Stránka 6 z 6

Napsal: pát črc 20, 2007 9:25
od hofikos
Jo tak půstík - to je jiná. Držim palce :)

Napsal: pon črc 23, 2007 15:24
od Hugo z Hor
Díky !!!
Půstík se celkem vydařil, včera večer jsem si vyšťavil 3 pomeranče. Mno ale dnes už to tak ideální nebylo, dal jsem si extraultra přezrálé 2 banány (do zítřka by určitě nevydržely), asi půl kila hroznového vína, kokosové makrónky s jahodovou příchutí (mňam, moc se mě povedly :oops: ) a k večeru jsem to završil gália melounem.

PS. Zítra jdu na pohovor ohledně povýšení v práci, tak mě držte palce.
Obrázek

Napsal: pon črc 23, 2007 18:23
od Renáta
Gratulujem k pôstíku a držím palce na pohovor :lol: Prezradíš, recept na tú kokosovú dobrotu? :wink:

Kokosové makrónky

Napsal: pon črc 23, 2007 19:27
od Hugo z Hor
Jasně, prozradím. Našel jsem ho kdesi na anglicky hovořícím webu, tady je:

Ingredience:
2 1/4 šálku strouhaného kokosu
10 datlí
1/2 šálku medu
1 čajová lžička vanilky

Příprava:
Všechny ingredience umixujte, vytvarujte v koule, které rozmáčknete na tloušťku asi 2 cm. Pokud je těsto příliš husté a v mixéru se nechce spojit, přidejte více medu. V dehydrátoru sušte při teplotě 40°C asi 6-8 hodin.

Variace:
Místo vanilky můžeme použít:
- 3 jahody (já dávám na tohle množství kokosu tak 20 jahod)
- vyšťavenou půlku pomeranče
- vyšťavenou čtvrtku citrónu
- půl polévkové lžíce karobového prášku (nebo pár kakaových bobů, rozemletých na prášek)
- čtvrt šálku drcených mandlí nebo polévkovou lžíci mandlového másla

Napsal: pon srp 06, 2007 17:02
od 800914
kupil som chlorelu made in japan, je to vraj iny poddruh, vulgaris, rozdiel oproti taiwanskej a cinskej pyrenoidose je hlavne vo vyssom obsahu chlorofylu, udavaju cca 4%, oproti 2,5 je to myslim celkom rozdiel, v zhruba rovnakej cene, zaruka outdoor pestovania pod zivym slnkom, postup spracovania na urovni gw, ziadne teplo, pojiva, aditiva. mechanicke narusenie steny typu steam, stravitelnost 80-85%, fajnova chut a buket bez rybaciny. da sa to vygooglovat ako yaeyama chlorella, donasku v ramci eu neuctuju..ja som objednal 600g za 45,75L cez vikend, doslo to dnes cize spokojnost aj s donaskou.

Napsal: úte srp 07, 2007 7:41
od Sluníčko
hmm to zní dobře :)

Napsal: stř zář 12, 2007 8:05
od Advid
Včera jsem jedl poprvé brouky a moc mi chutnali. :-)) Ale tím, že to je slunečnice a já jich snědl hodně, tak mi pak bylo divně. Ale POZOR, nesnědl jsem celý pytlík, což je u mě zázrak. Čekám na pochvalu. :P

Brouci

Napsal: stř zář 12, 2007 9:07
od Renča
Advid píše:Čekám na pochvalu. :P
Tak já Tě tedy chválím. :) Já jsem to nezvládla a celý sáček snědla.
A nic se mně nestalo. Mám koupené další 3 balení- jen na ně nemohu, neb mám 3 dny půst. Ale už se těším.

Napsal: stř zář 12, 2007 9:20
od Advid
:D

A já si myslel, jaký nejsem jedlík. :)

Brouci

Napsal: stř zář 12, 2007 11:32
od Renča
Advid píše:Včera jsem jedl poprvé brouky :P
A ještě jsem Tě zapomněla pochválit za to, že jsi to vydržel od soboty, kdy jsi byl prý vykoupit Floru :), až do úterý.

Napsal: stř zář 12, 2007 11:39
od xhitv
Advid píše:Včera jsem jedl poprvé brouky a moc mi chutnali. :-)) Ale tím, že to je slunečnice a já jich snědl hodně, tak mi pak bylo divně. Ale POZOR, nesnědl jsem celý pytlík, což je u mě zázrak. Čekám na pochvalu. :P
Máš můj obdiv. :)
Já jsem si nedávno koupila jeden sáček (jen jeden, protože se znám) a snědla jsem ho najednou. No, taky mi pak bylo trochu divně.
Spíše vydržím nekoupit si, než nechat načaté.

Re: Brouci

Napsal: stř zář 12, 2007 12:37
od Advid
Renča píše:
Advid píše:Včera jsem jedl poprvé brouky :P
A ještě jsem Tě zapomněla pochválit za to, že jsi to vydržel od soboty, kdy jsi byl prý vykoupit Floru :), až do úterý.
Já na ně nějak zapomněl. :-)

Napsal: stř zář 12, 2007 17:15
od hofikos
xhitv píše:Spíše vydržím nekoupit si, než nechat načaté.
To u mě platí u všeho :)

Napsal: stř zář 12, 2007 18:31
od xhitv
hofikos píše:
xhitv píše:Spíše vydržím nekoupit si, než nechat načaté.
To u mě platí u všeho :)
A u Lifefoodu dvojnásob :lol: :wink:

Napsal: čtv zář 13, 2007 14:08
od Advid
Na sáčku by mělo být upozornění

"Při sypání zbytku ze sáčku do pusy zavřete oči."

Měl jsem včera chilli v očích. :)

Napsal: čtv zář 13, 2007 14:55
od Renča
Advid píše:Měl jsem včera chilli v očích. :)
To jsi tedy umělec. :)

Napsal: pát zář 14, 2007 15:49
od xhitv
Advid píše:Na sáčku by mělo být upozornění

"Při sypání zbytku ze sáčku do pusy zavřete oči."

Měl jsem včera chilli v očích. :)
Já bych tam spíše uvedla: Vyrování: nesypat zbytky ze sáčku přímo do pusy - nebezpečí spálení dutiny ústní! :)

Napsal: ned říj 21, 2007 8:45
od Eva
Zlate kiwi. Ma na rozdil od zeleneho kiwi, ktere se prevazne prodava u nas, uvnitr zlutozelenou barvu, je mene kysele a sladsi. Pokud by mi ho nekdo podal uz naporcovane, myslela bych si, ze ho jemne osladil medem. Zkratka mnamka :)

Napsal: ned říj 21, 2007 11:32
od kali
Nevite nekdo, jak přebiju chut celeru, uzivam ho hlavne pred sportem,kvuli sodiku? dik

Napsal: ned říj 21, 2007 18:17
od Petraw
Ja osobne si delam stavu z rapikatyho celeru s mrkvi a treba jeste s pomerancem, jablkem nebo hruskou (cervena repa taky neni spatna). Chutna mi to moc v jakykoli kombinaci. Tu celerovou chut tam samozrejme porad citis, ale ne tak vyrazne. Taky zalezi jakej celer zrovna koupis, nekdy je uplne jemnej, jindy ma chut vyraznou az moc

Napsal: čtv lis 01, 2007 12:51
od marie pavelkova
kali píše:Nevite nekdo, jak přebiju chut celeru, uzivam ho hlavne pred sportem,kvuli sodiku? dik
zazvor, cerstva mata (2 snitky, nej) nebo citron

Napsal: úte lis 13, 2007 9:26
od hofikos
Oříšky makadam, výborné :D

Napsal: pon lis 19, 2007 8:40
od Advid
Longan, je jako liči.

Napsal: pon lis 19, 2007 9:43
od Eva
Az na to, ze lici je lepsi :wink:

Napsal: stř lis 28, 2007 17:14
od štěstíčko
:?:

Napsal: čtv pro 13, 2007 9:27
od 800914
kupil som nefiltrovane pivo, ci aj nepasterizovane som nezistil. som ale dost na pochybach ci ho pijem v stave v akom by malo byt.
ze bude mutne som cakal tym ze je nefiltrovane, je ale navyse v celkom znatelnom zakvase, chuti ako pivna kombucha s ovocnym buketom. bublinkatost opticky skoro ziadna, chutovo ale na jazyku celkom ostra.
ako chuti napriklad nepasterovany bernard? je to tiez skor kysle ako horke?
som zmateny hlavne tym zaruka konci 22/12/07.
co uz ale vlastne aj tak nic nezmeni na tom ze som ho 0.75l spotreboval.. :roll:

Napsal: pát pro 14, 2007 7:38
od buc11
800914 píše:kupil som nefiltrovane pivo, ci aj nepasterizovane som nezistil. som ale dost na pochybach ci ho pijem v stave v akom by malo byt.
ze bude mutne som cakal tym ze je nefiltrovane, je ale navyse v celkom znatelnom zakvase, chuti ako pivna kombucha s ovocnym buketom. bublinkatost opticky skoro ziadna, chutovo ale na jazyku celkom ostra.
ako chuti napriklad nepasterovany bernard? je to tiez skor kysle ako horke?
som zmateny hlavne tym zaruka konci 22/12/07.
co uz ale vlastne aj tak nic nezmeni na tom ze som ho 0.75l spotreboval.. :roll:
až se ukážeš, stavíme se na sentické medové nepaster.-kvasničák-ten není vůbec kyselej

Napsal: pát pro 14, 2007 13:53
od Hugo z Hor
800914 píše:kupil som nefiltrovane pivo, ci aj nepasterizovane som nezistil. som ale dost na pochybach ci ho pijem v stave v akom by malo byt.
ze bude mutne som cakal tym ze je nefiltrovane, je ale navyse v celkom znatelnom zakvase, chuti ako pivna kombucha s ovocnym buketom. bublinkatost opticky skoro ziadna, chutovo ale na jazyku celkom ostra.
ako chuti napriklad nepasterovany bernard? je to tiez skor kysle ako horke?
som zmateny hlavne tym zaruka konci 22/12/07.
co uz ale vlastne aj tak nic nezmeni na tom ze som ho 0.75l spotreboval.. :roll:
Bernarda si občas (tak jednou, dvakrát do měsíce) dám a kyselý mě vůbec nepřipadá. Hořký je tak přiměřeně. Teď jsem si koupil Jantarový ležák, a je dobrej ...Obrázek

Napsal: ned pro 23, 2007 17:35
od Hugo z Hor
Čokokokosové kuličky, přibalené jako reklamní vzorek ke Greenstaru :D

Napsal: ned pro 23, 2007 19:32
od Kallaf
Avokado bordovej farby.V obchode vyzeralo normalne,zelene ako vsetky ostatne ale po par dnoch dozrievania uplne stmavlo az do odtiena najtmavsieho cerveneho vina.Napadlo ma ci nahodou nezhnilo ale bolo uplne zdrave a chutilo vynikajuco.Najlepsie avokado ake som kedy jedol.

Napsal: pát úno 22, 2008 14:50
od Advid
Včera jsem si v Tescu koupil asijskou kedlubnu Čutaj. Zní to jako bych to psal na apríla, ale fakt to tak je. :-) Ještě jsem jí ale nejedl. Pak napíšu.

Napsal: pát úno 22, 2008 14:54
od tvx
jojo, fialovy jsou the best, chutnaj trochu jako vajicko namekko, jsou takovy hutny.

Napsal: pát úno 22, 2008 14:57
od Advid
Mám takovou zelenou.

Napsal: pát úno 22, 2008 15:00
od tvx
promin, muj prispevek byl jeste k avokadu "c)

Napsal: pát úno 22, 2008 15:01
od Advid
Mně se to nějak nezdálo. :D

Napsal: pát úno 22, 2008 16:02
od Pavluška
:)

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: pát lis 14, 2008 6:17
od culka
Vcera som mala prvy krat moznost zakusit, ako bolo vsetkym mojim predchadzajucim zamestnavatelom, ked som dala vypoved. Zavreli vsetky pobocky, nezaplatili ludom vyplaty a vyhodili 500 kusov. V Calgary 78 a tu v Edmontone 67. Este stastie, ze tu v Alberte mame stale boom, takze nas ostatne firmy pomerne rychlo vsiaknu. Uz som sa chcela na cely printing one, s tym, ze uz budem robit s postihnutymi, ale dnes som predsa len zasla do firmy, ktorej majitelom je moj byvaly sef. A kedze Edmonton je jedna velka dedina, od mojho prichodu som sa s polovicou zamestnancov len objimala. Vsetci sa pozname. Zajtra idem dohodnut peniaze a ostatne detaily.
Medzi tym som sa zastavila u postihnutych, ktorych som opustila minuly rok s tym, ze tyzden naozaj nema dost hodin na dva full time-y a jeden part time ( v cislach 37.5+51.5+28 hodin), no tam mozem zacat takmer okamzite. Moja byvala pozicia je opat volna.
Teraz tu len skucim a rozmyslam, ako z toho vykorculujem.
Takto to dopadne, ked sa clovek pol roka vala doma.
Tymto padom sa s vami lucim a virtualne vas objimam, pretoze pocnuc nedelou vecer sa uz nebudem mat kedy ani vysr. a nie to este sa zacitat do vasich prispevkov, o nejakom pisani nebude moct byt ani reci.
Pavluska kdesi pisala, ze praca slachti, ale od roboty aj kone dochnu.
Takze drzme sa zaryte (alebo za rite?)

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: pát lis 14, 2008 8:51
od hugis
Jojo, práca šlachtí, ale volovi zoderie krk.

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: stř pro 03, 2008 12:49
od Fiona
Vcera jsem poprve zakusila vazneho brouka v hlave z bananu.
Jdu koupit banany. Meli vystavene 3 druhy. Jedny ekologicke (Eco), jedny spravedlive (Fair Trade) a jedny zlute (Chiquita).
Tak jsem chvili premyslela, az jsem nakonec koupila jabka.
Jak byste tento Pariduv soud rozhodli vy?

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: stř pro 03, 2008 12:52
od Hugo z Hor
Já bych koupil 3 eco a 3 Fairtrade >:-)

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: čtv pro 04, 2008 19:15
od awa
Hugo z Hor píše:Já bych koupil 3 eco a 3 Fairtrade >:-)

No, pro sebe ani žádné... (:-) , ale kdyby mi po nich bylo dobře, tak ty Fair trade...PMN jsou pěstovány s osobním postojem a péčí, u těch druhých je jen motiv dobře zpěněžit, ne přežít...
Jinak pro sebe taky jablíčka, miluju je .... :D

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: čtv pro 11, 2008 20:50
od Advid
Salak - Hadí vejce
http://search.centrum.cz/img-detail.php ... -salak.jpg

Je to trochu nakyslé a připomíná to hrušku. Je to legrační. :P

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: čtv pro 11, 2008 22:31
od Sweetie
presne takto si hadi vejce predstavuju. je to drahy a sezene se kde?

poprve jsem jedla suseny bio cerny rybiz. strasne sladkej. nemela jsem to delat. je ho pul kila a mam na nem zavislost.

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: čtv pro 11, 2008 22:34
od listy
Dneska poprvé tamarind. Sladké jak cumel, zároveň nakyslé, docela dobré, jen se toho nedá sníst moc. Ale víc semen než dužiny. Konzistence ideální na tvorbu vánočních kuliček, vyzkouším. :D

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: ned pro 21, 2008 9:44
od hugis
Netuším čo to bolo ale bolo to žlté s takými výbežkami zakončenými ostňami. V nútri to malo kopec semien obalených zeleným rôsolom. Chuťovo niekde ako slabo chutiace jablko.

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: ned pro 21, 2008 22:46
od lakyluk
hugis píše:Netuším čo to bolo ale bolo to žlté s takými výbežkami zakončenými ostňami. V nútri to malo kopec semien obalených zeleným rôsolom. Chuťovo niekde ako slabo chutiace jablko.
Kiwano?
Obrázek

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: ned pro 21, 2008 23:20
od 800914
semien tam je teeda celkom dost..
kolko duziny vlastne vyuzijes z kila plodu?

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: ned pro 21, 2008 23:49
od lakyluk
800914 píše:semien tam je teeda celkom dost..
kolko duziny vlastne vyuzijes z kila plodu?
Aj semienka sú jedlé tak ako v uhorke, ostane len tenká šupka. Ináč kiwano by šlo aj vypestovať na záhradke cez leto to vyskúšam.

Re: Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?

Napsal: pon pro 22, 2008 10:11
od hugis
lakyluk píše:
hugis píše:Netuším čo to bolo ale bolo to žlté s takými výbežkami zakončenými ostňami. V nútri to malo kopec semien obalených zeleným rôsolom. Chuťovo niekde ako slabo chutiace jablko.
Kiwano?
Díky chlape, to je presne ono. V obchode mi to predali ako karambola, preto som nevedel, čo to je. Ináč môj názor je, že to nestojí za tie prachy.