Prosímvás, dá se někdě v ČR sehnat tahini z nepraženého sezamu? Příp. kde?
Děkuju moc
Raw tahini
Moderátor: hugo
- zaklinac.dan
- Příspěvky: 164
- Registrován: pon led 09, 2012 21:51
- Bydliště: na světě jsem bezdomovec
Re: Raw tahini
asi ne. a moc firem na světě asi není. jedině nějaká na zakázku pro raw fanatiky (bez urážky). tam kde se to hodně jí, tam to neřeší. pražením to získává chuť, trvanlivost a hlavně se pak dá udělat ze sezamu tahini protože tím zahříváním se ten obsažený tuk stává viskóznější a při drcení pak vytéká. pokud to pražit nebudeš, tak to bude obdobný jako mletej nebo tlučenej mák takže buďto koktejly a sladké "něco" (pomazánky, krémy apd.) nebo snad teoreticky s olejem nějaká řidší hatlapatla...každopádně samo-domo
"Nestojím o uznání!" Šákjamuni
Re: Raw tahini
Youtube.com
The Stone Grinder for Nut Butters Machine, episode #707
Stone Grinder for Nut Butters!!!, episode #692
Santha 2L stojí v Indii 3400Kč.
Dále je oblíbený ELGI ULtraPride+.
The Stone Grinder for Nut Butters Machine, episode #707
Stone Grinder for Nut Butters!!!, episode #692
Santha 2L stojí v Indii 3400Kč.
Dále je oblíbený ELGI ULtraPride+.
Re: Raw tahini
Nedávno jsem si koupil na zkoušku Tahini (samozřejmě z praženého zrna výrobce asi Natural) omáčku jak jsem se tady dočetl, jak je to super a návykové.
Výsledek: má to svíravou chuť, jíst se dá bez odporu, ale moc to nechutná. To syrový sezam je mnohem mnohem lepší. Dopotřebovat a nejspíš nikdy více.
Navíc na chleba a rohlík se to zcela nehodí. A přijde mi, že to může zkazit chuť více věcí. Ale zkusím třeba do těstovin.
"Raw" tahini je samozřejmě protimluv. Ale lepší něco jak nic. Řekl bych, že všechny tepelně zpracované tuky jsou na aterosklérozu a že není hříchem občas se přejíst i třeba syrových vlašáků.
Výsledek: má to svíravou chuť, jíst se dá bez odporu, ale moc to nechutná. To syrový sezam je mnohem mnohem lepší. Dopotřebovat a nejspíš nikdy více.
Navíc na chleba a rohlík se to zcela nehodí. A přijde mi, že to může zkazit chuť více věcí. Ale zkusím třeba do těstovin.
"Raw" tahini je samozřejmě protimluv. Ale lepší něco jak nic. Řekl bych, že všechny tepelně zpracované tuky jsou na aterosklérozu a že není hříchem občas se přejíst i třeba syrových vlašáků.
Naposledy upravil(a) venclík dne úte kvě 29, 2012 16:16, celkem upraveno 1 x.
Re: Raw tahini
těžko říct - někteří výrobci na obal napíší, že je to z praženého sezamu, tak tam je to jasný, ale co ti, kteří to neuvedou... podle mne však je to většinou z praženého,venclík píše:"Raw" tahini je samozřejmě protimluv
proto si tohle dělám doma sám z raw sezamu, den dva máčeného, pak drceného
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Raw tahini
Ahoj, na www.rawsuperfood.cz jsem objevil raw tahini a další ořechová a semínková másla.