Karambola - snůška blábolů

Tady si každý můžete založit svůj vita-deníček.
Podmínkou je, že název deníčku bude začínat vaší přezdívkou.
Viz vzor.

Moderátor: hugo

Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahoj, píšu si deníček spíše sama pro sebe. Nikoho stejně nebude bavit má snůška blábolů a ničeho. Navíc ani nemám literární střevo, takže to neumím podat v zábavné a hezky čtivé formě. Pro mě je to ale důležité. Bude to tu taková má očisťující stránka, kde si budu třídit myšlenky.
Jsem mladá holka. Od dvacítky mě dělí pár let, do třicítky také. Mám už rodinu a skvělé děti. MILUJI PŘÍRODU. Už jako dítě jsem z ní brala energii. Neznám větší nabíječku než je procházka přírodou. Obzvlášť na horách. Tam bych chtěla jednou bydlet. Nemuselo by to být zrovna Tyrolsko, stačí ty naše. I když město kde bydlíme, také není špatné.
Dnes si dám jednodenní půst. Těším se na zítřejší pocit jak mi bude. Včera jsem totiž měla vařené jídlo a tak to chci ze sebe nějak sklepat.
Jedno mládě se probouzí.
Děkuji za Vaše stránky, dlouho jsem tady kroužila a pročítala vás.
Užijte si den.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Dnešní půst byl super. Jsem bez jídla tedy 26 hodin. Cítím se dobře, ale mám břicho jako somálec. Cítím, jak jsem plná. Myslím si, že je to ve mně všechno zanesené a ucpané. Nedělá mi to dobře a něco s tím udělám. Jen ještě nejsem rozhodnutá co. Jestli si dát další den půst, což bych chtěla rovnou dotáhnout do trojky, nebo si dát šanku. Nebo oboje a šanku 4. den ráno. Ten skvělý pocit by za to stál. Možná že by mě to i zbavilo toho somálského břicha, které mám snad od prvního příkrmu. Ráno moudřejší večera, tak si to nechám přes noc uležet.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Nyní jsem 37 hodin bez jídla. Jak se cítím? VÝÝÝÝBORNĚ! Mám v sobě takového malého ďábla, který se projevuje záchvatovým přejídáním. Toho bych nepřála nikomu. Má strašně velkou moc a blbě se mu odolává. Teď si asi každý představí záchvat a nutkavý pocit, sníst další jablko a to tedy fakt ne. Během pár minut sním tak velké množství jídla, které běžný člověk jí několik dní. Soukám ho do sebe násilím, je mi blbě, chce se mi zvracet, ale stejně do sebe tlačím a tlačím další a další jídlo... Jak jsem psala, je to ve mně ďábel. Ale půstem bych ho mohla dokázat zdolat. A nejen jím. Minulý týden jsem měla první sezení u psycholožky. Já nikomu (koho znám osobně :wink: ) neříkám své nejhlubší pocity, pokud jsou negativní a mohly by ho zesmutnit. Ale u ní jsem měla pocit, že je to její práce a že mě nebude soudit. A tak jsem na ní vybalila tolik věcí.... Ulehčilo se mi. :-) Jen jí chvilku tekly slzy, což mě mrzí a nechtěla jsem to. Říkala, že když mě viděla stát ve dveřích, byla jsem rozzářená a plná energie a nikdo by ze mě nepoznal, že se vnitřně tak trápím. Mé problémy se nesou od ranného dětství a tak bude léčba dlouhá, ale věřím, že najdu osvobození od toho, co jsem prožila.
A jak jsem se rozhodla s půstem? No každopádně pokračovat! :-) Cítím se dobře, tak proč to měnit? Ráno jsem měla jazyk potáhlý velkou vrstvou bílého povlaku. To jsem asi ještě nikdy nezažila. Jsem nedočkavá, zda se projeví další známka detoxikace.
Půst jsem totiž nikdy nedělala. Je to má premiéra. Jednou jsem sice před kolonoskopíí měla zvláštní dietu a několik hodin před ní nejedla, ale to bylo z donucení a vůbec jsem na to nebyla psychicky tak hezky připravená jako nyní. O půstu toho ani moc nevím. Skočila jsem včera do neznáma. Zkrátka jsem chtěla odlehčit trávení a tělu. Zkusit pomoct tělu zbavit se toho mého věčně nafouklého a ucpaného břicha. Na břicho to ale stále nemá vliv, tak budu pokračovat. Jak dlouho nevím. Až se budu cítit lehčeji a i v břiše prázdně. Možná to podpořím tou šankou, uvidím.. Tu jsem si dělala už asi v patnácti. A druhý den se cpala nezdravostem. :roll: Teď mám větší hlad než včera. Nebude to dnes jednoduché, ale všechno je věc psychiky. Dělám to pro sebe, aby mi bylo lépe, tak bych to měla překonat. Během dne napíšu, jak se mi to daří.
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Ahoj, ty jsi tedy odvážná, že se takhle rovnou pustíš do půstu. Přejídání, nevím zda ho nazvat záchvatovité, možná spíš emocionální, je u mě důvodem, proč teď nedržím půsty ani se nedržím striktní raw. Každý takový pokus následuje velká přežírka a ve výsledku je to mnohem horší, než kdybych se o to vůbec nesnažila. Držím ti palce, aby se ti to povedlo. :) jinak somálský břicho mám také vždy, kromě doby, kdy jím převážně ovoce. Jestli se ti nechce do šanky, udělej klystýr, to je hned.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahoj první přispěvatelko. :-) Vlastně jo, vzpomínám si, že jsem u tebe také četla o přejídání. Už jsem zkoušela spoustu věcí, ale ten půst mi dává pocit, že když to zvládnu tolik hodin, zvládnu to i při potřebě jíst, i když jsem po obědě. U mě je psychika mocná čarodějka. Asi měsíc jsem si dělala přerušovaný půst. První jídlo jsem jedla až mezi 9-12 hodinou a poslední jídlo jsem měla nejpozději v sedm večer. A už to mi dodávalo odvahu.
Klystýr jsem nikdy nezkoušela. Vlastně kromě prvního porodu, ale tam jsem to brala jako nutné zlo. Nevím o něm asi nic. Jak se provádí, co je na něj potřeba... Ta šanka se mi zdá méně násilná. Jen se pije slaná voda, cvičí se a čeká na vyprázdnění. :-) Určitě si o tom klystýru také něco pročtu. I když z toho mám trochu strach... Asi strach z neznáma. :-)

Trochu mě pobolívá hlava. Výrazný hlad už nemám, chutě nemám od začátku půstu. Ráda bych to vydržela do pondělního dopoledne. Byla bych (pokud dobře počítám) 86 hodin bez jídla. To zní super. :-) Zkusím si pročíst, jaké pozitivní změny takový (krátký) půst má. Ať mě to motivuje. Za chvilku půjdeme nakoupit. Rodina si žádá špagety. Kupuji skvělé celozrnné žitné z DM. K tomu jim jen rozmixuji rajčata, mrkev, papriku, čerstvou a sušenou bazalku, česnek, olivový olej a lahůdkové droždí. A celé to trochu prohřeju. Muž si to posype i parmazánem. Ten jí klasicky. Krom tedy aditiv a jiných umělotin. To si hlídá. Ale ml. výrobky, maso, to on rád. Ale jsem ráda, že aspoň to maso omezil. Vařím mu ho jednou do týdne a je bez řečí. Dříve se na zeleninu s rýží bez masa koukal nevěřícně a zrovna včera se po tomto jídle olizoval. :delicacy: Však já ho časem předělám. Hezky pomalu a nenápadně. Ke každému chodu vždy přikrajuji spoustu ovoce nebo zeleniny a rodina to spokojeně chroupe. Holky já si snažím držet co nejvíce zkrátka. Ml. výrobky nejí vůbec. To mají zákaz i u rodiny. Starší je stejně (naštěstí) špatně nesla. Ale vejce (domácí, od šťastných slepiček :-D ) jim dávám sama. Tak 2 týdně. A maso, to bych jim radši nedávala, ale když to vidí u tatínka, tak se o to hlásí. Stejně tak pečivo a jiné. Ale jsou ve vývinu a tak nějak doufám, že jejich tělo pozná, co je správné a že to potřebují. A nemají ho zas tak často. Ke každému jídlu jí ovoce nebo zeleninu. K snídani to doplňuje i nějaké obilí. Mají moc rády kaše. Třeba pohankovou, jahelnou, kukuřičnou, amarantovou.. Vařenou jen z vody. Občas jim dám trochu medu nebo javorového sirupu. A k tomu kopec ovoce. Nastrouhané, nakrájené , rozmixované... Snažím se držet poměru 50:50 ovoce/zelenina: obilí a zbytek. Stejný poměr je i u oběda a večeře. Jen je to spíše se zelčou. Svačiny a zbytek dne jsou jen na syrové ovoci a zelenině. A semínkách, ty mají moc rády. Jako já. :delicacy: Třeba takové tahini, to bych snědla celou skleničku najednou! Nebo kuličky z rozmixovaných semínek... To je bašta!! :delicacy: Musím o jídle přestat psát, ať se tak netýrám. :-D Jdem na ten nákup. A dnes se ještě ozvu, jak to zvládám. :br
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Já taky ráno nejím, nedělá mi to dobře. Klystýru se neboj, potřebuješ k tomu jenom tu pomůcku, dá se sehnat v lékárně. Já se taky bála, ale teď už ani nechápu, čeho. Je to podobně nudná záležitost jako mytí vlasů nebo čištění zubů. Není to dokonce ani nepříjemný. Zato ta šanka, to mě děsí, tu nebudu dělat asi nikdy.

