Presne to som si v suvislosti s Tebou pomyslela, ale povedala som si, ze pockam, kym to napises sam.Fuujin píše:je to pěknej plán ale počítal sis kolik to vyjde v KČ ? to nemám šanci denně dát, to fakt ne.. půlku toho už možná jo

Moderátor: hugo
Presne to som si v suvislosti s Tebou pomyslela, ale povedala som si, ze pockam, kym to napises sam.Fuujin píše:je to pěknej plán ale počítal sis kolik to vyjde v KČ ? to nemám šanci denně dát, to fakt ne.. půlku toho už možná jo
Co je to takový elemtár jako slovo?dvdmchl píše: Nehledě na některé zdejší elemtáry, kteří skoro nejedí, jíst malá množství znamená pro většinu lidí hladovění.
dvdmchl píše: Jaj.Tam mělo být "elementály"
dvdmchl píše:Jaj.Co je to takový elemtár jako slovo?
Tam mělo být "elementály"
spravne. je to vytrzeny z kontextu. jak uz pravil panda, kdyz se metoda pouziva spatne, funguje to spatne. aneb kdo s cim zachazi..dvdmchl píše:Ono zkušenosti těch lidí je určitě přínosné si přečíst. Problém je, že se nezmiňují o dalších aspektech jejich života. Jenom jídlo zdraví nedělá.
i ty jabka jsou tak drahy? vdyt jsem videla prodavat i za 12kc za kilo nekde v tescu. kilem jablek se zaplacas. a kup si hlavkovou kapustu a chroupej. pul z kapesnyho a k druhy pulce premluv mamu at to koupi.spis nez na nahrazovani se soustred na vyrazovani, jako ze uz nebudes chleba denne, maso denne. a klicis? spuste lidem se klicky pomohly zbavit zavislosti na pecivu. pridavaj si je do salatu. a nestoji to nic.Fuujin píše:Dík moc za nápady.
Největší problémy mi dělá to pečivo, musim se ho zbavit kompletně.. Asi nahradit ty karbohydráty nějakýma zdravýma, prý sou skoro všude v zelenině tak uvidíme
Tahle rada mi přichází jak na zavolanou, právě klíčím svůj první pokus (mungo) a co nejdřív zkusím klíčit všechno možné, abych okusil, jak co chutná. Trápěj mne chutě na pečivo, takže ta zmínka o zbavení se závislosti mne naplňuje optimismem, to by se hodilo. Ale taky zkusím nepečený chléb, na ten se těším. Nepečené sušenky už dělám, je to mňamko.Sweetie píše:Fuujin píše:klicis? spuste lidem se klicky pomohly zbavit zavislosti na pecivu
Já mungo klíčím průběžně furt a furtJindra píše:Tahle rada mi přichází jak na zavolanou, právě klíčím svůj první pokus (mungo) a co nejdřív zkusím klíčit všechno možné, abych okusil, jak co chutná. Trápěj mne chutě na pečivo, takže ta zmínka o zbavení se závislosti mne naplňuje optimismem, to by se hodilo. Ale taky zkusím nepečený chléb, na ten se těším. Nepečené sušenky už dělám, je to mňamko.Sweetie píše:Fuujin píše:klicis? spuste lidem se klicky pomohly zbavit zavislosti na pecivu
Suhlas taktiky vyberu lacneho ovozelu podla moznosti. Ohladom zbavenia sa peciva niekomu vyhovuje viac kompletne seknutie, niekomu zasa postupne zmensovanie mnozstva a kvantity a dalsim postupne nahradzanie niecim aspon o trochu zdravsim.Fuujin píše:Dík moc za nápady.Největší problémy mi dělá to pečivo, musim se ho zbavit kompletně.. Asi nahradit ty karbohydráty nějakýma zdravýma, prý sou skoro všude v zelenině tak uvidíme
Napr. Kveta .... uz hooodne letFuujin píše:Dík, každoádně ještě sem neslyšel o frutariánovi co by na tom byl dobře dýl než rok
Jasne ze jo. Vitarianstvi je drahe na prvni pohled, ale kdyz se vsechno secte, tak je to daleko levnejsi. A to si jeste pripocti energii na vareni, vodu a jar na myti nadobi (nekdo v drezu, nekdo v mycce)... a ze toho nadobi je. A ze nadobi se opotrebovava a obcas kupuje novy. Ta moje jedna miska a vidlicka, kterou oplachnu trochou vody...Seraf píše:Mno jako do peněz to může jít, ale říkám si, co zaplatím ted, pak ušetřím stokrát na doktorech a lécích.
Počítal sem kolik vyjde jídlo kdy jím vitariánsky a třeba rodina která jí nevitariánsky.
Třeba chleba, rohlíky a podobné jsou skutečně levná záležitost která zasytí, ale oni také tak nejí pořád. Jí maso, uzeniny, párky, spoustu koření....... sýry, cukrovinky, alkohol a jiné ochucené vody + tabletky, léky a pod.... + něco na hubnutí, atd....
Když to tak nějak pomyslně sečtu, nemyslím si že vitariánská strava je drahá a z dlouhodobého hlediska už vůbec ne.
hezka muzika, az ted jsem si to prokliklaSeraf píše:RadkaS: A nemusíš kupovat ani tu mičku na nádobí, ani drahej sporák a troubu už vůbec ne:) (btw. nesmíme zapomínat že používaj mikrovlnky a různé šlehače a domácí pekárny a dalších tisíc "vynálezů" na kdovíco, co má usnadnit práci v kuchyni.
No, naslo by se toho hafo.... i prasky u doktora jsou dusledek vareni a tablety na hubnuti taky >:-)Seraf píše:RadkaS: A nemusíš kupovat ani tu mičku na nádobí, ani drahej sporák a troubu už vůbec ne:) (btw. nesmíme zapomínat že používaj mikrovlnky a různé šlehače a domácí pekárny a dalších tisíc "vynálezů" na kdovíco, co má usnadnit práci v kuchyni.
Teď už tolik ne, ale na začátku vita jsem nejedla skoro nic jinýho ... Když byli slevy, měla jsem ho doma v zásobě třeba i 8kgFuujin píše:Inspirovat lidi je fajn.
Hrozno sem si koupil teď někdy, nějak mi to nejde.. To radši borůvky nebo jahody nebo maliny, když takovýhle malinký ovoce
si porid blbenkuFuujin píše:pár koleček cucumber (nemůžu si vzpomenout jak to je česky teď)
uz jsem psala ze mamka potrebuje casFuujin píše:Úspěch.. jelikož se s máti šlo zalévat známému kytky, a po cestě stojíc albert, navštívili jsme ho. Kupodivu mi nic nenutila, naopak sem mohl vzít co potřebuju.. takže zásoba oříšků a 2kg jablek, banány a datličky.. Sama dokonce říká že teďka jí tu zeleninu, jak sem to začal kupovat a jíst já.. docela spěje k lepšímu ;D
Každopádně sem v albertě viděl bio celozrnou mouku, co si o ní myslíte ? dalo by se s ní dělat něco raw ? nečetl sem ten obal, metodu zpracování a tak
kdepak, priklady tahnou. teda deti vy delate radost, z vas to zdravi asi fakt zariFuujin píše:Jo jinak - jeden spolužák, s kterým si rozumíme s názorem na politiku, lékaře atp (Tvrdí, že dokud nepoznal mě tak naivně věřil že to s ním myslej dobře), se začal o tohle zajímat a když sem si ve škole četl jedno PDF tak říkal ať mu to pošlu taky. A dneska jakože napsal, že to jde taky zkusit, že ho zajímá jaký to je a tak. Tenhle člověk je vařák, co má rád maso, mlíko, rohlíky a sušenky, co tvrdí že by se jich envzdal prostě přišel a řekl mi tohle. Žasnu.. Sice vím že je na mě v poslední době hodně poznat změna (sem hodně pozitivní, často se směju no skoro furt, mám obrovskou výdrž oproti tomu co bylo(tělocvik mi dokonce přestááv stačit, dvě hodiny sou málo) a tak), ale nemyslim si že jen tohle by ho přimělo až tak.. Asi ta literatura..
ja jen premejslela, jestli treba vyrustas v dvojjazycny rodine nebo tak. mne se to taky stava, ale jenom v oboru kterej celej novej studuju v anglictine. a to proto, ze treba ani cesky slovo neznam, ucila jsem se jen anglicky nazev. a pak to treba ceskym kamaradum s potizi vysvetluju protoze neumim najit ceskej ekvivalent. prave proto mi obycejny slovo okurka (i kdyz jak pro koho) prislo divny ze nevis.Fuujin píše:Se mi stává často že vím něco anglicky ale česky si nevzpomenu.. Ale už vim že to je ta okurka
A na léto se těšim taky, melouny.. no jo
To já kolikrát v žádném jazyce...mám odjakživa záseky.Fuujin píše:Nejenom vitaliteraturuProstě se mi to občas stává že vím něco říct anglicky a nějak si za boha nemůžu vzpomenout jak je to česky, sebemenší blbosti..
well doneFuujin píše:Jo, já používám angličtinu denně.. čtu v angličtině naturalnews, pdfka, googlím zásadně první anglicky a až pak česky.. a tak