Jindro blahopřeji a dík za zajímavé zkušenosti. S tím tlačením židle mám už také dost problémy - ale bylo mi už na fóru vysvětleno, že problém není v nízké váze, ale že je potřeba nahradit odstraněné tuky svalovinou.Jindra píše:...Doteď vše sranda, ale teď si uvědomuju, že na jednu věc bych si rád stěžoval zcela vážně: asi mi zhubnul zadek (a to prej ho mám hezkej, říká žena), protože mne začíná tlačit sezení na židli. A to je ta židle vypolstrovaná, měkká, pěkná, kvalitní, vcelku neopotřebovaná Měl bych si pořídit klekačku a střídat ji po hodince se židlí. No jen doufám, že manželka názory ohledně mýho pěknýho pozadí nezmění - to by totiž mohlo půsty ohrozit, he he....
Jindra
Moderátor: hugo
Re: Jindra
Re: Jindra
Potreba neni nic. To jenom pro pripad ze se chces libit zenskejm. Jinak je to asi fuk. Ale ja tomu stejne nerozumim.
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Re: Jindra
Je to potřeba - když člověk po zhubnutí chce zas sedět na židli. Víš jaké je to utrpení při práci u PC si celé dny jen poposedávat jak moc tlačí sedací partie? A to už nevzpomínám otlaky ve vaně.Fiona píše:Potreba neni nic. To jenom pro pripad ze se chces libit zenskejm. Jinak je to asi fuk. Ale ja tomu stejne nerozumim.
- Katarína
- Příspěvky: 2190
- Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jindra
Tak vo vani nevysedavaj, iba sa osprchuj. A v praci mala byvala kolegyna tu gulu (neviem, aky to ma presny nazov), alebo niekto tu spominal to "klacadlo".
Čím väčšia spotreba mlieka a vajec, tým viac zvierat odsúdených na smrť pod nožom. A zvyčajne aj na utrpenie počas života.
Re: Jindra
Ja si taky po tom 17-ti dnovem pustu nemohla sednout. Sedla jsem si do vany a bolest jako blazen, jsem se kostma bouchla zevnitr o vanu >:-) , to jsem zazila poprve v zivote!Panda píše:Je to potřeba - když člověk po zhubnutí chce zas sedět na židli. Víš jaké je to utrpení při práci u PC si celé dny jen poposedávat jak moc tlačí sedací partie? A to už nevzpomínám otlaky ve vaně.Fiona píše:Potreba neni nic. To jenom pro pripad ze se chces libit zenskejm. Jinak je to asi fuk. Ale ja tomu stejne nerozumim.
Re: Jindra
ale změnšuje, chirurgicky - v tomhle lidi nechápu, než aby změnili to, co je příčinou, raději přiškrtí chudáka žaludka, který je jen oběť..Sweetie píše:zaludek se nezvetsuje
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
- Katarína
- Příspěvky: 2190
- Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jindra
Neviem, ci sa to da len chirurgicky, iba viem, ze sa do neho nieco dava na priskrtenie, aby nemohol prijat take mnozstvo potravy. Ale terminologicky to neovladam, stacilo mi vypocut si tu funkciu, ked mi kamaratka hovorila, ze si to da (a dala) jej dcera (dospela pani).
Čím väčšia spotreba mlieka a vajec, tým viac zvierat odsúdených na smrť pod nožom. A zvyčajne aj na utrpenie počas života.
Re: Jindra
Jó, tak to rozhodně. Souhlas. Sice se přes rok dost nadělám se dřevem na topení od kácení v lese až po rovnání do dřevníku, ale je to málo a je to hlavně posilovačka pro ruce. Na kole zas najedu za rok dva tři tisíce kilásků, to je zas hlavně na nohy. Manželka ale teď prosadila pořídit domů eliptický trenažer, máme ho teprv 4 dny a řeknu vám, není to špatná věc! Když venku fičí a prší (že bys ani vlastní dítě nevyhnal) a chcete si máknout, tohle je dobrý řešení!Panda píše:bylo mi už na fóru vysvětleno, že problém není v nízké váze, ale že je potřeba nahradit odstraněné tuky svalovinou.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Včera večer jsem se navracel z druhé 36hodinovky. Druhý půst (dělám každý týden 36hodinkvku a uvidíme, co bude časem dál) se obešel vcelku bez půstových příznaků, což mne překvapilo. Žádné brnění rukou, rtů nebo přehnané pocity zimy. No, tentokrát jsem nešel 18kilometrovou tůru. Návratovku jsem opět začal neředěnou šťávou mrkev+červená řepa pro prohloubení účinků půstu a pak jsem "ujel", dal jsem dva pomeranče a pak zas dva a pak ještě dva. Byly moc dobrý a já už měl hlad, ale mělo by to být taky v souladu s dr. Partykovou, takže snad žádný hřích. Dneska už obživa klasická - čerstvé šťávy dle Walkera (mrkev, jablka, kapusta, petržel) a asi dám Ferdovi avokádo. Na odpoledne se těším na klíčené semínko: čočka, oves, pšenice, mungo. Ještě víc se ale těším na kytarový koncert syna (9 let), děti dnes mají v ZUŠce vystoupení.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
jdes mi prikladem. ze by ze syna vyrost druhy brabec?
Re: Jindra
Brabec zatím ne Na to má ještě hodně času, protože na výuku kytary chodí teprve půlrok, ale jde mu to. Na rozdíl od táty je šikulka Hlavně, že ho to baví a že nevysedává např. u počítačovejch her. Dnes už je po koncertu, takže můžu konstatovat, že zahrál pěkně, povedlo se mu to. Až mu prozradím, jakou jsme měli študáckou kapelu a koncerty...
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Jindra
Všechno nejlepší k narozeninám Jindro >:-)
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Jindra
Tak ted uz jsem nic neprehlidla.
Jindro, preji kapku toho nezbytnyho zivotniho stistka, nejen k dnesnim narozkam ale i do dalsich let!
Jindro, preji kapku toho nezbytnyho zivotniho stistka, nejen k dnesnim narozkam ale i do dalsich let!
Re: Jindra
Jindro, gratulujem a pripíjam pohárom vody
Re: Jindra
Jindro, nic neslav a raději buď věkuprostý
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: Jindra
jindro, taky gratuluju a pripijim poharem ovocneho nektaru z manga a pomerance slav kazdy den a bud vekuprosty preju lasku a zdravicko.
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
Re: Jindra
Ahojky Kveti,
jak se mas? Rada Te vidim !
jak se mas? Rada Te vidim !
Re: Jindra
mila radko,
taky te moc rada vidim! jako vzdy. treba se nam to i jednoho dne povede osobne. precetla jsem tvuj odkaz v mym ovocnym denicku, ale jeste neodepsala, bala jsem se ze se mi to coby druha odpoved smaze (hruza). tak cekam az tam nekdo napise takze tady ted jen kratce.
taky te moc rada vidim! jako vzdy. treba se nam to i jednoho dne povede osobne. precetla jsem tvuj odkaz v mym ovocnym denicku, ale jeste neodepsala, bala jsem se ze se mi to coby druha odpoved smaze (hruza). tak cekam az tam nekdo napise takze tady ted jen kratce.
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
Re: Jindra
Konečně zas mezi svými Měl jsem "rozlítaný" týden a tak jsem ani neměl čas sem za vámi zaskočit. Už snad bude líp.
Jó, i narozeniny jsem slavil až o den později, protože jsem byl od rána do večera na školení. Dětem se oslava doma moc líbila, tak jsme si ji ještě den poté znovu zopakovali (bohužel už bez dárků, těch už prej mám dost), bylo to fajn. Hřešil jsem ale s dětmi chlebíčkem a zákuskem, takže právě teď jedu očistný půstík.
Děkuji Vám za přání k narozkám. Jste laskaví. Budete to brát jako silný slova nebo jako frázi, ale já s tou věkuprostostí fakt nemám problém. K té fyzické schránce, co jí je 43 let, se nijak moc nehlásím (ač o ni pečuji), protože duševně se fakt cítím nejvejš na pětadvacet. Je to supr cítit se tak fajn.
Školení bylo v Brně, tak jsem se stavil taky ve Vaňkovce v bioshopu a nakoupil tam Lifefood za pětikilo. Konečně ochutnám raw čokoládu, boby, sušenky apod a taky jsem vzal kozí jogurt a kozí sýr, jsem na to zvědavej.
Předevčírem jsem se stavil do lékárny pro destilku k půstu. Byl jsem za exota (ještě že jsem tam zrovna byl sám, málem jsem se styděl, he he) a když mi ten litr za 72 Kč (!!) holky podávaly, radily "a moc to nepite, neni to zdravý", navíc na obale je napsaný "Neužívat vnitřně!" Ještě jsem se schválně ptal, jestli to je dělaný varem+kondenzací (ano, je) nebo reverzní osmózou, abych věděl, co dostávám. No měla ze mne děvčata psinu, že si kupuju takový jedy (jak dyby to ostatní v lékárně nebylo pro tělo ještě horší).
Pondělí+úterý jsem dal 36hodinový půstík a zakončil jej prvně zelešťávou, pak zelesalátem. Půst už je můj stálý partner a je s ním fajn.
Teď přemejšlím, co s víkendem, když nám po oteplení a pršení slezl všechen sníh... a co ho tu bylo! Jasně, začnu oprašovat svoji lásku - kolo.
Jó, i narozeniny jsem slavil až o den později, protože jsem byl od rána do večera na školení. Dětem se oslava doma moc líbila, tak jsme si ji ještě den poté znovu zopakovali (bohužel už bez dárků, těch už prej mám dost), bylo to fajn. Hřešil jsem ale s dětmi chlebíčkem a zákuskem, takže právě teď jedu očistný půstík.
Děkuji Vám za přání k narozkám. Jste laskaví. Budete to brát jako silný slova nebo jako frázi, ale já s tou věkuprostostí fakt nemám problém. K té fyzické schránce, co jí je 43 let, se nijak moc nehlásím (ač o ni pečuji), protože duševně se fakt cítím nejvejš na pětadvacet. Je to supr cítit se tak fajn.
Školení bylo v Brně, tak jsem se stavil taky ve Vaňkovce v bioshopu a nakoupil tam Lifefood za pětikilo. Konečně ochutnám raw čokoládu, boby, sušenky apod a taky jsem vzal kozí jogurt a kozí sýr, jsem na to zvědavej.
Předevčírem jsem se stavil do lékárny pro destilku k půstu. Byl jsem za exota (ještě že jsem tam zrovna byl sám, málem jsem se styděl, he he) a když mi ten litr za 72 Kč (!!) holky podávaly, radily "a moc to nepite, neni to zdravý", navíc na obale je napsaný "Neužívat vnitřně!" Ještě jsem se schválně ptal, jestli to je dělaný varem+kondenzací (ano, je) nebo reverzní osmózou, abych věděl, co dostávám. No měla ze mne děvčata psinu, že si kupuju takový jedy (jak dyby to ostatní v lékárně nebylo pro tělo ještě horší).
Pondělí+úterý jsem dal 36hodinový půstík a zakončil jej prvně zelešťávou, pak zelesalátem. Půst už je můj stálý partner a je s ním fajn.
Teď přemejšlím, co s víkendem, když nám po oteplení a pršení slezl všechen sníh... a co ho tu bylo! Jasně, začnu oprašovat svoji lásku - kolo.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Prosím Vás, pokud sem někdo zabrousíte a začtete se, mám otázku, kterou bych potřeboval vyřešit. Začínají se mi hromadit problémy - a to jenom proto, že čtu více knížek od různých autorů a jejich názory na zdravou výživu nejsou jednotné. Pak se v tom vyznej
Už jsem tu psal, že Omegou lisuji šťávy z mrkve, jablek, petržele, celeru, špenátu, brokolice a červené řepy. Pozor, to všechno smíchávám dohromady. Raději to hloupě zdůrazňuju, protože to je podstatné. Totiž - podle některé literatury se ovoce a zelenina míchat nesmí, podle jiných autorů zas ano. Tak teď nevím. Samozřejmě jde o ta jablka. Mohu je to šťávy lisovat také? Já bych se až tak neptal, ale bez jablek to zdaleka není ono. Teprve s jablky je šťáva moc dobroučká. Jenže aby to pak v žaludku hodiny nekvasilo
Tak nabízím dvě řešení - co je lepší? Lisovat pouze zelešťávu (tedy výše uvedené bez jablka) a přisladit medem (snad to bude chutnat lépe, ještě jsem nezkusil), nebo mohu dělat zelešťávu včetně jablek?
Prosím o váš názor a děkuji předem.
Už jsem tu psal, že Omegou lisuji šťávy z mrkve, jablek, petržele, celeru, špenátu, brokolice a červené řepy. Pozor, to všechno smíchávám dohromady. Raději to hloupě zdůrazňuju, protože to je podstatné. Totiž - podle některé literatury se ovoce a zelenina míchat nesmí, podle jiných autorů zas ano. Tak teď nevím. Samozřejmě jde o ta jablka. Mohu je to šťávy lisovat také? Já bych se až tak neptal, ale bez jablek to zdaleka není ono. Teprve s jablky je šťáva moc dobroučká. Jenže aby to pak v žaludku hodiny nekvasilo
Tak nabízím dvě řešení - co je lepší? Lisovat pouze zelešťávu (tedy výše uvedené bez jablka) a přisladit medem (snad to bude chutnat lépe, ještě jsem nezkusil), nebo mohu dělat zelešťávu včetně jablek?
Prosím o váš názor a děkuji předem.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
kazda stava je unikat svym chemickym slozenim, takze pokazdy telo reaguje jinak. a co na to walker?
podle me nevadi misit jabka se zelenolistou zeleninou, s korenovou a brukvovitou uz to bude asi vetsi mazec.
podle me nevadi misit jabka se zelenolistou zeleninou, s korenovou a brukvovitou uz to bude asi vetsi mazec.
Re: Jindra
ono i bez těch jablek je to dost velká míchanice, walker má vždy max.4druhy zeleniny na šťávu.
já bych dala single jablko, pak třeba mrkev s řepou, mrkev s celerem atp., mrkev je dobrá téměř s čímkoli
míchat mrkev s jablkem podle mě zas tak nevadí, alespoň mně to v žaludku divné pocity nedělá, ale denně pít stejnou šťávu asi taky není vhodné..
já bych dala single jablko, pak třeba mrkev s řepou, mrkev s celerem atp., mrkev je dobrá téměř s čímkoli
míchat mrkev s jablkem podle mě zas tak nevadí, alespoň mně to v žaludku divné pocity nedělá, ale denně pít stejnou šťávu asi taky není vhodné..
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: Jindra
Pití šťávy z mixu jablko + mrkev mi nevadí ani denně, je to pochoutka, které se nepřejím Možná také hraje roli poměr; dávám kilo mrkve a 2 kg jablek, třebas by byl jiný poměr pro žaludek vstřícnější. Ale nic mi to nedělá, takže asi pohoda. Přece kdyby to mělo v žaludku kvasit, ucítím to. Zkušenosti mám ale opačné, pozitivní - dochází k rychlému trávení šťávy a rychlému nástupu močení.veri píše:míchat mrkev s jablkem podle mě zas tak nevadí, alespoň mně to v žaludku divné pocity nedělá, ale denně pít stejnou šťávu asi taky není vhodné..
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
jindro, michej si to jak ti to vyhovuje. delas to dobre. kdyby to telu vadilo, urcite by ti to reklo. hodne lidi napriklad rika nemichat melouny, ale ja si to zkusila, rekla jsem si kdyz mi to nejak bude vadit, uznam to a michat je nebudu. rozmixovala jsem si banan ve stave z vodninu melounu, moc mi to chutnalo, a nikdy mi po tom nic neprijemnyho nebylo, spis naopak, objevila jsem dasli dobrou delikatesu.
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
Re: Jindra
já dávám přesně naopak mrkev : jablko - 2:1 a výsledek je stejný - možná ne chuťově, ale kvašení v žaludku taky nenásleduje a rychlé močení anoJindra píše:dávám kilo mrkve a 2 kg jablek, třebas by byl jiný poměr pro žaludek vstřícnější.
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: Jindra
Mívám teď poslední dobou podobnou snídani. Strouhám si salát z: mrkev, červená řepa, jablko, pomeranč, trochu vody (údajně výborná směs na pročišťování jater a ledvin), a to v přesném poměru "jak co popadnu".
Re: Jindra
Děkuju za Vaše kladné odezvy. Jsem strašně rád, že se téhle lahůdky nemusím vzdávat, šťáva z mrkve+jablek je mňamková. Díky.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Pátek třináctého a přitom taková pohodička, bezva den
V týdnu jsem měl ÚT+ST 36hodinovku (skoro 48hodinovku), už potřetí. Teprv třetí půst a už si připadám tak zkušeně (jasně, přeháním). Ale vážně - překvapuje mne ten progres pocitů během půstování. Půstuju (a pravidelně budu i nadále) dva dny v týdnu (většinou dny po víkendu; omlouvám se, komuž to vadí, ale na biorytmy obzvláště nesázím, ikdyž je ani nezatracuji). Poprvé to bylo hooodně nepříjemné, hlad jak sviňa (to přece není sprosté slovo), třes, mrazení rtů, slabost, bušení srdce. A teď potřetí? Kdepak, ne ne. Překvapuje mne, že se tělo tak rychle adaptuje. Mám z toho dobrý pocit - věřím, že se tělo zbavuje 40letých škodlivin. No, slabost ale je podobná, jako by tělu chyběly cukry. Potah na jazyku mívám již druhý den. Na konci tohoto půstu jsem měl pocit, že už bych mohl půstovat i tři dny. Váha před půstem 71,9 kg, po prvním dni půstu 70,8 kg, na konci 36hodinovky 69,5 kg, den po půstu 70,1 kg (vážení vždy večer). Stoprocentní raw ještě nejsem, hřešívám; včera jsem dal trochu pečiva k rybičkové konzervě. Jaký ryby má člověk na raw jíst, když je chce?? První den po půstu (včera) jsem se probudil o půl jedné ráno, už nemohl usnout (nebyl ospalý) a nechtělo se mi z vyhřáté postele, tak jsem nevylejzal, ale mám pocit, že už jsem do rána nespal, nevím o tom (možná nějaký chvilkový mikrospánek), tak jsem si poslouchal mp3 a meditoval si. Navzdory brzkému probuzení jsem nebyl přes den nijak unaven. Dnes ráno obdoba - probudil jsem se ve čtyři, tak jsem vylezl a šel pěšky 5,3 km přes dvě vesnice na autobus, což obvykle jezdím busem. Bylo to moc fajné, ikdyž v mírném větru dešti.
Na víkend je slibná předpověď, tak se těším na jednodenní skok na běžky do Jeseníků, tam to rodina milujem (v létě na kola, v zimě běžkovat). Pěkný víkend!
V týdnu jsem měl ÚT+ST 36hodinovku (skoro 48hodinovku), už potřetí. Teprv třetí půst a už si připadám tak zkušeně (jasně, přeháním). Ale vážně - překvapuje mne ten progres pocitů během půstování. Půstuju (a pravidelně budu i nadále) dva dny v týdnu (většinou dny po víkendu; omlouvám se, komuž to vadí, ale na biorytmy obzvláště nesázím, ikdyž je ani nezatracuji). Poprvé to bylo hooodně nepříjemné, hlad jak sviňa (to přece není sprosté slovo), třes, mrazení rtů, slabost, bušení srdce. A teď potřetí? Kdepak, ne ne. Překvapuje mne, že se tělo tak rychle adaptuje. Mám z toho dobrý pocit - věřím, že se tělo zbavuje 40letých škodlivin. No, slabost ale je podobná, jako by tělu chyběly cukry. Potah na jazyku mívám již druhý den. Na konci tohoto půstu jsem měl pocit, že už bych mohl půstovat i tři dny. Váha před půstem 71,9 kg, po prvním dni půstu 70,8 kg, na konci 36hodinovky 69,5 kg, den po půstu 70,1 kg (vážení vždy večer). Stoprocentní raw ještě nejsem, hřešívám; včera jsem dal trochu pečiva k rybičkové konzervě. Jaký ryby má člověk na raw jíst, když je chce?? První den po půstu (včera) jsem se probudil o půl jedné ráno, už nemohl usnout (nebyl ospalý) a nechtělo se mi z vyhřáté postele, tak jsem nevylejzal, ale mám pocit, že už jsem do rána nespal, nevím o tom (možná nějaký chvilkový mikrospánek), tak jsem si poslouchal mp3 a meditoval si. Navzdory brzkému probuzení jsem nebyl přes den nijak unaven. Dnes ráno obdoba - probudil jsem se ve čtyři, tak jsem vylezl a šel pěšky 5,3 km přes dvě vesnice na autobus, což obvykle jezdím busem. Bylo to moc fajné, ikdyž v mírném větru dešti.
Na víkend je slibná předpověď, tak se těším na jednodenní skok na běžky do Jeseníků, tam to rodina milujem (v létě na kola, v zimě běžkovat). Pěkný víkend!
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Neřeš, když na ně máš chuť dej si je. Ono to časem odezní samo.Jaký ryby má člověk na raw jíst, když je chce??
Re: Jindra
Člověče Ty mi rozumíš! Přesně tohle jsem chtěl slyšet!dvdmchl píše:Neřeš, když na ně máš chuť dej si je. Ono to časem odezní samo.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Rybičky řešil ve své knize i Günter, taky to časem odeznělo a chuť ho přešla.Jindra píše:Člověče Ty mi rozumíš! Přesně tohle jsem chtěl slyšet!dvdmchl píše:Neřeš, když na ně máš chuť dej si je. Ono to časem odezní samo.
Re: Jindra
k rybam, asi cerstvy a syrovy. obcas jsem si koupila porci cerstvyho lososa, jeho maso mi vylozene chutna. ale ted uz taky ne, kdyz uz vim ze omega long chain mastny kyseliny si telo umi vytvorit samo.
Re: Jindra
taky verim, ze ty ryby casem odezni, bude-li cesta dostatecne syrova, s vysokym obsahem ovoce. vse je lepsi syrove. tedy i ryba.Sweetie píše:k rybam, asi cerstvy a syrovy. obcas jsem si koupila porci cerstvyho lososa, jeho maso mi vylozene chutna. ale ted uz taky ne, kdyz uz vim ze omega long chain mastny kyseliny si telo umi vytvorit samo.
pravda je, ze ZDRAVE a ZDRAVE zivene telo, je schopne si samo vyrobit co mu chybi, i ten neunavne stale debatovany vitamin b 12. proto tak cloveku prospiva pust nebot telo si vytvori co opravdu clovek potrebuje nebot muze pracovat dokonale, nepridavaji se NEVHONE potraviny/otraviny.
ale ne jenom pust, ale i ovocna zivotosprava ktera je cloveku prirozena, dava telu ty spravne zive necizi chemikalie a prote je telo zdrave a je shopne si vytvorit co mu neni davano zvenku. nase telo je dokonala chemicka laborator, aby dokonale pracovala, musi se vedet jak ji pouzivat.
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
Re: Jindra
Díky za slůvka o rybkách. No, už aby mne ty chutě přešly. V obchodě se raději regálu s rybičkama v konzervách vyhýbám. Ale někdy tam naopak schválně zajdu - dokázat si, že mám tu vůli nějakou konzervičku nekoupit. A daří se, špajzka doma prázdná.
Dařilo se mi i o víkendu; zajel jsem do Jeseníků na běžky, počasí vyšlo bezvadně, sjel jsem to z Ovčárny na ČervenoSedlo přes vrchol Praděda (jé tam je sněhu!), tedy asi 30 km. Cestou jsem dal ve dvou restauracích tři šopáky s tatarkou (já vím, tatarka... stejnej problém jak milovaný rybičky). Byl jsem zvědav, jakou budu mít po šopských salátech energii a byla to paráda a hlavně tím, že čerstvá zelenina obsahuje vodu, neměl jsem žízeň a sucho v krku, to bylo příjemné. Krásně jsem si máknul a jedl téměř výhradně vita.
Jenže po sobotě přišla neděle a šílený chutě na sladký. To bych zdlábnul nejradš čtyři Tatranky, jak tuhle psala s.arik. Už nevím přesně, co to bylo, ale v neděli jsem hřešil, jo jo. Nějaké pečivo s máslem a sýrem, pudink, jako zákusek špička z cukrárny.
Teď "za trest" jedu 2denní půst, tak snad trochu očistím.
Dařilo se mi i o víkendu; zajel jsem do Jeseníků na běžky, počasí vyšlo bezvadně, sjel jsem to z Ovčárny na ČervenoSedlo přes vrchol Praděda (jé tam je sněhu!), tedy asi 30 km. Cestou jsem dal ve dvou restauracích tři šopáky s tatarkou (já vím, tatarka... stejnej problém jak milovaný rybičky). Byl jsem zvědav, jakou budu mít po šopských salátech energii a byla to paráda a hlavně tím, že čerstvá zelenina obsahuje vodu, neměl jsem žízeň a sucho v krku, to bylo příjemné. Krásně jsem si máknul a jedl téměř výhradně vita.
Jenže po sobotě přišla neděle a šílený chutě na sladký. To bych zdlábnul nejradš čtyři Tatranky, jak tuhle psala s.arik. Už nevím přesně, co to bylo, ale v neděli jsem hřešil, jo jo. Nějaké pečivo s máslem a sýrem, pudink, jako zákusek špička z cukrárny.
Teď "za trest" jedu 2denní půst, tak snad trochu očistím.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Jindro chutě na sladký si máš uspokojovat ovocem. Jak jsem vzpomenul ve svém vlákně - objevil jsem (ostatním známá) strouhaná jablka s mletým mákem - a tahle kombinace mi připadá velmi sladká. Nebo hroznové víno, to je také hodně sladké. Takže ani není potřeba se omezovat v potřebě sladkého a přitom to vůbec nemusí být ne-raw.
S rybičkami jsem zrovna včera také uklouzl (po 2 týdnech poctivé stavy) - ale na druhou stranu mě to už tak odradilo, že myslím že víckrát mě už lákat nebudou a teď mi vzpomínka na ně vyvolává pocit odporu.
S rybičkami jsem zrovna včera také uklouzl (po 2 týdnech poctivé stavy) - ale na druhou stranu mě to už tak odradilo, že myslím že víckrát mě už lákat nebudou a teď mi vzpomínka na ně vyvolává pocit odporu.
Re: Jindra
Píšu si a hned po půstu ochutnám. Jablka i mák já moc rád, těším se. Díky za tip!Panda píše:Jindro chutě na sladký si máš uspokojovat ovocem. Objevil jsem (ostatním známá) strouhaná jablka s mletým mákem - a tahle kombinace mi připadá velmi sladká. Nebo hroznové víno
Problém se sladkým musím trochu upřesnit: chutě mne honěj odpoledne a navečír. To už jsem ale předtím měl buď zeleninový salát nebo v horším případě krajíc chleba s máslem (někdy sýrem). No a na to je nemožné jíst ovoce (jak píše kniha "Fit pro život"). U ovoce je nepohodlné myslet na to, co jsem jedl předtím, protože ovoce se má jíst na prázdný žaludek, jinak to začne kvasit. No a když si dám ten chléb máslo sýr, což je dle té knihy nevhodná kombinace, musím s dalším jídlem čekat tři čtyři hodiny. To si pak říkám "stejně už mám v žaludku špatnou kombinaci, teď už je pozdě; hodím na to tatranku".
Dopoledne mívám v pohodě - piji ovocné šťávy a jím jablka, pomeranče, citron. Jenže to je "hladová" strava a odpoledne mám hlad, takže dám zeleninu nebo ten chléb a pak přijde chuť na sladký, ach jo
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Jo, po chlebu se nedivím že přijde chuť na sladké, to jsem také míval, jsou to čisté sacharidy a když klesne jejich hladina tak tělo chce zas rychle dodat nový přísun, proto je lepší tuto řetězovou reakci ani nezačínat.
Ale Tatranka bych řekl že je daleko horší řešení než ovoce v nevhodnou dobu. Také jsem četl, že se mají mezi ovocem a zeleninou dělat pauzy. Ale jaksi jsem to už přestal dodržovat. Teď už si dám třeba ihned po zelenině ještě ovoce když přijde chuť a pocit neuspokojení - a nemívám nějaký špatný pocit, třeba že by to nějak špatně kvasilo. Spoléhám na to, že opice v pralese se také neřídí doporučeními, ale jedí to co najdou a na co dostanou chuť. Osobně mi nesedí jíst ovoce se zeleninou současně, ale jíst je za sebou (třeba s pár minutovou prodlevou) necítím jako mínus. Jen když o tom zauvažuju ihned po sobě tak se tam kdesi ozve jakýsi odmítavý hlásek.
Ale Tatranka bych řekl že je daleko horší řešení než ovoce v nevhodnou dobu. Také jsem četl, že se mají mezi ovocem a zeleninou dělat pauzy. Ale jaksi jsem to už přestal dodržovat. Teď už si dám třeba ihned po zelenině ještě ovoce když přijde chuť a pocit neuspokojení - a nemívám nějaký špatný pocit, třeba že by to nějak špatně kvasilo. Spoléhám na to, že opice v pralese se také neřídí doporučeními, ale jedí to co najdou a na co dostanou chuť. Osobně mi nesedí jíst ovoce se zeleninou současně, ale jíst je za sebou (třeba s pár minutovou prodlevou) necítím jako mínus. Jen když o tom zauvažuju ihned po sobě tak se tam kdesi ozve jakýsi odmítavý hlásek.
Re: Jindra
Ad 1) Po tom nepečeném chlebu, co teď dělám, páč mi chutná (naklíčené semínko pšenice a ovsa rozmixuji, přidám krapet vody, udělám těstíčko, placku pak suším) budou chutě na sladký startovat taky?Panda píše:1) Jo, po chlebu se nedivím že přijde chuť na sladké
2) Spoléhám na to, že opice v pralese se také neřídí doporučeními, ale jedí to co najdou a na co dostanou chuť
Ad 2) To s opicema mi taky připadá "od přírody", to jo, ikdyž teda detailně nevím, co a kdy jí a nejí. Jasně, řídí se instinktama a chutí. Akorát že je nemají deformované vařeným jídlem jako já
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Večer jsem začal 48hodinovku. Vím, že to chce i psychickou pohodu (byť jde jen o dva dny), takže před každým půstem svýmu tělu už nejméně den předem vysvětluju, že mu chci půstem pomoci a že se na něj oba těšíme. Tohle je můj čtvrtý půst a pokaždé sleduju progres. Sice jsem začal před pár hodinama, ale už cítím brnění v prstech a na rtech. To jsou pocity, které jsem měl při prvním půstu až druhý den. To snad není možné? To už se tělo tak rychle adaptuje? Nebo je to brnění spíše jen psychickýho rázu? No, vůbec jsem si při každým půstu říkal, že už druhý den mám příznaky, které literatura přiřazuje např. dni pátému. Značná slabost nebo povlak na jazyku už druhý den - je to fakt normálka?
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
v těchto případech sázím na senzitivnost a spojení vyčteného se zbožným přáním, v každým případě jde o akci pozitivní a hovořil bych o 60ce, páč do rána snad určitě už vydržíš.Jindra píše:Večer jsem začal 48hodinovku. Vím, že to chce i psychickou pohodu (byť jde jen o dva dny), takže před každým půstem svýmu tělu už nejméně den předem vysvětluju, že mu chci půstem pomoci a že se na něj oba těšíme. Tohle je můj čtvrtý půst a pokaždé sleduju progres. Sice jsem začal před pár hodinama, ale už cítím brnění v prstech a na rtech. To jsou pocity, které jsem měl při prvním půstu až druhý den. To snad není možné? To už se tělo tak rychle adaptuje? Nebo je to brnění spíše jen psychickýho rázu? No, vůbec jsem si při každým půstu říkal, že už druhý den mám příznaky, které literatura přiřazuje např. dni pátému. Značná slabost nebo povlak na jazyku už druhý den - je to fakt normálka?
Osobně mám slabost když omylem nejím víc jak hodinu.
Re: Jindra
presne tak, taky jsem to prestala dodrzovat a tak zeleninovej salat v klidu zajim jabkem a teprv pak me chute jsou uspokojeny. spis to chce se neprejidat nebo aspon denne pul dne nejist coz stale trenuju.Panda píše: Teď už si dám třeba ihned po zelenině ještě ovoce když přijde chuť a pocit neuspokojení - a nemívám nějaký špatný pocit, třeba že by to nějak špatně kvasilo. Spoléhám na to, že opice v pralese se také neřídí doporučeními, ale jedí to co najdou a na co dostanou chuť. Osobně mi nesedí jíst ovoce se zeleninou současně, ale jíst je za sebou (třeba s pár minutovou prodlevou) necítím jako mínus. Jen když o tom zauvažuju ihned po sobě tak se tam kdesi ozve jakýsi odmítavý hlásek.
Re: Jindra
Doplňuji k tomu máku - tak už se mi zas přejedl. Potkal stejný osud jako ořechy - cítím že to je "mrtvá strava" a že je takový spíš zatěžující, není to jako to osvěžující ovoce. Možná mám neklíčivý mrtvý typ, ale řekl bych že v tom to nebude.Jindra píše:...Píšu si a hned po půstu ochutnám. Jablka i mák já moc rád, těším se. Díky za tip!...
Re: Jindra
kdepak, to ty stoupas vys a vys
Re: Jindra
Jindro, jak u sebe pociťuješ za ty 4 měsíce co směřuješ k vitariánství pokles chutí na vařené? Zmírňují se, už se tělo přeorientovalo na vita? U mne se chutě na něco ne-vita objevují už jen asi po 3-4 dnech kdy sklouznu k něčemu vařenému, jenže pak je mi po tom špatně a průjmy a vůbec už nepřichází nárůst dalších chutí jak to bývalo dříve, naopak mě to pak už zas silně odrazuje - takže i tahle sklouznutí postupně mizí a asi mi brzy už taková strava začne být přirozeně odpuzující. Nepozoruješ u sebe také takovou tendenci? Řekl bych, že to je docela potvrzení nepřirozenosti vařeného jídla - jídlo, na které si tělo musí zvyknout aby ho začalo snášet, to jistě není vhodné a přirozené jídlo. Vůbec nechápu, jak na takovou stravu naši předci někdy dokázali přejít. Asi je to jako s kouřením - zpočátku to lidem nechutná a je jim po tom špatně, ale protože je to IN a ostatní říkají jak je to skvělé, tak člověk překoná odpor a přinutí tělo si na to zvyknout.
Re: Jindra
Pando, možná se podivíš, ale děkuju, opravdu děkuju za tuto otázku právě dnes. Přichází totiž v době, kdy i já nad tím přemýšlím. Zrovna dneska ráno cestou do práce jsem to v duchu hodnotil. No jo, to jsou už 4 měsíce...Panda píše:Jindro, jak u sebe pociťuješ za ty 4 měsíce co směřuješ k vitariánství pokles chutí na vařené?
Právě to dnešní ráno jsem si slabošsky říkal: "No já se na to snad vykašlu, vždyť vařáci se maj o tolik líp. Dostanou na něco chuť - koupí si to, sní to. V restauraci? Žádnej problém, taková nabídka jídel. V supermarketu? Koupěj si, co jen si zamanou. Po obědě si daj zmrzlinku, kafíčko, k televizi slaný buráky..." Ne, nevykašlu se na to, to vím, protože vařanům vůbec nezávidím ty následný zdravotní potíže (ostatně, řada s věkem nastupujících obtíží je pro mne díky vita minulostí, hurá), ale mívám takovéhle mírné depky, protože - a to je podstatné - chutě na vařené mne neopouštějí! Ne a ne Nemám chuť na maso, to je fakt, ale jinak bych si hned s klidem dal cokoli, co dřív. Svíčkovou, segedinský guláš, boršč, smažák s hranolkem a tatarkou, zkrátka cokoli Tě napadne. Takže chutě jsou a to je nepříjemný. Doposud se dopouštím několika prohřešků: nedokážu cca 1x týdně odolat rybě, tj. dám si rybí konzervu nebo uzenou makrelu (jak ji prodávaj na váhu); nedokážu odolat sladkýmu, takže občas dám nějakou sušenku či oplatku; nedokážu odolat voňavýmu pečivu, takže občas dám pečivo (zásadně celozrnné); stává se mi, že se najím do syta, tedy žaludek je plnej (což asi není ono, lepší je do polosyta, tomu věřím). Tolik prohřešky. Nejlíp jsem na tom s pečivem: kupované (tedy pečené) už si vezmu výjimečně, protože permanentně doma dělám chléb sušený. Ten mi moc chutná, manželce také a ona také vymýšlí varianty (to jsem jí vděčný; já na tohle nemám buňky a co kde nevyčtu, nenapadne mně), takže poradila přidávat kmín či mák. Zatím nejvíc nám chutná sušený chléb z naklíčené pšenice. Co se týče másla, hned po aktuálním půstu vyzkouším „máslo“ z avokáda. Na ostatní prohřešky ale jsem zatím krátký. Rybí konzervu si vezmu, i když vím, že je to mrtvá hmota s pasterovanou zeleninou (aspoň to trochu „ředím“ čerstvou okurkou a paprikou). Sladké nemůžu nahradit sušeným ovocem (vím, bylo by to lepší), protože chutě na sladký mívám k večeru, kdy jsem již něco jedl a ovoce se má jíst na prázdný žaludek, aby v něm neleželo a tedy nekvasilo. Ke zmíněným nákupům, kdy vařani si můžou koupit, co chtějí - tam je to se mnou dobré; bez problémů procházím kolem regálů s běžnými potravinami, moje slabost ale jednou týdně vyhraje u mléčných (koupím tvaroh, kefír či sýr) a rybích (koupím konzervu) výrobků. Takže do stopro vita mám ještě rezervy (aspoň je co vylepšovat... co budu dělat, až budu stopro ) Když teď jezdívám na lyže běžkovat, zastavím se hladový v restauraci a už to není gulášek, topinka a podobně. Dneska si dávám šopský salát (i dva, abych se najedl), k němu salátovou okurku (co vezu v kapse s sebou) a jednou jsem si k tomuhle objednal přílohovou rýži, jindy krajíc chleba. Každopádně jsem za ty 4 měsíce prodělal velkou změnu. Jednak ty pravidelné půsty každý týden, ale hlavně strava - dopoledne vždy pouze ovoce či čerstvé ovozel šťávy, odpoledne pak zelenina a saláty. Však na sobě cítím omlazení a příliv energie, to ano. Jsem těm proměnám rád a vím, že cestu zpátky k vařenýmu nemám a ani si ji nepřeji. Ale ty chutě na vařený, ááách jóóó, už aby mne začaly přecházet!
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Jindro jestli tě to trochu uklidní či povzbudí, v období, ve kterém jsi ty, taky přibližně někde kolem těch 3-5 měsíců začátku jsem na chutě umírala i když mi ovozel chutnal, tak jsem měla v hlavě smažák, vajíčka s knedlíkem a bramborový salát ... Na tyhle tři jídla jsem myslela denně ... A teď by mě to ani nenapadlo, už mi to nepřijde jako jídlo, ale nechutná hmota
Až se naučíš hladit zraněnou dlaní,smát se když slzy tečou a rozdávat všechno a neztratit nic,pak poznáš,jak je život krásný a krásné je žít..
Re: Jindra
Uklidní mne to, to víš, že jo, protože doufám, že mne ty chutě - stejně jako Tebe - přejdou. Jé je, už aby to bylo!! Dík za Tvůj příspěvek, který mne naplňuje optimismem
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Apríííl! Je tu apríl a zahajuju ho půstíkem (jen 36hodinovým), ale hlavně jsem dnes poprvé v práci na kole v novém roce. Kolo je moje droga a už jsem se moc těšil. Těch 10 km mne autobusem nebaví, na kole je to mnohem lepší, v lesíku si na chvíli zastavím poslechnout ptačí "řev" a v práci jsem nakonec stejně, jako bych jel busem. Hodně šťastných kilometrů všem příznivcům cyklistiky!
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Tak tohle si musííím poznačit. Pandovy zkušenosti jsou mi zatraceně inspirující: viewtopic.php?f=9&t=1474&p=72197#p72185. Jestli zas budu muset přehodnocovat svý vitariánství, takhle zresetuju.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Teď v sobotu jsme byli makat v lese. Byla to moje první celodenní fyzicky náročná práce v tomto roce a rozhodl jsem se být (pokud možno) celý den jen na raw... jestlipak se zadaří Snídaně 7.30 půl kila hroznů. Těsně před začátkem práce v 9 mne pošimral pocit hladu, dal jsem 2 banány. Během práce opakovaně v intervalu cca 1,5 hodiny pociťován mírný nástup hladu, tak jsem dal jablko nebo 2 banány. V poledne a v 17 hodin přestávka na svačinu - dal jsem pokaždé cca 3/4 kg hroznů. Za celý den tedy 2 kg hroznů, 6 banánů, 9 jablek. Práce dala zabrat, dost jsem se potil (též proto, že byl krásný slunečný jarní den), ale žízeň nebyla, vypil jsem za den nejvýše 1,5 deci vody - jen jsem si párkrát cucnul pro zahnání pocitů suchu v krku. Energeticky jsem byl v pohodě, únava byla jako obvykle. Práce skončeny o půl deváté večer, pak jsme mně naložili dřevo na vozejk za auto (vždycky si vozím domů na topení), doma jsem od 21.30 dřevo skládal, pak poklidit auto a vozejk. Mírný hlad zahnán jednou paprikou. Spát 23.20. Celou náročnou sobotu jsem byl na raw, z toho mám radost
V neděli jsem se probudil nějak před šestou a cítil se dobře, vyspale, svěže (což mne po náročném dni překvapilo). Hmmm, celou sobotu jsem byl na raw, takže je pravděpodobné, že méně spánku, než obvykle, stačí. V neděli jsme byli od osmi ráno do 15 hod. na výletě do přírody (Chlébské údolí, poseté obrovskými kvanty bledulek, je to tam nádhera), pak doma dovezené dřevo s manželkou řežu štípu a jako obvykle do rázku, aby aspoň rok vysychalo.
Nebyl to nijak velký problém být během náročného dne na raw a zkušenosti budu prohlubovat, protože od teď budem takhle makat minimálně měsíc celkem pravidelně. Chutě na sladký jsem v neděli zaháněl sušenými fíky, to je dobrotka.
V neděli jsem se probudil nějak před šestou a cítil se dobře, vyspale, svěže (což mne po náročném dni překvapilo). Hmmm, celou sobotu jsem byl na raw, takže je pravděpodobné, že méně spánku, než obvykle, stačí. V neděli jsme byli od osmi ráno do 15 hod. na výletě do přírody (Chlébské údolí, poseté obrovskými kvanty bledulek, je to tam nádhera), pak doma dovezené dřevo s manželkou řežu štípu a jako obvykle do rázku, aby aspoň rok vysychalo.
Nebyl to nijak velký problém být během náročného dne na raw a zkušenosti budu prohlubovat, protože od teď budem takhle makat minimálně měsíc celkem pravidelně. Chutě na sladký jsem v neděli zaháněl sušenými fíky, to je dobrotka.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid