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Uživatelský avatar
Samira
Příspěvky: 2326
Registrován: pon pro 28, 2009 19:56

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Samira »

Xion píše:Renatka, nejak nechapem, co Ti vrta v hlave?...
Xion, nechcem tu vysvetlovat nieco za Renatku, ale myslim si, ze si to malinko nepochopil. Naopak - Rena sa citi Tebou motivovana, Tvojim dzusovym postom a chcela by to skusit asi tiez. Tak som to pochopila ja. Nechcela nic porovnavat, ale vsak nech povie sama. Myslim, ze len si zaspominala na volakedajsiu Breussovku a dodava si "odvahu" pustit sa do dzusikoveho postu zas.
Inak - medzi nami - aj mna to dost laka. Tie flase so stavou, co si nosim do prace, su moje najoblubenejsie jedlo dna.

Cha - Sarka ma predbehla.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

JJ, nepochopil som to. Sorry, dnes blba nalada, no. :-)
olfess
Příspěvky: 584
Registrován: čtv bře 27, 2008 22:32

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od olfess »

Xion píše: pre niekoho moze byt 6 hodinovy post rovnaka zataz, ako pre ineho 40 dnovy. Ja zagratulujem celym srdcom tomu, co dokaze dat za takych okolnosti 6 hodinovy, zato keby mi Pavel povedal, ze dal 40dnovy, ani brvou nepohnem, lebo viem, ze pre neho to bolo asi taka zataz, ako ked sa ja naranajkujem.
To je velká PRAVDA, co si napsal. (až na tu Renatu, která se očividně nechává inspirovat :wink: )
Renáta
Příspěvky: 5025
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Renáta »

Xion, je to ako písali dievčatá. Asi som sa vyjadrila nejasne. To ma mrzí. Len som chcela napísať, že keď človek vydrží viac ako mesiac piť Breussovu kombináciu, tak potom nevidím problém, keď by mohol piť šťavy podľa svojho výberu. Mňam. A veru sa do toho pustím, aj preto, že neznášam to tradičné blbnutie na Veľkú noc (otrasné jedlá ala udené - top nezdravej výživy, hlavne, že je to tradícia :roll:).
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Renáta píše:Xion, je to ako písali dievčatá. Asi som sa vyjadrila nejasne. To ma mrzí. Len som chcela napísať, že keď človek vydrží viac ako mesiac piť Breussovu kombináciu, tak potom nevidím problém, keď by mohol piť šťavy podľa svojho výberu. Mňam. A veru sa do toho pustím, aj preto, že neznášam to tradičné blbnutie na Veľkú noc (otrasné jedlá ala udené - top nezdravej výživy, hlavne, že je to tradícia :roll:).
Rano som presvihol davku horciku a dostal som z toho hnacku, tak som mal otupene zmysly, a blbu naladu, takze som to zobral ako kritiku, ze ako mozem mat problemy pri takom brnkanco-poste. :-) Drzim Ti palce, stavy sa daju striedat, je to pozitok, no obcas som kvoli tomu trochu uletel... tak som sa tesil, ze ochutnam nejaku stavu, az som si jej spravil prilis vela, trochu som s tym blbol. Nabuduce chcem praveze vyskusat dzusovy monopost, asi na tej pomarancovej stave, to ma laka najviac. Drzim Ti palce, nech sa Ti to podari.

Dnes uz pevne jedlo, polka grapefruitu, druha polka odstavena.
Potom vypalovacia stava. Teda, odpornejsiu stavu som zatial este nepil. Ale verim, ze pripadne prezivsie parazity v crevach urcite nepotesila. :-)

Nazval som ju Vypalovac nevitanych hosti
Zaklad: Cvikla zeler 1:2 (dokopy 300 ml - lepsi by bol repikaty zeler, ale uz som mal len koren)
Hrst rukoly
Par stoniek a listkov cerstveho oregana
Listok bazalky
Stredne velky strucik cesnaku
Maly pruzok cerstveho zazvoru
Maly pruzok cerstveho chrenu (uf, toto bola sila)
Velka cierna redkovka
Prihodit 1 CL semienok ostropestrecu marianskeho (iba pokial mate Angel Juicer alebo podobny odstavovac ktory z toho vylisuje maslo)
Prihodit 1 CL semienok z papaje (iba pokial mate Angel Juicer alebo podobny odstavovac ktory z toho vylisuje maslo)
Zamiesat asi 3g kokosoveho masla, alebo 2g kokosoveho oleja
Zamiesat trochu kajanskeho korenia a kurkumu.

Teda, malo to silu. Vzniklo asi 3,5 deci stavy a pil som to asi 20 minut. :-)

Po takejto stave som zaradil mrazeny spenat Bonduelle, zmiesany s 1PL kefiru, a 1 rozpucenym cesnakom - bolo to prekvapivo dobre, ako zaklad na nejaky salat. Napadlo ma, ze napriklad s takou nakrajanou paprikou, feniklom, a kuskami porku, posypane lanovym semienkom, by to bola delikatesa. Spenatova vlaknina mi pripada ako idealna na tak dlho prazdne creva.

No a na to 2 dcl kefiru, nech sa pekne doplnia probiotika po odstahovanych parazitoch. :-)
Renáta
Příspěvky: 5025
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Renáta »

V pohode, všetko je ok :wink:
Šťavy sú fajn. Pijem ich často a napr. v sobotu som nimi nalievala aj môjho mäsožravého otca. :D Predtým však zjedol svoju "povinnú" dávku mäsa :roll:
kveta
Příspěvky: 1771
Registrován: úte led 03, 2006 15:57

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od kveta »

xione, nemam cas si precist dvuj denicek, ale trosku z konce jsem si precetla a zni to zajimave, az budu mit vic casu na cteni vratim se sem. blahopreju k delsimu obdobi na stavach. ta stava na vyhaneni parazitu, to je teda sila. doufam, ze te to neporazilo ha ha ha. (myslim to, aby nedoslo k nedorozumeni v dobrem) preju ti at ti to vita nadseni vydrzi :D
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

kveta píše:xione, nemam cas si precist dvuj denicek, ale trosku z konce jsem si precetla a zni to zajimave, az budu mit vic casu na cteni vratim se sem. blahopreju k delsimu obdobi na stavach. ta stava na vyhaneni parazitu, to je teda sila. doufam, ze te to neporazilo ha ha ha. (myslim to, aby nedoslo k nedorozumeni v dobrem) preju ti at ti to vita nadseni vydrzi :D
Diky Kvetka. :-)
Ta stava bola sila, a fakt bola dost odporna, ale pri myslienke, aka je odporna nevitanym hostom, som sa premohol. Ale trochu som sa bal, ved to bolo po 16tych dnoch dzusoveho postu, ci to so mnou nesekne. Ale nic sa nekonalo, akurat som citil, ze to je sila... hlavne ten chren v nej bol citit az v nose, som po tej stave soplil asi 15 minut. :-)
Toto keby sa popijalo cely den, a nic nejedlo, myslim, ze vela parazitov by si rozmyslelo, ci chcu byvat v takom koryte. :-)
Inak, tento post mi vela ukazal, to sa ani neda spisat, bolo by to na taku malu knihu. Ale vela veci som pochopil na urovni hlbokej mudrosti, to je tam, kde to vsetci vlastne chceme chapat, nie iba na povrchu mysle, ako to vacsinou konci. A takisto som pochopil ten rozdiel, ked je clovek prejedeny varenym a ked je dlho striedmy na surovom a bez tukov.
Na to par dni nestaci, mal som pocit, ze od vareneho sa telo cistilo takych 10 dni, kym som nadobudol ten pocit, takze nestaci 3 dni jest surove, a potom to nevydrzat a znovu prepadnut varenemu, a takto znovu dokola.
Len sa obavam ako to bude po navrate do restiky, uz dnesny den mi ukazal, ze to bude psychicky boj, pri mojej priputanosti na jedlo, mozno jeden z najtazsich v zivote, ak nie najtazsi.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Dalsia zaujimava stava, tiez vypalovacia, ale tentoraz velmi lahodna:
Mrkva
Cvikla
Zeler (aj stopka aj koren)
Pastrnak
Topinambur
Cierna redkvicka
Zerucha
Medvedi cesnak (nesetrit :-))
Paraorech
Hrst mandli
Kusok kokosoveho masla
Kajanske korenie
Kurkuma
kveta
Příspěvky: 1771
Registrován: úte led 03, 2006 15:57

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od kveta »

xione, taky diky za odpoved. treba jednou tu knihu napises. ja bych si ji urcite precetla, me zajima cim ostatni prochazeji v prubehu detoxu. verim ti, ze jsi prochazel zajimavymi stavy, a je pravda, ze tri dni pomuzou, ale kazdy den navic je silne znatelne lepsi. pokuseni-kdyz mu odolas, odejde od tebe, kdyz se mu vzdas, zustane s tebou. nevim, zda takove stavy pijes bezne, ale urcite ty dve posledni co jsem si precetla jsou originalni, nebo se mylim a kopirujes neci recept? preji ti dobrou chut!
kveta
Příspěvky: 1771
Registrován: úte led 03, 2006 15:57

