durián v makru
Moderátor: hugo
durián v makru
dnes v noci dovezli údajně 1 exemplář za 840 Ká, není to už moč?
jsem tam volal, a má být čerstvej a velkej jak menší kopačák, dnes se jdu na něj kouknout, jestli ještě nebude prodanejTereza píše:mě by jenom zajímalo, jak k tobě prosákne taková informace o tom, že v noci do makra dovezli jeden exemplář durianu
škoda jen že kromě jv asie jsou všude duriany už přemražený, není to ono
čerstvej opravdu určitě asi nebude, prostě to sem bez mražení z toho thajska nejde dostat, ale i tak je to fakt pochoutka krásně smrdutá, i když smrdí míň.
v thajsku normálně v lepších hotelech jsou cedulky že se na pokojích nesmí kouřit a jíst durian. tak jsem bydlela v jednom horšim a tahala sem si ho k sobě z tržiště potají
v thajsku normálně v lepších hotelech jsou cedulky že se na pokojích nesmí kouřit a jíst durian. tak jsem bydlela v jednom horšim a tahala sem si ho k sobě z tržiště potají
[quote="Tereza"]čerstvej opravdu určitě asi nebude, prostě to sem bez mražení z toho thajska ne..
tak jsem ho chvíli obdivival, a byl v takovej polystyrenovej krabici, silně nachlazenej, ale hodně tvrdej a pichlavej, velkej jak balon na volyš, nepravidelnej.
Nevzal jsem ho kvůli obavě, že nejni zralej, jak se to pozná, že je??
tak jsem ho chvíli obdivival, a byl v takovej polystyrenovej krabici, silně nachlazenej, ale hodně tvrdej a pichlavej, velkej jak balon na volyš, nepravidelnej.
Nevzal jsem ho kvůli obavě, že nejni zralej, jak se to pozná, že je??
asi se to moc nepozná, snad jen že je měkkej, ale chci vidět jak ho někdo zmáčkne prsítkama, asi tak dobře jako se to pozná u ananasu...
jednou sem v austrálii koupila nezralej (v tom thajsku se to asi stat nemuže) a mělo to strukturu jak vařený kuřecí maso a chuť jak podrážka...správně zralej ma bejt jako kašička nebo pudink a smrdět jak kanalizace, ale to až po rozkrojení
osobně myslim, že pokud bych zrovna nevěděla co dělat s 8 stovkama, tak bych to asi nekupovala, myslim, že se to sem nemuže dostat tak aby to bylo dobrý
jednou sem v austrálii koupila nezralej (v tom thajsku se to asi stat nemuže) a mělo to strukturu jak vařený kuřecí maso a chuť jak podrážka...správně zralej ma bejt jako kašička nebo pudink a smrdět jak kanalizace, ale to až po rozkrojení
osobně myslim, že pokud bych zrovna nevěděla co dělat s 8 stovkama, tak bych to asi nekupovala, myslim, že se to sem nemuže dostat tak aby to bylo dobrý
květa mně poslala fotky durijánů, byly do hněda a zespod puklý, ale možná dojde, ne?Tereza píše:asi se to moc nepozná, snad jen že je měkkej, ale chci vidět jak ho někdo zmáčkne prsítkama, asi tak dobře jako se to pozná u ananasu...
jednou sem v austrálii koupila nezralej (v tom thajsku se to asi stat nemuže) a mělo to strukturu jak vařený kuřecí maso a chuť jak podrážka...správně zralej ma bejt jako kašička nebo pudink a smrdět jak kanalizace, ale to až po rozkrojení
osobně myslim, že pokud bych zrovna nevěděla co dělat s 8 stovkama, tak bych to asi nekupovala, myslim, že se to sem nemuže dostat tak aby to bylo dobrý
- mlejda
- Příspěvky: 108
- Registrován: ned úno 29, 2004 9:09
- Bydliště: vsude doma, doma nejlip
- Kontaktovat uživatele:
durian
Cau Teri!
Tak cerstvy jak v Geylangu mozna nebudou:), ale troufnu si Te poopravit s tim, ze to nejde cerstvy dostat do Evropy. To cim jsme se dlouhodobe ladovali v Londyne rozhodne cerstvy bylo. Kamaradka Verka si ten v brnenskym makru nechala ukazat a rikala, ze vonel krasne. Jen se ji do toho nechtelo davat 850..
