Obsah vlatnich utrobRe: Co právě jíte?
Tedy zbytky zpredpredpredpredvcerejska mnamka
Moderátor: hugo
Obsah vlatnich utrobRe: Co právě jíte?
Proboha ono existuje fórum pro milovníky potkanů? To jsem netušil.Kometa píše:Rajčata na plátky, posypaná kořením na pizzu, česnekem a bio vegetou.... mňam
... no jo noKometa píše:Proboha, ony existují takhle zvědavé pandy?
Dodělej ty tvoje smajlíkové stránky a nebudu tahat do témat o jídle potkany
jako imitace jogurtu seminkama?...mun píše:nějaký imitation semínka, ořechy, sůl, apod.
Aha, kto sem zabludil. Vitaj doma.Renáta píše:Posledné nedeľňajšie jedlo bola veľmi dobrá čerstvá figa. Padla mi dobre. Lebo v pondelok bude "figa" celý deň Nuž, nie je figa ako figa
Vďaka. A dobrú chuťculka píše:
Aha, kto sem zabludil. Vitaj doma.
Ja som vzdy predpokladala, ze je to toto: http://www.pust.cz/frame.php?load=navrat Ale overene to nemamGiovanka píše:Mě by fakt zajímalo, co je to tajemné jídlo, které sní Pavel po půstu...
Jedna věc je nastartování trávení po půstu, ale to zas tak důležité není a jistě by se daly nalézt rychlé aktivátory. Hlavním účelem návratovky je rekonstrukce organismu a to se žádným super jídlem urychlit nedá. Ve fázi hladovění organismus bourá a odklízí nefunkční buňky, odpady a jiné zříceniny. Fáze návratovky je pak obdobím nové výstavby. Je proto důležitější než kdy jindy stravovat se během té doby střídmě a zdravě, aby vznikly úhledné zdravé budovy a ne rychlé provizorní skládky, které mohou být ještě méně funkční než ty před půstem.Giovanka píše:Mě by fakt zajímalo, co je to tajemné jídlo, které sní Pavel po půstu a může druhý den normálně jíst všechno...
Kolik těch okurek za den sníte? 15kg?Oriana píše:U nás je období okurek - tedy okurkové saláty a okurková šťáva.
Nechce niekto cukety?Oriana píše:Ale okurek je nějak moc. Budu je muset začít rozdávat.
Ochutnat? Mně teda připadá že kukuřice čím mladší tím lepší, mladá se dá jíst i s klackem. Ale asi je optimum světle žlutá barva, kdy jsou klásky už naducané. Jak začnou vadnout vousy a dostávat hnědou barvu a zrnka přecházet na tmavě žlutou, tak to už začínají být tvrdá, hodící se spíš na uvaření nebo na krmení.Oriana píše:Ještě dotaz - když pěstuju kukuřici, jak poznáím, že je už tak akorát na jídlo ? Myslím aby byla jako ta co se prodává mražená.
Proč ten blaf vůbec pěstujete?Samira píše:Nechce niekto cukety?Oriana píše:Ale okurek je nějak moc. Budu je muset začít rozdávat.
Salat z cukety mam kazdy den, cosi padlo aj do Omegy, aj nakyp som robila, vysmazat nemienim a cukety rastuuuu, ani rozdavat nestiham, zasobim asi styri rodiny.
Tejto otazke ani zamak nerozumiems.arik píše:Proč ten blaf vůbec pěstujete?
Nepotesim Ta. Neviem. Rano rozlepim pol oka, otvorim chladnicku a co mi padne pod ruku, to tresknem do Omegy. Ranajsie drinky rozhodne chutne nie su, prevladaju zelene listy, ktore len miernim neutralnejsimi chutami mrkvy, jablk a pred par dnami aj kusom cukety.s.arik píše:Ale zajímá mě to odšťavení....jak šťáva z cukety chutná?
dovolujes si se nazyvat vitarianem? chleba, syr, jogurt, varene obcas, tak to uz se na toOriana píše:Nejíme jen okurky. Běžně snídám 2 banány, pak tochu ořechů a rozinek, k obědu zeleninový salát, pak ta okurková šťáva, někdy meloun, broskev a večer salát z okurek, někdy jen vodový, jindy s jogurtem, no a taky chleba, kousek sýra, vařené jen občas. Nejsem úplně vzorný vitarián. Ale okurek je nějak moc. Budu je muset začít rozdávat. Nadbytky většinou řeším tak, že je odvezu do práce k rozebrání.
Možná změním názor, já už to nejedla roky, a v dětství mi to nejelo (jinak jsem jedla všechnu zeleninu ráda).Sweetie píše:sarik:'Proč ten blaf vůbec pěstujete? '
pro me je to lahudka.
Tak na takové vitariánství bych rezignovala brrrr.Samira píše:Ranajsie drinky rozhodne chutne nie su
ja taky (odstavnovac nemam)s.arik píše:tak se držím Jardy - ráno se řádně zavodnit, čistou vodou
vytesat do kamene! já taky!!!Lidka píše: a taky konecne se mi objevila zizen: je to paradox, ale az jsem zacala poradne pit dostavil se pocit zizne
Netvrdím, že jsem vitarián - mám to tak 80% vita a 20% ostatního a myslím, že zde nejsem výjimka. Vím, že mám co zlepšovat, ale líp to zatím neumím. I to je pokrok oproti tomu, než jsem jedla před 2 roky. Prostě asi jen nepatřím k vyvoleným.Sweetie píše:dovolujes si se nazyvat vitarianem? chleba, syr, jogurt, varene obcas, tak to uz se na toOriana píše:Nejíme jen okurky. Běžně snídám 2 banány, pak tochu ořechů a rozinek, k obědu zeleninový salát, pak ta okurková šťáva, někdy meloun, broskev a večer salát z okurek, někdy jen vodový, jindy s jogurtem, no a taky chleba, kousek sýra, vařené jen občas. Nejsem úplně vzorný vitarián. Ale okurek je nějak moc. Budu je muset začít rozdávat. Nadbytky většinou řeším tak, že je odvezu do práce k rozebrání.
s.arik píše:Tak na takové vitariánství bych rezignovala brrrr.Samira píše:Ranajsie drinky rozhodne chutne nie su
Napodobne.Oriana píše:...Tak holt i vaříme.
Samira píše:Ja som vzdy predpokladala, ze je to toto: http://www.pust.cz/frame.php?load=navrat Ale overene to nemamGiovanka píše:Mě by fakt zajímalo, co je to tajemné jídlo, které sní Pavel po půstu...
Panda píše:Jedna věc je nastartování trávení po půstu, ale to zas tak důležité není a jistě by se daly nalézt rychlé aktivátory. Hlavním účelem návratovky je rekonstrukce organismu a to se žádným super jídlem urychlit nedá. Ve fázi hladovění organismus bourá a odklízí nefunkční buňky, odpady a jiné zříceniny. Fáze návratovky je pak obdobím nové výstavby. Je proto důležitější než kdy jindy stravovat se během té doby střídmě a zdravě, aby vznikly úhledné zdravé budovy a ne rychlé provizorní skládky, které mohou být ještě méně funkční než ty před půstem.Giovanka píše:Mě by fakt zajímalo, co je to tajemné jídlo, které sní Pavel po půstu a může druhý den normálně jíst všechno...
Sami, taky me to napadlo. Respektive ani ne tak ze tim bychom se stali lidmi (anatomicky i fyziologicky je clovek ryzi frugivor). Spis ze jsme se diky tomu tak premnozili. Diky vareni jsme se naucili puvodne naprosto nestravitelnou vec premenit na relativne stravitelnou, a diky tomu prezit i v nehostinnych oblastech nebo podminkach. Protoze pokud bychom se drzeli jen cerstvych plodu, mame sanci tak nekde v teple pobliz tech svych ovocnych stromu. Zadne pousti, savany, oblasti kde mrzne apod... Takze proc ne, kdyz neni moznost najist se normalne, za urcitych okolnosti je varenina relativne prijatelna nahrazka. Pokud to fakt jinak nejde, jsou takove situace. Kolik je na svete lidi co jsou vdecni za trosku rejze...Coraz castejsie ma mataju myslienky, ze co ked sme sa stali ludmi mozno aj preto, ze sme jedli vareniny.
Co dají 40, a to jen žákovi. Staň se Pavlův žák a on Ti ho připraví.Giovanka píše:...a že to speciální jídlo prozradí jen lidem, co dají 21........
Najskor - mas krasny novy avatarFiona píše:Sami, taky me to napadlo...Coraz castejsie ma mataju myslienky, ze co ked sme sa stali ludmi mozno aj preto, ze sme jedli vareniny.
Mám to tak stejně. Ani možná nemusí být to vařené jídlo každý den, ale pak už mám potřebu sníst něco hutnějšího. Může to být třeba miska sirné patlaniny, trocha opečených brambor, sýr v zeleninovém salátu. Stačí mi pak celkově jíst hodně málo, jsem v pohodě, jen z ovoce se nemůžu nějak dojíst, i když ho sním moc, cpu se jím, žaludek mám jako na vodě (taky že na vodě je, takže co bych chtěla...), mám hlad, jsem nervóznější.Samira píše: Na freshnesse je teraz o tom dost zaujimava debata, viaceri tam pripustaju, ze im je akosi lepsie na jednom varenom jedle denne... A krasne tam prizvukuju, ze kazdy sme iny, nie je vsetko o jedle, treba sa vyhnut fanatizmu a vita mozno nie je pre kazdeho.
Ty taky? Na tom jsem odkojila MiruškuSamira píše:Keby som mala pocuvat svoje telo, tak hlcem piskoty namacane v Granku.
To asi nezjistí, zřejmě lidem běžně nelezou do střev (nebo ano?), jedině že by dělala na pitevně, a tam jsou stejně lidi už v různých divných stavech.Samira píše:...Culka - fakt je crevo zvnutra ruzove? U kazdeho? Stary / mlady? Toto by som vazne chcela vediet. Ziadne sialene nanosy a kapsy s tlejucim bordelom? Zisti od tej akmosky pls.