chatelle
Moderátor: hugo
Re: chatelle
presne, prenesla bych pozornost na cokoliv jineho nez na jidlo, aby v tom nevideli problem. brat jidlo jako vedlejsi zalezitost, prednejsi je skola a soustredenost atd. jestli jsem jedla? a co jsem jedla? jasne, neco jsem si zobla, no ale dnes jsem vypocitala dva priklady na parametricky rovnice.
Re: chatelle
losos je PMN lepší než rohlik, ale lepší na syrovo jak tatarák, dělal sem ho děckám, ale bylo to hnusný, ale jim to chutnalochatelle píše:ano, tohle nevysvetlim. budou si stejne rikat, ze jsem proste magor a ze takovou stravou se zhuntuju apod. takze mi nezbyva nic jineho nez vymluvy. ale normalne obedy uz nejim, akorat ten losos, tata ho koupil v makru cerstveho, vsude se pise, jak jsou ryby zdrave apod., takze to jsem nemohla odmitnout.... jinak chut na varene ve me nevyvolal, ten tuk mi byl docela odporny, zapila jsem to cajem a na jinak pokracovala na vita.Panda píše:Myslím že s vysvětlováním moc neuspěješ, to nevysvětlíš aby to rodiče respektovali a spíš by to skončilo u hádky. Spíš by se mi zdálo schůdnější používat jiné výmluvy na alespoň minimalizaci nejhorších škodlivin jako je třeba maso, vymluvit se že na tohle jídlo zrovna nemáš chuť a po tamtom že Ti nebývá moc dobře - např. aby jsi dosáhla jen symbolické malé porce bez masa (nebo bezmasá vegetariánská jídla). Jen bohužel budeš muset asi počítat s tím že vařená jídla Ti budou vyvolávat další chutě na vařené.chatelle píše:...obhajoba, ze pecene maso uz moc cennych latek neobsahuje,...
Re: chatelle
chatelle píše:pohanku si obcas namocim a rano si ji zmixuju s bananem
Taky bych pohanku rád občas dal. Když jsem ji testnul, dost mi chutnala, tak ani nevím, proč ji zanedbávám. Nejspíš proto, že nevím, jak ji klíčit, takže blbá otázka: Chatelle, Sumicko, klíčíte pohanko loupanou nebo neloupanou? Odhaduju, že se ptám hloupě a neloupaná se klíčit nedá... nevím... jenže neloupaná má tak tvrdou slupku a co s ní? Takže jediné, co jsem zkoušel, namočit (stačí na půlhoďku) loupanou pohanku a dobrota hotova, ale chutná mi i loupaná nemáčená, pěkně to křupe.Sumicka píše:taky jsem chleba řešila pohankou a hodně mi to pomáhalo. Dneska nevím moc mě to neláká. Pohanku jsem klíčila, ale je lepší, když ty klíčky nejsou moc velké. Mě nejvíc chutnala 2.den klíčení, namixovaná s trochou oleje a mírně osolená
Re: chatelle
v jidle me nikdo nekontroluje, je mi 23 ale obcas, kdyz se prinese domu neco "dobryho" rozumej srnci, kanci nebo jina zverina, nebo kuprikladu nejaka ta cesrtva ryba z makra, tak si tata mysli, ze dones domu poklad a vsichni ho budem vdecne jist jinak me teda nikdo do niceho nenuti, mamka je spokojena, uz mi nemusi kupovat zadne jidlo, chodim si ovozel kupovat samaSweetie píše:presne, prenesla bych pozornost na cokoliv jineho nez na jidlo, aby v tom nevideli problem. brat jidlo jako vedlejsi zalezitost, prednejsi je skola a soustredenost atd. jestli jsem jedla? a co jsem jedla? jasne, neco jsem si zobla, no ale dnes jsem vypocitala dva priklady na parametricky rovnice.
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
taky myslim, ze cerstva ryba je mensi zlo, nez nejaky prumyslovy vyrobek, ale syrove maso bych asi nepozrela, takze radeji vubecbuc11 píše: losos je PMN lepší než rohlik, ale lepší na syrovo jak tatarák, dělal sem ho děckám, ale bylo to hnusný, ale jim to chutnalo
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Jindro, asi tipujes, ze ja neklicim, kdyz jsem se ptala i na to zito >:-) Normalne loupanou vecer namocim a rano trochu pomixuju a do toho ten banan a chutna to dobre, i kdyz ja tam vetsinou pridam vse mozne, ruzne vlocky, seminka a tak Vice to (zatim) neresim, ale taky by me zajimalo, jak to naklicene asi chutna..Jindra píše: Chatelle, Sumicko, klíčíte pohanko loupanou nebo neloupanou?
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Občas klíčím loupanou pohanku - sice to jde, ale 1) vzejde jenom část, 2) musí se několikrát denně důkladně proplachovat jinak je z toho zkvašené bláto, 3) stejně to stále chutná jak mokrá mouka, takže pro mě neuspokojivé.
Re: chatelle
a proč? jakej je mezi tím rozdíl, v krajním případě si ho můžeš zabítchatelle píše:taky myslim, ze cerstva ryba je mensi zlo, nez nejaky prumyslovy vyrobek, ale syrove maso bych asi nepozrela, takze radeji vubecbuc11 píše: losos je PMN lepší než rohlik, ale lepší na syrovo jak tatarák, dělal sem ho děckám, ale bylo to hnusný, ale jim to chutnalo
Re: chatelle
třeba například chu't? ta je teda dost odlišnábuc11 píše:a proč? jakej je mezi tím rozdíl, v krajním případě si ho můžeš zabítchatelle píše:taky myslim, ze cerstva ryba je mensi zlo, nez nejaky prumyslovy vyrobek, ale syrove maso bych asi nepozrela, takze radeji vubecbuc11 píše: losos je PMN lepší než rohlik, ale lepší na syrovo jak tatarák, dělal sem ho děckám, ale bylo to hnusný, ale jim to chutnalo
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
aha, a smažený ti to chutná?
tatarák dyž je správně udělanej tak se nepozná že to je syrový
stejně se totiž v obou případech pojídá kvůli chuti jen to koření
tatarák dyž je správně udělanej tak se nepozná že to je syrový
stejně se totiž v obou případech pojídá kvůli chuti jen to koření
Re: chatelle
JJ, plan je, co nejdrive po statnicich mizim jj, nebudu to hrotit, uz tak jim o 100% lip nez jeste pred dvema tydny, tak se nebudu stresovat, kdyz snim obcas neco cooked a kdyz uz to jim, tak si to vychutnam, proc s odporem jinak valim ovoce a zeleninku a citim se uzasnePavluška píše:tak už je plán? To je dobře. Asi bych si do té doby taky trochu šetřila nervy, budeš je potřebovat při závěru školy. Jez na co máš chuť a na co ne, tak se klidně vymluv na školu, že máš plnou hlavu toho, že ani nemáš hlad/chuť na něco. No a nejez něco s odporem, to nepřinese nic dobrého.chatelle píše:protoze se za par mesicu budu stehovat a pak uz budu mit pokoj...
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Trefné, trefné!!! U kolika dalších jídel tohle platí! Kolik jídel by dneska vařácký lidi nejedli, kdyby je neměli nasolený nakořeněný naomáčkovaný nadressingovaný atd.buc11 píše:stejně se totiž v obou případech pojídá kvůli chuti jen to koření
Re: chatelle
smazeny nejim odkjakziva, ale peceny na vode mi to docela chutna, ale mit to nemusim, drive jsem nad tim nepremyslela, jedla jsem to, protoze to proste bylo a konec, no to je hruza, jako ovce fakt maso mi vubec neschazi, takze pokud to nebude vylozene nutne vyzadovat nejaka spolecenska udalost, tak si ho jen tak od sebe nedam, ani ten "klasicky" tatarak jsem v zivote neokusilabuc11 píše:aha, a smažený ti to chutná?
tatarák dyž je správně udělanej tak se nepozná že to je syrový
stejně se totiž v obou případech pojídá kvůli chuti jen to koření
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
a co sardinky?chatelle píše:smazeny nejim odkjakziva, ale peceny na vode mi to docela chutna, ale mit to nemusim, drive jsem nad tim nepremyslela, jedla jsem to, protoze to proste bylo a konec, no to je hruza, jako ovce fakt maso mi vubec neschazi, takze pokud to nebude vylozene nutne vyzadovat nejaka spolecenska udalost, tak si ho jen tak od sebe nedam, ani ten "klasicky" tatarak jsem v zivote neokusilabuc11 píše:aha, a smažený ti to chutná?
tatarák dyž je správně udělanej tak se nepozná že to je syrový
stejně se totiž v obou případech pojídá kvůli chuti jen to koření
to je PMN taky lepší než rohlik
Re: chatelle
jooo to ja muzu, i tunaka, ale bez chleba bych to asi nezvladla, takze vubec. a buci, ty jis ryby?buc11 píše:a co sardinky?chatelle píše:smazeny nejim odkjakziva, ale peceny na vode mi to docela chutna, ale mit to nemusim, drive jsem nad tim nepremyslela, jedla jsem to, protoze to proste bylo a konec, no to je hruza, jako ovce fakt maso mi vubec neschazi, takze pokud to nebude vylozene nutne vyzadovat nejaka spolecenska udalost, tak si ho jen tak od sebe nedam, ani ten "klasicky" tatarak jsem v zivote neokusilabuc11 píše:aha, a smažený ti to chutná?
tatarák dyž je správně udělanej tak se nepozná že to je syrový
stejně se totiž v obou případech pojídá kvůli chuti jen to koření
to je PMN taky lepší než rohlik
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Když tady probíráte ty ryby, to já teda souhlasím s Jardou, kterej psal: "Ryby a jiné mořské potvory jsou bezkonkurenčně nejlepším zdrojem jedů, jako je rtuť, kadmium, arzén, olovo a mnoho dalších". Když jsem viděl nebo četl pár reportáží o kvalitě mořských vod a co milionů tun tam člověk vyváží... no tfuj, to se za nás, člověčinu, stydím, že se k přírodě takhle chováme.
Re: chatelle
ne, proč?chatelle píše: a co sardinky?
to je PMN taky lepší než rohlik
jooo to ja muzu, i tunaka, ale bez chleba bych to asi nezvladla, takze vubec. a buci, ty jis ryby?
Re: chatelle
jen tak to vyznelo ze i jobuc11 píše:ne, proč?chatelle píše: a co sardinky?
to je PMN taky lepší než rohlik
jooo to ja muzu, i tunaka, ale bez chleba bych to asi nezvladla, takze vubec. a buci, ty jis ryby?
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
no proste lidi vsechno zamorili a zajedovali co mohli, a tak uplne znehodnotili - receno hodne laicky, takze se toho uz asi moc jist neda a to ovozel hlavne v zime asi taky neni hyper zdrave jidlo, ale nic lepsiho ke koupi neni... takhle to nejak vidim jaJindra píše:Když tady probíráte ty ryby, to já teda souhlasím s Jardou, kterej psal: "Ryby a jiné mořské potvory jsou bezkonkurenčně nejlepším zdrojem jedů, jako je rtuť, kadmium, arzén, olovo a mnoho dalších". Když jsem viděl nebo četl pár reportáží o kvalitě mořských vod a co milionů tun tam člověk vyváží... no tfuj, to se za nás, člověčinu, stydím, že se k přírodě takhle chováme.
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
no, ryby se chovaj uměle už i v relativně čistej voděchatelle píše:no proste lidi vsechno zamorili a zajedovali co mohli, a tak uplne znehodnotili - receno hodne laicky, takze se toho uz asi moc jist neda a to ovozel hlavne v zime asi taky neni hyper zdrave jidlo, ale nic lepsiho ke koupi neni... takhle to nejak vidim jaJindra píše:Když tady probíráte ty ryby, to já teda souhlasím s Jardou, kterej psal: "Ryby a jiné mořské potvory jsou bezkonkurenčně nejlepším zdrojem jedů, jako je rtuť, kadmium, arzén, olovo a mnoho dalších". Když jsem viděl nebo četl pár reportáží o kvalitě mořských vod a co milionů tun tam člověk vyváží... no tfuj, to se za nás, člověčinu, stydím, že se k přírodě takhle chováme.
já mám sardinky taky rád ale vitariánská mysl je nesnese
Re: chatelle
OMG. tak dneska ulet jako mraky, rano babovka, vecer jsem ujela na grahamce s maslem a pres den nejaka ta cokolada, no tak to neni strava vyvolenych, beee cim vice nad tim premyslim, tim vice chybuji, nejlepsi teda bude nad tim nepremyslet vubec a nechat se prekvapit. nejhorsi jsou ocni vjemy, kdyz to vidim, tak dostanu chut, kdyby to tady nebylo, vubec by me to nenapadlo, ale to je alibismus, tak doufam, ze zitra prinesu pozitivnejsi zapis
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
věřím na sílu myšlenek a to i v tom smyslu, že se když si něco zakazuješ, tak stejně vynakládáš myšlenku na to dané jídlo. Čert vem, že v negativním smyslu - stejně se ta myšlenka týká konktrétního jídla. Takže mi přijde lepší se prostě těšit na něco oblíbeného syrového. V zimě trochu těžké, vím vím.
Já se dneska zakousla do 2 sezamových tyček čistě pro připomínku léta. Požitek, ale trávení se vzteká už několik hodin. Ufuf, ještě že mám nakoupena kila ovozelu a zítra se těším na něj.
Já se dneska zakousla do 2 sezamových tyček čistě pro připomínku léta. Požitek, ale trávení se vzteká už několik hodin. Ufuf, ještě že mám nakoupena kila ovozelu a zítra se těším na něj.
Bože, dej mi sílu, abych změnil to, co změnit můžu.
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
Re: chatelle
Já klíčím loupanou bio pohanku, ale už jsem ji neměla několik měsíců. Vždycky mi vzešla všechna a nekvasila. Používám na klíčení jak misky, tak ze začátku i sítko, nebo jen talířek. Musí se to trochu proprat. Naklíčená pohanka není tolik moučná, ale pokud se to přežene (velké klíčky a nazelenalá zrníčka) tak má tendenci lehce hořknout.Jindra píše:chatelle píše:pohanku si obcas namocim a rano si ji zmixuju s bananemTaky bych pohanku rád občas dal. Když jsem ji testnul, dost mi chutnala, tak ani nevím, proč ji zanedbávám. Nejspíš proto, že nevím, jak ji klíčit, takže blbá otázka: Chatelle, Sumicko, klíčíte pohanko loupanou nebo neloupanou? Odhaduju, že se ptám hloupě a neloupaná se klíčit nedá... nevím... jenže neloupaná má tak tvrdou slupku a co s ní? Takže jediné, co jsem zkoušel, namočit (stačí na půlhoďku) loupanou pohanku a dobrota hotova, ale chutná mi i loupaná nemáčená, pěkně to křupe.Sumicka píše:taky jsem chleba řešila pohankou a hodně mi to pomáhalo. Dneska nevím moc mě to neláká. Pohanku jsem klíčila, ale je lepší, když ty klíčky nejsou moc velké. Mě nejvíc chutnala 2.den klíčení, namixovaná s trochou oleje a mírně osolená
No jo přes léto hodně ovozelu, krásně čerstvého a šťavnatého, tak proč cpát zrní. Teď přes zimu spíš, možná to zase zkusím, uvidím jak mi to bude chutnat.
Nejhorší je srážka s blbcem, učitel to přece musí vědět!
Re: chatelle
Pavluška má pravdu je lepší těšit se na nějaký dobrý ovozel, než přemýšlet co nesmím, taky mě to podvědomě došlo a pomohlo mi to překonat chutě.
To půjde, ono se to poddá, excesy asi musí proběhnout tak jak u každé závislosti, kterou se člověk snaží odbourat. Taky je fajn číst si knížky o vita, posiluje to odhodlání.
Drž se, jedeš dobře
To půjde, ono se to poddá, excesy asi musí proběhnout tak jak u každé závislosti, kterou se člověk snaží odbourat. Taky je fajn číst si knížky o vita, posiluje to odhodlání.
Drž se, jedeš dobře
Nejhorší je srážka s blbcem, učitel to přece musí vědět!
Re: chatelle
nj, to je tim, ze jak si dam jen trosku varackeho jidla, uz to jede. spousta lidi to tady psalo, ale ja si to holt musim vyzkouset na vlastni kuzi, uletet a jit dal ale to je asi lidske, k dokonalosti mam daleko a tak si ty ulety musim proste prozit >:-)
koupila jsem si dnes medovy melounek, tak uz se na nej zitra tesim
koupila jsem si dnes medovy melounek, tak uz se na nej zitra tesim
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Ahoj
Pekny denicek
Vydrz, stoji to za to
Pekny denicek
Vydrz, stoji to za to
Kdo stojí mezi člověkem a Bohem? Kuchařka
“Nejsme šťastní, protože se nám daří, ale daří se nám, protože jsme šťastní.”
“Nejsme šťastní, protože se nám daří, ale daří se nám, protože jsme šťastní.”
Re: chatelle
dekuji za povzbuzeni, to ted potrebuju nejvic >:-)dgm píše:Ahoj
Pekny denicek
Vydrz, stoji to za to
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
kdyz jsme se jali pect krutu, trvala jsem na neosoleni, at si ji dosoli na taliri, bylo mi receno, ze neokoreneny mu to nechutna. tak jsem aspon namitla to co se ode me ocekavalo.Jindra píše:Trefné, trefné!!! U kolika dalších jídel tohle platí! Kolik jídel by dneska vařácký lidi nejedli, kdyby je neměli nasolený nakořeněný naomáčkovaný nadressingovaný atd.buc11 píše:stejně se totiž v obou případech pojídá kvůli chuti jen to koření
Re: chatelle
mne syrovy lososi nebo tunaci maso chutna vylozene pro svou chut. jako carpaccio na platky bez niceho. ale nekdy se mi nad tim zvedne zaludek.chatelle píše:taky myslim, ze cerstva ryba je mensi zlo, nez nejaky prumyslovy vyrobek, ale syrove maso bych asi nepozrela, takze radeji vubecbuc11 píše: losos je PMN lepší než rohlik, ale lepší na syrovo jak tatarák, dělal sem ho děckám, ale bylo to hnusný, ale jim to chutnalo
Re: chatelle
tunaka miluju, jen ted se ho na chvili vzdam, teprve zacinam, tak se snazim jist co nejvic ty ovozel ale je fakt, ze pokud bych ho nezajidala chlebem, tak se mi asi taky zvedne kufrSweetie píše:mne syrovy lososi nebo tunaci maso chutna vylozene pro svou chut. jako carpaccio na platky bez niceho. ale nekdy se mi nad tim zvedne zaludek.chatelle píše:taky myslim, ze cerstva ryba je mensi zlo, nez nejaky prumyslovy vyrobek, ale syrove maso bych asi nepozrela, takze radeji vubecbuc11 píše: losos je PMN lepší než rohlik, ale lepší na syrovo jak tatarák, dělal sem ho děckám, ale bylo to hnusný, ale jim to chutnalo
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
:-)
taak dnesek se poved. celkove docela malo jidla, jen trochu zrni, dva banany, mandarinka, jabko, ted jim trochu zeleninky a teda jeden mensi ulet, sestrenice dotahla bezlepkovy bezcukrovy kolac, tak jsem si dala no. ale jen kousek a navic po nem neprisla zravost na vsechno varacke, takze jsem se sebou dnes spokojena
dotaz pro dlouhodobe vitariany, asi tady byla o tom jinde rec, ale kdy se asi dostavi takova ta mensi potreba spanku? ted by se mi to docela hodilo
dotaz pro dlouhodobe vitariany, asi tady byla o tom jinde rec, ale kdy se asi dostavi takova ta mensi potreba spanku? ted by se mi to docela hodilo
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
mira píše:Po šichtě na pile, ale už v poledne.
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: :-)
-dlhodoby vitarian nie som sice, ale prislo to tak po mesiaci-dvoch a aj napriek uletom to viac-menej trva doterazchatelle píše:dotaz pro dlouhodobe vitariany, asi tady byla o tom jinde rec, ale kdy se asi dostavi takova ta mensi potreba spanku? ted by se mi to docela hodilo
I gotta ruin my life on my own
Re: :-)
vdaka, mam dalsi motivaciu vydrzatbstrd píše:-dlhodoby vitarian nie som sice, ale prislo to tak po mesiaci-dvoch a aj napriek uletom to viac-menej trva doterazchatelle píše:dotaz pro dlouhodobe vitariany, asi tady byla o tom jinde rec, ale kdy se asi dostavi takova ta mensi potreba spanku? ted by se mi to docela hodilo
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
taak mam za sebou prvni opravdu vita den, temer 100%, jedine kakao jsem si jeste nebyla schopna poridit raw, ale diky nemu jsem dnes prezila bez peciva a cokolady. 3 banany, javorovy sirup a kopec kakaa to zachranily nic moc, ale na odvykacku snad dobryy
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Gratulace! šikulka, kakao to už se snad ani nedá považovat za problém, teda pokud nebylo v mlíku
Nejhorší je srážka s blbcem, učitel to přece musí vědět!
Re: chatelle
ne ne zadne mliko po 10 dnech bez mlika jsem se zbavila chronickeho posmrkavani, takze mliko uz me nelaka!Sumicka píše:Gratulace! šikulka, kakao to už se snad ani nedá považovat za problém, teda pokud nebylo v mlíku
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Taak tyden na svem denicku nebudu, jedu do Beskyd na chatu hezky se ucit v klidu na statnice, bez civilizace a internetu Pravy vita tyden. Nakoupim ovozel, vezmu naky orechy a na tom musim prezit, takze to bez peciva proste budu muset zvladnout, ale kakao teda beru s sebou
Tak se tu mejte vitariani a hezky vikend
Tak se tu mejte vitariani a hezky vikend
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Drzim palce, priprava na statnice bola fuska, tak nech sa Ti to do hlavicky sype samo a polahky.
Napis potom report, ako si prezila ten tyzden.
Napis potom report, ako si prezila ten tyzden.
Re: chatelle
ahoj tak uz jsem zpatky, prirody jsem si moc neuzila, jednou na snowboardu a jednou v lese a pak jen hory uceni docela stres a mirne deprese z nestihani. vita se mi zpocatku darilo, pak jsem zase ulitavala na pecivu taky pecivo nahrazuju orechama, tak asi orechy vyradim, sakra no takhle jsem to nechtela, ale mam 12 dnu do statnic a nervy na pochodu, neni to moc idealni doba na prechod na vita na druhou stranu, to ze jsem nebo se snazim byt na vita mi pomaha dost, protoze pri uceni neusinam ani nepada unava, takze i pres ulety urcite plus! jinak jsem se dostala ke svym vysledkum rozboru krve, kterou mi brali pred vanoci, byla to katastrofa, zdesila jsem se a dokonce mi pan bily plast predepsal leky, ale brat je nebudu no ta zmena prisla za 5 minut dvanact docela, zitra se rozepisu, ted zas zpet k uceniSamira píše:Drzim palce, priprava na statnice bola fuska, tak nech sa Ti to do hlavicky sype samo a polahky.
Napis potom report, ako si prezila ten tyzden.
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
nestresuj.
Bože, dej mi sílu, abych změnil to, co změnit můžu.
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
Re: chatelle
Ja som pred statnicami bola v takych stresoch, ze som do zaludka dokazala dostat len banan a mlieko. Nic ine. Ked som konecne odstatnicovala a "normalne" sa najedla, prekvilila som celu noc na wecku s prirucnym kyblom
Teraz si vyries skolu a netrap si hlavicku s tym, ze chrumnes sem-tam pecivko. Aj tak si maly uzasnak, ako sa snazis.
Ake zle krvne testy? Mame sa o Teba bat, ci ako?
Teraz si vyries skolu a netrap si hlavicku s tym, ze chrumnes sem-tam pecivko. Aj tak si maly uzasnak, ako sa snazis.
Ake zle krvne testy? Mame sa o Teba bat, ci ako?
Re: chatelle
jj, nebudu resit jestli jsem si dala kousek chleba nebo ne. ale dneska na to ani nemyslim a na jidlo neni pomysleni, asi uz zacala ty prave stresy! ani nebudu mit cas nakupovat a tak mozna hodim o vikendu pustSamira píše:Ja som pred statnicami bola v takych stresoch, ze som do zaludka dokazala dostat len banan a mlieko. Nic ine. Ked som konecne odstatnicovala a "normalne" sa najedla, prekvilila som celu noc na wecku s prirucnym kyblom
Teraz si vyries skolu a netrap si hlavicku s tym, ze chrumnes sem-tam pecivko. Aj tak si maly uzasnak, ako sa snazis.
Ake zle krvne testy? Mame sa o Teba bat, ci ako?
jj, testy teda katastrofa. tak to tady vysypu:
zvyseny cholesterol, i LDL-cholesterol
zvysene triglyceridy
zvysene jaterni testy ALT AST
snizene neutrofily a zvysene lymfocyty - to ani nevim, co to vlastne znamena
no a zitra jdu na sono jater.
teeda docela me to soklo, protoze mesic predtim jsem byla taky na testech a vsechno jsem mela v normalu a najednou tohle!
navic to bylo dva tydny po 7-dennim pustu, tak fakt nevim, co si o tom mam myslet.
po statnicich si zajdu znova, treba uz bych mela ted vysledky jine, je fakt, ze v tom obdobi jsem jedla i cokoladu denne, ted jim zase skoro vita, no uvidim, co zitra na tom sonu....
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Myslim, ze dlhodobi hladovkari Ti to tu vysvetlia. Ak sa nemylim, tak pocas postu a par dni po nom by sa nemali absolvovat krvne testy, pecen (jatra) totiz spracuva ten bordel, co sa pocas postu vyplavi do tela.
Re: chatelle
aha, mozna na tom neco bude, dekuji, trochu me to zklidniloSamira píše:Myslim, ze dlhodobi hladovkari Ti to tu vysvetlia. Ak sa nemylim, tak pocas postu a par dni po nom by sa nemali absolvovat krvne testy, pecen (jatra) totiz spracuva ten bordel, co sa pocas postu vyplavi do tela.
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
tak mam radost na sonu se doktorka divila, ze tam nic spatneho nevidi tak jsem se pochubila, ze jsem tak trochu zmenila zivotospravu i kdyz moje vita rozhodne neni 100% a vicemene uletuju, tak i presto takova pozitivni zmena >:-)
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
Popisala si jej to podrobnejsie? Co hovorila?
Re: chatelle
ne na to nebyl prostor, pri tom sonu se musi zadrzovat dech a pak jsem hned sla. ale po statnicich jsem objednana k doktorovi, co mi bere i krev, takze pak se to bude rozebirat. hlavne ze to neni nic vazneho, ted ma prednost skola ale o vitarianstvi se asi zminovat nebudu, nevim zda ma smysl jim neco takoveho rikatSamira píše:Popisala si jej to podrobnejsie? Co hovorila?
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero
Re: chatelle
ach jooo, tak dneska zase varacky ulet - zelnacka musim se tady porad pranyrovat, protoze chci strasne moc napsat treba, jsem mesic jen na vita a je mi skvele. zatim se mi do toho furt nabourava pecivo cokolada a dneska tohle. varene zeli proste miluju, tak nevim, co s tim. jednou uz jsem odolala, dneska jsem podlehla
jo jsem loser a nic nevydrzim. tak snad zase zitra...
jo jsem loser a nic nevydrzim. tak snad zase zitra...
Chybovat je v povaze každého člověka , ale jen hlupák na svém omylu setrvává. Cicero