Conynčina živola
Moderátor: hugo
Re: Conynčina živola
Moc díky za názory...bude rád, trochu ho to vzalo...nebo možná víc, než si myslím...děkuju
Re: Conynčina živola
*
Naposledy upravil(a) cepheus dne sob črc 23, 2011 17:46, celkem upraveno 1 x.
Re: Conynčina živola
Ahoj, za sebe mohu říct, že největší změnu jsem zaznamenal při ukončení konzumace masité stravy. Když jsem přecházel na vita, tak to bylo z důvodů především duchovních cvičení, takže jsem to tak neprožíval.cony píše:Moc díky za názory...bude rád, trochu ho to vzalo...nebo možná víc, než si myslím...děkuju
Ale co se týče kamaráda, tak to můžeš poměrně snadno zjistit, kde je zakopanej pes a když ne hned, tak alespoň za čas. Předpokládám, že se bavíme o změně libida nikoliv impotenci!
Panda píše:Nejsou potřeba "pomáhadla". Znamená to jen, že klesá fyzická potřeba (pud) a namísto ní stoupá psychická. U chlapa se zmenšuje potřeba vrhat se na každou samičku v dohledu, ale s milovanou ženou funguje normálně. Jen trošku jinak. Namísto fyzické potřeby je to více potřeba duševní, proto je důležitější než dříve vzájemný vztah, psychické naladění a něžnosti. A také více vnímá a reaguje na potřeby ženy - například se u něj objeví potřeba až když je potřeba u ženy (tj. když je v plodném období).
Podívej se,Panda píše:...Je to tak. Mívám různá období stravování (mezi 100% raw, vege či mix) a pozoruji, že raw znamená posun k duševní ("andělské") oblasti a vařená strava (a především masitá) k živočišné. Při raw se člověk stává fyzicky i duševně čistší, stoupá psychická energie, ale klesá sexuální potřeba,...
tady vidíme v praxi uvažování a prožívání člověka s obrovským duchovním potencionálem. (jak to využíje a probudí, to už je jeho věc) Jasný posun vědomí a vnímání, žadná křeč a zaťatý zuby, ale všechno jde pěkně přirozeně, harmonicky a mluví z vlastní zkušenosti. Nepředpokládám, že by si myslel o sobě, že strádá, asi spíš naopak.
Jde o to, že pokud by byl tvůj kamarád podobně nastavený, i když se to zatím třeba nikdy ještě neprojevilo, tak by měl o svém problému, minimálně časem hovořit tak trochu podobně, jako Panda.
Změna stravy může způsobit člověku s tímto potencionálem, změnu vnímání a posun vědomí výš. Takže už mu není tak příjemně a doma v nižších čakrách viz. pozn:
--------------------------------
Sex se odehrává (snižuje vědomí) do dvou nejspodnějších čaker ze sedmi. (neznamená to, že je nutná abstinence, jde o jiný přístup)
1)Múládhara čakra tvoří hranici mezi lidským a zvířecím vědomím a odtud stoupá lidské vědomí výše
2)Svádhišthána čakra centrum vášně a pod., taky je spojená s podvědomím; je stále svázána se zvířecím vědomím a zvířecími vlastnostmi
většina lidí na planetě pendluje celý život mezi těmito dvěma úrovněmi vědomí a nemá na to vliv ani inteligence, vzdělání a pod.
ve 3) úrovni, v pupeční čakře Manipúře kde je absence zvířecích atributů začíná duchovní vývoj jedince a tam se začíná měnit vědomí člověka.
------------------------------------
Takže, proč o tom píšu:
musíme vzít v úvahu i to, že kamarád zůstal touto změnou neovlivněn, takže se slzou v oku vzpomíná na staré dobré časy. Že jeho Mysl a Smysly uvízly tam, kde byly, protože Mysl, je důmyslný a šikovný pán, který když někde ulpí myšlenkami, slovy a tužbami, tak nám nepomůže ani změna stravování, ani duchovní cvičení a ani svěcená voda .
Takže, jestli nepozoruješ u kamaráda něco podobnýho, co zaznamenal Panda, tak se z největší pravděpodobností jedná opravdu o detox nebo už zmiňovanou min. nedostatečnost.
PS. ještě je možná jedna varianta, že se kámoš sice někam posunul, ale má doma řekněme nějakou Jaruš , která zůstala tam, kde je, takže se vlastně trápí spíš ta Jaruš, že u nich doma proběhly změny a něco je jinak.
--------------------
Závěr:
1) směřuje k Pandově cestě, což je pozitivní posun
2) má detox nebo nějaký nedostatek suplementu
3) sice směřuje k bodu 1), ale Jaruš ho táhne dolů.
.... takže rozluštění asi bude na tvé ženské intuici
Re: Conynčina živola
*
Naposledy upravil(a) cepheus dne sob črc 23, 2011 17:45, celkem upraveno 1 x.
Re: Conynčina živola
Děkuji pánové za vaše názory....kamarádovi jsem je přeposlala. Asi bych se měla nad sebou zamyslet i já...dozvěděla jsem se spoustu nového. Díky
Re: Conynčina živola
Vytáhla jsem foťák a nafotila nějaké své jídlo
- Přílohy
-
- sběr 001.JPG
- (179.75 KiB) Zatím ještě nestaženo
Re: Conynčina živola
dělala jsem raw sushi
- Přílohy
-
- vita sushi 002.JPG
- (189.28 KiB) Zatím ještě nestaženo
-
- vita sushi 004.JPG
- (191.95 KiB) Zatím ještě nestaženo
Re: Conynčina živola
... kdyby to bylo jenom tím jarem ....cepheus píše:A to mě taky olfessi napadlo, že to letošní jaro se do těch děvčic (i zde) tlačí nějak intenzivněji a mají asi zvýšené nároky.
(viz rodit, či nerodit a s jakou pomůckou, souložit nebo nesouložit, sperma bez zinku atd ..)
Re: Conynčina živola
Ahoj Cony,cony píše:dělala jsem raw sushi
máš nádherný sushi, prosim tě, jak tvoříš tu vnitřní světlou hmotu?
Re: Conynčina živola
Ještě ohledně toho ochablého údu. Někdy mi stačilo brát pravidelně pangamin,
který mimo jiné zinek také obsahuje, ale je-li zdržitel "i jinak" fyzicky aktivní, pak stoupá
potřeba zinku až několikanásobně oproti ležákům a sedákům a je třeba vejít
do lekárny a požádat o balení tzv. glukonátu zinku. Mají i levnější oxid, ale to
si může seškrábat z výše zmíněného okapu a je hůře využitelný, než chelátová
vazba, což je ten glukonát.
Je-li lekárník při této blíže specifikované žádosti zmatený, nebo leklý, znamená to
krom jeho nezpůsobilosti a diletantismu, že se s touto žádostí dosud nesetkal,
podobně jako s potřebným vzděláním pro vlastní disfunkci a lze mu pomoci v jeho
štrachání v regálech a závitech od rovněž nedostatečného úklidu s prachovkou
šedé kůry mozečnaté, a zkrátit si tak čekání na výdej toho farmakochrastítka
tím, že požádáme o zábal např. od nature's bounty, do něhož se svody, ani střešní
krytina neseškrabuje.
Pro ještě lepší využitelnost je třeba užívat narozdíl od doporučení na výrobku hodinu
před snídaní, na zinku lačný žaludek.
Já coby pravidelný si uživatel to řeším tak, že po rozdrnčení se budíku, kdy mám
vždy chuť jej zneškodnit, ačkoliv koná jen to, oč jsem jej a choť večer požádal,
s okem ještě zcela nepřivyklým světlu jdu nejprve zobnout Zn, pangamin a C a snídám
až hodinu po té na pracovišti, ještě před vlastním zahájením vytváření hodnot.
Stává se, že tento přípravek vyvolá určitou nevolnost, ale snídaně ji u mne
vždy zapudí, narozdíl od plnění toporné funkce, na jejíž vliv má blahodárný,
nikoliv však priapismusně celodenní. Vztyku zdar.
který mimo jiné zinek také obsahuje, ale je-li zdržitel "i jinak" fyzicky aktivní, pak stoupá
potřeba zinku až několikanásobně oproti ležákům a sedákům a je třeba vejít
do lekárny a požádat o balení tzv. glukonátu zinku. Mají i levnější oxid, ale to
si může seškrábat z výše zmíněného okapu a je hůře využitelný, než chelátová
vazba, což je ten glukonát.
Je-li lekárník při této blíže specifikované žádosti zmatený, nebo leklý, znamená to
krom jeho nezpůsobilosti a diletantismu, že se s touto žádostí dosud nesetkal,
podobně jako s potřebným vzděláním pro vlastní disfunkci a lze mu pomoci v jeho
štrachání v regálech a závitech od rovněž nedostatečného úklidu s prachovkou
šedé kůry mozečnaté, a zkrátit si tak čekání na výdej toho farmakochrastítka
tím, že požádáme o zábal např. od nature's bounty, do něhož se svody, ani střešní
krytina neseškrabuje.
Pro ještě lepší využitelnost je třeba užívat narozdíl od doporučení na výrobku hodinu
před snídaní, na zinku lačný žaludek.
Já coby pravidelný si uživatel to řeším tak, že po rozdrnčení se budíku, kdy mám
vždy chuť jej zneškodnit, ačkoliv koná jen to, oč jsem jej a choť večer požádal,
s okem ještě zcela nepřivyklým světlu jdu nejprve zobnout Zn, pangamin a C a snídám
až hodinu po té na pracovišti, ještě před vlastním zahájením vytváření hodnot.
Stává se, že tento přípravek vyvolá určitou nevolnost, ale snídaně ji u mne
vždy zapudí, narozdíl od plnění toporné funkce, na jejíž vliv má blahodárný,
nikoliv však priapismusně celodenní. Vztyku zdar.
Všeho s mírou.
Re: Conynčina živola
Díky, baví mě si vymýšlet2olfess píše:Ahoj Cony,
máš nádherný sushi, prosim tě, jak tvoříš tu vnitřní světlou hmotu?
To co vypadá jako rýže, je namočený a rozmixovaný strouhaný kokos s pomerančem a plátkem nastrouhaného křenu.
Jako náplň jsem dala červenou řepu, pomeranč a do těch třetích mrkvičku a listech špenátu. Mi nejvíc chutnaly s červenou řepou, ale dala jsem to ochutnat v práci a největší úspěch sklidily ty s pomerančem. Ale dá je udělat spousta jiných kombinací. Příště bude s jahodou, nebo s kiwim.
Re: Conynčina živola
no pando, co jsi presne myslel tim snizenim intelektu na syrovy rostlinny strave???? kdyz na druhou stranu vypisujes jak te to krasne privadi k duchovnu nerkuli k tantre (ale to uz je zas jina sekce)
miro, hezky psany.
miro, hezky psany.
Re: Conynčina živola
mas. preperfektni. a rovnou, muzu poprosit o celej recepis? ci pouhou skladbu ingredienci?2olfess píše:Ahoj Cony,cony píše:dělala jsem raw sushi
máš nádherný sushi, prosim tě, jak tvoříš tu vnitřní světlou hmotu?
Re: Conynčina živola
Přece jenom to někoho zarazilo? Jednak intelekt a duchovno jsou dvě odlišné věci, ale to asi je jasné. U sebe při vita pozoruji sice duchovní povznesení, ale mírné upadávání intelektu a bystrosti (protože pro mne jako pro programátora je intelekt jedna z nejdůležitějších věcí). Nevím jistě zda je to důsledek vita, možná jen důsledek věku či chyb ve stravě, ale i tady na fóru někteří dlouhodobí vitariáni na mne také tak trochu působí porovnávám-li jejich starší a současné příspěvky, jen to možná tak nepociťují, protože pro ně není intelekt až tak důležitý. Stejné podezření mám i na vliv půstů.Sweetie píše:no pando, co jsi presne myslel tim snizenim intelektu na syrovy rostlinny strave???? kdyz na druhou stranu vypisujes jak te to krasne privadi k duchovnu nerkuli k tantre (ale to uz je zas jina sekce)
Re: Conynčina živola
I já na sobě pozoruji intelektuální úpadek, kontinuálně už tak pět let (skorovita jsem jen tak tři). My matky tomu říkáme vykojený mozek, ač se překvapivě začíná projevovat už početím, ba u některých již v období tzv. snažilkovském.
Neklesám na duchu, teda vlastně dle Olfesse klesám, ale nálada stoupá. Intelekt je bezva věc, ovšem pro ženu jen taková hračička na ty doby, než začně pořádně rodinně žít
Co poradit muži, navíc programátorovi, to fakt nevím.
Neklesám na duchu, teda vlastně dle Olfesse klesám, ale nálada stoupá. Intelekt je bezva věc, ovšem pro ženu jen taková hračička na ty doby, než začně pořádně rodinně žít
Co poradit muži, navíc programátorovi, to fakt nevím.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Conynčina živola
zajimavy poznatek. az se zacinam bat. pro koho dnes neni intelekt dulezitej. a co tomu davas za pricinu? moh bys to trochu rozvinout? a pred okamzikem tam hupsla sarik:)
Re: Conynčina živola
to sem ani nepiste lebo ked si to moj precita nikdy sa na vita neodhodla On je tiez programator a na svoju hlavicku si dava velky pozor
Inak ja pokles intelektu sledujem od kedy som na vysokej skole...a vobec to nema nic spolocne so stravou. Tu menim az teraz. U mna to bude tym, ze som sa vlastne prestala pravidelne ucit. Citam iba to co ma zaujima a pracujem posledne dva roky hlavne na dusevnej stranke. Na stastie mam este chlapa, co tu hlavu pouziva a ked je treba hravo ma zastupi
Inak ja pokles intelektu sledujem od kedy som na vysokej skole...a vobec to nema nic spolocne so stravou. Tu menim az teraz. U mna to bude tym, ze som sa vlastne prestala pravidelne ucit. Citam iba to co ma zaujima a pracujem posledne dva roky hlavne na dusevnej stranke. Na stastie mam este chlapa, co tu hlavu pouziva a ked je treba hravo ma zastupi
Celý život žiadne hranice.
Re: Conynčina živola
Tady je, odněkud jsem to opsala, už nevím odkud, není to z mé hlavy - že by taky snížený intelekt :Sweetie píše: mas. preperfektni. a rovnou, muzu poprosit o celej recepis? ci pouhou skladbu ingredienci?
SUSHI
Na krém si připravte:
200g sušeného kokosu, lžíci bílého misa, 1cm plátek čerstvého křenu, čtvrtka pomeranče, voda
Kokos rozemeleme na mouku (v silném mixéru, robotu nebo ručním mlýnku). Oloupeme křen a spolu s misem a čtvrtkou pomeranče dáme do mixéru nebo robotu. Zalejeme cca půl deci vodou a mixujeme. Pokud je směs málo mokrá, přiléváme opatrně vodu, dokud nemá lepivou konzistenci.
Vše další pro sushi:
nori řasy, červená řepa
Připravíme si nori řasu, na ni pocelé šírce, ale jen do poloviny na výšku namažeme krém (o tloušťce necelého půlcentimetru). Doprostřed části potřené krémem naklademe na nudličky nakrájenou červenou řepu a začneme rolovat. Když jsme dorolovali až téměř ke konci, prsty navlhčíme cca 1cm pruh po celé šířce nori řasy (tím docílíme toho, že se nám kraj řasy krásně přilepí k rolce a sushi se nám nebude rozlepovat) a dorolujeme. Červenou řepu můžeme předem obalit ve skořici, čímž získá celé sushi úžasné aroma...stejně jako ji můžeme nahradit nudličkami z mrkve, ananasu, měsíčky pomeranče nebo listy salátu
Re: Conynčina živola
jo, mozek se musi trenovat. Ja taky opustivsi stredni skolu, jsem se drtila dost nepravidelne a opustivsi vejsku uz krnim uplne. Ale zivotni stesti vidim podobne jako Sarik.lumoska píše:Inak ja pokles intelektu sledujem od kedy som na vysokej skole...a vobec to nema nic spolocne so stravou. Tu menim az teraz. U mna to bude tym, ze som sa vlastne prestala pravidelne ucit. Citam iba to co ma zaujima a pracujem posledne dva roky hlavne na dusevnej stranke. Na stastie mam este chlapa, co tu hlavu pouziva a ked je treba hravo ma zastupi
Cony, paradni sushi!
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Conynčina živola
Sweetie možná jsem to raději neměl ani psát abych neplašil. Intelekt není zas tak důležitý jak se zdá. Při programování používám z části logiku a z části intuici (např. kód píšu nejdříve intuitivním odhadováním). Člověk jen logicky uvažující by byl automat snadno nahraditelný počítačem. Teprve až intuitivní myšlení dělá člověka člověkem. Spíš by bylo vhodné říct, že při duchovním růstu člověk posiluje intuitivní myšlení na úkor rozumového, takže spíš naopak získává než že by ztrácel.Sweetie píše:zajimavy poznatek. az se zacinam bat. pro koho dnes neni intelekt dulezitej. a co tomu davas za pricinu? moh bys to trochu rozvinout? a pred okamzikem tam hupsla sarik:)
Re: Conynčina živola
*
Naposledy upravil(a) cepheus dne sob črc 23, 2011 17:44, celkem upraveno 2 x.
Re: Conynčina živola
u mne to asi kleslo i když doví jestli bylo kam, ale ze svých příspěvků musím souhlasit, pročítaje si náhodně své z dávné tunáto minulostiPanda píše:Sweetie možná jsem to raději neměl ani psát abych neplašil. Intelekt není zas tak důležitý jak se zdá. Při programování používám z části logiku a z části intuici (např. kód píšu nejdříve intuitivním odhadováním). Člověk jen logicky uvažující by byl automat snadno nahraditelný počítačem. Teprve až intuitivní myšlení dělá člověka člověkem. Spíš by bylo vhodné říct, že při duchovním růstu člověk posiluje intuitivní myšlení na úkor rozumového, takže spíš naopak získává než že by ztrácel.Sweetie píše:zajimavy poznatek. az se zacinam bat. pro koho dnes neni intelekt dulezitej. a co tomu davas za pricinu? moh bys to trochu rozvinout? a pred okamzikem tam hupsla sarik:)
Stravu vylučuji, je fakt že dyž sem na hlíně a s hlubokým vhledem čumím cez zahrady, mozek nic světoborného nevymýšlí a veze se na vlně uspokojení
vlastní programování jest ovšem silná rutina asi jak lepení pytlíků (s tím čtvorakým dnem), ne?
Re: Conynčina živola
Buci, teď jsem se málem smíchy zakuckala a vyhrkly mi slzy....jsi úžasný
Re: Conynčina živola
ja se taky kuckam ,buc je bezva.
re cony, moc diky, ja to snad opravdu zkusim, po zkouskach, je to trochu slozitejsi na me orangutana, ale ta repa je supr napad nebo pomeranc dosladkova, jen nevim co je miso, a jeste jakym smerem rolujes,pac to je dulezity, jak to vysvetlit,mam obdelnik ABCD (AB delsi strana; BC kratsi) bud roluju z AB do CD nebo z BC do AD; a ted co jsi myslela pojmem 'na ni po celé šírce, ale jen do poloviny na výšku namažeme krém' ?
no nic ze bych se taky podivala na svoje stary prispevky.
re intelekt, tak to jsem rada ze v tom neni az takovej problem,a stejne mi hloda, mozek se sklada ze 60 pro cent z tuku ,a na doplnovani ho je nejlip aspon z naseho pohledu to zeleny, coz ja zanedbavam, neodstavnuju ani nezvejkam, pak dalsi orechy a semena, a oil fish, ze by toho tuku v ovoci pro mozek bylo nedostatek? ted mam prave obdobi kdy experimentuju kdy se mi uci nejlip, no jasne, cerstvej vzduch, spanek, a ted strava - kdyz se ucim a nejim, tak to je takovy zastreny, treba i vnimani ve skole po celodenim nejedeni, jeden by cekal bystrost, ja naopak zastreni, utlum.. takze nejvic asi toho dam po dostatecnym spanku, cviceni a a ultrazralym ovoci. ale to abych na to mela dvakrat tak dlouhej cas.
re cony, moc diky, ja to snad opravdu zkusim, po zkouskach, je to trochu slozitejsi na me orangutana, ale ta repa je supr napad nebo pomeranc dosladkova, jen nevim co je miso, a jeste jakym smerem rolujes,pac to je dulezity, jak to vysvetlit,mam obdelnik ABCD (AB delsi strana; BC kratsi) bud roluju z AB do CD nebo z BC do AD; a ted co jsi myslela pojmem 'na ni po celé šírce, ale jen do poloviny na výšku namažeme krém' ?
no nic ze bych se taky podivala na svoje stary prispevky.
re intelekt, tak to jsem rada ze v tom neni az takovej problem,a stejne mi hloda, mozek se sklada ze 60 pro cent z tuku ,a na doplnovani ho je nejlip aspon z naseho pohledu to zeleny, coz ja zanedbavam, neodstavnuju ani nezvejkam, pak dalsi orechy a semena, a oil fish, ze by toho tuku v ovoci pro mozek bylo nedostatek? ted mam prave obdobi kdy experimentuju kdy se mi uci nejlip, no jasne, cerstvej vzduch, spanek, a ted strava - kdyz se ucim a nejim, tak to je takovy zastreny, treba i vnimani ve skole po celodenim nejedeni, jeden by cekal bystrost, ja naopak zastreni, utlum.. takze nejvic asi toho dam po dostatecnym spanku, cviceni a a ultrazralym ovoci. ale to abych na to mela dvakrat tak dlouhej cas.
Re: Conynčina živola
Já mám řasu čtvercovou. Takže jsem si ji dala na silný igelit, tu podložku pod řasu nemám. Namazala jsem ji z poloviny kokosovou směsí, tak asi na půl centimetru, půlku nechala čistou. Na to namazané dala náplň. A s pomocí igelitu jsem to pomalu rolovala. Od té namazané strany. Jde to dobře. Z množství 200g kokosu jsem měla pět plných řas. Jak jsem to měla dorolované skoro do konce, tak jsem mokrou rukou ten konec řasy namočila a přitiskla. Krásně se to slepí. A za chvilku ostrým nožem nakrájela na kolečka. Měla jsem to hotové snad do půl hodiny, šlo to lehčeji,než jsem čekala. Ale příště je udělám ovocné, třeba s jahodama, s kiwim, zase s pomerančem. A v létě třeba s borůvkovou náplní, nebo s malinovou? Mňam. Byly moc dobré. Někde jsem četla, že se dají takové tenké pláty koupit i s rýže, jestli se mi to povede někde sehnat, tak bych to vyzkoušela z nich. Hlavně ty ovocné - neměly by tu příchuť řasy.
Re: Conynčina živola
Miso je nějaká sojová japonská omáčka. Tu nemám, tu jsem tam nedávala, ale našla jsem ji v nabídce velkoskladů pro japonskou kuchyni.
Re: Conynčina živola
buc11 píše: dyž sem na hlíně a s hlubokým vhledem čumím cez zahrady, mozek nic světoborného nevymýšlí a veze se na vlně uspokojení
vlastní programování jest ovšem silná rutina asi jak lepení pytlíků (s tím čtvorakým dnem), ne?
Na tom neco bude. Programovani nerozumim (!), ale u sebe pozoruju neco podobneho... jak delam neco co mi jde, co me bavi a nevenuju se necemu co musim vylozene prekonavat, tak jsem sice happy, ale zda se mi, ze urcitym zpusobem krnim. Ale, kurna, delat to co cloveka bavi a uspokojuje, to je stejne vyhra!!! Snad se k tomu taky zase jednou dohrabu.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Conynčina živola
ja bych uz japonsky mnamky nekupovala, nebo jen vyrobeny driv...cony píše:Miso je nějaká sojová japonská omáčka. Tu nemám, tu jsem tam nedávala, ale našla jsem ji v nabídce velkoskladů pro japonskou kuchyni.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Conynčina živola
další chyba, řasy nejím zdají se mi hnusné
koukl sem pro zajímavost na ten intelekt
Význam:rozum, schopnost myšlení a racionálního poznání
to mi pando nesedí s tou proutěnou energií
pak se to přecvaklo na rozum do vikipedie
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozum
a po přečtení co to znamená v katolické teologii, abych se víc neprozrazoval, rači mlčím
koukl sem pro zajímavost na ten intelekt
Význam:rozum, schopnost myšlení a racionálního poznání
to mi pando nesedí s tou proutěnou energií
pak se to přecvaklo na rozum do vikipedie
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozum
a po přečtení co to znamená v katolické teologii, abych se víc neprozrazoval, rači mlčím
Re: Conynčina živola
Ahoj Cony, díky za recept na sushi, hele nenapadá tě ještě něco jinýho, čím by se dala nahradit ta kokosová moučka? Nebo nemáš ještě jinou volbu toho vnitřního materiálu pro slanější verze náplní? Je jasný, že k ovoci jde kokosák super.
Re: Conynčina živola
Sem si toho všimnul velmi dobře, ale nechtěl už jsem to míchat do odpovědi na jiné téma.Panda píše:Přece jenom to někoho zarazilo? .....
Co se přímo intelektu týká, já jsem míval pocit, že už nemůžu tak zabrat ( do hloubky a rychle jako dřív) a pozoroval jsem to hlavně v létě při mých prvních řekněme téměř 100% pokusech na vita před lety. Najednou to nemělo šťávu. Nemohl jsem si nevšimnout, že se to vyskytovalo při větších množstvích sladkých plodů (i když přírodní, tak cukr) a zařadit správně zeleninový vita jídelníček s dalšíma vita věcma z jiných stájí jsem ještě neuměl.
Taky jsem si nemohl nevšimout, že při návratu k vařeninám se to vracelo do normálu. Jenže u mě vařeniny obsahovaly mléčné výrobky a vejce. Pak jsem se někde dočetl, že živočišný výrobky obsahují určitou energii (tedy ezoterický zdroj této info, ale už nevím, kdo to byl) která není jinak dosažitelná a že by měla být alespoň trochu zastoupena v potravě, pokud to jde (není alergie ...) No tak jsem si říkal, jestli pak to nepůsobí tu nerovnováho a určitou neukotvenost. (indičtí zasvěcenci taky baští jogurty a přírodní sýry ve stravě; většinou vynechávají vejce, ale někteří je speciálně západním žákům žijícím v záp. civilizaci taky doporučují ke konzumaci, aby byli schopni DRŽET KROK s okolím.)
Z toho důvodu jsem zařadil i syrová vejce nebo někdy pár lzic bílého jogurtu na salát i přesto, že to chuťové buňky nijak razantně nevyžadovaly a měl jsem pokoj a zůstal jsem v rovnováze!!! Od té doby se toho už držím pořád a rozhodl jsem se, že nesmím být veganem nebo alespoň zatím ne . Moje zkušenost.
Re: Conynčina živola
Aby se nebila zelenina s ovocem, tak bych to nahradila třeba avokádovou pomazánkou , s česnekem, chillim, možná by se dal i ten křen na zpikantnění. Aby to bylo hezky bílé, tak mě taky napadla nastrouhaná ředkev, třeba s namočenou pohankou?2olfess píše:Ahoj Cony, díky za recept na sushi, hele nenapadá tě ještě něco jinýho, čím by se dala nahradit ta kokosová moučka? Nebo nemáš ještě jinou volbu toho vnitřního materiálu pro slanější verze náplní? Je jasný, že k ovoci jde kokosák super.
Re: Conynčina živola
Pohanku do sushi som skusala, mne to moc neslo dole krkom, ale mozno to niekomu bude chutit. Trosku viac sa to rozsypalo, ako ked je sushi s ryzou.
Cony, fotky Tvojho jedla boli uzasne, narobila si mi chute. Sushi vyzera skvostne, niekedy ho skusim. Sushi mam velmi rada, no robim ho klasicky - s ryzou a ryzovym octom, na namacanie wasabi a sojovka ... vnutri je schovana mrtva surova rybka (losos)... Som barbar
Nad ovocnym sushi som uz tiez uvazovala (mam rada ryzu s ovocim), ale ta Tvoja chrenovo-kokosova hmota sa mi pozdava tiez. Parada
Cony, fotky Tvojho jedla boli uzasne, narobila si mi chute. Sushi vyzera skvostne, niekedy ho skusim. Sushi mam velmi rada, no robim ho klasicky - s ryzou a ryzovym octom, na namacanie wasabi a sojovka ... vnutri je schovana mrtva surova rybka (losos)... Som barbar
Nad ovocnym sushi som uz tiez uvazovala (mam rada ryzu s ovocim), ale ta Tvoja chrenovo-kokosova hmota sa mi pozdava tiez. Parada
Re: Conynčina živola
Este sa vratim k tym fotkam - na prvej s bananmi je mak a kokos? Na salatiku je struhany syr? - mas tam ROVNAKY tanier, ake sme mali aj my!
Nemame tu vlakno s receptami? Zislo by sa tam dat Tvoje sushi i s postupom.
Nemame tu vlakno s receptami? Zislo by sa tam dat Tvoje sushi i s postupom.
Re: Conynčina živola
[quote="Samira"]Este sa vratim k tym fotkam - na prvej s bananmi je mak a kokos? Na salatiku je struhany syr? - mas tam ROVNAKY tanier, ake sme mali aj my!
[quote]
na té první fotce je banán s mákem a glukopurem...dostala jsem od kamarádky krabičku, tak jsem to s ním zkoušela. Teď si banánovou snídani dělám střídavě s mákem a goji, už bez glukopuru, už mi nechutná. A střídavě banán s kokosem a goji. To mám radši. A začala jsem si goji máčet do vody. Chutná to senzačně. A když se rozmixuje do smoothie, tak ji zabarvuje do růžova
Na té druhé fotce je klasický šopák. V zimě jsem ted hodně jedla v salátu sýr. Ale už mi taky přestává chutnat. Ted nastupují zelené divoké bylinky, klíčky...začně letní období, to jsem vloni byla dlouho 100% raw a skoro jen na ovoci.
[quote]
na té první fotce je banán s mákem a glukopurem...dostala jsem od kamarádky krabičku, tak jsem to s ním zkoušela. Teď si banánovou snídani dělám střídavě s mákem a goji, už bez glukopuru, už mi nechutná. A střídavě banán s kokosem a goji. To mám radši. A začala jsem si goji máčet do vody. Chutná to senzačně. A když se rozmixuje do smoothie, tak ji zabarvuje do růžova
Na té druhé fotce je klasický šopák. V zimě jsem ted hodně jedla v salátu sýr. Ale už mi taky přestává chutnat. Ted nastupují zelené divoké bylinky, klíčky...začně letní období, to jsem vloni byla dlouho 100% raw a skoro jen na ovoci.
Re: Conynčina živola
S tím tukem, to asi taky nebude od věci. Protože při vařený stravě (i pečení a pod, těsta) se tuku používá velké množství a může to být při přechodu na vita docela šok...Sweetie píše: re intelekt, tak to jsem rada ze v tom neni az takovej problem,a stejne mi hloda, mozek se sklada ze 60 pro cent z tuku ,a na doplnovani ho je nejlip aspon z naseho pohledu to zeleny, coz ja zanedbavam, neodstavnuju ani nezvejkam, pak dalsi orechy a semena, a oil fish, ze by toho tuku v ovoci pro mozek bylo nedostatek? ted mam prave obdobi kdy experimentuju kdy se mi uci nejlip, no jasne, cerstvej vzduch, spanek, a ted strava - kdyz se ucim a nejim, tak to je takovy zastreny, treba i vnimani ve skole po celodenim nejedeni, jeden by cekal bystrost, ja naopak zastreni, utlum.. takze nejvic asi toho dam po dostatecnym spanku, cviceni a a ultrazralym ovoci. ale to abych na to mela dvakrat tak dlouhej cas.
Jenom Sweetie, jak si to myslela, že na doplňování tuku je pro nás nejlepší zelený? V jakém zeleném se vyskytuje tuk ve větším, než stopovém množství? A ještě by mě zajímalo, v jakém ovoci, vyjma avokáda a durianu, je nějaké zajímavější množství tuku? Jinak jedna z nejnižších denních dávek tuku na osobu je prý cca 15g, pro dospělou ženu malé postavy (155cm), která se navíc snaží zhubnout, by neměla v příjmu pod toto množství klesnout.... tak nevím.
Re: Conynčina živola
Něco se někde psalo, že mozek je největší žrout energie ze sacharidů, proto při půstu přechází jako první do útlumu, teprve až po pár dnech přijde rozjasnění a zvýšení bystrosti. Ale asi je to složitější a ne vždy to bude takhle.Sweetie píše:...kdyz se ucim a nejim, tak to je takovy zastreny, treba i vnimani ve skole po celodenim nejedeni, jeden by cekal bystrost, ja naopak zastreni, utlum...
Re: Conynčina živola
Podla cronometra kale (kuceravy kel) ma 3.1g tuku z toho 1.3g saturovaneho, 0.2g omega-3 a 0.4g omega-62olfess píše: Jenom Sweetie, jak si to myslela, že na doplňování tuku je pro nás nejlepší zelený? V jakém zeleném se vyskytuje tuk ve větším, než stopovém množství? A ještě by mě zajímalo, v jakém ovoci, vyjma avokáda a durianu, je nějaké zajímavější množství tuku? Jinak jedna z nejnižších denních dávek tuku na osobu je prý cca 15g, pro dospělou ženu malé postavy (155cm), která se navíc snaží zhubnout, by neměla v příjmu pod toto množství klesnout.... tak nevím.
Always hope for the best but be prepared for the worst.
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
Re: Conynčina živola
http://www.healthybrainforlife.com/arti ... uccess-howculka píše:Podla cronometra kale (kuceravy kel) ma 3.1g tuku z toho 1.3g saturovaneho, 0.2g omega-3 a 0.4g omega-62olfess píše: Jenom Sweetie, jak si to myslela, že na doplňování tuku je pro nás nejlepší zelený? V jakém zeleném se vyskytuje tuk ve větším, než stopovém množství? A ještě by mě zajímalo, v jakém ovoci, vyjma avokáda a durianu, je nějaké zajímavější množství tuku? Jinak jedna z nejnižších denních dávek tuku na osobu je prý cca 15g, pro dospělou ženu malé postavy (155cm), která se navíc snaží zhubnout, by neměla v příjmu pod toto množství klesnout.... tak nevím.
Olfi, umis anglicky? ono je to vlastne vsecko o tech long chain acids atd,ale to uz se tu probiralo x krat, co to presunout do vlakna Jidlo pro mozek? akorat nevim jak.
Re: Conynčina živola
Docela jo, ale odborný termíny musím házet do překladače. Jestli to tu bylo víckrát, tak soráč, není v mých silách číst všechno.Sweetie píše: http://www.healthybrainforlife.com/arti ... uccess-how
Olfi, umis anglicky? ono je to vlastne vsecko o tech long chain acids atd,ale to uz se tu probiralo x krat, co to presunout do vlakna Jidlo pro mozek? akorat nevim jak.
Nicméně, bych ze zeleného a ovoce potřebnou dávku tuku v desítkách g (na mou výšku) do sebe stejně nedostal, jím málo. To množství jsem myslel nejen kvůli některým látkám pro mozek, ale i pro zbytek důležitých funkcích těla závisejících na dostatečném přijmu tuku.
Vzhledem k tomu, že se mne to stejně netýká, protože používám oleje, oříšky atd. a nehodlám to měnit, tak tu nebudu zbytečně zdržovat a vysilovat zúčastněné diskuzí, nic se nemusí přesouvat jinam, až bude někoho zajímat jídlo pro mozek, bude brebentit tam
Re: Conynčina živola
Ahoj Culko, prosim tě, hoď mi nějaký odkaz, nejlépe ke mně do chlívku nebo SZ na cronometr, který používáš, pls. Je možný, že si ho sem dávala, ale neodchytil jsem to, máš ho podrobnější než na co jsem zatím narazil.culka píše:2olfess píše: Podla cronometra kale (kuceravy kel) ma 3.1g tuku z toho 1.3g saturovaneho, 0.2g omega-3 a 0.4g omega-6
"Kučeravý kel" jsem si musel hodit do překladače, tipoval jsem brokolici, ale zjistil jsem, že je to kapusta. Jinak nevím, jestli ovozel u nás nemá jinou výživovou hodnotu než za ocelánem, respektive, zda tam neměří ekologické čerstvě utržené bio, protože u nás mi to vyhodí na:
100 g kapusty přibližně tohle -
Bíl. Tuk Cuk. Energie
3,3 0,6 7,8 198
A i tak, je kapusta v množství tuku na 100g mezi výbornými ovozelovými výsledky,drtivá většina je 0,2 - 0,5, samože nepočítám avoše a podobné zahraniční pecky.
Re: Conynčina živola
Kotě zapomnělo heslo, a nemůže se tady přihlásit, tak píšu za ní a posílám její fotodokumentaci z "pečení" raw štrůdlu
"Těsto" je namočený len smíchaný s namočenými a rozmixovanými datlemi, lžička kokosového oleje ....a náplně...jablka s rozinkami a trochu kakaa, lžička kokosáku.... A maková....mletý mák s mandlovým mlékem, lžička kokosáku a rozmačkala do toho banán.
Na 24 hod do ledničky. Je to lahoda
"Těsto" je namočený len smíchaný s namočenými a rozmixovanými datlemi, lžička kokosového oleje ....a náplně...jablka s rozinkami a trochu kakaa, lžička kokosáku.... A maková....mletý mák s mandlovým mlékem, lžička kokosáku a rozmačkala do toho banán.
Na 24 hod do ledničky. Je to lahoda
- Přílohy
-
- 206878_193189767384019_100000789900900_384984_6785959_n.jpg
- (94.47 KiB) Zatím ještě nestaženo
-
- 215284_193189737384022_100000789900900_384982_6384054_n.jpg
- (84.27 KiB) Zatím ještě nestaženo
-
- 217741_193185827384413_100000789900900_384951_6998997_n.jpg
- (98.67 KiB) Zatím ještě nestaženo
Naposledy upravil(a) cony dne sob dub 09, 2011 18:05, celkem upraveno 2 x.
Re: Conynčina živola
A výsledek Povedlo se jí to nádherně a prý to chutná skvěle...asi se budu příští víkend opičit
- Přílohy
-
- 217560_193189967383999_100000789900900_384990_1959335_n.jpg
- (52.57 KiB) Zatím ještě nestaženo
Re: Conynčina živola
Dlouho jsem tu nebyla, ale nezahálela jsem. Protože mě rawení baví, baví mě "vařit" a vymýšlet, a kolem mě se pomaloučku shluklo pár lidiček, kteří vidí, co rawení s člověkem dělá a věří mi, napadlo mě otevřít si v Ostravě salátový bar, kde bychom si konečně mohli dát pořádný salátek, smoothie, fresh, raw zákusek...
Myšlenka vznikla někdy v únoru, prokousali jsme se těžkými začátky, ale jestli půjde všechno hladce, budeme otvírat koncem srpna, nebo v září
Ale proč to píšu ....chci najít profesionálního kuchaře, vegana, vitariána, který by do salátku uměl vložit spoustu lásky, zájmu, vložit své srdce Najdu tady takového? Vím, že to bude těžké...proto se ozývám takhle dopředu
A co servírka, číšník? Nechci takového, co neví rozdíl mezi raw veganem a veganem.....
Myšlenka vznikla někdy v únoru, prokousali jsme se těžkými začátky, ale jestli půjde všechno hladce, budeme otvírat koncem srpna, nebo v září
Ale proč to píšu ....chci najít profesionálního kuchaře, vegana, vitariána, který by do salátku uměl vložit spoustu lásky, zájmu, vložit své srdce Najdu tady takového? Vím, že to bude těžké...proto se ozývám takhle dopředu
A co servírka, číšník? Nechci takového, co neví rozdíl mezi raw veganem a veganem.....
Re: Conynčina živola
Držím palce a jestli nebude ještě dražší než LF, mohu být občasným zákazníkem, jezdím do Ovy za mámou a do školy. Kde to bude?
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Conynčina živola
Dražší určitě nebudeme ) Bude to kousek od divadla Myrona
Re: Conynčina živola
Ahojky, zase se ozývám. Práce na baru pokračují krásným tempem. Ale v hledání kuchaře a servírky jsme nepokročili ani o píď. Neznáte nikoho z oboru, kdo by znal naší filosofii a chtěl by pracovat v úplně novém Raw baru v centru Ostravy? Přála bych si spolupracovat s lidmi, kteří jídlo umí připravovat s láskou a nebrali by tuto práci jen jako povinnost, ale i jako radost.
Re: Conynčina živola
Nááádhernej projekt! Držím palce a těším se, až zase do OV pojedeme, byť je to cca 1x za dva roky.
Moc moc fandím
Moc moc fandím
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Conynčina živola
Takže po dlóóuhééé době , při dvouletém výročí mého rawení mám pro všechny zdejší vitariány, vegany a vegetariány novinku. Povedlo se mi a kamarádce, kterou jsem naučila rawit, otevřít Rawbar v centru Ostravy. Tímto Vás všechny ostraváky a přespolní zvu na fresh, smoothie, salátek, nebo třeba ovocné sushi, nebo rawguláš. Ale v rámci vycházení vstříc i společníkům vitariánů, nabídneme jim i kávu, nebo k salátku pivko. Takže vítejte v http://www.rawbar.cz
http://www.facebook.com/rawbar.cz
http://www.facebook.com/rawbar.cz