Btw, jak pokracuje rekonvalescence? Ja jsem promarodil celej leden a ani do tech Jeseniku jsme se zatim nedostali, jinac bys samozrejme dostala echo..
Mej se nej!
h.
Tak cerstvy jak v Geylangu mozna nebudou:), ale troufnu si Te poopravit s tim, ze to nejde cerstvy dostat do Evropy. To cim jsme se dlouhodobe ladovali v Londyne rozhodne cerstvy bylo. Kamaradka Verka si ten v brnenskym makru nechala ukazat a rikala, ze vonel krasne. Jen se ji do toho nechtelo davat 850..
Btw, jak pokracuje rekonvalescence? Ja jsem promarodil celej leden a ani do tech Jeseniku jsme se zatim nedostali, jinac bys samozrejme dostala echo..
Mej se nej!
h.
Durian - vonel krasne...krasny prirovnani
Nevim, nekdo mi kdysi tvrdil, ze z thailandu se to jinak nez mrazeny nevyvazi. Ale zazila jsem i smrduty duriany mimo thailand, tudiz si neco uchovaj i po premrazeni, bych hadala. Jen je tam vetsi riziko...
A nevar a nebudes nemocnej... Vis jako to je....
Pa. T.
Nevim, nekdo mi kdysi tvrdil, ze z thailandu se to jinak nez mrazeny nevyvazi. Ale zazila jsem i smrduty duriany mimo thailand, tudiz si neco uchovaj i po premrazeni, bych hadala. Jen je tam vetsi riziko...
A nevar a nebudes nemocnej... Vis jako to je....
Pa. T.
- mlejda
- Příspěvky: 108
- Registrován: ned úno 29, 2004 9:09
- Bydliště: vsude doma, doma nejlip
- Kontaktovat uživatele:
Mne durian voni, prirovnal bych to ke stani uprostred rozkvetle louky! no kidding.
...
Hmm, v zásadě mas recht, ale nutno dodat, ze nemoci maji i hlubsi priciny nez proste jen konzumaci varene stravy.
barbarabrennan.com
Mne durian voni, prirovnal bych to ke stani uprostred rozkvetle louky! no kidding..
...
Hmm, v zásadě mas recht, ale nutno dodat, ze nemoci maji i hlubsi priciny nez proste jen konzumaci varene stravy.
barbarabrennan.com
Mej se #1!
...
Hmm, v zásadě mas recht, ale nutno dodat, ze nemoci maji i hlubsi priciny nez proste jen konzumaci varene stravy.
barbarabrennan.com
Duriany co jsme jedli v Londyne byli z Thajska (druh monthong) a urcite predmrazeny nebyli.Tereza píše:Durian - vonel krasne...krasny prirovnani
Nevim, nekdo mi kdysi tvrdil, ze z thailandu se to jinak nez mrazeny nevyvazi. Ale zazila jsem i smrduty duriany mimo thailand, tudiz si neco uchovaj i po premrazeni, bych hadala. Jen je tam vetsi riziko...
A nevar a nebudes nemocnej... Vis jako to je....
Pa. T.
Mne durian voni, prirovnal bych to ke stani uprostred rozkvetle louky! no kidding..
...
Hmm, v zásadě mas recht, ale nutno dodat, ze nemoci maji i hlubsi priciny nez proste jen konzumaci varene stravy.
barbarabrennan.com
Mej se #1!
To je jasny ze tech pricin je vic po ruznu, to jsem myslela tim Vis jako to je ....
Me to taky voni ale i smrdi zaroven. Ale to ze je primo ve vetsine hotelu cedulka ze na pokojich se nesmi kourit a jist durian, mi prijde docela vostry. Fakt ho miluju. Ale kdyz jsem se v bangkoku po ulicich vyptavala kde ho sehnat, tak se na me i mistni koukali jak na uplnyho magora...
Kdyz jsem ho pak nekde papkala tak si ode me lidi odsedavali
Me to taky voni ale i smrdi zaroven. Ale to ze je primo ve vetsine hotelu cedulka ze na pokojich se nesmi kourit a jist durian, mi prijde docela vostry. Fakt ho miluju. Ale kdyz jsem se v bangkoku po ulicich vyptavala kde ho sehnat, tak se na me i mistni koukali jak na uplnyho magora...
Kdyz jsem ho pak nekde papkala tak si ode me lidi odsedavali
- Neo
- Příspěvky: 233
- Registrován: stř zář 29, 2004 15:31
- Bydliště: Kodan, Dansko
- Kontaktovat uživatele:
buc11 píše:
aha
Buc... genialni
Pokud ten durian neni zmrzly, tak je urcite cerstvy
Zmrzly durian by po rozmrznuti dlouho nevydrzel a uz vubec by nebyl tvrdy na omak.
Pokud cerstvy je tvrdy, ale jinak voni, tak je docela dobra sance, ze doma dozraje. Tady v Dansku maji cerstve vzdy behem sezony v lete.
Zeptal bych se v tom Makru, zda dovezou nejake na jare, v lete, protoze treba v kvetnu a cervnu je sezona v Thajsku v plnem proudu a tim padem jsou NEJLEVNEJSI v tu dobu. I tak mi ale ta cena 840 Korun pripada trochu moc, to by musel vazit tak 3,5 kilo, aby to bylo na urovni cen v Dansku (a zde jsou ceny hodne vysoke).
Durian je v Thajsku v sezone od dubna do rijna a pak takova mala sezona od listopadu do brezna.
Kdyz se divas na kvalitu, tak by mel mit pekny kulaty tvar, stonek nevyvraceny. Kdyz je zraly, tak pekne voni, ostny jdou zmacknout k sobe, zelena barva prechazi do hnede, okolo stonku je to takove zdurele a na poklepani drevenou tyci vydava dunivy zvuk.
Ja kdyz otviram cerstvy, tak udelam 2 male rezy v jedne casti (je jich tam celkove 5) a tu cast potom odklopim a zkontroluji jak vypada duzina pod slupkou, pokud je mekka, tak ho rozporcuji, pokud tvrda, tak opet zavru a necham jeste den, dva stat.
Dobry, cerstvy durian je opravdu zazitek, podle me mnohem lepsi nez mrazeny. Na druhou stranu spatny nezraly durian a mate hned zkazeny den (a prazdnou penezenku
me osobne NIKDY durian nesmrdel od pocatku mi vonel jako rozkvetla sladka tropicka louka...kdyz si ho koupim i kdyz ho tak miluju hned ho neotevru celej den ho jen cucham...na noc si ho dam do loznice...no uz me pozadal i o ruku...ale znate samicky ja ho sezrala...ha ha ha
jinak abych necekala az bude ready/zralej, kupuju ho uz dole /oproti stopce/naprasklej...krasne lehounce ho rozlousknu jako lusku, a ten co jsem fotila; byla to fuska se na nej nevrhnout... a je to pohadka...ruzny segmenty maji ruzny chute, jednou jsem mela kousky co chutnaly jako nejlepsi kysela smetana na svete a pak zase jak ten nejlepsi smetanovej syr na svete...to by bylo neco pro jonyho az by slez s tresne...ze jo...i kdyz jako polivka mi durian jeste nechutnal...ale zase je nemam kazdej den...no samo taky chutna moc ruzne sladce s ruznejma znamejma i zahadnejma chutema...
dobrou chut
ja taky radsi ale ty festivaly a taky v australii durianky rostou...jen co budu mit ridicak za nima vystartuju...jo taky je o nich hodne websites a me se libi jak kvetou...velky stromy jako duby a ovoce samo pada...bacha na hlavu...potrava jak pro me stvorena...
jo jeste jsem od mnoha lidi slysela ze durian smrdi tem co maj toxickou krev...ano pravda nekterym lidem pachne a nekterym sladce voni to samo uz ukazuje silnej character krale ovoce durianu
jinak abych necekala az bude ready/zralej, kupuju ho uz dole /oproti stopce/naprasklej...krasne lehounce ho rozlousknu jako lusku, a ten co jsem fotila; byla to fuska se na nej nevrhnout... a je to pohadka...ruzny segmenty maji ruzny chute, jednou jsem mela kousky co chutnaly jako nejlepsi kysela smetana na svete a pak zase jak ten nejlepsi smetanovej syr na svete...to by bylo neco pro jonyho az by slez s tresne...ze jo...i kdyz jako polivka mi durian jeste nechutnal...ale zase je nemam kazdej den...no samo taky chutna moc ruzne sladce s ruznejma znamejma i zahadnejma chutema...
