Lenuška
Moderátor: hugo
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Lenuška
I na Google+ jsou hry.
Já FB používám, ovšem právě kvůli jedné vláčkově zaměřené hře. Šššššššš huhůůůů
Ostatní tamní (ne)bezpečnosti jsou mi vcelku ukradené, jelikož zběsile neklikám na každý odkaz, co mi kdo pošle. A chat byla první věc, co jsem tam vypnul. A vše ostatní jde již vcelku účinně nastavit/blokovat.
Toast jakéhokoli složení stačí upevnit za ventilátor od nepříliš vytěžovaného procesoru, dnes jsem po čištění měřil a teplota vyfoukávaného vzduchu u mě činí přesně 41°C
Já FB používám, ovšem právě kvůli jedné vláčkově zaměřené hře. Šššššššš huhůůůů
Ostatní tamní (ne)bezpečnosti jsou mi vcelku ukradené, jelikož zběsile neklikám na každý odkaz, co mi kdo pošle. A chat byla první věc, co jsem tam vypnul. A vše ostatní jde již vcelku účinně nastavit/blokovat.
Toast jakéhokoli složení stačí upevnit za ventilátor od nepříliš vytěžovaného procesoru, dnes jsem po čištění měřil a teplota vyfoukávaného vzduchu u mě činí přesně 41°C
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
- Xeelee
- Příspěvky: 47
- Registrován: sob zář 01, 2012 12:35
- Bydliště: Praha 12 – Kamýk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lenuška
Fiona píše:Pokud je pravda ze na G+ neotravujou se hrama tak se snad i prihlasim...
Jo, i na G+ sou hry, ale nijak neotravujou. Když je člověk nehraje, tak o nich vůbec neví.Hugo z Hor píše:I na Google+ jsou hry.
To se ani nedivím, když do chleba dávaj mlíko, máslo (nebo olej), cukr a droždí Někdy v mlíku rozmočí i vločky Je mi naprosto jasný, jak na tom něco takovýho může bejt s trvanlivostí. Tradiční českej kváskovej chleba z žitný a pšeničný mouky a vody vydrží bez problémů v poživatelném stavu a nevysušenej klidně týden. Kváskovej chleba u nás z větších pekařů vyrábí snad jen v Michli a co sem koukal, tak ho nedělaj z kvalitních surovin a přidávaj do něj mmj. sójovou mouku pro lepší barvu střídky. To by si musel člověk založit vlastní kvásek a dělat si chleba doma... BTW jedině poctivej českej chleba má ještě jakž takž přijatelnej glikemickej index. Cokoliv jinýho má GI takový, že by se měl podle doporučení konzumovat jen v malém množství jednou za čas. Drtivou většinu syntetickýho vražednýho chleba s nestravitelným lepkem a dělanýho z chemickýho "kvásku" vlasní Babiš. Volte ho Třeba s tím pak něco udělá.Fiona píše:
Raw toast se da napodobit susenim, ale za rozkladne procesy v mezicase nikdo neruci. Nedavno se mi podarilo vytahnout z velmi dobre anglicke hospodyne, proc vlastne anglani toastujou co muzou. Odpoved je prosta - chleba po par dnech obsahuje kdovico na nem roste. My lini vime co na nem vyroste tak za tyden No a toastovani spali plisnove rostlinky i v stadiu kdy je jeste nevidime ale mozna uz tam jsou... coz ma svuj hluboky smysl. Zrat chleba, asi taky toastuju
Chleba (a tak vůbec pečivo) je strašnej sajrajt. Tady sou vísledky jedný německý krmný studie (Bernasek, 1970):
1. skupina potkanů dostávala čerstvě namletou mouku
2. skupina dostávala z ní upečenej chleba
3. skupina dostávala mouku namletou před 15 dny
4. skupina dostávala z ní upečenej chleba
5. skupina dostávala běžnou bílou mouku
* u všech skupin šlo o 50 % stravy
Po čtyřech generacích (ekv. 100 lidských let) byly jen první dvě skupiny schopny reprodukce! Zbytek byl neplodnej. Tolik ke zdraví poctivýho kupovanýho kváskovýho chleba, na kterej dnes člověk narazí spíš omylem. Bůhví z jak starý mouky mrtvý mouky je vyráběnej. Každopádně je to fermentovanej výrobek a díky tomu nemá tělo problém se strávením v něm obsaženýho lepku. Je to asi stejnej rozdíl jako mezi fermentovanou a nefermentovanou sójou. To druhý je škodlivej humus, kterej by nikdo neměl konzumovat.
http://kitchenstewardship.com/2011/02/1 ... nutritious
http://eap.mcgill.ca/publications/EAP35.htm
Re: Lenuška
Jé, když se v tom tak orientuješ, vždycky mě zajímalo, proč mají tak dlouhou dobu trvanlivosti balené celozrnné žitné chleby. Proč neplesniví (tak rychle a zjevně jako obyč konzumní chleba v igelitu)? Kupuji se stejným složením stejnou značku, jen to není bio.
Mně strašně chutná, ocenila bych argumenty, proč ho vyřadit. Ale jiné, než že jde o tepelně zpracovaný produkt. Aktuálně na čisté vitariánství nemám. V čem je to třeba horší než brambory a zelenina na páře? Ty plísně?
Mně strašně chutná, ocenila bych argumenty, proč ho vyřadit. Ale jiné, než že jde o tepelně zpracovaný produkt. Aktuálně na čisté vitariánství nemám. V čem je to třeba horší než brambory a zelenina na páře? Ty plísně?
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Lenuška
ono taky v tom vlhkém prostředí není divu a obilné plísně jsou sajrajty... Některé staré ověřené praktiky mají něco do sebe: brambory jedině s kmínem apod. (ve středomoří bylinky a citron k rybě i jinému masu...).Fiona píše: Nedavno se mi podarilo vytahnout z velmi dobre anglicke hospodyne, proc vlastne anglani toastujou co muzou. Odpoved je prosta - chleba po par dnech obsahuje kdovico na nem roste. My lini vime co na nem vyroste tak za tyden No a toastovani spali plisnove rostlinky i v stadiu kdy je jeste nevidime ale mozna uz tam jsou... coz ma svuj hluboky smysl. Zrat chleba, asi taky toastuju
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Lenuška
heh, tenhle jsem si taky jednou koupila, myslím v DMku a snažila si namluvit, že mi chutná (když už byl koupený).. ale já nakyslosti už nedávám. Zvedá se mi žaludek i když jdu kolem pekařství apod. Jestli chceš, Šári, argumenty, tak neviditelné plísně jsou vcelku reálné.... ") Jsou i v obilných kávách nebo když si někdo uloží do lednice už uvařenou rýži a "drží" (já říkám "pěstuje") si ji tam několik dní (to dělá ráda moje mamka)... Ale i já si už občas dám bezlepkový chleba, kde může být skrytá plíseň (snažím se kupovat nejčerstvější a když nestíhám jíst, tak mrazák a toustovač - mám to ráda doma - když přijde chuť, nehřeším s lepkem). Chuťově to naštěstí nepotřebuju denně. Zelenina v páře je určitě zdravější, a čerstvá ještě víc! ")s.arik píše:Jé, když se v tom tak orientuješ, vždycky mě zajímalo, proč mají tak dlouhou dobu trvanlivosti balené celozrnné žitné chleby. Proč neplesniví (tak rychle a zjevně jako obyč konzumní chleba v igelitu)? Kupuji se stejným složením stejnou značku, jen to není bio.
Mně strašně chutná, ocenila bych argumenty, proč ho vyřadit. Ale jiné, než že jde o tepelně zpracovaný produkt. Aktuálně na čisté vitariánství nemám. V čem je to třeba horší než brambory a zelenina na páře? Ty plísně?
Plísně jsou ale všudypřítomné. Mohou být naprosto kdekoli - v oříšcích, semínkách.. můžeme je i vdechovat z prostředí... Absence plísní je nemožná (jen eliminace).
Nejen z hlediska plísní ráda používám různé bylinky, o kterých se možná ještě teprve zjistí co a jak v těle čistí od "bordelu".
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Lenuška
no právě, děsně moc plísní je třeba i na povrchu lecjakého ovoce ještě na stromě, takže se jich tak nějak ani nebojím, což je možná chyba.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Lenuška
strach je blbá emoce, ale jestli chceš mít z plísní jen přirozený respekt, tak si něco vygoogli... Někteří léčitelé je viní i z rakoviny. I když když si představím některé své vitální příbuzné, kteří zblajzli kdeco a ten tuhý kořínek si uchovali, tak nevím. Pak už to zachraňuje asi jen silná psychika a nebo karma. ")s.arik píše:no právě, děsně moc plísní je třeba i na povrchu lecjakého ovoce ještě na stromě, takže se jich tak nějak ani nebojím, což je možná chyba.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
- Xeelee
- Příspěvky: 47
- Registrován: sob zář 01, 2012 12:35
- Bydliště: Praha 12 – Kamýk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lenuška
Proč má tak dlouhou trvanlivost netuším. Proč ho rozhodně nekonzumovat? Protože kvasnice místo kvásku. Jak sem psal, kváskovej chléb je kvašená potravina, vyrábí se několik dnů a tělo nemá s jeho konzumací problémy jako s rychlokvaškami z kvasnic. Navíc nemá naprosto šílenej GI a je mnohem líp stravitelnej. Lepek škodí úplně všem, nejen celiakům. Kvasný procesy ho rozkládaj na jednodušší aminokyseliny. Lepek zalepuje stěny střeva. Ty pak nemůžou přijímat živiny a vyučovat škodlivý látky, který se v těle ukládaj a poškozujou ho.s.arik píše:Jé, když se v tom tak orientuješ, vždycky mě zajímalo, proč mají tak dlouhou dobu trvanlivosti balené celozrnné žitné chleby. Proč neplesniví (tak rychle a zjevně jako obyč konzumní chleba v igelitu)? Kupuji se stejným složením stejnou značku, jen to není bio.
Mně strašně chutná, ocenila bych argumenty, proč ho vyřadit. Ale jiné, než že jde o tepelně zpracovaný produkt. Aktuálně na čisté vitariánství nemám. V čem je to třeba horší než brambory a zelenina na páře? Ty plísně?
http://www.bio-life.cz/clanky/zdrave-po ... uote]Chléb z kvásku je lépe stravitelný. V mouce je totiž přítomna kyselina fytinová, která může spolu s dalšími minerály vytvářet těžce vstřebatelné sloučeniny ve střevech a zároveň odvádět z těla minerální látky. Kváskový chléb je ale bez droždí, takže musí déle kynout a kyselina fytinová se v něm rozloží lépe.
U chleba z droždí probíhá kynutí rychleji, což způsobuje, že se fytin nestačí dostatečně rozložit. Pak zatěžuje organismus a odvádí z těla důležité minerální látky, jako je vápník, zinek nebo hořčík.[/quote]To o odvádění minerálů není ale tak úplně pravda. Jde o to, že sou na kyselinu navázaný už v obilí a tělo je prostě jen nevyužije.
Když chleba, tak kupuj třeba tenhle. Je celožitnej a z kvásku. Jak v textu píšou, žitná mouka obsahuje míň lepku a to navíc v míň škodlivý formě (sekalin místo pšeničnýho gliadinu). Kvasný procesy ho navíc rozkládaj. (OK, píšou, že tenhle lepek je neškodnej apod., ale přece nebudou psát o svých produktech něco špatnýho...)
Re: Lenuška
Pavluska píše:strach je blbá emoce, ale jestli chceš mít z plísní jen přirozený respekt, tak si něco vygoogli... Někteří léčitelé je viní i z rakoviny. I když když si představím některé své vitální příbuzné, kteří zblajzli kdeco a ten tuhý kořínek si uchovali, tak nevím. Pak už to zachraňuje asi jen silná psychika a nebo karma. ")s.arik píše:no právě, děsně moc plísní je třeba i na povrchu lecjakého ovoce ještě na stromě, takže se jich tak nějak ani nebojím, což je možná chyba.
existuju celkom pekne a logicke teorie ze rakovina su vlastne plesne
co neznamena ze su to tie co zjeme v plesnivej strave nechtiac
ale ze metabolizmus rakovinovyvh buniek a ich rozmnozovanie je take iste ako u plesni...
a rychly skok cez rozne teorie :
soda bicarbona zabija plesne, dobre sa s nou cisti a dobre sa s nou perie v pracke...
rychly skok - je niekolko lekarov co sa prestali bat a zacali liecit rakovinu sodou bicarbonou - vstrekuju ju ako roztok priamo do nadoru alebo do blizkosti
a niekdy je clovek vylieceny za 3 dni.
popijanie sody bicarb je amaterske riesenie kedze je limitovane mnozstvo a koncentracia a cos tym urobi zaludok a traviacka atd, ale je to tiez jedna z podpornych a preventicvnyvh sposobov
a niekolko skokov nazad _ babicky vzdy vedeli ze do pecenia buchiet a chleba a podobnych obilnych nafukovacich sraciek treba davat aj sodu bicarb - ktovie ci to zaroven nezabijalo aj niektore druhy nezelanych plesni ? uz v procesu peciacej a kvasiacej vyroby ?
5 2 8
Re: Lenuška
"Podle doktorky O´Connorové je i chléb důležitým zdrojem výživy. Je bohatý na bílkoviny, kyselinu listovou a železo, což jsou zrovna živiny, jichž má velká část populace nedostatek.
Čtyři plátky bílého či celozrnného chleba tak mohou ženě dodat až 1/4denní dávky bílkovin (mužům 1/5), což rozhodně není málo, a pak také důležitý vápník, který se ve slušné míře objevuje i v hladké mouce (ve 100g by mělo být až 20mg vápníku)".
Čtyři plátky bílého či celozrnného chleba tak mohou ženě dodat až 1/4denní dávky bílkovin (mužům 1/5), což rozhodně není málo, a pak také důležitý vápník, který se ve slušné míře objevuje i v hladké mouce (ve 100g by mělo být až 20mg vápníku)".
Re: Lenuška
Soda je zakladem prdopece http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyp%C5%99i ... A1%C5%A1ek.
Babky nebojovaly cilene proti rakovine, kdyz uz tak zrejme nevedomky:).
Babky nebojovaly cilene proti rakovine, kdyz uz tak zrejme nevedomky:).
- zaklinac.dan
- Příspěvky: 164
- Registrován: pon led 09, 2012 21:51
- Bydliště: na světě jsem bezdomovec
Re: Lenuška
no že bych taky něco napsal?! nechci se rozepisovat, ale lepek je zbytečné strašidlo, záleží na zpracování. nejhorší je, když chce někdo z lenosti vařit zdravě a nedovařuje. buďto syrové nebo pořádně tepelně zpracované. což znamená, že to tak dělá hodně dnešních hospodinek, různé ty zapékárny a pak různé průmyslové sušenky apd. do kterých nahází veškerý levný odpad a nějak to nahoní éčky, aby to vonělo a vypadalo.
co se týče žitného chleba (samožitný nebo s velkou převahou žita), tak v tom je minimum lepku. ohledně šárčina chleba, je to tradiční německej chleba (na název si teď nevzpomenu). ne že by se nikde na světě nedělal, ale tam se dělá doteď. je prakticky jenom pařenej. píšou tam většinou, že je pasterovanej, což nevím, co se tím myslí. každopádně tento tradiční pařený chléb se dělá ve velkých kovových formách, jsou na to takové "pece" a tam se to paří asi až dva dny. takže to je fakt jistota, že tam nic nebude. pak asi záleží i na vychladnutí a naporcování. balení zřejmě jako všude probíhá buďto v ochranné atmosféře nebo je to aspoň vakuovaný obal. ale víceméně ta trvanlivost je tedy součtem té výrobní technologie a zřejmě i kvalitního balení.
ohledně kvasnic: taky jsem byl vždy odpůrcem kvasnic, ale nedá se to brát černobíle. jednak je jich dost druhů, respektive vyšlechtěných podruhů kvasinek. také v klasickém kvásku může vzniknout cokoliv a i když to obecně prospívá trvanlivosti, celkově to nemusí být čistě pozitivní zdravotně, respektive metabolicky. proto se někdy dělá a dělalo se to tak skoro všude na světě tradičně, že se to nějakým způsobem obcházelo. samozřejmě, že průmyslové droždí je monokultura, i když se známými kmeny a účinky. na druhou stranu v kvásku může vzniknout cokoliv. čistě na kvasnicích to je buchtózní díky množství co2 a zejména etanolu. ale zase díky tomu to nádherně vykyne a to je základ dobrého propečení, který je základem dobré stravitelnosti. pokud je v kvásku převaha nějakých bakterií mléčného kvašení nebo octových bakterií nebo kdovíčeho, je to možná dobré na kyselo, ale ještě z toho nemusí být nutně dobrý chléb. proto se někdy dělá, že se do kvasového těsta přidá nakonec trošku droždí. pokud se to tak dělá uměřeně, vzniklý chléb by měl být pořád velmi dobrý. jinak žitný chléb je obecně velmi vlhký a vlahý, proto se pekl při nižších teplotách velmi dlouhou dobu (oproti pšeničnému), měl měkkou kůrku a hodně dlouho vydržel. s tím, že se jedl většinou až pozítří a později byl ještě lepší. kváskový žitný chleba, který je nedopečený a jí se brzo po upečení není dobrá věc, děsně to zasviní střeva. třeba mattioli ho obecně nepovažoval za dobrý, ale uznával, že u nás už jsou na něj lidé zvyklí a nedělá jim problémy. což bylo způsobeno asi zejména ostatní stravou, životem a podnebím apd. protože u slovanských národů byl žitný chléb hlavní, kdežto všude jinde pouze okrajový či dokonce až neznámý...
- chca nechca je to dlouhé
co se týče žitného chleba (samožitný nebo s velkou převahou žita), tak v tom je minimum lepku. ohledně šárčina chleba, je to tradiční německej chleba (na název si teď nevzpomenu). ne že by se nikde na světě nedělal, ale tam se dělá doteď. je prakticky jenom pařenej. píšou tam většinou, že je pasterovanej, což nevím, co se tím myslí. každopádně tento tradiční pařený chléb se dělá ve velkých kovových formách, jsou na to takové "pece" a tam se to paří asi až dva dny. takže to je fakt jistota, že tam nic nebude. pak asi záleží i na vychladnutí a naporcování. balení zřejmě jako všude probíhá buďto v ochranné atmosféře nebo je to aspoň vakuovaný obal. ale víceméně ta trvanlivost je tedy součtem té výrobní technologie a zřejmě i kvalitního balení.
ohledně kvasnic: taky jsem byl vždy odpůrcem kvasnic, ale nedá se to brát černobíle. jednak je jich dost druhů, respektive vyšlechtěných podruhů kvasinek. také v klasickém kvásku může vzniknout cokoliv a i když to obecně prospívá trvanlivosti, celkově to nemusí být čistě pozitivní zdravotně, respektive metabolicky. proto se někdy dělá a dělalo se to tak skoro všude na světě tradičně, že se to nějakým způsobem obcházelo. samozřejmě, že průmyslové droždí je monokultura, i když se známými kmeny a účinky. na druhou stranu v kvásku může vzniknout cokoliv. čistě na kvasnicích to je buchtózní díky množství co2 a zejména etanolu. ale zase díky tomu to nádherně vykyne a to je základ dobrého propečení, který je základem dobré stravitelnosti. pokud je v kvásku převaha nějakých bakterií mléčného kvašení nebo octových bakterií nebo kdovíčeho, je to možná dobré na kyselo, ale ještě z toho nemusí být nutně dobrý chléb. proto se někdy dělá, že se do kvasového těsta přidá nakonec trošku droždí. pokud se to tak dělá uměřeně, vzniklý chléb by měl být pořád velmi dobrý. jinak žitný chléb je obecně velmi vlhký a vlahý, proto se pekl při nižších teplotách velmi dlouhou dobu (oproti pšeničnému), měl měkkou kůrku a hodně dlouho vydržel. s tím, že se jedl většinou až pozítří a později byl ještě lepší. kváskový žitný chleba, který je nedopečený a jí se brzo po upečení není dobrá věc, děsně to zasviní střeva. třeba mattioli ho obecně nepovažoval za dobrý, ale uznával, že u nás už jsou na něj lidé zvyklí a nedělá jim problémy. což bylo způsobeno asi zejména ostatní stravou, životem a podnebím apd. protože u slovanských národů byl žitný chléb hlavní, kdežto všude jinde pouze okrajový či dokonce až neznámý...
- chca nechca je to dlouhé
"Nestojím o uznání!" Šákjamuni
- Xeelee
- Příspěvky: 47
- Registrován: sob zář 01, 2012 12:35
- Bydliště: Praha 12 – Kamýk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lenuška
Opravdu mě baví podobná vyjádření odborníků s extrémně zúženým viděním problematiky. Každej ze čtyř plátků vytěží úplně něco jinýho. Faktorů je celá řada. Kvalita chleba (délka kynutí těsta /kvásek vs droždí/, kvalitamouky, poměr druhů mouky), to jak má člověk dobrý trávení, zanesený střeva... Už jen konzumace chleba z droždí zásadně snižuje využitelnost zmíněných minerálů, protože zůstanou navázaný na kyselinu fytinovou a i tělo vitariána s ukázkově čistými střevy je bez užitku vyloučí stolicí.cepheus píše:"Podle doktorky O´Connorové je i chléb důležitým zdrojem výživy. Je bohatý na bílkoviny, kyselinu listovou a železo, což jsou zrovna živiny, jichž má velká část populace nedostatek.
Čtyři plátky bílého či celozrnného chleba tak mohou ženě dodat až 1/4denní dávky bílkovin (mužům 1/5), což rozhodně není málo, a pak také důležitý vápník, který se ve slušné míře objevuje i v hladké mouce (ve 100g by mělo být až 20mg vápníku)".
Přesně. A tím zpracováním je několikadenní kvašení těsta. Vzhledem k současný kvalitě pečiva je lepek dost velkej strašák. Pro zdravě se stravující vitariány a skorovitariány ne, ale vykládej to průměrnýmu strávníkovi a pravidelnýmu konzumentovi (často nedopečenýho) pečiva, kterýmu zaneseným a zalepeným střevem živiny víceméně bez užitku protejkaj. Proč si myslíš, že tolik vitariánů potřebuje podstatně míň živin/vitamínů/minerálů... než ostatní a často ještě píšou, že jim jich stačí čím dál míň?zaklinac.dan píše:no že bych taky něco napsal?! nechci se rozepisovat, ale lepek je zbytečné strašidlo, záleží na zpracování.
Díky za zajímavý info o paření chleba. Délka výroby vysvětluje tu dlouhou trvanlivost a jestli to dobře chápu, tak i při tomhle postupu by se mělo rozložit dost lepku i kyseliny fytinový, takže i využitelnost minerálů by měla bejt dost vysoká. Zkusím si o tom výrobním postupu najít něco víc. Zatím mám pocit, že tak nutričně využitelnej a stravitelnej jako kváskovej chleba nebude.
Porcovat nevychladlej chleba je hloupost, kterou snad žádnej výrobce nedělá a naporcování na trvanlivost kvalitního chleba nemá vliv, když nepočítám rychlejší vysoušení střídky. Pokud má kvalitní chleba dlouho vydržet, tak hlavně potřebuje dýchat. V naprosto/moc uzavřeném obalu se zapaří a dlouho nevydrží. Zároveň by ale neměl mít toho přístupu vzduchu moc, aby se nevysoušel, pokud má dýl vydržet.
Takže ano, důležitá je i kvalita obalu. U různých balených chemických chlebů se dá v obchodě krásně pozorovat, jak na vnitřku obalu kondenzuje vlhkost. Možná funguje i vakuový balení v ochranný atmosféře, ale asi ne na moc dlouho, protože v samotném chlebu je dost vzduchu i vlhkosti. Přijde mi to zbytečný, protože se stejně musí rychle dostat ke spotřebiteli. Nejde o trvanlivou potravinu, ať s ní provedeš co chceš. Kváskovej chleba nejdýl vydrží v ošatce (prodyšná) a přikrytej utěrkou (taky prodyšná, ale zabraňuje nadměrnému úniku vlhkosti). Tak vydrží načatej pěkně měkkej a bez plísní i dýl jak týden. Když si ale koupíš 1/4 chleba v igelitovém pytlíku, tak zplesniví i kváskpvej. (Mít takovej chleba v Anglii, tak nemusí hospodyňky všechno prohánět toustovačem a dělat z mrtvý hmoty naprosto mrtvou a pěkně křupavoučkou připálenou hmotu.)
S posledním odstavcem nemůžu souhlasit. Zkvašením žitný mouky a vody vznikne vždycky víceméně to samý a ve kvásku dochází k symbióze spousty kultur, který se navzájem vyživujou i zpětnovazebně regulujou. Může tam vzniknout cokoliv, ale taky to rychle zanikne. Pokud ne, tak zanikne kvásek a žádnej chleba nebude. A se stářím kvásku se kultury stávaj čím dál víc stabilní. Založit správně kvásek tak aby se nezkazil je dost náročný na podmínky. Velmi snadno se zkazí a je nepoužitelnej, když není správně vedenej a nekvasí v prostředí s vhodnou teplotou. Desítky let starý kvásky sou podstatně stabilnější, je z nich chutnější chleba a daj se mnohem hůř zničit. Stejně tak je při přípravě mnohem náchylnější ke zkažení klasický pickles než to dělaný z kefírových zrn a/nebo kefírový syrovátky, protože ty kultury už pracujou strašně dlouho.
Žitnej chleba snad nikdo nedělá nedopečenej. Návodů jak ho správně vyrobit je všude dost a ti co si ho kupujou snad ví jak má vypadat. Jakýkoliv nedopečený pečivo je humus. Problém je hlavně s pšenično-žitnými (a většinou chemickými) chleby v obchodech. Lidi je chtěj konzumovat nedopečený. Myslí si, že když je nádherně měkoučkej, voňavoučkej a s pěknou hladkou měkkou kůrčičkou, že je čerstvej (spíš čerstvě rozmraženej a dopečenej) a že tak má vypadat. A pak se diví, že někdy nevydrží ani den bez viditelný plísně... Správně upečenej pšenično-žitnej chleba má kůrku tvrdou a rozpraskanou a v jeho střídce se drží mnohem víc vlhkosti. To je taky jeden z důvodů proč vydrží tak dlouho a v poživatelný podobě. Po delší době pak bez jakýhokoliv náznaku plísně uschne.
PS: Zaklinaci, zkus text strukturovat do kratších odstavců. Dlouhý jednolitý bloky textu (3. odstavec) se dost blbě čtou.
Re: Lenuška
vacsina populacie ma chronicku otravu bielkovinami a takmer vsetci chlapi a aj dost zien maju viac zeleza ako je zdrave - teda maju tiez dlhodobu otravu zelezom
no a kyselinu listovu brat z chleba ?
no a kyselinu listovu brat z chleba ?
5 2 8
Re: Lenuška
Co to vubec vypoustim z huby na vitarianu ?:) Varakum fuj na vecne casy a nikdy jinak !rudo píše:vacsina populacie ma chronicku otravu bielkovinami a takmer vsetci chlapi a aj dost zien maju viac zeleza ako je zdrave - teda maju tiez dlhodobu otravu zelezom
no a kyselinu listovu brat z chleba ?
A co treba listovou zeleninu z podoboji ? Z chleba i z "listi" ?:)
A treba to stridat kdyz uz si nejsem jisty, ktery z autoru toho ktereho clanku je vetsi (nebo jen lip zaplaceny) trouba:).
Re: Lenuška
Abych bucovi nesvinila deník svojí fotkou, dám ji sem, Jitu.
To abys věřila, že jsem fakt TADY >:-)
Přítel mi udělal nejaktuálnější fotku, hned jak jsem se dočetla, že vyvstala pochybnost, že jsem na Maltě...
Dnes odpoledne se slunce schovalo za mraky, ale teplo je pořád a koupání skvělé. Chodíme se koupat ob záliv na krásnou kamennou kosu, kam se musí dost krkolomně slézt a pak ještě přebrodit. Lidi jsou dnes naštěstí líní, takže tam jsme obvykle sami. Nádhera, romantika, Jindro, líbilo by se ti tu. Fotku jsem dala na bretharian.eu do svého deníku, kdyby to chtěl někdo vidět... o stránku dozadu než je aktuální.
Ještě máme skoro týden, a domů se těším jedině na papoušindu. Jinak do té zimy a smogu bych nemusela...
Zítra si půjčíme kola a dáme výlet...
To abys věřila, že jsem fakt TADY >:-)
Přítel mi udělal nejaktuálnější fotku, hned jak jsem se dočetla, že vyvstala pochybnost, že jsem na Maltě...
Dnes odpoledne se slunce schovalo za mraky, ale teplo je pořád a koupání skvělé. Chodíme se koupat ob záliv na krásnou kamennou kosu, kam se musí dost krkolomně slézt a pak ještě přebrodit. Lidi jsou dnes naštěstí líní, takže tam jsme obvykle sami. Nádhera, romantika, Jindro, líbilo by se ti tu. Fotku jsem dala na bretharian.eu do svého deníku, kdyby to chtěl někdo vidět... o stránku dozadu než je aktuální.
Ještě máme skoro týden, a domů se těším jedině na papoušindu. Jinak do té zimy a smogu bych nemusela...
Zítra si půjčíme kola a dáme výlet...
- Přílohy
-
- SAM_1114.JPG
- (65.75 KiB) Staženo 1 x
Re: Lenuška
tak jsem ještě přidala fotku toho zálivu, kam se chodíme koupat. Dolů se dost špatně leze, musí se z té šedé strmé strany. Odtud by se nedalo dostat na ten kamenný výběžek, leda přeplavat. To by se zase namočily boty, takže brodíme z druhé strany...
Snad alespoň trochu chápete moje výkřiky nádhera, romantika a pod...
Snad alespoň trochu chápete moje výkřiky nádhera, romantika a pod...
- Přílohy
-
- SAM_1091.JPG (59.92 KiB) Zobrazeno 17405 x
Re: Lenuška
Krásné, ale málo zelené
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Lenuška
Krasa
Jo taky jsem se zrovna vratila od more. Dnes jsem si dala pres obed slofika a ani nevim jak jsem se tam ve snu dostala Krasna zatoka s bilym piskem a kristalove cistou vodou, a nikde nikdo...
Jo taky jsem se zrovna vratila od more. Dnes jsem si dala pres obed slofika a ani nevim jak jsem se tam ve snu dostala Krasna zatoka s bilym piskem a kristalove cistou vodou, a nikde nikdo...
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Re: Lenuška
mne se zdálo o moři včera!
Lenuško, užívej si dovolenou a nadýchej se mořského vzduchu do zásoby.
Lenuško, užívej si dovolenou a nadýchej se mořského vzduchu do zásoby.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Lenuška
Právě ty šutry a přesolená voda >:-) , to je super. Dnes jsme byli v tom zálivu z fotky úplně sami. Hnala se bouřka, takže zůstali doma i ti největší romantici, až na nás dva. Bylo úplné bezvětří, voda byla naprosto průhledná a jako zrcadlo. Nádherné plavání...rudo píše:same sutry a presolena voda
Objevili jsme asi 80m od břehu v hloubce náhrobky. Působilo to s tím temným nebem dramaticky...
Nakonec šla buřina trochu mimo a my měli překrásný zážitek... se vším všudy >:-)
Re: Lenuška
Jsem úplně nadšená z toho, jak teplo dokáže povolit šlachy a svaly. Nemůžu říct, že bych je měla zkrácené, vzhledem k tomu, že dost pravidelně cvičím jógu. Sáhnu dlaněmi na zem s napnutými koleny. Ale co dokáže to teplo, to je neuvěřitelné. Po pár dnech jsem jako hadí žena ...no, úplně ne, ale SKORO
Nikdy jsem nebyla v Praze na té józe, co se cvičí ve 40°C, protože mi to přišlo moc zhýralé, vytápět místnost, aby si mohli jogíni zacvičit v teple. Teď jsem pochopila, že to má i jiný aspekt. Dokonalé protažení...
Nikdy jsem nebyla v Praze na té józe, co se cvičí ve 40°C, protože mi to přišlo moc zhýralé, vytápět místnost, aby si mohli jogíni zacvičit v teple. Teď jsem pochopila, že to má i jiný aspekt. Dokonalé protažení...
Re: Lenuška
Bikram, pekne popisane v knizke od Tanya Zavasta : raw food and hot yogaLenuška píše:Jsem úplně nadšená z toho, jak teplo dokáže povolit šlachy a svaly. Nemůžu říct, že bych je měla zkrácené, vzhledem k tomu, že dost pravidelně cvičím jógu. Sáhnu dlaněmi na zem s napnutými koleny. Ale co dokáže to teplo, to je neuvěřitelné. Po pár dnech jsem jako hadí žena ...no, úplně ne, ale SKORO
Nikdy jsem nebyla v Praze na té józe, co se cvičí ve 40°C, protože mi to přišlo moc zhýralé, vytápět místnost, aby si mohli jogíni zacvičit v teple. Teď jsem pochopila, že to má i jiný aspekt. Dokonalé protažení...
5 2 8
Re: Lenuška
je to skoro masochismus, malinko mě děsí jak se tam všichni hromadně tak mooooc potí...ale absolovala jsem jednou (kdysi v New Yorku) a bylo to úžasný!rudo píše:Bikram, pekne popisane v knizke od Tanya Zavasta : raw food and hot yogaLenuška píše:Jsem úplně nadšená z toho, jak teplo dokáže povolit šlachy a svaly. Nemůžu říct, že bych je měla zkrácené, vzhledem k tomu, že dost pravidelně cvičím jógu. Sáhnu dlaněmi na zem s napnutými koleny. Ale co dokáže to teplo, to je neuvěřitelné. Po pár dnech jsem jako hadí žena ...no, úplně ne, ale SKORO
Nikdy jsem nebyla v Praze na té józe, co se cvičí ve 40°C, protože mi to přišlo moc zhýralé, vytápět místnost, aby si mohli jogíni zacvičit v teple. Teď jsem pochopila, že to má i jiný aspekt. Dokonalé protažení...
Tobě, Vodnáři,
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
Re: Lenuška
Opravdu lepší koupání jsem nezažila. Moře klidné jako lesní jezero, nikde nikdo, v dálce burácí hromy...
Na další fotce je soutěska, kterou se musíme spouštět dolů. není úplně vidět, jak je to strmé, málokdo tam vleze...
Tyhle okamžiky si nahrávám do hlavy, a v zimě pouštím při relaxaci...
Na další fotce je soutěska, kterou se musíme spouštět dolů. není úplně vidět, jak je to strmé, málokdo tam vleze...
Tyhle okamžiky si nahrávám do hlavy, a v zimě pouštím při relaxaci...
- Přílohy
-
- SAM_1127.JPG (42.56 KiB) Zobrazeno 17244 x
-
- SAM_1124.JPG (51.71 KiB) Zobrazeno 17244 x
Re: Lenuška
ano, to je nádhera. Já mám v teplém klimatu i krásný půběh menstruace, jak je člověk uvolněný, prohřátý. ")Lenuška píše: Jsem úplně nadšená z toho, jak teplo dokáže povolit šlachy a svaly.
Hezké fotky, hned bych na chvilku měnila - beru zpět větu o málo zelené přírodě. Moře by to vynahradilo...
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Lenuška
no jak jinak , rudi, viď ...krajina tě nezajímárudo píše:pekny uterak
Tobě, Vodnáři,
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
Re: Lenuška
more som uz videljitulinda píše:no jak jinak , rudi, viď ...krajina tě nezajímárudo píše:pekny uterak
5 2 8
Re: Lenuška
rudo píše: more som uz videl
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Lenuška
Opravdu tu zeleň moře vynahradí, Pavluško je to nádhera...Pavluska píše:Krásné, ale málo zelené
V noci byla velká bouřka a průtrž, takže sestup dolů do zálivu byl po srázu nemožný. Obešli jsme celý ten ostroh až na špičku, slezli dolů po kamenech k moři, já se svlékla a na kamenný výběžek doplavala. Martin se obětoval a plahočil se po kamenitém břehu s batohem a mým oblečením. Užili jsme si nádherné koupání a mávali nahoru na lidi, kteří se báli dolů, protože to klouzalo >:-) Zpět jsem zase plavala, ale táhlo to ven na moře, tak jsem se trochu víc namakala...
Můj jídelníček tady byl jiný než obvykle:
Ke snídani 3-4dl pomerančovogrepové šťávy
Po chvíli 1cm tlustý kroužek ananasu+hroznové víno - 22 kuliček /dnes jsem to spočítala/
Odpoledne 3 blumy
Později odpoledne 18 mandlí /taky dnes spočítala/
Večer bude banán nebo pomeranč
A určitě deci červeného
Během dne půl litru zeleného čaje a spousty vody
Jinak doma piju hlavně zeleninové šťávy a mixovaná máčená semena s vysokým obsahem vápníku a ovoci moc nedám. Leda v létě, když je na zahradě, a na podzim hroznové víno a burčas. Ale nepřeháním
Re: Lenuška
Snad se netopíš!Lenuška píše:...a spousty vody
Re: Lenuška
božínku!!to je tedy téměř mikrofúd!!!!!!!!! bych asi pomalu zmizela s takovými mini porcemiLenuška píše:Opravdu tu zeleň moře vynahradí, Pavluško je to nádhera...Pavluska píše:Krásné, ale málo zelené
V noci byla velká bouřka a průtrž, takže sestup dolů do zálivu byl po srázu nemožný. Obešli jsme celý ten ostroh až na špičku, slezli dolů po kamenech k moři, já se svlékla a na kamenný výběžek doplavala. Martin se obětoval a plahočil se po kamenitém břehu s batohem a mým oblečením. Užili jsme si nádherné koupání a mávali nahoru na lidi, kteří se báli dolů, protože to klouzalo >:-) Zpět jsem zase plavala, ale táhlo to ven na moře, tak jsem se trochu víc namakala...
Můj jídelníček tady byl jiný než obvykle:
Ke snídani 3-4dl pomerančovogrepové šťávy
Po chvíli 1cm tlustý kroužek ananasu+hroznové víno - 22 kuliček /dnes jsem to spočítala/
Odpoledne 3 blumy
Později odpoledne 18 mandlí /taky dnes spočítala/
Večer bude banán nebo pomeranč
A určitě deci červeného
Během dne půl litru zeleného čaje a spousty vody
Jinak doma piju hlavně zeleninové šťávy a mixovaná máčená semena s vysokým obsahem vápníku a ovoci moc nedám. Leda v létě, když je na zahradě, a na podzim hroznové víno a burčas. Ale nepřeháním
Tobě, Vodnáři,
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
Re: Lenuška
morska voda je dost slana na sanku ?Panda píše:Snad se netopíš!Lenuška píše:...a spousty vody
5 2 8
Re: Lenuška
o šance ani ň !! jen vzpomínka na minulou nepovedenou a mám husí kůži!!rudo píše:morska voda je dost slana na sanku ?Panda píše:Snad se netopíš!Lenuška píše:...a spousty vody
spolehlivě mě protáhne tobolka yuccy (šaratice na mě nezabírá!!!)
Tobě, Vodnáři,
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Lenuška
Lenuška píše:22 kuliček /dnes jsem to spočítala/
Když jsem ukázněn, sním tak polovic uvedeného množství. Třeba v pondělí na procházečce jsem nezmínil svůj celodenní jídelníček: 65 bobulek vína + 1 banán + 1,5l destilky. Snězeno ve 14:30, krom vody, kterou jsem popíjel průběžně (a částečně i vylil, abych si flašku naplnil z horského pramenu na Čeladné u kapličky).jitulinda píše:božínku!!to je tedy téměř mikrofúd!!!!!!!!! bych asi pomalu zmizela s takovými mini porcemi
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Lenuška
Fiona píše:Hugo a to tak fungujes normalne nebo v depce?
no já bych měla depku z toho ...ale ne, výžně, každý to má prostě jinak !
Tobě, Vodnáři,
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
Re: Lenuška
supéééééééér,
já chci taky
tak vypadat
stačí si koupit papuchalka?
já chci taky
tak vypadat
stačí si koupit papuchalka?
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Lenuška
Depku dlouhodobě nemám na skladě a momentáně dodavatel neví o přesném datu dodání ... >:-)jitulinda píše:Fiona píše:Hugo a to tak fungujes normalne nebo v depce?
no já bych měla depku z toho ...ale ne, výžně, každý to má prostě jinak !
Ukázněností myslím, že prostě nezblajznu najednou dvou a půl kilovej piel de sapo, jako třeba před chvílí. Taky kdo by se s ním po horách tahal, že?
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Lenuška
No Buci, v Tvym pripade nejmin deset, abys vypadal jako baba . V mym ani nemluvim:).buc11 píše:supéééééééér,
já chci taky
tak vypadat
stačí si koupit papuchalka?
Re: Lenuška
Papuchalka je zbytečně drahá buci, transgenderovou operaci plně hradí pojišťovna.buc11 píše:supéééééééér,
já chci taky
tak vypadat
stačí si koupit papuchalka?
Re: Lenuška
Trochu více cudného oblečení, trochu méně živočišné vzrušivosti, mějte ohledy na nás askety děkuji.Lenuška píše:Abych bucovi nesvinila deník svojí fotkou, dám ji sem, Jitu.
Re: Lenuška
ááále, buci, určitě jsi rád, že jsi muskejbuc11 píše:supéééééééér,
já chci taky
tak vypadat
stačí si koupit papuchalka?
rudo, slanou vodu z moře jsem polykala jen jednou, když jsem přeplavávala poměrně dost dlouhou trasu. Nebyla to jen šanka na divoko, ale taky nepřetržitá néti, jelikož byly dost vlny ...ta zázvorová limonáda nebude nic pro tebe, kvasí se totiž podobně jako kombucha, s cukrem
Ale tady je návod:
5 dílů strouhaného zázvoru-neloupaného, NEMYTÉHO!!!-na slupce jsou bakterie, díky kterým to samovolně kvasí
20 dílů cukru
75 dílů převařené vlažné vody
vše do vyvařené sklenice, uzavřít mikrokreténem na gumičku, nechat v teple kvasit. asi po 10 dnech je hotovo...přecedit a slít do čisté nádoby a dát do lednice.
Že to dokvasilo poznáš podle toho, že už to nebublá. Já ji ještě ředím vodou, přítel rád tu silnou. Dobré je to i s citronem nebo čerstvými bylinkami podle chuti...
Už jsem se vrátila domů. Ještě včera jsem se koupala a slunila, dnes jsem vláčela ovozel z tržnice ve sněhu.
To si tady ze mně děláte srandu nebo co? Takové počasí, měla jsem tam zůstat...hotel nebyl plný, letadlo se dá přebukvit, co mi bránilo???
Popravdě papoušek už se nám po té potvůrce stýskalo... Užili jsme si bouřlivé přivítání, teď nás pořád sleduje, jestli zase někam neodjedeme >:-)
Našťavila jsem hned litr a půl zeleninové mix šťávy, nalili jsme to do sebe snad za 5 minut. Se šťavením se nějak nemůžu zastavit, asi jsem už měla absťák >:-)
Re: Lenuška
Jejda, tak to se omlouvám...Zdeníno píše:Trochu více cudného oblečení, trochu méně živočišné vzrušivosti, mějte ohledy na nás askety děkuji.Lenuška píše:Abych bucovi nesvinila deník svojí fotkou, dám ji sem, Jitu.
Chtěla jsem těmi fotkami přiblížit tu atmosféru, jak je tam nádherně. Že jsme v zálivu sami, rozehřátý kámen pod nohama, moře připravené kdykoliv tě obejmout.....
A taky vím, že inspiruju mladší holčiny, že stojí za to se o sebe starat, a že letitá vitariánka může vypadat líp než většinová populace v témže věku.
Re: Lenuška
no to si piš...kdybys viděla i ty holky co chodí k nám na základku....!!Lenuška píše:Jejda, tak to se omlouvám...Zdeníno píše:Trochu více cudného oblečení, trochu méně živočišné vzrušivosti, mějte ohledy na nás askety děkuji.Lenuška píše:Abych bucovi nesvinila deník svojí fotkou, dám ji sem, Jitu.
Chtěla jsem těmi fotkami přiblížit tu atmosféru, jak je tam nádherně. Že jsme v zálivu sami, rozehřátý kámen pod nohama, moře připravené kdykoliv tě obejmout.....
A taky vím, že inspiruju mladší holčiny, že stojí za to se o sebe starat, a že letitá vitariánka může vypadat líp než většinová populace v témže věku.
Tobě, Vodnáři,
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
dávám představu budoucnosti, aby mohli lidé vidět jiné možnosti. Poznáš bolest samoty, protože ti nedovolím, abys zosobňoval moji lásku. Ale proto, že lidem ukážeš nové možnosti, dostaneš dar svobody, aby jsi s její pomocí mohl sloužit lidem.
Re: Lenuška
No dobrá. Vždyť ale moře tě může objímat i ve vší počestnosti.Lenuška píše:Jejda, tak to se omlouvám...
Chtěla jsem těmi fotkami přiblížit tu atmosféru, jak je tam nádherně. Že jsme v zálivu sami, rozehřátý kámen pod nohama, moře připravené kdykoliv tě obejmout.....
http://www.vagabondjourney.com/2009-1/0 ... imming.JPG
Re: Lenuška
Ale prozradím Ti tajemství. Muže nejvíce přitahuje nikoli dívka odhalená, ale dívka v závoji.
Re: Lenuška
Zdendo, Lenuška tam byla jen s přítelem, byli tam sami... tak proč se halit... asi se už nazí někdy viděli.Zdeníno píše:No dobrá. Vždyť ale moře tě může objímat i ve vší počestnosti.Lenuška píše:Jejda, tak to se omlouvám...
Chtěla jsem těmi fotkami přiblížit tu atmosféru, jak je tam nádherně. Že jsme v zálivu sami, rozehřátý kámen pod nohama, moře připravené kdykoliv tě obejmout.....
http://www.vagabondjourney.com/2009-1/0 ... imming.JPG
Ale druhá fotka co jsi sem dal je krásná. Nádherné oči sladěné se šátkem.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"