Jindra
Moderátor: hugo
Re: Jindra
Teď jsem z toho nějak zamotanej, nevím hlavu ani patu
Re: Jindra
je to presne v prostriedku - na polceste od paty ku hlavebosto2 píše:Teď jsem z toho nějak zamotanej, nevím hlavu ani patu
5 2 8
Re: Jindra
.
Byli jsme před týdnem s ženou bicyklovat Moravským krasem a u té nejznámější jeskyně (Macocha) se chvíli žena věnovala jakémus malému prckovi, který vyváděl po píchnutí včelou a jehož tatínek se jevil nějak bezradně, zatímco maminka byla kdesi fuč.
No vzpomněl jsem si na to dneska, když při procházce lesem můj zvídavý synek zavrtal klackem do podzemního vosího hnízda a hned se to začalo útočně rojit. Tak si představte - synka si bzučáci ani nevšimli a já schytal tři žihadla :-) To jako že jsem asi měl syna líp hlídat :-)))
Ještě že mi takový píchance nijak extra nevadí - jó, bolelo to dost, ale rychle ustupovalo a po čtvrthodince už to bylo jen jak štípanec od komára a po další čtvrthodině už bezbolestné. V tomhle mám v životě výhodu - jenže vosa či včela mne štípne jednou za deset let, takže výhoda na prd.
Ale co jsem se v tom lese najed ostružin, mňááám (synek zatím spořádal třičtvrtěkilo řeckých hroznů z LIDLa, udělal mi radost, že neupřednostňoval obvyklý chléb nebo Tatranku)
Byli jsme před týdnem s ženou bicyklovat Moravským krasem a u té nejznámější jeskyně (Macocha) se chvíli žena věnovala jakémus malému prckovi, který vyváděl po píchnutí včelou a jehož tatínek se jevil nějak bezradně, zatímco maminka byla kdesi fuč.
No vzpomněl jsem si na to dneska, když při procházce lesem můj zvídavý synek zavrtal klackem do podzemního vosího hnízda a hned se to začalo útočně rojit. Tak si představte - synka si bzučáci ani nevšimli a já schytal tři žihadla :-) To jako že jsem asi měl syna líp hlídat :-)))
Ještě že mi takový píchance nijak extra nevadí - jó, bolelo to dost, ale rychle ustupovalo a po čtvrthodince už to bylo jen jak štípanec od komára a po další čtvrthodině už bezbolestné. V tomhle mám v životě výhodu - jenže vosa či včela mne štípne jednou za deset let, takže výhoda na prd.
Ale co jsem se v tom lese najed ostružin, mňááám (synek zatím spořádal třičtvrtěkilo řeckých hroznů z LIDLa, udělal mi radost, že neupřednostňoval obvyklý chléb nebo Tatranku)
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Tak to já si dával žihadla všeho možného úmyslně, ještě letos na jaře. Teď mě to nějak přestalo bavit ale páč máme včely tak jsem v létě stejně několik dostal.
Vína jsem měl včera snad 3 kg ale domácího k tomu fůru hrušek, broskví, mirabelek, jablek, plno rajčat a petrželky. Večer škvarky a rybí salát s jogurtem.
Vína jsem měl včera snad 3 kg ale domácího k tomu fůru hrušek, broskví, mirabelek, jablek, plno rajčat a petrželky. Večer škvarky a rybí salát s jogurtem.
Re: Jindra
.
špatné zprávy, dobré zprávy
ta špatná - před pár dny jsem udělal zatím největší chybu, jakou jen jsem mohl... do medu jsem nasypal poměrně hodně skořice a ještě víc raw kakaa
ne, to jsem neměl dělat. stala se z toho neskutečně slastná čokoláda, od níž ne a ne se odtrhnout
ale vše špatné je k něčemu dobré... pár posledních dní se díky tomuto učím pevné vůli
dobrá zpráva - vitamix objednán, cca ve středu ho mám doma. těším se, smoothies dělám čím dál častěji, tak ať si je pořádně vychutnám
špatné zprávy, dobré zprávy
ta špatná - před pár dny jsem udělal zatím největší chybu, jakou jen jsem mohl... do medu jsem nasypal poměrně hodně skořice a ještě víc raw kakaa
ne, to jsem neměl dělat. stala se z toho neskutečně slastná čokoláda, od níž ne a ne se odtrhnout
ale vše špatné je k něčemu dobré... pár posledních dní se díky tomuto učím pevné vůli
dobrá zpráva - vitamix objednán, cca ve středu ho mám doma. těším se, smoothies dělám čím dál častěji, tak ať si je pořádně vychutnám
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Dobrá volba, mám Vitamix už nějakou dobu, a nemohu si jej vynachválit. Dokoupila jsem i kontejner na suché mixování a "rozemelu" všechna semínka a ořechy v suchém stavu, pokud je nenamáčím. Prakticky do každého mixu dávám namočená nebo suchá semínka. Suché jen lněné semínko. Nějak se mi nechce len namáčet. Všechno ostatní močím
Re: Jindra
Zajímavé, zrovna se na ně koukám tady http://shop.rawfullyorganic.com/categor ... tegoryId=2 a říkám si, že dost peněz, budu muset našetřit a u nás jsou ještě dražší? A nádoba je skleněná nebo plast? Díky.
Re: Jindra
.
Leni díky za pozitivní "recenzi",
ajlo, nádoba je skleněná. Obecně: mixér s plastovou bych myslím ani nekoupil. A konkrétně tady při těchto otáčkách (až 37 000/min) by se plast zevnitř nádoby určitě hned poškrábal.
Leni díky za pozitivní "recenzi",
ajlo, nádoba je skleněná. Obecně: mixér s plastovou bych myslím ani nekoupil. A konkrétně tady při těchto otáčkách (až 37 000/min) by se plast zevnitř nádoby určitě hned poškrábal.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Díky, máš se na co těšit, je nádherný.
Re: Jindra
já mám nádoby na suché i "mokré" mixování z odolného plastu. Při velkém vytížení se ani po delší době moc neponičily. Jsou trošku omleté, ale to se dá čekat při denním používání. Upřednostňuji v tomto případě výkon před estetickou stránkou.ajla píše:Zajímavé, zrovna se na ně koukám tady http://shop.rawfullyorganic.com/categor ... tegoryId=2 a říkám si, že dost peněz, budu muset našetřit a u nás jsou ještě dražší? A nádoba je skleněná nebo plast? Díky.
Re: Jindra
.
Vitamix jsem před hodinou vybalil. Wow, fakt mašinka. Ty otáčky jsou neuvěřitelné. Drobné zklamání na úvod - nádoba je tvrzený plast. Na netu jsem předtím četl, že je skleněná, hmm omyl, ale je to drobnost, v poho (kór když i Lenuška tady potvrzuje, že se neošoupe :-))
Takže valim na zahradu, k obědu bude zele smoothie. Chci vidět, jak to dopadne po 30 000 otáčkách - to bude kašička...
Vitamix jsem před hodinou vybalil. Wow, fakt mašinka. Ty otáčky jsou neuvěřitelné. Drobné zklamání na úvod - nádoba je tvrzený plast. Na netu jsem předtím četl, že je skleněná, hmm omyl, ale je to drobnost, v poho (kór když i Lenuška tady potvrzuje, že se neošoupe :-))
Takže valim na zahradu, k obědu bude zele smoothie. Chci vidět, jak to dopadne po 30 000 otáčkách - to bude kašička...
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
.
fantastika obídek. Do Vitamixu jsem naházel komplet meloun včetně slupky (bez jednoho milimetru kvůli možná chemickému ošetření), pár švestek, co tu opadávaj ze stromu a trocha skořice.
to nemá cenu popisovat. kdo neochutnal, stejně neuvěří
prostě mňááááááám
ještě víc... mňááááááááááááááááááááám
pořád málo: fakt je to mňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám
fantastika obídek. Do Vitamixu jsem naházel komplet meloun včetně slupky (bez jednoho milimetru kvůli možná chemickému ošetření), pár švestek, co tu opadávaj ze stromu a trocha skořice.
to nemá cenu popisovat. kdo neochutnal, stejně neuvěří
prostě mňááááááám
ještě víc... mňááááááááááááááááááááám
pořád málo: fakt je to mňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
.
mňamko: dneska to samý plus navíc ze zahrádky nať z celeru a dva banány, chtělo to lehce přisladit
jo, dobrá koupě ten Vitamix, bezva jemný koktejlíky
od známého dobrý burčák - větší množství, tak jsem dal PETku do mrazáku, že jako na dva týdny uskladníme, jooo prdlajs, ono to furt žije a tlakuje, idyž zmrzlý na kost (ta malá alkoholová část zůstává tekutá), to jsem já laik nečekal,
právě jsem z mrazáku vyňal, aby PET nepraskla,
... jsem myslel, že se to takhle dá zastavit a uskladnit, tož asi teda ne,
ale jinak, generally, s vita žitím už moc chutě na alkoholovosti nemám, burčák či pivo jen málo mne láká, což mne trochu mrzí, oči by mohly, ale ty pocity omámené mysli poté za to nestojí
ikdyž... kvůli té omámenosti (jen lehké!) jsem tak dříve činíval
jo a fajné padané hrušky nasbírány ranní cestou na kole,
už ta rána nejsou co bývala, včera nula, dneska šest, to není jak ta dvacka v létě a jen trenky s trikem - dneska teplý cyklokalhoty a podzimní bunda
mňamko: dneska to samý plus navíc ze zahrádky nať z celeru a dva banány, chtělo to lehce přisladit
jo, dobrá koupě ten Vitamix, bezva jemný koktejlíky
od známého dobrý burčák - větší množství, tak jsem dal PETku do mrazáku, že jako na dva týdny uskladníme, jooo prdlajs, ono to furt žije a tlakuje, idyž zmrzlý na kost (ta malá alkoholová část zůstává tekutá), to jsem já laik nečekal,
právě jsem z mrazáku vyňal, aby PET nepraskla,
... jsem myslel, že se to takhle dá zastavit a uskladnit, tož asi teda ne,
ale jinak, generally, s vita žitím už moc chutě na alkoholovosti nemám, burčák či pivo jen málo mne láká, což mne trochu mrzí, oči by mohly, ale ty pocity omámené mysli poté za to nestojí
ikdyž... kvůli té omámenosti (jen lehké!) jsem tak dříve činíval
jo a fajné padané hrušky nasbírány ranní cestou na kole,
už ta rána nejsou co bývala, včera nula, dneska šest, to není jak ta dvacka v létě a jen trenky s trikem - dneska teplý cyklokalhoty a podzimní bunda
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
zaujimavy javJindra píše:.
, tak jsem dal PETku do mrazáku, že jako na dva týdny uskladníme, jooo prdlajs, ono to furt žije a tlakuje, idyž zmrzlý na kost (ta malá alkoholová část zůstává tekutá), to jsem já laik nečekal,
právě jsem z mrazáku vyňal, aby PET nepraskla,
... jsem myslel, že se to takhle dá zastavit a uskladnit, tož asi teda ne,
aky hlboky mraz pod nulou mas v tom mrazaku ? mozno to chcelo viac, teda vlastne menej
5 2 8
Re: Jindra
Jindro, to uz byl asi hodne "zlomenej", ted uz pry ani jiny neni. Napadlo me pri samovyrobe dat cerstve vylisovanou stavu z hroznu do mrazaku v PET-kach ?Jindra píše:od známého dobrý burčák - větší množství, tak jsem dal PETku do mrazáku, že jako na dva týdny uskladníme, jooo prdlajs, ono to furt žije a tlakuje, idyž zmrzlý na kost (ta malá alkoholová část zůstává tekutá), to jsem já laik nečekal,
právě jsem z mrazáku vyňal, aby PET nepraskla
Podobne mam jablecnou (nesmi se naplnit uplne po okraj, ale tak 5cm pod) a aktualne vyndat, pomalu rozmrazit a pak nechat zburcit.
Otazka, jestli po premrazeni to jeste zburci, ale teoreticky by melo, je s tim zkusenost nejaka ?
Vinar - prodejce rikal, ze obecne se na burcaku lautr nic zkazit neda, necha se akorat ta stava zkvasit, pry i z jablek je suprova a laici nepoznaji rozdil:).
Re: Jindra
nastaven na nejnižší výkon, jaký umí, teplota tedy jen mínus 18, měřil jsemrudo píše:zaujimavy jav
aky hlboky mraz pod nulou mas v tom mrazaku ? mozno to chcelo viac, teda vlastne menej
jasně, dalo by se na výkonu přidat a pak by šla teplota kdovíkam pod mínus 20, ale nepotřebuju,
už i takhle je cokoli z mrazáku tuhý na kámen
teda vlastně skoro cokoli, jak jsem včera viděl
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
přesně, přesně takhle si to vysvětluju, takhle to určitě je, jjcepheus píše:Jindro, to uz byl asi hodne "zlomenej", ted uz pry ani jiny neni
ostatně už není vůbec sladký, takže už je samý alkohol,
no, žena to ráda vypije, já teda ne
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
.
.
Vitamix jde do koše!
A to ho mám teprve tři dny...
Tenhle bezvadný mixér (Vitamix tnc 5200) je bezvadný až tak moc, že jeho precizně najemno rozšmelcované kašičky se patrně tráví mnohem mnohem lépe, než relativně nahrubo požvýkaná potrava a výsledkem je, že ode dne, kdy Vitamix mám, jde mi váha stále dolů - za pár dnů budu vážit jak posledně po pětidenním půstu.
A pak budu vážit ještě míň.
A pak budu kostlivec (doufám s pár svalama, abych si mohl dojít na záchod :)))
A skončím jako breath.
Ne, takto ne.
VITAMIX JDE DO KOŠE. KONČÍM S NÍM.
Takhle to přece nejde.
Ještě se ze mne kvůli nějakému mixéru stane tenká, průhledná loutka. Třasořitka. Každý větřík mne odfoukne.
