Setkání v Praze
Moderátor: hugo
A jsme u toho, jak se Marek divil, ze mu lide tolik veri.
Vnimavej clovek, podle mne, odhadne lidi uz jenom z par minut kontaktu, casto staci jeden pohled.
Slunicko uz to napsalo a tak jen muzu dodat ze vnimam ostatni dost podobne. K Tereze mam asi povahou nejdal. Pusobi i na tech fotkach naprosto oslnivym dojmem. Clovek co kdyz se pro neco rozhodne, tak tomu dokaze podridit vsechno a neni pochyb ze vyhraje.
Samotnymu by se mi hodilo nejakou tu jeji jistotu odkoupit :c]
Od kazdeho je cemu se priucit...
Vnimavej clovek, podle mne, odhadne lidi uz jenom z par minut kontaktu, casto staci jeden pohled.
Slunicko uz to napsalo a tak jen muzu dodat ze vnimam ostatni dost podobne. K Tereze mam asi povahou nejdal. Pusobi i na tech fotkach naprosto oslnivym dojmem. Clovek co kdyz se pro neco rozhodne, tak tomu dokaze podridit vsechno a neni pochyb ze vyhraje.
Samotnymu by se mi hodilo nejakou tu jeji jistotu odkoupit :c]
Od kazdeho je cemu se priucit...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
To je tak milounký si číst (a prohlížet) váš srazík Jen prosím - na tohle se fakt musím zeptat - to až tak? Banán s kokosem a zelím? Nebo to zelínko byla samostatná kategorie? A ještě ... "bafíka mazlivýho"Sluníčko píše: Potom mě zaujal posypaný banán kokosem a zelí ... Jooo a ještě mazlivej pes.
... a neříkejte, že ho nemáte nikdo na jiný fotce, než z letních srazů Šup sem s ním Je to ten krásnej irčan???
hihi no psala jsem to vedle sebe, ale byla to dvě rozdílná jídla jezená vzlášť....banán byl nakrájený na kolečka a posypaný kokosem a jedl se jako jednohubky a to zelí dělal Tvx - jako kysané. Obě jídla byla super, ale s přestávkou mezi nimi. Nejprve jsem měla banán a odpoledne to zelí, nemíchám ovoce azeleninu...jinak by to byla asi sílaVnučka píše:To je tak milounký si číst (a prohlížet) váš srazík Jen prosím - na tohle se fakt musím zeptat - to až tak? Banán s kokosem a zelím? Nebo to zelínko byla samostatná kategorie? A ještě ... "bafíka mazlivýho"Sluníčko píše: Potom mě zaujal posypaný banán kokosem a zelí ... Jooo a ještě mazlivej pes.
... a neříkejte, že ho nemáte nikdo na jiný fotce, než z letních srazů Šup sem s ním Je to ten krásnej irčan???
Pejsek byl fakt hodně společenskej a rád se mazlil. Ale foťák byl jen jeden a nějak jsme pozapomněli ho vyfotit, ale tím že pejsek i foťák je Tvx, tak se to může ještě napravit...že?
tvx píše:A jsme u toho, jak se Marek divil, ze mu lide tolik veri.
Vnimavej clovek, podle mne, odhadne lidi uz jenom z par minut kontaktu, casto staci jeden pohled.
Slunicko uz to napsalo a tak jen muzu dodat ze vnimam ostatni dost podobne. K Tereze mam asi povahou nejdal. Pusobi i na tech fotkach naprosto oslnivym dojmem. Clovek co kdyz se pro neco rozhodne, tak tomu dokaze podridit vsechno a neni pochyb ze vyhraje.
Samotnymu by se mi hodilo nejakou tu jeji jistotu odkoupit :c]
Od kazdeho je cemu se priucit...
Srazik
Srazik byl prima! Hodne z toho co bych chtel napsal jste uz napsali takze za sebe ...
... SPECIAL THANKS TO:
Advid: ze mne naucil zajimavym zpusobem vazat salu, vzbudil ve me spolecne s TVX touhu umet hrat na didgeridoo, mel super kari + chili placicky a na after party jsme si pekne zazpivali
Slunicko: za inspirativni info na odstavovac, inspiraci na behani. A nemuzu si pomoct, misty na mne pusobila dojmem vily nebo neceho nadpozemskeho ...
Terezka: za super zeli, za ktere by se nemusela stydet ani certovska babicka, za super vita "zelenou" a za jejiho podnikaveho ducha
TVX: za fantasticke prijeti i prubeh sraziku, za typ na prima vlnenou bundu, za didgeridoo, ze mne naucil jist lici, za prima placicky a super kysely zeli, za predvedeni odstavovacu, za info jak jednat se psem, za inspiraci z Tveho bydleni (kdyz se clovek koukal odnesl si velkou inspiraci) a za prima after party i pokec
Anezka, Iva, Bryan + sysli na letisti: za prima spolecne straveny cas
... SPECIAL THANKS TO:
Advid: ze mne naucil zajimavym zpusobem vazat salu, vzbudil ve me spolecne s TVX touhu umet hrat na didgeridoo, mel super kari + chili placicky a na after party jsme si pekne zazpivali
Slunicko: za inspirativni info na odstavovac, inspiraci na behani. A nemuzu si pomoct, misty na mne pusobila dojmem vily nebo neceho nadpozemskeho ...
Terezka: za super zeli, za ktere by se nemusela stydet ani certovska babicka, za super vita "zelenou" a za jejiho podnikaveho ducha
TVX: za fantasticke prijeti i prubeh sraziku, za typ na prima vlnenou bundu, za didgeridoo, ze mne naucil jist lici, za prima placicky a super kysely zeli, za predvedeni odstavovacu, za info jak jednat se psem, za inspiraci z Tveho bydleni (kdyz se clovek koukal odnesl si velkou inspiraci) a za prima after party i pokec
Anezka, Iva, Bryan + sysli na letisti: za prima spolecne straveny cas
Delej co muzes, s tim co mas, tam kde jsi!
Re: Srazik
Alchemist píše:
Slunicko: za inspirativni info na odstavovac, inspiraci na behani. A nemuzu si pomoct, misty na mne pusobila dojmem vily nebo neceho nadpozemskeho ...
Naposledy upravil(a) Sluníčko dne úte led 31, 2006 13:44, celkem upraveno 1 x.
tak ja taky neco pripojim:
bylo to maximalne super, uzasny ze se da vykladat hodiny a porad je o cem, ale tohle už jste tady probirali
k mému duchu, energii a odhodlanosti: obcas to spis dokaze pusobit na lidi negativne, zejmena v minulosti to tak bylo, zvlast lidi co me moc neznaji tak to treba muze i odradit, tak nevim, doufam ze v tomhle smeru se to treba uz zmenilo
to anežka: maximalně libový a kouzelný mikročlověk
k tomu lnu: je vážně zajímavý jak to působí na každýho jinak, já mam to množství lnu v sobě ještě dodnes, nebo se spíš ve mě někde ztratil, a to i přes to množství snědenýho zelí a vypitýho rejuvelacu...
rejuvelac chutná čím dál tím víc jako citronáda, začla jsem ho používat do všech svých mixíků místo vody
pokus se příští sraz bude konat f praze, rada bych vas tentokrat pozvala k sobe, je strasne moc dobrutek, ktere mam v hlave a chtela bych je vyrobit, ale nechce se mi je delat jen pro sebe, nebo nekoho kdo to neoceni, jen musim s maminkou dohodnout jeji pripadnou nepritomnost...
bylo to maximalne super, uzasny ze se da vykladat hodiny a porad je o cem, ale tohle už jste tady probirali
k mému duchu, energii a odhodlanosti: obcas to spis dokaze pusobit na lidi negativne, zejmena v minulosti to tak bylo, zvlast lidi co me moc neznaji tak to treba muze i odradit, tak nevim, doufam ze v tomhle smeru se to treba uz zmenilo
to anežka: maximalně libový a kouzelný mikročlověk
k tomu lnu: je vážně zajímavý jak to působí na každýho jinak, já mam to množství lnu v sobě ještě dodnes, nebo se spíš ve mě někde ztratil, a to i přes to množství snědenýho zelí a vypitýho rejuvelacu...
rejuvelac chutná čím dál tím víc jako citronáda, začla jsem ho používat do všech svých mixíků místo vody
pokus se příští sraz bude konat f praze, rada bych vas tentokrat pozvala k sobe, je strasne moc dobrutek, ktere mam v hlave a chtela bych je vyrobit, ale nechce se mi je delat jen pro sebe, nebo nekoho kdo to neoceni, jen musim s maminkou dohodnout jeji pripadnou nepritomnost...
navazuji na náš hovor při posledním srazu v Praze. Mluvili jsme tam o rozdílech v mladém ječmenu, a to podle zpracování a hlavně jsme je porovnávali chuťově. Jednalo se o mladý ječmen Green Ways, který měl Tvx (viz. 1 typ zpracování) a mladý ječmen, který dovezla Terezka (na způsob 2. typu zpracování)
Řekli jsme si jen pár vět o tom zpracování, tak jsem o obou způsobech na vysvětlenou našla nějaké povídání (oba jsou na biosféře):
Dvě možnosti zpracování (myslím, že je i třetí)
1. Mladý ječmen GW:
Mladý ječmen Green Ways je zpracován natolik šetrně, že obsahuje celé spektrum živých enzymů. Enzymatická aktivita byla změřena u 20 známých enzymů, jako např. superoxid dismutáza, kataláza, cytochrom oxidáza a dalších. (Úplný přehled složení je na http://www.ways.cz/produkty.htm )
Výrobní proces Mladého ječmene a testy kvality
Listy jsou sklizeny, opláchnuty, vylisovány a získaný extrakt se necelé 2 minuty suší pouze při teplotě 31 °C. Tím vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášek pro přípravu živé šťávy jemné chuti. Zpracovatelský proces Davida Sandovala umožňuje získat "živou" zelenou šťávu, skutečnou rostlinnou mízu. Účinné složky nejsou poškozeny a je to dosud nejšetrnější způsob zpracování. Od okamžiku sklizně přes vylisování, vysušení do vakuového zabalení suroviny neuplynou víc jak dvě hodiny! Prášek je sám o sobě světle zelený, ale po rozpuštění ve vodě získá sytě zelenou barvu. Světlá zeleň prášku je dána lomem světelných paprsků dopadajících na jemné částečky prášku. Prášek udržujte v naprostém suchu, při pokojové teplotě a v temnu. Jeho záruční doba je dva roky.
Pěstování
Ječmen je pěstován společně s vojtěškou na více než 1100 hektarech panenské půdy, na ploše bývalého sladkovodního jezera v Utahu. Tisíce let docházelo ke splachování minerálních látek z okolních hor do jezera. Zároveň se usazovaly organické zbytky. Po vyschnutí jezera ležela půda ladem stovky let v polopouštní krajině. Dnes je obdělávána šetrným rotačním způsobem. Vojtěška se pěstuje s ječmenem střídavě, v souběžných pruzích proto, aby v krajině nevznikla jednotvárná a nepřirozená monokultura prostá života. Vojtěška dodává půdě dusík, který přirozeně zvýší obsah chlorofylu v listech ječmene.Vyšší nadmořská výška přispívá k vysokému obsahu bílkovin. Každoroční střídání plodin a pěstování v půdě bohaté na minerály zajišťuje výživnou hodnotu sklizně.
2. Mladý ječmen
Mladý ječmen je svěží zelený nápoj. Je vyráběn z mladých výhonků ječmene vypěstovaných organicky v bohaté blahovičníkové půdě v Austrálii. Výhonky jsou zpracovány pomalým sušením při teplotě podobné jako má lidské tělo a potom semlety na jemný rozpustný prášek.
http://www.biosfera.cz/product_info.php ... ts_id/1466
------------------------
Ochutnali jsme oba dva druhy zpracování. První podle mě měl silnou chuť (dáno myslím, tou "nahuštěností" všech látek; tady nedokáži až tak zhodnotit, protože ho piji sama už třetí měsíc) a druhý byl více voňavější (dáno asi tou usušenou vlákninou).
Myslím si ale, že z pohledu množství látek na určitý objem je toho, už podle popisu zpracování více v tom prvním. Sice v druhém je i vláknina, ale té člověk jí i tak dost (te´d to píši tedy z pohledu vitariánského...) a takto usušená nevím, jestli je dobře stravitelná.
Terezka přivezla MJ z Nového Zélandu na způsob toho druhého s tím, že by se ho pokusila sem dovážet (hooodně hezká aktivita).
Je to o tom si myslím, aby si každý mohl vybrat podle sebe jak on chce a aby bylo z čeho.
Čím více kvalitní zelené nabídky na našem trhu tím lépe. Další zvážení co kdo z toho si vybere a co on považuje pro sebe za vhodné a dostačující je na každém jednotlivci.
Já mám vybráno, pro mě zůstává ten první po všech stránkách prvním. Ale jsem právě také moc ráda, že jsem mohla ochutnat i jiný druh.
Tak to jen k té naší sobotní diskuzi u Tvx.
Řekli jsme si jen pár vět o tom zpracování, tak jsem o obou způsobech na vysvětlenou našla nějaké povídání (oba jsou na biosféře):
Dvě možnosti zpracování (myslím, že je i třetí)
1. Mladý ječmen GW:
Mladý ječmen Green Ways je zpracován natolik šetrně, že obsahuje celé spektrum živých enzymů. Enzymatická aktivita byla změřena u 20 známých enzymů, jako např. superoxid dismutáza, kataláza, cytochrom oxidáza a dalších. (Úplný přehled složení je na http://www.ways.cz/produkty.htm )
Výrobní proces Mladého ječmene a testy kvality
Listy jsou sklizeny, opláchnuty, vylisovány a získaný extrakt se necelé 2 minuty suší pouze při teplotě 31 °C. Tím vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášek pro přípravu živé šťávy jemné chuti. Zpracovatelský proces Davida Sandovala umožňuje získat "živou" zelenou šťávu, skutečnou rostlinnou mízu. Účinné složky nejsou poškozeny a je to dosud nejšetrnější způsob zpracování. Od okamžiku sklizně přes vylisování, vysušení do vakuového zabalení suroviny neuplynou víc jak dvě hodiny! Prášek je sám o sobě světle zelený, ale po rozpuštění ve vodě získá sytě zelenou barvu. Světlá zeleň prášku je dána lomem světelných paprsků dopadajících na jemné částečky prášku. Prášek udržujte v naprostém suchu, při pokojové teplotě a v temnu. Jeho záruční doba je dva roky.
Pěstování
Ječmen je pěstován společně s vojtěškou na více než 1100 hektarech panenské půdy, na ploše bývalého sladkovodního jezera v Utahu. Tisíce let docházelo ke splachování minerálních látek z okolních hor do jezera. Zároveň se usazovaly organické zbytky. Po vyschnutí jezera ležela půda ladem stovky let v polopouštní krajině. Dnes je obdělávána šetrným rotačním způsobem. Vojtěška se pěstuje s ječmenem střídavě, v souběžných pruzích proto, aby v krajině nevznikla jednotvárná a nepřirozená monokultura prostá života. Vojtěška dodává půdě dusík, který přirozeně zvýší obsah chlorofylu v listech ječmene.Vyšší nadmořská výška přispívá k vysokému obsahu bílkovin. Každoroční střídání plodin a pěstování v půdě bohaté na minerály zajišťuje výživnou hodnotu sklizně.
2. Mladý ječmen
Mladý ječmen je svěží zelený nápoj. Je vyráběn z mladých výhonků ječmene vypěstovaných organicky v bohaté blahovičníkové půdě v Austrálii. Výhonky jsou zpracovány pomalým sušením při teplotě podobné jako má lidské tělo a potom semlety na jemný rozpustný prášek.
http://www.biosfera.cz/product_info.php ... ts_id/1466
------------------------
Ochutnali jsme oba dva druhy zpracování. První podle mě měl silnou chuť (dáno myslím, tou "nahuštěností" všech látek; tady nedokáži až tak zhodnotit, protože ho piji sama už třetí měsíc) a druhý byl více voňavější (dáno asi tou usušenou vlákninou).
Myslím si ale, že z pohledu množství látek na určitý objem je toho, už podle popisu zpracování více v tom prvním. Sice v druhém je i vláknina, ale té člověk jí i tak dost (te´d to píši tedy z pohledu vitariánského...) a takto usušená nevím, jestli je dobře stravitelná.
Terezka přivezla MJ z Nového Zélandu na způsob toho druhého s tím, že by se ho pokusila sem dovážet (hooodně hezká aktivita).
Je to o tom si myslím, aby si každý mohl vybrat podle sebe jak on chce a aby bylo z čeho.
Čím více kvalitní zelené nabídky na našem trhu tím lépe. Další zvážení co kdo z toho si vybere a co on považuje pro sebe za vhodné a dostačující je na každém jednotlivci.
Já mám vybráno, pro mě zůstává ten první po všech stránkách prvním. Ale jsem právě také moc ráda, že jsem mohla ochutnat i jiný druh.
Tak to jen k té naší sobotní diskuzi u Tvx.
Naposledy upravil(a) Sluníčko dne čtv úno 02, 2006 12:46, celkem upraveno 3 x.
SUPER, DÍKY ZA INFO.
Jen si neodpustím nějakou tu poznámku, a to prosím V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nechci bejt za rejpala:
- absolutne si neumím představit, jak může tekutina běhěm dvou minut při 31 stupních C vyschnout na prášek, ten proces bych hrozně chtěla vidět
- když se někde tisíce let omývají minerály z hor, bude asi voda spíš slaná než sladká?A v Utahu je přeci Great Salt lake..
- myslela jsem si že vláknina se zejména vyznačuje tím že je nestravitelná a že na tom je založen princip jejího fungování
- vzhledem k tomu že většiná z vás vitariánů všechno odštavnuje, tak by me zajímalo kde tu vlákninu berete
Každopídně v žádným případě nijak GW nesnižuju, jen to zkrátka chuťově u mě nevyhrál a k tomu přetechnologizovanýmu superzpracování mám zkrátka nedůvěru, i když věřím, že je výrazně koncentrovanější co se týče živin. I když by asi i co do obsahu Ca, Mg a spol stálo za to najít nějaký rozbor. Ale ráda jsem poznala něco nového.
A propos - nevíte někdo jakým způsobem je zpracovaná světlá loupaná pohanka? udělala jsem si dneska z ní dvě výtečný dobrůtky, jednu nasladko a jednu pomazanku naslano, jen z předem namočený, tak by mě zajímalo co oni s ní předtím vyváděj. A kdybyste měli zájem dam i recept (snažila jsem se najít alternativu ke všem těm patlaninam a dobrotám ze semen a ořechů páč to nějak netrávim) Nevyklíčila.
Loupaná mi vyklíčila, ale ta se zase jinak nedá jíst, ty šlupky jsou moc..
Jen si neodpustím nějakou tu poznámku, a to prosím V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nechci bejt za rejpala:
- absolutne si neumím představit, jak může tekutina běhěm dvou minut při 31 stupních C vyschnout na prášek, ten proces bych hrozně chtěla vidět
- když se někde tisíce let omývají minerály z hor, bude asi voda spíš slaná než sladká?A v Utahu je přeci Great Salt lake..
- myslela jsem si že vláknina se zejména vyznačuje tím že je nestravitelná a že na tom je založen princip jejího fungování
- vzhledem k tomu že většiná z vás vitariánů všechno odštavnuje, tak by me zajímalo kde tu vlákninu berete
Každopídně v žádným případě nijak GW nesnižuju, jen to zkrátka chuťově u mě nevyhrál a k tomu přetechnologizovanýmu superzpracování mám zkrátka nedůvěru, i když věřím, že je výrazně koncentrovanější co se týče živin. I když by asi i co do obsahu Ca, Mg a spol stálo za to najít nějaký rozbor. Ale ráda jsem poznala něco nového.
A propos - nevíte někdo jakým způsobem je zpracovaná světlá loupaná pohanka? udělala jsem si dneska z ní dvě výtečný dobrůtky, jednu nasladko a jednu pomazanku naslano, jen z předem namočený, tak by mě zajímalo co oni s ní předtím vyváděj. A kdybyste měli zájem dam i recept (snažila jsem se najít alternativu ke všem těm patlaninam a dobrotám ze semen a ořechů páč to nějak netrávim) Nevyklíčila.
Loupaná mi vyklíčila, ale ta se zase jinak nedá jíst, ty šlupky jsou moc..
- suseni muze bejt rozprasovanim, myslim.
- sladka, porad jeste sladka, mineralizovana ale sladka, to by ty hory musely bejt vylozene z NaCl, jako je morska voda... ktera nema daleko k lzice soli na litr...
