Stránka 10 z 11

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: sob srp 17, 2013 19:21
od hugo

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: ned srp 18, 2013 20:34
od rudo
fajna rysulka, ale nejak sa slnka boji, vyzera jak riaditelka vapenky

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte srp 20, 2013 5:06
od hugo
http://www.metropol.cz/porady/vikend-v-praze/5781/

Najím se a zhubnu.cz v pořadu "Víkend v Praze" TV stanice Metropol (od času 9.57)

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte srp 20, 2013 10:01
od s.arik
Ryšavky se moc neopálí, ani kdyby chtěly.

No ten "karbenátek" bych si od pohledu dala, ale délka seznamu ingrediencí mě odradila :roll: Zlaté mono (tedy v mém stylu, že v minutě M chroupu jen jeden druh rostliny, v minutě M+3 další druh zeleniny a tak dále, dokud jich nesrchroupu 2 - 5 druhů a nejsem sytá).
Počítám, že naše večeře, jediné složité míchané jídlo dne, má pět položek (základ je hrách a pohanka, k tomu olej+sůl+bylinky dle nabídky) a komplikovanější jídlo připravovat mě ani nehne. Na Vánoce dělám kuličky, ve kterých jsou taky tři max čtyři věci (různé kombinace z možností: semínka/ořechy + med/rozinky + skořice/kakao/kokos).

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte srp 20, 2013 10:38
od rudo
ked uz vidim slovo : skorica

t3raz zacali lietat vselijake maily od rozncyh guru, ze vraj skorica co sa predava je alebo premiesana s polinami alebo su to vsetko piliny len naisaknute a napachnute skoricovym olejom

aby som pravdu povedal ten posledny pytel co som kupil sa mi teda vibec nezdal ako skroica ale nakoniec ma usilovne ovoniavanie presvedcilo ze to skorica asi je, tak to zrejme splachnem bez jedenia

budem asi kupovat len celu koru a sam si ju natlecem, boze uz sa neda verit nicomu ani tym svieckam povedala matka predstavena.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte srp 20, 2013 12:45
od s.arik
No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko :| ).

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte srp 20, 2013 23:37
od rudo
keby zacal Mira v robote kradnut, mozno by ste mohli doma rozbehnut vyrobu skorice ? :mrgreen:

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte srp 20, 2013 23:39
od Pavluska
rudo píše:ked uz vidim slovo : skorica

t3raz zacali lietat vselijake maily od rozncyh guru, ze vraj skorica co sa predava je alebo premiesana s polinami alebo su to vsetko piliny len naisaknute a napachnute skoricovym olejom

aby som pravdu povedal ten posledny pytel co som kupil sa mi teda vibec nezdal ako skroica ale nakoniec ma usilovne ovoniavanie presvedcilo ze to skorica asi je, tak to zrejme splachnem bez jedenia

budem asi kupovat len celu koru a sam si ju natlecem, boze uz sa neda verit nicomu ani tym svieckam povedala matka predstavena.
o tom nám kdysi říkali něco ve škole... zkusím pohledat ve starých materiálech. ") Zatím co si tak matně pamatuji, tak šlo o "piliny" z podobného druhu... ")

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř srp 21, 2013 22:21
od Sweetie
s.arik píše:No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko :| ).
je treba studovat dlouho slozeni, nedavno jsme nasli v akci slaninu bez glutamatu a dalsich sracek v tescu. Lidl taky ma Dulano bez sracek.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv zář 19, 2013 14:58
od dgm
http://r.i0.cz/?url=http%3A%2F%2Fzena.c ... =8&p=2&t=B

edit
Aaaa, Cimrman :D
Hugo byl ve webovych zajimavostech rychlejsi.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv zář 19, 2013 20:22
od rudo
ved je chlap
moc se s tim patlas
na zavod musis prist uz predpripravena, rozcvicena

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte říj 01, 2013 16:47
od Evička 606 555 867
:-)

Re:

Napsal: úte říj 01, 2013 16:50
od Evička 606 555 867
Advid píše:únorový Fit pro život:
V roce 1973 byl v časopise National Geographic zveřejněn článek Alexandera Leafa „Pokud je vám více než 100 let, je každý den darem". Autor našel v Rusku, Ekvádoru a Pákistánu kmeny, jejichž příslušníci se v průměru dožívali věku přes 100 let a netrpěli západními chorobami, jako je otylost, srdečně-cévní nemoci nebo rakovina. Muži byli fyzicky aktivní a i ve věku kolem sta let plodili děti. Alexander Leaf zjistil, že jídelníček těchto lidí se ze 70-80 % skládá z potravy s vysokým obsahem vody, jako je syrová zelenina a ovoce.
Syrová strava detoxikuje
Vědci zjistili, že syrové potraviny opravdu působí na náš organismus blahodárně. Zastánci tohoto způsobu stravování tvrdí, že lidské tělo se skládá ze živých buněk, a proto by mělo dostávat živou potravu, která není tepelně upravena. Důležitá je čerstvá zelenina a ovoce, které se doplňují semeny, ořechy nebo naklíčeným obilím. Důležité místo v takovémto jídelníčku má šťáva ze zeleného obilí nebo zelené pšeničné výhonky. Syrové potraviny pomohou pročistit lymfatický systém a krev a vyloučit jedy z buněk. Takováto dieta je prospěšná vnitřním orgánům, především játrům a ledvinám, a může být součástí léčby některých chorob, jako je například onemocnění trávicího traktu, rakovina střev, vysoký krevní tlak, záněty apod.
Pokud hovoříme o syrové stravě, týká se to především potravy z rostlinných zdrojů. Přesto se v některých oblastech užívá i syrová živočišná potrava. Například v severní Africe pijí pastevci čerstvou krev, kterou pravidelně upouštějí svému dobytku, v domácích podmínkách lze pít nepře vařené mléko, někde se jedí syrové ryby. Podmínkou vždy je, aby tyto potraviny byly naprosto čerstvé a zcela nezávadné.
Hra s ohněm?
Lidé jsou, pokud nepočítáme domácí zvířata, jedinými tvory na Zemi, kteří jedí tepelně upravovanou potravu. Před vynálezem ohně ale ani lidé nepožívali jiné než syrové jídlo. Netrpěli zubními kazy a měli mnohem lepší fyzickou odolnost. Oheň a tepelná úprava jsou příčinou, že jsou naše pokrmy chutnější, ale na druhé straně teplem vzniká v jídle mnoho látek, které na náš organismus nepříznivě působí a mnohé z nich jsou dokonce jedovaté. Vařením se ničí 30-85 % důležitých živin. Při pečení se nejvíce ztrácí vitamin C a ťhiamin, po tepelném ošetření se může rozložit většina vitaminů rozpustných ve vodě (B a C) a 40 % vitaminů rozpustných v tucích (ADEK). Pod-výživa proto nemusí pramenit jen z nedostatku potravy, důvodem může být i to, že tělo sice dostává jídla dostatek, bav některých případech i nadbytek, ale je v něm nedostatek živin. Platí, že čím více je strava vařená, tím hůře ji tělo tráví a vstřebává. Při varu se ničí aminokyseliny, snižuje se stravitelnost jídla, vznikají toxické sloučeniny. Játra nestačí tyto jedy rozkládat a pak se v krvi nacházejí mikroskopické kousky nestrávené nebo částečně strávené potravy.
Žaludeční žumpa?
Přestože většina lidí by do svého auta nikdy nenalila nekvalitní benzín, aby se nezadřelo, ke svému tělu se chovají přesně opačně. Nacpou do sebe, co se dá, a honí se za pikantními chuťovými vjemy. Kuchařky patří mezi nejlépe prodávané knihy a jídlo mezi nejčastěji diskutovaná témata. Jako by z našeho života zmizela jednoduchost a smyslem jídla nebyla výživa organismu, ale potrava samotná. Tepelně upravené jídlo se možná může někomu zdát chutnější, ale prochází trávicím traktem mnohem pomaleji než syrové a ve střevech má tendenci kvasit. Při tepelném zpracování se ničí základní živiny a do těla se dostávají toxiny. Dlouhodobá intoxikace střev je charakterizována únavou, nervozitou, trávicími problémy, opakovanými infekcemi, vyrážkou, hormonálními poruchami, bolestmi hlavy, artritidou, bolestmi v zádech, alergií, astmatem atd. Vážně poškozena může být i imunita. Pokud je alespoň 75 % potravy v syrovém stavu, vyloučí tělo toxiny z vařené potravy mnohem rychleji. Upravovaná potrava s nedostatkem živin nás nutí k tomu, abychom užívali doslova me-gadávky jídla, z nichž se snaží náš organismus získat alespoň některé živiny. Nadměrný příjem potravy vyústí v trávicí problémy, obezitu, projeví se nemoci. Pak je třeba žumpu, kterou jsme ze svého žaludku a trávicího traktu udělali, vyčistit.
Návrat k tradicím
Přestože je diskutabilní, zda jídelníček složený ze zcela syrových potravin je v našich klimatických podmínkách vhodný, je jisté, že většina z nás by měla zvýšit množství přijímané syrové zeleniny, ovoce, semen a ořechů. Pokud potraviny tepelně upravujeme, měli bychom před agresivní úpravou na tuku dávat přednost krátkodobému vaření ve vodě nebo v páře. Syrová potrava našemu organismu určitě prospěje, trávicím traktem prochází během 24-36 hodin, zatímco vařené to běžně trvá 40-100 hodin. Syrová potrava posiluje imunitu, je bohatá na živiny, a pokud je organicky pěstovaná, neobsahuje nebezpečné jedy. Převažuje-li v našem jídelníčku potrava v syrovém stavu, zlepšuje se trávení, posiluje se odolnost organismu, zlepšuje se krevní oběh a výživa každé buňky, zvyšuje se vnitřní očista organismu. Člověk není po takovém jídle unaven, má dostatek energie a menší potřebu spánku.
Blahodárné enzymy
Syrová strava obsahuje mnoho enzymů, které působí jako katalyzátory pro tisíce chemických reakcí v těle. Jsou rozhodující pro trávení a vstřebávání potravy a pro produkci energie buněk. Mezi všemi organismy na Zemi jen lidé zkoušejí žít bez enzymů a nutí k tomu i některá domácí zvířata. Díky -tomu má lidstvo problémy se zdravím Také kočky a psi trpí od té doby, co dostávají tepelně a chemicky upravovanou potravu bez enzymů, nemocemi. Tepelně upravovaná potrava spolu s konzervačními a aromatickými látkami bývá příčinou nachlazení, bolestí žaludku, uší, oteklých žláz, zubního kazu, zhoršeného zraku, artritidy, hypoglykémie, srdečně-cévních chorob, mrtvice, cukrovky a rakoviny.
Mnozí lidé svému organismu dodávají enzymy ve formě potravinových doplňků, protože je to pro ně přijatelnější než zvýšit podíl syrových potravin v jídelníčku. Léčba pomocí enzymů někdy může působit až zázračně. Jednodušší a prospěšnější aleje přijímat je v přirozené formě -v syrové potravě.

Advide, prosím Tě, přepošli mi tento text jako obrázek, děkuji Ti, adresa: dynamicspeed@seznam.cz, přepošlu to lidem, které vita může oslovit. Děkuji Ti. Eva

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte říj 01, 2013 19:31
od Marci
K zaludecni pumpe mam toliko nazor,ze:
PMN strava by mela byt predevsim kvalitni a melo by ji byt malo.Tot me zkoumani.Pokud snim kvalitni varene jidlo,tak jsem na tom nutricne i travicne mnohem lepe nez pokud snim nekvalitni hordu raw.
Mam odpozorovano,ze zdravy organismus stravi v podstate jakekoliv jidlo,nemocne telo ne.
Pokud organismus jede nadoraz a ulehci se mu v jidelnicku,tak je to jednoznacne +.Ale je to reseni?Cele reseni?

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte říj 01, 2013 23:12
od rudo
Marci píše:K zaludecni pumpe mam toliko nazor,ze:
PMN strava by mela byt predevsim kvalitni a melo by ji byt malo.Tot me zkoumani.Pokud snim kvalitni varene jidlo,tak jsem na tom nutricne i travicne mnohem lepe nez pokud snim nekvalitni hordu raw.
Mam odpozorovano,ze zdravy organismus stravi v podstate jakekoliv jidlo,nemocne telo ne.
Pokud organismus jede nadoraz a ulehci se mu v jidelnicku,tak je to jednoznacne +.Ale je to reseni?Cele reseni?
Pumpa alebo Zumpa ?

tiez suhlasim s tym ze v otazke strava-zdravie = ide predovsetkym o omnozstvo

mnzstvo v jednom jedle, pocet jedal do dna a celkove mnozstvo prijatej stravy pocas tyzdna, roka, zivota

akoby clovek mal pridelene kolko stravy za zivot moze spast a ked si to mnozstvo vyminie tak potom lezi v domovoch alebo nemocniciach
bezvladne bez jedla dlhe roky cakajuc na svoj den.

z vyskumu dlhovekosti sa vzdy pride na to ze rozhodujuce je ako malo sa je , dostat dennu stravu pod urcite kalorie a drzat to

debata sa sklazne o to ci sa meria mnozstvo jedla na objem alebo na kolorie alebo ci sa meria zvlast mnostvo cukrov tukov bilkovin atd
mnozstvo vody.....

tie primitivne kultury kde je zdravie a ldhy zivit v prvom rade jedia malo pretzoe jedla proste nie je nazvys.

argument s kvalitnym bezninom do auta treba dopovedat do konca

co sa stane ak si nadseny motorista opatrujuc svoje drahe auticko najde ten najkvalitnejsie benzin a do 45 litrovej nadrze 3 x denne naleje naleje 69 litrov alebo 122 litrov ?
zrazu pojde kvalita benzinu bokom a zacne sa rozmyslat o tom dolezitom

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: ned říj 06, 2013 0:47
od Janek
s.arik píše:No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko :| ).
On je problem si udelat domaci sunku nebo domaci slaninu? Jenze bez Pragandy nebude maso tak pekne cervene, ale lze si pomoci stavou z cervene repy :-)
Pokud toho nejis pulkilo kazdy den, tak bych to nejak nehrotil. aby nahodou voda z vodovodu nemela vetsi nezadouci ucinky:-)


Sent using Tapatalk

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: ned říj 06, 2013 0:56
od Janek
Sweetie píše:
s.arik píše:No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko :| ).
je treba studovat dlouho slozeni, nedavno jsme nasli v akci slaninu bez glutamatu a dalsich sracek v tescu. Lidl taky ma Dulano bez sracek.
Fakt dulano? Ale ale, bleee:
http://www.emimino.cz/diskuse/kvalitni-sunka-142624/

Pokud nekdo najdete v obchode uzeninu bez dusitanove soli (jakkoliv neprecenuji jeji "skodlivost"), prosim prosim vyfotit. Podle me to NIKDO bez pragandy prumyslove nevyrabi, kvuli trvanlivosti... Mali vyrobci zase muzou kecat ve slozeni... Rad bych se pletl.



Sent using Tapatalk

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: ned říj 06, 2013 1:01
od Janek
Evička 606 555 867 píše:[

Nekvalitni benzin, aby se nezadrelo, huh, to psal asi odbornik na auta co? Auta mazana olejem se snad uz 50 let nevyrabeji...:-)

Ale syrove maso a syrove brambory jsem casto s chuti chroupal :-))) i tak si nemyslim, ze tyhle navody jsou univerzalne platne pro vsechny lidi.


Sent using Tapatalk

Re: Vitariánstvi v Médiích

Napsal: ned říj 06, 2013 23:18
od Sweetie
Janek píše:
Sweetie píše:
s.arik píše:No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko :| ).
je treba studovat dlouho slozeni, nedavno jsme nasli v akci slaninu bez glutamatu a dalsich sracek v tescu. Lidl taky ma Dulano bez sracek.
Fakt dulano? Ale ale, bleee:
http://www.emimino.cz/diskuse/kvalitni-sunka-142624/

Pokud nekdo najdete v obchode uzeninu bez dusitanove soli (jakkoliv neprecenuji jeji "skodlivost"), prosim prosim vyfotit. Podle me to NIKDO bez pragandy prumyslove nevyrabi, kvuli trvanlivosti... Mali vyrobci zase muzou kecat ve slozeni... Rad bych se pletl.



Sent using Tapatalk
re dulano, a kde v tom prispevku mluvi o glutamatu?
re dusitanove soli, urcitej druh norimberskych klobas je nema, nasla jsem je letos na jare v cesku, vyrobce uz nevim.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte říj 08, 2013 2:09
od Janek
Tam jďe o przneni znacky a specialni serii pro cesko. Ze uz ani te znacce nejde verit.
Glutamat tam neni, neni to jed, v jidle ho je kolik, 0,1%? Ale sracky ze kterych ty uzeniny slepi, tech je tam 90%...

Nevis? Tak to je vecna skoda. A cim byla uzenina obarvena? Jinymi ecky?

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte říj 29, 2013 13:07
od dgm

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř lis 13, 2013 11:20
od hugo

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř lis 20, 2013 12:11
od dgm

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte úno 04, 2014 16:52
od Syrovozrout
Tak jsem zahlédl upoutávku na zítra ráno pořad na ČT2 Dobré ráno od 5:59 ráno (tak brzo se mi vstávat nechce:D), kde se prý bude probírat i "syrová strava". Tak kdybyste se někdo koukal, napiš pak jaké to bylo.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: pát úno 28, 2014 0:50
od dgm

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř bře 05, 2014 12:59
od Syrovozrout
"Blahodárné zeleninové a ovocné šťávy"
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/32935 ... stavy.html
/Nevyjadřuju se, jen kopíruju link./

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: ned bře 09, 2014 11:00
od čerstvo

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: pon kvě 05, 2014 14:03
od hugo
Rozhovor s Janou Ježkovou na téma: Můj rok na VITA
http://cisty-styl.cz/2014/05/04/rozhovo ... k-na-vita/

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř kvě 14, 2014 7:34
od dgm
Dnes na centrum.cz
http://r.i0.cz/?url=http%3A%2F%2Fzena.c ... =8&p=2&t=A

Ha ha ha
" Nicméně existují potraviny, které jsou tepelně upravené hodnotnější, jako třeba rajčata.

Pro člověka, jsou podle raw food teorie, nejdůležitější sacharidy, pak tuky, ale také chlorofyl. O proteinech se zřejmě nezmiňují proto, že v takové stravě jsou zastoupeny nedostatečně. Není tedy možné efektivně budovat svalovou hmotu a podávat výkon při sportu.

Myšlenka raw food je hezká, ale dodržovat striktně zásady syrové stravy příliš rozumné není. Od doby, kdy člověk začal využívat oheň (před cca 50 000 lety), se rapidně zvětšil objem mozku.

Tepelně zpracovaná strava je totiž výživnější, ale také pestřejší.

Jíst 100% raw může být dnes moderní, ale není to příliš praktické, ani zdravé. "

Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: ned kvě 18, 2014 22:18
od Janek
A smejes se konkretne cemu?

Ty jsi pure raw? A jak dlouho? Nekteri to zkratka neustoji, to je ten extrem.

Dnes jsem si pustil prednasku http://youtu.be/cWlJl-Dt_1c a 2 veci me nahlodaly (ostatni konvenovalo memu soucasnemu nazoru):
- syrovou studenou zeleninu nebrat, pry do tela ma jit teple, sparene ...??? :-))
- cukr je jed (o tom zadna), ale karamel z nej na panvicce, uz pry neni jed...??? Fakt? Je tu nekdo chemik?

Faktem je, ze uvedl, ze zelenina nemusi svedcit vsem lidem, rozlisuje individualitu... Se vsim dalsim o mlece atp. probiranym problem nemam...

Takze - co si o tomto dilu myslite?

Re: Vitariánstvi v Médiích

Napsal: ned kvě 18, 2014 22:35
od dgm
Janek píše:A smejes se konkretne cemu?
Vtipne mi prislo to, ze tyto vety jsou vsem zacatecnikum na vita notoricky zname. Ze jako bych slysela argumenty ze sveho okoli. Od lidi, kteri si nikdy vita nevyzkouseli, jako i taktez pravdepodobne autor clanku.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: ned kvě 18, 2014 22:51
od Janek
Aha. Jde nejspise o klasickou zasadu predbezne opatrnosti, kdy nikdo svepravny si nevezme na triko, aby nekde (tiskem, v ordinaci atp.) vyhlasil: jezte vyhradne syrove. To by pak bylo zalob :) a hlavne, ne vsem lidem by to prospelo! Kazdy je totiz jiny. Co kdyz je neco i na krevnich skupinach?

Takze Ty zkousis nebo trvale konzumujes pure raw?

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv kvě 22, 2014 18:03
od Syrovozrout
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/33701 ... vyhod.html
"Vážení, když cpete češtinu do cizích jmen, zkuste si prosím vzít slovník a překládat cizí slova. Proč prostě nenapíšete "syrové"? Není to "in", že? Stejně jako dnes už nikdo neudělá autoportrét, vždy jedině selfie.
No ale zpět ke článku. Ty zelené fazolky budou za syrova super dietní jídlo. Je to sice jedovaté, ale na talíři to vypadá efektně. Snad se někdo neinspiruje a nesní je opravdu syrové. A pokud ano, tak mu přeju rychlý krok a volnou toaletu. Snad to stihne a neurve kliku." - čílí se pisatelka v komentářích pod PR článkem.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv kvě 22, 2014 20:58
od hugo
Deset let vitariánkou. Kam ji to přivedlo?

http://www.najimseazhubnu.cz/deset-let- ... -privedlo/

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte črc 15, 2014 15:05
od hugo
Rozhovor s Karlem Bránkou

http://cisty-styl.cz/2014/07/14/903/

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř črc 16, 2014 16:49
od hugo
Raw food: Gastronomický fenomén současnosti

http://www.studentpoint.cz/312-pro-zdra ... ucasnosti/

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř črc 16, 2014 23:04
od Syrovozrout
"Vlastníci českých médií" - infografika http://www.mediaguru.cz/infografiky/vla ... ych-medii/ Je tedy v jejich zájmu poukazovat na vitariánství? Nuž kdoví.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv črc 17, 2014 0:17
od Janek
Kdo vi?

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv črc 17, 2014 15:42
od ajla
Když teď vidím ty vlastníky, tak se mi to už ani nechce číst, jak je vše jen o penězích, tak to ztrácí hodnotu.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv črc 17, 2014 22:01
od Janek
Babis to zrejme jeste rad nekomu necha...

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř zář 24, 2014 20:47
od Syrovozrout
"Na nádory surovou stravou
Mariánovi sa v tele vytvárajú tumory a cysty
Marián trpí von Hippel - Lindau syndrómom. V tele sa mu vytvárajú tumory a cysty. Pomocou surovej stravy sa darí jeho stav udržať ako tak v norme. Ich snom je mať vlastný dom a záhradu, kde by si ovocie a zeleninu vypestovali sami. No na kúpu domu rodina financie nemá. Navyše minulý rok Marián podstúpil unikátnu liečbu kmeňovými bunkami v Amerike, čo rodinu stálo všetky úspory." /Ta nebyla úspěšná - jenom je připravila o peníze a o naději./ http://reflex.markiza.sk/aktualne/17704 ... ou-stravou
Mariáne, nejsi náhodou tady na fóru? - Napiš.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv zář 25, 2014 1:50
od Janek
Přeprogramuješ DNA do 3 dnů či na počkání koupíš dům?

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: čtv lis 20, 2014 5:59
od hugo
Ako vyzerá život na RAW strave? rozhovor s Pietrom

http://fitshaker.sk/ako-vyzera-zivot-ci ... -rozhovor/

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte lis 25, 2014 22:58
od Syrovozrout
Právě běží reklamní reportáž o vitariánství na TV Nova v pořadu Víkend.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř lis 26, 2014 5:53
od Janek
Hod nam to co novu nemame, na youtube :-)

Rozhovor s Evou Kavkovou, spolumajitelkou Secret of Raw

Napsal: ned pro 07, 2014 16:36
od hugo
Rozhovor s Evou: „… po měsíci jen na raw stravě jsem pochopila, že je to skvělá záležitost pro tělo, ale musí to souznít i s duší.“

http://www.syrova-strava.cz/news/rozhov ... i-s-dusi-/

Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte pro 09, 2014 5:26
od Janek
Vít. Raw, pardon Syrovy.

http://youtu.be/wsq6UANLiqg

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: úte led 20, 2015 15:39
od Syrovozrout
"Netradiční stravování podle veganů, vitariánů a frutariánů" http://www.novinky.cz/zena/zdravi/35927 ... rianu.html - Avšak pochybné - např. prý "Předpokladem této stravy jsou syrové potraviny, které neprošly tepelnou úpravou nad 45 °C." Namísto 42? Ale to není samo o sobě tím předpokladem... jako spíš, že je ve stavu v jakém to vyrostlo a nikoli bylo vyrobeno, rafinováno.

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: pát úno 13, 2015 13:23
od hugo
Nic mi nechybí, říká žena, která se živí pouze syrovou stravou
http://www.rozhlas.cz/dvojka/jejakaje/_zprava/1359375

Re: Vitariánstvi v Médiích "c)

Napsal: stř úno 25, 2015 7:49
od rudo
rozne aspekty vitarianstva a varovania pre niektore organy

http://feminity.zoznam.sk/c/894994/najv ... a-aj-pecen