Zas ale... přes léto jsem holdoval oříškovým máslům a sezamovým pastám a čokoládkám (vše raw - dělám si doma sám), které mi bohužel až moc zachutnaly a váha šla samozřejmě každým týdnem nahoru. Sice mírně, ale nezlomně.
Hmmm... on se ten Vitamix vlastně hodí. Váha se mi upravuje, tělo zase může "najet" na tu svoji, optimální... no není to lepší?
Jasně, že jo. Jasně, že je to takhle lepší. Jasně, že to všechno tady míním jako pouhý vtip a jasně, že Vitamix zůstává v čele "strojového parku", který při přípravě oběda používám. No... ten strojový park není příliš bohatý, ale pro vita stačí a je to jedna z výhod raw "vaření"... copak tam máme... Vitamix, Angel, malý sekáček, mlýnek na mák, kafemlejnek... asi jsem na nic nezapomněl. Žádné sporáky, trouby, mikrovlvnky, toustovače, grilovače, hot-dogy atd. atd. nepotřebuji.
A Vitamix? Pohladím ho a poděkuju, že už během těch tří dnů, co ho mám, pociťuji pozitivní změny v těle. Cítím se lépe, než před pár (tý)dny, cítím ještě další příliv energie a svěžesti. Není to asi vyloženě Vitamixem, ale je to nesporně jeho podílem na tom, že jsem začal mixovat cokoli zeleného ze zahrady - trávu, nať z mrkve či celeru a podobně. Takže - nový, čerstvý přísun chlorofylu. Můj předchozí mixér na to výkonem nestačil.
Ano, je to tak. Mám dva Mercedesy. Mám Angela, Mercedes mezi odšťavovači, a mám Vitamix, Mercedes mezi mixéry.
A mám manželku Magdalénu, Mercedes mezi ženami :-)
.
Vitamix jde do koše!
A to ho mám teprve tři dny...
Tenhle bezvadný mixér (Vitamix tnc 5200) je bezvadný až tak moc, že jeho precizně najemno rozšmelcované kašičky se patrně tráví mnohem mnohem lépe, než relativně nahrubo požvýkaná potrava a výsledkem je, že ode dne, kdy Vitamix mám, jde mi váha stále dolů - za pár dnů budu vážit jak posledně po pětidenním půstu.
A pak budu vážit ještě míň.
A pak budu kostlivec (doufám s pár svalama, abych si mohl dojít na záchod :)))
A skončím jako breath.
Ne, takto ne.
VITAMIX JDE DO KOŠE. KONČÍM S NÍM.
Takhle to přece nejde.
Ještě se ze mne kvůli nějakému mixéru stane tenká, průhledná loutka. Třasořitka. Každý větřík mne odfoukne.
Zas ale... přes léto jsem holdoval oříškovým máslům a sezamovým pastám a čokoládkám (vše raw - dělám si doma sám), které mi bohužel až moc zachutnaly a váha šla samozřejmě každým týdnem nahoru. Sice mírně, ale nezlomně.
Hmmm... on se ten Vitamix vlastně hodí. Váha se mi upravuje, tělo zase může "najet" na tu svoji, optimální... no není to lepší?
Jasně, že jo. Jasně, že je to takhle lepší. Jasně, že to všechno tady míním jako pouhý vtip a jasně, že Vitamix zůstává v čele "strojového parku", který při přípravě oběda používám. No... ten strojový park není příliš bohatý, ale pro vita stačí a je to jedna z výhod raw "vaření"... copak tam máme... Vitamix, Angel, malý sekáček, mlýnek na mák, kafemlejnek... asi jsem na nic nezapomněl. Žádné sporáky, trouby, mikrovlvnky, toustovače, grilovače, hot-dogy atd. atd. nepotřebuji.
A Vitamix? Pohladím ho a poděkuju, že už během těch tří dnů, co ho mám, pociťuji pozitivní změny v těle. Cítím se lépe, než před pár (tý)dny, cítím ještě další příliv energie a svěžesti. Není to asi vyloženě Vitamixem, ale je to nesporně jeho podílem na tom, že jsem začal mixovat cokoli zeleného ze zahrady - trávu, nať z mrkve či celeru a podobně. Takže - nový, čerstvý přísun chlorofylu. Můj předchozí mixér na to výkonem nestačil.
Ano, je to tak. Mám dva Mercedesy. Mám Angela, Mercedes mezi odšťavovači, a mám Vitamix, Mercedes mezi mixéry.
A mám manželku Magdalénu, Mercedes mezi ženami :-)
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
s burčákem máte doma asi veselo...Jindra píše: A mám manželku Magdalénu, Mercedes mezi ženami [/color]
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Jindra
.
Pavlo ani ne... mně letos nějak na burčas nejde chuť a manželka se včera burčákem sice "lízla", to jo, ale do stavu, kdy na mne zábavným dojmem nepůsobila
takže veselo ano, máme, ale díky koření života - našim dětem
Pavlo ani ne... mně letos nějak na burčas nejde chuť a manželka se včera burčákem sice "lízla", to jo, ale do stavu, kdy na mne zábavným dojmem nepůsobila
takže veselo ano, máme, ale díky koření života - našim dětem
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
tu nať z mrkve já raději nekonzumuji, a to ani ve šťávách, ani v mixech. Obsahuje tytéž jedovaté alkaloidy jako nezralá rajčata. Rve mi to vždycky srdce, když dávám nať z mrkve do kontejneru na kompost, ale pak si řeknu, že ostatní naťě jsou bez problémů, a pampelišky s jitrocelem a jetelem jsou stejně lepší /Dokonce se doporučuje u kořene mrkve uřezat tu horní nazelenalou část, pokud tam je, jako u brambor. /Jindra píše:....... že jsem začal mixovat cokoli zeleného ze zahrady - trávu, nať z mrkve či celeru a podobně. Takže - nový, čerstvý přísun chlorofylu.
Je mi to divné, že se nedoporučuje jíst nať z mrkve, protože třeba v Africe se vyhazuje ten kořen a jí se zelené. Ale možná mají nějakou jinou mrkev. Nebo mám špatné informace já...
jo, a na vitamix nedám taky dopustit, vozím si ho i na dovolenou, pokud neletíme. Jen experimentuj, jsou to dobroty...
Re: Jindra
vnat z mrkve sa nikdy nedavala ani do zeleninovych polievok, babicky urcite vedeli preco, ale myslim ze sa to hadzalo zajacom ?
5 2 8
Re: Jindra
Cece, napada me vysvetleni ze to kvaseni (kdyz si vyrabi to odpadni teplo) staci zabranit tomu relativne pomalymu zmrazeni, ale netrvam ne tom, jenom napad -nastrel do tmy:).Jindra píše:přesně, přesně takhle si to vysvětluju, takhle to určitě je, jjcepheus píše:Jindro, to uz byl asi hodne "zlomenej", ted uz pry ani jiny neni
ostatně už není vůbec sladký, takže už je samý alkohol,
no, žena to ráda vypije, já teda ne
Re: Jindra
já už burčák taky ne - od loňska. Loni mi hodně nesedl a už se mi do něj nechce (i když bych ho sehnat mohla i tady).Jindra píše:.
Pavlo ani ne... mně letos nějak na burčas nejde chuť a manželka se včera burčákem sice "lízla", to jo, ale do stavu, kdy na mne zábavným dojmem nepůsobila
takže veselo ano, máme, ale díky koření života - našim dětem
Tak užívejte každý den než vám odrostou...
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Jindra
mne taky zarazilo že v Africe to běžně jedí... a nic jim není. Mrkev mají podle mne stejnou....Lenuška píše: Je mi to divné, že se nedoporučuje jíst nať z mrkve, protože třeba v Africe se vyhazuje ten kořen a jí se zelené. Ale možná mají nějakou jinou mrkev. Nebo mám špatné informace já...
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Jindra
Jindro, oplácím pomstu a napíšu ti do deníčku senzační recept
Ne, není to ironie, fakt
Rozpustím si tak pětinu másla (50 g), lze přidat i půl čajové lžičky medu, ale není nutné, lze přidat lžíci kakaa, taky není nutné, rozmíchat. Pak je nutné přidat 120 g mletého máku (čtvrtinu množství nahrazuji lnem a ostropestřcem), promíchat, rychle sníst, než se seběhnou děti, že chtějí taky.
Kam se hrabe naše zimní domácí čokoláda máslo-kakao-kokos-třtinový cukr. Ta byla moc sladká a kokos tam chutnal jak piliny a spotřeba kakaa byla nehorázná. Moje "maková čokoláda" mi chutná více. Raději nepočítám, kolik má kalorií. Předem zbouchnu kedlubnu a mrkev a po ní ještě uždibuji lískáče
Ne, není to ironie, fakt
Rozpustím si tak pětinu másla (50 g), lze přidat i půl čajové lžičky medu, ale není nutné, lze přidat lžíci kakaa, taky není nutné, rozmíchat. Pak je nutné přidat 120 g mletého máku (čtvrtinu množství nahrazuji lnem a ostropestřcem), promíchat, rychle sníst, než se seběhnou děti, že chtějí taky.
Kam se hrabe naše zimní domácí čokoláda máslo-kakao-kokos-třtinový cukr. Ta byla moc sladká a kokos tam chutnal jak piliny a spotřeba kakaa byla nehorázná. Moje "maková čokoláda" mi chutná více. Raději nepočítám, kolik má kalorií. Předem zbouchnu kedlubnu a mrkev a po ní ještě uždibuji lískáče
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Jindra
To jsem vynalezla proto, že ty dva litry kokosáku, co jsem myslela, že budu ulizovat do Vánoc, už nemám a suchý mák mi už nechutná
Odjakživa každý říkal, tebe raději šatit než živit.
Odjakživa každý říkal, tebe raději šatit než živit.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Jindra
Šari, a čo tak makovo-slivková? Niet nad prezreté slivky.
Dakedy dávno som milovala slivkové knedlíky zasypané nahrubo makom, práškovým cukrom a zaliate roztopeným maslom. Bolo z toho čierne pohorie, zasypané snehom a zaliate lávami masla.
Až som prišla na to, že jediné čo mi na tom vadí, je tá múka a málo zrelé slivky.
Dnes zásadne len padané slivky, ktoré sa pri odkôstkovaní menia na slivkový džem a rovno sa dajú aj odšupkovať. a ani sladiť nemusím. Stačí na to len kooopa maku
Jindra bude mať z takýchto príspevkov radosť
Dakedy dávno som milovala slivkové knedlíky zasypané nahrubo makom, práškovým cukrom a zaliate roztopeným maslom. Bolo z toho čierne pohorie, zasypané snehom a zaliate lávami masla.
Až som prišla na to, že jediné čo mi na tom vadí, je tá múka a málo zrelé slivky.
Dnes zásadne len padané slivky, ktoré sa pri odkôstkovaní menia na slivkový džem a rovno sa dajú aj odšupkovať. a ani sladiť nemusím. Stačí na to len kooopa maku
Jindra bude mať z takýchto príspevkov radosť
Re: Jindra
takové švestky také miluju, bohužel kupované často dříve shnijou, než na míse dozrajou. Ale když se to povede, tak mlaskáme všichni, i papoušekgabrielik píše:.
Dnes zásadne len padané slivky, ktoré sa pri odkôstkovaní menia na slivkový džem ...
Zaboří do švestky zobák, a vysaje to měkké slaďoučké. Zůstane jen slupka, pecku taky rozlouskne...
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Jindra
Když se provede drobná úprava - máslo se nahradí kokosovým olejem či kakaovým máslem, rozpustí se v teplé vodě, přidá se ten med či agáve, kakao a mák, pak se to mícháním hezky spojí, naleje na rozpůlené švestky a nechá v ledničce ztuhnout ... tak je to možná i raw vegans.arik píše:Jindro, oplácím pomstu a napíšu ti do deníčku senzační recept
Ne, není to ironie, fakt
Rozpustím si tak pětinu másla (50 g), lze přidat i půl čajové lžičky medu, ale není nutné, lze přidat lžíci kakaa, taky není nutné, rozmíchat. Pak je nutné přidat 120 g mletého máku (čtvrtinu množství nahrazuji lnem a ostropestřcem), promíchat, rychle sníst, než se seběhnou děti, že chtějí taky.
Kam se hrabe naše zimní domácí čokoláda máslo-kakao-kokos-třtinový cukr. Ta byla moc sladká a kokos tam chutnal jak piliny a spotřeba kakaa byla nehorázná. Moje "maková čokoláda" mi chutná více. Raději nepočítám, kolik má kalorií. Předem zbouchnu kedlubnu a mrkev a po ní ještě uždibuji lískáče
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Jindra
Kokosák je nehorázně drahý.
Švestky mi moc nechutnají, zvláště ne ty přezrálé a povidla, to je ultrablé Každý jsme jiný.
Pár švestek si z veřejného stromu jednou týdně dám, ale naše zahradní aronie je lepší, tu můžu denně. S mákem bych to nemíchala, zpracované ovoce mě nikdy nebralo. Knedlíky jedině tvarohové s kakaem, cukrem a máslem nahoře.
Švestky mi moc nechutnají, zvláště ne ty přezrálé a povidla, to je ultrablé Každý jsme jiný.
Pár švestek si z veřejného stromu jednou týdně dám, ale naše zahradní aronie je lepší, tu můžu denně. S mákem bych to nemíchala, zpracované ovoce mě nikdy nebralo. Knedlíky jedině tvarohové s kakaem, cukrem a máslem nahoře.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Jindra
joooj, moje řeč, toto jsem taky miloval, ale dneska si občas dám chuťově skoro totéž: ultra ripe švestky posypu mákem. chutná to skoro jak kdysi ty knedlíky, fakt mňam,gabrielik píše:Dakedy dávno som milovala slivkové knedlíky zasypané nahrubo makom, práškovým cukrom a zaliate roztopeným maslom. Bolo z toho čierne pohorie, zasypané snehom a zaliate lávami masla
v případě nespokojenosti možno trochu kokosového anebo aj toho másla přikápnout, šak na totok neumřem
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
máš toho (od Jardy) kupovat minimálně pět, šest litrů jako my, to pak máme na půl roku (na jídlo aj kosmetiku)s.arik píše:To jsem vynalezla proto, že ty dva litry kokosáku, co jsem myslela, že budu ulizovat do Vánoc, už nemám
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
něco podobného jsem vlastně zkoušel taky... copak jsem to tam dával... mletý mák, trochu xylitolu, trochu raw kakaa a lněného semínka; no a kokosák - ten tomu dá jedinečnou příchuť. móóóc dobré, jo jos.arik píše:Jindro, oplácím pomstu a napíšu ti do deníčku senzační recept
Rozpustím si tak pětinu másla (50 g), lze přidat i půl čajové lžičky medu, ale není nutné, lze přidat lžíci kakaa, taky není nutné, rozmíchat. Pak je nutné přidat 120 g mletého máku (čtvrtinu množství nahrazuji lnem a ostropestřcem), promíchat, rychle sníst, než se seběhnou děti, že chtějí taky
říkáš ostropestřec, jo? hmm, zajímavý nápad, sáček ho mám, takže zkusím, jak to změní chuť. to jsem ještě nedělal.
Šárko dík že na mne myslíš :-)
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Ostropestřce se má lžička denně, lnu kolem 30 g, když obé vmícháš do min. 100 g máku, nijak chuť nezhoršíš. Spíše je to poznat na struktuře, mají tvrdší slupky, nedaří se mi je namlít úplně najemno. Ale takové železné piliny jako neloupané konopí to zase není.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Jindra
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Jindra
.
díky Hugo,
btw posílal jsem Ti svých pár fotek z akce?
díky Hugo,
btw posílal jsem Ti svých pár fotek z akce?
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
.
právě se mi stala drobná nehoda s mým mixérem
no, nehoda... akorát jsem to prostě mixnul o dost víc, než jsem původně zamýšlel,
chtěl jsem jen tak trochu, na hrubo, ale lehce jsem to přehnal s otáčkama, no nevadí
... a ejhle, hned je na světě novej recept
a zrovna na segedínskej guláš, kterej jsem měl tehdá za vařana tak rád
takže - do výkonného mixéru dáme svoje domácí kysané zelí, přikápneme trošku čisté vody a smixneme do hladka
raz, dva, tři, segedínský guláš. Dobrou chuť :-)
možná ždibet ňákýho koření, já ale kořenit neumím, takže beru, jak to je, mňááám
právě se mi stala drobná nehoda s mým mixérem
no, nehoda... akorát jsem to prostě mixnul o dost víc, než jsem původně zamýšlel,
chtěl jsem jen tak trochu, na hrubo, ale lehce jsem to přehnal s otáčkama, no nevadí
... a ejhle, hned je na světě novej recept
a zrovna na segedínskej guláš, kterej jsem měl tehdá za vařana tak rád
takže - do výkonného mixéru dáme svoje domácí kysané zelí, přikápneme trošku čisté vody a smixneme do hladka
raz, dva, tři, segedínský guláš. Dobrou chuť :-)
možná ždibet ňákýho koření, já ale kořenit neumím, takže beru, jak to je, mňááám
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Jindra
Žádné fotky mi Jindro zatím nedošly. Já Ti ty zásadní fotky posílal tak 3 týdny zpátky e-mailem, ale nedostalo se mi odpovědi, jestli jsi je vlastně dostal. Tak jsem to všecko hodil včera na rajče.Jindra píše:díky Hugo,
btw posílal jsem Ti svých pár fotek z akce?
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Jindra
Jindro gratulujem ti k nemu. Masinka, co by som nevymenila za nic.
Always hope for the best but be prepared for the worst.
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
Re: Jindra
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Šárko po několika výrobách tohoto pamlsku Ti chtě nechtě připisuji vítězství, pomsta Ti vyšla, je to fakt mňamko, už jsem to měl několikrát, mňááám, a třeba včera jsem venku na mraze dělal fůru dřeva, což chtělo taky nějakou energii, dal jsem toho cca 2/3 čajového hrnku (tedy asi 150 ml) a s tím jsem vydržel makat přes půlku dne (a to tam mám připravený ultrasupr banánce). Mňááám.s.arik píše:Jindro, oplácím pomstu a napíšu ti do deníčku senzační recept
Ne, není to ironie, fakt
Rozpustím si tak pětinu másla (50 g), lze přidat i půl čajové lžičky medu, ale není nutné, lze přidat lžíci kakaa, taky není nutné, rozmíchat. Pak je nutné přidat 120 g mletého máku (čtvrtinu množství nahrazuji lnem a ostropestřcem), promíchat, rychle sníst, než se seběhnou děti, že chtějí taky.
Kam se hrabe naše zimní domácí čokoláda máslo-kakao-kokos-třtinový cukr. Ta byla moc sladká a kokos tam chutnal jak piliny a spotřeba kakaa byla nehorázná. Moje "maková čokoláda" mi chutná více. Raději nepočítám, kolik má kalorií. Předem zbouchnu kedlubnu a mrkev a po ní ještě uždibuji lískáče
Mám Tě rád a tak cítím potřebu se revanšovat - pomstu vrátit. A tak Tě podráždím drobnou variací, kterou jsem jen tak zkusil a kterou už pro úspěch praktikuju. A sice - na úkor máku (kterej mi došel a na letošní ještě pár dní čekám) do směsi dávám rýžové otruby s klíčky. Nedávno jsem je zahlíd ve zdravěnce a tak že je zkusím; úspěch, úspěch, je to takové chuťově zajímavé, nasládlé, no do téhle verze čokolády mi to skvěle "sedí." Mňááááám.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Ty rýžové otruby tady v Praze marně sháním. Ale je fakt, že moc obchody neprolézám. Když už někam zavítám, jdu na to svoje místo, kde jsou zastrčené základní potraviny a zelenina, a jinam se nedostanu. V Countrylifu jsem rýžové otruby nenašla, nebo nemám trpělivost hledat, nebo jsem slepá...
Chtěla bych je přidávat svému milému polovičákovi do placiček, které na mně vyžaduje péct...
Chtěla bych je přidávat svému milému polovičákovi do placiček, které na mně vyžaduje péct...
Re: Jindra
No, možná by otruby stály za hřích, já mám ráda objemná a tučná jídla a žlučník myslím ocení, když se část olejnatých semen nahradí komplex carb a vlákninou. Jakou to má strukturu, jako piliny? Chce to předmočit, nebo nasáklé máslem hned k jídlu?
Makomáslo jsem dnes snídala Jako vždy s trochou lnu a ostropestřce. A raw kakaa.
Ale taky jsem si koupila holandské pražené, bylo v akci. Jak někde stojí pod kakajo 235/kilo (za tolik jsem nakoupila raw, hned čtyři kila), honem beru. Když mají dražší, ujídám z raw zásob (méně výrazné aroma a horší rozmíchatelnost, v důsledku čehož chutná "práškově" až uměle).
Makomáslo jsem dnes snídala Jako vždy s trochou lnu a ostropestřce. A raw kakaa.
Ale taky jsem si koupila holandské pražené, bylo v akci. Jak někde stojí pod kakajo 235/kilo (za tolik jsem nakoupila raw, hned čtyři kila), honem beru. Když mají dražší, ujídám z raw zásob (méně výrazné aroma a horší rozmíchatelnost, v důsledku čehož chutná "práškově" až uměle).
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Jindra
.
Leni, Šárko, v případě zájmu dej vědět a není problém, do zdravěnky stejně chodím, sáček (nebo dva tři) tady koupím a pošlu v obálce.
Ha, vlastně už mám zbyteček, půjdu pro další. Koukám na cenu... 22 Kč/čtvrtkilo, dodává Natural Jihlava tady kousek ode mne.
Ano, chutná to jak nasládlé piliny. Nepředmáčím - sypu rovnou do té čokoládky a přikápnu ždibet vody.
Leni, Šárko, v případě zájmu dej vědět a není problém, do zdravěnky stejně chodím, sáček (nebo dva tři) tady koupím a pošlu v obálce.
Ha, vlastně už mám zbyteček, půjdu pro další. Koukám na cenu... 22 Kč/čtvrtkilo, dodává Natural Jihlava tady kousek ode mne.
Ano, chutná to jak nasládlé piliny. Nepředmáčím - sypu rovnou do té čokoládky a přikápnu ždibet vody.
Naposledy upravil(a) Jindra dne úte lis 12, 2013 20:57, celkem upraveno 2 x.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jindra
Já je u nás viděla...ale díky za nabídku.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: Jindra
také děkuji za nabídku. Kdybych je nesehnala, tak se na Tebe obrátím a nějak to vymyslíme. Ale třeba mi někdo z Phy poradí, kde rýžové otruby viděl...?
Re: Jindra
Zdravim, nebál bych se nakupovat v eshopech se zbožím pro zvířata, často se tam dají najít věci za zajímavý ceny. Problémem je ale většinou obrovské balení. Např zde:
http://www.centrumkrmiv.cz/product/ryzo ... 20-kg-674/
http://www.rajprokone.cz/ryzove-otruby-20-kg
http://www.centrumkrmiv.cz/product/ryzo ... 20-kg-674/
http://www.rajprokone.cz/ryzove-otruby-20-kg