maky
Moderátor: hugo
Re: maky
Ty čerstvý tu mají málokdy a jsou mnohem dražší. Ale zase je v nich několikrát víc té vody, která je z toho fakt nejecennější a chutná nejlíp, ta dužina je už nic moc. Jedna z těch třech děr nahoře se dá vždycky lehce propíchnout, třeba čínskou jídelní hůlkou a pak můžeš nechat vodu vytéct/vykapat. U těch starých, co se tu normálně prodávají je dobré, jak říká Rudo, vyzkoušet, jestli uvnitř něco šplouchá.
Re: maky
to kdysi říkal jeden můj léčitel.... že nejhorší je jíst kraje koláčů apod. Některé postřehy měl hodně trefné - občas si na něj vzpomenu, když přijdou vědci s tím, že je nějaká rostlinka dobrá na léčbu rakoviny apod... on to říkal dřív než s tím přišli vědci... (Rudo, vzpomínám si, že ale udělal určitě podle Tebe velkou chybu, že si při léčení pacientů ke konci svého života dodával energii čistou práškovou fruktózou - až dnes jsem si na to vzpomněla).rudo píše: zbavit sa zavioslosti na lepku
a na opiatoch z obilia, tie opiati sa koncetruju najme v tej poivrchovej cvasti pekarenskych vorobkov teda korka z chleba a ta povrchova skrupina rozhlikov zemli atd
preto su tak populane vyrobky kde je maximalny povrcha minimalny objem - teda kde je cim viac opiatov na co najmenej kalorii - tenucke keksiky obilne chipsy rozne pletene pracliky atd
uz v Krstnom Otcovi to Mario Puzzo vsetkym prerzadil, matka mafiuanskej rodiny miesto chemickcyh drog na riesenie psychickych dosledkov zivota mafianskej rodiny to riesila preprazenou kavou a korkami z chleba, stari ludia vedia ako sa drogovat legalne
A já přiznávám, že jsem mívala všechny tyhle kůrky mooooooooc ráda.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: maky
S kokosovými ořechy, které lze opatřit v síti zdejších supermarketů za přijatelný obnos, lze Aštaružel
pouze hrát bowling, petang, nebo si s nimi jen tak házet, ale k jídlu se většinou už nehodí, neboť jsou
zpravidla uvnitř plesnivé, ačkoliv to na jejich bohatě ochlupeném povrchu nebývá dobře patrné.
Pokud jsme přesto nezdolnými optimisty a neodoláme jejich koupi; přece není možné, aby byly všechny
zkažené, když je kvalita zboží pod stálou kontrolou:)( jednou už jsem se neudržel a písemně tu hromádku
shnilých avokád? okomentoval, ale ukázalo se, že provozní víra v existenci a koupěschopnost nesoudného
zákazníka je silnější, než skořápka momentálně diskutovaného kompostu); pak jsem okolnostmi nucen
vyzývat k obezřetnosti při výběru a podrobnému průzkumu toho zoufale lačnou rukou uchopeného šťastlivce,
jenž byl vyzdvižen z ukoptěné přepravky a ze společnosti svorně zbědovaných společníků této druhové sorty.
Náš zkoumavý zrak by měl být nejprve vržen na tři očka na jeho potravním vrcholu, nejsou-li narušeny, jako
obchodní politika; doporučoval bych ty světlejší a menší, u kterých je sice vyšší riziko nezralosti, která se však
projevuje většinou jen nižší sladkostí vnitřní kapaliny; dále pozor na tmavá vlhká místa po stranách a černé
tečky, které nevěstí nic dobrého a mnoho žalostného uvnitř a samozřejmostí je veselé zurčení a šplouchot,
pokud tím stínem někdejší slávy zatřeseme, jako s vedoucím provozovny. Ani to však není zárukou úspěchu,
neboť osobně už jsem jich přes veškerá opatření koupil nejedlých až tolik, že si raději vezmu sáček strouhanky,
která je sice "ošetřena" parou a sírou, tedy sbohem a makový šáteček, ale téměř vždy jedlá, ačkoliv suchá, jako Jiří.
Ještě snad ohledně té rozborky svrchní skořepiny. Nejprve je třeba špičkou nože, kterým si při troše štěstí
a manuální zručnosti neprobodneme dlaň, vyoperovat to nejrozložitější očko a pakliže nebylo tímto chiropraktickým
zákrokem dosaženo dostatečné trepanace, aby bylo lze vykapat skrze vytvořený otvor a čajové sítko položené
na náš oblíbený hrnek s ulomeným ouškem; od toho chromého pitomce, co si ho půjčuje na věštění z kávové sedliny;
niterný "mozkomíšní" mok, který by měl být čirý a libý svým buketem. Pokud je zabarven a podivně páchne, netřeba
se obtěžovat s roztloukáním a můžeme se věnovat buď hodu, či vrhu, nebo reklamaci. Jsme-li však oproti mému
očekávání potěšenými výherci a pokořiteli nízké pravděpodobnosti úspěchu a voda voní, ba dokonce i chutná,
pak již smíme ořecha pevně třímat levou paží, a pravou, držící násadu kladiva, nikoli naopak, vysoce pozdvihnout
nad hlavu a bít ho hlava nehlava po jeho bocích plochou toho nástroje, dokud nepukne vedví, nebo, nejsme-li
obdařeni silou a odhodláním, zabalit do hadru a na pevné podložce jej roztlouci. Nedoporučuji tak činit na kuchyňských
linkách, konferenčních stolcích, levnějších plovoucích, ani hliněných podlahách, nebo zdech. Dosáhneme-li bez těžkých
pohmožděnin a při plném vědomí dvou půlek, obnaženou dužinu vykrajujeme obráceným kuchyňským nožíkem, zpočátku
do klínu a pak už dlouhé proužky a podáváme v misce, následně nezraněnou rukou k ústům, nebo, krvácíme-li z obou,
necháváme se krmit. Tolik ve stručnosti, strouhanka je jasná volba bez rizika. Mladého kokosa jsem zatím zastihl pouze
na obrázku, tak jej nemohu hodnotit.
pouze hrát bowling, petang, nebo si s nimi jen tak házet, ale k jídlu se většinou už nehodí, neboť jsou
zpravidla uvnitř plesnivé, ačkoliv to na jejich bohatě ochlupeném povrchu nebývá dobře patrné.
Pokud jsme přesto nezdolnými optimisty a neodoláme jejich koupi; přece není možné, aby byly všechny
zkažené, když je kvalita zboží pod stálou kontrolou:)( jednou už jsem se neudržel a písemně tu hromádku
shnilých avokád? okomentoval, ale ukázalo se, že provozní víra v existenci a koupěschopnost nesoudného
zákazníka je silnější, než skořápka momentálně diskutovaného kompostu); pak jsem okolnostmi nucen
vyzývat k obezřetnosti při výběru a podrobnému průzkumu toho zoufale lačnou rukou uchopeného šťastlivce,
jenž byl vyzdvižen z ukoptěné přepravky a ze společnosti svorně zbědovaných společníků této druhové sorty.
Náš zkoumavý zrak by měl být nejprve vržen na tři očka na jeho potravním vrcholu, nejsou-li narušeny, jako
obchodní politika; doporučoval bych ty světlejší a menší, u kterých je sice vyšší riziko nezralosti, která se však
projevuje většinou jen nižší sladkostí vnitřní kapaliny; dále pozor na tmavá vlhká místa po stranách a černé
tečky, které nevěstí nic dobrého a mnoho žalostného uvnitř a samozřejmostí je veselé zurčení a šplouchot,
pokud tím stínem někdejší slávy zatřeseme, jako s vedoucím provozovny. Ani to však není zárukou úspěchu,
neboť osobně už jsem jich přes veškerá opatření koupil nejedlých až tolik, že si raději vezmu sáček strouhanky,
která je sice "ošetřena" parou a sírou, tedy sbohem a makový šáteček, ale téměř vždy jedlá, ačkoliv suchá, jako Jiří.
Ještě snad ohledně té rozborky svrchní skořepiny. Nejprve je třeba špičkou nože, kterým si při troše štěstí
a manuální zručnosti neprobodneme dlaň, vyoperovat to nejrozložitější očko a pakliže nebylo tímto chiropraktickým
zákrokem dosaženo dostatečné trepanace, aby bylo lze vykapat skrze vytvořený otvor a čajové sítko položené
na náš oblíbený hrnek s ulomeným ouškem; od toho chromého pitomce, co si ho půjčuje na věštění z kávové sedliny;
niterný "mozkomíšní" mok, který by měl být čirý a libý svým buketem. Pokud je zabarven a podivně páchne, netřeba
se obtěžovat s roztloukáním a můžeme se věnovat buď hodu, či vrhu, nebo reklamaci. Jsme-li však oproti mému
očekávání potěšenými výherci a pokořiteli nízké pravděpodobnosti úspěchu a voda voní, ba dokonce i chutná,
pak již smíme ořecha pevně třímat levou paží, a pravou, držící násadu kladiva, nikoli naopak, vysoce pozdvihnout
nad hlavu a bít ho hlava nehlava po jeho bocích plochou toho nástroje, dokud nepukne vedví, nebo, nejsme-li
obdařeni silou a odhodláním, zabalit do hadru a na pevné podložce jej roztlouci. Nedoporučuji tak činit na kuchyňských
linkách, konferenčních stolcích, levnějších plovoucích, ani hliněných podlahách, nebo zdech. Dosáhneme-li bez těžkých
pohmožděnin a při plném vědomí dvou půlek, obnaženou dužinu vykrajujeme obráceným kuchyňským nožíkem, zpočátku
do klínu a pak už dlouhé proužky a podáváme v misce, následně nezraněnou rukou k ústům, nebo, krvácíme-li z obou,
necháváme se krmit. Tolik ve stručnosti, strouhanka je jasná volba bez rizika. Mladého kokosa jsem zatím zastihl pouze
na obrázku, tak jej nemohu hodnotit.
Všeho s mírou.
-
- Příspěvky: 167
- Registrován: pát lis 09, 2012 20:01
- Bydliště: Brno
Re: maky
Tím vylitím vody jsem myslel pěkně dirkou do skleničky aby ani kapka nepřišla nazmar.
Pravdu nebudeme skrývat.
Re: maky
wowrudo píše:tu su kokosy prezarovane a casto namocene do formaldehydu podobne ako duriany
jj, jen málokdy mám štěstí na dobrý ořech, jinak obvykle plíseň plíseň. ale když se (výjimečně) zadaří, je to docela mňammira píše:S kokosovými ořechy ... jsou zpravidla uvnitř plesnivé, ačkoliv to na jejich bohatě ochlupeném povrchu nebývá dobře patrné
a protože mám rád jistotu, objednávám Terčin strouhaný raw kokos (zrovna v prosinci mi dorazila tři kila), to je prostě pohoda a mňááááám
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: maky
tyjo, kam chodíte na ty plesnivé kokosy? Já si je kupovala ještě i v Čechách, vždycky zkontrolovala ze všech stran, zaposlouchala se do žbluňkání a myslím že to v 90%, ne-li víc, vyšlo. Ovšem tady v UK to bylo zatím 100%ní - vždy výborný - voda lahodná a bílá dřeň taky, i když až moc sytá... A nemluvím o mladých kokosech, ale o těch starších.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: maky
Tak jsem teď samý úlet Za dva týdny se chystám na hory, týden v zapadlý horský boudě, zaplacená polopenze (snídaně očekávám roliky, kostky másla při lepšim sýr, večeře vařeniny, vařeniny, vařeniny)...ajajaj...asi se do tý doby nechci přemáhat už jste někdo někdy viděli ovozel v nabídce nějaké boudy kol Sněžky? Co se vejde do batohu, to poberu, aspoň abych ty vařeniny "naředila"
Re: maky
musi mit ovozel k dispozici, chce to si udelat dobrej kontakt s vrchnim kucharem. ale pro sichr, ber do batohu vse co jde. tejden utece jak voda:)maky píše:Tak jsem teď samý úlet Za dva týdny se chystám na hory, týden v zapadlý horský boudě, zaplacená polopenze (snídaně očekávám roliky, kostky másla při lepšim sýr, večeře vařeniny, vařeniny, vařeniny)...ajajaj...asi se do tý doby nechci přemáhat už jste někdo někdy viděli ovozel v nabídce nějaké boudy kol Sněžky? Co se vejde do batohu, to poberu, aspoň abych ty vařeniny "naředila"
Re: maky
no ja ho koupila pred vanocema poprvy a dobry. taky ted premejslim ho dat do nejakych raw jidel coz bude vetsi spotreba, tak snad to vyjde.Pavluska píše:tyjo, kam chodíte na ty plesnivé kokosy? Já si je kupovala ještě i v Čechách, vždycky zkontrolovala ze všech stran, zaposlouchala se do žbluňkání a myslím že to v 90%, ne-li víc, vyšlo. Ovšem tady v UK to bylo zatím 100%ní - vždy výborný - voda lahodná a bílá dřeň taky, i když až moc sytá... A nemluvím o mladých kokosech, ale o těch starších.
Re: maky
děkuji, s kuchařem se pokusím spřátelit!
jinak čtu teď Boutenko a zvedá mi to motivaci, paráda! doma něco umixuju, uvidím jestli se mi víc zalíbí mixování nebo odšťavňování, ale k vláknině mám dobrý vztah
jinak čtu teď Boutenko a zvedá mi to motivaci, paráda! doma něco umixuju, uvidím jestli se mi víc zalíbí mixování nebo odšťavňování, ale k vláknině mám dobrý vztah
Re: maky
Já se docela těším na knihu od Serjoži o potravě, která nám roste divoce v přírodě. Až pojedu na tábor (jsem skautský vedoucí), nebudu tolik fixovaný na kombinace těstovin s kečupem nebo speciální objednávky zeleniny pro vlastní potřebumaky píše:děkuji, s kuchařem se pokusím spřátelit!
jinak čtu teď Boutenko a zvedá mi to motivaci, paráda! doma něco umixuju, uvidím jestli se mi víc zalíbí mixování nebo odšťavňování, ale k vláknině mám dobrý vztah
Re: maky
Anastasiu si cital ?bukaj píše:Já se docela těším na knihu od Serjoži o potravě, která nám roste divoce v přírodě. Až pojedu na tábor (jsem skautský vedoucí), nebudu tolik fixovaný na kombinace těstovin s kečupem nebo speciální objednávky zeleniny pro vlastní potřebumaky píše:děkuji, s kuchařem se pokusím spřátelit!
jinak čtu teď Boutenko a zvedá mi to motivaci, paráda! doma něco umixuju, uvidím jestli se mi víc zalíbí mixování nebo odšťavňování, ale k vláknině mám dobrý vztah
5 2 8
Re: maky
vyzkoušena zelená kaše (dle Boutenko) kapusta, jablko, banán. tak dobré, jak píše to není, ale ani to není úplně špatný.. budu zkoušet jiný kombinace, snad narazim na něco lepšího. ještě nevim jak chutná mangold, snad líp. tím špenátem se asi myslí ten velký, co je za syrova nic moc. myslíte, že jak ho Walker doporučuje odšťavňovat, myslí taky tenhle, nebo ten malej, co je k mání v třeba v Albertu za 60 pytlík?
Re: maky
ked som este aj za mojich ovo cias skusal tie zelene kase
tak som nikdy nedokazal zjest nic v com bol aj pomixovany bana, bolo mi to uplne odporne, pritom samotny banan som dokazal zjest bez problemov
v podstate mi vadilo v zelenom kazde ovocie
tak som nikdy nedokazal zjest nic v com bol aj pomixovany bana, bolo mi to uplne odporne, pritom samotny banan som dokazal zjest bez problemov
v podstate mi vadilo v zelenom kazde ovocie
5 2 8
Re: maky
zelená kaše ze mně udělala hodně nafouknutý balonek asi to bude tou kombinací ovoce a zeleniny, nebo kapustou samotnou. ještě jí zkusím s rajčetem, ale asi to nebudu hrotit, moc mi nechutná..
dle rady ohledně zbavení se pečiva jím teď saláty s trochou vařeného škrobu - dnes k obědovému salátu jedna brambora, ve večerním hrst bulguru. (začínám bulgurem, když je to vlastně pšenice, bude tam lepek pak už budu pokračovat bez lepku) aspoň ještě dojím dříve koupené zásoby bulguru, rýže, brambor. množství budu stále snižovat, až toho už snad nebude potřeba vůbec, každopádně chuť na pečivo teď není
vim že změny něco stojí, a začít s vita v zimě... zelenina a ovoce jsou teď vlastně nejdražší, moje nejoblíbenější - rajčata, jsou teď i za 60/kg a to není žádné bio teď utrácím za jídlo víc, než kdy jindy a takový klíčky, co moc nestojí mi vůbec nechutnají (tyjo jsem nějak vybíravá )
dle rady ohledně zbavení se pečiva jím teď saláty s trochou vařeného škrobu - dnes k obědovému salátu jedna brambora, ve večerním hrst bulguru. (začínám bulgurem, když je to vlastně pšenice, bude tam lepek pak už budu pokračovat bez lepku) aspoň ještě dojím dříve koupené zásoby bulguru, rýže, brambor. množství budu stále snižovat, až toho už snad nebude potřeba vůbec, každopádně chuť na pečivo teď není
vim že změny něco stojí, a začít s vita v zimě... zelenina a ovoce jsou teď vlastně nejdražší, moje nejoblíbenější - rajčata, jsou teď i za 60/kg a to není žádné bio teď utrácím za jídlo víc, než kdy jindy a takový klíčky, co moc nestojí mi vůbec nechutnají (tyjo jsem nějak vybíravá )
Re: maky
Klíčky bych si také nekupoval, občas na ně koukám v Makru a někdy nevypadají úplně dobře. Ale párkrát jsem koupil čerstvé, ze dne dovozu do krámu, a na pohled i počuch v pohodě, problémy nebyly. Ale domácí jsou prostě nej a jsou laciné.
Re: maky
dobře, tak bulgur ne, bylo mi těžko a to nemluvím o tom jak se ukázala zpět závislost na vařeném, jak takové jídlo vzbuzuje chuť na další vařené, to se mi na zelenině nestává, naopak na začátku s vita jsem měla pocit, že už netrpím hladem nebo "bažením" po jídle, až když jsem byla unavená mi vlastně došlo, že je třeba se najíst a to bylo fajn:)
zbylé zrniny a vše co jsem našla, jako jáhlové a kukuřičné kaše odvezu a daleko
zbylé zrniny a vše co jsem našla, jako jáhlové a kukuřičné kaše odvezu a daleko
Re: maky
Kukuřice je vesměs GMO, tu bych pro jistotu rituálně spálil na prach
Jáhly hodně hřejí, na zimu se docela hodí. Ale když to způsobuje moc silné silné chutě, jsou jen dvě možnosti - poslechnout je nebo jídlo chutě způsobující odstranit z dosahu. Někdy je lepší první varianta, někdy druhá.
Jáhly hodně hřejí, na zimu se docela hodí. Ale když to způsobuje moc silné silné chutě, jsou jen dvě možnosti - poslechnout je nebo jídlo chutě způsobující odstranit z dosahu. Někdy je lepší první varianta, někdy druhá.
Re: maky
právě té do té kaše bych nešla, dřív mi chutnaly, ale teď by mi přišly zalepovací..
můžu mít dotaz na MMS? něco jsem si o tom vygooglila, ale i tak mi to přijde jako šílenost přidávat si do pití něco podobného savu... už jste to někdo užíval? jak dlouho? žijete? zas jestli to tak zatočí s nemocemi a parazity....ale desinfekci do těla? (ale říkám, mám jen omezené info), za vaše zkušenosti díky!
můžu mít dotaz na MMS? něco jsem si o tom vygooglila, ale i tak mi to přijde jako šílenost přidávat si do pití něco podobného savu... už jste to někdo užíval? jak dlouho? žijete? zas jestli to tak zatočí s nemocemi a parazity....ale desinfekci do těla? (ale říkám, mám jen omezené info), za vaše zkušenosti díky!
Re: maky
MMS1 jsem užívala a mizí po něm chutě na sladkosti (takže zřejmě i kandida), plak na zubech, plíseň na nohách, akné...a jako oplach na vlasy je to dělá hebčí. Podle mne je to super věc, když se dodrží běžné dávkování, resp. pozvolný postup zvyšování dávek, tak zcela bezpečná.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: maky
Je to nejnechutnější tekutina, kterou jsem kdy zkusil .. nemá někdo tip, jak to s něčím smíchat, aby to bylo fajnové ? : P
Jinak účinky jsou určitě dobré, zkoušel jsem to mnohokrát, ale nikdy né dlouhodobě, pač to moje chuťové buňky nevydržely
Jinak účinky jsou určitě dobré, zkoušel jsem to mnohokrát, ale nikdy né dlouhodobě, pač to moje chuťové buňky nevydržely
-
- Příspěvky: 167
- Registrován: pát lis 09, 2012 20:01
- Bydliště: Brno
Re: maky
MMS je zajímavé, působí to na mě jako takový instantní detox. Otázka pro mne zní, zda-li je takováto instantnost na místě.
http://www.souzneni.net/produkty/zamezeni-pachuti-mms/smajliss píše:.. nemá někdo tip, jak to s něčím smíchat, aby to bylo fajnové ? : P
Pravdu nebudeme skrývat.
Re: maky
O víkendu velká oslava, vzpomněla jsem si na tady zmíněné rady a chopila jsem se raději pomoci obsluze, roznášela uzenou kýtu a tak.. Snědla jsem teda pár půlek vařených vajíček, proložených zeleninou, ale ani to mi nezabránilo být docela rychle opita, po pár sklenkách vínka... špatně si pamatuji konec večera doma.. ale horší byl ten rozhozený cukr druhý den, to mám pak chuť sníst i slona takže návrat k vita od dnes
Re: maky
viď! ale sedí to česneku dávám málo, jen malý stroužek na 2 - 3 rajčata, 2 natě celeru atd. Boutenko píše možno do začátku použít více chutí, aby to chutnalo (datle osladí, citron dodá kyselou, celer slanou, česnek popisuje jako hořký...) každopádně ty zimní nic moc rajčata ty datle pěkně osladí (prve se mi vybavila rajská z dětství, která se také sladí, ale cukrem) tohle je mnohem lepší samozřejmě a jak je po tomhle dlouho v puse příjemně..
Re: maky
máš pravdu ... čím více chutí, tak to lépe uspokojí .. proto jsem začal dávat do salátu kysané zelí, pač to byla chuť, která mi v jídelníčku chyběla a když nedávám zelí, tak citron
btw: teď jsem někde slyšel, že červené víno a káva mají v sobě těch chutí nejvíc a proto je tolik lidí miluje
btw: teď jsem někde slyšel, že červené víno a káva mají v sobě těch chutí nejvíc a proto je tolik lidí miluje
Re: maky
no, taky jsem koupila kokos jednou asi pred pul rokem a vyslo to. a pamatuju se na brachu, ten si je jeden cas kupoval neustale pred asi deseti lety v cesku a taky si nestezoval.Pavluska píše:tyjo, kam chodíte na ty plesnivé kokosy? Já si je kupovala ještě i v Čechách, vždycky zkontrolovala ze všech stran, zaposlouchala se do žbluňkání a myslím že to v 90%, ne-li víc, vyšlo. Ovšem tady v UK to bylo zatím 100%ní - vždy výborný - voda lahodná a bílá dřeň taky, i když až moc sytá... A nemluvím o mladých kokosech, ale o těch starších.
Re: maky
tak to vyzkouším, ještě mi zbyla půlka balení (najednou jsem na něj dostala chuť a koupila si ho asi po 10 letech )smajliss píše:proto jsem začal dávat do salátu kysané zelí
s jakým salátem ti to nejlíp sedí? jen salát, nebo míchaný s rajčaty a tak?
Re: maky
jj rajčata jsou dobré v salátu .. a mě to sedí v jakémkoliv :- ) .. většinou tam mám: okurku, pekingské zelí, ledový salát, rajčata, zelí,oliváč ... ale samozřejmě to obměňuju .. někdy přidám avokádo, někdy nějaké semínko, někdy kousek sýru atd.
Re: maky
Zdravím všechny!
Jsem zpět z hor, kde jsem horko těžko udržela jen vegetariánství (To jsem se ještě dověděla včera, jak je vývar 30x horší - hůř stravitelnější než maso, no hrůza, jsem myslela že je to naopak, protože na horách mají snad vše jen ne vege či vita ) Čtu knihu pana Cingroše a plánuju ty očisty pěkně jednu po druhý, minimálně po tom týdnu vařenýho jídla to bude víc než dobrý začátek návratu k vita. (Doma mě čeká první zkušenost s klistýrem, no budu se asi řechtat )
Už asi taky vím, jak stáhnu finance na jídlo, který jsou teď přebujelý víc než kdy jindy, hodně teď čtu o tom jíst jen 2x denně, což mi přijde logické, nevyčerpávat tělo neustálým trávením, ale nevím nevím jestli to vydržím, jsem zmasírovaná reklamou a jídlem 5x denně už nějaká léta.. Zkusím to stáhnout na 3x a pak na 2x denně. Jinak už se těším na léto, budu mít rajčata ze zahrádky k tomu budu trhat zelené listy po venku a moje útraty za jídlo se smrsknou na minimum
Jsem zpět z hor, kde jsem horko těžko udržela jen vegetariánství (To jsem se ještě dověděla včera, jak je vývar 30x horší - hůř stravitelnější než maso, no hrůza, jsem myslela že je to naopak, protože na horách mají snad vše jen ne vege či vita ) Čtu knihu pana Cingroše a plánuju ty očisty pěkně jednu po druhý, minimálně po tom týdnu vařenýho jídla to bude víc než dobrý začátek návratu k vita. (Doma mě čeká první zkušenost s klistýrem, no budu se asi řechtat )
Už asi taky vím, jak stáhnu finance na jídlo, který jsou teď přebujelý víc než kdy jindy, hodně teď čtu o tom jíst jen 2x denně, což mi přijde logické, nevyčerpávat tělo neustálým trávením, ale nevím nevím jestli to vydržím, jsem zmasírovaná reklamou a jídlem 5x denně už nějaká léta.. Zkusím to stáhnout na 3x a pak na 2x denně. Jinak už se těším na léto, budu mít rajčata ze zahrádky k tomu budu trhat zelené listy po venku a moje útraty za jídlo se smrsknou na minimum
-
- Příspěvky: 167
- Registrován: pát lis 09, 2012 20:01
- Bydliště: Brno
Re: maky
Řechtat? Běžně se při takových věcech řechtáš?
Neboj.
Taky se už těším na sezónu, jen ještě vymyslet jak kupovat věci ve větším a nemuset se s tím tahat.
Neboj.
Taky se už těším na sezónu, jen ještě vymyslet jak kupovat věci ve větším a nemuset se s tím tahat.
Pravdu nebudeme skrývat.
Re: maky
to si matně pamatuju že někde psal.... Ale Cingroš se musí brát s rezervou.... po půstu doporučoval slepičí polívku nebo vývar, jestli si nepletu a v průběhu půstu dával vínko.....maky píše:Smajliss: to Cingroš moc nerozepisuje, ale třeba na to ještě narazím a napíšu
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: maky
včera jsem podpořila očistu ještě vamadhícosi.. jak se to jmenuje teď nevim prostě očistu zvracením a pěkně mi z toho natekly uzliny na krku (jako mandle tomu někdo říká ) tak nevím, buď se tak tělo bránilo tomu zvracení a nebo něčemu ze žaludku? máte s tím taky takovou zkušenost?
jinak doma už poněkolikáté za poslední čas proběhla výměna názorů na téma, proč jím jak jím, proč si musíme "vařit" zvlášť a proč už si nikdy společně nepochutnáme na pečených žebrech...snažím se trpělivě a nijak rozsáhle vysvětlovat a hasit, sem tam zmíním další pozitiva, který to přináší, ale je to náročný, víc bych teď potřebovala podpořit k vita než opak...
jinak doma už poněkolikáté za poslední čas proběhla výměna názorů na téma, proč jím jak jím, proč si musíme "vařit" zvlášť a proč už si nikdy společně nepochutnáme na pečených žebrech...snažím se trpělivě a nijak rozsáhle vysvětlovat a hasit, sem tam zmíním další pozitiva, který to přináší, ale je to náročný, víc bych teď potřebovala podpořit k vita než opak...
Re: maky
Tohle většina důvěrné zná, přesně jak přes kopírák. Nejvíce se osvědčilo nesnažit se něco vysvětlovat, protože lidé co to nechtějí pochopit tak to ani nepochopí. Spíše uspěje "Dělám to tak, protože to tak chci dělat." A oni si časem zvyknou - nebudou souhlasit, ale smíří se s tím. A až pak uvidí dobré výsledky, tak až pak se sami začnou zajímat, zatím je to pro ně jen ideologie nějaké pošahané sekty.maky píše:jinak doma už poněkolikáté za poslední čas proběhla výměna názorů na téma, proč jím jak jím, proč si musíme "vařit" zvlášť a proč už si nikdy společně nepochutnáme na pečených žebrech...snažím se trpělivě a nijak rozsáhle vysvětlovat a hasit, sem tam zmíním další pozitiva, který to přináší, ale je to náročný, víc bych teď potřebovala podpořit k vita než opak...
Re: maky
U mě je to úplně jinak, naopak mámu inspiruji a ta je ráda, že nemusí vařit. Dřív to pro ní bývala nesnášená povinnost, teď občas s velikou radostí udělá nějak tou polévku nebo i nějaký zdravější recept.maky píše:včera jsem podpořila očistu ještě vamadhícosi.. jak se to jmenuje teď nevim prostě očistu zvracením a pěkně mi z toho natekly uzliny na krku (jako mandle tomu někdo říká ) tak nevím, buď se tak tělo bránilo tomu zvracení a nebo něčemu ze žaludku? máte s tím taky takovou zkušenost?
jinak doma už poněkolikáté za poslední čas proběhla výměna názorů na téma, proč jím jak jím, proč si musíme "vařit" zvlášť a proč už si nikdy společně nepochutnáme na pečených žebrech...snažím se trpělivě a nijak rozsáhle vysvětlovat a hasit, sem tam zmíním další pozitiva, který to přináší, ale je to náročný, víc bych teď potřebovala podpořit k vita než opak...
K těm žebrům: bretharián by napsal, že si pochutná čichem, ale to nejen u pečené flákoty
Re: maky
jj...Panda píše:Tohle většina důvěrné zná, přesně jak přes kopírák. Nejvíce se osvědčilo nesnažit se něco vysvětlovat, protože lidé co to nechtějí pochopit tak to ani nepochopí. Spíše uspěje "Dělám to tak, protože to tak chci dělat." A oni si časem zvyknou - nebudou souhlasit, ale smíří se s tím. A až pak uvidí dobré výsledky, tak až pak se sami začnou zajímat, zatím je to pro ně jen ideologie nějaké pošahané sekty.maky píše:jinak doma už poněkolikáté za poslední čas proběhla výměna názorů na téma, proč jím jak jím, proč si musíme "vařit" zvlášť a proč už si nikdy společně nepochutnáme na pečených žebrech...snažím se trpělivě a nijak rozsáhle vysvětlovat a hasit, sem tam zmíním další pozitiva, který to přináší, ale je to náročný, víc bych teď potřebovala podpořit k vita než opak...
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: maky
co se týče jídla, uvažuju, že snížím počet porcí. už teď si někdy ověřím, že mi stačí ve 12 a v 17h. se najíst, ovšem když takhle vyřadím snídani, obvykle pak jím dva saláty a žádné ovoce a nevím jestli je to tak pro mě správně, asi jen to asi zkusit na dýl a uvidím, zda si tělo řekne...
ovšem také jsou dny, kdy mám stres a chutě, trochu se tu u nás v pracovním týmu rozjíždí vyhoření, no sociální služby, v pondělí jsem si s třemi druhy salátu koupila i čokoládu, ještě ten den zmizela ovšem včera už jsem sladké chutě vyřešila sušenými datlemi, tak jsem ráda
stejně je zajímavé, jak mám třeba týden dovolenou, chuť na sladké neexistuje a na čoko vůbec ne...
ovšem také jsou dny, kdy mám stres a chutě, trochu se tu u nás v pracovním týmu rozjíždí vyhoření, no sociální služby, v pondělí jsem si s třemi druhy salátu koupila i čokoládu, ještě ten den zmizela ovšem včera už jsem sladké chutě vyřešila sušenými datlemi, tak jsem ráda
stejně je zajímavé, jak mám třeba týden dovolenou, chuť na sladké neexistuje a na čoko vůbec ne...
Re: maky
jj, potvrzuju, neurotransmitery fungujoumaky píše:stejně je zajímavé, jak mám třeba týden dovolenou, chuť na sladké neexistuje a na čoko vůbec ne...
kdykoli čtu na webu Tvůj nick, dostanu chuť na oblíbený mááák :-))
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid