Ježíš né, to jsem byl špatně pochopen - pište tu cokoliv já na co chci odpovímPavluska píše:Omlouvám se Standovi za další vstup do jeho deníčku.
Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Moderátor: hugo
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Rýma se mně držela i večer, ráno zas takový trochu "nemocný" ale jinak funguju zcela standartně.
Zajímavost - stejně jako loni koncem října i teď úplně vymizelo noční chrápání, doteď pravidelné každonoční.
Zajímavost - stejně jako loni koncem října i teď úplně vymizelo noční chrápání, doteď pravidelné každonoční.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Omega 6 sa da omedzit prave aj na zelovocnej strave, teda vysokosacharidovej. Tipujem ze v nej je pomer o6 : o3 este nizsi ako pri jedalnicku:Standa K. píše:ve zkratce :
1. Největší úspěch léčby přičítám suplementaci hořčíku. Jeho nedostatkem jsem trpěl od raného mládí (cca.90% projevů jeho nedostatku na mně sedí) jen jsem o tom nevěděl.
2. Určitě velmi silně též zapůsobila suplementace omega 3 rybím tukem. Též celoživotní nedostatek, blbec jsem na to musel přijít až jsem se pídil po příčinách mého stavu v minul.roce.
3. Vliv nízkosacharidové stravy - tady si jsem nejméně jist. Nicméně - hořčík se spotřebovává při metabolismu cukrů - tedy plus pro nízkosacharidovku. Silné omezení omega 6 (soupeře omega 3) = lepší poměr zdravých tuků - další plus pro tuto stravu.
Viem ako sa ti pacilo pred casom vitarianstvo, napriklad praca Howella. Je tazke to skombinovat? Losos je chutny surovy, nijako ho netreba upravovat. Da sa tak aj tuniak, makrela, kapor, pstruh, od najchutnejsich po tie menej. Ostatne mi nechutili vobec. O vajciach domacich vies svoje.Standa K. píše:A co se složení týče - nemám času nějak poměřovat jednotlivé složky - prostě bílkoviny (nejčastěji kuře, ryba) + tuk (nejčastěji přikusuju máslo) + zelenina (nejčastěji něco zelenýho listovýho, domácí kysané zelí) + ty suplementy. Toto 2x, někdy stačí 1x denně.
Zrejme ta ale limituje cena, ked spominas kurca.
A namiesto masla by nesli orechy? Ravima spomenul:
Ale zrejme mas vyssiu spotrebu ako 2000kcal, co?ravima píše: Ale můžeš si dovolit tak 250g ořechů+semínek, k tomu nějaké avokádo a až kilo zeleniny (převážně nekořenové) denně a do ketózy by ses měl vejít. A to při 2000kcal.
To rad pre teba vyskusam. Hocico bez sacharidov? Napriklad ta grilovacka? Ale nie som najvhodnejsi tester. Ja hlad necitim bezne. Jem zo zvyku. A aby som sa nestratil,, po nejakej dobe. Alebo kvoli chutiam, ked nemam nic zmysluplnejsieho na praci. Necitim ho urcite vacsinou ani pri 36hod poste, niekedy ani pri dlhsom. Takze tych 12hod po takom kurcati so zeleninou asi tiez nebudem. Zrejme aj preto, ze ja stravim ovela lahsie napriklad vela suroveho ovocia nez napr. to kurca. (Predpokladam ze ho nejes surove, ale aj keby ano, tak to by som travil asi rovnako dlho ak nie viac, len by som ho najskor musel rozmixovat, by sa mi ho necjcelo zut.) To mi lezi v zaludku a trakte podstatne dlhsie.Standa K. píše:no já mohl předtím sněst masa a tuku kolik jsem chtěl ale dokud tam nebyl chleba, knedlíky či brambory tak jsem sytý nikdy nebyl...a co pozoruju kolem sebe tak to platí obecně (grilovačky apod.), to by mně teda fakt zajímalo na jak dlouho je zasycen z takového nízkosacharidoveho jídla běžný člověk ??? Pochybuju, že na 12-24 hodin jako já nebo se mýlím ?
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
To je uz na nizkosacharidovej strave?Standa K. píše:Měření na Centru zdraví VZP
7.2.
(v závorkách MUDrnorma)
váha 84.2
tělesný tuk (11-22%) 20.3
tělesná voda (50-65%) 55.1
svalová hmota (2/3) 63.7
viscerální tuk (1-12) 8
krevní tlak :
systolický (120-140) 123
diastolický (80-90) 71
puls 87
Ten visc.tuk a pulz vyzeraju dost zle. Aj tlak by mohol byt asi nizsi, srdce by sa dlhodobo menej namahalo..
Ja som mal v lete visc tuk 1, viewtopic.php?f=3&t=1634&p=172034#p172034
A tlak pocas fruta tyzdnov 70-80/50 viewtopic.php?f=3&t=246&p=84726&#p84726
Ty nesportujes?
Ak si udal len referencne vychodzie hodnoty, tak pritlac na pilu, hodnoty sa zlepsia. Zrejme na roznych jedalnickoch, len rozne rychlo.
Ak sa ale ani do aprila/dubna nevysekas, svoj jarny test s nizkosacharidovkou asi odlozim.
To aby si mal o nieco malinko silnejsiu motivaciu:-)
Stale tvoj fanusik, mam rad experimentatorov. Drzim palce, obcas si to tu precitam. A prajem pevne zdravie.
Naposledy upravil(a) Dano dne ned úno 16, 2014 17:58, celkem upraveno 1 x.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Souhlas....moji kolegove z beloruska takhle ryby jedi bezne, jen je na noc nasoli a hotovo. Je to dle meho dokonce chutnejsi, nez klasicka priprava:)Dano píše: Viem ako sa ti pacilo pred casom vitarianstvo, napriklad praca Howella. Je tazke to skombinovat? Losos je chutny surovy, nijako ho netreba upravovat. Da sa tak aj tuniak, makrela, kapor, pstruh, od najchutnejsich po tie menej.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Dano, ty jsi hodně hubený ? Zajímá mě korelace mezi viscerálním tukem a celkovou váhou. Jestli někdo může mít třeba 70-80kg a mít nízký ten špatný tuk a nebo jde vždycky spolu nízký viscerální + nízká celková váha.Dano píše:
Ja som mal v lete visc tuk 1, viewtopic.php?f=3&t=1634&p=172034#p172034
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Hej. Sol je slusny stimulator chuti, vsak aj pre to sa pridava takmer do vsetkeho.
Ale len poznamenam, ze ak sa da nieco len s prisolenim, podla mna hned neobhajuje dane jedlo. Lebo osolene sa da zjest aj to co je bez nej alebo bez inej podobnej upravy nechutne alebo ovela menej chutne . Vid susena sunka. Alebo olivy. Alebo ovci nakysnuty syr bez soli vs. ten isty pomlety zmiesany so solou (=bryndza).
Spominany losos ci kuracie zltko su vynikajuce aj bez soli.
Ale len poznamenam, ze ak sa da nieco len s prisolenim, podla mna hned neobhajuje dane jedlo. Lebo osolene sa da zjest aj to co je bez nej alebo bez inej podobnej upravy nechutne alebo ovela menej chutne . Vid susena sunka. Alebo olivy. Alebo ovci nakysnuty syr bez soli vs. ten isty pomlety zmiesany so solou (=bryndza).
Spominany losos ci kuracie zltko su vynikajuce aj bez soli.
Naposledy upravil(a) Dano dne ned úno 16, 2014 18:26, celkem upraveno 1 x.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Smajlis, ano som.
A dufam, ze samozrejme ano, ze moze byt niekto kludne 70-80kg a sucasne nemat nadbytocny visceralny tuk. Videl som vela vysekanych ludi takej hmotnosti s uz napohlad perfektnym metabolizmom. Dovolim si tvrdit, ze tuku na vnutornostiach maju mnohi z nich este menej ako ja. Aspon podla drieku a lahko vsimnutelnej vyrysovanosti svalov kedze aj podkozneho tuku maju percentualne este o nieco menej ako ja.
A naopak mam par IT kamosov, s nizkou hmotnostou ale uz podla konstitucie postavy a objektivne podla vysokeho celkoveho cholesterolu a TAG, ci podla zleho pomeru HDL/LDL maju metabolicky problem, teda zrejme aj nadbytocny viscealny tuk.
A dufam, ze samozrejme ano, ze moze byt niekto kludne 70-80kg a sucasne nemat nadbytocny visceralny tuk. Videl som vela vysekanych ludi takej hmotnosti s uz napohlad perfektnym metabolizmom. Dovolim si tvrdit, ze tuku na vnutornostiach maju mnohi z nich este menej ako ja. Aspon podla drieku a lahko vsimnutelnej vyrysovanosti svalov kedze aj podkozneho tuku maju percentualne este o nieco menej ako ja.
A naopak mam par IT kamosov, s nizkou hmotnostou ale uz podla konstitucie postavy a objektivne podla vysokeho celkoveho cholesterolu a TAG, ci podla zleho pomeru HDL/LDL maju metabolicky problem, teda zrejme aj nadbytocny viscealny tuk.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Samozrejme, ze nejde jen o nejakou stimulaci chuti, ale zaprve to maso konzervuje a pak dela "krehci"a tim padem lepsi k rozkousani. A pokud to dela maso chutnejsi, vidim to jako pozitivum, ne negativum. Obecne mam z tebe pocit, ze jidlo moc chutove neprozivas, ale jsou lide, pro ktere je dulezite, aby jim chutnalo...no a k tomu bych zminila i to, ze na nizkosacharidovce se nema nikdo soli vyhybat, naopak. A tlak ja vidim naprosto normalni. Pri 80/50 jsem mivala solidni zavrate a mravenceni...Dano píše:Hej. Sol je slusny stimulator chuti, vsak aj pre to sa pridava takmer do vsetkeho.
Ale len poznamenam, ze ak sa da nieco len s prisolenim, podla mna hned neobhajuje dane jedlo. Lebo osolene sa da zjest aj to co je bez nej alebo bez inej podobnej upravy nechutne alebo ovela menej chutne . Vid susena sunka. Alebo olivy. Alebo ovci nakysnuty syr bez soli vs. ten isty pomlety zmiesany so solou (=bryndza).
Spominany losos ci kuracie zltko su vynikajuce aj bez soli.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Netusim co je pozitivniho na tom, ze sul dela chutnejsi neco co bysme normalne ani nestrkali do ust ?
Udelej si pokus, dej naparit ruznou zeleninu (brambory, kedluben, papriku, rajsky atd, nac mas chut) a pak mi rekni, ale ferove, co z toho Ti bylo malo slany:).
Myslim, ze budes dost prekvapena:).
Jo ! Zapomnel jsem - dej si predtim (byt i kratky) pustik a to neochucene maso muzes vedle zeleniny pridat taky - pro srovnani chuti.
Jeste poznamka, to bys potom mohla stejne mylnou logikou oznacit za pozitivni ucinek flavour enhanceru (E621)
Udelej si pokus, dej naparit ruznou zeleninu (brambory, kedluben, papriku, rajsky atd, nac mas chut) a pak mi rekni, ale ferove, co z toho Ti bylo malo slany:).
Myslim, ze budes dost prekvapena:).
Jo ! Zapomnel jsem - dej si predtim (byt i kratky) pustik a to neochucene maso muzes vedle zeleniny pridat taky - pro srovnani chuti.
Jeste poznamka, to bys potom mohla stejne mylnou logikou oznacit za pozitivni ucinek flavour enhanceru (E621)
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Mluvim o pozitivite lepsi chuti jidla obecne, nic vic. Kdyz to se soli nekomu vic chutna, je to pozitivum, ne negativum. Ja bych solit dle mych chuti nepotrebovala vubec, ale diky nizkosacharidovce se snazim na tohle myslet, protoze vyssi ztrata mineralu je mozny problem.
"Jeste poznamka, to bys potom mohla stejne mylnou logikou oznacit za pozitivni ucinek flavour enhanceru (E621)".....a tohle je demagogie, takze na to nebudu reagovat.
"Jeste poznamka, to bys potom mohla stejne mylnou logikou oznacit za pozitivni ucinek flavour enhanceru (E621)".....a tohle je demagogie, takze na to nebudu reagovat.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
normálně by jsme nestrkali do úst ani ovoce, protože by nikdy přirozeně nevyrostlo .. nehrejme si na přirozený styl života, protože to přirozeně už dnes nejdecepheus píše:Netusim co je pozitivniho na tom, ze sul dela chutnejsi neco co bysme normalne ani nestrkali do ust ?
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Vy se natolik uz stourate ve hmote, ze pro stromy nevidite les, bludy o tom co prirozeny je a co neni uz radsi dal nectu ani nekomentuju.
Se nedivim Bucovi, ze se uz odsud ztratil nacisto, akorat si prejmenujte forum treba na Špekorian, Slaninarian, Bezchleborian, nebo tak neco ..
Se nedivim Bucovi, ze se uz odsud ztratil nacisto, akorat si prejmenujte forum treba na Špekorian, Slaninarian, Bezchleborian, nebo tak neco ..
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Ty mas dneska sve dny, co? Na zaklade diskuze jestli solit ci nesolit, to chces tady prejmenovat na Spekorian....cepheus píše:Vy se natolik uz stourate ve hmote, ze pro stromy nevidite les, bludy o tom co prirozeny je a co neni uz radsi dal nectu ani nekomentuju.
Se nedivim Bucovi, ze se uz odsud ztratil nacisto, akorat si prejmenujte forum treba na Špekorian, Slaninarian, Bezchleborian, nebo tak neco ..
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Ty šťouráš furt a když to udělám já nebo někdo jiný, tak je najednou problém :- )cepheus píše:Vy se natolik uz stourate ve hmote, ze pro stromy nevidite les, bludy o tom co prirozeny je a co neni uz radsi dal nectu ani nekomentuju.
Se nedivim Bucovi, ze se uz odsud ztratil nacisto, akorat si prejmenujte forum treba na Špekorian, Slaninarian, Bezchleborian, nebo tak neco ..
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
bez soli by som to pusy nedala. uprimne!cepheus píše: Udelej si pokus, dej naparit ruznou zeleninu (brambory, kedluben, papriku, rajsky atd, nac mas chut) a pak mi rekni, ale ferove, co z toho Ti bylo malo slany:).
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
A tak teda Masorian, at je po Tvym, treba i se soli ..LenkaH píše:Ty mas dneska sve dny, co? Na zaklade diskuze jestli solit ci nesolit, to chces tady prejmenovat na Spekorian....
Vsak vis co mam na mysli, o sul neslo, sul je zapotrebi.
"I ta bozi hovada jdou v zime za soli, a jestli to an kral nevi, tak mu to ma mala Majdalenka povi".
Jenze nikoli za pomoci soli delat jedle to co ve sve prirozene forme jedlym neni, uvar nebo upec si maso, neochucuj nicim tuhletu "prirozenost" a dobrou chut preju:).
Ovekysko, zkouselas to ? Nejake by som nedala neni na miste, napred vyzkousej a pak mluv. Ujistuju Te, ze zelenina narozdil od masa ma sve soli dost:).
Jak to dela nevim (saje ze Zeme), ale ma:).
Smejle, mylis se, akorat uz dokazu jakz-takz posoudit, kdy je rozumny stourat se v atomech a kdy uz je to kontraproduktivni a je potreba vzit v potaz obraz jako celek, neboli "Kdyz dva delaji totez, nemusi to byt vzdy totez":)
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
lidštěji řečeno .. tvoje rýpání má smysl a moje ne .. ale tak ty se řídíš svojimi světonázory, které ovšem mají mouchy a obhájit si je neumíš, tak to je problém v diskuzi :- )cepheus píše: Smejle, mylis se, akorat uz dokazu jakz-takz posoudit, kdy je rozumny stourat se v atomech a kdy uz je to kontraproduktivni a je potreba vzit v potaz obraz jako celek, neboli "Kdyz dva delaji totez, nemusi to byt vzdy totez":)
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
no praveze skusala, bez soli mi nechuti a maso neosolene, vo vode varene napr. zjem v pohode, okrem bravcoviny.cepheus píše: Ovekysko, zkouselas to ? Nejake by som nedala neni na miste, napred vyzkousej a pak mluv. Ujistuju Te, ze zelenina narozdil od masa ma sve soli dost:).
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
já si pochutnám na neosolené vařzelenině i vejci i rybě, maso savců nevím, to jsem si asi vždycky ze zvyku solila resp. mi to uchystali jiní.
nesolila jsem vlastní výtvory spoustu let (ale jedla skrytou sůl např. v pečivu), teď pečivo nejím a mám himalájku, solím jednou denně salát/rýži s dobrým pocitem, že jídelníček doplním minerály a nezkazím...
nesolila jsem vlastní výtvory spoustu let (ale jedla skrytou sůl např. v pečivu), teď pečivo nejím a mám himalájku, solím jednou denně salát/rýži s dobrým pocitem, že jídelníček doplním minerály a nezkazím...
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Precti si uz konecne co jsem psala, protoze nic o vareni ci peceni masa to nebylo. Krom toho jsem mluvila o "beloruskem" zpusobu jezeni ryb, jim to chutna osolene (nejen kvuli slane chuti), tak jim to preju a rozhodne to neni o delani ryby jedle, protoze pred tim nebyla:) To jste s Danem vzali kde?? Co jsem videla, uzdibuji uz pri rozbalovani, ale osolene a krehci, jim to proste chutna vic a chut (to je to co jsem chtela rict) je pro me padny argument (pokud to nijak neskodi...)...cepheus píše: Jenze nikoli za pomoci soli delat jedle to co ve sve prirozene forme jedlym neni, uvar nebo upec si maso, neochucuj nicim tuhletu "prirozenost" a dobrou chut preju:).
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Prave ze ctu poradne, vim ze si mluvila o syrovych nasolenych rybach, ale pak jsi mluvila v tomto prispevku obecne o masu a jeho chutove vylepseni soli (aspon jsem nabyl ten dojem) .LenkaH píše:Samozrejme, ze nejde jen o nejakou stimulaci chuti, ale zaprve to maso konzervuje a pak dela "krehci"a tim padem lepsi k rozkousani. A pokud to dela maso chutnejsi, vidim to jako pozitivum, ne negativum.
Ono se bezne konzervuje soli i to uzeny, slanina a spousty veci, tak sry za mylku o mase a obecne o chutich:).
Nevim, ale asi mame predstavu o chutich kazdy jinou, jeste ted si zive vybavuju, jak me (sorok let tomu nazad) "starsi kluci" jako malyho kluka pri pytlaceni u reky donutili ukousnout okounovi hlavu (jinak dostanu do budky, nebo tak neco) .
Kazdopadne pud sebezachovy zapracoval a jeste po letech se mi chce zvracet pri vzpomince na tu sqelou (pa)chut v puse nez jsem to vyplivnul:).
Cize jen negativni zkusenost me opravnuje k opravnenym pochybam, nemusim to pitvat a logicky zduvodnovat proc a co ta sul v tom dela:).
Neumim si zase pro zmenu predstavit jak zvejkam syrovou pachnouci rybu, byt super nasolenou, potazmo susi kolecka a jine (ne)chutnosti (ustrice/skeble/, zaby apod.), zasnu jaky hnus (jen proto ze to je modni vystrelek) dokazou lidi spolknout, do prevratu u nas nikdo poradne nevedel, co to susi je.
Dneska se tim skoro kazdy druhy dela zajimavym:) ..
Ovekysko, zkus to znova po cca 3-7 dnech pustu a pak dej vedet jak je to s tim (ne)dostatkem soli v zelenine:).
Naposledy upravil(a) cepheus dne pon úno 17, 2014 20:15, celkem upraveno 1 x.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Ohledně soli mám ten poznatek, že jakmile jím samotný kousek zeleniny, ať už je to, co je to, nemusím ji jakkoliv přichucovat, vychutnávám si ji tak, jak je. To samé sýr, většinu, co je k dostání, a to i ty přírodní, naopak vnímám jako vyloženě přesolené. Když ale smíchám různé druhy zeleného do salátu a přidám olej, tak je to tak jalový, že to aspoň trochu soli chce. Ještě lepší by to bylo s česnekem, to bych pak ale nemohla mezi lidi
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Tak to mame hodne podobnou zkusenost, cesnekem jsem kdysi dochucoval cerstvy rajcata (mival jsem je rad kapku vic slany), kdyz jsem nemohl primo NaCl po pustech .
Uplne super nahrazka soli, v prirode je vseho akorat a kdyz (pro nekoho) neni, nahradi to zase prirodni koreni, v tomto pripade cesnek:).
Uplne super nahrazka soli, v prirode je vseho akorat a kdyz (pro nekoho) neni, nahradi to zase prirodni koreni, v tomto pripade cesnek:).
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Aha, tak to ne, mluvila jsem celou dobu jen o tech rybach ...
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Lidi tady je zas prdel.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Prdel musi bejt i kdyby na vysko-sacharidovej chleba nebylo ..
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
To je LenkoH ok, uz jsme si mylku vysvetlili.LenkaH píše:Aha, tak to ne, mluvila jsem celou dobu jen o tech rybach ...
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Pocit nachlazení včera kulminovál, dneska už skoro normál.
Včera aquapark, normálně jsem se musel furt ošahavat po těle - pryč je moje šupinovatá papírově-moučná kůže, všude krásně promaštěná, hutná, "masitá".
Včera aquapark, normálně jsem se musel furt ošahavat po těle - pryč je moje šupinovatá papírově-moučná kůže, všude krásně promaštěná, hutná, "masitá".
-
- Příspěvky: 889
- Registrován: úte pro 28, 2010 18:16
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Aky mas jedalnicek?Standa K. píše:Pocit nachlazení včera kulminovál, dneska už skoro normál.
Včera aquapark, normálně jsem se musel furt ošahavat po těle - pryč je moje šupinovatá papírově-moučná kůže, všude krásně promaštěná, hutná, "masitá".
Zivot je tazky a este tazsi ked je clovek hlupy
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Ak si chcete doplniť magnézium v potrave, jeho bohatým zdrojom sú napríklad datle, banány, maliny, čučoriedky, marhule, ananás, grapefruit, kivi alebo jahody.
ti teda dík ty nízkosachariďáku
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
zajímavý - před pár dny jste mně s moji teorií i praxí, že vyhýbám-li se umělému záření (PC, TV) a interiérum mám daleko menší hlad poslali k šípku, teď ji ale potvrzujetecepheus píše:Si me predbehla .. no samoze ! - Ohen / Voda / Zeme / Vzduch, to je to co v zaprdene mistnosti budeme marne hledat:).
Neboli tma(umely svetlo) / pot / parkety / sdileny smrad zivly nikdy nenahradi, Pavli pisu Ti jednicku s hvezdou jako Brno .
Přesně toto jsem měl na myslí - tedy žádné "je to jen v tvý hlavě", Pavlovovy reflexy a tak - jak tvrdím ve videu Septegram 1 http://www.septegram.cz/dalsi-videa vzduch je naší největší a tudíž nejdůležitější potravinou, holt 6-8 kg každý den se nedá "okecat" a stejně jako záleží esli těch 2-2,5 kg tuhé stravy bude takové či onaké o to víc záleží na kvalitě co největšího podílu z vdechovaného vzduchu - je-li toho ionizovaného málo nutno energii doplnit tuhou stravou, a o tom, že umělé prostředí (záření) energii nedodává ale dokonce bere tu píšete i ostatní
Kdo nevěří ať tam běží, nikomu nevnucuji, kdo chceš snížit objem potravy vyzkoušej - je to ZADARMO, BEZPEČNÉ A SNADNÉ tedy co chce člověk ještě víc ? Nebudu tu svoji teorii a praxi nadále obhajovat, kdo potřebujete vyzkoušejte "šedá je teorie, zelený je strom života" kdo nepotřebujete hoďte na to bobek
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
aj ja mým heslem je "experimentuji, tudíž jsem" - zdravím koleguDano píše:Stale tvoj fanusik, mam rad experimentatorov. Drzim palce, obcas si to tu precitam. A prajem pevne zdravie.
raw, vita, maso atd.- pokud bych na nějakou tvoji otázku nezodpověděl znovu připomeň
po tom co se dělo a co jsem si vyzkoušel, nastudoval za minulý rok to vidím takto :
na začátku evoluce bylo vita ALE - ovoce (sacharidy) byly silně menšinovým zdrojem potravy, (nevím jak v Africe ale pak na evropským kontinentu určitě což obnáší min. 2,000,000 let -dost na "stanovení normy") - a mozek "houpacího koně"
pak člověk začal potravu tepelně upravovat a jíst maso...viz tato tabulka
http://www.paleo.sk/co-je-optimalna-pot ... heologovia
nebo taky http://www.margit.cz/syrova-strava/ "studie, která se zabývá evolucí, tvrdí, že pro rozvoj lidského mozku byla tepelná úprava stravy nezbytnou podmínkou" nebo taky
http://pastebin.com/KdMbBQm3 - kapitola :
3.2 Úloha živočišných bílkovin v evoluci člověka
atd. atd.
neboli zkráceně zdravý mozek = konzumace tepelně upraveného masa
a za mně, můj čistě subjektivní názor, hned se tu zase nečilte :
už roky sleduju jeden trend, přečti si toto - http://www.paleo.sk/aktuality?id=33 a sleduj ani ne tak obsah jako styl, způsob komunikace a porovnej se stylem a způsobem komunikace drtivé většiny vegetariánů (čest vyjímkám ale právě bohužel jen "vyjímkám") či dokonce veganů a sám si vyhodnoť "kdo to má v hlavě víc srovnané" - jé už vidím ty komentáře
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Ale my se s tebou nepreli o pozitivnim vlivu pobytu venku, ale o "Pak se jako čert kříži vyhýbám vysavačům energie, tj.zářícím obrazovkám (TV, PC) - to abych nemusel jest zbytečně moc." a ze ti to zadny horcik nespotrebovava....o nej spis prijdes, kdyz ho venku vypotis, sorry. Ale to by bylo proti te tvoji teorii. Mnohem rychleji, kdyz jde o vliv na "pocity", vzdy funguji hormony, od toho taky existuji..rychle reagovat na zmeny....velmi zjednodusene.A to ze prijimas nejaky horcik ze vzduchu, je dle meho ale uplne mimo misu. To jako pres kuzi nebo plicema?:) Porad zduraznujes, jaky jsi materialista (nebo tak nejak si to formuloval), ale vsechny ty reci o energii mi tak teda moc nezni...to je jak z nejakeho klubu ezoteristu....co tou energii presne myslis? Za podobnymi pocity se dle meho pouze skryva skutecny materialni zaklad, takze pokud chces byt materialista, musis jit vic do detailu...asi jsem zas rypava, ale nemyslim to zle:)
Proc vlastne resis magnesium? Mam pocit, ze jsi rikal, ze jis vecer salat, tmave zelene listi je perfektni zdroj...
Proc vlastne resis magnesium? Mam pocit, ze jsi rikal, ze jis vecer salat, tmave zelene listi je perfektni zdroj...
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Staniku zmatenej, kde vidis jaky potvrzeni ?Standa K. píše:zajímavý - před pár dny jste mně s moji teorií i praxí, že vyhýbám-li se umělému záření (PC, TV) a interiérum mám daleko menší hlad poslali k šípku, teď ji ale potvrzujetecepheus píše:Si me predbehla .. no samoze ! - Ohen / Voda / Zeme / Vzduch, to je to co v zaprdene mistnosti budeme marne hledat:).
Neboli tma(umely svetlo) / pot / parkety / sdileny smrad zivly nikdy nenahradi, Pavli pisu Ti jednicku s hvezdou jako Brno .
Jen jsem napsal, ze osvetleni posilovny, umela podlaha, misto vody + vzduchu, pot + smrad NEMUZE nahradit 4 zakladni zivly ani omylem:).
Tys rek, ze Te TV a PC vyssava, nevyssava, pobyt v mistnosti Ti skodi (nebo-li ne-pobyt venku), monitory ani CRT, ani LCD, LED a spol. nejsou vysavace niceho ve smyslu toho slova.
Vysavac byl jen pana Sverakovo abstraktni pojeti funkce televizoru - vysavac, v tomto smyslu nam to jakoby mozek (rozum) "vyssava", najme proud neutuchajicich stupidnich reklam .
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Ad sol: Ked som naposledy prastila sebou o zem a nasiel ma moj chlap, stihla som len zapipat "zmeraj mi tlak". masinka ukazala 60/40, chlap sa zdvihol a za moment bol spat s poharom slanej vody. No hnus horsi jak sanka. Ja som to vypila a za hodinu som sa sama odviezla do roboty (cca 30km). Od tej doby zase solim. Sice nie tak ako ostatna populacia, ale urcite viac ako vitosi.
Ad paleo: A kto by ta tu mal zvozit Stanko? Vsetci sme hladaci a nic nie je definitivne. Uz som dost stara na to, aby som vedela, ze povedat "uz nikdy nebudem robit/pit/jest toto alebo tamto" je hlupost.
Ad paleo: A kto by ta tu mal zvozit Stanko? Vsetci sme hladaci a nic nie je definitivne. Uz som dost stara na to, aby som vedela, ze povedat "uz nikdy nebudem robit/pit/jest toto alebo tamto" je hlupost.
Always hope for the best but be prepared for the worst.
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
To su skratene odpovede na moje otazky? Nerozumiem im nic.Standa K. píše:raw, vita, maso atd.- pokud bych na nějakou tvoji otázku nezodpověděl znovu připomeň
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Stando, lesne ovocie ma dost malo fruktozy a tak denne mozes zahrnut do limitu dost vela malin cucoriedok a podbnych "berries", najme pokial to nie su vycukrovane vyslachtene odrody.Standa K. píše:Ak si chcete doplniť magnézium v potrave, jeho bohatým zdrojom sú napríklad datle, banány, maliny, čučoriedky, marhule, ananás, grapefruit, kivi alebo jahody.
ti teda dík ty nízkosachariďáku
ako vieme ak banan nenechas nahnit na hnedo ale je viac zeleny tiez ma malo cukro a je to hlavne vlaknina teda neda telu cukor ale crevne bakterie to premienaju na zdrave tuky.
marhule su tiez zaradene medzi nizkofruktozove ovcie a ak nie su prezrete tak su tiez lhako zvladnutelne vnutri NS
grapefruit takmer nema cukor
5 2 8
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Dik, precital som. Myslis ten suvis v tabulke Maso v strave pred 3mil rokov -> Narast mozgu? Dobre, povedzme ze evolucionisti maju pravdu. A ak by potom to s tym masom bola pravda (preco nie, konecne koncentrovany zdroj energie), co z toho ako ma pre nas vyplyvat?Standa K. píše:pak člověk začal potravu tepelně upravovat a jíst maso...viz tato tabulka
http://www.paleo.sk/co-je-optimalna-pot ... heologovia
1. Ze jezdme maso aby sme mali zdravy velky mozog?
Predpokladam, ze nikto z nas uz nechce a nepotrebuje aby sa jeho mozog zvacsil zo sucasnej velkosti na dalsi povedzme dvojnasobok.
A je jasne, ze ked to maso dnesny clovek nebude hoci aj od detstva konzumovat, mozog bude mat rovnaky ako iny ktory ano. Chodim rad do Azie, chudobni ludia serpovia v podhori Himalajach na maso nemaju, a su to ti najkrajsi ludia akych poznam. Posobia taki vysmiati, stastni, a fyzicky neuveritelne silni.
Pritom mozog = hardware je len jedna vec. Ale kolki maju velke mozgy a sprosti su strasne.
Rozum = software je vec druha. A ten mozes zamestnavat v dnesnej dobe na milion sposobov. Hoci hranim sachu, lustenim hlavolamov, programovanim, filozofiou, komponovanim hudby, socharstvom, dizajnom,... Dnes uz nemusis stopovat, rozmyslat a predstavovat si, kam ti ta tebou stopovana stvana unavena antilopa pred chvilou ako si ju stratil z dohladu v hustej trave mohla odbehnut a v ktorej hustine sa schovat. To je inac podla mna hlavny dovod, preco sa nasmu predkovi zacal zvacsovat mozog a hlavne rozvijat rozum. Tym ze si zacal predstavovat. To chce uz poriadne CPU a taketo kazdodenne cvicenia mohli byt byt obrovskym stimulom pre evoluciu.
2. Ze sme sa na to maso plne adaptovali?
Som skeptik. Viem kolko percent DNA (vraj takmer 99%) mame rovnakych s hlupym a vraj najblizsim pribuznym, simpanzom. A sucasne ako velmi dlho (vraj 6,2 milionov rokov) nas deli od spolocneho predka. Traviaci trakt mame takmer navlas rovnaky. Ovela vacsie rozdiely sa daju najst medzi jasnym masozravcom (vlk, lev) a clovekom.
Skratka mozno sme stale viac a lepsie adaptovani na tie plody ako na maso.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Hm.. Skoda ze si nebol v tej chudobnejsej Azii. Ludia na ryzi a zelenine, trocha sosovice. Stretal som ich tak vela. Alebo kedysi mnisi v budhistickych klastoroch, mnohi mozno aj dnes. To vsetko su/boli vegani, ci ako ich ini mozu skatulkovat. Poviem ti, malokto to "má v hlavě srovnané" viac ako oni. Podobne poznam z mojho okolia par zien, ktore masa velmi nezjedia, takmer vobec, a su velmi prijemne.Standa K. píše:přečti si toto - http://www.paleo.sk/aktuality?id=33 a sleduj ani ne tak obsah jako styl, způsob komunikace a porovnej se stylem a způsobem komunikace drtivé většiny vegetariánů (čest vyjímkám ale právě bohužel jen "vyjímkám") či dokonce veganů a sám si vyhodnoť "kdo to má v hlavě víc srovnané"
A naopak, vsimam si na internete uplnu zumpu, a viem ze drviva vacsina z nich maso celkom urcite konzumuje.
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Ja to vidim inak
vyvoj nervoivej sustavy a teda aaj mozgu je zavilsy od tukov, nie od bielkovin.
ked clovek jedol zivocisnu stravu tak slo prevazne o tie tuky a to maso - tie bielkoviny tobol v tom len vedlasi produkt casto mozno neziaduci.
nakoniec vidime v prirode ze jak zvierata tak v prirode zijuci ludia - inuiti, jeedia najme tuk a potom vnutornosti
ze ta svalovina to je ako to posledne ked uz nic ine nezostalo.
prijem tukov je nutny takmer denne aj ked telo ma urcitu schopnost vydrzat nejke tie tyzdne bez prijmu, preto si bez poskodenia nervoivej sustavy mozeme dovolit obcas nejaku to dlhsiu hladovku priapdne nejku to ovocnu ocisstu lesnymi plodami.
Prijem tukov z hladiska mozgu nie je len otazka ze aby naratsol a potom mame vyustarano, de o zachovanie dennodenej vysokej vykonnosti nervovej sustavy.
Najrychlejsie a najpresnejie pracuje mozog v stve ketozy, vacsina ludi ma moznost to zazit iba v dlhsej hladovke a preto su hladovky povaazovane za nutny prostriedok dsiahnutia vyssich psychickych stavov napriklad v joge, alebo roznych odrodach samanizmu a incyh smerov.
system ktory potrebuju systematicky hlupyych ludi sa snzi poskodit najme mozog dietata vo vyvoji ked sa vyvijaju mnohe nervove spojenia a mozgove centra a tak system nuti detsku starvu do cukru hocijakej formy, od cukrikov cezd "zdravy OJ" ranajkove ceralia a potom vraj mamicky dajte detom do skoly jablko.
tie spalene tuky co si deti potom popri cukre doplnie z McD a podobne to uz nie su tuky to su splaeniny a v podste uz len karinogeny pre ludkse telo rozumne nevyzuitelne a aj pred spalenim to boli tuky rastlinne.
ano ked clovek pozorne cita fora tak lahko moze roslist ludi co rozmyslaju na cukre od ludi co rozmyslaju na tuku, jednak je to slusnost v diskusiach, urzloivost a urazanie, vysech a neschopnost rozumiet textu a neschopnost logicky skladat argumenty
akekolvek zlozitejsie koncepty uz su uplne mimo cukrovy mozog a kto je novy vo vitakruhoch a potrebuje rychlu lekciu nech sa zacita do diskusii na 30bananoch.
vyvoj nervoivej sustavy a teda aaj mozgu je zavilsy od tukov, nie od bielkovin.
ked clovek jedol zivocisnu stravu tak slo prevazne o tie tuky a to maso - tie bielkoviny tobol v tom len vedlasi produkt casto mozno neziaduci.
nakoniec vidime v prirode ze jak zvierata tak v prirode zijuci ludia - inuiti, jeedia najme tuk a potom vnutornosti
ze ta svalovina to je ako to posledne ked uz nic ine nezostalo.
prijem tukov je nutny takmer denne aj ked telo ma urcitu schopnost vydrzat nejke tie tyzdne bez prijmu, preto si bez poskodenia nervoivej sustavy mozeme dovolit obcas nejaku to dlhsiu hladovku priapdne nejku to ovocnu ocisstu lesnymi plodami.
Prijem tukov z hladiska mozgu nie je len otazka ze aby naratsol a potom mame vyustarano, de o zachovanie dennodenej vysokej vykonnosti nervovej sustavy.
Najrychlejsie a najpresnejie pracuje mozog v stve ketozy, vacsina ludi ma moznost to zazit iba v dlhsej hladovke a preto su hladovky povaazovane za nutny prostriedok dsiahnutia vyssich psychickych stavov napriklad v joge, alebo roznych odrodach samanizmu a incyh smerov.
system ktory potrebuju systematicky hlupyych ludi sa snzi poskodit najme mozog dietata vo vyvoji ked sa vyvijaju mnohe nervove spojenia a mozgove centra a tak system nuti detsku starvu do cukru hocijakej formy, od cukrikov cezd "zdravy OJ" ranajkove ceralia a potom vraj mamicky dajte detom do skoly jablko.
tie spalene tuky co si deti potom popri cukre doplnie z McD a podobne to uz nie su tuky to su splaeniny a v podste uz len karinogeny pre ludkse telo rozumne nevyzuitelne a aj pred spalenim to boli tuky rastlinne.
ano ked clovek pozorne cita fora tak lahko moze roslist ludi co rozmyslaju na cukre od ludi co rozmyslaju na tuku, jednak je to slusnost v diskusiach, urzloivost a urazanie, vysech a neschopnost rozumiet textu a neschopnost logicky skladat argumenty
akekolvek zlozitejsie koncepty uz su uplne mimo cukrovy mozog a kto je novy vo vitakruhoch a potrebuje rychlu lekciu nech sa zacita do diskusii na 30bananoch.
5 2 8
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
si začínám všímat, jak se furt v argumentaci objevují analogie typu: "pár lidí které znám vs zbytek světa (který je zaškatulkovaný)" - a z toho vyplývá, že "všichni ostatní to dělají špatně a ta skupinka dobře" .... tohle je špatný přístup, jak si vytvářet názory .. mnohem relevantnější je porovnávat skupiny s nějakou společnou vlastností - dietářů .. takže porovnávat vegany s paleo, vitariány s makrobiotiky atd... mě je třeba úplně jedno, jak jí ostatní (nedietářů), protože ta diverzita jídla je tak obrovská, že nemám šanci zjistit, která konkrétní potravina je nejvíc problematická .. ale když třeba u veganů zjistím nedostatek B12, tak je jasné z čeho to jeDano píše: Chodim rad do Azie, chudobni ludia serpovia v podhori Himalajach na maso nemaju, a su to ti najkrajsi ludia akych poznam. Posobia taki vysmiati, stastni, a fyzicky neuveritelne silni.
- Syrovozrout
- Příspěvky: 781
- Registrován: stř črc 13, 2011 21:53
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Mají všichni masožravci na světě mozek větší než nemasožravci? (A ne větší kvůli tomu, aby mohli s výkonnými smysly účinně stopovat a lovit.., ale kvůli samotné konzumaci masa.)
Aminokyseliny masa nemají vyvážené složení spektra (Mnohé jsou v nadbytku, mnohé v nedostatku) každopádně z některých molekulových zbytků skeletů bílkovin (ač přetěžují ledviny a denitrifikační mechanismy) se přece stejně pak tvoří cukry, jen přes delší řadu procesů - tedy ne hned a ne efektivně.
Stando, spíš jsi byl podle mě zabředlý v chronickém nedostatku úplně všeho (žádné "přebytky cukrů" za to nemůžou a nemohly - ty způsobí tak max. dočasnou hyperaktivitu), celkovými kaloriemi počínaje a vitaminy konče.
Kdysi dávno se tomu říkalo myslím "sejít na úbytě" nebo tak nějak.
(Značně akcelerované STRESEM.)
Aminokyseliny masa nemají vyvážené složení spektra (Mnohé jsou v nadbytku, mnohé v nedostatku) každopádně z některých molekulových zbytků skeletů bílkovin (ač přetěžují ledviny a denitrifikační mechanismy) se přece stejně pak tvoří cukry, jen přes delší řadu procesů - tedy ne hned a ne efektivně.
Stando, spíš jsi byl podle mě zabředlý v chronickém nedostatku úplně všeho (žádné "přebytky cukrů" za to nemůžou a nemohly - ty způsobí tak max. dočasnou hyperaktivitu), celkovými kaloriemi počínaje a vitaminy konče.
Kdysi dávno se tomu říkalo myslím "sejít na úbytě" nebo tak nějak.
(Značně akcelerované STRESEM.)
Naposledy upravil(a) Syrovozrout dne stř úno 19, 2014 15:28, celkem upraveno 1 x.
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat.""Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat.""Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
ano, najme ta obrovska skatula - vraj strava azijcov. to je dokonaly nezmysel, nieco take neexistuje, pkial teda za to nepovazujeme ich podvadzanie a sypanie MSG do vsetkeho tajne aj ked uvadzaju ze to tam v tych ich stanicncyh bufetoch 5 cenovej kategirie nesypu.smajliss píše:si začínám všímat, jak se furt v argumentaci objevují analogie typu: "pár lidí které znám vs zbytek světa (který je zaškatulkovaný)" - a z toho vyplývá, že "všichni ostatní to dělají špatně a ta skupinka dobře" .... tohle je špatný přístup, jak si vytvářet názory .. mnohem relevantnější je porovnávat skupiny s nějakou společnou vlastností - dietářů .. takže porovnávat vegany s paleo, vitariány s makrobiotiky atd... mě je třeba úplně jedno, jak jí ostatní (nedietářů), protože ta diverzita jídla je tak obrovská, že nemám šanci zjistit, která konkrétní potravina je nejvíc problematická .. ale když třeba u veganů zjistím nedostatek B12, tak je jasné z čeho to jeDano píše: Chodim rad do Azie, chudobni ludia serpovia v podhori Himalajach na maso nemaju, a su to ti najkrajsi ludia akych poznam. Posobia taki vysmiati, stastni, a fyzicky neuveritelne silni.
Zijem v krajine a meste kde zacinaa byt prevaha azijcov, niektore oblasti - teda akoby sidliska, uz ovaldaju uplne a kje cih snad 90% z mistnych obyvatelov. Hotovy Kosicky Lunik.
Ci to maju v hlave zrovanane - haha, na mnohych plati ze kde nic nie je, nie je co zrovanavat.
Ich strava je katastrofalna, prepalanene ratslinne oleje a cukor, k tomu cukor a zajedaju to cukrom s prepalenym olejom.
stari azijci boli relatbvne zdravi kedze nemali co jest vacsinu zivota prehladovali jedli 1x dene mali stravu tzv CR
Calory Restriction, nedobrovolne
ludia z vidieka nemali pristup k modernym Otravinam a jedli len potroche vacsinu vlakninu - vo forme zeleniny vlakninu vo forme nejakej tej sosovice ak bola a vlakninu vo forme roznych rastlin bezne povazovanych za nejedle.
kto mal stastie mal pristup k morskycm riasam
populacia v meste ktora mala pristp k supermarketom zije na cukre a vast navuse na cukrovom sojovom mlieku, ti su odpisany zdravotne okamzite.
azijec ked ma na to peniaze a ma pristup k supermarketu sa stravuje na mase ked len moze a koncentriovane bilekoviny si roedi cukrom v roznej forme.
este aj zeleninu si pripravuju a v bufetoch predavaju na preplaneych rastlinnych olejoch a posypanu MSG a inymi toxickymi a velmi smradlavymi chemikaliami.
Keby bol clovek postaveny k muru a musel si vybrat medzi jedlom z azisjekho bufetu alebo McD tak volba nakoniec ide v prospech americkeho koncernu, sorry.
5 2 8
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Každý svého štěstí strůjce - jak je vidět každý máme svoji cestu.
Kdo přežije jako poslední vyhrál... dejte mi pak vědět do nebe či pekla, těžko říct kde skončím.
Sorry, mám dnes rozvernou náladu.
Jsem zrovna uprostřed svého experimentu - zatím mi přináší největší benefity ze všech mých experimentů tak proč něco měnit.
Budu nadále rád za vaše postřehy z vašich cest, obohacuje mně to. Jen prosím bez vnucování své cesty jiným, profesorského tónu "bacha teď mluví Vševěd" a tak.
Prostě faktograficky - na své cestě dělám toto a toto, přináší mi to takové a takové benefity a takové obtíže.
Už se těším na reportáže z vašich cest
Kdo přežije jako poslední vyhrál... dejte mi pak vědět do nebe či pekla, těžko říct kde skončím.
Sorry, mám dnes rozvernou náladu.
Jsem zrovna uprostřed svého experimentu - zatím mi přináší největší benefity ze všech mých experimentů tak proč něco měnit.
Budu nadále rád za vaše postřehy z vašich cest, obohacuje mně to. Jen prosím bez vnucování své cesty jiným, profesorského tónu "bacha teď mluví Vševěd" a tak.
Prostě faktograficky - na své cestě dělám toto a toto, přináší mi to takové a takové benefity a takové obtíže.
Už se těším na reportáže z vašich cest
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Stando, presne tak. Je ti dobre, nic ti nechybi a to jde. To, ze my tady rozebirame ruzny teorie, na to se stejne klidne vykasli...
Jinak tak zhruba souhlas s Rudou (az na ty jeho oblibene reci o systemu:)). A ta prirovnani stastnych Asiatu, to mi pripomnelo pohadku jak pan Rozum o rozum prisel a rekl stastne: to se mi ulevilo.... ...mluvimeli o vlivu stravy na mozek zijiciho dospelaka, mame na mysli vykon. To, ze mozek v nasi historii rostl, protoze byl zamestnan, je teorie, jejiz obecna platnost byla uz davno v biologii zavrzena . Evoluce nefunguje tak, ze zirafa natahuje krk, tak ji zacne rust. Ale nahodou se objevi zmena, ktera je vyhodou, a ta je zpusobena treba mutaci nebo napr splnenou podminkou pro tu zmenu, zmena stravy atd... A vysvetleni, ze jsme adaptovani na plody, protoze mame podobnou DNA s lidoopi a pritom jsme jini...to jsem vubec nedala.
Jinak tak zhruba souhlas s Rudou (az na ty jeho oblibene reci o systemu:)). A ta prirovnani stastnych Asiatu, to mi pripomnelo pohadku jak pan Rozum o rozum prisel a rekl stastne: to se mi ulevilo.... ...mluvimeli o vlivu stravy na mozek zijiciho dospelaka, mame na mysli vykon. To, ze mozek v nasi historii rostl, protoze byl zamestnan, je teorie, jejiz obecna platnost byla uz davno v biologii zavrzena . Evoluce nefunguje tak, ze zirafa natahuje krk, tak ji zacne rust. Ale nahodou se objevi zmena, ktera je vyhodou, a ta je zpusobena treba mutaci nebo napr splnenou podminkou pro tu zmenu, zmena stravy atd... A vysvetleni, ze jsme adaptovani na plody, protoze mame podobnou DNA s lidoopi a pritom jsme jini...to jsem vubec nedala.
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Rýma dnes už minimální, teplota úplně ok, odchází to
Psychika hodně dobrá, až mírná eufo - v posledních dnech jsem zrušil MHD, hodně pěšky + údždžají.
Údždžají - hluboké dýchání
nácvik :
1. vydechujete s otevřenou pusou s táhlým vyslovováním hlásky H
2. V průběhu tohoto táhlého výdechu zavřete pusu, dál vyslovujete H ("duníte")
3. Nakonec v průběhu toho stejného výdechu vypnete hlasivky (přestanete dunět, začnete šumět) - a to je "výsledný tvar" (stejně provezt i nádech), předchozí 1.+2.byly jen pro nácvik. Výdech i nádech táhlé, pokud možno co nejdelší.
Díky podtlaku v plicích při nádechu a přetlaku při výdechu dochází k maximálnímu okysličení, samozřejmě při pobytu v dostatečně okysličeném okolním prostředí. A bo se v takovém prostředí bohužel nepohybuji 24 hod.denně toto dýchání kompenzuje ten pobyt v interiérech.
Psychika hodně dobrá, až mírná eufo - v posledních dnech jsem zrušil MHD, hodně pěšky + údždžají.
Údždžají - hluboké dýchání
nácvik :
1. vydechujete s otevřenou pusou s táhlým vyslovováním hlásky H
2. V průběhu tohoto táhlého výdechu zavřete pusu, dál vyslovujete H ("duníte")
3. Nakonec v průběhu toho stejného výdechu vypnete hlasivky (přestanete dunět, začnete šumět) - a to je "výsledný tvar" (stejně provezt i nádech), předchozí 1.+2.byly jen pro nácvik. Výdech i nádech táhlé, pokud možno co nejdelší.
