Poprvé - co jste nového zkusili/okusili/zakusili?
Moderátor: hugo
chlorofyl
1. Chlorellu GW - a moc mi to zachutnalo! Chutná mi to víc než ječmen.
2. U TVX odšťavněnou trávu v Healtlhy Juiceru. Já zatím doma dělal jen štávy z ovoce a zeleniny a i když to tu inzerovalo už spoustu lidí - nakopla mě až osobní zkušenost. V GS doma jsem to pak zopakoval, udělal si toho asi půl lůitru, zředil s vodou a brácha se ženou když mě viděli dostali lehký záchvat smíchu - že už jsem se dočista a nyní už úplně zbláznil...
Problém je jen ten že ta tráva barví vše co ji přijde do cesty. Myslel jsem že to bude hnusnější, ale je to celkem dobré a navíc to fakt dodává jakousi podivnou "nakopávající" energii.
2. U TVX odšťavněnou trávu v Healtlhy Juiceru. Já zatím doma dělal jen štávy z ovoce a zeleniny a i když to tu inzerovalo už spoustu lidí - nakopla mě až osobní zkušenost. V GS doma jsem to pak zopakoval, udělal si toho asi půl lůitru, zředil s vodou a brácha se ženou když mě viděli dostali lehký záchvat smíchu - že už jsem se dočista a nyní už úplně zbláznil...
Problém je jen ten že ta tráva barví vše co ji přijde do cesty. Myslel jsem že to bude hnusnější, ale je to celkem dobré a navíc to fakt dodává jakousi podivnou "nakopávající" energii.
Nevědomost je tak lehká!
je to těžko definovatelnej pocit ale zažívám to samý při zeleným a pak při šťávě z červený řepy... nevím, čím to je... říkám si, že je to buď jak se moc rychle dostane moc nějakých látek do krve a nebo ještě nějakej detox?
spíš bych sázel na to první... ono je obojí velice bohatý na minerály, vitamíny a enzymy,navíc je to hned v krvi a asi i v pro tělo nezvyklém množství.
spíš bych sázel na to první... ono je obojí velice bohatý na minerály, vitamíny a enzymy,navíc je to hned v krvi a asi i v pro tělo nezvyklém množství.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Tak jsem dneska poprvé vědomě ulít na vařenym. Dal jsem si amasaké. Strasne sladky a dobry, jen si ted pripadam jako velkej citron (kyselej sem), jatra taky byly na me dost sprosty - nadavaly, az kopaly :-)
Markuška: To určitě ne, v čerstvejch šťávách jsou minerály v organické formě a neusazují se. Tělo je velmi snadno vstřebá a využije, či vyloučí. U anorganickejch je imho problém ta vstřebatelnost, proto se pak někde kumulují a tvoří usazeniny.
Ten stav po zelenym prožívám jako příjemný, nevybavuju si úplně jakže to bejvá s tou rovnováhou..
Asi tu nepovím novinku, ale podle Davida Wolfeho je tráva - nomální tráva - jedinou rostlinou na světě, která obsahuje všech 90 prvků, ze kterých se skládá lidské tělo..a asi i ostatních živočichů, trochu bruslím na tenkym ledě. Každopádně šťavit trávu, šťavit trávu, případně šťavit trávu :-))
Markuška: To určitě ne, v čerstvejch šťávách jsou minerály v organické formě a neusazují se. Tělo je velmi snadno vstřebá a využije, či vyloučí. U anorganickejch je imho problém ta vstřebatelnost, proto se pak někde kumulují a tvoří usazeniny.
Ten stav po zelenym prožívám jako příjemný, nevybavuju si úplně jakže to bejvá s tou rovnováhou..
Asi tu nepovím novinku, ale podle Davida Wolfeho je tráva - nomální tráva - jedinou rostlinou na světě, která obsahuje všech 90 prvků, ze kterých se skládá lidské tělo..a asi i ostatních živočichů, trochu bruslím na tenkym ledě. Každopádně šťavit trávu, šťavit trávu, případně šťavit trávu :-))
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
řepa
řekl bych že ne, neb i žena zdravotnice mi potvrdila, že zásaditý prostředí těla naopak zabraňuje jakýmukoli usazování kamenů, ty vznikaj v kyselým prostředí.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Adamův Wolfe
co čteš od wolfeho?
je něco přeložený do češtiny?
jinak s tou trávou je to přeci jasný... jak jinak by přežívali všici býložravcí, že? ale jde taky o to v jakým prostředí ta tráva roste, na jak vyčerpaný zemi...
je něco přeložený do češtiny?
jinak s tou trávou je to přeci jasný... jak jinak by přežívali všici býložravcí, že? ale jde taky o to v jakým prostředí ta tráva roste, na jak vyčerpaný zemi...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Trava
Ohledne pudy - - to je fakt.
Dobry je ale, ze ta rostlina sama o sobe ma tu "kapacitu" prirozenost, nebo jak to vyjadrit. Pro me to bylo krasny uvedomeni te neskonale moudrosti prirody. A zase takovy to - pod svicnem byva tma. Nejobycejnejsi trava, je ji tolik, lidi po ni slapou, je to nekdy az naobtiz, seka se to..pritom by se to mohlo spast na healthyjuicerech s ceskejma zlatejma rucickama z ukradeny zelezny traverzy vyrobenejma klikama ))
Od Wolfeho zatim jen veci na webu, tohle myslim zrovna rikal na jednom videu tady: http://www.thebestdayever.com/
Mimochodem to clenstvi vazne zvazuju, resp. nemit proslou kartu ebanky a ztracenou obcanku, kterou potrebuju k vyzvednuti novy, tak uz to davno stahuju a palim pro vsechny vitariany...doufam, ze ta akce neskonci dnem kdy to odmarazim
Nesli byste do toho nekdo treba nactvrt, naosminu, nebo tak nejak? Postahovat za 30 dolacu Wolfeho videa a prednasky v audio, ktere bezna na DVD a CD prodava za $2,333.88 je docela fer si myslim.
A hlavne --- je to sympatak
Budu mit pujcenou knizku - Sunfood diet v AJ. Davas anglictinu tvx?
Dobry je ale, ze ta rostlina sama o sobe ma tu "kapacitu" prirozenost, nebo jak to vyjadrit. Pro me to bylo krasny uvedomeni te neskonale moudrosti prirody. A zase takovy to - pod svicnem byva tma. Nejobycejnejsi trava, je ji tolik, lidi po ni slapou, je to nekdy az naobtiz, seka se to..pritom by se to mohlo spast na healthyjuicerech s ceskejma zlatejma rucickama z ukradeny zelezny traverzy vyrobenejma klikama ))
Od Wolfeho zatim jen veci na webu, tohle myslim zrovna rikal na jednom videu tady: http://www.thebestdayever.com/
Mimochodem to clenstvi vazne zvazuju, resp. nemit proslou kartu ebanky a ztracenou obcanku, kterou potrebuju k vyzvednuti novy, tak uz to davno stahuju a palim pro vsechny vitariany...doufam, ze ta akce neskonci dnem kdy to odmarazim
Nesli byste do toho nekdo treba nactvrt, naosminu, nebo tak nejak? Postahovat za 30 dolacu Wolfeho videa a prednasky v audio, ktere bezna na DVD a CD prodava za $2,333.88 je docela fer si myslim.
A hlavne --- je to sympatak
Budu mit pujcenou knizku - Sunfood diet v AJ. Davas anglictinu tvx?
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
NOvoty
Ohlledne novot a poprve: vystavil sem na zstaru hlavu cesneku, namix sem to salatem, takze toho byl hrnek, bylo to dost drsny. Pak jsem zjistil ze ta drsnota byla jen lehka predehra, protoze jsem to nezmichal a cesek zustal z vetsi casti na dne --- tip na aprilovy zertik )
redil jsem to nekolikrat okurkovou a zapijel, ale i tak to byl strasnej masakr. jako procistilo me to, na bolest krku mozna pomohlo, ale zaludek me po tom bolel jeste dost dlouho. asi na cesnekovou jeste nemam dostatecne potazenej nejakym tim ochrannym filmem jak popisuje Walker.
mate nejake zkusenosti s cibulovymi a jinymi ostrymi stavami?
ten medvedi cesnek by mohl bejt zajimavej.
taky jsem vystavil kousek kopru a strasne aromaticky na me. fenykl jsem jen ochutnal list a taky to asi nebudu moct. koupil jsem ho s tim, ze kdyz to nebude k jidlu, tak to odstavim. ale asi ne-e. kor po tom co jsem zazil s koprem, ale hlavne tim cesnekem.
redil jsem to nekolikrat okurkovou a zapijel, ale i tak to byl strasnej masakr. jako procistilo me to, na bolest krku mozna pomohlo, ale zaludek me po tom bolel jeste dost dlouho. asi na cesnekovou jeste nemam dostatecne potazenej nejakym tim ochrannym filmem jak popisuje Walker.
mate nejake zkusenosti s cibulovymi a jinymi ostrymi stavami?
ten medvedi cesnek by mohl bejt zajimavej.
taky jsem vystavil kousek kopru a strasne aromaticky na me. fenykl jsem jen ochutnal list a taky to asi nebudu moct. koupil jsem ho s tim, ze kdyz to nebude k jidlu, tak to odstavim. ale asi ne-e. kor po tom co jsem zazil s koprem, ale hlavne tim cesnekem.
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
Wolfe v CJ
Pokud vim tak v CJ od Wolfeho zatim nic nevyslo. Akorat kdysi kluci z biosfery psali, ze prekladaji Sunfood diet, ale nevim zda to jeste pokracuje.
Sunfood diet ma pujceny od Honzy, celkem v pohode to zatim jde cist - zadny slozity vety, jasna a jednoducha anglictina. videa jsem zadny nevidel, nevim, zda to ma vetsi cenu nez ta knizka, obecnasi radsi ctu ale pokud je nekde ukazka tak kouknua uvidim. hlavne mluveny anglictine fakt nerozumim, uz proto mam radsi knizky.
Cesnek je fakt narez, obzvlast odstavenej, pak to v zaludku casto boli jak blazen. Delam si ho hodne do gazpacha.
Co je taky vybornej a podle me podobne fungujici chutnej dryjk je zazvor.
Odstavim ho kdyz ho koupim a pak pomalu upijim nebo pridavam do ruznejch dzusu...
No, vlastne nejsem ani moc OT, poprve ctu nejakou knizku o vyzive v anglictine a ono to JDE! :c]
Cesnek je fakt narez, obzvlast odstavenej, pak to v zaludku casto boli jak blazen. Delam si ho hodne do gazpacha.
Co je taky vybornej a podle me podobne fungujici chutnej dryjk je zazvor.
Odstavim ho kdyz ho koupim a pak pomalu upijim nebo pridavam do ruznejch dzusu...
No, vlastne nejsem ani moc OT, poprve ctu nejakou knizku o vyzive v anglictine a ono to JDE! :c]
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
tvx: a netrpi tim ta zaludecni stena/sliznice nebo co to tam mame? protoze boli jeste dnes, tak jsem mel obavy jestli tim telu spis neskodim.
tu zazvorovku skladujes jak dlouho? zazvor mi chutna v mrkvovce. a nebo je tlustci odrezek do jakehokoli dzusu jako pikantnicko (=zkratka pro pikantni korenicko ))
tu zazvorovku skladujes jak dlouho? zazvor mi chutna v mrkvovce. a nebo je tlustci odrezek do jakehokoli dzusu jako pikantnicko (=zkratka pro pikantni korenicko ))
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
nepřeháněj to s tím česnekem, pálivé věci stahujé tkáně a vysušují až narušují...
já dávám tak půl hlavičky na litr gazpacha a to je v pohodě ale taky myslim, že mam trakt už trénovanej. obzvlášť po půstu bych žádný extrémy nezkoušel. dřív mi vadily třeba i jablka nebo hruška džus ve větším množství. Ten zázvoj je výbornej právě třeba k ananasu či pomeranč.
já dávám tak půl hlavičky na litr gazpacha a to je v pohodě ale taky myslim, že mam trakt už trénovanej. obzvlášť po půstu bych žádný extrémy nezkoušel. dřív mi vadily třeba i jablka nebo hruška džus ve větším množství. Ten zázvoj je výbornej právě třeba k ananasu či pomeranč.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Pulhlavy rytir
Ok, diky za praktickou informaci, ten pomer zni akorat, myslim ze toto si zapamatuju . .. zaludek normalne se strachy krci do kouta kdyz jen natahnu cesnekovou vuni. Ale vecer jsem mu domluvil, ze jen trochu a az je docela v klidu. Ja uz musim poridit ten mixer. Nemam v cem delat lneny seminko, gaspacho a cejtim uz asi tejden ze ho strasne potrebuju a to konopny mlicko zas potrebuje jazycek ) A celkove trosku krize ze bych potreboval nejake zpestreni, aby se lepe drzelo na syrove...
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
Ty jo, to mi povidej, muj zaludek je na tom podobne (a muzu mu domlouvat, jak chci....) Kdyz snim rano strouzek cesneku, tak jej jeste citim i vecer. Je mi po nem spatne a moc se mi po nem riha . Ale coz, pro (krasu) zdravi se musi trpet, ze . Ale dneska jsem byla na medvedim cesneku, plna taska, tak jej zkusim jako alternativu za normal cesnek.Odstavila jsem jej a teda, to je fakt zahul, to ma riz, staci par kapek... zaludek normalne se strachy krci do kouta kdyz jen natahnu cesnekovou vuni.
Poprve jsem ochutnala zelenou stavu, mix-koprivy, rebricek, listy pampelisky (btw, podle Walkera jsou pampelisky potraviny s nejvyssim obsahem horciku a zeleza), kaderava petrzel a rapikaty celer i s listy. Jako barva, fakt nadherna, pokochani pro oko, kdezto chut, noo... Ehm, no, ze by mi to chutnalo, to fakt nee...(to jsme my, co jsme rozmazleni mrkvovou stavou ),dokonce prvni reakce byla, ze je to teda pekne hnusne a ze se to tezko nekdy naucim pit...Ale po zredeni vodou se to dalo (ted se uplne stydim , ja rouhacka...). A socking pro me byl, ze to pila i rodinka ,a to skoro bez odmlouvani, jsem teda cumela jako blazen, to jsou mi veci, to jsem necekala ani v tech nejdivocejsich snech .
...vivre pour l´instant, vivre pour l´amour, la liberté et la paix
Zelena rodinka
Thers: Hehe super - zelena rodinka
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
Fíky
Dnes jsem objevil v obchodě čerstvé fíky, tak jsem jeden zkusil. Je to výborné . Vypadá to úplně jinak než sušené. Má to bílou dužinu s růžovým středem, který je jemně sladký.
Měli i celý kokos s tím zeleným obalem a pitahayu. Bohužel za astronomické ceny , takže jsem jim to tam nechal. Jedli jste to někdy někdo?
Měli i celý kokos s tím zeleným obalem a pitahayu. Bohužel za astronomické ceny , takže jsem jim to tam nechal. Jedli jste to někdy někdo?
Taky jsem je měl - z makra - byly zelený a jakoby pomoučněný- nevím nevím. Popravdě mi moc nechutnaly, protože jsem zhýčkanej těma sladkýma jak se prodávaj v kolečkách.Dnes jsem objevil v obchodě čerstvé fíky, tak jsem jeden zkusil. Je to výborné Smile . Vypadá to úplně jinak než sušené. Má to bílou dužinu s růžovým středem, který je jemně sladký.
Měli i celý kokos s tím zeleným obalem a pitahayu. Bohužel za astronomické ceny Shocked , takže jsem jim to tam nechal. Jedli jste to někdy někdo?
A prozraď, kde se to prodává?
Moc mě láká dělat pomazánky, třeba mrkvovou, ale nevím, na co bych si je mohla namazat
Tak jsem si včera řekla, že zkusím ty lněné crackery, je to úžasný, jak to vypustí ten sliz, jen jsem tam dala trochu bylinek a sušeného česneku, jen není moc slunce, tak mi to zatím pořádně neuschlo, ale ted jsem je ochutnala - chutnají úžasně, jak jsou krásně vláčný a jemný, narozdíl od toho, žvýkat je jen tak suchý
nemáte náký typy, na co bych si mohla namazat pomazánky?
Díky!
Tak jsem si včera řekla, že zkusím ty lněné crackery, je to úžasný, jak to vypustí ten sliz, jen jsem tam dala trochu bylinek a sušeného česneku, jen není moc slunce, tak mi to zatím pořádně neuschlo, ale ted jsem je ochutnala - chutnají úžasně, jak jsou krásně vláčný a jemný, narozdíl od toho, žvýkat je jen tak suchý
nemáte náký typy, na co bych si mohla namazat pomazánky?
Díky!
Včera jsem poprvé ulít na tuhym vařenym - do tý doby jen krémíky a pochutinky. Potřeboval jsem nutně něco slanýho a nebylo nic po ruce - snědl jsem kostku tofu, bylo moc dobrý, ale do prvních soust jsem se musel trochu nutit.
No a jedl jsem to na plátcích kedlubny jako na chlebíku (včera taky poprvé) - stejně tak se dá použít celer - je to výborný!!!
Na ty lněný se taky chystám a váhám právě kvůli schnutí...mám taky obavy jestli ta lněná jdou rozkousat???
No a jedl jsem to na plátcích kedlubny jako na chlebíku (včera taky poprvé) - stejně tak se dá použít celer - je to výborný!!!
Na ty lněný se taky chystám a váhám právě kvůli schnutí...mám taky obavy jestli ta lněná jdou rozkousat???
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
Jo proč jsem psal o tom tofu, to mělo dohru. Dneska ráno jemňoučká svědivá vyrážka po celé hrudi a bocích ) Už to zalejzá pomalu..
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
mě právě ty syrový pomazánky moc nešly, takový nemastný neslaný lněný placky vyschnou v pohodě i v pokojové teplotě bez slunka, sem je dělala celou zimu jen tak rozetřít lžičkou do placek, posypat ledasčím bylinkovým, na mikroten sáček, druhý den obrátit a může se jíst.. kousat jdou těžko tojo, stačí jedna denně a řádně potřít česnekem.. ať jsou ty sirné animokyseliny pěkně tráveny s omega kyselinama, tu kdosi kdysi psal..
Já měla dnes premiéru s bio topinamburama.
Hm,mňam.Omýt,sníst.........snad se mohou jíst syrové.
Bioředkvičky a bioled.salát jsem neměla sice poprvé,ale po delší době.A taky moc mňam.
Jinak v obchodě,kde jsem kupovala ředkvičky a salát,tam obsluha říkala,že ten biozelinář nabízel i pampelišky-což bylo pochopeno jako legrace.
Hm,mňam.Omýt,sníst.........snad se mohou jíst syrové.
Bioředkvičky a bioled.salát jsem neměla sice poprvé,ale po delší době.A taky moc mňam.
Jinak v obchodě,kde jsem kupovala ředkvičky a salát,tam obsluha říkala,že ten biozelinář nabízel i pampelišky-což bylo pochopeno jako legrace.
Asi si koupim louku a necham ji vykvasit do bia
Food is just fuel — what you do with your life is what matters!
http://www.fredericpatenaude.com/
http://www.fredericpatenaude.com/
V Praze v obchůdku Bio Products,u metra Anděl.smaldas píše:no ono někdy pro člověka, celodenně upíchnutýho v práci, existujícího ve velkoměstě trebárs, čistá bio louka s pampelkama daleko, to nejni zas až taková legrace.. kdeže to nabízeli?!..ten biozelinář nabízel i pampelišky-což bylo pochopeno jako legrace.
Ale nevím,který biozelinář tam vozí zeleninu.časem mrknu a dám vědět.Nebo někdo mrkněte ta mě,Pražáčci.
Slunecny Homous dle receptu na vitarian -mnam, mnam ! Akorat to tahini prazene .Nevite kde bych mohla, krome biosfery, sehnat neprazene tahini ? Vyrabi to nejaka firma ? Jak to vubec na biosfere vyrabi, to ten sezam jenom namelou s olejem ? Protoze ja jsem to zkousela pres Twin, ale ta seminka jsou moc drobna, nesla rozdrtit do konzistence tahini ani kdyz jsem tu hmotu "projizdela" trikrat . Btw je normalni, kdyz je bily sezam horky ?
Ananasovo-mrkvovy koktejl, uuuzasne, mela jsem stesti na ananas, byl super, sladky a nepalela me z nej pusa, jinak me z nej vzdycky hodne stipe .
Jahodova zmzlina: mrazene jahody jsem projela Twinem, primichala k tomu konopne (kokosove a slunecnicove) mleko, osladila medem, dala zmrazit a pak znovu projela Twinem. Bomba, rodinka to jedla tez, zakazala jsem jim kupovat jejich oblibene nanuky Mroze, protoze tohle je to same, samo ze lepsi a zdravejsi. Alespon tak do nich "narvu" (nasili funguje vzdy , teda, to spis k placi , nez smichu...) ta zdrava seminka .
Byla jsem na medvedim cesneku v lese, u studanky, a sla tam rodinka s detma pro vodu a jak jsem tam sedela v tom medvedim cesneku, pac tam toho roste strasne moc, uplne koberce a sla kolem me mala holcicka a tak se na me zvlastne divala,tak jsem delala, jako ze nic, moc dobre mi to teda neslo, protoze zrovna zacalo prset ... Muselo ji vrtalo hlavou, proc sedim v desti v lese a zurive trham nejakou travu a proc na to mam dokonce 3 tasky...No ale rekla mi "Dobry den" (to vypadam tak stare ), takze jsem ji asi zadnou ujmu na zdravi nezpusobila . Pak jsem se jeste presunula kousek dal, na koprivy a na pampeliskove listy a sla kolem me zase ta rodinka a ta holcicka septala tomu tatkovi: "tati, proc ta pani trha ty pampeliskove listy ?" A tatinek ji odpovedel : "Oni maji asi kraliky,vis..." Takze tatinek mel skoro pravdu, akorat ze ten kralik je jenom jeden-JA .
Ananasovo-mrkvovy koktejl, uuuzasne, mela jsem stesti na ananas, byl super, sladky a nepalela me z nej pusa, jinak me z nej vzdycky hodne stipe .
Jahodova zmzlina: mrazene jahody jsem projela Twinem, primichala k tomu konopne (kokosove a slunecnicove) mleko, osladila medem, dala zmrazit a pak znovu projela Twinem. Bomba, rodinka to jedla tez, zakazala jsem jim kupovat jejich oblibene nanuky Mroze, protoze tohle je to same, samo ze lepsi a zdravejsi. Alespon tak do nich "narvu" (nasili funguje vzdy , teda, to spis k placi , nez smichu...) ta zdrava seminka .
Byla jsem na medvedim cesneku v lese, u studanky, a sla tam rodinka s detma pro vodu a jak jsem tam sedela v tom medvedim cesneku, pac tam toho roste strasne moc, uplne koberce a sla kolem me mala holcicka a tak se na me zvlastne divala,tak jsem delala, jako ze nic, moc dobre mi to teda neslo, protoze zrovna zacalo prset ... Muselo ji vrtalo hlavou, proc sedim v desti v lese a zurive trham nejakou travu a proc na to mam dokonce 3 tasky...No ale rekla mi "Dobry den" (to vypadam tak stare ), takze jsem ji asi zadnou ujmu na zdravi nezpusobila . Pak jsem se jeste presunula kousek dal, na koprivy a na pampeliskove listy a sla kolem me zase ta rodinka a ta holcicka septala tomu tatkovi: "tati, proc ta pani trha ty pampeliskove listy ?" A tatinek ji odpovedel : "Oni maji asi kraliky,vis..." Takze tatinek mel skoro pravdu, akorat ze ten kralik je jenom jeden-JA .
A kolik ten zeleny kokos a cerstve fiky staly ?Dnes jsem objevil v obchodě čerstvé fíky, tak jsem jeden zkusil. Je to výborné . Vypadá to úplně jinak než sušené. Má to bílou dužinu s růžovým středem, který je jemně sladký.
Měli i celý kokos s tím zeleným obalem a pitahayu. Bohužel za astronomické ceny , takže jsem jim to tam nechal. Jedli jste to někdy někdo?
...vivre pour l´instant, vivre pour l´amour, la liberté et la paix
hele, tak toho Mroze, toho jsem si taky udelal uzdriv, nezavisle natobe "c) nejak mena to ta chut toho lika dovedla + pridal jsemtenkrat jeste kokos...
a tohle je presne originalni recept kterej je treba vyfotit a pekne napsat a zverejnit :c)
a tohle je presne originalni recept kterej je treba vyfotit a pekne napsat a zverejnit :c)
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Hm,to ano,ale mě osobně se to vždy vymkne z rukou,takže večerní běhání se zvrhne vždy na večerní hody....lumyska píše:Ja od te doby, co jsem jedla v Chorvatsku fíky čerstvé, už ani ty sušené moc nepozřu - přijdou moc sladké a bolí mne z nich zuby. Ale čerstvé jsou vážně lahoda - nejlepší je jet v září do nějaké jižní země a tam spásat smokvoně
Je to fakt lahoda!
Tady už někde na téma tahini diskuze je, ale nevím kde. No, kdo hledá, najde. Já si kupuju to normální asi za 40,- Kč, je tam napsané, že obsahuje pouze sezam - žádný olej tam zmíněný není, ale nedokážu si představit, že by to drcením pustilo tolik oleje. O pražení se tam taky nic nepíše. Já vlastně vůbec nevím jak se na to přišlo, že to je pražené, třeba není.Theresa píše:Slunecny Homous dle receptu na vitarian -mnam, mnam ! Akorat to tahini prazene .Nevite kde bych mohla, krome biosfery, sehnat neprazene tahini ? Vyrabi to nejaka firma ? Jak to vubec na biosfere vyrabi, to ten sezam jenom namelou s olejem ? Protoze ja jsem to zkousela pres Twin, ale ta seminka jsou moc drobna, nesla rozdrtit do konzistence tahini ani kdyz jsem tu hmotu "projizdela" trikrat . Btw je normalni, kdyz je bily sezam horky ?
Jinak v bioobchodě dostali jakési kelímky s jablečnou nebo hruškovojablečnou melasou. Nevíte co to ta melasa je?
Tak jsem si poprvé dělala néti. Tím způsobem jak popisuje Malachov - jedna dírka zacpaná a nasávat slanou vodu a vyplivovat ven. No........ asi to chce cvik, neboť jsem si párkrát lokla (fujfujfuj) a už to začínalo vypadat spíš na šanku. Pak ta slaná chuť v puse celý večer........