dobrou chut
ja taky radsi ale ty festivaly a taky v australii durianky rostou...jen co budu mit ridicak za nima vystartuju...jo taky je o nich hodne websites a me se libi jak kvetou...velky stromy jako duby a ovoce samo pada...bacha na hlavu...potrava jak pro me stvorena...
jo jeste jsem od mnoha lidi slysela ze durian smrdi tem co maj toxickou krev...ano pravda nekterym lidem pachne a nekterym sladce voni to samo uz ukazuje silnej character krale ovoce durianu
Naposledy upravil(a) kveta dne pát úno 24, 2006 15:00, celkem upraveno 1 x.
laska a ovoce @ http://fruitariankveta.blogspot.com/
- mlejda
- Příspěvky: 108
- Registrován: ned úno 29, 2004 9:09
- Bydliště: vsude doma, doma nejlip
- Kontaktovat uživatele:
sem se vyskyt'
Johny píše:Hele Mlejda, kde ses tu vyloup najednou Jak se vede ?
A na co nového jsi přišel ? Rád bych pokecal.. Měj se !
Ahoj Johny, taky bych te rad videl. Nebudes mit nekdy cestu pres/do Brna?
- mlejda
- Příspěvky: 108
- Registrován: ned úno 29, 2004 9:09
- Bydliště: vsude doma, doma nejlip
- Kontaktovat uživatele:
Ke mne si naopak mistni prisedavali, resp. prisedavaly hehe. Ale to bylo v pat pongu a tam by si prisedly i kdybych se stoural v nose.Tereza píše:
Me to taky voni ale i smrdi zaroven. Ale to ze je primo ve vetsine hotelu cedulka ze na pokojich se nesmi kourit a jist durian, mi prijde docela vostry. Fakt ho miluju. Ale kdyz jsem se v bangkoku po ulicich vyptavala kde ho sehnat, tak se na me i mistni koukali jak na uplnyho magora...
Kdyz jsem ho pak nekde papkala tak si ode me lidi odsedavali
tak me napada, jestli's v bk stihla pingpong show? poucna zalezitost
mej se nej!
Co je to durian? K cemu je dobrý? Má i latinský název? Jaký? Jaké má ucinky? V cem je to jiné kourit ho nebo jíst. DíkMe to taky voni ale i smrdi zaroven. Ale to ze je primo ve vetsine hotelu cedulka ze na pokojich se nesmi kourit a jist durian, mi prijde docela vostry. Fakt ho miluju. Ale kdyz jsem se v bangkoku po ulicich vyptavala kde ho sehnat, tak se na me i mistni koukali jak na uplnyho magora...
Kdyz jsem ho pak nekde papkala tak si ode me lidi odsedavali
predevšim je to dobrý na chuťJanina píše: Co je to durian? K cemu je dobrý? Má i latinský název? Jaký? Jaké má ucinky? V cem je to jiné kourit ho nebo jíst. Dík
jinak prej When durian goes down, sarong goes up - nezvladla jsem ověřit a potvrdit
nazýván král ovoce
to Mlejda: V Bk jsem se zvládla pingpong show úspěšně vyhnout, spokojila sem se s tim že mi to bylo popsáno, dospěla jsem k přesvědčení, že to nenatrénuju..
A nebudeš mít někdy ty cestu do Práglu? nebo se zas budem muset potkat někdy na druhym konci světa...
Já ale asi v dohledný době nikam daleko nepojedu, páč jsem ňáká zabyznysovaná, to spíš dřív pojedu za váma na obchodní jednání...
- mlejda
- Příspěvky: 108
- Registrován: ned úno 29, 2004 9:09
- Bydliště: vsude doma, doma nejlip
- Kontaktovat uživatele:
jo jo, chapu, navic to ani neni moc prakticky. to treba open coca cola show je praktictejsi zalezitost, hehe.Tereza píše:
to Mlejda: V Bk jsem se zvládla pingpong show úspěšně vyhnout, spokojila sem se s tim že mi to bylo popsáno, dospěla jsem k přesvědčení, že to nenatrénuju..
A nebudeš mít někdy ty cestu do Práglu? nebo se zas budem muset potkat někdy na druhym konci světa...
Já ale asi v dohledný době nikam daleko nepojedu, páč jsem ňáká zabyznysovaná, to spíš dřív pojedu za váma na obchodní jednání...
no super, tak to urcite prijet, rad te zas (podruhe ) uvidim! jsem na tom podobne, taky porad zaprazenej. uzivam si to, je to pro me zmena.
vyjezd daleko ted taky neplanuju, az tak za pul roku chci dat misi UK.
zbytek biosfery tez moc zdravi, mej se nej!
.....
to janina:
neslysel jsem, ze by se durian kouril, ikdyz ten stav kdyz se toho prejis muze byt podobnej.
jen tak orientačně měl by někdo o ten durian zájem? já jen abych měla představu o jakých množstvích přibližně mám s pánem jednat. Nechci to pro business, protože pouštět se do obchodu s čerstvým ovocem je vskutku jak s větrnými mlýny, jdu do toho hlavně na dlabanec pro sebe a pro zdejší zájemce
cena bude tušim cca 25ojro za jeden asi tak...
cena bude tušim cca 25ojro za jeden asi tak...
ojro je 30? takže něco přes litr?
no, jakovitouč co nejedl durian bych si připadal méněcennej "c)
takže jeden bych za ten necelej litr určitě dal, ale musí bejt fakt dobrej... no a pak uvidim... jestli vznikne náklonnost či až závislost...
no, jakovitouč co nejedl durian bych si připadal méněcennej "c)
takže jeden bych za ten necelej litr určitě dal, ale musí bejt fakt dobrej... no a pak uvidim... jestli vznikne náklonnost či až závislost...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
jupí, tak jsem poprvé ochutnal durian,
právě jsem se vtrátil z MAKRA, kde jsem byl odhodlán uviděje ho zakoupit ho i za tu cenu, ovšem viděvše ho, byv krásně zral a praskliv, s cenou dvojnásobnou (1520) jsem škvírou našťáral a ochutnal. Ano skutečně stojí za to položit život, ale ty peníze musím zase strávit nějakou dobu, doufám, že se to nebude furt násobit. Chuť jemná, trochu vzdáleně připomínající avokádo v pokročilém stadiu říznutý mladýma loupacíma vlašákama a sezonu používanýma ponožkama ve vysokejch botách nad 40°C nějakým masojedem.
právě jsem se vtrátil z MAKRA, kde jsem byl odhodlán uviděje ho zakoupit ho i za tu cenu, ovšem viděvše ho, byv krásně zral a praskliv, s cenou dvojnásobnou (1520) jsem škvírou našťáral a ochutnal. Ano skutečně stojí za to položit život, ale ty peníze musím zase strávit nějakou dobu, doufám, že se to nebude furt násobit. Chuť jemná, trochu vzdáleně připomínající avokádo v pokročilém stadiu říznutý mladýma loupacíma vlašákama a sezonu používanýma ponožkama ve vysokejch botách nad 40°C nějakým masojedem.
no právě... a když si představim že s ubytováním a spol by to mohl bejt vejlet tak za dvacku třeba na 14 dní, tak to je 20ks....
ale vezmu-li v uvahu že spořádam třeba dva za den, a nejsou tam uplně zadarmo, tak už se mi to nějak přestává vyplácet.
ovšem kdyby ted byl listopad, hrály by roli jiný faktory. v listopadu tam ale zase neni sezona
tak já nevim....
frčim večer do egypta, doufam že už tam maj vic ovoce než před dvěma měsícema...
ale vezmu-li v uvahu že spořádam třeba dva za den, a nejsou tam uplně zadarmo, tak už se mi to nějak přestává vyplácet.
ovšem kdyby ted byl listopad, hrály by roli jiný faktory. v listopadu tam ale zase neni sezona
tak já nevim....
frčim večer do egypta, doufam že už tam maj vic ovoce než před dvěma měsícema...