Můj přítel (vegan) tedy jedl hrozně nezdravě, ale podařilo se mi ho trochu obrátit na světlou stranu :D po týdnu na jedné akci mimo domov, když jsme se sešli, mu bylo fakt špatně a říkal, že jsem měla pravdu a že už chce jíst jenom zdravě. To jsem měla radost. Hlavně za tu dobu, co bydlíme a částečně i jíme spolu, konečně přibral ze 62 kg na 70 (185 cm), což mi přijde super.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Oběd sklidil velký úspěch. A dokonce i sýr byl odmítnut, že takto je výborné. Mám radost. :-) Trochu jsem mu to tedy opeřila, ale sůl jen pár krystalků. Dala jsem hodně česneku, tak proto to asi nepoznal. Kdybych tohle uvařila před rokem, tak bude peskovat, kde je maso a že je to takové nijaké. Je dobře, že ho k ničemu netlačím a jen pomalu a postupně nabízím. Je zvláštní, že nepoznal, že je to syrové, to jsem dnes zkusila poprvé. Ale tím líp pro něj. :-)

K půstu - hlad mám ve vlnách. Dokonce jsem to chtěla i vzdát, ale pak jsem si řekla: "Cos čekala? Že hlad nebude?!" A zvládla jsem to. Chutě nemám. Hlava také nebolí. Jen mám v puse tak nějak divno. A pobolívají mě vaječníky. To nemívám.

Zítra jedeme po obědě ( ale jen rodiny :-) ) ke svokře (slovensky to zní super :-D ). Zkusili jsme se s ní domluvit, ať jen nakrájí ovoce. Ale to už jsme zkoušeli mockrát, takže tam budou i buchty a vařené jídlo. Kdyby aspoň všechno tak nepřesoovala a neplavalo to v oleji. Starší má pak průjmy a já jsem vzteklá. Zítra prostě bude mít jen ovoce, já jí nebudu vědomě ničit.

Hani, tak já si to zítra koupím a pokud ve mně nebude ten nástroj vzbuzovat strach, tak to zkusím. Zkusit se má všechno. :-) Asi hloupá otázka, ale kde se to provádí? Na wc, ve vaně...? Neumím si to představit. Ale asi bude jednodušší vyhledat si to na netu.
Léčba šokem je nejlepší. Trochu doufám, že si ten můj na zdravou stravu zvykne a po normální mu bude špatně a nebude to pak chtít jíst. Jsem asi zlomyslná, ale pro jeho dobro. :twisted:

Mám dost práce, tak letím. Zítra se určitě ozvu, jak to zvládám.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahoj, nevím, jestli to tu čte někdo ze zkušenějších, ale potřebovala bych rychlou radu. Nejím od čtvrtečního večera, jsem tedy 62 hodin bez jídla. Tak dlouho jsem nikdy nebyla. Ráno jsem málem omdlela, měla jsem černo před očima a byla jsem hodně slabá. A pořád mi hodně rychle buší srdce. Nevím, jestli ten půst raději nepřerušit. Co myslíte? Děkuji.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Jinak je mi i velká zima a od žaludku je mi špatně. Břicho mám v dolní části pořád plné, možná i trochu nafouklé. A od včerejška pořád ....ehm.... krkám. Nohy a ruce ledové a tvoří se mi zvláštní sliny s hleny.

Ráno bylo super. Ptala jsem se rodiny, co si dá k snídani. Chtěli ovoce! Jupíí! Nakrájela jsem dvě jabka, dvě hrušky, velký pomeranč a nektarinku. Spokojeně si to chroupali a mé srdce se radovalo. :-) Když si vzpomenu, jak mužova nejoblíbenější snídaně bylo přeslazené musli s mlékem... Teď je mi jen při té představě blbě a těžko od žaludku. A co teprve, když si představím řízek. Kdybych si ho měla představovat pár minut, tak se asi pozvracím.

Zkoušela jsem najít nějaké články o půstu, ale asi hledám blbě, protože nic extra nemohu najít. Články na idnes, mladazena a podobně jsem tedy ani nerozklikávala.. Zajímalo mě, jaký vliv půst na tělo má. Den po dni. Co se čistí, jaké známky detoxikace mohou nastat... Kdybyste to věděli, tak si to nenechávejte pro sebe. :-)
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Co se týče klystýru, tak ten se dá provádět kdekoliv v blízkosti wc :D já osobně provádím v koupelně na zemi. A myslím, že by ti to mohlo hodně pomoct i při půstu.

Řekla bych, že to je normální, že je ti při půstu špatně, prostě se tělo čistí, s tím člověk musí počítat. Zvlášť pokud jsi do toho skočila takhle po hlavě. Já jsem nikdy nedala víc než jedničku (z důvodu lenosti a mlsnosti a smrdivosti), takže ti neporadím, ale podívej se na www.pust.cz.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Chtěla jsem si koupit idigátor, ale z lékárny mě poslali do zdrav. potřeb, které mají v neděli zavřeno. No jo, malé město. Aspoň tu není takový smog. :-D Snažím se na všem hledat pozitiva. Takže zítra nálet do zdrav. potřeb a hned to zkusím. Završím tím půst. I když se už cítím dobře. Dopoledne jsem si dala horkou sprchu a to mě povzbudilo. Hlad mám normální, chutě žádné. Byli jsme u mužova maminky. Nic nepekla, nevařila, jen na naši žádost nakrájela mísu ovoce. Měla jsem z toho hroznou radost. A zbytek nám dala domů, takže tu teď je asi 6 kilo ovoce. A to by asi nedokázaly do dvou dnů sníst, tak půst přeruším. Vyhazovat to nechci. Máme tu meloun, meruňky, hrušky, nektarinky, banány,, jablka.... To budou zítra hody. :-) I když to nechci přehnat. Kolem poledne si udělám klystýr a až pak bych si vzala kousek ovoce. Víc jak tři ale jíst nechci. I když uvidím, jak mi bude, budu se řídit hlasem těla. :-)
Jdu poklidit a pak ještě hurá ven. Půjdeme do lesa vyrábět domečky pro skřítky. :-)
Jo a už jsem 70 hodin bez jídla... :D Trochu mě bude mrzet, že zítra je konec. Ale co s takovým množstvím ovoce? Byl by hřích to nechat shnít.
Fiona
Příspěvky: 3386
Registrován: úte úno 19, 2008 7:06
Bydliště: Buenos Aires, Argentina

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Fiona »

Ahoj, na pustu je nejtezsi neprezrat se kdyz to skonci! Fakt to chce zacit jist hodne pomalu. Hlavne od toho necekej ze pak budes mit mensi chute, vetsinou to byva spis naopak. Hodne stesti (rika nekdo kdo minimalne pulku navratovek nezvladnul, prezral se, trpce pak litoval a porad zije).
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahooooj!
Včera jsem byla v jednom kole. A dala jsem si super polévku. Nastrouhanou mrkev jsem hodila na minutu do vroucí vody a pak rozmixovala s čerstvými rajčaty. K tomu pesto ze semínek, bazalky, lahůdkového droždí, umeocta a oliv oleje. Jooo, byla to bašta. A mlaskala si celá rodina. :delicacy: Pesto jsem dělala ze čtvrt kila semínek a půl litru oleje, takže mi zbylo i na dnešek. A to je co říct. :-D Pesto já moc ráda a dřív jsem i takové množství snědla na posezení. Dnes si k němu udělám cuketovou polévku (jen rozmixovaná cuketa) a večer obří listový salát.

Jo a jak dopadl půst? Lačnila jsem 3 dny. Bylo to super. Akorát tu poslední noc mě chytly křeče v nohou a celkově mi brněly všechny končetiny. Tak jsem si ve tři ráno vzala banán a pak ještě asi dohromady 2 lžíce pastového medu. :P Nabudilo mě to a už nešlo usnout. :-) Ale brnění a křeče přestaly. Kdybyste byl někdo na kraji JČ směrem k Vysočině, tak Vám dám kontakt na nejlepší med! :-)
Takže - půst byl super a jednodenní bych chtěla zařadit každý týden. Třídenní podle nálady. Nyní, když je ale všude tolik ovoce a zeleniny, je mi líto půstovat a nevyužívat dary země, ale na podzim si určitě udělám další. A chtěla bych rovnou i týden. A na konci února bych chtěla zkusit ještě delší. Klidně i dva týdny, když to dokážu. Do dalších bych se ale nepouštěla. Nevím o žádných zdravotních problémech a tak už mi to přijde moc velká drasťárna.

Klystýr jsem ještě nedělala. Nečekala bych, že bude takový problém sehnat idigátor. Zas taková vesnice nejsme.. Dokonce se na něj i těším. :-D Jak se pročistím a jak se budu cítit líp.

Jo a ještě jsem přehodnotila své stravovací návyky kromě jednodenního půstu každý týden. Budu mít stravovací okno jen mezi 9-18 hod. Dříve jsem ho měla do 19hod, ale ta šestá se mi zdá lepší. Jen ať si trávení co nejvíc odpočine. A budu jíst jen 3 jídla denně.

Užijte si dnešní sluníčko.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Fiona píše:Ahoj, na pustu je nejtezsi neprezrat se kdyz to skonci! Fakt to chce zacit jist hodne pomalu. Hlavne od toho necekej ze pak budes mit mensi chute, vetsinou to byva spis naopak. Hodne stesti (rika nekdo kdo minimalne pulku navratovek nezvladnul, prezral se, trpce pak litoval a porad zije).
Ahoj, takže ty také půstuješ? To je super. A jak často? Jaký byl tvůj nejdelší půst? Jak ses při něm cítila? Vím o tom jen málo, tak jsem zvědavá. :-) O půstu jsme našla jen nějaké diskuze a já bych raději pořádně ucelený článek nabitý informacemi. Například co se s tělem děje po 1, 3, 5, 7, 10, 14, 21..... dny. Jaké mohou nastat známky detoxikace, na co si dát pozor a tak podobně. Možná by bylo lepší si přečíst knihu než to hledat na netu. Tak kdybys mi mohla i nějakou doporučit, byla bych moc ráda. I co se týče vita.. Já jím tak nějak pocitově, protože po živé stravě se přeci musí lépe žít. :-)
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Dnes jsem si říkala, jak by mi nejvíc vyhovovalo jíst jen 2x denně. Okolo poledne první jídlo a okolo páté druhé. Ale.... Kolem poledne potřebuji už nějaké vydatnější jídlo. Tedy zelenina a semínka s oleji. Na večeři mi stačí už jen kopice salátu s trochou jiné zeleniny. Jelikož ale na semínkách a olejích hodně ujíždím (třeba dnes asi 100g semínek a 100ml oleje), tak nevím, jestli stihnu do večera vytrávit. Tak je tu pak ještě řešení jídlo jednou denně. Ušetřila bych čas, nehledala bych v jídle takové potěšení a brala si ho jinde. Přírody je kolem dost. :-) Co když je ale jen jedno jídlo denně v rozporu se zdravím? Dokážu během jednoho chodu sníst potřebné množství vitamínů, minerálů a dalších důležitých složek? Nebude tělo strádat? Otázek je plno. A nevím, kde hledat odpovědi. Asi u sebe. Možná je nejlepší poslouchat své tělo. Ono ví nejlépe. Ale když mám zažité, že se má jíst každé 2-3 hodiny, že se má jíst do půl hodiny od probuzení, že se má jíst hodně bílkovin atd., tak mám pochyby. I když tělo mi říká, jak mu to vyhovuje. Dokonce takto nemám ani záchvat přejídání. 1-2 jídla denně mi vyhovuje na stopro, ale pro společnost budu divná. Což jsem už ve více věcech, tak jedna navíc mi může být jedno. Stejně mě mrzí, že v okolí nemám nikoho, kdo by mě chápal. Kdo by měl spoustu věcí jako já. Když se zmíním, že voda mi dává sílu a energii, tak se pošklíbnou. Ale já to tak mám. Jsem i vodní znamení, tak možná proto. Ve vodě je síla.... I v přírodě. Když koukám na naše 30m duby! To je život! To je energie! To je síly! V něm se toho tolik děje! Ale to tu nikdo nevidí a necítí. Asi jsem mimozemšťan. >:-) Jsem v tolika věcech jiná a nemám s kým to sdílet. Tedy s někým, kde bych našla pochopení. Docela mě to mrzí. Cítím se kvůli tomu často sama, ač obklopená lidmi.

Tak tohle je asi ta největší snůška blábol, kterou jsem tu sepsala. Ale tohle jsem přesně já.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Dnešek je za námi. Měla jsem dvě jídla denně. K obědu rozmixovanou cuketu s pestem a salát z ledového a listového salátu, rajčat, pórku a pesta. Byla to bašta a to samé jsem si udělala i večer. Vyhovovalo mi takto jíst. Ale jsem nějaká plná. No jo, plno semínek a oleje. Když já na tom tak ujíždím. Kdybych takhle jedla každý den (tedy s omezením semen o olejů), tak bych přišla o ovoce. A to by byla škoda. To mám také ráda, ale po větším množství mě pálí žaludek. Musím to nějak vymyslet a najet na nějaký režim. Nechci to měnit po pár dnech.
Dnes měl muž narozky. Čtyřicítka už se mu pomalu blíží. Ta čtyřicítka zni hrozně sexy. :-D Škoda, že to neříkají i muži i ženách. :-) Udělala jsem mu dort a ani neochutnala. Neměla jsem potřebu a chuť už vůbec ne. Rodina se cpala dortem (s malými prohřešky zdravým) a já spokojeně chroupala salát. A bylo mi hezky.
Dnes ráno, když jsem krmila holky snídaní ( borůvkama s troškou pohankové kaše, kterou jsem milovala) jsem si uvědomila, jak po půstu nemám potřebu jíst, i když holky krmím nebo jim něco chystám. Odpoutávám se od něj postupně čím dál víc. To je super.
Máme tady celý krásný meloun a já nevím, kdy si ho zítra dát. Když bych chtěla dodržet dvě jídla denně a k večeři ne-e, tak mi zbývá poledne. Ale to by mi do pěti hodně vyhládlo. Co s tím?
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Dnes jsem měla hlad až po poledni, tak jsem si udělala salát z celého ledového a půlky listového salátu, 4 rajčat, 1 žluté papriky, 1 mrkve, 1 avokáda, 3 stroužků česneku, asi 40ml oliv oleje a 2 žičky umeocta. Hlad nemám ještě teď, takže jsem měla za celý den jen to. I když hlad nemám, bojím se, aby tělo nestrádalo.
Našla jsem tu diskuzi o půstu a chtěla bych si i pročíst spoustu deníčků, ale jsem celý den venku a čas mám jen o večerech nebo ráno, když ještě všichni spí. Kéž by se dal čas někdy nafouknout...
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Tak při takovém obřím salátu bych se nebála, že tělo bude strádat. To bych asi sníst nezvládla :) (ale já bych se zase nacpala ovocem.)

Moc to řešíš -jez, když máš hlad a kolik potřebuješ. I když to kdybych já dodržovala, tak už jsem asi na práně :lol: nějak jsem si vymizela ten břišní hlad a tak zůstal jen ten v hlavě.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

:lol: :lol: Tak pokud je to dostačující, jsem v klidu. :-) Já jsem si právě kdysi četla různé články, jak po ránu do sebe hned kopnout nějaký protein, aby nedošlo k úbytku svalů a rozeběhl se metabolismus, jak si měřit kalorie, bílkoviny, sacharidy, tuky a další nesmysly. Dokonce jsem si to i krátce počítala, i když mi to přišlo divné a celé postavené na hlavu. V té kaši okolo byla i zmíňka o bazálním metabolismu, že by nemělo docházet k menšímu množství, než tělo potřebuje atd.. Přitom jsem se u Jindry dočetla o práně a po přečtení pár článků brethariáni (pokud jsem to dobře pochopila), také přijmají minimum jídla a fungují.

Nevím, co to způsobuje, ale mám zácpu. Konkrétně třídenní. Dnes si udělám hodinovou procházku na druhou stranu města, kde by měly být zdravotnické potřeby a kde by snad ten idigátor měli mít. Dnes bych klystýr potřebovala jako sůl - ehm, zeleninu! :-D Doufala jsem, že dnešní cvičení mi od ní pomůže, ale bohužel. Posledních pár dnů mám malou potřebu vody, ale tělu se to asi nelíbí, protože moč je žlutá, tak to možná bude přičina. Dobře mi tak! Aspoň se ponaučím a budu víc pít.

Ještě jsem nic nejedla, hlad nemám. Ale chtěla bych si dnes dát banán s avokádem a mákem. Možná tam zkusím propašovat i listovou zeleninu a vše rozmixovat. Uvidím, jestli mi to projde u dětí. Ještě jsem nikdy salát a ovoce nemíchala.

Poslední měsíc jsem měla asi jen dvakrát vařeninu. Jednou trošku červené čočky se syrovými rajčaty a mrkví a po druhé u babičky dýňovou polévku. Poslední týden jsem ale 100% na vita. A jak se cítím? Skvěle. :-) Nemám chutě, potřeba hladu ubývá a trávicí problémy jsou mnohem lepší. Jen potřeba spánku je u mě pořád stejná. To jest asi 7 hodin spánku.

Dnes je krásně. To je každý den, ale jen jinak. Když svítí sluníčko a je horko, jsem s dětmi v lese. Při dešti mám radost, že se může příroda napít a když jsem venku a padají na mě dešťové kapky, tak mě to nabíjí neskutečnou energií. A protože trávím víc času doma, dělám resty a peru, dělám větší úklid... Všechno počasí má svoje. Dcera zrovna nedávno smutnila, že prší. A takový přístup se mi vůbec nelíbí! A tak jsem jí nadšeně říkala, jak je déšť bezva a mohou díky němu rostlinky pít. A ona si to pamatuje a už se i z deště raduje. :-) Negativní přístupy nemám ráda. Na všem jsou pozitiva. I když se to člověku tak nejeví.

Užijte si krásný den.
Fiona
Příspěvky: 3386
Registrován: úte úno 19, 2008 7:06
Bydliště: Buenos Aires, Argentina

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Fiona »

Tahle snuska blabolu me bavi :) Myslim ze jdes na to od zakladu dobre. Precist kdejakou blbost, kriticky ozkouset co se zda ze by stalo za to, a pak se zaridit podle vysledku. Je to cele o te ceste objevovani, kdy se clovek uci naslouchat telu.

Pusty? Ted uz spis vyjimecne. Naposledy v lednu. Penez bylo malo a teplota pres den okolo 40 stupnu, tak to tak nejak prirozene vyplynulo ze situace. Byly to asi 2 tydny, docela to procistilo telo i hlavu. Urcite je dobre si o pustu neco precist, ale pozor na lidi co maji pocit ze maji pravo ti v tom predepisovat jen na zaklade toho ze "maji" napostino vyssi cislo nez ty.

Zacpa - duvod proc se po pustu zacina jist co nejpomalej. Strevni mikroflora v soku. Treba kombucha je na to dobra, ale pestovat ji je docela veda. Nebo kysany zeli.
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahoj Fi. Já právě ráda zkouším kdejakou blbost. A když jí věřím, tak na mě i funguje! :D O klystýru jsem si moc nenačetla a přesto jsem si dnes hrdě a nadšeně nesla irigátor. :lol Měla jsem z něj radost jako dítě z vánočního dárku. Nadšeně jsem ho vybalila a pak mi nadšení opadlo. :D Popadl mě strach, ale i radost z neznámého. Nejdříve jsem si udělala salát na odpoledne. Po hodině mi každý salát chutná víc. Krásně zkřehne. Byl ze dvou listových salátů, dvou rajčat, dvou paprik, asi 70 ml olivového oleje, umeocet, česnek a bazalka. Jenže on tak voněl, že jsem neodolala a čtvrtku snědla. A pak šla na klystýr. I když by se prý měl dělat nalačno. Použít bio panenský kokosák na zadek mi bylo sakra líto, ale proč nerozmazlovat i tyto partie. :-) Nebudu to tu popisovat do detailů, ať si sem ještě někdo přijde někdy počíst, ale výsledek dobrý. Zítra ho udělám znovu. Cítím, že je to ještě potřeba. Avšak raději nalačno. :-)

Dnes jsem koupila vynikající banány v Kaufu. Vždy kupuji 2-2,5 kila. Cestou z Kaufu, která trvá 10 minut, jsem s dětmi snědla 7 banánů a zbytek jsme snědli po příchodu. Tak jsem odpoledne koupila další balík. Snad to bude stejná várka. Ty ranní byly fakt luxusní.

Odpoledne jsem koupila i tahini. Došlo mi ještě před půstem, takže jsem bez něj byla pár dní a měla jsem už skoro absťák. Je to moje závislost. Doma jsem ho otevřela a že si vezmu na kraj lžičky. Dětska se ke mně přiřítily a snědly jsme čtvrtku sklenice. Pak jsem si vzpomněla, že Jindra si ho smíchal s medem a práškem z kakaových nepražených bobů a skořice. Tak jsem to také zkusila A TO JSEM TEDA OPRAVDU NEMĚLA!!! Snědla jsem této směsi víc než bych chtěla. :delicacy: Asi 4 lžíce. Naštěstí mé oko vrhlo pohled na hodiny a jupíí, bylo 18:04 hod, takže zákaz jídla. :D Sklenici jsem uklidila a hned vypadla s dětmi ven, aby mě to nelákalo. Před chvilkou jsem měla namále, ale odolala jsem. Nebudu si přeci zatěžovat trávení a prostě po šesté jíst nebudu! Jsem silná...., mám silnou vůli...., dokážu to..... Nebo ne? :D Néé, vydržím. Mé tělo si potřebuje od jídla odpočinout.


Jo a Fi, to nevím, jestli bych se měla do půstů pouštět, protože návratovka je těžká jak kamion písku. Mám ráda kvašenou zeleninu. Na 5 dní dám do sklenice zeleninu se solí a nechám v pokojové teplotě a ve tmě. Pak jen přendám do lednice a vydrží mi tam dlouho. Je to dobrota. Mám keramický 10 litrový kvašák a tenhle týden si určitě udělám další zásobu. V lednici stejně není krom toho nic mé, takže je tam teď hafo místa. Udělám si různé kombinaci zelí s řepou, mrkví, cibulí, česnekem... Hned bych letěla do lednice, nebýt po šesté. :-) Je to mňamka.. S kombuchou mé výroby nemám zkušenost. Babička si dělá "houbičky", jsou to takové malé, skoro průhledné útvary, které dává do mléka a má z toho kefír. Nevím, jestli by se uživily i ve vodě. Ale také to kvasí. Ještě mívala takovou houbu, která plavala na hladině. Vypadalo to hrůzostrašně a bylo to kyselé a navinulé. Pila jsem to před půlkou mého života, tak si to možná nepamatuji správně, každopádně by mi to chutnalo. A myslím, že to i ta kombucha je? Jojo, naše babička. Ta se ráda zajímá o různé zdravé doplňky.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Dnes jsme tu všichni rozežraný. Výstižnější termín není. K snídani jsem dětem rozmixovala dva banány, půlku avokáda, jedno jablko a poprvé i dvě hrsti ledového salátu. Zbaštily to a salát jim tam nevadil, takže od dnešního dne bude něco zelého listového tvořit jedna třetina. Aspoň to nebude tak sladké. Před chvilkou žadonily něco dalšího, tak dostaly asi půl kila hroznů. Snědly jsme to společně. Ale mlsná nás honí dál, takže jsem do mixéru hodina další dva banány, jedno jablko a ledový salát. Nestačilo nám to a tak se mixovaly další dva banány s jablkem. Tentokrát bez salátu - došel. Zakončily jsme to dalším trsem hroznů a teď už i přes prosbu nic k jídlu nepřinesu. Otesánci. :-) Podle mě, aspoň jsem to tak vypozorovala na sobě, mám druhý den chutě po větším množstí tuků. A když vidím tu sklenici tahini, kde je skoro na dně, tak to tomu i odpovídá. Dávám si další předsezetí. Denně sníst max 4 lžíce oleje nebo 4 lžíce semen/ořechů. Je to sotva polovina, než jsem zvyklá, ale přinese mi to další zdravotní benefit. Snad se mi ho bude držet stejně, jako nejíst po šesté večer.
Zítra si dám jednodenní půst. Krásně mi pomůže od rozežranosti a chutí. Dokud si to zase sama nevyvolám více tuky. Ale to už se vlastně nestane! Teď jsem si to slíbila! :-)

Je zvláštní, že často čtu, jak se na vita hubne. Já mám váhu stejnou. Sice váhu nemám a nemůžu se přesvědčit, ale podle vzhledu a oblečení jsem pořád stejná. A to bych i 5 kilo dolů brala.

Dnes ráno jsem si udělala další klystýr. Nečekala bych, že budu pořád tak zanesená. Tak si ho zítra udělám zase. Nebo rovnou šanku, ať je to důkladnější.
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Já tě obdivuji, že si takhle dáváš předsevzetí a dodržuješ to :) Já když si něco slíbím, zpravidla pak udělám přesný opak. Ale když o tom tolik nepřemýšlím, tak se cíli docela přiblížím.

Možná zhubneš po chvíli. Mně to taky nejdřív nešlo dolů, jako by se tělo bálo, že si z něj jen utahuju, pak jsem ale zhubla náhle deset kilo. A teď ta váha kolísá a reaguje okamžitě podle toho, kolik vařenýho jím. Stačí pár raw dní a několik kil je dole a stejně to bohužel funguje i naopak. Ale líbím se si tak i tak, takže to moc neřeším.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

No, tři týdny v měsíci to dodržuji. :D Ale týden s MS a vůlé žádná, chutě velké... Jsem zvědavá, jaké to bude tentokrát. Třeba díky 100% vita jiné a lepší. Uvidí se za dva týdny.

10 kilo? To musel být velký skok. Děkuji za tvou zkušenost. Celkem i hubená jsem, ale když si zmáčknu kůži na nohou nebo břiše, tak tam ještě větší tuková vrstva je. A mně se vždycky líbily éterické víly. Jak jsou krásně dlouhé a štíhlé. Jenže já mám něco málo přes 160 cm a spíše připonínám Ramba než vílu. :D Snadno nabírám svaly a éterické víle bych se asi nepřiblížila ani s úbytkem 10 kilo. Vážila jsem se asi před měsícem a měla jsem 55 kg. Což při výšce 163 cm není špatné, ale mít jednou pod padesát bych chtěla. Tuku mám na sobě ještě dost. A cítit se lehčeji je fajn. Ale i kdyby mi měla tato váha zůstat, tak budiž, když budu díky vita zdravá.
Dnes jedeme k našim, tak se zase zvážím. Třeba budu překvapená, ale vidím na sobě, že to bude stejné. No co, díka vita se mi zlepšila pleť, udělala jsem si dva klystýry :D a mám pevnější nehty. Už i to je skok dopředu.
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Ono to zní hodně, těch deset kil, ale dost z toho byla asi voda a hnus ze střev apod. Tehdy jsem měla 60 kg na 178 cm. Mělo to své výhody i nevýhody, teď při 66 kg se mi i příteli líbím více, ale dřív se mi líp dýchalo a pohybovalo, byla jsem rychlejší ale i silnější, naučila jsem se tehdy dělat pánský kliky :) když jsem šla s někým do kopce a on už nemohl, já jsem nebyla ani zadýchaná. Jo, to bylo super. Nejradši bych měla i tu šikovnost, ale i tu ženštější postavu.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Jsem ze sebe zklamaná. Tento pocit mě bude doprovázet hodně dlouho. Asi ho ze sebe jen tak nezklepu a budu si to vyčítat dlouho. Nadávek jsem si už pár dala...
O co jde.... Byla jsem na grilování, držela jsem se tak pěkně! Ale okolo půlnoci předemnou stál panák. Chtěla jsem si s ním jen symbolicky přiťuknout a namočila jsem do něj rty. A pak se to rozjelo.... Ani dřív jsem nepila, ale tentokrát jsem panáků měla několik a do toho spoustu křupek a čokoládu. Blbá, blbá, blbá. Spala jsem 3 hodiny, pálí mě žaludek, jsem nafouklá a dobře mi tak!
Proč jsem radši nešla spát.... Fakt mě to dost mrzí. Jsem na sebe naštvaná a asi si to jen tak neodpustím. Dnes budu jíst jen meloun. A zítra půst. I kdyby jen jedničku. A pak žádné takové úlety. Tohleto byl dost velký přešlap, který se už nesmí opakovat.
Zítra si dám i šanku, snad mě trochu pročistí..
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Nic mi do toho není, ale pořadně si rozmysli, než si začneš nadávat. To je ta nevratná věc, kterou si ubližuješ, ne špatné jídlo. Jestli znáš ZP, tak asi přesně víš, jak to myslím. Tělo jednu oslavu zvládne jak nic, ale jak se člověk začne prát s myslí, může se do toho koloběhu dostat velmi snadno.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Když já se Hani po takovém přešlapu nemám tuplem ráda. Nemám se rád normálně, ale takové selhání to ještě podpoří a zesílí. Oni ty nadávky mohou mít nějaký důsledek?
Na dnešní půst se těším. Šanku si asi také dám, ale až po poledni.
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Představ si sebe jako malý dítě, nebo pokud ti to nejde, tak si představ svoje dítě. A to dítě je na oslavě s kamarády a tam mají všelijaké dobroty jako sušenky, dort, limonádu...to dítě ví, že to není moc zdravé, to mu už maminka řekla, ale vidí ostatní děti, jak si pochutnávají a jak jsou šťastné a veselé a smějí se. Jasně že si nakonec dá taky. A pak přijde maminka a ta mu povídá: "Ty jsi ale idiot, ty jsi tady snědlo jeden kus dortu, tři sušenky, dva hrnečky limonády a ještě deset brambůrků! Tak jsem se snažila do tebe tři týdny cpát zdravé jídlo a ty to takhle pokazíš! Jsi úplná nula a už tě nemám ráda! Já tě mám totiž ráda jenom, když jíš zdravé jídlo."
Přijde ti to absurdní?
Fiona
Příspěvky: 3386
Registrován: úte úno 19, 2008 7:06
Bydliště: Buenos Aires, Argentina

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Fiona »

Ahoj, Hanka ma uplnou pravdu (skoda ze v te moji verzi fora nefungujou lajky), ale to ty urcite vis.

Ono kdyby jen to bylo tak lehke, ze clovek si precte nejake to moudro, vyhodnoti ho jako pravdu a zivot by fungoval podle novych pravidel, to by bylo fajn. Tenhle hlas v hlave co te nuti se obvinovat a trestat za sebemensi preslap, navzdory tomu jak dobre uz to mas v lepsich chvilich v hlave srovnane, znam duverne z prvni ruky. Co hur, prave lidi rozhodnuti na sobe pracovat tim trpi nejvic, a ted hledej co bylo driv, jestli vejce nebo slepice.

Osobne nemam zadny recept na vymyceni te prisery, s tou vlastni jsem se musela naucit zit a diky tomu mam po ruce aspon par tipu jak si to jeste vic neztezovat. Zatim se mi asi nejlip osvedcilo venovat tomu hlasu prislusnou pozornost, ne vic a ne min. Ono jak clovek ma tendenci v dobre nalade tyhle hlasy ignorovat a ve spatne nalade se s nimi identifikovat, tak je to najednou jako ucit se chodit po provaze. Dokazat si uprostred krize, kdyz mas nejvic chut si jednu vlepit, uvedomit ze to nejsi ty kdo te buzeruje zevnitr. Ze to muzes pozorovat zvenci. A zaroven necemu tak protivnemu poprat sluchu, kdyz uz ne z jineho duvodu, tak aspon aby clovek pochopil odkud se to vlastne bere. Protoze ono to funguje tak ze clovek ma nejvetsi potrebu dat si tu facku jeste pred tim nez si vubec overi jestli opravdu spachal tak strasnou vec jak je presvedcen ze spachal.

Kdyz se nad tim zamyslis, tak vlastne jakoby "neco" co se ti nahackovalo do hlavy te chce tyrat na zaklade presvedceni ze nejaky kus zvance ma vetsi cenu nez tvoje stesti ci dustojnost. Coz sice vsichni vime ze je objektivne blbost, ale ve slabsich chvilich se na to nechame nachytat zas a znovu. Neni lehke preprogramovat neco co do nas bylo vlozeno driv nez jsme nad tim vubec mohli premyslet. Naucit se mit rad sam sebe neni sranda, obnasi to spoustu preslapu protoze bez nich to pochopit nejde. Ja vim ze tohle bude znit uz trosku pres caru ale prave za to cim si ted prochazis a ze se nebojis na to podivat budes jednou nejvic dekovat.
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahoj holky, jste moc hodné a máte pravdu. Teď už ten víkend vidím trochu s nadhledem, ale stejně...

U všech ostatních bych to omluvila a chápala, ale u sebe ne. K sobě jsem nekompromisní a každou svou chybu beru jako prohru. Vím že je to špatný přístup. Třeba se mi ho podaří někdy změnit.
Neměla jsem kvůli tomu ani náladu sem psát. Rozeběhly se u mě chutě a hlad a jen za včerejšek jsem snědla dohromady 17 banánů (po jedenáctém, které jsem snědla ráno a dopoledne, jsem měla stále vlčí hlad), půl sklenice tahini, velkou mísu zeleninového salátu z 1 listového salátu, dvou paprik, několik rajčat, 3 mrkví, pár ředkviček, 100 ml olivového oleje, umeocta... A jedné polévky z 500g špenátových listů, 5 stroužků česneku, 100 g slunečnicových semínek, 50 ml olivového oleje, umeocta a lahůdkového droždí, které asi raw není. Čekala bych, že po včerejšku nebudu mít hlad, ale mám. Nevím co se se mnou stalo. Možná je pro mě ovoce hladové a spouští mi hlad? Vždy jsem měla moc ráda tuky, tak jestli bych neměla jíst spíše jen zeleninu s oleji, semínky a ořechy. Ale semínka a ořechy špatně trávím. Pravda, občas je nenamočím. Kdybych je nahradila z větší části oleji, přijde mi to nepřirozené. Ve volné přírodě nenajdeme volně tekutý olivový olej.. Ale po něm je mi krásně. Kdybych se nemusela omezovat a vždy si dát do salátu okolo 150 ml, bude mi šmakovat a nebudu mít za chvilku zase hlad. Po ovoci ho mám do hodiny.

Jsem ráda, že jsem včera kromě lžíce sušeného droždí jedla syrovosti. Že se ve mně po víkendu nevzbudily chutě na vařeniny.

Jdu si udělat mísu salátu a dnes zkusím být bez ovoce.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Drží mě myšlenka, odstěhovat se do Anglie. Třeba jen na rok. Cítím, že by mě ta zkušenost posunula dál. V Anglii jsem nikdy nebyla, ale láká mě ze všech evropských států nejvíc. (Z celosvětového hlediska je to Tibet, Aljaška, severní Kanada..) Přitom ani anglicky neumím. :-( A tak ráda bych uměla! Je to jeden z mých největších snů. Tak ráda bych rozuměla anglickým písním, mohla si bez problémů přečíst anglicky psanou studii, knihu... A vážila bych si sama sebe o kousek víc. Nic jsem v životě nedokázala, nic neumím, mám jen maturitu a ani hezká nejsem. To je pak těžké mít se rád. Vycestování do Anglie by mi ale mohlo trochu pomoct. Nevím proč, ale cítím to tak. Před měsícem se tam odstěhoval můj bratránek. Od dětství ho mám moc ráda, protože je jiný. A tak bych v Anglii měla i nějakého spojence. :-) Mimochodem, díky němu jsem se začala zajímat o vita. ;-)
Muž má na můj nápad trochu námitky. Neví, jestli by jako stavební projektant našel uplatnění a spíše se tam vidí jako roznašeč pizzy. :-) Děti by asi musely do školek, abych si i já našla práci. Ale bez základů aj by to asi bylo obtížné. Neví, zda bychom se uživili. Kdybychom ale prodali dům (krásný, pasivní a u lesa), tak bychom si mohli dovolit být pár týdnů v mínusu. Zjistím, kolik se tam za školky platí a zda je můj nápad tak zcestný. Ale představa, že se děti naučí vynikající angličtinu, že i já si splním sen a že nebudu ve stáří litovat, že jsem NEŽILA a jen proplouvala životem, protože se to tak MÁ, je moc hezká.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Zase na mě padla únava a slabost. Sakra proč? Břicho mám nafouklé, těžké, ale zároveň začínám mít hlad. Dám si zase zeleninu a tuky, jako po celý den. Ale nárůst energie nečekám.
Co to se mnou je...
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Je to v háji. Zase jsem se přejedla. Po míse salátu ( odhadem 2 kila zeleniny, 150 ml olivového oleje, 30 ml umeocta) jsem si vzala 5 banánů . Ač jsem hlad neměla. Teď je mi blbě, jsem přecpaná a umět zvracet, tak to udělám. Bylo by mi aspoň lépe. Proč to dělám? Proč se tak trápím a ničím? Co mě k tomu vede? :( Mně je tak špatně. Tenhle kolotoč přejídání zase několik dnů nezastavím. Je to vždy hodně těžké.

Tady vidíte, jak hrozná jsem.

(A proč má tato diskuze takový název ...)

Jsem ráda, že mým emocím mohu ulehčit aspoň touto formou.

Proč je člověk jako já - tj. plný chyb, prázdnoty a žádného přínosu pro společnost, tady? Jako odstrašující případ? Jako vyrovnání jing a jang?
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Mé přejídání pokračovalo v nevita sféře. Jeden rohlík a čtvrtka velké majonézy. Přejídání bych přirovnala k drogové závislosti. Nikdy jsem jí tedy neměla, ale mozek v tu chvíli nepřemýšlí a sáhne i po jídle, které je proti jeho přesvědčení. Co si o sobě v tuto chvíli myslím, nemusím vzhledem k výše uvedeným příspěvkům psát. Nic lichotivého to není. Nehorší je, že vím, že jsem momentálně slabá, abych to ukončila a tak bude přejídání pokračovat a pár dní nade mnou vítězit. :evil:
Uživatelský avatar
Háně
Příspěvky: 146
Registrován: čtv pro 18, 2014 14:55

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Háně »

Začni se učit anglicky a až budeš trochu vědět, přečti si knížku Brain over Binge :wink: dá se najít i na internetu v pdf a čte se jednoduše.

Být tebou se vykašlu na ty semínka a oleje, to by mi taky bylo těžko...ale každý to má zřejmě jinak, já bych se za 17 banánů/2 dny rozhodně nestyděla, ráda bych jich někdy zkusila tolik sníst, ale mám tu doma dalšího banánožrouta, který mi je sní dřív, než stačí dozrát a mně nezůstane nic :evil:

A jinak...vím jaký to je, když máš takovýhle špatný myšlenky, ale uvědom si, že to je jen taková iluze. Jak psala Fiona, to nejsi ty, kdo to říká uvnitř tvojí hlavy. Myslí si o tobě tvoje děti, že jsi nic nedokázala a nic neumíš? A tvůj manžel si myslí, že nejsi hezká? Vsadím se, že ne. Tak jim to zkus věřit. Buď na sebe hodná a bude líp :) čím víc se budeš obviňovat a nesnášet, tím víc se budeš přejídat.
Uživatelský avatar
luca
Příspěvky: 456
Registrován: sob bře 17, 2007 19:41
Bydliště: Strašice u Rokycan

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od luca »

Karambola píše: Proč je člověk jako já - tj. plný chyb, prázdnoty a žádného přínosu pro společnost, tady? Jako odstrašující případ? Jako vyrovnání jing a jang?
ahoj, dlouho jsem tu nebyla, po čase kouknu do fóra a čtu tohle...
Vážně toužíš být přínosem pro společnost?!
Podle toho, co tady čtu, přímo zuřivě toužíš po sebekultivaci - to je v pořádku až na tu zuřivost - ale zkus vzít za svou tu krásnou taoistickou myšlenku, že "CÍLEM JE CESTA"!
Zapomeň na dosažení cíle, jde pouze o to snažit se pomaloučku jít po zvolené cestě a pokud sejdu, je jediná podstatná věc - jestli se na cestu dokážu vrátit
výčitkami nedosáhneš ničeho
neuzavírej se sebou smlouvy
ale dobře vím, že zkušenost je nesdělitelná - přeju ti, abys na to přišla sama
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahoj holky. Moc děkuji za váš text. Třeba si ho budu číst za pár let a už budu někde dál.
Dva dny jím tak moc, že mám každou chvilku křeče ve střevech. Ale stejně jím... I když jen vita! Aspoň tak. :D Výčitky kupodivu nemám. Oni mě stejně většinou přepadnou až po zastavení kolotoče. Ani bych nedokázala vypsat, co všechno jsem dneska snědla. Ale zkusím to. Dvě jablka, cca půl kila syrové zeleniny, čtvrt kila hroznů, půl sklenice tahiny, 5 lžic medu a 5 lžic kokosového oleje - je z toho výborná sladká pasta, mísa salátu - asi 2 kila zeleniny, 200ml olivového oleje, 20 ml umeocta, půlka melounu - celý vážil 6,5 kila a 100g slunečnicových semínek - rozmichala jsem asi 20 ml olivového oleje, česnek a sůl a v tom semínka obalila.
Mám břicho jako v 6. měsíci těhotenství. Jsem nafouklá, ale to jsem byla i 3. den půstu. To jsem celoživotně. Možná mám ve střevech plísně, možná parazity, možná oboje a ještě něco navíc. Nevím jak se toho zbavit. Byla jsem nafouklá od malička. Zkoušela jsem na to různé druhy stravování. Například jen zeleninu a bílkoviny, makrobiotiku, dělenou stravu... Vždy to bylo stejné. Nadýmání a zácpa se mi ani nezmírnila. Jen když jsem vlastně jedla denně okolo 5 bílých půl kilových hollandií, to jsem chodila i obden.
Podstoupila jsem kolonoskopii s biopsií, ultrazvuk, CT... Na nic se nepřišlo. Jen jeden malý centimetrovy žlučový kamínek, který mi toto asi nemůže způsobovat. Napadlo mě, udělat si pár dní kůru z kvašené zeleniny, česneku, hřebíčku a jiných čistících potravin. Ale nic o tom nevím.

Teď už jdu spát, brzy ráno jedeme na Slovensko.
Fiona
Příspěvky: 3386
Registrován: úte úno 19, 2008 7:06
Bydliště: Buenos Aires, Argentina

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Fiona »

Ten zlucnik by to chtelo proplachnout. Je na to takova lehce morbidni ocistna procedura, pri ktere se da zazit i trocha srandy. Ten kaminek sice neni konec sveta a nejspis vznikl prave tim trapenim se, ale jednou za cas to chce. Ma pak clovek i mnohem lepsi pocit, celkove.

Jinak zdravim zrovna z Anglie. Musim zel dat za pravdu tvemu muzi, pokud jde o pracovni vyhlidky pro nasince v Anglii. Anglictinu tu vyzadujou jako naprostou samozrejmost, ostatni jazyky jsou na zdejsim pracovnim trhu bezcenne, titul z cizi zeme taktez, a vlastne se da rict ze nas tu tolerujou hlavne proto ze jsme ochotni delat ty prace co oni delat nechcou. Zase je pravda ze aspon zatim se tu prace najde pomerne snadno, samozrejme neco na zpusob uklizeni nebo pomocne sily v kuchyni ci na stavbe. Asi nemusim zduraznovat ze tenhle druh stereotypu nalomene sebevedomi zrovna nepozvedne. Urcite by to chtelo tu zemi nejdriv navstivit, nez se hned stehovat. Nastesti Anglie ma navstevnikum toho hodne co nabidnout, treba takovy Oxford nebo Cambridge jsou fakt skvosty.
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahoj,
Jsem tu přes mobil, tak to nebude žádné dlouhé psaní. I když bych toho chtěla napsat tolik..

Fi, o jaké proceduře píšeš? Já jsem svolná k čemukoli. :D Ráda na sobě zkouším něco nového a když by mi to i pomohlo, tak neváhám.

Týden jsem čistě na vita! (:-) A cítím se skvěle. Ubrala jsem semínka a oleje a vlastně i česnek. A z melounu si vyndavám pecičky. Z celého melouna, kterého posledních pár dnů jím skoro celý (denně), je pecek plná dlaň. A to mi moc dobře nedělá. Podle mě mi v těle zůstávají, protože jsem si nevšimla, že by odcházely. A to mě pak činilo nafouklou, ucpanou...

Udělala jsem si výborné pesto, při kterém jsem poprvé ochutnala syrovou brokolici a to je bašta! Kam se na ní hrabe syrová. Rozmixovala jsem jí s olivovým olejem, česnekem, umeoctem (je vita nebo ne? Prý by měl být) a slunečnicovým semínkem. Zítra si to udělám zase.
A také byly dobré rozmixované švestky s jablky a mákem.
Já běžně "nevařím", užívám si tu jednoduchost na vita stravě. Ale děti milují pyré. Poslední týden vařené odmítají a jsou na vita asi z 95%. Samy si raději vyberou k obědu ovoce než vařené jídlo jako má taťka. Já mu tedy z velké části také nevařím, ale to většinou neví. :) Dnešní těstoviny se zeleninou - prošly varem jen těstoviny, cibule a krátce papriky. Rajčata, mrkev, česnek, bazalka a olivový olej, to jsem tam přidala až po mírném vychladnutí cibule s paprikou.

Jdu na kuťe, zítra mi přijedou naši a brácha se švagrovou.
Fiona
Příspěvky: 3386
Registrován: úte úno 19, 2008 7:06
Bydliště: Buenos Aires, Argentina

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Fiona »

Ta ocista je tady, a fakt je trosku morbidni, ale zabira vicemene hned :)
http://www.zdravi-az.cz/Dalsi_druhy_ocisty01.php

Tak fajn ze to jde. Ale dulezitejsi je mit se rada i kdyz to nejde.
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Po dlouhé době se ozývám. Měli jsme teď nějaké problémy...
Ve vita stále pokračuji. 1-2x týdně si dám i něco nevita, ale problémy mi nedělá, tak to tak asi i nechám. Je fajn si dát do salátu občas mozzarelu nebo vajíčko.

Vážím 51 kilo, takže jsem asi 3 kila na této stravě zhubla, což je fajn. Můj sen bylo mít na začátku váhy čtyřku, tak kdybych se čase dopracovala na 49,9, budu spokojená. :D Několikrát týdně běhám. Minulý týden v kuse 25 km. Občas cvičím jógu, kterou bych chtěla zařadit každý den, má na mě neskutečný vliv. A cítím se skvěle! :-) Možná mi trochu mizí svaly, to nedokážu posoudit. Ale já byla vždy takový ten svalnatý typ holky, tak mi to neuškodí. Sílu mám.

Začala jsem (konečně) omezovat oleje. Už nemám spotřebu čtvrt litru na den. :D Dávám si jen jedno víčko na jeden zeleninový chod. Takže dvě víčka denně. Ráda střídám ostropestřový, dýňový, olivový, lněný a konopný. Místo olejů si raději dám víc semínek, které obsahují i bílkoviny. Akorát pořád nevím, kolik je asi tak ideální množství. Jím asi tak 80 gramů. Nejraději mám slunečnicové.

Klystýr jsem si dělala už 3x. Je to super věc. Vždy mi hodně pomůže.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ještě jsem chtěla napsat.

Můj muž kvůli problémům skoro měsíc vůbec nejedl. Při jeho 190 cm spadl na 64 kilo. Teď problémy SNAD přestaly a tak opět jí a snaží se přibrat. On jedl vždy relativně zdravě. Občas si dal šunku nebo kefír, občas řízek, ale aditiva vždy sledoval. Nyní sám od sebe začal vyhledávat spoustu zeleniny, ovoce, kterého sní i dvě kila denně. Z ničeho nic začal pít vodu, která mu dokonce i chutná. Je fajn, že na to přišel sám. Akorát tím, že se snaží přibrat, zařazuje i jídla, která by prý jinak nejedl. To je škoda. Prý by mu asi i vyhovovalo být vitariánem, ale nechce vypadat jak z Dachau. Denně sní spoustu ořechů a semínek, mixuji mu avokádo s banány, dělám mu avokádo s rajčaty a cibulí a to všechno mu i hojně polívám oleji. Ale na něj tuky a ovoce moc nereaguje.

Zítra jdu poprvé za 5 let do práce. Mám trochu strach. Jak to zvládne nejmladší, jak to zvládnu já, když si už nic nepamatuji. Ale nějak začít musím.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Už jsem sem dlouho nepsala, ale pořád tady tak nějak kroužím.
Akorát jsem tedy dost polevila. Samozřejmě se necítím nejlíp a od léta mám 7 kilo nahoře. :roll:
Potřebuji nějaký restart a znovu začít. Ale nevím jak. Mám do toho spadnout naplno? Nebo pozvolna? U mě je to většinou všechno nebo nic. Když si povolím občasnou vařeninu, nebude občasná. Posledních pár dní jím skoro samá jablka. Mohla bych se jimi ujíst. Když ale nejím nic jiného, odpoledne mám žaludek jak na vodě a chce po mně něco hutnějšího. A já pak neodolám.
Stěhovali jsme se. Bydlíme teď v lese skoro na samotě. Nikde žádná pouliční lampa, což je rozhodně super, ale běhávala jsem 3x týdně okolo 12 km okolo čtvrté - páté ranní. A to teď nejde. S čelovkou jsem to nezkoušela :D, ale i s ní bych měla v lese strach. Takže naběhám a i to způsobilo mou slabší vůli v jídle. A tu šílenou tukovou vrstvu.

Poradili byste mi jak začít? Co mám dělat? Chci se cítit fit a zbavit se pneumatiky. Mám skočit na stopro vita? Nebo začít třeba třídenním půstem? U něho se ale bojím návratovky. :?
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ten můj žaludek a tělo má nade mnou moc. Dva dny se obstojně držím, láduju do sebe ve velkém jablka, banány, k večeři půl kila baby špenátu s pickles -> z červeného zelí, řepy a stejně tak velkého množství cibule a česneku s růžovou solí. A stejně mu to nestačí. Jsem strašný závislák na tucích. Když si jeden den nedám čtvrt kila ořechů a semínek nebo půl hrnečku oleje - z ostropestře a konopný je pro mě number one! Tak si to musím druhý den nahradit víc jak dvojnásobnou dávkou. Why?? Třeba to mé tělo fakt potřebuje. Často tu čtu, že někdo oleje a ořechy se semínky nedoplňuje a že je nepotřebuje (ten dotyčný i ostatní homo sapiens sapiens), ale já to tak prostě necítím. Mám se tedy řídit svým tělem nebo názory jiných? I kdybych si vyvodila, že neposlouchat vlastní tělo je rozumnější, nedokázala bych to. Pokud ovšem nedělám nějaké velké stravovací boty. Například že jím málo (je 6 kilo ovoce a půl kila zeleného denně málo?) a proto chce tělo dohánět deficit kalorií tukem. Kdyby mi napsal nějaký dlouholetý vita, byla bych fakt vděčná. Nechci svými dotazy plevelit diskuze.


Starší dceři se po létě, kdy se stravovala spoustu dní skoro stopro vita, objevil opět ekzém a na jazyku fleky, které se mění a stěhují. Je to určitě stravou ve školce. Samé pečivo a né moc zdravé "bašty". :? Myslím, že v tom má prsty nějaká kvasinka nebo plíseň. Ale jak to řešit, to netuším. Kvůli těm flekům mi začíná odmítat jíst ovoce, protože jí na jazyku pálí a štípe. A pořád vyhledává jen obilné kaše nebo pečivo. Musím to nějak řešit.
Naposledy upravil(a) Karambola dne čtv lis 17, 2016 7:41, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Dnešní noc mě trestala. Zasloužila jsem si to. Večer jsem spořádala kde co. Hlavně skoro celou 90% ne raw čoko a sardinky. Celou noc i nyní mi v břiše škrundlá a pálí. Muž mě posílal pro Roný - to má určitě z reklam. :D Nene, jen ať si to ehm, nenapadá mě slušný výraz - vyžeru. Ať si pro příště pamatuji, že 6 balení sardinek, skoro celá čoko a med s arašídama (dovršila jsem to 4 banány. Sice neměly hnědé tečky, ale relativně zralé byly.) není to pravý ořechový. :lol: Měla bych dát smajla z kroutícíma očima, ale mně ten úlet prostě směšný přijde. Vím, že mému tělu to vtipné nepřijde, ale jsem člověk. Člověk má právo chybovat. Nemusí být dokonalý celý život. Nebo se pletu? Víte, jednou mi sem napsala luca, ať si užívám cestu a já to tak začínám brát. Důležité je, že nestojím na místě, ale stále se snažím jít k cíli. Pořád jsem na tom totiž líp než ten, co jen sedí a kouká.
Škoda, že se tu budou celý den motat řemeslníci. Dala bych si kl.
V noci, kdy mi můj žaludek a břicho dávaly najevo, že jsem to přepískla, jsem tu na dvou fórech narazila na pár stejných myšlenek a názorů. A to, že za velké chutě může málo zeleného. Zelené já ráda, momentálně miluji polníček a baby špenát. Tak ho budu jíst už od rána. Mám tu i spirullinu, tak se do ní též pustím. A podívám se po zde zmiňovaném mladém ječmenu. Co jsen pochopila, je to prášek na smíchání s vodou. To by bylo fajn do práce.
Dále jsem se utvrdila v názoru, že chemickou pastu na zuby zatím řešit nebudu. Jinou chemii se ale snažím řešit co to jde. Ještě mám ale velkou nevědomost co se týče náplně do myčky. Recept ze sody na tablety znám, ale jak řešit leštidlo a sůl, to ještě nevím.
Příští týden chci poslat na rozbor naší vodu z vrtu. Chuťově je dobrá - však v porovnání s chlorovanou! Ale bude tvrdá. Nevím, co to znamená pro konzumenta, budu to a řešení, řešit až s výsledky.
Ještě bych se chtěla pohlubit - před pár dny nám 4 metry od oken chodila srnka. Byl to krásný okamžik.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Dnes jsem toho zase spořádala... 16 - 18 banánů, čtvrt kila mandlí, které jsem si osolila himalájskou, jedno balení špenátu a polníčku, čtvrt kila cherry rajčat a možná ještě něco, teď si nevzpomenu. Večer mě vždy hodně přemůžou chutě. Zítra si dám k snídani a dopoledne banány a jablka a k obědu si lehce a krátce podusím mrkev. Buďto na tenké plátky nakrájenou nebo před tím rozmixovanou. Uvidím, kdy se mi po teplém jídle dostaví hlad. Poslední jídlo si dám do šesti. Zvládnu to! Připravila jsem si švihadlo. A když dostanu během dne chuť, zaskáču si. :D Dám vědět, jak mi to jde.
Už přetahuji, dobrou.
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Kam se to do mě vejde... Dnes 24 banánů s kokosovým olejem a kakaem. Je dobrota potřít si banán olejem a namočit do kakaa. Na to 200 g arašídů - děs, já vím, ale to horší přijde teď -> rodině jsem vařila Carbonara a půlku jim snědla. Měla jsem chuť na další nezdravotinu, ale přemohla jsem jí dvěma balení cherry rajčat. Kdybych věděla, v jaké krabici se mi válí med, asi by tu už nebyl. Až ho najdu, tak se druhého dne nedožije.

Jdu rozklízet krabice. Třeba se mi úklid odmění medem. :D
Uživatelský avatar
luca
Příspěvky: 456
Registrován: sob bře 17, 2007 19:41
Bydliště: Strašice u Rokycan

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od luca »

Ahoj Karambolo,
po čase jsem sem zase zavítala a vidím, že se v tom tak trochu plácáš - nic ve zlém
v jednom z příspěvků ses ptala jestli máš naslouchat vlastnímu tělu anebo spíše rozumu - a to je asi to, oč tu běží
myslím, že člověk by opravdu měl poslouchat své tělo, ale je otázkou, jestli rozpozná, kdy mluví jeho tělo a kdy spíše požitkářská stránka mysli :)
ale podle tvých příspěvků myslím, že tvoje tělo opravdu strádá - jinak bys nemohla konzumovat tak obrovská množství ovozelu
jestli potřebuješ tuk, tak si ho dopřej
a vůbec - člověk by neměl jít proti svým potřebám ve jménu jakékoli ideologie, teorie či jánevímčehokdesivyčteného
tím cílem - ke kterému jdeme tu cestu - by asi měl být život v harmonii se sebou (tělem i duší), svými potřebami, svým okolím ... to je vlastně absolutně nejtěžší, naučit se naslouchat sám sobě, mnohem jednodušší je, přečíst si někde jakési regule, kde je jasně dáno 1., 2., 3. ... a jen se to pokoušet plnit - potom ale dojde k disharmonii se skutečnými potřebami těla a problém je tady
u dětí rozhodně doporučuju respektovat jejich chutě, protože ty nebývají ještě zmanipulované ať už jakoukoli propagandou
je těžké ti poradit něco konkrétního
mně pomohlo vykašlat se na veškeré teorie a postupně najít tu svoji jídelní kombinaci
on totiž každý organismus potřebuje trochu něco jiného - jsme živé organismy a nikoli roboti - a tak nezbývá než hledat
abych navázala na svůj dřívější příspěvek: další klasický taoistický pokyn je WU WEJ, neboli KDYŽ NIC NEVÍŠ, NIC NEDĚLEJ
to znamená: odhodit chtění, vytvořit důvěru v cestu, odhodit ego - pak ego přestane odčerpávat energii
... určitě tě čeká delší proces ... ať se ti v něm daří
Uživatelský avatar
Karambola
Příspěvky: 79
Registrován: čtv črc 14, 2016 20:17
Bydliště:

Re: Karambola - snůška blábolů

Příspěvek od Karambola »

Ahoj Luci.
Máš ve všem pravdu. S jídlem mám problémy a často nerozpoznám co je hlad a potřeba těla. Jak kdyby bylo jídlo mou drogou a závislostí. Od soboty jím čistě vita, ale celý víkend jsem jen jedla. Bylo to přes 25 banánů a 20 jablek, k večeři přes půl kila listovky - baby špenát, polníček a rukola a to každý den. V neděli jsem objevila med a snědla jsem v osm večer 6 banánů s třetinou sklenice. Přitom jsem byla už z celého dne přecpaná. Zajímavé je, že ovoce mě uspokojuje jen v momentě konzumace a krátce po něm co ho sním. Ale jak kdyby mě pak psychicky vykolejilo. Nastane u mě útlum v myšlení a jsem i otupělá a unavená. Po zel to nemám. Zkusím si dávat ovoce jen k snídani. A žádné mega dávky, třeba jen 4 kusy ovoce. A pak už jen zel a tuky. Možná si občas dám i domácí vařené vajíčko, nebo si zeleninu krátce ohřeji na páře. Aspoň 2x do týdne. I to je pro začátek super. V létě by mi 100% raw nedělalo problémy, ale nyní je to pro mě velký skok, když jsem opět sklouzla ke guláši a pečené kachně. Je zvláštní a stalo se mi to poprvé, že od soboty na tuky chuť není. Včera jsem si dala do salátu, který jsem ujídala od poledne do večera, jen jednu lžíci oliváče. A stačilo mi to,

Od víkendu jsem přečetla tři knihy od Walkera a nyní čtu Partykovou - Hladovění pro zdraví. Mám v plánu si zkoušet dávat jedničku každou sobotu, popřípadě podle chuti někdy i dvojku s nedělí.

Co mi trochu vadí, že co jím opět velké množství syrovky (asi tři týdny, nevím, čas nesleduji), tak mě celý den a noc pobolívá hlava. Bolest snáším dobře, zas tak mi to nevadí oproti otokům, kterých se nemůžu zbavit. Mám pytle pod očima, prstýnek, který mi v létě padal, mě nyní tlačí a nemůžu ho sundat. Včera jsem při vybalování narazila na váhu a vážím o 10 kg, ano - DESET KILO víc než na konci srpna. :| Takže to trochu vysvětluje ten prstýnek, ale i tak cítím otoky všude, hlavně v tom obličeji. Snad to brzy přejde. Nevypadám, že bych překypovala zdravím. Včera jsem si udělala kl. Celou neděli jsem měla křeče a břicho jak v sedmém měsíci. (A stejně jsem ž.ala a ž.ala a večer to dorazila tím medem :evil:.) Dnes se cítím líp. Kl. mi trochu ulevil a včerejší střídmost v jídle tomu hodně dopomohla. Jsem hrozná. Když se přejídám, je mi blbě, jsem nafouklá a protivná sama sobě - pokud nemám zrovna v puse jídlo. A když jím střídmě a pocituji mírný hlad, je mi skvěle, cítím se čistě, nálada mi nekolísá. Ale stejně podlehnu a často se přejím...

Ale co by to bylo za život, kdybychom se narodili dokonalými. :) Teď dělám chyby, ale i ty jednou ustanou.

Krásný sluníčkový den všem. :br
Odpovědět