já myslela, že ty zelené nadzemní části jsou už bez škodlivin. Jestli jde o ftaláty to nevím. spíše bych řekla fytáty. Ty snad zůstávají - snad - v těch obilkách dole. Ty nejím.zaklinac.dan píše:... v pšenici nebo asi ve všem naklíčeném obilí, je dost ftalátů. proto to ani moc nemusím, mě to nechutná. co se týče klíčků mám radši mungo, čočku a když už, tak alfalfu. když už tak žito. jo mimochodem lenuško, žito je takové zelenější už od přirození, možná zkus někdy i to, hodí se to k ozeleňování asi i víc. a další mimochodem: objednal jsem si konečně nějaké zázraky z jednoho bylinářského e-shopu a přihodil k tomu i matchu. už mám na to doma vhodnou misku, u které jsem už při nákupu myslel na to, že se k tomu hodí. ještě pořídím metličku a zeleného bude dost
Nahoře to zelené už by mělo být ok.
Shodou okolností jsem ve sklepě našla pytlík žita, od včera ho klíčím, takže porovnám co do zelenosti s pšendou.
zkusím i ječmen, a až seženu brokolici semena, udělám zelený trávníček i z toho, jestli to půjde. Leze to ale víc do peněz než obilí...
To zelené s metličkou a vhodnou miskou vypadá na práškový čaj
Pavlo, díky. Budu ráda, když se zeptáš. Kontryhel jsem v létě odšťavňovala, vždy jen pár lístků. Je to bylina, nemá se to přehánět...