Vanilka - soukromá inzerce
Moderátor: hugo
Vanilka - soukromá inzerce
Právě mi dorazil balíček pravých vanilkových lusků z austrálie. Jsou wild hand harvested někde v pralese.
Mám jich asi 200, tak mi přišlo že skoro ani nemá smysl takový mini množství nabízet do obchodů, takže myslim že to spíš rozprodám takhle soukromě.
Čiliž kdybyste o ně někdo měl zájem, tak jedna za 35Kč včetně daně.
terez at lifefood cz
Mám jich asi 200, tak mi přišlo že skoro ani nemá smysl takový mini množství nabízet do obchodů, takže myslim že to spíš rozprodám takhle soukromě.
Čiliž kdybyste o ně někdo měl zájem, tak jedna za 35Kč včetně daně.
terez at lifefood cz
Naposledy upravil(a) Tereza dne čtv čer 01, 2006 11:49, celkem upraveno 1 x.
Re: Vanilka - soukromá inzerce
To se pak mele nebo strouha na ovoce třeba?
Asi se předběžně hlásím o nějaký 3 luskouny
Asi se předběžně hlásím o nějaký 3 luskouny
Bože, dej mi sílu, abych změnil to, co změnit můžu.
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
no tak asi takhle:
pošlete mi to prosím mejlem
ti co jsou z prahy, nejlepe jim to dam osobne
kdo ne jde to poslat dobírkou, ale to je asi zbytečných 70kč. když bude někdo chtít, stačí jednoduchej převod z účtu, pak to šoupnu do vobálky a mělo by bejt poštovný tak za 10kaček
tak napište v mejlu jak to chcete, a taky jestli stačí účet emailem, jako že šetřim přírodu
/sluníčko napiš, jestli máš teda čas se někdy po práci (tvojí) sejít. např zejtra se du potkat s tvx odpo, přišli totiž vzorky čoko z ecuádoru...)/
pošlete mi to prosím mejlem
ti co jsou z prahy, nejlepe jim to dam osobne
kdo ne jde to poslat dobírkou, ale to je asi zbytečných 70kč. když bude někdo chtít, stačí jednoduchej převod z účtu, pak to šoupnu do vobálky a mělo by bejt poštovný tak za 10kaček
tak napište v mejlu jak to chcete, a taky jestli stačí účet emailem, jako že šetřim přírodu
/sluníčko napiš, jestli máš teda čas se někdy po práci (tvojí) sejít. např zejtra se du potkat s tvx odpo, přišli totiž vzorky čoko z ecuádoru...)/
sem k tomu našla nějaký recepty:
Almond Milk
Almonds are packed with calcium, fiber, folic acid, magnesium, potassium, riboflavin and Vitamin E. (Source: The Food Lover's Companion)
1 cup soaked almonds (1/2+ cup before soaking)
2 1/2 cups water
2 medium dates or sweetener of choice (optional)
1 tsp. vanilla
1. Blend on high until well blended.
2. Pour through The Amazing Nut Milk, Juice and Sprout Bag. Squeeze the bag until all the liquid is released.
3. Store the milk in a glass jar in the refrigerator for up to 4 days. You may want to make extra so you have enough milk to last four days.
Bavarian Custard
Recipe by Elaina Love
Serves 4
2 cups young coconut meat
1/2 c. coconut water
2 Tbs. orange juice (1/2 orange)
1/8 tsp. Himalayan Crystal Salt
1 pinch-1/8 tsp. turmeric for color
1 vanilla bean, chopped or scraped
1 tsp. vanilla extract
1/4 tsp. almond extract
1/4 cup agave nectar or more to taste
1 Tbs. soy lecithin
1 Tbs. coconut oil or coconut butter
Blend on high until the mixture is creamy. Refrigerate until cool and serve.
Cacao Basic Truffle
This recipe will make about a dozen truffles. I like to make small batches daily forfreshness.
¼ Cup raw Cacao
6 Dried Apricots
1 tsp. Coconut Oil
2 tsp. Agave Nectar
½ Vanilla Bean
Grind cacao and vanilla bean in a coffee grinder on the espresso setting (if your grinder has one). Add all ingredients into a mini food processor* with the “S” blade. Start by using a pulsing motion until the batter begins to blend. Continue blending until the batterforms a smooth ball on one side of the processor.
Ice Cream
1 cup coconut water
1 ½ cups almond or cashew milk
1 cup chopped young coconut meat
2 tbs. coconut oil
3/4 cup chopped soaked dates
Seeds from ¼ sun dried vanilla bean
2 pinches of salt
How to: Blend everything till smooth. Get half the batter and stir in 2-3 tbs. of cacao powder into it. Pour batter in ice cube trays and freeze until frozen. Using a Champion juicer with the blank attachment, feed the juicer the frozen ice cream cubes. Watch how it transforms into soft serve ice cream! Transfer the ice cream into a plastic container and store in the freezer until ready to make ice cream sandwiches.
Almond Milk
Almonds are packed with calcium, fiber, folic acid, magnesium, potassium, riboflavin and Vitamin E. (Source: The Food Lover's Companion)
1 cup soaked almonds (1/2+ cup before soaking)
2 1/2 cups water
2 medium dates or sweetener of choice (optional)
1 tsp. vanilla
1. Blend on high until well blended.
2. Pour through The Amazing Nut Milk, Juice and Sprout Bag. Squeeze the bag until all the liquid is released.
3. Store the milk in a glass jar in the refrigerator for up to 4 days. You may want to make extra so you have enough milk to last four days.
Bavarian Custard
Recipe by Elaina Love
Serves 4
2 cups young coconut meat
1/2 c. coconut water
2 Tbs. orange juice (1/2 orange)
1/8 tsp. Himalayan Crystal Salt
1 pinch-1/8 tsp. turmeric for color
1 vanilla bean, chopped or scraped
1 tsp. vanilla extract
1/4 tsp. almond extract
1/4 cup agave nectar or more to taste
1 Tbs. soy lecithin
1 Tbs. coconut oil or coconut butter
Blend on high until the mixture is creamy. Refrigerate until cool and serve.
Cacao Basic Truffle
This recipe will make about a dozen truffles. I like to make small batches daily forfreshness.
¼ Cup raw Cacao
6 Dried Apricots
1 tsp. Coconut Oil
2 tsp. Agave Nectar
½ Vanilla Bean
Grind cacao and vanilla bean in a coffee grinder on the espresso setting (if your grinder has one). Add all ingredients into a mini food processor* with the “S” blade. Start by using a pulsing motion until the batter begins to blend. Continue blending until the batterforms a smooth ball on one side of the processor.
Ice Cream
1 cup coconut water
1 ½ cups almond or cashew milk
1 cup chopped young coconut meat
2 tbs. coconut oil
3/4 cup chopped soaked dates
Seeds from ¼ sun dried vanilla bean
2 pinches of salt
How to: Blend everything till smooth. Get half the batter and stir in 2-3 tbs. of cacao powder into it. Pour batter in ice cube trays and freeze until frozen. Using a Champion juicer with the blank attachment, feed the juicer the frozen ice cream cubes. Watch how it transforms into soft serve ice cream! Transfer the ice cream into a plastic container and store in the freezer until ready to make ice cream sandwiches.
ještě teda kdyby to bylo v češtině. my starší tyhle cizí jazyky nějak neovládáme.Tereza píše:sem k tomu našla nějaký recepty:
Almond Milk
Almonds are packed with calcium, fiber, folic acid, magnesium, potassium, riboflavin and Vitamin E. (Source: The Food Lover's Companion)
1 cup soaked almonds (1/2+ cup before soaking)
2 1/2 cups water
2 medium dates or sweetener of choice (optional)
1 tsp. vanilla
1. Blend on high until well blended.
2. Pour through The Amazing Nut Milk, Juice and Sprout Bag. Squeeze the bag until all the liquid is released.
3. Store the milk in a glass jar in the refrigerator for up to 4 days. You may want to make extra so you have enough milk to last four days.
Bavarian Custard
Recipe by Elaina Love
Serves 4
2 cups young coconut meat
1/2 c. coconut water
2 Tbs. orange juice (1/2 orange)
1/8 tsp. Himalayan Crystal Salt
1 pinch-1/8 tsp. turmeric for color
1 vanilla bean, chopped or scraped
1 tsp. vanilla extract
1/4 tsp. almond extract
1/4 cup agave nectar or more to taste
1 Tbs. soy lecithin
1 Tbs. coconut oil or coconut butter
Blend on high until the mixture is creamy. Refrigerate until cool and serve.
Cacao Basic Truffle
This recipe will make about a dozen truffles. I like to make small batches daily forfreshness.
¼ Cup raw Cacao
6 Dried Apricots
1 tsp. Coconut Oil
2 tsp. Agave Nectar
½ Vanilla Bean
Grind cacao and vanilla bean in a coffee grinder on the espresso setting (if your grinder has one). Add all ingredients into a mini food processor* with the “S” blade. Start by using a pulsing motion until the batter begins to blend. Continue blending until the batterforms a smooth ball on one side of the processor.
Ice Cream
1 cup coconut water
1 ½ cups almond or cashew milk
1 cup chopped young coconut meat
2 tbs. coconut oil
3/4 cup chopped soaked dates
Seeds from ¼ sun dried vanilla bean
2 pinches of salt
How to: Blend everything till smooth. Get half the batter and stir in 2-3 tbs. of cacao powder into it. Pour batter in ice cube trays and freeze until frozen. Using a Champion juicer with the blank attachment, feed the juicer the frozen ice cream cubes. Watch how it transforms into soft serve ice cream! Transfer the ice cream into a plastic container and store in the freezer until ready to make ice cream sandwiches.
mirka
pardon. nějak se k tomu snad dostanu aněco někam přeložim.
tvx: jsou luxusní. ráno jsem je vybalovala z balíku a držela jsem je v rukou ještě zabalený v igelitu, a ještě ted mi vonej ruce
wild harvested (wildcrafted) je lepší než organic, nebot i organic může být comercially grown. tohle sbírali domorodcí...
tvx: jsou luxusní. ráno jsem je vybalovala z balíku a držela jsem je v rukou ještě zabalený v igelitu, a ještě ted mi vonej ruce
wild harvested (wildcrafted) je lepší než organic, nebot i organic může být comercially grown. tohle sbírali domorodcí...
Mandlové mléko
Mandle jsou plné vápníku, vlákniny, kyseliny listové, hořčíku, draslíku, vitamínu B2 a E.
šálek namočených mandlí
2 šálky vody
2 střední datle nebo sladidlo dle vlastního výběru
lžička vanilky
1. Mixujte na vysoké otáčky, dokud se to dobře nesmíchá
2. Sceďte přes hadřík
3. Mléko můžete uchovávat ve skleněné nádobě v chladničce až 4 dny
Bavorský krém
4 porce
2 šálky kokosové dužniny
1/2 šálku kokosového mléka
2 lžíce pomerančové šťávy (1/2 pomeranče)
1/8 lžičky Himalájské soli
špetka - 1/8 lžička kurkumy pro obarvení
1 vanilkový lusk, nasekaný nebo rozdrcený
1 lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky mandlového extraktu
1/4 šálek nebo více nektaru z agáve pro chuť
1 lžíce sojového lecitinu
1 lžíce kokosového oleje nebo kokosového másla
Mixujte na vysoké otáčky, dokud nedostanete krémovou konzistenci. Dejte do chladničky a po vychlazení podávejte.
Čokoládové lanýže
Udané množství stačí asi na 12 lanýžů. Dělám malé dávky, abych měla každý den čerstvé.
¼ šálku syrové čokolády*
6 sušených meruněk
1 lžička kokosového oleje
2 lžičky nektaru z agáve
½ vanilkového lusku
Rozemelte čokoládu/kakao a vanilku v mlýnku na kávu (pokud máte hi-tech mlýnek, použijte nastavení „espresso“). Přidejte všechny přísady a prožeňte je „food processorem“ s „S“ čepelí. Začněte s pulzním pohybem dokud nezačne lézt těsto. Pokračujte v míchání dokud těsto nevytvoří hladké kuličky.
*Tereza: Tak jak se to tedy bude jmenovat?
Zmrzlina
1 šálek kokosového mléka
1 ½ šálku mandlového nebo kešu mléka
1 šálek nasekané kokosové dužniny z mladého kokosu.
2 lžičky kokosového oleje
3/4 šálku nasekaných namočených datlí
Semínka ze ¼ na slunci usušeného vanilkového lusku
2 špetky soli
Všechno umixujte, dokud to nebude jemné. Vezměte polovinu hnoty a vmíchejte do ní 2-3 lžičky kakaového prášku. Nalejte hmotu do tvořítka na led a vložte do mrazáku. Do Champion Juiceru bez nástavce dejte zmraženou směs. Sledujte, jak se mění na zmrzlinu! Přendejte zmrzlinu do plastové nádoby a uložte do mrazáku.
pozn. překl.:
Nektar z agáve není podle mě nezbytný. S tou kokosovou dužninou si nejsem jistý, jestli je to ta pravá.
Mandle jsou plné vápníku, vlákniny, kyseliny listové, hořčíku, draslíku, vitamínu B2 a E.
šálek namočených mandlí
2 šálky vody
2 střední datle nebo sladidlo dle vlastního výběru
lžička vanilky
1. Mixujte na vysoké otáčky, dokud se to dobře nesmíchá
2. Sceďte přes hadřík
3. Mléko můžete uchovávat ve skleněné nádobě v chladničce až 4 dny
Bavorský krém
4 porce
2 šálky kokosové dužniny
1/2 šálku kokosového mléka
2 lžíce pomerančové šťávy (1/2 pomeranče)
1/8 lžičky Himalájské soli
špetka - 1/8 lžička kurkumy pro obarvení
1 vanilkový lusk, nasekaný nebo rozdrcený
1 lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky mandlového extraktu
1/4 šálek nebo více nektaru z agáve pro chuť
1 lžíce sojového lecitinu
1 lžíce kokosového oleje nebo kokosového másla
Mixujte na vysoké otáčky, dokud nedostanete krémovou konzistenci. Dejte do chladničky a po vychlazení podávejte.
Čokoládové lanýže
Udané množství stačí asi na 12 lanýžů. Dělám malé dávky, abych měla každý den čerstvé.
¼ šálku syrové čokolády*
6 sušených meruněk
1 lžička kokosového oleje
2 lžičky nektaru z agáve
½ vanilkového lusku
Rozemelte čokoládu/kakao a vanilku v mlýnku na kávu (pokud máte hi-tech mlýnek, použijte nastavení „espresso“). Přidejte všechny přísady a prožeňte je „food processorem“ s „S“ čepelí. Začněte s pulzním pohybem dokud nezačne lézt těsto. Pokračujte v míchání dokud těsto nevytvoří hladké kuličky.
*Tereza: Tak jak se to tedy bude jmenovat?
Zmrzlina
1 šálek kokosového mléka
1 ½ šálku mandlového nebo kešu mléka
1 šálek nasekané kokosové dužniny z mladého kokosu.
2 lžičky kokosového oleje
3/4 šálku nasekaných namočených datlí
Semínka ze ¼ na slunci usušeného vanilkového lusku
2 špetky soli
Všechno umixujte, dokud to nebude jemné. Vezměte polovinu hnoty a vmíchejte do ní 2-3 lžičky kakaového prášku. Nalejte hmotu do tvořítka na led a vložte do mrazáku. Do Champion Juiceru bez nástavce dejte zmraženou směs. Sledujte, jak se mění na zmrzlinu! Přendejte zmrzlinu do plastové nádoby a uložte do mrazáku.
pozn. překl.:
Nektar z agáve není podle mě nezbytný. S tou kokosovou dužninou si nejsem jistý, jestli je to ta pravá.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
vanilku som uz raz kupil v polsku.. teda aspon myslim.. neboli to totiz ani lusky ani tinktura, vyzeralo to ako vonava pokrutena tycinka, vonalo to stredne az silne prenikavo, priemer cca 4mm, farba cierna, povrch trochu lepivy.. senzory vyhodnotili bio-povod, struhal som si to do sladkych mixov.. teraz mam ale trochu obavy ze to bol nejaky wypierdoleny bio-podvod..
co to proalaha bylo?
co to proalaha bylo?
zapomněl jsem se podělit o sqělý nápad od miss šmaldas-domluvit s Kučírkama stáčet tahini tak do 50litrovejch barelů, aby sme se nemuseli otravovat s těma skleničkama, zajímavý, že jí to chutná taky i bez medu jak manželce, pro mne třeba úplně nechut
teď jsem si ještě zkusil namočený ty přeschlejší usa-pistácky a dá se to
teď jsem si ještě zkusil namočený ty přeschlejší usa-pistácky a dá se to
Re: Vanilka - soukromá inzerce
mal by som záujem o vanilkové lusky. Najlepšie je vraj lusky pozdĺžne rozkrojiť a vanilkovú pastu tupým nožom vyškrábať.
Re: Vanilka - soukromá inzerce
vanilkove struky kupis v bio obchodoch alebo aj v supermarketoch pri koreninach od Kotanyi
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.