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od kveta »

lehky to neni, ale je to mozny a urcite to stoji za to. preju ti to.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

kveta píše:nevim, zda takove stavy pijes bezne, ale urcite ty dve posledni co jsem si precetla jsou originalni, nebo se mylim a kopirujes neci recept? preji ti dobrou chut!
Take stavy bezne nepijem, ale odkedy stavim na Angely, tak to dost kombinujem. Vymyslal som ich sam, vacsinou im dam aj nejaky nazov, napriklad "Vypalovac nevitanych hosti". :lol:
Ten dzusovy post ma zaroven naucil dobre kombinovat, napriklad som bol prekvapeny, ze ovocne stavy sa mozu kombinovat jedna cez druhu, nikdy mi to nesposobilo problem, dokonca raz som vypil liter takejto: ananas-pomaranc-kiwi-hrozno-jablko-hruska-citron, bolo to niekde v polke dzusoveho postu, myslel som ze ma z toho vykoti, ale nic sa nedialo. Zato aj pol litra zeleninovej mi uz casto spravilo tazkosti v tej faze postu. Vtedy som pochopil, ze ovocne stavy su pre telo prirodzenejsie, ale mozno to bolo aj tym, ze do tej zeleninovej sa vytlaci viac mustu, a ten je tazsie stravitelny.
Fiona
Příspěvky: 3386
Registrován: úte úno 19, 2008 7:06
Bydliště: Buenos Aires, Argentina

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Fiona »

Nevim Xion. Co viem, tak najlepsie kombinovat ovocie s ovocim a zeleninu so zeleninou. Lenze Panboh vie :) Toz nech ti stavicky palia co maju palit a vyzivuju co maju vyzivovat. Howhg.
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Uživatelský avatar
Samira
Příspěvky: 2326
Registrován: pon pro 28, 2009 19:56

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Samira »

Xion píše:...myslim, ze vela parazitov by si rozmyslelo, ci chcu byvat v takom koryte. :-) ...
Tiez sa mi podarilo obcas vyrobit podobny ekrazit :)
A preto ma fascinuje, ze napr. v ciernej redkovke (stipe ako slak), kludne byvaju cerviky. Musia byt nejake zodolnene, mrchy. Alebo v cesnaku minerka porova. Alebo v hnusnej slanej vegete mole. Toto je mi zahadou, ako to tie hmyzy vydrzia a ci nahodou rovnako nepreziju aj ine hmyzy v nasich telach. :(
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Samira píše:Tiez sa mi podarilo obcas vyrobit podobny ekrazit :)
A preto ma fascinuje, ze napr. v ciernej redkovke (stipe ako slak), kludne byvaju cerviky. Musia byt nejake zodolnene, mrchy. Alebo v cesnaku minerka porova. Alebo v hnusnej slanej vegete mole. Toto je mi zahadou, ako to tie hmyzy vydrzia a ci nahodou rovnako nepreziju aj ine hmyzy v nasich telach. :(
Paraziti su velmi odolni a vychcani. Vlastne, tie, ktore neboli dostatocne odolne a vychcane, neprezili. A koho vlastne museli prezit? Divoko zijuce zvierata s absolutne spickovou vitalitou.
Ludske telo oslabene modernym sposobom zivota a degeneraciou je pre ne raj. :-)
Inak, ziaden vypalovac neposobi uplne na vsetko. Dokonca aj na MMS su niektore parazity imunne, vytvoria si okolo seba kyselinovy hlienovy obal, cez ktory neprenikne ani imunitny system, ani MMS. A svojimi splodinami si zaroven znackuje teren, ktory aj pri alkalickom zivotnom style ostane kysely. A tak sa moze lahko stat, ze cele telo je uz odkyselene, ale akurat to jedno miesto, kde zije pan parazit, je stale kysele, a odkyselit nejde. Nemaju ustny otvor, vstrebavaju celym povrchom tela, takze maju okolo seba doslova 100%tny pancier. Takych parazitov treba zlykvidovat vyhladovanim, alebo velmi specifickymi postupmi, ako kombinacie roznych bylin, ci chemia.
Inak aj mna vzdy zaraza, ze kazda druha cierna rekvicka je plna niecoho cierneho, co musim vykrajovat, nenapadlo ma, ze je to od cervika. Asi prejdem na zazvor. :-)
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Tretia pecenova ocista prevedena, a to 2 dni pred tmavym mesiacom, skoro v idealnom case na ocistu pecene.
Vysiel zo mna rekordny pocet bordelu. 3 1cm kamienky, a asi 200 mensich o velkosti mensieho hrasku, to je len to, co bolo v zachode vidiet, to co kleslo na dno som ani nevidel. :-)

V nedelu a vcera som dal zatazkavajucu skusku peceni, zjedol som kvanta tukov a sladkosti, a musim povedat, ze unava je podstatne mensia, nez predtym. Tuky sa mi travia citelne lepsie.
Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 3466
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od s.arik »