- vlaknina je nejak stravitelna anejak nestravitelna, myslim ale to varim z vody
- jde asi o to, jak moc kdo odstavuje, viz minula anketka...
- jecmen GW asi bude koncentrovanejsi, i kdyz ten slamenej je fakt chutnejsi. Urcite bude zalezet na cenovym rozdilu, teda u mne :c]
mozna bude zajimavej i mix.
MMCH Predevcirem jsem videl nejakej podezrele levnej susenej jecmen v nejaky zdravy vyzive na ceste ze Smichace k Andelu ale jen na napise na vyloz, nemel jsem cas vic zkoumat. myslim, ze 80g za 450kc
- sladka, porad jeste sladka, mineralizovana ale sladka, to by ty hory musely bejt vylozene z NaCl, jako je morska voda... ktera nema daleko k lzice soli na litr...
- vlaknina je nejak stravitelna anejak nestravitelna, myslim ale to varim z vody
- jde asi o to, jak moc kdo odstavuje, viz minula anketka...
- jecmen GW asi bude koncentrovanejsi, i kdyz ten slamenej je fakt chutnejsi. Urcite bude zalezet na cenovym rozdilu, teda u mne :c]
mozna bude zajimavej i mix.
MMCH Predevcirem jsem videl nejakej podezrele levnej susenej jecmen v nejaky zdravy vyzive na ceste ze Smichace k Andelu ale jen na napise na vyloz, nemel jsem cas vic zkoumat. myslim, ze 80g za 450kc
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
já se o věcech většinou rozhoduji tím, že něco přečtu, zhodnotím všechny věci kvalitu (nejsem žádný boháč, ale kavalitu mám rozhodně před cenou), cenu atd. a potom zkouším....a jaký z čeho mám vnitřní pocit, tak se rozhoduji, a to je pro mě zásadní, tak tak je to u mě i s tím ječmenem.
A jinak platí to co jsem psala ke konci mého příspěvku....Každý máme svobodu volby, měli bychom se určitě zajímat i o zpracování (ale to je nám tak nějak vlastní všem, co jsme tady) a je dobře, že se trh rozrůstá.
-----
Jinak já také většinu nešťavím, poměrně pravidelně ráno dávám tak nějak do půl litru š´távy z ovoce nebo zeleniny, jinak po zbytek dne jím vše celé. Takže vlákniny si myslím mám až dost. Ale to jsem já, další jsou na tom každý po svém jinak.
------
To Tvx
Když si klikneš do toho předchozího příspěvku do 2. způsobu zpracování, tak je tam vstup na biosféru, kde tento levný ječmen je, tam jsem právě čerpala ta data k tomu druhému způsobu zpracování.
------
Našla jsem i ten 3. způsob, a to je mražením celých listů a potom následné vyšťavování na odšťavňovači.
A jinak platí to co jsem psala ke konci mého příspěvku....Každý máme svobodu volby, měli bychom se určitě zajímat i o zpracování (ale to je nám tak nějak vlastní všem, co jsme tady) a je dobře, že se trh rozrůstá.
-----
Jinak já také většinu nešťavím, poměrně pravidelně ráno dávám tak nějak do půl litru š´távy z ovoce nebo zeleniny, jinak po zbytek dne jím vše celé. Takže vlákniny si myslím mám až dost. Ale to jsem já, další jsou na tom každý po svém jinak.
------
To Tvx
Když si klikneš do toho předchozího příspěvku do 2. způsobu zpracování, tak je tam vstup na biosféru, kde tento levný ječmen je, tam jsem právě čerpala ta data k tomu druhému způsobu zpracování.
------
Našla jsem i ten 3. způsob, a to je mražením celých listů a potom následné vyšťavování na odšťavňovači.
jediné co vím všeobecně o pohance, ale to jsem četla dokonce někde tady, že jsou dva druhy loupané - tmavá (pražená) vhodná k vaření - lepší výrazná chu´t a světlá - ta by měla být živá o tom svědčí to klíčení. Zkoušela jsem tmavou klíčit, jako co je na tom pravdy....a fakt nevyklíčila, rozbředla se. Víc ale nevím.Tereza píše:A propos - nevíte někdo jakým způsobem je zpracovaná světlá loupaná pohanka? udělala jsem si dneska z ní dvě výtečný dobrůtky, jednu nasladko a jednu pomazanku naslano, jen z předem namočený, tak by mě zajímalo co oni s ní předtím vyváděj. A kdybyste měli zájem dam i recept (snažila jsem se najít alternativu ke všem těm patlaninam a dobrotám ze semen a ořechů páč to nějak netrávim) Nevyklíčila.
Loupaná mi vyklíčila, ale ta se zase jinak nedá jíst, ty šlupky jsou moc..
Jednou jsem koupila neloupanou a musím přiznat, že jsem ji vyhodila, protože jsem vůbec nevěděla co s ní.
Receptíky bych docela brala.
to Alchemista:
můžeš prosím napsat ten recept na tu Tvoji dobrůtku, co jsi měl na srazu?
terezko, také bych poprosila o receptíky. mám is dětmi bezlepkovou dietu, takže pohanku používáme poměrně často. kupuji pohanku loupanou, je to proces mechanický, alespoň u této kterou kupuji. www.pohankovymlyn.cz - mrkni
Sluníčko:
Snad se Marek nebude zlobit, když to napíšu za něj.
suroviny:
slunecnice
sezamu
kokos
med
zázvor
skořice
přiměřeně vody
rozmixovat
Já jsem zkoušel místo medu rozmixované rozinky a taky to je výborný.
Snad se Marek nebude zlobit, když to napíšu za něj.
suroviny:
slunecnice
sezamu
kokos
med
zázvor
skořice
přiměřeně vody
rozmixovat
Já jsem zkoušel místo medu rozmixované rozinky a taky to je výborný.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
bezva mooooc děkuji, vím, že to tam říkal, ale některé ingredience jsem už zapomnělaAdvid píše:Sluníčko:
Snad se Marek nebude zlobit, když to napíšu za něj.
suroviny:
slunecnice
sezamu
kokos
med
zázvor
skořice
přiměřeně vody
rozmixovat
Já jsem zkoušel místo medu rozmixované rozinky a taky to je výborný.
děkujíííí
Fotky
tvx: Vystavíš někam ty fotky?
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
do 19:45 jsem ještě na Kladně (nějakej fotbalovej match), pak nějaká sprcha, no v půl snad budu parkovat u Terezky, ale možná to těsně nestihnu, takže budte trpeliví - spaní mám kousek od Proseku. Tel. na mě je 724143676 - to kdyby jste se někam přesouvali. Těším se že pokecáme o tom ztroskotání.
Nevědomost je tak lehká!
To Johny: Nezapoměň, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Těš se z maličkostí, třeba z toho, že dneska večer se setkáš s kamarádama.
Uvidíš, že za nějakou dobu se té dnešní depresi budeš jenom smát.
Uvidíš, že za nějakou dobu se té dnešní depresi budeš jenom smát.
"...Proto pravím vám, buďte zajedno s Matkou zemí. Ona je ve vás a vy jste v ní. Z ní jste byli zrozeni, v ní žijete a k ní se zase navrátíte..." (Evangelium esejských)
neber to tak vazne bracho, nechcem ta poucat aj ked to tak asi furt vyznieva. skus aspon na chvilu pustit z hlavy johnyho, honzu, johana de logique aj tych dalsich.. proste na nich zabudni. a mozno nakoniec prestanes mat taky negativny vztah aj k tym rybam. ku kapuste si taky nevdacny nebol. ryby ti davaju aj to posledne co maju a ty im za to nielenze nepodakujes, este im to aj vycitas.. inac ta ale chapem a drzim palce.
prave nedavno, ked som bol na tom tak nejak zhruba plus-minus cca ako ty, som rozoberal s jednym kamosom pri pivku ze by bol celkom dobry biznis zacat do kazdeho mesta umiestnovat budky podobne tym telefonnym, akurat ze by sme ich robili uplne zvukotesne. za pjetku by sa tam mohol clovek od srdca vykricat, kludne aj desat-krat denne..
my by sme bohatli a ludia by boli spokojnejsi..
co povies johne? dal by si nam pjetku?
my by sme bohatli a ludia by boli spokojnejsi..
co povies johne? dal by si nam pjetku?