Díky podtlaku v plicích při nádechu a přetlaku při výdechu dochází k maximálnímu okysličení, samozřejmě při pobytu v dostatečně okysličeném okolním prostředí. A bo se v takovém prostředí bohužel nepohybuji 24 hod.denně toto dýchání kompenzuje ten pobyt v interiérech.
- Syrovozrout
- Příspěvky: 781
- Registrován: stř črc 13, 2011 21:53
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
LenkoH: Rozvoj mozku jako přímý důsledek příjmu aminokyselin je jen obdoba lamarkismu (Typu "Žirafa natahuje krk až jim to zůstane a přenese se na další generace":D - Člověk požírá maso tak dlouho až má z toho větší kebuli.), ale to Ti nevadí.
Nuž nejvíce bílkovin má alfalfa - obyčejná vojtěška...Víc než maso. To je překvápko, co.
Jinak nejlepší využití stravy nervovou soustavou - má z dnes známých osob asi Stephen Hawking...Tipuju to na nejméně poloviční konverzi přijaté energie na smysluplné (prodejné) myšlenky
Většina energie je jinak vysálána v podobě tepla a jen menší část na svalovou práci, orgánové metabolismy a chod celýho člověka skrze jednotlivé buňky.
Nuž nejvíce bílkovin má alfalfa - obyčejná vojtěška...Víc než maso. To je překvápko, co.
Jinak nejlepší využití stravy nervovou soustavou - má z dnes známých osob asi Stephen Hawking...Tipuju to na nejméně poloviční konverzi přijaté energie na smysluplné (prodejné) myšlenky
Většina energie je jinak vysálána v podobě tepla a jen menší část na svalovou práci, orgánové metabolismy a chod celýho člověka skrze jednotlivé buňky.
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat.""Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat.""Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
- Syrovozrout
- Příspěvky: 781
- Registrován: stř črc 13, 2011 21:53
Re: Standův vysokotučný nízkosacharidový deníček
Pokud někomu z Vás záleží tak na velikosti či výkonnosti mozku (což je spíše menší mozek - větší efektivita propojení), tak ho použijte, protože tohle je závažnějším faktorem:
" Domestikační změny
Změna životních podmínek a působení člověka vyvolalo rozličné změny
domestikovaných zvířat ve srovnání s divokými. Chov v umělých podmínkách pro
zvířata znamená:
- izolaci od divokého druhu a držení v rozličné koncentraci /zajetí/
- změny v rozmnožování a uplatnění jedince
- zajištění změněných podmínek života člověkem (krmení, ochrana před /údajnými/ nepřáteli /avšak nikoli před těmi kdo je zneužívají v zajetí/ a nemocemi /z nevyhovujících podmínek?/)
- omezení přírodního výběru a působení umělého výběru.
Změny zasáhly
stavbu těla a jednotlivých orgánů i jejich funkcí, včetně chování zvířat,
• změna zbarvení - u všech druhů se objevily typy zbarvení pokryvu těla, které
se nevyskytují u divokých druhů (bílé zbarvení), různé odstíny, strakatost,
pruhování, albinismus.
• změna pokryvu těla - změny osrstění se projevují prodloužením srsti -
angorismus, nebo naopak zkrácením srsti (rexismus) či úplná absence srsti
(naháč), obdobné změny lze pozorovat i u peří.
• změny kůže - tvorba řas, laloků, záhybů, klopení uší (u králíků, ovcí, koz, psů aj-)
• změny velikosti těla - velikost, případně proporce těla se mění zejména
změnami kostry, objevuje se trpasličí (nanismus) nebo obří (gigantismus) růst.
Měněna je délka končetin - zkrácení končetin (brachymelie) je typická u jezevčíka.
• změna lebky - mění se zejména délka lebky. Změny lebky se stávají typické pro
některé skupiny zvířat - zkrácení obličejové části (brachycefalie) je typické pro
plemena psů boxer, buldok nebo yorkshireské plemeno prasat.
• změny v rozmnožování - domestikovaná zvířata vykazují dřívější pohlavní
dospělost, úplnou či částečnou asezonnost rozmnožování. Zvláště u multiparních zvířat se rodí více mláďat a vícekrát.
• změny nervové soustavy - umělý chov znamenající omezení využívání pohybového a smyslového aparátu má za následek redukci mozku a některých funkčních částí centrálního nervového systému CNS (HERRE a RÓHRS 1990). S výjimkou laboratorní myši došlo k redukci hmotnosti mozku u ostatních zvířat
- u prasete o - 33,6 %, králíka o - 13 %, ovce o - 23,9 %, kočky o - 22 %, psa o - 28,8 %. Redukce hmotnosti mozku je úměrná délce domestikace, po 100 letech domestikace se velikost mozku fAremního norka snížila o 5 %. Tyto změny mozku změnily zejména senzorické systémy CNS a tím i se změnami
chování ve smyslu snížení aktivity, ostražitosti.
• změny fyziologické - typickým příkladem je zde zvýšená produkce mléka
mnohanásobně vyšší než je potřeba mláděte, zvýšení schopnosti produkovat
mléko však změnilo nejen mléčnou žlázu a intenzitu její funkce.
Změna divokého zvířete v domácí má zásadně genetické základy. Například
mutace (dědičné změny genů), které by ve volné přírodě znamenaly znevýhodnění
nositele, v případě výhodnosti pro člověka /kterého?/ byly udrženy a rozšířeny.
Během domestikace se tak uskutečnily hluboké změny znaků, avšak nevznikly nové druhy.
U domácích zvířat se vyvinuly /-"SE" vyvinuly...zde není na místě/ užitkové vlastnosti a jejich výkonnost na neočekávanou úroveň působením člověka jako výsledek změn zasahující ve větším
rozsahu celé tělo zvířete. Biologické hranice užitkových znaků nejsou zřejmé,
avšak další zvyšování výkonnosti zvířat je možno realizovat za podmínky udržení
těla zvířete jako biologicky vyvážené jednotky.
Domestikaci zvířat je možno chápat jako přizpůsobení zvířat na podmínky prostředí /to je nedostatečné a poněkud zavádějící chápání/.
Přes rozsáhlé změny oproti divokým formám však jsou domestikovaná
zvířata schopna života ve volné přírodě během několika generací.
V našem století
dochází u některých druhů k procesu tzv. feralizace (zdivočení, dedomestikace),
kdy člověk úmyslně či neúmyslně vypustí do volné přírody zdomácnělá zvířata.
Při zdivočení dojde k vyloučení extrémů (brachymelie, brachycefalie), avšak nikdy
nedojde k návratu na úroveň divokých zvířat /KVALITA JE NENAPRAVITELNĚ VYCHÝLENA A PATRNĚ JIŽ DRUH NEMÁ ŠANCI EVOLVOVAT, NA EVOLUCI ZBYTKŮ NEOVLÁDANÉ PŘÍRODY SE UŽ PODÍLÍ SPÍŠE INVAZIVNĚ A DESTRUKČNĚ/.
Domestikace je nevratný proces. "
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat.""Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat.""Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"