Xion píše:V nedelu a vcera som dal zatazkavajucu skusku peceni, zjedol som kvanta tukov a sladkosti, a musim povedat, ze unava je podstatne mensia, nez predtym. Tuky sa mi travia citelne lepsie.
Mohu se inspirovat? :mrgreen: Mám hrozný hlad (:-)
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

s.arik píše:
Xion píše:V nedelu a vcera som dal zatazkavajucu skusku peceni, zjedol som kvanta tukov a sladkosti, a musim povedat, ze unava je podstatne mensia, nez predtym. Tuky sa mi travia citelne lepsie.
Mohu se inspirovat? :mrgreen: Mám hrozný hlad (:-)
No, v restike som pojedol piate cez deviate, vegetarianske jedla, ryza, zemiaky, k tomu vyprazane, a na to samozrejme tucny sladky zakusok. A toto tri dni po sebe. Prve 2 dni som prezil takmer bez ujmy, este par mesiacov dozadu ma pri takych mnozstvach zlozil uz prvy den. Az po tretom dni, cize vcera vecer a dnes rano, mi telo dalo vediet, ze robim blbost. Ale i tak nebola hnacka, proste mi bolo zle a bolela ma hlava. Tak som urobil vyplach zaludka, vypil vacsie mnozstvo vody, odisli za mna kvanta stolice, a hned sa mi ulavilo, uz len ten klystir by chybal k dokonalosti. Takze, vysledok je asi 3x lepsie travenie nez predtym, a to chcem samozrejme v pravidelnych ocistach pecene pokracovat aj nadalej.
Samozrejme, teraz ma caka psychicky boj s obzerstvom a priputanostou na jedlo, proste neda sa tomu vyhnut, musim to vyhrat, a zachvilu bude zo mna mikro-foodista. :-)
Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 3466
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od s.arik »

Úžasné, tak tomu říkám změna!!!
A vděčíš za ni jen sám sobě, gratuluji.

No já tím tukovým experimentem myslela spíše narvat se dle libosti kokosákem, oříšky, raw čoko, raw koulemi, lněnkami a taaak 8)
Do vařenin a zákusků bych už raději nešla, měla bych obavy, zda bych se dokázala vrátit zpět na 100% raw :oops:
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Uživatelský avatar
Marci
Příspěvky: 1411
Registrován: úte říj 16, 2007 21:54
Bydliště: Praha

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Marci »

Xione, jakmile s tim budes bojovat a budes mit pocit ,ze musis,tak se telo bude podvedome branit.Co na to treba jit tak,ze si reknes,dam si vsechno na co mam chut,ale v malem ci malinkem mnozstvi?
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Maria píše:Xione, jakmile s tim budes bojovat a budes mit pocit ,ze musis,tak se telo bude podvedome branit.Co na to treba jit tak,ze si reknes,dam si vsechno na co mam chut,ale v malem ci malinkem mnozstvi?
Ved presne to idem robit, podla mna dolezitejsie je naucit sa jest spravne, az potom riesit co jest. Ja viem, ze clovek, co je varene, a dobre to pokuse, nieje priputany na jedlo, bude zdravsi, ako obzera vitarian. Idem teraz bojovat na inej fronte, takze nachvilu opustam vita, ale viem co robim, kym nebudem vediet odolat varenemu a nahadzem sa nim do nemoty, bude vitarianstvo len utek, a to nieje dobre. Tu su idealne podmienky... mozem si dat hocikolko chcem, mozem sa nahadzat... ale vyhra je, dat si malo, jest len na hlad, byt striedmi a dobre to pokusat. A pocas dna nemysliet na jedlo, netesit sa nanho. Proste odputat sa od psychickej zavislosti na jedle. A az ked toto zvladnem, bude cakat dalsi level... mozem mat zadarmo varene, ale ja si dam v skromnosti svoju misku ovocneho salatu, a ani ked sa vsetci okolo budu obzierat do nemoty a ich oci budu priputane na jedlo (ked som vo vydajni, z oci ludi to doslova citim, ako su priputany na jedlo, pozeraju sa na mna, ale je to skleneny pohlad... zaujima ich to jedlo, s ktorym manipulujem a nakladam im) so mnou to ani nepohne. Samozrejme, da sa to robit aj naraz, to je uz na mne ako to skombinujem.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

s.arik píše:Úžasné, tak tomu říkám změna!!!
A vděčíš za ni jen sám sobě, gratuluji.

No já tím tukovým experimentem myslela spíše narvat se dle libosti kokosákem, oříšky, raw čoko, raw koulemi, lněnkami a taaak 8)
Do vařenin a zákusků bych už raději nešla, měla bych obavy, zda bych se dokázala vrátit zpět na 100% raw :oops:
JJ, je to super. Nie, este to nemam vyhrate, ani realizovane, a ja nechcem utekat, ani sa na nikoho hrat. 100% vita skoncilo, mozno uz ani neprijde, ktovie. Citim to tak, ze ma vedie intuicia, a ja nic nebudem znasilnovat. Surova strava je pre mna stale prirodzena potrava, tepelne upravena poskodzuje telo. Takze sa nemam coho bat, je len otazka casu, kym najdem idealne stravovanie, v tomto som si isty.
Teraz je priorita dokoncit ocisty pecene, a naucit sa striedmosti... to je jedno na akej strave. Totiz, este aj na tom dzusovom poste som sa obzieral... stavami. Pil som ich viac, ako bolo treba, takze na rade je striedmost.
Uživatelský avatar
Samira
Příspěvky: 2326
Registrován: pon pro 28, 2009 19:56

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Samira »

Xion píše:...a ja nic nebudem znasilnovat...Teraz je priorita dokoncit ocisty pecene, a naucit sa striedmosti... to je jedno na akej strave. Totiz, este aj na tom dzusovom poste som sa obzieral... stavami. Pil som ich viac, ako bolo treba, takze na rade je striedmost.
Suhlasim, pekne pomaly a volne. Nic nasilu.
Uživatelský avatar
RadkaS
Příspěvky: 2498
Registrován: úte bře 02, 2004 21:00

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od RadkaS »

Xione, nevim, zda ctes Kvety denicek, Kveta tam pise, ze i ona i Mango maji 9, a ten kluk, co ji sice syrove, ale i zivocisne vyrobky, tak ma 4.5, coz je naopak nejnizsi hodnota. Z toho jasne vypliva, ze zivocisne vyrobky zasadite v zadnem pripade nejsou. Mej se hezky, nekdy to zkus testnout bez zivocisnych vyrobku.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Panda »

Xion píše:...Teraz je priorita dokoncit ocisty pecene, a naucit sa striedmosti...
Přejídání nemusí být věc psychická ale i příznak špatného vstřebávání živin, čili zanesená střeva - podle toho zda máš sklony přibírat k nadváze nebo ne. Mně hodně pomohly šanky ve snížení množství stravy.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Panda píše:
Xion píše:...Teraz je priorita dokoncit ocisty pecene, a naucit sa striedmosti...
Přejídání nemusí být věc psychická ale i příznak špatného vstřebávání živin, čili zanesená střeva - podle toho zda máš sklony přibírat k nadváze nebo ne. Mně hodně pomohly šanky ve snížení množství stravy.
Garantujem ti, ze u mna je to psychika. :-) Teda nehovorim, ze creva mam ciste, ale viem, ze koren lezi v psychike. A tam ho aj riesim.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

RadkaS píše:Xione, nevim, zda ctes Kvety denicek, Kveta tam pise, ze i ona i Mango maji 9, a ten kluk, co ji sice syrove, ale i zivocisne vyrobky, tak ma 4.5, coz je naopak nejnizsi hodnota. Z toho jasne vypliva, ze zivocisne vyrobky zasadite v zadnem pripade nejsou. Mej se hezky, nekdy to zkus testnout bez zivocisnych vyrobku.
Nene, ja to tu v poslednom case velmi necitam. Teraz u mna nadisiel cas prestat citat a zacat konat a realizovat veci v realnom zivote.
Maj sa, raz prijde doba aj bez zivocisnych, ale kefir mi robi tak dobre, ze ho proste nemozem vylucit.
Uživatelský avatar
RadkaS
Příspěvky: 2498
Registrován: úte bře 02, 2004 21:00

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od RadkaS »

Xion píše:
RadkaS píše:Xione, nevim, zda ctes Kvety denicek, Kveta tam pise, ze i ona i Mango maji 9, a ten kluk, co ji sice syrove, ale i zivocisne vyrobky, tak ma 4.5, coz je naopak nejnizsi hodnota. Z toho jasne vypliva, ze zivocisne vyrobky zasadite v zadnem pripade nejsou. Mej se hezky, nekdy to zkus testnout bez zivocisnych vyrobku.
Nene, ja to tu v poslednom case velmi necitam. Teraz u mna nadisiel cas prestat citat a zacat konat a realizovat veci v realnom zivote.
Maj sa, raz prijde doba aj bez zivocisnych, ale kefir mi robi tak dobre, ze ho proste nemozem vylucit.
Ja nemyslela, aby jsi se neceho vzdal, ja myslela jen v ramci testovani. Mej se
Uživatelský avatar
Marci
Příspěvky: 1411
Registrován: úte říj 16, 2007 21:54
Bydliště: Praha

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Marci »

Xione,prosim te,jak delas nepaterizovany kozi tvaroh?
Zatim jsem mleko nechala prirozene zkysnout,coz zabere tak 2-3dny a ted ho cedim v lednici pres platno,akorat ve prostred to moc srazene neni.
Davas tam tam citron ci ocet na podporu srazeni?
Nechtela jsem to zkysle mleko ani zahrat,tak proto se ptam.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Maria píše:Xione,prosim te,jak delas nepaterizovany kozi tvaroh?
Zatim jsem mleko nechala prirozene zkysnout,coz zabere tak 2-3dny a ted ho cedim v lednici pres platno,akorat ve prostred to moc srazene neni.
Davas tam tam citron ci ocet na podporu srazeni?
Nechtela jsem to zkysle mleko ani zahrat,tak proto se ptam.
V tomto ti neporadim, robil som len kozi jogurt a kefir. Mam na plane niekedy vyskusat aj tvaroh, ale momentalne teraz niesom na stravu viazany, riesim na inom fronte, takze ani nehladam/neskusam nove veci.
Ked mam chut na tvaroh, kupim BIO tvaroh z obchodu, co je normalny kravsky pasterizovany. Samozrejme to pouzivam len na dezerty, nie ako sucast stravovania, preto som aj prestal z toho robit patlaninu, lebo to je pre mna bezna sucast stravovania.
Takisto, ma akurat vcera napadlo, ako dosiahnut plnotucnost u kefiru, aby sa nemusel pouzivat tvaroh. Zoberem kefir, a pridam donho 5g kokosoveho masla a 5g normalneho masla, idealne domaceho, a k tomu 1 paraorech. Takto, 3% obsah tuku z kefiru, vystupa na cca 10%, a je podobneho zlozenia ako zivocisny tuk z tvarohu, takze si myslim, ze to z vacsej casti funguje rovnako, ako plnotucny tvaroh. Zaroven, paraorech zvysi obsah bielkovin, ktore ma tvaroh vyssie, a takisto obsahuje sirne aminokyseliny, co pomoze lepsie viazat olej. A takisto, obsahuje dennu davku selenu ako bonus. ;-)
Tym padom nemam dovod tvaroh pouzivat, jedine ked si chcem pripravit sirnu patlaninu ako tvarohovy dezert, to ale nerobim, lebo ten olej to kazi... radsej si patlaninu robim z kefiru, a tvarohovy dezert si spravim zvlast.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Dnes ma napadlo vtipne vylepsenie stareho prislovia:

Kedysi platilo:
One apple a day, keeps doctor away.
Dnes plati:
One doctor a day, keeps apple away.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Xion píše:Dakujem vam!
17ty den dzusoveho postu.
Ano, tak som sa rozhodol. Citim sa bajecne, a lahko, a cislo 17 sa mi paci viac. A tak som si povedal, preco este jeden dnik nepridat? :-) To som si naordinoval ako vlastny darcek na narodeniny, a kupil som si tie "neviem odkial doviezli take dobre" jahody, uz sa tesim na ten dzusik. Aj tak mam pocit, ze skutocne hlboke liecenie zacalo az po 15 dni, ked som mal tie neprijemne stavy v creve. No, nabuduce sa skusim popasovat s 21tkou a dufam, ze aj s dennymi klystirmi, ktore sa sem jednoznacne hodia.
Tak vivat 28, som iny clovek.
Tak prihodim po roku nejaku spravu, nech mi to tu neobrastie pavucinami... tento rok trochu neskorsie, ale vzdy lepsie neskoro, nez vobec, dzusovy post. Dnes 15ty den za mnou. Tento je ovela tazsi nez minuly rok, tazsie obdobie. Sam som prekvapeny, kolko kriz pocas tych 15dni som rozchodil. Verim, ze sa mi podari splnit si predvsavzatie z minuleho roka a dotiahnut to na 21 dni, ale uz teraz som spokojny.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

20ty den za mnou, tak snad to uz ten jeden den vydrzim. :-)
Post poriesil aj pracu vo veg. restike, ktora so mna uz dlho pradlho vysavala energiu. (respektive par ludi) Uz si nieco vo mne povedalo dost, a tak to aj dopadlo. :-) V duchu som to chcel uz dlho urobit a pocas postu si uvedomujem stopy, ktore to na mne zanechalo. Nie velmi pozitivna skusenost, ale do zivota velmi velmi poucna. Kto je vdacny aj za utrpenie, vesmir pred nim odhali skutocne poznanie, a verim, ze moje poznanie premenim na nieco pozitivne, aby tie roky utrpenia za nieco stali.
Zdeníno
Příspěvky: 824
Registrován: čtv čer 24, 2010 23:11

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Zdeníno »

Tak bacha, žádnej jeden den, min. eště deset dní se musíš silou vůle ovládat, tvrdý nelítostný výraz v očích, tj. nepřežrat se. Nejhorší je říkat si už sem skoro za vodou a uklouznout na slupce od banánu.
Tak to teda vnímám já, radši. :)
A oplatí se.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Ako navratovku planujem ryzovu kuru v skratenej verzii, lebo 36 dni sa mi zda uz vela, vzdy som ju chcel vyskusat, ale dava sa na jar, a tam si vzdy dam radsej dzusovy post, ked uz nejaku dietu. :-) Myslim, ze som odhodlany, no uvidime. Viem, ze minuly rok ma po poste prepadla dost velka zravka, mal som chut na vsetko, tak snad to na tej ryzi nebude take strasne. :-)
2olfess
Příspěvky: 834
Registrován: stř zář 08, 2010 21:58

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od 2olfess »

Xion píše:20ty den za mnou, tak snad to uz ten jeden den vydrzim. :-)
Post poriesil aj pracu vo veg. restike, ktora so mna uz dlho pradlho vysavala energiu. (respektive par ludi) Uz si nieco vo mne povedalo dost, a tak to aj dopadlo. :-) V duchu som to chcel uz dlho urobit a pocas postu si uvedomujem stopy, ktore to na mne zanechalo. Nie velmi pozitivna skusenost, ale do zivota velmi velmi poucna. Kto je vdacny aj za utrpenie, vesmir pred nim odhali skutocne poznanie, a verim, ze moje poznanie premenim na nieco pozitivne, aby tie roky utrpenia za nieco stali.
Xione, pořád si pracoval u těch Krišňáků? Nebo je to jiná veg restaurace? Překvapilo mě, že píšeš, že si měl s těma lidma problémy, měli by být bhakti, tak snad se chovat i kolem sebe snesitelněji, než běžná populace, ne? :?:
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

2olfess píše:Xione, pořád si pracoval u těch Krišňáků? Nebo je to jiná veg restaurace? Překvapilo mě, že píšeš, že si měl s těma lidma problémy, měli by být bhakti, tak snad se chovat i kolem sebe snesitelněji, než běžná populace, ne? :?:
I moj predpoklad to bol, ale zivot ma naucil, ze je to o ludoch, nie o nabozenstve. Kazdy si vysvetli veci po svojom a potom sa to fragmentuje, a vznikaju tam take veci, co bezni ludia ani nevedia pochopit. I mne to trvalo niekolko rokov, a ako vravim, naucilo ma to velmi velmi vela.
Renáta
Příspěvky: 5025
Registrován: pon črc 17, 2006 16:39

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Renáta »

Xion, všetko najlepšie ti prajem k dnešným okrúhlinám - zdravie, lásku, pohodu a dobrú papu :D
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

Renáta píše:Xion, všetko najlepšie ti prajem k dnešným okrúhlinám - zdravie, lásku, pohodu a dobrú papu :D
Jee, diky. Omdliem, odkial si si to zapamatala. :-)

Pripisem aj nieco do denniku. Vyzera, ze za mojimi dlhorocnymi problemami boli paraziti. Tuto jar som si namiesto dzusoveho postu urobil antiparazitalnu kuru na klincekoch a pokracujem Entizolom. Vyzera, ze to bolo velmi rozumne rozhodnutie! A bodaj by nie, ked bolo na zaklade intuicie. Zazivam sice dost burlive a nepravidelne Herx. reakcie, hlavne po tom svinstve Entizole, ale ked nachvilu ustupia, zacinam pocitovat taku lahkost v bruchu, ako uz roky nie. Ked sa vratim k svojej tretej vete v tomto denniku, tak jazyk uz prestava byt mojim panom! Odisli chute na ... v podstate skoro vsetko. :-) Aj biely povlak z jazyka vyrazne ustupil. Az dalsie tyzdne, po ustupe Herx. reakcii ukazu, ci bolo moje podozrenie spravne, alebo to bol len klamny pocit ulavy po tyzdnoch plnych nepohody z detoxifikacie. V kazdom pripade, logika zatial hovori neuprosne... ak clovek pociti zlepsenie stavu po anti-parazitalnej kure, potom mal urcite parazitov. Ludia, ktori nemali ziadnych, alebo len velmi malo, necitili ziaden rozdiel. Ak po antiparazitalnej kure nastane len docasne zlepsenie stavu, potom je jasne, ze clovek ma parazity, ale kura nestacila, aby ich znicila dokladne, a vratili sa postupne naspat, a bude treba ucinnejsiu kuru. Pocas kury som jedol prakticky len kyslu kapustu s hrbou vyraznych korenin a chilly, kokosovy olej, a jablka... ani kandidu to urcite nepotesilo. :-)
Urcite pripisem za nejaky cas, ako to cele dopadlo. Este ma caka Ivermectin, Praziquantel a Albendazol, a potom MMS2 a MMS1, no... nechcel by som byt na mieste parazitov a dufam, ze sa uz vystahuju natrvalo. :-)
Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3529
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Jindra »

Ahoj Xion, taky Tě zdravím a k narozeninám Ti rád přeji to nejlepší,

zajímavé a inspirativní věci tu píšeš. kvůli dost suché kůži taky uvažuju "testnout", jak jsem na tom s parazitama a kandidou. jestli já to s těma ovocnejma sladkostma nepřeháním. na zelenině je mi o poznání líp (jak já už se těším na dnešní šopskej salááát)

jasně, za nějaký čas připiš, jak to dopadlo, díky
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 3466
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od s.arik »

Gratulace a držím palce s protiparazitními opatřeními :)
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od buc11 »

Xion píše:
Renáta píše:Xion, všetko najlepšie ti prajem k dnešným okrúhlinám - zdravie, lásku, pohodu a dobrú papu :D
.. Este ma caka Ivermectin, Praziquantel a Albendazol, a potom MMS2 a MMS1, no... nechcel by som byt na mieste parazitov a dufam, ze sa uz vystahuju natrvalo. :-)
obávám se že i ty jsi na místě parazitou
Uživatelský avatar
awa
Příspěvky: 1407
Registrován: sob kvě 17, 2008 20:58

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od awa »

buc11 píše:
Xion píše:
Renáta píše:Xion, všetko najlepšie ti prajem k dnešným okrúhlinám - zdravie, lásku, pohodu a dobrú papu :D
.. Este ma caka Ivermectin, Praziquantel a Albendazol, a potom MMS2 a MMS1, no... nechcel by som byt na mieste parazitov a dufam, ze sa uz vystahuju natrvalo. :-)
obávám se že i ty jsi na místě parazitou
Nic není trvalé. Parazité jsou součástí nejen našich životů. Chce to cyklickou pravidelnost, pak nevidím důvod v takových dryácích. Pamatuj, co je dobré pro tebe, je dobré i pro parazity, co je špatné pro ně, je špatné i pro tebe.
Asi je tvé zamoření nějaké drsné, ale tělo ti za ty chemikálie nepoděkuje. Neměj mi to za zlé, ale nemohu nereagovat, když lze projevit více lásky sám sobě a zvolit šetrnější způsoby, když existují. Pravda, trvá to déle,ale taky funguje.
Jinak s tím, co jsi napsal mohu jen souhlasit.
Fiona
Příspěvky: 3386
Registrován: úte úno 19, 2008 7:06
Bydliště: Buenos Aires, Argentina

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Fiona »

Mam takovou zkusenost (aniz bych tusila co presne se na mne momentalne prizivuje), ze lze travit cas lepsim zpusobem nez bojem s parazity. Oni totiz milujou pozornost, vic snad ani nepotrebujou (nebo ano?). Nerikam obcas do sebe neco nekopnout za ucelem jejich genocidy dejme tomu, ale zabyvat se jimi jim dela moc dobre na muj vkus. To uz se radsi budu zabyvat necim uzitecnym, to jim dobre nedela a ja z toho krome prirozeneho uzitku muzu mit jako bonus jeste skodolibou radost :)
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5016
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od cepheus »

Asi tak Fio, to je az paranoia co tu nekteri useri predvadi :D .
Obcas dostanu nezrizenou chut na cesnek a podobne ostre byliny, tak jej proste najaky den pojidam az me na nej prejde chut a tim pro me veskere boje hasnou:).
---------------
Silne mi to pripomina TV boj s bakteriemi, kdyz pominu ze nikdo presne nevi ktere potrebuju (uz treba jen kvuli vyztuzeni imunity) a ktere nepotrebuju a musim zahlusit zarucenym prostredkem a splachnout zpet do vodniho kolobehu :lol: .
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od smajliss »

Já naopak přístup Xiona chápu. Jestli má nějaké zdravotní potíže nebo to dělá i z experimentálních důvodů nevim. Ale člověk který má problém se s ním snaží bojovat. A ten kdo je zdráv nikdy nemůže rozumět myšlenkovým pochodům nemocného, takže mi tohle odsuzování přijde trochu bohorovné :P .
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Xionov Pôstny Log

Příspěvek od Xion »

awa píše:Nic není trvalé. Parazité jsou součástí nejen našich životů. Chce to cyklickou pravidelnost, pak nevidím důvod v takových dryácích. Pamatuj, co je dobré pro tebe, je dobré i pro parazity, co je špatné pro ně, je špatné i pro tebe.
Asi je tvé zamoření nějaké drsné, ale tělo ti za ty chemikálie nepoděkuje. Neměj mi to za zlé, ale nemohu nereagovat, když lze projevit více lásky sám sobě a zvolit šetrnější způsoby, když existují. Pravda, trvá to déle,ale taky funguje.
Jinak s tím, co jsi napsal mohu jen souhlasit.
Ahoj awa, diky za nazor. Budem reagovat svojim.
Telo mi za nic nedakuje, to nemoze robit. Proste len presuva energie vramci prirodnych zakonov, ktore tu mame. Jedina vec, ktora ma moznost rozhodnut o spravnosti veci, teda o tom, ci je to telu prospesne, alebo nie, je rozum. A moj rozum vravi nasledovne:
Peceni je daleko pohodlnejsie, odstranit jednorazovy napor chemickych lieciv, a potom mat roky pokoj, od kazdodennej neprestajnej 24hodinovej intoxifikacie. Od 24 hodinovej zaplavy od neurotoxinov, ktore ked sa dostanu do mozgu, manipuluju ludskou myslou, skrze rozne chute, ktore clovek ani nechce a nepotrebuje ich. Od 24 hodinovej intoxifikacie, ktora obsahuje take toxicke latky, ze nejakych par tyzdnov antihelmetika je oproti tomu slaby odvar.
Chemiu nevedim ako zlo. Je to jeden z objavov cloveka. Nieje ani dobry, ani zly. Je taky aky je. Vlastnosti mu dava az pouzitie a posudenie rozumom. A tak sa da aj pouzit v spravny moment, v spravnom case na nieco dobre, prospesne.
Az by ti napriklad chemicke antihelmetikum pomohlo tak, ze zbavi tvoje dieta ukrutnych bolesti, na ktore by si sa kazdy den musela pozerat, lebo ako jedine prenikne cez barieru do mozgu, a znici tam nejaku cystu, potom by si mozno prestala vidiet v chemii iba nieco zle, nespravne.
Odpovědět