Děkuju za info Mě ještě zajímá, jestli ta sůl, o které píšete, se jmenuje keltská nebo se tak označuje. Mimo jiné i proto, abych věděla, jak se na ni zeptat, když si do obchodu nechci nést fotku obalu Někde jsem tu totiž už dříve to označení četla.
Možná bude víc distributorů, ale dá se dobře poznat. Je taková vlhčí, našedlá, jemější a hlavně je na ní napsáno, že je nerafinovaná a neprošla chemickou úpravou (žádný přídavky jódu a podobně). A pozná se to i podle ceny (dost dobře)
Kdo chce solit, muze pry tak cinit soli kamennou (drive morskou) nebo morskou soli.
V Praze v "Kotve" (neptejte se mne, co to je dnes:)) jsem v prizemi nasla stanecek, kde denne prodavaji cerstve houby dle sezony, ale i z pestirny - od zampionu az po japonske .... Maji tam taky ruzna ochucovadla a ochucenou sul, o nichz tvrdi, ze vsechny komponenty jsou zdrava a bez glutamatu. Neco z toho urcite obsahuje susene drcene houby apod. Obcas to kupuji.