Ale budu pokračovat a to je pozitivní.
Ale budu pokračovat a to je pozitivní.
Tak jsem dneska poprve ochutnala kiwi ze zahradky a bylo to vyborne! Je to jeden z nejlepsich plodu, jaky jsem kdy ochutnala, sladoucke jak med. Akorat to skoro vubec nechutna jako kiwi, kdybych to jedla poslepu, nepoznam to. Absolutne nevim, k cemu bych tu chut prirovnala.
Taky jsem si ze zvedavosti koupila plod cherimnya. Vypada to jako zelene jablko, akorat ze ma efektni slupku-vzor jako taska na strechu . Duzinu mel jako banan, ale s takovou kysele natrpklou chuti Radeji jsem to vyhodila, protoze to chutnalo hrozne, asi to bylo zkazene. Zajimave je, ze jsem o cherimnye nikde nic nenasla ani na netu.
Taky jsem si ze zvedavosti koupila plod cherimnya. Vypada to jako zelene jablko, akorat ze ma efektni slupku-vzor jako taska na strechu . Duzinu mel jako banan, ale s takovou kysele natrpklou chuti Radeji jsem to vyhodila, protoze to chutnalo hrozne, asi to bylo zkazene. Zajimave je, ze jsem o cherimnye nikde nic nenasla ani na netu.
...vivre pour l´instant, vivre pour l´amour, la liberté et la paix
Já jsem dnes poprvé ochutnal tahini. Bylo to úplně neskutečný. bylo to poprvé v životě, kdy jsem nevěděl, jestli mi to chutná nebo nechutná. Trochu mi to připomínalo burákové máslo, ale v něčem to bylo mnohem lepší.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
no jo, ale pak to tam není cítit-teď jsem si ho náhodou taky koupil-350 g za 102, fláknu tam trochu zqašenýho medu (je takovej napěněnej, trochu té sladkovitosti je odqašený a tak se dá jest normálně lžičkou, ale má trochu divnou chuť) a móóóc to chutítvx píše:rozmixovany s bananem, staci ho dat fakt malo neb je drahy a syty,je to navyhovy,uz se to tu nekde bralo "c)
jestli máš rád sladké tak na lžičku med a tu pak namočit do tahini....kupuji si tahini jen občas, a to když si dělám objednávku na Biosféře a jen jedno, to proto, že mi neskutečně takto chutná a jsem schopná sníst půlku najednou, mňammmmmAdvid píše:Já jsem dnes poprvé ochutnal tahini. Bylo to úplně neskutečný. bylo to poprvé v životě, kdy jsem nevěděl, jestli mi to chutná nebo nechutná. Trochu mi to připomínalo burákové máslo, ale v něčem to bylo mnohem lepší.
A jak asi dlouho?tvx píše:nejvíc se mi osvědčilo s tim banánem a TO pak nechat v teple pěkně zkvasit, to je lahůdka blízká tvarohu...
s medem je to i na mě sladkomilnýho teda moc "c)
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
asi zalezi i na teplote... ja to delal hlavne vlete a stalo se mi to parkrat neumyslne a vzdy to chutnalo naprosto skvele.
Byl to hlavne prezralej banan + tahini + rozinky, troska karobu a treba i orisku, mozna trocha vody podle konzistence a bylo to v letnim beznym teple tak den, dva... pak uz to melo ten svuj typickej smak jako termix.
nekdy jsem se vybod na tahini a pouzil kasi ze slunecnice ale tahini je tahini... nekdy pul napul...
Byl to hlavne prezralej banan + tahini + rozinky, troska karobu a treba i orisku, mozna trocha vody podle konzistence a bylo to v letnim beznym teple tak den, dva... pak uz to melo ten svuj typickej smak jako termix.
nekdy jsem se vybod na tahini a pouzil kasi ze slunecnice ale tahini je tahini... nekdy pul napul...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin