Moyashi
Moderátor: hugo
Re: Moyashi
Moyashi je japonsky "sprout" neboli česky "klíček" prostě něco naklíčeného
Když to smrdí tak to možná bude starší, nebo možná i kořeněný, netušim.. oni to jeděj různě, viz google
Když to smrdí tak to možná bude starší, nebo možná i kořeněný, netušim.. oni to jeděj různě, viz google
Moje kresby, kdyby někdo měl zájem : http://fuujincz.deviantart.com
Re: Moyashi
Hmm, ja len ci do toho nedavaju nejaku chemiu, alebo ci to nebyva plesnive.
Re: Moyashi
Tady někde na fŕu jsem četla (tuším že v příspěvku od Fiony?), že klíčky prodávané v obchodech jsou ozářené, čili mrtvé, asi z hyg. důvodů..
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: Moyashi
do kelu, to je katastrofa tieto obchody. naco to klicia, ked tam zabiju vsetky enzymi.
Re: Moyashi
to já nevím, ale znáš to, zabijí, co můžou a to, co nezabijí, to postříkají chemií
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: Moyashi
proboha.. t oabych si i to mungo začal klíčit sám
Moje kresby, kdyby někdo měl zájem : http://fuujincz.deviantart.com
Re: Moyashi
Ale proč to potom má datum spotřeby tak krátké ? to by vydrželo ozářené dlouho ne ?
Moje kresby, kdyby někdo měl zájem : http://fuujincz.deviantart.com
Re: Moyashi
no jo no, mě to sice zarazilo, ale když jsem nad tím přemýšlela, přestala jsem se divit. taky klíčím sama, určitě je to lepší. a máš z toho i větší radost
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: Moyashi
Heh, a ja som sa uz potesil, ze som objavil klicky bez toho, aby som ich musel klicit sam. A niesu BIOklicky 6x drahsie, ale bez chemie?
Re: Moyashi
vůbec netuším, co to může být za ozáření, ale i chemické, ozářené a už mrtvé věci se kazí.. udělej pokus, co se s nimi stane, jestli začnou plesnivět, nebo hnít nebo jestli jen zhnědnou..
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: Moyashi
To nevím, chce to asi informovat se u prodejce. budou bez chemie, ale o "živosti" potravin tuším certifikát bio nemluví. Bio ale asi neznamená svatý víš jak to myslím - bio se pěstují i třeba hybridy, které nejsou v přírodě přirozené, sušené datle bio se taky asi nesuší tak, aby se zachovaly enzymy...Xion píše:Heh, a ja som sa uz potesil, ze som objavil klicky bez toho, aby som ich musel klicit sam. A niesu BIOklicky 6x drahsie, ale bez chemie?
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: Moyashi
Moc nechápu proč kupovat už naklíčené. Vždyť klíčení je tak jednoduché - na pár hodin namočit, prsknout na misku nebo do kelímku, občas pocákat a prohrábnout a za den nebo dva je hotovo. Mungo klíčí úplně nádherně a rychle a jsou krásně jedlé. Na rozdíl od kupovaných jsou vždy čerstvé, mnohem levnější a zaručeně bez pasterizace a přídavných chemikálií. Pracnost je stejná jako jít si koupit naklíčené, možná i menší.
Re: Moyashi
Ne ozarene, ale pasterizovane. Na vsech klickach prodavanych ve Svedsku to je napsane takhle mrnavym pismem. Ale klicit je opravdu nejjednodussi ze vseho, staci k tomu sklenice. Mozna ani nejde o to ze by se kazily, ale oni strasne rychle rostou a meni se. Tim padem by se musely prodat presne od-do, coz by asi bylo logisticky narocne...
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!