Co právě jíte?
Moderátor: hugo
Já to jím taky, ale jen když je to takový tmavý, to mně taky chutná, ale jak se to oddělí a je to úplně černý, tak to vydělávám.Robert píše:Dík! No, každopádně to bylo zajímavý ozvláštnění...
Takže jsou vevnitř okraje dozelena, tak to je v pořádku? (To mi moc nechutná - ta uzenost mi přišla lepčí... A koneckonců kdoví - třeba je tahle hniloba zdravá )
R.
tak taaaak......melouny jsou proste cool Vychlazeny vodni meloun to je v lete (po ranni kocovine) pozehnani Ale takova opravdu zrala galia....mnaaaaam, chute techto mensich druhu melounu jsou nepopsatelne. A ted se nam parkrat podarilo koupit velkou (1kg) papaju za 30 kc u Arabu v Brne u Detske nemocnice. A jsou ready to eat. Jinak je prodavaji v Makru za 100 a jsou zeleny.
"Nevař se, odvaž se!"
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
pourquoi no melons?
Radi, a preco je logicke, ze si nemala chut na melons? My logical thinking about it is exhausted and I desperately need to know jestli po dalsim pulroce vitarianstvi a dalsich disciplin nezavrhnu i takove super melouny jaky jsem prave per partes pustil dolu krkem )))
No, moje koza to zhnilý žere bez problémů a já si to moc nedramatizuju. Ovoce totiž jím jenom v superpřezrálým stavu, ze stromu bych nic neutrh to je pro mě nezralý, třeba padaná meruňka úplně rozteklá na ŠŤÁVu, jen obalená slupkou, (švestka, ryngla a tak) a někdy je lehce chycená tak to beru a problémy s tím nemám, jenom s tím množstvím.M!cha! píše:Co se týče hniloby, tak ta moc neprorůstá. Ta prostě hnije. Tzn rozklad buněk, když třeba naťukneš jablko, tak ty buňky se poruší, a začnou se rozkládat, samy sebe trávit atd. Na to mají buňky vlastní mechanismy, enzymy a jiné. Otázkou je, jak se ty látky (při rozkladu buňky vznikající) rozptylují do ostatní čási plodu, popř. zda jsou škodlivé. Já myslím že když je třeba to jablko mírně naražené a nahnilé a ty to vykrojíš i s rezervou, tak snad OK. No ale plísně, to sou svině
....není tady někdo biochemik
Od setkání v Jeseníkách jsem opět skončil v e svým klasickým stereotypu. Ráno si dám oloupaný namočený vlašský ořechy 4-8 ks, 5 ks kešu a někdy 4 ks mandle a buráky-vše namočené oloupané (kešu ne)-trávím tím každej den tak hodinu. (ale už začínaj čerstvý ořechy-jupí). Takhle loupaný se to perfektně stráví, když jsem si to dělal s medem a ty maky a sezamy tak 2 hodiny jsem to cejtil v žaludku. Pak si dám zelenou šťávu, včil převažuje mangold, takovej trávovej špenát, fenykl i s naťó, celerové list apod. (pampeliškama zažvejkávám ovoce). Pak si dám odšťavněný gaspačo nebo zeleninovej salát (někdy neodolám kozímu sejru), pak mrkev a kedluben a ovoce, meloun žlutej a červenej, někdy kokos a avokádo. A to furt takhle dokola.
Vše kromě 3 posledních položek vlastní. (no buráky, kešu taky kromě a mandle-ty beru z blízkýho sadu). Jo a do gaspača a salátu oliváč. A tak furt dokola.
Re: pourquoi no melons?
Téééda Kaja, od tebe bych takú otázku čekala ze všech nejméně.. Ještě to schytáš, si piš!nightingale píše:Radi, a preco je logicke, ze si nemala chut na melons? My logical thinking about it is exhausted and I desperately need to know jestli po dalsim pulroce vitarianstvi a dalsich disciplin nezavrhnu i takove super melouny jaky jsem prave per partes pustil dolu krkem )))
Michal is right, je to individuálne, ako všetko iné... tudíž samozřejmě tobě se nič také ako aj mě stát nemusí, a upřímně řečeno, nejspíš fakt nestane.. dyť ňa znáješ, das ist besonders meine Spezialitat..
A proč tedy ta logičnost? No veď vieš, ako veĺa teďkonc trinkujem juices, což loni nebolo.. Mno, probereme to při nejbližší možné osobní rozpravě, súhlas?
Co právě jíte?
Na popud Zuzi jsem reinkarnoval a přejmenoval tohle téma. Na jiných diskuzích je dost oblíbené a tady by mohlo být inspirací a současně místem kde se můžete svěřit s tím, co jste zrovna snědli... ať se nám to nemotá nikde jinde.
Zpětně bych sám za sebe zmínil včerejší půlený švestky vždy vyválený v namletým máku, což byla lahůdka i pro dcerku a dneska ráno mix šťávy - kyselá jablka/mrkev/červená řepa + odpad z jiného ovoce.
Zpětně bych sám za sebe zmínil včerejší půlený švestky vždy vyválený v namletým máku, což byla lahůdka i pro dcerku a dneska ráno mix šťávy - kyselá jablka/mrkev/červená řepa + odpad z jiného ovoce.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
moc by me zajimalo honzo, jak se po tech hruskach citis...jinak zajimave je ze te hrusky zahrivaji...to ja nezazila, ale taky jsem nejedla 20dni jen hrusky, nebo jine ovoce..
ted ale momentalne mam leto a taky teda hlavne ujizdim na vsech moznych melounech, musim se priznat vodni vyhrava...ale jinak taky jim hodne letniho tropickyho ovoce.
taky se tu lidi zminovali o plisni, tu prosim vas vyhodte na hnuj...a ano je li jen cast ovoce, nebocehokoliv plesniva, toxiny plisne jsou uz v celem tele, a tak nic nevykrajovat, vyhazet...
ty hnedy avokada jsou prezraly, plisen to ale neni, plisen na a v avokadu je bila, a dkyz to nekomu chutna ty prezraly tak to ok. avokado ma kazdej rad v jinym stadiu zralosti.
ja se jinak taky ridim hodne podle cuchu ten uz mi i proradi pri vyberu mnoha druhu ovoce; kdyz krasne voni, vyborne chutna..no a taky si davam bacha na to aby ovoce nebylo ani zmalicka napadeno nekde plisni...tady v australii treba jablka red delicious vypadaji krasne, ale vevnitr jadernik je plesnivej. vubec je nekupuju. jo jeste ze jsem nezapomela, jeste k ty plisni: mam kamose co ma na plisen alergii, zacne ho strasne svedit kuze a zacne bejt negativni blba nalada...tak od nej mam dokazany cemu jsem verila, ze i kdyz se vykroji plisen z toho co chceme jist, uz tim nic nezachranime, plisen uz je vsude, jeste ale plne nevybujela..docela mi ta plisen pripomina rakovinu..fuj..
ja dneska jen chut na vodniho melouna, snedla v prubehu dne na 3x jednu pulku asi 6ti kilovyho...je dobrej je sladkej...
ted ale momentalne mam leto a taky teda hlavne ujizdim na vsech moznych melounech, musim se priznat vodni vyhrava...ale jinak taky jim hodne letniho tropickyho ovoce.
taky se tu lidi zminovali o plisni, tu prosim vas vyhodte na hnuj...a ano je li jen cast ovoce, nebocehokoliv plesniva, toxiny plisne jsou uz v celem tele, a tak nic nevykrajovat, vyhazet...
ty hnedy avokada jsou prezraly, plisen to ale neni, plisen na a v avokadu je bila, a dkyz to nekomu chutna ty prezraly tak to ok. avokado ma kazdej rad v jinym stadiu zralosti.
ja se jinak taky ridim hodne podle cuchu ten uz mi i proradi pri vyberu mnoha druhu ovoce; kdyz krasne voni, vyborne chutna..no a taky si davam bacha na to aby ovoce nebylo ani zmalicka napadeno nekde plisni...tady v australii treba jablka red delicious vypadaji krasne, ale vevnitr jadernik je plesnivej. vubec je nekupuju. jo jeste ze jsem nezapomela, jeste k ty plisni: mam kamose co ma na plisen alergii, zacne ho strasne svedit kuze a zacne bejt negativni blba nalada...tak od nej mam dokazany cemu jsem verila, ze i kdyz se vykroji plisen z toho co chceme jist, uz tim nic nezachranime, plisen uz je vsude, jeste ale plne nevybujela..docela mi ta plisen pripomina rakovinu..fuj..
ja dneska jen chut na vodniho melouna, snedla v prubehu dne na 3x jednu pulku asi 6ti kilovyho...je dobrej je sladkej...
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
Co práve jíte?
Budes jíst bucu11 taky NIC po celou dobu postních Kristových dnu? Zacíná 1.3. 2006, to uz je za chvíli...
Muze mi nekdo poradit, jak vlozit svojí fotku do rámecku? Dík
potrebuji cas, nez se technicky zorientuji na stránkách...
Muze mi nekdo poradit, jak vlozit svojí fotku do rámecku? Dík
potrebuji cas, nez se technicky zorientuji na stránkách...
docela teď přes zimu jedu na mraženým, pečlivě kontroluju zda to neni předvařený ale i chuť prozradí, že neni.
Z věcí co mi vcelku chutnaj jsou jahody a ty ve velkým, zelenej hrášek, španátek. Často to jenom rozmrazim a snim. občas s olejem a kořením a nebo ten špenát s tim hráškem...
Z věcí co mi vcelku chutnaj jsou jahody a ty ve velkým, zelenej hrášek, španátek. Často to jenom rozmrazim a snim. občas s olejem a kořením a nebo ten špenát s tim hráškem...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Uz jsem mèla v ruce balík cerstvých jahod, nebyly bio, tak sem váhala, nakonec sem je nevzala, protoze ty velké jahody nebiologické bývají nesladké. Ach jo! Tak sem aspon snèdla 1/2 zlutého melounu...
Mrazená zelenina: já jí vubec nemuzu, není pro mè ani trochu sladká jak cersvá zelenina, mám vzdy mrazák prázdnej-stejnè je malej.
Mrazená zelenina: já jí vubec nemuzu, není pro mè ani trochu sladká jak cersvá zelenina, mám vzdy mrazák prázdnej-stejnè je malej.
jooo, jooo, zelenj hraasek je praave mooc gut, ja mam nejakej, zjistim ti znacku, kupuju hov Plusu, bejva normalne vcelku tvrdej a po rozmrazeni naprosto neporusenej, jako cerstve vyloupanej.
Jahody prave kupuju JEDINE tyvTescu, jedinyjdou fakt pidimidi jak to nazyva Anezka a naprosto rudyyy. Prostejako spravny mistni jahody bejvaj...
Obcas jsou i kyselyale NIKDY bez chuti jako ty vetsi a do bila anebo ty co ted sooo nemrazenyyy
uvazujui o mrazeny kukurici, esli se da sehnat noncooked...
Jahody prave kupuju JEDINE tyvTescu, jedinyjdou fakt pidimidi jak to nazyva Anezka a naprosto rudyyy. Prostejako spravny mistni jahody bejvaj...
Obcas jsou i kyselyale NIKDY bez chuti jako ty vetsi a do bila anebo ty co ted sooo nemrazenyyy
uvazujui o mrazeny kukurici, esli se da sehnat noncooked...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
včera jsem si je koupil a byly nesladký, bleJanina píše:Uz jsem mèla v ruce balík cerstvých jahod, nebyly bio, tak sem váhala, nakonec sem je nevzala, protoze ty velké jahody nebiologické bývají nesladké. Ach jo! Tak sem aspon snèdla 1/2 zlutého melounu...
Mrazená zelenina: já jí vubec nemuzu, není pro mè ani trochu sladká jak cersvá zelenina, mám vzdy mrazák prázdnej-stejnè je malej.
mrazenou bych nebral, nebude RF
ahoj mila janino,
ja taky uz zase druhej den nic...
ja taky uz zase druhej den nic...
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
no, johny vsadim se ze kecas! jak vsechno? i mrtvy zviratka?
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
- Pepík Ševců
- Příspěvky: 523
- Registrován: stř pro 14, 2005 9:47
hmmm, aha, no to abych se spis pred tebou schovala nez abych si s tebou domlovala setkani o ovocny debate...nejdriv jsi me nechal naivne verit ze se zivis travou, a ted tohle...
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
ahoj radko s,
pred lety jsem si sem tam davala stavu z rajcat, okurek, nebo rajce okurka mix
snim to jen kdyz chci jist nic jinyho neni a nemuzu odstavnovat, i kdyz okurku jsem casto nastrouhala stavu mymackala rajsky jim duzinu vyplyvuju
malokdy a cim vic vyjimecne mam chut na nesladky...ja mam chut jen na sladky ovoce, kdyz nejaky ovoce neni dost sladky, doslazuju bananem
paprika me nezajima/nelaka
pred lety jsem si sem tam davala stavu z rajcat, okurek, nebo rajce okurka mix
snim to jen kdyz chci jist nic jinyho neni a nemuzu odstavnovat, i kdyz okurku jsem casto nastrouhala stavu mymackala rajsky jim duzinu vyplyvuju
malokdy a cim vic vyjimecne mam chut na nesladky...ja mam chut jen na sladky ovoce, kdyz nejaky ovoce neni dost sladky, doslazuju bananem
paprika me nezajima/nelaka
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
poslední tak měsíc jedu převážně na jahodách + banánech, obojího denně aspoň kilo, nějakej ten římskej nebo jinej salát a sem tam zeleninka... zjišťuju ale, že začínám mít problémy trávit složitější kombinace, složitější zeleninu a pak i tuky, žaludek na tom vždycky dlouho špekuluje co s tim...
tak mě nějak tělo samo nutí abych nedělal kobinace, jedl hodně ovoce a vyhýbal se větším množstvím zeleniny a ořechů...
tak mě nějak tělo samo nutí abych nedělal kobinace, jedl hodně ovoce a vyhýbal se větším množstvím zeleniny a ořechů...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Klasickej vývoj při nízkoproteinový stravě - trávící šťávy se vyrábí z bílkovintvx píše:poslední tak měsíc jedu převážně na jahodách + banánech, obojího denně aspoň kilo, nějakej ten římskej nebo jinej salát a sem tam zeleninka... zjišťuju ale, že začínám mít problémy trávit složitější kombinace, složitější zeleninu a pak i tuky, žaludek na tom vždycky dlouho špekuluje co s tim...
tak mě nějak tělo samo nutí abych nedělal kobinace, jedl hodně ovoce a vyhýbal se větším množstvím zeleniny a ořechů...
Teorie o ušetření energie netrávením je něco jako když z letadla vyleješ benzín aby bylo lehčí a lépe se mu letělo.. chvíli to vypadá, že to funguje
nepřijde mi, že bych měl oproti dřívějšku nějakou nízkoproteinovou dietu, saláti zelený jim pořád, ječmen taky a sem tam i ořechy...
co ale fakt stále hůř trávim jsou kombinace, koření, česnek a cibule který jsem dřív něměl problém a větší množství tuků...
zvláštní je, že jsem nějak po vánocích měl ještě pořád "Lněnej Boom" až mi jednoho dne nějak placičky přestaly chutnat a teď už len ve větším spíš ani nemůžu než nemusim... když se v pizze potkal len, koření a paraořechy, hrášek a olivy + slunečnice pak na ní... tak mi bylo celej den blbě...
Kokos už po odšťavení musim pomaloučko, polehoučku a jen malinko.
Nevadí mi přímo žádná konkrétní věc v malém nožství, vadí mi ale mnohem víc kombinace, než mi kdy vadily a vadí mi koncentrovaný věci. Neni to už často o lehkosti ale že žaludek má někdy co dělat aby si to nerozmyslel...
takže na okraji jídelníčku už je většina sušenýho, putujou tam některý ořechy a samotný oleje, včetně vyšťavenýho kokosu.
řikám si, esli už jsem se některých věcí nepřežral a tak je tělo zas nějakoudobu nechce vidět... přeci jenom, jednu dobu jsem udělal tři až čtyři pekáče lněnejch placek a za týden byly vtahu. Většinou co pekáč cto 300g pytel lnu.
co ale fakt stále hůř trávim jsou kombinace, koření, česnek a cibule který jsem dřív něměl problém a větší množství tuků...
zvláštní je, že jsem nějak po vánocích měl ještě pořád "Lněnej Boom" až mi jednoho dne nějak placičky přestaly chutnat a teď už len ve větším spíš ani nemůžu než nemusim... když se v pizze potkal len, koření a paraořechy, hrášek a olivy + slunečnice pak na ní... tak mi bylo celej den blbě...
Kokos už po odšťavení musim pomaloučko, polehoučku a jen malinko.
Nevadí mi přímo žádná konkrétní věc v malém nožství, vadí mi ale mnohem víc kombinace, než mi kdy vadily a vadí mi koncentrovaný věci. Neni to už často o lehkosti ale že žaludek má někdy co dělat aby si to nerozmyslel...
takže na okraji jídelníčku už je většina sušenýho, putujou tam některý ořechy a samotný oleje, včetně vyšťavenýho kokosu.
řikám si, esli už jsem se některých věcí nepřežral a tak je tělo zas nějakoudobu nechce vidět... přeci jenom, jednu dobu jsem udělal tři až čtyři pekáče lněnejch placek a za týden byly vtahu. Většinou co pekáč cto 300g pytel lnu.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin