Momentálně sem v 9. dni návratovky a zítra otestuju pickles bez soli, kvašený pomocí kefírových zrn a kefírový syrovátky. Založím tu vlákno, kam budu házet informace a zkušenosti. Chci tímto způsobem zkusit kvasit i ořechy, semínka a naklíčený luštěniny.
Pár dnů před půstem sem se od jednoho bronyho dozvěděl o parkourovém tréninku, na kterej sem se dostavil. Naprosto mě to fyzicky na pár dnů zničilo, ale parkour mě zaujal a chci se mu dál věnovat. S tím souvisí především spousta posilování s vlastní vahou, takže sem začal zjišťovat jak upravit jídelníček, abych stravu a posilování využil co nejefektivněji.
Po spoustě studia a konzultací sem se rozhod pro kombinaci low carb a intermittent fasting diet na syrový stravě. Jedno jídlo denně (večer), jinak nic kromě tekutin (maximálně voda s něčím, ne šťávy). Nebudu konzumovat ovoce, ale hlavně kvanta zeleniny a pojedu na tuky. Jediným pravidlem je konzumace sacharidů do 1 gramu na kilo váhy, takže asi prakticky přestanu jíst ovoce. Ze začátku chci kvůli nějakým látkám jíst bio máslo a občas bio vejce (rozkvrdlaný s česnekem kvůli eliminaci salmonely apod.). Až naberu fyzičku a posilním svaly, tak asi živočišný tuky opět vynechám, takže jediným živočišným produktem v jídelníčku zůstane kolagen, jednou za čas olomoucké tvarůžky, brynza a pak sirná patlanice á la Budwig, když už si zas pěstuju kefírová zrna kvůli kvašení rostlinný stravy. Kefír ale budu dělat pomalu v ledničce. Mléko budu kupovat nepasterizovaný z automatu.
Hned sem se jich na tu stravu zeptal Sem zvědavej, jestli a co odpoví.http://www.mlecneautomaty.com/ píše:V místě sídla společnosti AGRO Jesenice u Prahy a. s. je lokalizován velkokapacitní kravín, v němž byla v letech 2003 – 2006 provedena rekonstrukce všech objektů včetně zavedení nejmodernější technologie ustájení pro chov dojnic a rekonstrukce dojíren a čekáren. Díky uvedeným investicím se podařilo zvýšit užitkovost při dodržení všech veterinárních a hygienických předpisů a zásad welfare zvířat, při současném zachování nejlepší kvality mléka. V rekonstruovaných objektech je ustájeno kolem 1 000 kusů dojnic s roční produkcí 9,5 mil. litrů mléka. Skladba krmení je konzultována s odborníky, zvířatům je zajištěn pravidelný přísun potřebných živin v žádoucím množství a kvalitě. Dojnice se dojí třikrát denně a nadojené mléko není žádným způsobem chemicky ani tepelně upravováno. Je okamžitě po nadojení zchlazeno na průtokovém chladiči na předepsanou teplotu a uskladněno v chlazených nádržích, každý den je mléko odváženo do mlékárny.
Podle Wikipedie je raw foodism to samý co vitariánství, ale dozvěděl sem se tu, že vitariánství je ryze českej termín a že se do něj s plánovanou stravou, založenou na získávání energie z tuků, nevejdu. Mám v tom bordel. To neexistuje českej výraz pro raw foodism a vitariánství je jen jeho podmnožina? Co pak teda vlastně budu? Syrovožrout? Setkávám se s tím, že se takhle stravující lidé za vitariány považujou.
Registroval sem se tu nedávno. Založil sem stránku vitarian.cz na Google+ a vyrobil sem ikonu, který ste si možná všimli na Facebooku nebo tady na fóru. Až budu mít čas, tak bych rád předělal úžasnej obrázek Testováno na zvířatech, aby vypadal trošku k světu a byl čitelnej i v náhledech na FB a G+. Často je to totiž jedinej obrázek na stránce a na sociálních sítích se objevuje u většiny statusů.