Advid - deníček
Moderátor: hugo
Jak tak plyne čas, tak začínám zjišťovat, že je mi fruitariánství čím dál víc sympatické. Myslím takové to se zeleným. Ještě nedávno mi připadalo jako utopie a teď už ne. Zatím nic neplánuji, ale vitariánství jsem taky neplánoval.
Taky se musím pochválit, protože nikdo jiný mě nepochválí a jako každý muž jsem trochu ješita (ne Uko Ješita). Konzumuji teď méně tuků, než na jaře, i když podíl raw kolísá stejně jako na jaře kolem 99%, přičemž to 1% je třeba olej nejistého složení v sušených rajčatech nebo něco podobného, co by se dalo nahradit něčím raw, ale musel bych se víc snažit. Předtím jsem měl přes polovinu energie z tuků a teď méně, než polovinu. Tahini už jsem neměl 5 dní a to je co říci. Kešu mi taky už moc nejedou. Možná to je tím, že mám teď přísun vlašáků a zásobu lískáčů. Taky víc máčím. No to by pro dnešek už stačilo. Ještě, že to nikdo nečte.
Jo a taky mi udělal velkou radost Lucyin příspěvek/ky a Standova návratovka.
Taky se musím pochválit, protože nikdo jiný mě nepochválí a jako každý muž jsem trochu ješita (ne Uko Ješita). Konzumuji teď méně tuků, než na jaře, i když podíl raw kolísá stejně jako na jaře kolem 99%, přičemž to 1% je třeba olej nejistého složení v sušených rajčatech nebo něco podobného, co by se dalo nahradit něčím raw, ale musel bych se víc snažit. Předtím jsem měl přes polovinu energie z tuků a teď méně, než polovinu. Tahini už jsem neměl 5 dní a to je co říci. Kešu mi taky už moc nejedou. Možná to je tím, že mám teď přísun vlašáků a zásobu lískáčů. Taky víc máčím. No to by pro dnešek už stačilo. Ještě, že to nikdo nečte.
Jo a taky mi udělal velkou radost Lucyin příspěvek/ky a Standova návratovka.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Mluvila jsem přibližně před rokem po telefonu s panem Kučírkem, který mně řekl, že tahini od nich se vyrábí z praženého sezamu. Ale klidně to mohl být pan Kučírek mladší či starší - zkrátka ne ten, co by to měl vědět jistě. Myšlenku zavolání Kučírkům jsem pojala poté, co jsem to tahini ochutnala - podle chuti i toho, jak jsem ho trávila, jsem ho odhadla na to, že je pražené, tak jsem si to chtěla zjistit.
U Kučírků se to tahini vyrábí nebo jen balí? Víte někdo, kdo vyrábí nepražené tahini, které se prodává na BIOsféře?
U Kučírků se to tahini vyrábí nebo jen balí? Víte někdo, kdo vyrábí nepražené tahini, které se prodává na BIOsféře?
frutoši považují zelený za fruta, takže co. Tahini jsem neměl už 5 minut, ale mám teď ještě z MLR skutečně pražené-je to cítit proti kučírkovýmu, ale to musím ještě jednou ověřit ty kučírky, páč mně řekli, že je ze syrovýho, ale třeba ví Terez víc, -namočený s močenýma datlama a fíkama a mixnuto jest opravdu nebezpečné, ještě, že jsem koupil jenom kilo.Advid píše:Jak tak plyne čas, tak začínám zjišťovat, že je mi fruitariánství čím dál víc sympatické. Myslím takové to se zeleným. Ještě nedávno mi připadalo jako utopie a teď už ne. Zatím nic neplánuji, ale vitariánství jsem taky neplánoval.
Taky se musím pochválit, protože nikdo jiný mě nepochválí a jako každý muž jsem trochu ješita (ne Uko Ješita). Konzumuji teď méně tuků, než na jaře, i když podíl raw kolísá stejně jako na jaře kolem 99%, přičemž to 1% je třeba olej nejistého složení v sušených rajčatech nebo něco podobného, co by se dalo nahradit něčím raw, ale musel bych se víc snažit. Předtím jsem měl přes polovinu energie z tuků a teď méně, než polovinu. Tahini už jsem neměl 5 dní a to je co říci. Kešu mi taky už moc nejedou. Možná to je tím, že mám teď přísun vlašáků a zásobu lískáčů. Taky víc máčím. No to by pro dnešek už stačilo. Ještě, že to nikdo nečte.
Jo a taky mi udělal velkou radost Lucyin příspěvek/ky a Standova návratovka.
V prodejně zdravé výživy v Teplicích se na mou otázku zda-li je to pražené či ne, majitel zvedl a zavolal Kučírkovi, který mu řekl, že je to z nepraženého. Tak nevím.Eva píše:Mluvila jsem přibližně před rokem po telefonu s panem Kučírkem, který mně řekl, že tahini od nich se vyrábí z praženého sezamu. Ale klidně to mohl být pan Kučírek mladší či starší - zkrátka ne ten, co by to měl vědět jistě. Myšlenku zavolání Kučírkům jsem pojala poté, co jsem to tahini ochutnala - podle chuti i toho, jak jsem ho trávila, jsem ho odhadla na to, že je pražené, tak jsem si to chtěla zjistit.
U Kučírků se to tahini vyrábí nebo jen balí? Víte někdo, kdo vyrábí nepražené tahini, které se prodává na BIOsféře?
Nevědomost je tak lehká!
Floating
Máme v Liberci nově floating a tak jsem ho šel vyzkoušet.
Už jsem o něm kdysi něco četl a teĎ ještě něco z jejich reklamního letáčku, tak jsem byl dobře teoreticky vybaven.
Přišel jsem tam, pán mi ukázal, jak se to ovládá a podobně. pak jsem se vysprchoval a vlezl dovnitř. Zhasl jsem světla a vypnul hodbu a zaujal jakous takous polohu. Bylo mi hodně teplo, tak jsem dal hlavu co nejblíže ventilátoru. Líbilo se mi, že se tam člověk fakt nepotopí.
Pak jsem jen tak ležel a hlavou se mi honily různé myšlenky asi jako když se pokouší člověk meditovat a pořád se rozptyluje něčím jiným. pak jsem zkusil polohu embrya a to nebyl dobrý nápad, protože se mi dostala sůl do oka. Takže dalších asi pět minut jsem se ji pokoušel vyplavit slzami. Pak už to bylo dobrý, ale nesměl jsem oko zase otevřít.
Pak jsem se soustředil na dech, abych z toho taky něco měl a povedlo se mi usnout. Když jsem se probudil, tak jsem vůbec nevěděl, kolik ještě zbývá času a tak jsem zase mysle na svůj dech po chvíli jsem viděl nějaké modré světlo. Moc pěkné. Naštěstí to ještě nebylo to blikající světlo upozorňující na konec plování. Ten byl po chvíli.
Sumasumárum, regenerační účinky asi člověk objektivně po jednom absolvování nedokáže posoudit. Na meditaci je to ale vynikající Ale jestli tam ještě někdy půjdu, tak se před tím pořádně vyspím, abych tam místo do théty nespadl zase do delty. (o:
Už jsem o něm kdysi něco četl a teĎ ještě něco z jejich reklamního letáčku, tak jsem byl dobře teoreticky vybaven.
Přišel jsem tam, pán mi ukázal, jak se to ovládá a podobně. pak jsem se vysprchoval a vlezl dovnitř. Zhasl jsem světla a vypnul hodbu a zaujal jakous takous polohu. Bylo mi hodně teplo, tak jsem dal hlavu co nejblíže ventilátoru. Líbilo se mi, že se tam člověk fakt nepotopí.
Pak jsem jen tak ležel a hlavou se mi honily různé myšlenky asi jako když se pokouší člověk meditovat a pořád se rozptyluje něčím jiným. pak jsem zkusil polohu embrya a to nebyl dobrý nápad, protože se mi dostala sůl do oka. Takže dalších asi pět minut jsem se ji pokoušel vyplavit slzami. Pak už to bylo dobrý, ale nesměl jsem oko zase otevřít.
Pak jsem se soustředil na dech, abych z toho taky něco měl a povedlo se mi usnout. Když jsem se probudil, tak jsem vůbec nevěděl, kolik ještě zbývá času a tak jsem zase mysle na svůj dech po chvíli jsem viděl nějaké modré světlo. Moc pěkné. Naštěstí to ještě nebylo to blikající světlo upozorňující na konec plování. Ten byl po chvíli.
Sumasumárum, regenerační účinky asi člověk objektivně po jednom absolvování nedokáže posoudit. Na meditaci je to ale vynikající Ale jestli tam ještě někdy půjdu, tak se před tím pořádně vyspím, abych tam místo do théty nespadl zase do delty. (o:
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Já jsem ho poprvé koupil v Rozmarýně asi před dvěma týdny a mám pocit, že tím se asi nijak přecpávat nebudu. Alespoň v té formě, v jaké se to prodává (s ničím to nemíchám). Lepí se to na patro, lepí se to na lžičku...zuzi píše:Ja jsem tahini poprve koupila v Nemecku u Turka (litrove baleni v plastu) a chutnalo jinak nez vsechny ostatni, ktere jsem ochutnala ze sklenicky, vcetne toho od Kucirku.
Stale jsem jeste nezjistila v cem spociva navykovost tahini.
Zkusila jsem i smichat s medem, ale nic to se mnou nedela Obecne mi olejova semena nedelaji uplne dobre, takze me to netrapi, ze nejsem zavisla na tahini.
Koupila jsem o vikendu opet sklenici u Turka a fakt chutna jinak (lepe) nez ty ostatni! 600g za 3 Eura. Nekdy bych to vzala na sraz, ale je to se mnou tezky me v Praze zastihnout.
Koupila jsem o vikendu opet sklenici u Turka a fakt chutna jinak (lepe) nez ty ostatni! 600g za 3 Eura. Nekdy bych to vzala na sraz, ale je to se mnou tezky me v Praze zastihnout.
Ahoj Ahoj,
kdo si pamatujete, jak jsem psal o té vita besedě, tak dnes mi byla nabídnuta účast na besedě na téma půst. Prý by tam slečna organizátorka nahnala víc lidí, než minule (byly celkem 2 ženy). Kdo by do toho šel se mnou? Ubytování můžu zajistit. Mělo by to být někdy v druhé půlce ledna. Budu nejspíš v té době držet půst, tak by to mohlo být veselé.
kdo si pamatujete, jak jsem psal o té vita besedě, tak dnes mi byla nabídnuta účast na besedě na téma půst. Prý by tam slečna organizátorka nahnala víc lidí, než minule (byly celkem 2 ženy). Kdo by do toho šel se mnou? Ubytování můžu zajistit. Mělo by to být někdy v druhé půlce ledna. Budu nejspíš v té době držet půst, tak by to mohlo být veselé.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Já Ti dám "dva diváky".buc11 píše:Kdybys to udělal v brně, ubytování pro ty dva diváky bych zajistil u nás na chatě, když vodhážeme sníhAdvid píše:Standa by byl dobrý, protože mu půst hodně pomohl.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
advide libis se mi cim dal tim vic, ale ne tak jaksi terezka myslela/mysli?
pokracuj!
ovocna kveta
pokracuj!
ovocna kveta
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
Včera měli všude jen samé povadlé saláty, tak jsem si koupil cuketu, nastrouhal, přidal trochu tahini a tamari a protože venku lilo, tak jsem to snědl. Jenže pak pršet přestalo a já šel běhat s plným žaludkem a nebylo to nic moc. Ale bylo to moc dobré. Příště přidám česnek.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Navazuji na dymikův deníček....
Nenásilnost ano, ale na druhou stranu, pokud člověk už jel chvíli na na vysoce vodnaté a bezořechové a beztahiniové stravě, tak ví, že to je ideál, ke kterému by se chtěl vrátit. A když pak bojuje se svými úlety, tak ví, že to není dobré a je pak těžké si říkat, že hlavně netlačit na pilu. Trochu se to pak ve mně pere, ale říkám si, že to jde a hlavně že vím, kam mířím. Ale zase nechci tam několik let jenom mířit. No to je jen takový můj výlev.
Nenásilnost ano, ale na druhou stranu, pokud člověk už jel chvíli na na vysoce vodnaté a bezořechové a beztahiniové stravě, tak ví, že to je ideál, ke kterému by se chtěl vrátit. A když pak bojuje se svými úlety, tak ví, že to není dobré a je pak těžké si říkat, že hlavně netlačit na pilu. Trochu se to pak ve mně pere, ale říkám si, že to jde a hlavně že vím, kam mířím. Ale zase nechci tam několik let jenom mířit. No to je jen takový můj výlev.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
ano, mířím již tak 25 let, a pohledem z jiné sluneční soustavy lze zaznamenat určitý posunAdvid píše:Navazuji na dymikův deníček....
Nenásilnost ano, ale na druhou stranu, pokud člověk už jel chvíli na na vysoce vodnaté a bezořechové a beztahiniové stravě, tak ví, že to je ideál, ke kterému by se chtěl vrátit. A když pak bojuje se svými úlety, tak ví, že to není dobré a je pak těžké si říkat, že hlavně netlačit na pilu. Trochu se to pak ve mně pere, ale říkám si, že to jde a hlavně že vím, kam mířím. Ale zase nechci tam několik let jenom mířit. No to je jen takový můj výlev.
Ahoj ahoj,
od pondělka jsem nachcípanej a už mě to nebaví. O víkendu jsem po běhání asi prochladl a ta strava před zkouškou taky nebyla ideální, tak na mě skočila chřipka nebo co. V pondělí odpoledne mě začala bolet hlava, kašel a byla mi pořád zima. Tak jsem do středy málo jedl a dělal si šťávu z cibule s medem (pak i cukrem) a ve středu večer už to kromě mini kašle bylo ok. Jenže pak jsme měli večer kruhovku, trochu jsme to roztočili a druhý den jsem nemohl mluvit a děsná rýma a zase kašel. Tak zase cibule a cukr. Dnes držím skoro půst - asi si zase udělám tu cibule s cukrem. Nebo myslíte, že radši bez? Jo a cukr používám, protože s medem to má strašně malou výtěžnost a je ohromná spotřeba medu. Jo a ještě mě bolí hlava.
A už chci běhat.
od pondělka jsem nachcípanej a už mě to nebaví. O víkendu jsem po běhání asi prochladl a ta strava před zkouškou taky nebyla ideální, tak na mě skočila chřipka nebo co. V pondělí odpoledne mě začala bolet hlava, kašel a byla mi pořád zima. Tak jsem do středy málo jedl a dělal si šťávu z cibule s medem (pak i cukrem) a ve středu večer už to kromě mini kašle bylo ok. Jenže pak jsme měli večer kruhovku, trochu jsme to roztočili a druhý den jsem nemohl mluvit a děsná rýma a zase kašel. Tak zase cibule a cukr. Dnes držím skoro půst - asi si zase udělám tu cibule s cukrem. Nebo myslíte, že radši bez? Jo a cukr používám, protože s medem to má strašně malou výtěžnost a je ohromná spotřeba medu. Jo a ještě mě bolí hlava.
A už chci běhat.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
je sqělé, že dokazuješ jak to všechno pěkně zákonitě funguje, mám z toho vždy hřejivý pocit, osobně bych si dal rači tahini s cukrem, ale když myslíš že něco takého potřebuješ (placebus), prefer bych za žgraně česnek a cucat. A vypustit nejbližší kruhovky.Advid píše:Ahoj ahoj,
od pondělka jsem nachcípanej a už mě to nebaví. O víkendu jsem po běhání asi prochladl a ta strava před zkouškou taky nebyla ideální, tak na mě skočila chřipka nebo co. V pondělí odpoledne mě začala bolet hlava, kašel a byla mi pořád zima. Tak jsem do středy málo jedl a dělal si šťávu z cibule s medem (pak i cukrem) a ve středu večer už to kromě mini kašle bylo ok. Jenže pak jsme měli večer kruhovku, trochu jsme to roztočili a druhý den jsem nemohl mluvit a děsná rýma a zase kašel. Tak zase cibule a cukr. Dnes držím skoro půst - asi si zase udělám tu cibule s cukrem. Nebo myslíte, že radši bez? Jo a cukr používám, protože s medem to má strašně malou výtěžnost a je ohromná spotřeba medu. Jo a ještě mě bolí hlava.
A už chci běhat.
buc11: Jo, tak cibule asi fakt byla placebo. Sice se to po ní zlepšilo, ale na www.chripka.cz píšou, že se suchý dráždivý kašel změní na vlhký produktivní kašel sám od sebe. A tahini už nejím. (ani rohlíky )
Jdu si lehnout.
Jdu si lehnout.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Naprostý souhlas, s rohlíky mám podobnou zkušenost (hrozná rýma a následně ztráta hlasu). Náznaky rýmy léčím půstem a ovocem. Cibuli s cukrem si nedokážu představit.Katarína píše:Jasne, to mas z tych rohlikov.
"...Proto pravím vám, buďte zajedno s Matkou zemí. Ona je ve vás a vy jste v ní. Z ní jste byli zrozeni, v ní žijete a k ní se zase navrátíte..." (Evangelium esejských)
souhlasím se sluníčkem. taky jsem chytla jediná doma druhé kolo. naštěstí již bez horeček. tak ucpaný nos jsem již léta neměla. pomohl mi pohyb. o víkendu jsem na noc poslala děti do brna, šla s kámoškou do sauny, z tama rovnou do solné jeskyně. večer jsem rýmu vytančila na plese. ráno jsem však již nemluvila. zachranuje mě zázvor s medem a česnek. na kašel a odhlenění lotusový kořen, je dobrý.Sluníčko píše:já bych dávala čaj z čerstvě nakrájeného zázvoru a med, česnek je také hodně dobrý i ta cibule
nejrychleji však prostě funguje ten odpočenek a málo jídla
mirka
- Katarína
- Příspěvky: 2190
- Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Ale cukor by som vazne vynechala, ved takto by si musel okrem chripky bojovat aj s jeho negativnymi ucinkami na organizmus, ktory mas uz aj tak oslabeny.
Pripada mi to ako ta rada od kamosa pocas postu, nech si dam do vody cukor, aby som nebola slaba... niektore veci sa skratka vylucuju, ak maju mat zmysel.
Pripada mi to ako ta rada od kamosa pocas postu, nech si dam do vody cukor, aby som nebola slaba... niektore veci sa skratka vylucuju, ak maju mat zmysel.