Avokádo
Moderátor: hugo
Re: Avokádo
Dozrievas v utierke?
Venco, ake mas vysledky so zelenymi avokadami? Hoci zmaknu casom, chut aj tak velmi ale velmi slaba az ziadna (porovnavam s tymi ktore som daval v Čile a Argentíne).
Na trhu mame aj cierne "zrele" avokada, tie ked sa nechaju dozriet su o dost lepsie ako tie kupene zelene (zelene riskujem uz len vynimocne. Ale stale na tie uzasne vonku sa nechytaju - to je tak vyrazna vona a hlavne chut akokeby žĺtka domaceho slepacieho vajca... Zakazdym ked vyskusam dozriet dalsie kupene "zrele" avokada, si aj tak vynadam a zakazem dalsiu kupu. Predsavzatie mi obycajne vydrzi asi tak 2tyzdne az mesiac, cize za sezonu kupujem zhruba tak 5x. Stale totiz skusam a nadejam sa ze raz hadam dovezu nejake lepsie... Zatial som to stastie za 5 rokov nemal.
Venco, ake mas vysledky so zelenymi avokadami? Hoci zmaknu casom, chut aj tak velmi ale velmi slaba az ziadna (porovnavam s tymi ktore som daval v Čile a Argentíne).
Na trhu mame aj cierne "zrele" avokada, tie ked sa nechaju dozriet su o dost lepsie ako tie kupene zelene (zelene riskujem uz len vynimocne. Ale stale na tie uzasne vonku sa nechytaju - to je tak vyrazna vona a hlavne chut akokeby žĺtka domaceho slepacieho vajca... Zakazdym ked vyskusam dozriet dalsie kupene "zrele" avokada, si aj tak vynadam a zakazem dalsiu kupu. Predsavzatie mi obycajne vydrzi asi tak 2tyzdne az mesiac, cize za sezonu kupujem zhruba tak 5x. Stale totiz skusam a nadejam sa ze raz hadam dovezu nejake lepsie... Zatial som to stastie za 5 rokov nemal.
Re: Avokádo
Stalo sa mi, že mi doma dozreli avokada a mali chuť vajca - žĺtka. A celková konzistencia a chuť bola v mojom podaní špecifikovaná nie "olejnaté blato", ale "vajcove maslo"
Ja som to skôr pokladala za zhoršenie než za vylepšenie chuti Príliš silné to na mňa bolo. Tie zrelé tmavé majú zas inú chuť. Možno je to aj odrodou.
Ja som to skôr pokladala za zhoršenie než za vylepšenie chuti Príliš silné to na mňa bolo. Tie zrelé tmavé majú zas inú chuť. Možno je to aj odrodou.
Re: Avokádo
Ty černé avokáda jsem párkrát taky zkoušel (z Tesca a Hyperalbertu) a myslím, že mi také chutili viac. Ale zas až tak výrazný rozdíl v tom neshledávám, ty černé co jsem měl je už dlouho, tak nemohu porovnat. Tyto zelené ze Sparu se dali jíst již po 2 dnech, ale optimum je asi tak 4-5 dní. Víc asi ne, stalo se mi jednou že se avokádo skoro zkazilo, bylo tam takové černé "čosi", ale ještě se dalo jíst. Že je lepší mít to zabalené např. v utěrce, jsem někde četl ale už nevím kde, ale platí to asi o více ovocích. Každopádně avokádo je něco, co mě jakoby "nabíjí energií", cítím se po tom dobře nebo aspoň lépe... Prostě super ovoceDano píše:Dozrievas v utierke?
Venco, ake mas vysledky so zelenymi avokadami? Hoci zmaknu casom, chut aj tak velmi ale velmi slaba az ziadna (porovnavam s tymi ktore som daval v Čile a Argentíne).
Na trhu mame aj cierne "zrele" avokada, tie ked sa nechaju dozriet su o dost lepsie ako tie kupene zelene (zelene riskujem uz len vynimocne. Ale stale na tie uzasne vonku sa nechytaju - to je tak vyrazna vona a hlavne chut akokeby žĺtka domaceho slepacieho vajca... Zakazdym ked vyskusam dozriet dalsie kupene "zrele" avokada, si aj tak vynadam a zakazem dalsiu kupu. Predsavzatie mi obycajne vydrzi asi tak 2tyzdne az mesiac, cize za sezonu kupujem zhruba tak 5x. Stale totiz skusam a nadejam sa ze raz hadam dovezu nejake lepsie... Zatial som to stastie za 5 rokov nemal.
Re: Avokádo
Ne, zas abych totálně nekecal. Určitě vydrží víc než "4-5 dní"- tedy ty zelené nezralé. tamto tenkrát (to co mi napůl zkazilo) jsem měl určitě víc než týden, možná i dva nebo víc (bůhví protože jsem na to zapomněl). A ty černé co prodávají třeba v Albertu bývají buď zralé nebo stačí 1-2 dny. Někdy se dají "ulovit" z výprodeje Tesca- mezi mj. často zplesnivělými rajčaty "2. jakosti" třeba za 20 Kč dvě kusy - ale je to často risk ale v zásadě jsou hodně drahé prostě luxus no
Re: Avokádo
tak asi nemuzu porovnat mistni v jizni americe. co kupuju v anglii, je to vzdy risk. ale osvedcily se mi ty s tvrdou hrubsi kurou na povrchu, ktery kdyz dozrajou zhnednou az zcernaj - muzou to byt Hass. (je jich spousta poddruhu). maj stredni az vetsi pecku ale moc me nezklamou, cili nezhnednou v duznine. a chut jak vlasaky. a vzdycky z Lidlu, tam maj i akce a nikdy nezklamou. a vim moc dobre ze dodavatele jsou overeni farmari. horsi riziko jsou ty s hladkou slupkou, vypadaj krasne kdyz se kupujou, ale vetsinou mi zhnednou nez dozrajou, nevim proc. ted jsem zrejme koupila pinkerton v aldi, tvar hrusky, hrubsi silnejsi slupka a mensi pecka. uvidim, az dozrajou.Dano píše:Dozrievas v utierke?
Venco, ake mas vysledky so zelenymi avokadami? Hoci zmaknu casom, chut aj tak velmi ale velmi slaba az ziadna (porovnavam s tymi ktore som daval v Čile a Argentíne).
Na trhu mame aj cierne "zrele" avokada, tie ked sa nechaju dozriet su o dost lepsie ako tie kupene zelene (zelene riskujem uz len vynimocne. Ale stale na tie uzasne vonku sa nechytaju - to je tak vyrazna vona a hlavne chut akokeby žĺtka domaceho slepacieho vajca... Zakazdym ked vyskusam dozriet dalsie kupene "zrele" avokada, si aj tak vynadam a zakazem dalsiu kupu. Predsavzatie mi obycajne vydrzi asi tak 2tyzdne az mesiac, cize za sezonu kupujem zhruba tak 5x. Stale totiz skusam a nadejam sa ze raz hadam dovezu nejake lepsie... Zatial som to stastie za 5 rokov nemal.
bez avokad uz si to neumim predstavit, je to navykovy, holt tuk. musim jedno denne do salatu. i kdyz se to odrazi na vaze, tak je cas zacit sportovat:)