1/2Vitar půstovní deník

Tady si každý můžete založit svůj vita-deníček.
Podmínkou je, že název deníčku bude začínat vaší přezdívkou.
Viz vzor.

Moderátor: hugo

Odpovědět
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

Tak jsem se rozhodl vést si půstovní deník. Je to jednoduché tady by nikdo z mých známých, kteří by to že půstují asi nepřežili nebo by si aspoň ťukali na čelo, nehledal. Jednou jsem se svěřil té nejotevřenější osobě na tyto věci - mé mamce (to ona mě seznámila s Walkerovými knihami) Sdělil jsem jí že už jsem zkoušel 4 denní půst. Jí to samozřejmě zajímalo o čem plácám a tak jsem jí poslal knihu Malachova. Načeš když jsem jí za pár dní potkal tak na mě vyhrkla jak je to nebezpečné že to je psané v té knize (já tam našel opak :) a že bych měl držet jednodení. Teprve po pár dnech mi říkala že drží tu jedničku podle jakéhosi (zřejmě lunárního)kalendáře který našla na internetu. :D
Vést si vita deníček by bylo o neustálém porušování a tak si povedu aspoň půstovací. Cíl jasný 40 dní Cesta náročná a daleká. Časový horizont Předem neurčen (radši) :)
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

Půstovací deník zápis1 Půst 02 den 4
Rozhodl jsem se že číslovat půsty budu pouze ty jež trvají více než 3 dny. Jeden či dva dny bez jídla mi přijde jak že se člověk zapoměl najíst.

Dnešní den byl již celkem vpohodě energie vic než včera ikdyž tělo je stále v jakémsi zpomaleném režimu a nemá rádo prudké pohyby. Mysl je však jakási "čistá" a pohotová.
Při příchodu z práce (V práci OK. Celý den sedím a snad si ani nikdo z kolegů nevšiml že jsem poslední dva dny nic nejedl.) mne mírně pobolívalo břicho přesněji střeva. Doma nikdo nebyl a tak jsem se rozhodl dát si klistýr který jsem měl v plánu až na zítra.(myslel jsem si že by tělo mohlo mít do začátku půstu více energie když nechám ve sřevech nějakou hmotu. Zkušenost však ukázala že natom moc nezáleží. spíše je lepší nezanedbávat spánek)
Na klistýr jsem použil obyč vodu z vodovodu. Převařil jsem také jeden hrnec vody na poslední výplach ale nestačila vychladnout a tak se na ní nedostalo. Žádný lubrikační gel jsem nepoužil neb má stolice je mazlavá dost :D První výplach spotřeboval tak 0,5l vody. Vyšlo však pouze pár zaječích bobků a voda ani nebyla příliš špinavá. Druhý tak 0,7l voda opět málo špinavá + hodně plynů ale pevné složky nikde, přitom jsem si itrochu zacvičil aby se voda gravitací dostala do celho střeva což jsem poznal podle žbluňkáni v daných místech :) . "Že by tam už opravdu nic nebylo?" Napadlo mě. Třetí tak 1,2 litru vody však překvapil spousta pevnějších složek + bava vody tmavě hnědá až černá přitom zápach nebyl tak výrazný jak bývá u zvykem. Čtvrtý to samé jen bez tužších částí.
Najednou mě přepadla únava takže jsem proceduru nedokončil a šel si lehnout. Během chvilky jsem usnul a spal tak hodinku a půl než mě vzbudil příchod mamky.(Bydlí tu s náma tak napůl je tu tak 1-2x do týdne) Jaké překvapení Dnes je prý vhodný den na půst a tak ho drží. Tak jsem jí prozradil že už držím čtvrtý den. sice byla trochu vyděšená ale už ne tolik jako dřív. Tak jsme si chvíli povídali o zdraví a věcech mezi nebem zemí :)
Do konce týdne jsem si vzal v práci dovolenou. Zítra mám v plánu udělat si radost a koupit si něco dobrého. Teda myslím navštívit lékárnu a přesvědčit je aby mi prodali destilku :D
Na závěr bych mohl ještě dodat pár čísel snad se nezhrozíte vy co sem zabloudíte. Moje výška 190cm předpůstovní váha cca 69 dnešní raní váha 65. Zajímavý je také příjem vody v prvních dnech půstu cca 0,5 litru za den.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od Panda »

Docela nízká váha v poměru k výšce. Jsem zvědavý kam to dotáhneš a jak Ti to půjde. Já mám asi tak stejné proporce a poslední dobou se vymlouvám na nízkou váhu že mi proto teď delší půsty nejdou.

A také je potřeba dostatečná motivace. Ani jsi nepsal - máš nějaké zdravotní problémy kvůli kterým půstuješ? Nebo je to jen tak, pro zdraví?

A co urino-půst, nebudeš zkoušet?
balada
Příspěvky: 337
Registrován: stř kvě 13, 2009 14:16

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od balada »

tu vodu v klystyru bych este zvazil
idealni urina nebo aspon trochu osolit kvuli osmoze a urcite zkusit 37 stupnu a 1,5 - 2 litry
shity ve streve ti zadnou energii nedodaj - naopak jejich stravovani muze zpusobit problemy
spanek si uzij dokud to jde - bude hur
dovolenou posetri na 30-40
drzim palce
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

No já tu 40tku napsal výhledově. teď mám v plánu 7čku protože v sobotu chcene s kamarádama zkusit moštovat jabka a to by bylo smutné koukat se ajk mi doma mošt kvasí a nepít ho. Naopak z toho může být skvělá návratovka.

Před rokem apůl jsem měl ošklivé zranění na lyžích. Noha byla hodně přelámaná. dostal jsem do ní takovou masivní lištu plnou šroubů jak ze stavebnice merkur délka asi 25 cm Brr. Na jedné konrole mě jeden doktor strašil že by nohu znova otevřel vyčistil nakonec mě však pustili páč jsem tvdil že noha mě nebolí. To mě přimělo přečíst si znovu knihy od Walkera a začít tyto recepty aplikovat. Stačilo 0,5 litru skělé čerstvé šťávy denně ikdyž zbytek stravy byl nevita byl cítit obrovský rozdíl jak mi noha sílí. asi před třema měsíci jsem byl na vyndavání těch želež. Bohužel mi v kosti zůstali 2 šrouby které kost obrostla adoktor říkal že by je musel vysekávat naslepo podle rentgenu a tak je tam radši nechal. Ikdyž mě mrzí že vkosti něco zůstalo bylo v té dobé to nejlepší rozhodnutí. Když jsem se pak doma nudil na nemocenské a nemohl pořadně chodit oběvil jsem stránky půst.cz a vitariána :) Uvědomil jsem si že jsem vedl nezdravý život a otělo se nestaral. tak jsem chtěl začit žít zdravě ale nemohl jsem běhat. A já se po vice než roce tolik těšil že si zaběhám ikdyž jsem předtím běhal pouze na autobus :D Když jsem běhal po špičce bolelo mě pod kotníkem když po patě tak pod kolenem kde jsou ty šrouby.
Tak se alespoň snažím zdravě jíst a zkouším půsty a čekám že se to postupně zlepší a já se budu zase cítit 100%ně zdravej. No a kdybych se při půstu zbavil těch ošklivých jizev po operaci, dvou kousanců od klíšťat které po špatném vytažení nezmizeli či se mi dokonce zlepšil zrak mám nosit brýle 1,25D na dálku. Ještě bych mohl zmínit že poslední 4 roky vždy těsně před vánoci (nejčastěji 23. :x ) dostanu nějakou angínu to se mi taky nelíbí. Ty duchovní věci kolem půstu mi taky přijdou zajímavé.
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

A k tomu urinopůstu tak daleko jsem ještě nedospěl :D Ale chtěl bych zkusit potíráni jizev tou kyselou močí. :)
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

Stou dovolenou to Dopadne určitě tak že následujíci tři dny dovolené budu mít určitě víc energie než když jsem chodil do práce :D Nasbírám postupně zkušenosti a až budu dávat 40tku tak tak si to snad nějak rozvrhnu abych neby celejch 40 dní doma.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od Panda »

Je hezké že to máš všechno tak srovnané a ujasněné, je vidět že už sis hodně něčím prošel. Tak to Ti přeji ať se Tí Tvé záměry vydaří. A dávej zprávy, zkušenosti jiných jsou vždy pro ostatní velkým přínosem.
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

Půst 02 den 5 váha 65
Včera jsem šel spát spát okolo půlnoci, po probuzení koknu na budík a hle 9:20 spal jsem teda celých 9 hodin a pak že při půstu se nemusí tolik spát jako normálně já to mám obráceně.
Dnes jsem byl již 2x venku tedy přesněji řečeno musel jsem 2x vyšlápnout schody do 4. patra. Docela náročné na srdce jeden výšlap jakobych tak 5 minut běhal. Ačloliv se cítím lépe než v prvních třech dnech je znát že tělo má problém sehnat větší množství energie najednou.
Tak jsem si dnes udělal tu radost a koupil si destilku. Paní v lékarně však říkala že destilku sice nemají ale mají jakousi Aqua Purificata a že ta je čistější než destilka. Chvíli jsem se tomu divil ale pak jsem si vzal 2 lahve když je to teda ještě čistějši než H2O :D :D Prodavačka vůbec neremcala že je na předpis (toho jsem se bál) a hbitě ty lahve donesla.
Chvíli jsem na ten zázrak koukal že bych třeba našel nějaké složení procent vody ale nic takového na láhvi nebylo. Zato mě fascinoval nápis: Nepochází z Přežvýavců. Naštěstí mi fantazie nedokázala vysvětlit jak by třeba z takové krávy vylisovali čistou H2O a tak jsem se pustil do ochutnávky. Voda mi celkem chutnala(dokonce po ní zůstává takova sladká chuť v ústech) a tak uvídím co to se mnou udělá.
Dnes mám ještě v plánu dokončit klystýrek a zkusit pomazat jizvy ranní urinou co jsem si schoval. Plány však hatí bratr ktrery je dnes doma a já mu nechci dělat divadlo.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od Panda »

Zajímavé s tou vodou. Obvykle lékárny buď mívají vlastní destilátor pro destilaci vody na přípravu léků nebo ji dostávají ve větším balení, tak zřejmě se to tak běžně používá místo destilky. Našel jsem si k tomu lékopis:

http://www.lekopis.cz/Kap_6_1_Aqua_purificata.htm
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

Půst 2 den 6 raní váha 62kg váha po klystýrech a koupeli 64.

Ačkoliv jsem šel spát cca ve 4 hodiny o půl deváte už jsem byl čilý. Jinak je mi daleko líp než v prvích dnech a netočí se mi hlava když vstanu a schody už taky nejsou takový problém.
Dnes jsem konečně pokračoval v klistýrech nebudu to natahovat - průběh podobný jako posledně. V pátém už jsem do sebe dostal tak 3 litry vody avšak voda po vypázdnění byla stále dost špinavá. Já i můj konečník jsme však neměli náladu pokračovat a tak se dokončení odkládá.
Ráno jsem si nemohl vzpomeout kam jsem dal láhev se svojí včerejší urinou Natěstí už jsem si vzpomněl. Brr ta představa že jí najde někdo jiný. :D
Před chvílí přišla mamka.Chtěla držet 3denní půst do pátku ale nevydržela :)

Děkuji pandovi za rozbor vody něco takového jsem hledal nastránkách výrobce ale marně.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od Panda »

Teda Ty válíš, teprve druhý půst, předsevzal sis že bude 7 a jak je vidět tak fakt bude 7. Spousta lidí má problémy držet ze začátku 1 den.

Vidím že se nad sebou budu muset zamyslet - poslední dobou jsem nedělal delší půsty a vymlouval jsem se na podváhu, ale podle Tvého příkladu je vidět že to není překážkou a že jsem to měl fakt jen jako výmluvu.
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

Půst 2 den 7 váha 60kg

Dnes jsem se rozhodl že už si dám první šťávu. Říka se že červená řepa hodně čistí tak jsem si dal 1/3 ředěnou vodou. Řepná šťáva mi moc nechutná. Ředěná se pila lépe ale stejně jsem po ní měl takovej pocit nechuti jako vždycky. Celkem jsem měl skoro půl litru šťávy ale vypil jsem půlku a už jsem nemohl. Žádné přívaly nebo úbytky energie jsem nepociťoval. S energií jsem na tom byl jako včera takže dobře. Dokonce jsem i přežil pomoc kamarádovi při stěhování strojů na moštováni.
Vzhledem ke své dnešní váze si myslím že je dobré že už končím. Jinak by mě okolí mohlo podezřívat z bulímie Nebo něčeho takového :D
Vím že za 7 dní se tělo moc nevyčistilo ale snad ty nehorší věci jsou venku. Také klystýrek ikdyž jsem ho nedokočil dočista dočista odplavil hodně materiálu. Mazání jizev hladovou urinou moc úspěšné nebylo mazal jsem to jednou :D
Váhový úbytek 9kg za 7 dní mě docela překvapil. čekal jsem že u člověka tak vyhublého jako já bude tělo více spořit. Možná to bylo způsobeno velkým zanesením :o nebo bylo ve střevu hodně ucpaného materiálu.
doufám že u dalšich půstů bude tělo už zvyklé a tolik hubnout nebudu.
Příští půst plánuju někdy v listopadu nebo až na novej rok.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od Xion »

Gratulujem k postu. :-)
Podla mna, ucpany material a nanosy v crevach, su fama. Jedine, co tam figuruje, je vitalita crevnej sliznice a bakterialna rovnovaha, od toho zavisi stav criev. Tych 9 kil odislo proste preto, ze telo este nema vypracovany metabolizmus. Pri postoch este nieje dost efektivny a tak aby udrzal telo pri zivote, vyplytva toho ovela viac... asi ako nerozumne postavena ekonomika. :-)
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

to Panda

Já si ten půst naplánuju aby bylo vše co nejjednodušší a pak když si řeknu že dám 7 tak už to není problém dodržet. dokonce myslím že to je alespoň v prvních dnech lepší na psychiku. Navíc je mi docela fajn a klidně bych bez problémů mohl pokračoval. Nejhorší byly ty první 4 dny.

S tou podváhou je to problém protože okolí začne šílet. Já bych klidně ještě zhubnul je mi stále fajn při 60 kg a190 cm. :)
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

Půstovaci deník půst 2 den návratovky 1

Jelikož jsem měl v lednici už asi 14 dní půlku melouna rozhodl jsem se zkusit dnes melounovou šťávu. Ještě před odšťavením jsem si však dal trochu melounu z té nejsladší části z prostředka (né víc než 100g).Po odšťavení jsem šel dnes poprvé na WC. Barva uriny byla tmavší než obykle ovšem to mám po řepě vždycky. Ihned po WC mi začala strašně pálit močová trubice a chtít znovu na záchod. Říkal jsem si: co je? Vždyť jsem ted byl. Tam nic nebude. Vydržel jsem nejít asi 5 minut. Pak jsem se divil. Vyšla ze mě taková kašovitá moč drobnými pevnými částečky, ale jen troška. Předpokládm že to nebyla ta trocha vlákniny z melounu. nebo jo? V úvahu by také připadly problémy s ledvinami (v nemocnici do mě rvali hromady prášků.) Tak jsem ihned vypil radši jen 0,2l melounový šťávy a 0,3l vody. Uff než jsem dopsal přspěvek tak je to o mnoho lepší. Bolest ustává a urina je řidší :)
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od Xion »

Urina vznika filtrovanim krvi oblickami, takze to bol nejaky sajrajt z krvi, obliciek, alebo mocoveho ustrojenstva, urcite to nebola vlaknina z melona. :-) V kazdom pripade, lepsie to mat mimo tela ako v tele. :-)
1/2Vitar
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 19, 2009 11:14

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od 1/2Vitar »

Díky za povzbuzení dnes už je to vpořadku.

Půst 2 den návratovky 1 zápis 2
Večer už to bylo dobré žadné další bláto ikdyž barva byla stále nestandatrní.
Bolest už jen mírná.


Půst 2 den návratovky 2 večerní váha 63kg
Dnes jsem celý den moštoval jablka. Ráno jedna lahvička mrkvové šťávy z obchodu. Chtěl jsem dodat energii na sběr jablek což sice pomohlo ale stejně jsem byl při větší zátěží pěkně vyfluslej :D

Od odpoledne už jen mošt. Kamarádi se kterými jsem moštoval obědvali zakouřené buřty (nějak jim ty polínka čoudili) a já pil mošt :)
Mohl jsem celkem vypít tak 2-3 litry za den.
Také jsem ochutnal trochu (velikost cca malého panáka) loňského jablečného vína.Chuť výborná, následky zatím žádné :)

Půst 2 den návratovky 3
už mám v sobě od rána litr moštu. zatím vše ok. jen to ve mě začíná trochu vařit asi konečně pudu... no víte kam.
Odpoledne už zkusím sníst pár rajčat.
balada
Příspěvky: 337
Registrován: stř kvě 13, 2009 14:16

Re: 1/2Vitar půstovní deník

Příspěvek od balada »

1/2Vitar píše:Půstovaci deník půst 2 den návratovky 1

Jelikož jsem měl v lednici už asi 14 dní půlku melouna rozhodl jsem se zkusit dnes melounovou šťávu. Ještě před odšťavením jsem si však dal trochu melounu z té nejsladší části z prostředka (né víc než 100g).Po odšťavení jsem šel dnes poprvé na WC. Barva uriny byla tmavší než obykle ovšem to mám po řepě vždycky. Ihned po WC mi začala strašně pálit močová trubice a chtít znovu na záchod. Říkal jsem si: co je? Vždyť jsem ted byl. Tam nic nebude. Vydržel jsem nejít asi 5 minut. Pak jsem se divil. Vyšla ze mě taková kašovitá moč drobnými pevnými částečky, ale jen troška. Předpokládm že to nebyla ta trocha vlákniny z melounu. nebo jo? V úvahu by také připadly problémy s ledvinami (v nemocnici do mě rvali hromady prášků.) Tak jsem ihned vypil radši jen 0,2l melounový šťávy a 0,3l vody. Uff než jsem dopsal přspěvek tak je to o mnoho lepší. Bolest ustává a urina je řidší :)
podle me se proste cisti ledviny a usazeniny opousti telo
Odpovědět