Kozi Syr
Moderátor: hugo
Kozi Syr
Ahojte.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:
normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne
syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.
jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.
prodej je 200kč/kg
takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.
V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.
V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:
normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne
syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.
jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.
prodej je 200kč/kg
takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.
V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.
V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
tvx: Jak se jmenuje to místo, kde teď paseš kozy? Budu o víkendu v Krkonoších a kdyby to nebylo moc daleko, tak bych si k Tobě možná zaběhl. Krkonoše jsou sice rozlehlé, ale třeba budeš zrovna blízko.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Re: Kozi Syr
Ahoj, prodáváš kozí mléko/sýr? V registraci máš, že bydlíš na Praze 9, můžeme se sejít?
Děkuju
J.
Děkuju
J.
tvx píše:Ahojte.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:
normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne
syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.
jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.
prodej je 200kč/kg
takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.
V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.
V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.
Re: Kozi Syr
Jestli bych mohla tak já bych si určo něco vzala. Určitě mlíko a jogurt. A sýr nějaký spíš méně slaný.
Re: Kozi Syr
ahojda tu suchos z janek, jeste jsou kozy a syry aktualni? urcite bych se zastavil ochutnat. diky
-
- Příspěvky: 3
- Registrován: pon lis 21, 2011 5:37
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kozi Syr
a co kozí sýr na farmářských trzích? Myslíte si, že je dobrý? kvalitní?
Re: Kozi Syr
Zrovna teď je v aktuálním Reflexu článek o farmářských trzích, že to vůbec není jak by mělo (a je jinde ve světě), že na trzích se koupí úplně stejné zboží jako v hypermarketech, někdy i horší. A že to bude ještě dlouho trvat, než se to změní, samozřejmě i proto, že po době, kdy naši farmáři neměli kde prodávat, tak zatím není příliš dodavatelů. Ale hlavně, že i když my zákazníci vidíme, že nabídka je ubohá a kvalita mizerná, tak nakonec koupíme, místo abychom požadovali větší výběr a kvalitu. A že je třeba, abychom na tom stále trvali a nepodporovali prodej špatného zboží.KarolinaSt píše:a co kozí sýr na farmářských trzích? Myslíte si, že je dobrý? kvalitní?