Terez
Moderátor: hugo
Milý Stando,,
neděje se nic speciálního, jen si poslední cca dva měsíce prožívám období sestupné fáze mojí sinusoidy. Už jsem to v holistic foru natukla.
Pořád jsem doufala, že jako po novým roce bude líp, ale zatim leden byl snad ještě horší. V podstatě už si po dlouhém rozkladu připadam rozebraná na atomy.
Necítím se dobře jak po fyzické stránce tak po psychické, což jde samozřejmě ruku v ruce, mám spoustu práce a jsem unavená a navíc nic nestíhám.
Nicméně to akceptuji jako přirozenou fázi vývoje. Akorát zrovna nehýřím optimismem, štěstím a nezářím. Nejradši bych vlastně strčila hlavu někam pod deku a nevylejzala na světlo a někde schovaná se nějak zintegrovala. Ovšem snažim se tedy fungovat i v tomto stavu, neb to jednak jinak ted nejde, druhak je asi potřeba se naučit žít i v takových stádiích a ne pokaždý když to není uplně top strkat hlavu do písku.
Ale taknějak věřím že jsem v současnosti dosáhla asi už totálního dna a bahna, neb mi připadá že snad hloubš už to nejde, takže už to snad brzy nějak dám dohromady.
Ale dnes například jsem zas lehce podlehla další vlně skepse, po návštěvě několika bio obchůdku, kde mají regály narvané k prasknutí různými druhy mouky a těstovin, sojových nápojů, kukuřičného polystyrenu apod, a že prej se jim tam ty naše vály nikam nevejdou, a po rozhovoru s majiteli propadla dojmu, že s makrobiotikou stejně nemá cenu bojovat, páč je toho za pár kaček moc, takže vo co se tady vlastně snažim....
neděje se nic speciálního, jen si poslední cca dva měsíce prožívám období sestupné fáze mojí sinusoidy. Už jsem to v holistic foru natukla.
Pořád jsem doufala, že jako po novým roce bude líp, ale zatim leden byl snad ještě horší. V podstatě už si po dlouhém rozkladu připadam rozebraná na atomy.
Necítím se dobře jak po fyzické stránce tak po psychické, což jde samozřejmě ruku v ruce, mám spoustu práce a jsem unavená a navíc nic nestíhám.
Nicméně to akceptuji jako přirozenou fázi vývoje. Akorát zrovna nehýřím optimismem, štěstím a nezářím. Nejradši bych vlastně strčila hlavu někam pod deku a nevylejzala na světlo a někde schovaná se nějak zintegrovala. Ovšem snažim se tedy fungovat i v tomto stavu, neb to jednak jinak ted nejde, druhak je asi potřeba se naučit žít i v takových stádiích a ne pokaždý když to není uplně top strkat hlavu do písku.
Ale taknějak věřím že jsem v současnosti dosáhla asi už totálního dna a bahna, neb mi připadá že snad hloubš už to nejde, takže už to snad brzy nějak dám dohromady.
Ale dnes například jsem zas lehce podlehla další vlně skepse, po návštěvě několika bio obchůdku, kde mají regály narvané k prasknutí různými druhy mouky a těstovin, sojových nápojů, kukuřičného polystyrenu apod, a že prej se jim tam ty naše vály nikam nevejdou, a po rozhovoru s majiteli propadla dojmu, že s makrobiotikou stejně nemá cenu bojovat, páč je toho za pár kaček moc, takže vo co se tady vlastně snažim....
-
- Příspěvky: 258
- Registrován: úte říj 31, 2006 13:20
- Bydliště: praha
Je to pmn přechodný stav, chce to čas a osvětu. Bio taky před cca 2ma lety taky zdaleka tak nefrčelo jako dneska. Biokuchařku nechtěl původně nikdo vydat a teď je to trhák. Napadlo mne v rámci propagace napsat vita-kuchařku, mohla by se jmenovat např. Nevaříme pro zdraví:DTereza píše:Ale dnes například jsem zas lehce podlehla další vlně skepse, po návštěvě několika bio obchůdku, kde mají regály narvané k prasknutí různými druhy mouky a těstovin, sojových nápojů, kukuřičného polystyrenu apod, a že prej se jim tam ty naše vály nikam nevejdou, a po rozhovoru s majiteli propadla dojmu, že s makrobiotikou stejně nemá cenu bojovat, páč je toho za pár kaček moc, takže vo co se tady vlastně snažim....
Tak to je opravdu výborný nápad. Vyjít by to mohlo knižně, pokud by to někdo byl ochoten vydat. Pokud by ale šlo primárně o propagaci, tak by to mohlo být do světa vypuštěno elektronicky třeba v PDF. Případně by to mohla být kombinace obojího...wlastislawa píše:Napadlo mne v rámci propagace napsat vita-kuchařku, mohla by se jmenovat např. Nevaříme pro zdraví:D
+ úplná maličkosť - dosť vysoké náklady na výrobu, ak to má byť aj s nejakými farebnými ilustráciami a pod. Vyšší náklad = nižšia cena.Tereza píše:vydat knížku je minimální problém. živnosták na nakladatelství mě bude stát tisíc korun, dvě cesty na úřad a chvilku času. tisknout bude tiskárna. problém je to napsat.
Toto platí v prípade veľkodistribúcie pre masy. Zorientovaný čitateľ hľadá podľa kvality receptov, myslím. A masy aj tak nekúpia knihu receptov, kde sa nepripravuje mäso a spol. Určite sa nevyšplhá medzi bestsellery, ale bolo by fajn, keby bola pre tých, ktorí hľadajú a dokázala osloviť aj tých, ktorí ju otvoria celkom náhodou.zuzi píše:Prodejnost kucharky nejvice zavisi na fotkach a celkovem grafickem zpracovani az v druhe rade na kvalite receptu.
-
- Příspěvky: 258
- Registrován: úte říj 31, 2006 13:20
- Bydliště: praha
Já jsem možná optimista, ale vidím to tak, že doba nazrává a kdyby to bylo s hezkýma fotkama a udělala se tomu krapet reklama tak by taková antikuchařka mohla jít na odbyt docela slušně. Co se týče napsání hlásím se dobrovolně ve volných chvílích začnu dávat něco do kupy, ale půjde to vzhledem k časovým možnostem asi pomalu
pujde to vzhledem k časovým možnostem pomalu, nicmene ve mě přes noc uzrala myšlenka, že možná by opravdu nebylo od věci se tomuhle začít věnovat víc a některé jiné projekty prozatim odsunout na jinou kolej. taky sem v tohle optimista a doba skutečně nazrává. ty makrobiotické noční můry sice mám, ale vždycky to trvá jen po určitou dobu po návštěvě nějakého krámku, než to ze mně vyšumí a sem zas optimista (v tuhle chvíli aspon co se té osvěty týče).
co se týče nákladů na vydání - vzhledem k investicím už probíhajícím, nemá smysl řešit...
masám se to představit musí, neb jinak to nemá cenu.
a proč na tom pak nechat vydělávat nějaké vydavatelství když by se z toho třeba bestseller stal?
možnost je taky dělat to formou e-book což je na západě ted dost našláplý, ale to se u nás zatím pmn neujme (zejména vzhledem k té české povaze - pirátskému kopírování že?)
no takže wlasti, šup do toho, něco dáme časem do kupy.
jinak kdokoli byste měl zájem něčím přispět, posílejte nejlépe na email recepty s nějakým sohlasem k použití. případně pokud už jste recepty přispěli někde tady na foru, tak stejnak by se hodilo poslat něco jako že souhlasíte s použitím. ovšem nevim zatim jak pořešit takový, který jsme si v podstatě stejně někde přečetli na anglickejch stránkách nebo americkejch knihách... těch opravdu původních až tolik nebude....
představuju si že začátek by měl obsahovat vysvětlení co to vlastně vita je a nějaký základní principy, což vidim jako esenciální úkol, ale stejnak sem se chystala pracovat na propagačním letáčku k rozhození do obchodů, kterej nebude prpagovat nějaký konkrétní moje výrobky ale živou stravu jako takovou, tak se od toho snad nějak odpíchnu..
plán na nějakou rawknihu v češtině už byl stejnak dlouho, jen jsem to ukládala k ledu. vitakuchařka je asi jednodušší forma čím začít..
no nebude to za měsíc, ale časem se snad něco zrodí...
co se týče nákladů na vydání - vzhledem k investicím už probíhajícím, nemá smysl řešit...
masám se to představit musí, neb jinak to nemá cenu.
a proč na tom pak nechat vydělávat nějaké vydavatelství když by se z toho třeba bestseller stal?
možnost je taky dělat to formou e-book což je na západě ted dost našláplý, ale to se u nás zatím pmn neujme (zejména vzhledem k té české povaze - pirátskému kopírování že?)
no takže wlasti, šup do toho, něco dáme časem do kupy.
jinak kdokoli byste měl zájem něčím přispět, posílejte nejlépe na email recepty s nějakým sohlasem k použití. případně pokud už jste recepty přispěli někde tady na foru, tak stejnak by se hodilo poslat něco jako že souhlasíte s použitím. ovšem nevim zatim jak pořešit takový, který jsme si v podstatě stejně někde přečetli na anglickejch stránkách nebo americkejch knihách... těch opravdu původních až tolik nebude....
představuju si že začátek by měl obsahovat vysvětlení co to vlastně vita je a nějaký základní principy, což vidim jako esenciální úkol, ale stejnak sem se chystala pracovat na propagačním letáčku k rozhození do obchodů, kterej nebude prpagovat nějaký konkrétní moje výrobky ale živou stravu jako takovou, tak se od toho snad nějak odpíchnu..
plán na nějakou rawknihu v češtině už byl stejnak dlouho, jen jsem to ukládala k ledu. vitakuchařka je asi jednodušší forma čím začít..
no nebude to za měsíc, ale časem se snad něco zrodí...
Perfektní nápad, já osobně bych se příkláněl jak k tištěné tak i k elektronické podobě. Většina lidí stejně začínala přes Walkera a to jenom proto, že je v PDF ke stažení...Navíc v dnešní době internetu tak nějak začíná být "IN", když je to vše zdarma k šíření. Tak či tak knihy se dají naskenovat, vše se dá prostě nějak ošulit práva nepráva...Náklady na tisk mohou být klidně formou dobrovolných příspěvků zde vitariánů...co já vím...Ale nemám představu na kolik takový výtisk vyjde..
ať to dopadne jak to dopadne, držím palce tomuto projektíku
ať to dopadne jak to dopadne, držím palce tomuto projektíku
To je len dočasu. Až sa nejaký autor nas... a vysúdi, čo mu patrí. A že sa to dá, je vcelku jasné. Terezka študovala právo, tak to netreba podrobnejšie rozoberať. Okrem toho, dobrú knihu rada vlastním v tlačenej podobe. Predaj je možný aj formou pdf cez internetový obchod.dymik píše: Tak či tak knihy se dají naskenovat, vše se dá prostě nějak ošulit práva nepráva...
- Pepík Ševců
- Příspěvky: 523
- Registrován: stř pro 14, 2005 9:47
Nuž, jsem mimo jiné knižní grafik a vlastním na to firmu. Grafika a sazba by se dala udělat za náklady. Dobrou tiskárnu za co nejmenší peníz seženu. Dej vědět.Tereza píše:pujde to vzhledem k časovým možnostem pomalu, nicmene ve mě přes noc uzrala myšlenka, že možná by opravdu nebylo od věci se tomuhle začít věnovat víc a některé jiné projekty prozatim odsunout na jinou kolej. taky sem v tohle optimista a doba skutečně nazrává. ty makrobiotické noční můry sice mám, ale vždycky to trvá jen po určitou dobu po návštěvě nějakého krámku, než to ze mně vyšumí a sem zas optimista (v tuhle chvíli aspon co se té osvěty týče).
co se týče nákladů na vydání - vzhledem k investicím už probíhajícím, nemá smysl řešit...
masám se to představit musí, neb jinak to nemá cenu.
a proč na tom pak nechat vydělávat nějaké vydavatelství když by se z toho třeba bestseller stal?
možnost je taky dělat to formou e-book což je na západě ted dost našláplý, ale to se u nás zatím pmn neujme (zejména vzhledem k té české povaze - pirátskému kopírování že?)
no takže wlasti, šup do toho, něco dáme časem do kupy.
jinak kdokoli byste měl zájem něčím přispět, posílejte nejlépe na email recepty s nějakým sohlasem k použití. případně pokud už jste recepty přispěli někde tady na foru, tak stejnak by se hodilo poslat něco jako že souhlasíte s použitím. ovšem nevim zatim jak pořešit takový, který jsme si v podstatě stejně někde přečetli na anglickejch stránkách nebo americkejch knihách... těch opravdu původních až tolik nebude....
představuju si že začátek by měl obsahovat vysvětlení co to vlastně vita je a nějaký základní principy, což vidim jako esenciální úkol, ale stejnak sem se chystala pracovat na propagačním letáčku k rozhození do obchodů, kterej nebude prpagovat nějaký konkrétní moje výrobky ale živou stravu jako takovou, tak se od toho snad nějak odpíchnu..
plán na nějakou rawknihu v češtině už byl stejnak dlouho, jen jsem to ukládala k ledu. vitakuchařka je asi jednodušší forma čím začít..
no nebude to za měsíc, ale časem se snad něco zrodí...
PŠ
A ja sa pridám s propagáciou v slovenskom časopise venovanom rodine. Slováci sú v čítaní českých kníh v pohode.
Ešte malá poznámočka, ktorou sa ale znova vystavím Standovmu pranierovaniu, ale nevadí Keďže sa už nejakých 15 rokov pohybujem v tejto oblasti (rozumej periodická a neperiodická literatúra), tak ma vie hodne nasrdiť nenažranosť tých, ktorí stoja na konci tohto reťazca - teda kníhkupcov. Neviem, ako u vás, ale u nás distribučné spoločnosti berú rabat až okolo 50 % z ceny titulu. Takže napriek tomu, že pôjde o titul, kde mnoho ľudí zainvestuje bez toho, aby mali zo svojho vkladu nejaký zisk (ak nepočítam dobrý pocit), tak tie hnusoby v distribúcii cenu knihy aj tak vyženú hore. Preto je lepšie hľadať aj iné kanály - objednávky cez vitariána a pod.
Ešte malá poznámočka, ktorou sa ale znova vystavím Standovmu pranierovaniu, ale nevadí Keďže sa už nejakých 15 rokov pohybujem v tejto oblasti (rozumej periodická a neperiodická literatúra), tak ma vie hodne nasrdiť nenažranosť tých, ktorí stoja na konci tohto reťazca - teda kníhkupcov. Neviem, ako u vás, ale u nás distribučné spoločnosti berú rabat až okolo 50 % z ceny titulu. Takže napriek tomu, že pôjde o titul, kde mnoho ľudí zainvestuje bez toho, aby mali zo svojho vkladu nejaký zisk (ak nepočítam dobrý pocit), tak tie hnusoby v distribúcii cenu knihy aj tak vyženú hore. Preto je lepšie hľadať aj iné kanály - objednávky cez vitariána a pod.
možná by to nemusely bejt jenom recepty ale třeba i něco víc, třeba i nějaký posbíraný zkušenosti atd. receptů z zahraničí bych se uplně nebál, myslimže v tomto ohledu se opisuje bez bázně a Hany, krom tohosám pokud dělámnjaký recpepty, málokdy jsou původní, téměř vždy do toho nějak zasáhnu, jak to budeš shraňovat? nemělo by váznamna to udělat formulář na sběr na webujak jsem psasl kdysi s tím, že by člověk napsal nahrubo text a pokus by byla tak i přidal fotku? už jenom kvůli přehrabování se v tom...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Budeš hlavně potřebovat dobrej marketing, Terko. A tomu přizpůsobit i obsah. A myslim si, že by stálo za to, oslovit i ty otupělé české masy... Mám pouze strach z toho, aby to na ně nebylo moc novinek najednou a nevyvovolalo to zbytečně nažádoucí reakce, i když všichni víme, že jich bude i tak až až. Pro typického stáDního konzumenta představuje jídlo 80% jeho životních radostí, je potřeba s ním navázat dialog na toto téma velmi citlivě, pro ně je samozřejmě mimořádně nepříjemným zjištěním fakt, že i tato oblast jejich života, je lež..
No, hlavně aby jim s těma jejich propálenejma chuťovejma pohárkama od těch sajrajtů vůbec chutnali. Ctím své zkušenosti z rodiny.
Spíš tak přemejšlim, jaký obsah by kuchařka musela mít, aby je to chytlo. Obávám se, že pokud vydáš pouze recepty, tak si knihu zakoupíme pouze my zde a pár bionadšenců. Ale kvůli nám to přece psát nemusíš... Mám obavy, že nebudou připravovat vitasrecepty, a ještě je konzumovat, když neví proč. Když neví, co s nima dělá vařený a proč se cítí blbě. Nemaj tu teorii, kterou máme my.
Spíš tak přemejšlim, jaký obsah by kuchařka musela mít, aby je to chytlo. Obávám se, že pokud vydáš pouze recepty, tak si knihu zakoupíme pouze my zde a pár bionadšenců. Ale kvůli nám to přece psát nemusíš... Mám obavy, že nebudou připravovat vitasrecepty, a ještě je konzumovat, když neví proč. Když neví, co s nima dělá vařený a proč se cítí blbě. Nemaj tu teorii, kterou máme my.
na tom něco jemagprag píše:No, hlavně aby jim s těma jejich propálenejma chuťovejma pohárkama od těch sajrajtů vůbec chutnali. Ctím své zkušenosti z rodiny.
Spíš tak přemejšlim, jaký obsah by kuchařka musela mít, aby je to chytlo. Obávám se, že pokud vydáš pouze recepty, tak si knihu zakoupíme pouze my zde a pár bionadšenců. Ale kvůli nám to přece psát nemusíš... Mám obavy, že nebudou připravovat vitasrecepty, a ještě je konzumovat, když neví proč. Když neví, co s nima dělá vařený a proč se cítí blbě. Nemaj tu teorii, kterou máme my.
mně se líbí oni a my, i když to tak patrně úplně nebude
- Katarína
- Příspěvky: 2190
- Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Prave, ze toto by mohlo oslovit aj klasikov, ktori radi kuchtia a zbieraju stale nove recepty. Viem si celkom dobre predstavit, ze tuto knizku by som mohla kludne darovat aj mame a ona by mala spontanny zaujem pripravit podla nej nieco, co nikdy v zivote nerobila. Zatial co do nejakej vseobecnej o vita akokolvek zaujimavej by ani len nepozrela. S tym, ze nema kedy.magprag píše:Spíš tak přemejšlim, jaký obsah by kuchařka musela mít, aby je to chytlo. Obávám se, že pokud vydáš pouze recepty, tak si knihu zakoupíme pouze my zde a pár bionadšenců. Ale kvůli nám to přece psát nemusíš... Mám obavy, že nebudou připravovat vitasrecepty, a ještě je konzumovat, když neví proč. Když neví, co s nima dělá vařený a proč se cítí blbě. Nemaj tu teorii, kterou máme my.
Pozdaval by sa mi styl, aky ma jedna kucharka oddelenej stravy. Ma nadpis v nejakom takom duchu, ze schudnite s oddelenou stravou za 6 tyzdnov, cim oslovi aj obeznych, ktorych je v nasich narodoch velke mnozstvo. A zaroven aj tych, ktorym vobec nejde o vahu, ale iba o lepsie stravovanie.
Na prvych par stranach je tam vysvelene, ako sa zlepsi travenie (tu je to miesto na zoznamenie s principom vitastravy) a telo zacne spontanne chudnut bez akychkolvek neprirodzenych zasahov.
Takmer kazdy recept tam ma krasnu velku fotografiu, ktora uplne motivuje si to jedlo pripravit. Myslim, ze keby tam neboli, urcite by sa im tak dobre nepredavala.
bysem koupila zepar, tech kucharek.. hlavne mamickam s detmi, ty sou citlivy na to cim krmej..treba moje sestra, nevi ani ze neco takeho funguje u deti a ze to jde.. takze by se mohlo priradit neco i pozitivniho na stravovani deturencu?!
jakoze nejake receptiky pro pidilidicky?! to by mohlo i zajimat ..
jakoze nejake receptiky pro pidilidicky?! to by mohlo i zajimat ..
no dyt řikám, že se mi to rozlezlo v hlavě, jako že by asi mohlo bejt vhodný se tomu začínat věnovat víc. bude to ale hodně práce a hodně času. ale myslim, že to pujde. taky tomu věřím. i když v tomhle období demotivace, nejistoty a problémů je těžký věřit vubec něčemu...každopádně tahle diskuze je velkou podporou. asi bych se jinak uplně zcvokla a už bych byla pár tisíc kilometrů odsud, s batůžkem.
te´d nevím jestli jsem návazovně ve správném vlákně, ale osobově ano , tak alespoň tak - Terezko vše co děláš MÁ SMYSL!!!! Je to jak někdo psal o bio, před pár lety to nikdo neznal a te´d zažívá boom a to samé bude s vita.
kniha receptů je hodně super parádní nápad
také už mě napadlo, že bych napsala nějakou knihu zkušeností....ale musí to dozrát
kniha receptů je hodně super parádní nápad
také už mě napadlo, že bych napsala nějakou knihu zkušeností....ale musí to dozrát
Přišel dnes bratr, že mu dochází ječmen a že by chtěl další (moc mu chutná a vlastně pije jen tohle) i dal jsem mu ochutnat Ječmen tentokrát od Tebe a čekal na chuťovou reakci. K mému překvapení prohlásil, že chuťově je mnohem lepší a že ho chce. Dal jsem mu koštnout i čkokoládového snu a to chce taky. Ochutnal i řasu a myslím, že máš Terez dalšího věrného zákazníka.
(připomínám, že bratr je všežravec)
(připomínám, že bratr je všežravec)
Nevědomost je tak lehká!