Re: Vitariánstvi v Médiích "c)
Napsal: sob srp 17, 2013 19:21
Diskuzní server webu VitRawian.eu
https://forum.vitrawian.eu/
o tom nám kdysi říkali něco ve škole... zkusím pohledat ve starých materiálech. ") Zatím co si tak matně pamatuji, tak šlo o "piliny" z podobného druhu... ")rudo píše:ked uz vidim slovo : skorica
t3raz zacali lietat vselijake maily od rozncyh guru, ze vraj skorica co sa predava je alebo premiesana s polinami alebo su to vsetko piliny len naisaknute a napachnute skoricovym olejom
aby som pravdu povedal ten posledny pytel co som kupil sa mi teda vibec nezdal ako skroica ale nakoniec ma usilovne ovoniavanie presvedcilo ze to skorica asi je, tak to zrejme splachnem bez jedenia
budem asi kupovat len celu koru a sam si ju natlecem, boze uz sa neda verit nicomu ani tym svieckam povedala matka predstavena.
je treba studovat dlouho slozeni, nedavno jsme nasli v akci slaninu bez glutamatu a dalsich sracek v tescu. Lidl taky ma Dulano bez sracek.s.arik píše:No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko ).
Advid píše:únorový Fit pro život:
V roce 1973 byl v časopise National Geographic zveřejněn článek Alexandera Leafa „Pokud je vám více než 100 let, je každý den darem". Autor našel v Rusku, Ekvádoru a Pákistánu kmeny, jejichž příslušníci se v průměru dožívali věku přes 100 let a netrpěli západními chorobami, jako je otylost, srdečně-cévní nemoci nebo rakovina. Muži byli fyzicky aktivní a i ve věku kolem sta let plodili děti. Alexander Leaf zjistil, že jídelníček těchto lidí se ze 70-80 % skládá z potravy s vysokým obsahem vody, jako je syrová zelenina a ovoce.
Syrová strava detoxikuje
Vědci zjistili, že syrové potraviny opravdu působí na náš organismus blahodárně. Zastánci tohoto způsobu stravování tvrdí, že lidské tělo se skládá ze živých buněk, a proto by mělo dostávat živou potravu, která není tepelně upravena. Důležitá je čerstvá zelenina a ovoce, které se doplňují semeny, ořechy nebo naklíčeným obilím. Důležité místo v takovémto jídelníčku má šťáva ze zeleného obilí nebo zelené pšeničné výhonky. Syrové potraviny pomohou pročistit lymfatický systém a krev a vyloučit jedy z buněk. Takováto dieta je prospěšná vnitřním orgánům, především játrům a ledvinám, a může být součástí léčby některých chorob, jako je například onemocnění trávicího traktu, rakovina střev, vysoký krevní tlak, záněty apod.
Pokud hovoříme o syrové stravě, týká se to především potravy z rostlinných zdrojů. Přesto se v některých oblastech užívá i syrová živočišná potrava. Například v severní Africe pijí pastevci čerstvou krev, kterou pravidelně upouštějí svému dobytku, v domácích podmínkách lze pít nepře vařené mléko, někde se jedí syrové ryby. Podmínkou vždy je, aby tyto potraviny byly naprosto čerstvé a zcela nezávadné.
Hra s ohněm?
Lidé jsou, pokud nepočítáme domácí zvířata, jedinými tvory na Zemi, kteří jedí tepelně upravovanou potravu. Před vynálezem ohně ale ani lidé nepožívali jiné než syrové jídlo. Netrpěli zubními kazy a měli mnohem lepší fyzickou odolnost. Oheň a tepelná úprava jsou příčinou, že jsou naše pokrmy chutnější, ale na druhé straně teplem vzniká v jídle mnoho látek, které na náš organismus nepříznivě působí a mnohé z nich jsou dokonce jedovaté. Vařením se ničí 30-85 % důležitých živin. Při pečení se nejvíce ztrácí vitamin C a ťhiamin, po tepelném ošetření se může rozložit většina vitaminů rozpustných ve vodě (B a C) a 40 % vitaminů rozpustných v tucích (ADEK). Pod-výživa proto nemusí pramenit jen z nedostatku potravy, důvodem může být i to, že tělo sice dostává jídla dostatek, bav některých případech i nadbytek, ale je v něm nedostatek živin. Platí, že čím více je strava vařená, tím hůře ji tělo tráví a vstřebává. Při varu se ničí aminokyseliny, snižuje se stravitelnost jídla, vznikají toxické sloučeniny. Játra nestačí tyto jedy rozkládat a pak se v krvi nacházejí mikroskopické kousky nestrávené nebo částečně strávené potravy.
Žaludeční žumpa?
Přestože většina lidí by do svého auta nikdy nenalila nekvalitní benzín, aby se nezadřelo, ke svému tělu se chovají přesně opačně. Nacpou do sebe, co se dá, a honí se za pikantními chuťovými vjemy. Kuchařky patří mezi nejlépe prodávané knihy a jídlo mezi nejčastěji diskutovaná témata. Jako by z našeho života zmizela jednoduchost a smyslem jídla nebyla výživa organismu, ale potrava samotná. Tepelně upravené jídlo se možná může někomu zdát chutnější, ale prochází trávicím traktem mnohem pomaleji než syrové a ve střevech má tendenci kvasit. Při tepelném zpracování se ničí základní živiny a do těla se dostávají toxiny. Dlouhodobá intoxikace střev je charakterizována únavou, nervozitou, trávicími problémy, opakovanými infekcemi, vyrážkou, hormonálními poruchami, bolestmi hlavy, artritidou, bolestmi v zádech, alergií, astmatem atd. Vážně poškozena může být i imunita. Pokud je alespoň 75 % potravy v syrovém stavu, vyloučí tělo toxiny z vařené potravy mnohem rychleji. Upravovaná potrava s nedostatkem živin nás nutí k tomu, abychom užívali doslova me-gadávky jídla, z nichž se snaží náš organismus získat alespoň některé živiny. Nadměrný příjem potravy vyústí v trávicí problémy, obezitu, projeví se nemoci. Pak je třeba žumpu, kterou jsme ze svého žaludku a trávicího traktu udělali, vyčistit.
Návrat k tradicím
Přestože je diskutabilní, zda jídelníček složený ze zcela syrových potravin je v našich klimatických podmínkách vhodný, je jisté, že většina z nás by měla zvýšit množství přijímané syrové zeleniny, ovoce, semen a ořechů. Pokud potraviny tepelně upravujeme, měli bychom před agresivní úpravou na tuku dávat přednost krátkodobému vaření ve vodě nebo v páře. Syrová potrava našemu organismu určitě prospěje, trávicím traktem prochází během 24-36 hodin, zatímco vařené to běžně trvá 40-100 hodin. Syrová potrava posiluje imunitu, je bohatá na živiny, a pokud je organicky pěstovaná, neobsahuje nebezpečné jedy. Převažuje-li v našem jídelníčku potrava v syrovém stavu, zlepšuje se trávení, posiluje se odolnost organismu, zlepšuje se krevní oběh a výživa každé buňky, zvyšuje se vnitřní očista organismu. Člověk není po takovém jídle unaven, má dostatek energie a menší potřebu spánku.
Blahodárné enzymy
Syrová strava obsahuje mnoho enzymů, které působí jako katalyzátory pro tisíce chemických reakcí v těle. Jsou rozhodující pro trávení a vstřebávání potravy a pro produkci energie buněk. Mezi všemi organismy na Zemi jen lidé zkoušejí žít bez enzymů a nutí k tomu i některá domácí zvířata. Díky -tomu má lidstvo problémy se zdravím Také kočky a psi trpí od té doby, co dostávají tepelně a chemicky upravovanou potravu bez enzymů, nemocemi. Tepelně upravovaná potrava spolu s konzervačními a aromatickými látkami bývá příčinou nachlazení, bolestí žaludku, uší, oteklých žláz, zubního kazu, zhoršeného zraku, artritidy, hypoglykémie, srdečně-cévních chorob, mrtvice, cukrovky a rakoviny.
Mnozí lidé svému organismu dodávají enzymy ve formě potravinových doplňků, protože je to pro ně přijatelnější než zvýšit podíl syrových potravin v jídelníčku. Léčba pomocí enzymů někdy může působit až zázračně. Jednodušší a prospěšnější aleje přijímat je v přirozené formě -v syrové potravě.
Pumpa alebo Zumpa ?Marci píše:K zaludecni pumpe mam toliko nazor,ze:
PMN strava by mela byt predevsim kvalitni a melo by ji byt malo.Tot me zkoumani.Pokud snim kvalitni varene jidlo,tak jsem na tom nutricne i travicne mnohem lepe nez pokud snim nekvalitni hordu raw.
Mam odpozorovano,ze zdravy organismus stravi v podstate jakekoliv jidlo,nemocne telo ne.
Pokud organismus jede nadoraz a ulehci se mu v jidelnicku,tak je to jednoznacne +.Ale je to reseni?Cele reseni?
On je problem si udelat domaci sunku nebo domaci slaninu? Jenze bez Pragandy nebude maso tak pekne cervene, ale lze si pomoci stavou z cervene repys.arik píše:No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko ).
Fakt dulano? Ale ale, bleee:Sweetie píše:je treba studovat dlouho slozeni, nedavno jsme nasli v akci slaninu bez glutamatu a dalsich sracek v tescu. Lidl taky ma Dulano bez sracek.s.arik píše:No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko ).
Evička 606 555 867 píše:[
re dulano, a kde v tom prispevku mluvi o glutamatu?Janek píše:Fakt dulano? Ale ale, bleee:Sweetie píše:je treba studovat dlouho slozeni, nedavno jsme nasli v akci slaninu bez glutamatu a dalsich sracek v tescu. Lidl taky ma Dulano bez sracek.s.arik píše:No, taky nemám valnou důvěru ve skořici, kterou kupuji v Normě, polský výrobce Interjacek, sáček jakéhokoliv koření stojí dvě koruny pade...všude jinde okolo deseti a více korun.
Na druhou stranu piliny ovoněné skořicí by mi vadily méně než nějaká chemie (typu dusičnany a dusitany ve slanině, na kterou mám občas chutě, jak o ní furt píšeš, ale všechny, slovy každá, tyhle sračky obsahuje, tak raději sahám po sýrech bez uvedených sraček, ačkoliv tam je možná shit už to vstupní mlíko ).
http://www.emimino.cz/diskuse/kvalitni-sunka-142624/
Pokud nekdo najdete v obchode uzeninu bez dusitanove soli (jakkoliv neprecenuji jeji "skodlivost"), prosim prosim vyfotit. Podle me to NIKDO bez pragandy prumyslove nevyrabi, kvuli trvanlivosti... Mali vyrobci zase muzou kecat ve slozeni... Rad bych se pletl.
Sent using Tapatalk
Vtipne mi prislo to, ze tyto vety jsou vsem zacatecnikum na vita notoricky zname. Ze jako bych slysela argumenty ze sveho okoli. Od lidi, kteri si nikdy vita nevyzkouseli, jako i taktez pravdepodobne autor clanku.Janek píše:A smejes se konkretne cemu?
"Vážení, když cpete češtinu do cizích jmen, zkuste si prosím vzít slovník a překládat cizí slova. Proč prostě nenapíšete "syrové"? Není to "in", že? Stejně jako dnes už nikdo neudělá autoportrét, vždy jedině selfie.
No ale zpět ke článku. Ty zelené fazolky budou za syrova super dietní jídlo. Je to sice jedovaté, ale na talíři to vypadá efektně. Snad se někdo neinspiruje a nesní je opravdu syrové. A pokud ano, tak mu přeju rychlý krok a volnou toaletu. Snad to stihne a neurve kliku." - čílí se pisatelka v komentářích pod PR článkem.
"Vlastníci českých médií" - infografika http://www.mediaguru.cz/infografiky/vla ... ych-medii/ Je tedy v jejich zájmu poukazovat na vitariánství? Nuž kdoví.
Mariáne, nejsi náhodou tady na fóru? - Napiš."Na nádory surovou stravou
Mariánovi sa v tele vytvárajú tumory a cysty
Marián trpí von Hippel - Lindau syndrómom. V tele sa mu vytvárajú tumory a cysty. Pomocou surovej stravy sa darí jeho stav udržať ako tak v norme. Ich snom je mať vlastný dom a záhradu, kde by si ovocie a zeleninu vypestovali sami. No na kúpu domu rodina financie nemá. Navyše minulý rok Marián podstúpil unikátnu liečbu kmeňovými bunkami v Amerike, čo rodinu stálo všetky úspory." /Ta nebyla úspěšná - jenom je připravila o peníze a o naději./ http://reflex.markiza.sk/aktualne/17704 ... ou-stravou
"Netradiční stravování podle veganů, vitariánů a frutariánů" http://www.novinky.cz/zena/zdravi/35927 ... rianu.html - Avšak pochybné - např. prý "Předpokladem této stravy jsou syrové potraviny, které neprošly tepelnou úpravou nad 45 °C." Namísto 42? Ale to není samo o sobě tím předpokladem... jako spíš, že je ve stavu v jakém to vyrostlo a nikoli bylo vyrobeno, rafinováno.