Stejně tak je známé, že vegani mají podstatně lepší výrobu DHA+EPA, než rybožrouti. A to ani nemají ve stravě lepší poměr k omega-6. A co teprve lidi, kteří jí zdravě, na to studie nejsou. Ale ti, co je teď citoval rudo nepíšou, že by měl člověk tohle konzumovat, vždyť to jsou vegani, naopak vysvětlují jak právě na veganské stravě docílit ještě lepšího stavu.smajliss píše:Ano, tohle je docela dost známé .. akorát ravima tu tvrdí, že ALA se dokáže přeměnit v dostatečném množství .. čertví jak to je
Další věc je, že ve zdravém těle se tyhle kyseliny nijak neztrácejí (jinak se ničí oxidací, tomu ale netoxické tělo umí dobře bránit), takže potřeba doplňování je fakt hodně malá.
Tak o tomhle si myslím přesně opak, hlavně vzhledem k tomu, že skoro na všechny nemoci z tzv. nedostatků funguje dobře/nejlíp půst..smajliss píše:já jsem zastánce toho přijímat všechno a nespoléhat na přemeny, které můžou být nedostatečné
To určitě ne, mají s tím problém lidé s různými nemocemi a i kdyby se z něčeho uvolnil nějaký ten draslík, tak by neměl být problém ho okamžitě vyloučit. Jiná možnost je třeba škodlivá interakce s léky, ale ať už je to přesně jak chce, musí to nějak blokovat vylučování toho draslíku. Možná i tak, že to obsahuje tu "toxickou formu" - tedy obtížně vylučitelnou z těla, nebo to takovou formu v těle vytvoří... to že jsme to nenašli za pár sekund na googlu ještě není důkaz že to neexistuje.rudo píše:je tam ovsem zaujimava suvislost s vysokym cholesterol a suvislostou s nasledkmai krill oileja,.. ..napriklad cez kril sa to nadbytocne potasium z cholesterolu uvolni..