PH balanc, kyseliny a zasady
Moderátor: hugo
PH balanc, kyseliny a zasady
www.ajpip.com/resources/alkaline_article.htm
www.eidusa.com/Theory_pH_FOOD.htm
http://www.clanky-o-zdravi.online-prode ... -zasad.htm
mne sa potvrdzuje ze ked sa to nevyrovnava vzdy to pada do vacsej ci mensej acidozy, idealnym riesenim su zelene potraviny a to cim zelensie tym lepsie. v sezone listy zeleniny a byliny, idealne stavy z nich, mimo sezony chlorela napriklad. da sa to regulovat aj vyberom alkalizujucich potravin priebezne, staci ale pmn aj aspon raz dva tri krat denne nieco zelene a drzi za to v norme. intenzivne kury pri vysokom prekysleni zvysovanim podielu, mnozstva a koncentracie. medzi najhorsie kyselinotvorne veci patria zivocisne bielkoviny, obilniny, farmaka, cukor, kofein, bezna sol, vacsina korenin, alkohol, cigarety, stres.
ak sa uvadza ze material ma ph nizke, nemusi to v konecnom dosledku znamenat ze vplyv na ph organizmu bude acidotvorny, prikladom su citrony kde je naopak vysledok alkalizujuci. je totiz rozdiel medzi ph konkretnej potravy a ph ktore sa tvori pri metabolizme. rozhoduje vzdy ako je potrava spracovana a aky odpad pri tom vznika. to je vlastne ten rozdiel ked sa povie zasadity a zasadotvorny alebo kysly a kyselinotvorny.
na meranie sa pouzivaju bezne testery ph, meria sa kyslost slin, to priblizne zodpoveda ph krvi. vyrovnane ph by malo byt mierne nad 7, to je hodnota pri ktorej ma organizmus vhodne podmienky pre fungovanie, ak je to menej ide o prekyslenie, malokedy je to nad 8, to uz tiez nieje v poriadku. myslim ale ze ak sa raz vyrovna ph do neutralu az zasaditosti clovek uz na to v podstate nepotrebuje ph papierik, to sa totiz da vlastne citit v ustach ci je tam kyslo alebo ne. najlepsim otestovanim posunu ph v ustach k zasaditosti je pitie cerstvej stavy zo zelenych listov bylin. hlavne ak clovek funguje na vysoko kyselinotvornych potravinach bolo by urcite vhodne zelene potraviny zaradit pravidelne.
www.eidusa.com/Theory_pH_FOOD.htm
http://www.clanky-o-zdravi.online-prode ... -zasad.htm
mne sa potvrdzuje ze ked sa to nevyrovnava vzdy to pada do vacsej ci mensej acidozy, idealnym riesenim su zelene potraviny a to cim zelensie tym lepsie. v sezone listy zeleniny a byliny, idealne stavy z nich, mimo sezony chlorela napriklad. da sa to regulovat aj vyberom alkalizujucich potravin priebezne, staci ale pmn aj aspon raz dva tri krat denne nieco zelene a drzi za to v norme. intenzivne kury pri vysokom prekysleni zvysovanim podielu, mnozstva a koncentracie. medzi najhorsie kyselinotvorne veci patria zivocisne bielkoviny, obilniny, farmaka, cukor, kofein, bezna sol, vacsina korenin, alkohol, cigarety, stres.
ak sa uvadza ze material ma ph nizke, nemusi to v konecnom dosledku znamenat ze vplyv na ph organizmu bude acidotvorny, prikladom su citrony kde je naopak vysledok alkalizujuci. je totiz rozdiel medzi ph konkretnej potravy a ph ktore sa tvori pri metabolizme. rozhoduje vzdy ako je potrava spracovana a aky odpad pri tom vznika. to je vlastne ten rozdiel ked sa povie zasadity a zasadotvorny alebo kysly a kyselinotvorny.
na meranie sa pouzivaju bezne testery ph, meria sa kyslost slin, to priblizne zodpoveda ph krvi. vyrovnane ph by malo byt mierne nad 7, to je hodnota pri ktorej ma organizmus vhodne podmienky pre fungovanie, ak je to menej ide o prekyslenie, malokedy je to nad 8, to uz tiez nieje v poriadku. myslim ale ze ak sa raz vyrovna ph do neutralu az zasaditosti clovek uz na to v podstate nepotrebuje ph papierik, to sa totiz da vlastne citit v ustach ci je tam kyslo alebo ne. najlepsim otestovanim posunu ph v ustach k zasaditosti je pitie cerstvej stavy zo zelenych listov bylin. hlavne ak clovek funguje na vysoko kyselinotvornych potravinach bolo by urcite vhodne zelene potraviny zaradit pravidelne.
http://zdravi.doktorka.cz/jak-overit-vas-organismus/
taky jsem kdysi zkoušel měřit ph lakmusovými papírky,ale díky porušenýmu barvocitu jsem nebyl schopen nic zjistit ...Nicméně odkyselení organismu souvisí hlavně s jídlem,stresem a pohybem na vzduchu.Ráno je člověk nejkyselejší,ale už pár minut běhu posune ph jinam.Platí také staré pořekadlo ,, kyselý ve tváři,kyselý v žaludku" , nebo ,, tíží tě starosti v hlavě a zaháníš je jídlem,budou tě tlačit i v žaludku "... Tělo neustále dorovnává ph krve,které je v těle nejdůležitější a je 7,4 .Jakmile klesne ,nebo stoupne o desetinu,člověk umírá.Proto tělesný počítač neustále odebírá zásady z těla kde může a dorovnává ph krve.Nejvíce odebírá ze zubů...proto spousty kazů atd.Zuby se nekazí,protože se nečistí...Testy např.potvrdily,že jeden a tentýž člověk měl ráno jiné ph,spal-li při otevřeném okně nebo ne.Sám vím,že spánek pod širákem např.5 hod je hodnotnější ne 8 v ložnici.Např.nevyšší kyselost mají řidiči - malý přísun kyslíku.To znáte,dlouho za volantem je člověk jak praštěnej...Další testy citlivými přístroji naměřily okamžitou změnu ph k lepšímu,začne-li člověk dělat činnost,která ho baví a naopak...Takže doporučuju : ráno vylézt ze spacáku,běhat s jabkem v ruce a na všechny se tlemit...
taky jsem kdysi zkoušel měřit ph lakmusovými papírky,ale díky porušenýmu barvocitu jsem nebyl schopen nic zjistit ...Nicméně odkyselení organismu souvisí hlavně s jídlem,stresem a pohybem na vzduchu.Ráno je člověk nejkyselejší,ale už pár minut běhu posune ph jinam.Platí také staré pořekadlo ,, kyselý ve tváři,kyselý v žaludku" , nebo ,, tíží tě starosti v hlavě a zaháníš je jídlem,budou tě tlačit i v žaludku "... Tělo neustále dorovnává ph krve,které je v těle nejdůležitější a je 7,4 .Jakmile klesne ,nebo stoupne o desetinu,člověk umírá.Proto tělesný počítač neustále odebírá zásady z těla kde může a dorovnává ph krve.Nejvíce odebírá ze zubů...proto spousty kazů atd.Zuby se nekazí,protože se nečistí...Testy např.potvrdily,že jeden a tentýž člověk měl ráno jiné ph,spal-li při otevřeném okně nebo ne.Sám vím,že spánek pod širákem např.5 hod je hodnotnější ne 8 v ložnici.Např.nevyšší kyselost mají řidiči - malý přísun kyslíku.To znáte,dlouho za volantem je člověk jak praštěnej...Další testy citlivými přístroji naměřily okamžitou změnu ph k lepšímu,začne-li člověk dělat činnost,která ho baví a naopak...Takže doporučuju : ráno vylézt ze spacáku,běhat s jabkem v ruce a na všechny se tlemit...
http://zdravi.doktorka.cz/prekyseleni-o ... -muze-byt/
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/kdyz-p ... -zasadami/
z tej istej stranky..
presne ako aj tam hore pise clovek, neni to iba jedlom, prekyslenie vznika aj pri nedostatku cerstveho vzduchu, pohybu, pri poste ak je telo zahumusene ako sucast ucinku, tiez vplyvom nadmerneho stresu a dalsich emocnych zatazi atd.
lusyy balancujes dneskaa?
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/kdyz-p ... -zasadami/
z tej istej stranky..
presne ako aj tam hore pise clovek, neni to iba jedlom, prekyslenie vznika aj pri nedostatku cerstveho vzduchu, pohybu, pri poste ak je telo zahumusene ako sucast ucinku, tiez vplyvom nadmerneho stresu a dalsich emocnych zatazi atd.
lusyy balancujes dneskaa?
Nevím zda to s tím souvisí, ale pozoruji u sebe takovouto věc: Pokud přestanu úplně solit, najednou, druhý den už začínám cítit sůl, všude, na těle, na oblečení...... trošku to připomíná vzduch po bouřce. Zajímavé je ale co se děje v mém těle. Vnímám určité oslabení organizmu, tělo má najendou soli méně a já se to snažím nějak dohnat. Pomáhá mi celero-řepná-mrkvová šťáva...... hlavně celer......po tom se mohu utlouci. A taky jim strašně moc grepů, pokud nějaké máme.
kvoli sodiku skor ten zeler, stonky a vnat. neprehanal by som ale radsej, sodik doplnat hlavne pri telesnych vykonoch, pri beznom fungovani nadbytok nerobi dobre ani organicky pmn...a co solíš každý den ? Ovoce,zeleninu ? Sůl lze nahadit kořením - bazalka,majránka,kmín,chilli atd....jinak ...po soli je absťák
Myslím, že udržení správného ph organismu je jedna z nejdůležitějších věcí pro zdraví. Výhoda syrové stravy spočívá v tom, že je relativně alkalická, ale přesto, i na ní se člověk může překyselit. Já, pokud jím moc ovoce (hlavně citrusů), tak se překyselím slušně, dokonce i candida se mi nedávno trochu rozjela. Myslím, že nejrychleji alkalizuje syrové zelí.
Nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.
těžko se dá takto hovoriť, já mm někdy pocit prekyselenia v ústach a v žaludku pocit zásaditosti a ve střevě to může zkvasit a to by mohlo být opet kyslé. PMN záleží hodně na množstvích, při "správných " poměrech a objemech nelze PMN na vita zakyseliť.M.L. píše:Myslím, že udržení správného ph organismu je jedna z nejdůležitějších věcí pro zdraví. Výhoda syrové stravy spočívá v tom, že je relativně alkalická, ale přesto, i na ní se člověk může překyselit. Já, pokud jím moc ovoce (hlavně citrusů), tak se překyselím slušně, dokonce i candida se mi nedávno trochu rozjela. Myslím, že nejrychleji alkalizuje syrové zelí.
A třeba u banánů ve velkých objemech a nejsou-li super ripe cítím třísloviny třeba jak v červeným
Máš pravdu, dokonalá zralost ovoce a zeleniny je velice důležitá. Nedozrálé plody způsobují překyselení organismu docela drasticky.buc11 píše:těžko se dá takto hovoriť, já mm někdy pocit prekyselenia v ústach a v žaludku pocit zásaditosti a ve střevě to může zkvasit a to by mohlo být opet kyslé. PMN záleží hodně na množstvích, při "správných " poměrech a objemech nelze PMN na vita zakyseliť.M.L. píše:Myslím, že udržení správného ph organismu je jedna z nejdůležitějších věcí pro zdraví. Výhoda syrové stravy spočívá v tom, že je relativně alkalická, ale přesto, i na ní se člověk může překyselit. Já, pokud jím moc ovoce (hlavně citrusů), tak se překyselím slušně, dokonce i candida se mi nedávno trochu rozjela. Myslím, že nejrychleji alkalizuje syrové zelí.
A třeba u banánů ve velkých objemech a nejsou-li super ripe cítím třísloviny třeba jak v červeným
Nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.
PH a ionizovana voda
zdravim vsechny vitariany vespolek,
(zatim pouze vegt. ale jednou se mozna dopracuju pres vega k vita a dale pres frukt az k breth )
delsi dobu jsem na netu studoval dostupne informace k vode vhodne na piti
destilovane (sam i testoval a je pekne hnusna)
z reverzni osmozy
pi vody
zive a mrtve vody
ionizovane vody
a mnoho dalsich
Co mne prekvapilo ze na cesky mluvicim webu se nikde nepise ani nenabizi pristroje na ionizaci vody tedy umoznujici "vyrobit vodu" s optimalnim PH a optimalnim ORP (redox potencialem).
Pletu se v tom ze jedna presto jedna o velmi dulezitou vec z hlediska zdravi ?
Nebo jsem jen nenasel spravny cesky preklad terminu ?
Vse co jsem nasel byly pouze ionizatory vzduchu coz je neco uplne jineho.
V jednom threadu nize se psalo o kyselych a zasaditych potravinach, mimo jine tam byl uveden i tento http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/kdyz-p ... y-zasadami
ktery s tematem pochopitelne souvisi.
Ovsem neni voda jakou pijeme jeste dulezitejsi nez "pevne potraviny" ktere jime?
Preci jenom se nase telo sklada z vetsi casti z vody a ne ze "suchych materialu"
http://www.google.cz/search?hl=cs&q=ion ... ooglem&lr=
http://www.google.cz/search?hl=cs&q=wat ... Hledat&lr=
Mate evt. nekdo spec. v zahranici zkusenost s ionizatory vody?
Mate nekdo zkusenost s turmalinem jako aktivatorem vody ktery rovnez zvysuje hodnotu ORP? (antioxidacni vlastnosti vody)
(zatim pouze vegt. ale jednou se mozna dopracuju pres vega k vita a dale pres frukt az k breth )
delsi dobu jsem na netu studoval dostupne informace k vode vhodne na piti
destilovane (sam i testoval a je pekne hnusna)
z reverzni osmozy
pi vody
zive a mrtve vody
ionizovane vody
a mnoho dalsich
Co mne prekvapilo ze na cesky mluvicim webu se nikde nepise ani nenabizi pristroje na ionizaci vody tedy umoznujici "vyrobit vodu" s optimalnim PH a optimalnim ORP (redox potencialem).
Pletu se v tom ze jedna presto jedna o velmi dulezitou vec z hlediska zdravi ?
Nebo jsem jen nenasel spravny cesky preklad terminu ?
Vse co jsem nasel byly pouze ionizatory vzduchu coz je neco uplne jineho.
V jednom threadu nize se psalo o kyselych a zasaditych potravinach, mimo jine tam byl uveden i tento http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/kdyz-p ... y-zasadami
ktery s tematem pochopitelne souvisi.
Ovsem neni voda jakou pijeme jeste dulezitejsi nez "pevne potraviny" ktere jime?
Preci jenom se nase telo sklada z vetsi casti z vody a ne ze "suchych materialu"
http://www.google.cz/search?hl=cs&q=ion ... ooglem&lr=
http://www.google.cz/search?hl=cs&q=wat ... Hledat&lr=
Mate evt. nekdo spec. v zahranici zkusenost s ionizatory vody?
Mate nekdo zkusenost s turmalinem jako aktivatorem vody ktery rovnez zvysuje hodnotu ORP? (antioxidacni vlastnosti vody)
to je kazdemu skutecne uplne jedno co pije ?
nebo se tu hovori jenom o pevne strave a na tom co pijeme nezalezi
ale hovori. a zalezi. su tu aj temy cisto o vode, kecalo sa aj o roznosti struktur, o emotovi, aj o PH vody, aj o vplyve mineralov na kvalitu, aj o humic+fulvic acid, aj o elektrolytoch, o pamati vody a programovani, o destilkach, osmozach, filtrovani, su tu temy tykajuce sa juicingu rastlinnych stiav, ovocnych aj alkalizacnych, nedavno tiez johny napriklad nahodil temu artezskych pramenov ako mozno este najlepsej varianty prirodne sa vyskytujucej cistej vody atd.
debaty o vode a hydratacii su ale dost roztrusene kade-tade, lebo je to tema velmi siroka, a pre cerstvozravcov vlastne chlebik kazdodenny. skus pozriet nazvy tem v temach odbornej diskusie, nieco tam urcite najdes.
vacsina tu zucastnenych dodava vodu hlavne z cerstvej rastlinnej stravy, co je voda prirodzene nabita a strukturovana, pri vyssej potrebe doplnaju bud mineralkou, destilkou, reverz osmozou alebo inymi variantami cistenej alebo prirodnej vody, je to vacsinou ale iba zlomok celkoveho tekuteho prijmu, kedze je prijimane vysoke percento kvalitnej vody v strave.
debaty o vode a hydratacii su ale dost roztrusene kade-tade, lebo je to tema velmi siroka, a pre cerstvozravcov vlastne chlebik kazdodenny. skus pozriet nazvy tem v temach odbornej diskusie, nieco tam urcite najdes.
vacsina tu zucastnenych dodava vodu hlavne z cerstvej rastlinnej stravy, co je voda prirodzene nabita a strukturovana, pri vyssej potrebe doplnaju bud mineralkou, destilkou, reverz osmozou alebo inymi variantami cistenej alebo prirodnej vody, je to vacsinou ale iba zlomok celkoveho tekuteho prijmu, kedze je prijimane vysoke percento kvalitnej vody v strave.
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
prakticky vše syrové jest alkalické, nie?mandragora píše:http://home.bluegrass.net/~jclark/alkaline_foods.htm
Zde je asi to co jsem celou dobu tak hledal.
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
ano správně, chtěl sem říci zelenina a v podstatě i to kyslé ovoce co tam maj, když superpřezrátémandragora píše:No to právě není... většina jich má PH alkalické ale přitom organismus překyselují. Nepleť si kyselost a kyselinotvornost potravin.buc11 píše:Prakticky vše syrové jest alkalické, nie?
a PMN překyseluje i zásadité keď sa človek preje
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
Nicméně když jsem se do toho zabral, uviděl jsem další chaos a zmatek. Autorům není divné, že stejné věci mají jako silně zásadotvorné a a zárověň jako silně alkalické... a taky je rozpor v jednotlivých pohledech na tutéž potravinu mezi zdroji. Jako třeba ČR a EN... prostě třeba taková čočka lítá tam a sem, stejně jako hrášek... a já nevím kam ji zařadit.
To bych rád věděl jaký je rozdíl mezi:
Alkaline Forming a Alkalizing
Nebo je to jinak? Třeba v tom hokej není... jen já mám hokej v té terminologii jejich. Nejvíce mě domotala Partyková... protože ta má třeba Ananas jako silně kyselinotvorný a v EN je to silně zásadotvorné... stejně tak hrozinky a mnoho dalších... no zkrátka... nevím čemu teď věřit... nemám čas na pokusy... na sobě...
A podle krevních skupin mám třeba že mi moc prospívají broskve a arašídy že mi nesmírně škodí broskve a arašídy... a to jen o pár řádků níže... a takové chyby jsou pořád jen pro mě
To bych rád věděl jaký je rozdíl mezi:
Alkaline Forming a Alkalizing
Nebo je to jinak? Třeba v tom hokej není... jen já mám hokej v té terminologii jejich. Nejvíce mě domotala Partyková... protože ta má třeba Ananas jako silně kyselinotvorný a v EN je to silně zásadotvorné... stejně tak hrozinky a mnoho dalších... no zkrátka... nevím čemu teď věřit... nemám čas na pokusy... na sobě...
A podle krevních skupin mám třeba že mi moc prospívají broskve a arašídy že mi nesmírně škodí broskve a arašídy... a to jen o pár řádků níže... a takové chyby jsou pořád jen pro mě
Naposledy upravil(a) mandragora dne úte dub 01, 2008 9:11, celkem upraveno 1 x.
Všechno velké je jednoduché.
pises ze nemas cas na pokusy, nechces to rozviest tu alebo niekam na lepsie miesto (ak je to teda sirsie ako PH) ?
ak ti ide o regulovanie kyslosti/zasaditosti, predpokladam ze chces uberat na tom prvom.
v tom pripade odporucam nezamotavat sa prilis do zapletiek co spominas tu vyssie, ale radsej kazdy den vybehnut na luku za mestom a natrhat cerstve zelene listoviny aspon na 2dl stavy. praktikuj tyzden, mesiac, a to uz v tom pripade pmn fakt nema vyznam skumat ci je cocka 6 alebo 8..
a hlavne ako uz aj vyssie pisal buc, myslim ze zalezi aj na mnozstve, a dalsich podmienkach, ako dostatku kysliku, dostupnosti mineralov, psychickom naladeni atd.
to by prave viac zaujimalo mna, keby bola niekde tabulka ake PH ma 30km na bicykli pri prevyseni 1000m, alebo hodina behu pri 15km/h, alebo 20 minut stresu, 1 dobry vtip, 10 minut pranajamy, 1 prechdzka so psom, 45 minut v hypermarkete atd atd.
ak ti ide o regulovanie kyslosti/zasaditosti, predpokladam ze chces uberat na tom prvom.
v tom pripade odporucam nezamotavat sa prilis do zapletiek co spominas tu vyssie, ale radsej kazdy den vybehnut na luku za mestom a natrhat cerstve zelene listoviny aspon na 2dl stavy. praktikuj tyzden, mesiac, a to uz v tom pripade pmn fakt nema vyznam skumat ci je cocka 6 alebo 8..
a hlavne ako uz aj vyssie pisal buc, myslim ze zalezi aj na mnozstve, a dalsich podmienkach, ako dostatku kysliku, dostupnosti mineralov, psychickom naladeni atd.
to by prave viac zaujimalo mna, keby bola niekde tabulka ake PH ma 30km na bicykli pri prevyseni 1000m, alebo hodina behu pri 15km/h, alebo 20 minut stresu, 1 dobry vtip, 10 minut pranajamy, 1 prechdzka so psom, 45 minut v hypermarkete atd atd.
Naposledy upravil(a) 800914 dne pon bře 31, 2008 23:22, celkem upraveno 1 x.
mě to naopak těší ten chaos, PMN nejde něco změřit v laboratoři a pak to vložit do těla a dostat nějaký vůbec výsledek,mandragora píše:Nicméně když jsem se do toho zabral, uviděl jsem další chaos a zmatek. Autorům není divné, že stejné věci mají jako silně zásadotvorné a a zárověň jako silně alkalické... a taky je rozpor v jednotlivých pohledech na tutéž potravinu mezi zdroji. Jako třeba ČR a EN... prostě třeba taková čočka lítá tam a sem, stejně jako hrášek... a já nevím kam ji zařadit.
To bych rád věděl jaký je rozdíl mezi:
Alkaline (zásadité?)
Alkaline Forming (zásadu vytvářející?)
Alkalizing (?)
Nebo je to jinak? Třeba v tom hokej není... jen já mám hokej v té terminologii jejich. Nejvíce mě domotala Partyková... protože ta má třeba Ananas jako silně kyselinotvorný a v EN je to silně zásadotvorné... stejně tak hrozinky a mnoho dalších... no zkrátka... nevím čemu teď věřit... nemám čas na pokusy... na sobě...
A podle krevních skupin mám třeba že mi moc prospívají broskve a arašídy že mi nesmírně škodí broskve a arašídy... a to jen o pár řádků níže... a takové chyby jsou pořád jen pro mě
takže aspoň se tím nemusím takto zabývat, ale sám si vcelku vypozoruju, kerý kombinace mi nesvědčí, jen na to moc zatím nereaguju
a krevní skupiny? zkusme se zamyslet jak se k těm blábolovitostem vědeckými metodami autor dopracoval: zkusmo?, z vyprávění starších?, pozorováním?, lakmusákem?
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
pri surfingu som narazil na tuto stranku..
http://www.alkavision.com/ph1.html
mandragor co si o tom myslis?
http://www.alkavision.com/ph1.html
mandragor co si o tom myslis?
povytahujem sem par odstavcov co reklamuju na stranke..
When we started this company, we had only one mission in mind : "To deliver the most honest, effective, cheap and reliable method of increasing the pH of the fluids of one's body."
Energy Used
You see, there are different minerals and metals and other elements that have different affects on our body. They could be alkaline, acidic, toxic, essential and so on. We have focused on two such elements; Cesium and Oxygen.
Cesium is the MOST alkaline element there is on this planet! Many people are curing themselves with cesium chloride ("safe" compound) using Cesium High pH Therapy, however in the form it is given it may be dangerous and requires medical supervision. Yes, we strongly believe in cesium and its abilities to alkalize the cells inside out; that is the key, however we are able to use it in a form that is completely non-toxic!
How do we do it? By using Cesium Subtle Energy we can have nearly the same affects without the harmful side affects of cesium chloride! Hear us again, Plasma pH Drops do not contain the compound cesium, only its energy, which in the end gives us the great benefits without the risks!
Now, Oxygen is the most abundant and the most important nutrient on this earth and in your body.
That's why we put the energy of oxygen in our Plasma pH Drops. Every cell is breathing every second, you have about a gallon of blood and trillions of red blood cells all transferring oxygen and carbon dioxide in and out of your cells. What if you could drink water that is Oxygen energized and very high in pH? Would that be the best water in the world? Yes it would.
Hunza people?
Exactly! They are our model. Look, they live to about 120 years of age, look good, feel good, never get sick. Why? Good question. many authors agree on one particular element of their lifestyle and that is WATER. Hunza people drink high pH, mineral rich water. Plus they live high in the mountains where oxygen is abundant and the air is clean.
Proper Hydration
HYDRATING DAILY WITH ALKALIZING WATER IS THE KEY AND SHOULD
BE ONE OF YOUR FIRST STEPS ON YOUR PATH TO MORE ENERGY AND LIFE!
Alkalizing water helps your body rid itself of acidic waste and increases the oxygen content of your blood. Disease organisms in your body (like yeast, mutating cancer cells and bacteria ) survive in a low oxygen environment.
When your body is too acidic your body pulls calcium from your bones and magnesium from your muscles and causes all kinds of pains and aches just to neutralize the acidity. Your body will do everything it must to maintain the delicate balance of your blood’s pH which must always remain at 7.37.
When we started this company, we had only one mission in mind : "To deliver the most honest, effective, cheap and reliable method of increasing the pH of the fluids of one's body."
Energy Used
You see, there are different minerals and metals and other elements that have different affects on our body. They could be alkaline, acidic, toxic, essential and so on. We have focused on two such elements; Cesium and Oxygen.
Cesium is the MOST alkaline element there is on this planet! Many people are curing themselves with cesium chloride ("safe" compound) using Cesium High pH Therapy, however in the form it is given it may be dangerous and requires medical supervision. Yes, we strongly believe in cesium and its abilities to alkalize the cells inside out; that is the key, however we are able to use it in a form that is completely non-toxic!
How do we do it? By using Cesium Subtle Energy we can have nearly the same affects without the harmful side affects of cesium chloride! Hear us again, Plasma pH Drops do not contain the compound cesium, only its energy, which in the end gives us the great benefits without the risks!
Now, Oxygen is the most abundant and the most important nutrient on this earth and in your body.
That's why we put the energy of oxygen in our Plasma pH Drops. Every cell is breathing every second, you have about a gallon of blood and trillions of red blood cells all transferring oxygen and carbon dioxide in and out of your cells. What if you could drink water that is Oxygen energized and very high in pH? Would that be the best water in the world? Yes it would.
Hunza people?
Exactly! They are our model. Look, they live to about 120 years of age, look good, feel good, never get sick. Why? Good question. many authors agree on one particular element of their lifestyle and that is WATER. Hunza people drink high pH, mineral rich water. Plus they live high in the mountains where oxygen is abundant and the air is clean.
Proper Hydration
HYDRATING DAILY WITH ALKALIZING WATER IS THE KEY AND SHOULD
BE ONE OF YOUR FIRST STEPS ON YOUR PATH TO MORE ENERGY AND LIFE!
Alkalizing water helps your body rid itself of acidic waste and increases the oxygen content of your blood. Disease organisms in your body (like yeast, mutating cancer cells and bacteria ) survive in a low oxygen environment.
When your body is too acidic your body pulls calcium from your bones and magnesium from your muscles and causes all kinds of pains and aches just to neutralize the acidity. Your body will do everything it must to maintain the delicate balance of your blood’s pH which must always remain at 7.37.
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
Opírá se to o dobrý základ... protože zelenina obsahující určité prvky ovládá tuto PH... takže když se na to logicky člověk podívá podle obsahu raw těchto kovů... může si najít zásadotvorné potraviny sám. Ještě by mohly vydat kyselinotvorné kovy
Calcium: pH 12
Cesium: pH 14
Magnesium: pH 9
Potassium: pH 14
Sodium: pH 14
Kdežto maximální PH z ovoce je z Citronu a to jen 9. Škoda že minerálky jako Magnésiovku sytí nejsilněji okyslučujícím tedy bublinkovatým plynem CO.
Aby se v těle neutralizovalo zpět do hladiny překyselení způsobené vypitím 2 deci koly... bez uměleého sladidla... je potřeba vypít 32 dvoudecek s PH 10... což je nad 32 dvoudecek sklenic čisté citronové šťávy. No ak dyž je to Cola Light... s Aspartamanem, bublinková... tak to člověk volá Rakovino... pojď....
Tělo by se mělo udržovat mírně zásadité... chybí mi popis, co se děje když má PH hodně zásadité... neboť nidke není napsáno čím vyšší PH tím zdravější a nesrmtelnější a pohodovější člověk...
Calcium: pH 12
Cesium: pH 14
Magnesium: pH 9
Potassium: pH 14
Sodium: pH 14
Kdežto maximální PH z ovoce je z Citronu a to jen 9. Škoda že minerálky jako Magnésiovku sytí nejsilněji okyslučujícím tedy bublinkovatým plynem CO.
Aby se v těle neutralizovalo zpět do hladiny překyselení způsobené vypitím 2 deci koly... bez uměleého sladidla... je potřeba vypít 32 dvoudecek s PH 10... což je nad 32 dvoudecek sklenic čisté citronové šťávy. No ak dyž je to Cola Light... s Aspartamanem, bublinková... tak to člověk volá Rakovino... pojď....
Tělo by se mělo udržovat mírně zásadité... chybí mi popis, co se děje když má PH hodně zásadité... neboť nidke není napsáno čím vyšší PH tím zdravější a nesrmtelnější a pohodovější člověk...
Všechno velké je jednoduché.
The difference between a pH of 7 and a pH of 6 is 10 raised to the power of the difference of pH. For example 10(7-6) or 10(1) which is 10 times more concentrated. For a pH difference of 7 and 5 – 10(7-5) or 10(2) which is 100 times more concentrated, for a pH difference of 7 and 4 – 10(7-4) or 10(3) which is 1000 times more concentrated, and so on. In other words, vinegar is one thousand times more acidic than water.
toto je pmn k tejto teme zaujimave..
myslel som ze umernost vplyvu je normalne ze ph7 je o 1 vyssie ako ph6.
tu pisu ze napriklad ph8 je 10x alkalizujucejsie ako ph7, cize ph10 je 1000x alkalizujucejsie ako ph7.
cize tiez voda s PH 10 by mala byt 10x alkalizujucejsia ako napriklad citron.
ten si ale este tiez drzi celkom pekny odstup napriklad od kavy /100000x/.
toto je pmn k tejto teme zaujimave..
myslel som ze umernost vplyvu je normalne ze ph7 je o 1 vyssie ako ph6.
tu pisu ze napriklad ph8 je 10x alkalizujucejsie ako ph7, cize ph10 je 1000x alkalizujucejsie ako ph7.
cize tiez voda s PH 10 by mala byt 10x alkalizujucejsia ako napriklad citron.
ten si ale este tiez drzi celkom pekny odstup napriklad od kavy /100000x/.
k tomu sa vraj bezne clovek nedopracuje, aby za alkalizaciou predavkoval. cital som to uz na viacerych miestach, ze pripady kedy dojde k prilis vysokemu PH s negativnymi nasledkami dochadza zvycajne iba pri metabolickych poruchach.mandragora píše: Tělo by se mělo udržovat mírně zásadité... chybí mi popis, co se děje když má PH hodně zásadité... neboť nidke není napsáno čím vyšší PH tím zdravější a nesrmtelnější a pohodovější člověk...
kazdopadne, tych kyselinotvornych vplyvov na organizmus bude vzdy dost. keby ale naozaj organizmom plavali prebytky elementov alkalizujucich, musi to pmn systemovy management vediet rozoznat a eliminovat rovnako ako sa snazi vo vacsine organizmov regulovat acidozu.
a to verim ze niektori prezivaju ROKY v mensom ci vacsom zakvase a relativne funguju, aj ked mozno s mensou/kratsou zivotnostou ako by mohli.
z toho mi vychadza ze chvilkove alka-stavy musi zvladnut aj viackrat do dna.
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
Podle zdrojů mají PH až na 8.0... což je asi průměr... extrémky by se daly vytipovat podle obsahu těch velmi zásadotvorných kovů Sodík, Césium, Hořčík, Draslík. Proto je taky nejvíce zásadotvorná Pálená soda, mořská sůl, a mineralní voda (nebublinkovaná) Leč žase asi přemíra těchto kovů vede k zanášení ledvin a jiných věcí...800914 píše:vie niekto kolko maju PH zelene scavy?
Jak je na tom Konopné semínko... asi bude taktéž kyselinotvorné... jako většina semen ořechů... ikdyž dýňovky jsou hodně zásadotvorné a mák možná taky.
Všechno velké je jednoduché.
to je prave co som komentoval uz minule, neni pmn nutne obavat sa a vylucovat cokolvek kyselinotvorne. aj z tychto potravin je mozne cucat vyzivne elementy, treba ale poznat mieru, doviest telo aspon raz do idealneho PH balancu a vediet posudit kedy je cas vyrovnavat a ako.
to musis citit uz v ustach, ci je tam kyslo alebo neni.. neni treba ani lakmusy.
na to vyrovnavanie by mali sluzit prave vysoko alkalizujuce materialy, ako napr. tie zelene stiavy. mozno by nebola zla ani ta PH10 voda..
to musis citit uz v ustach, ci je tam kyslo alebo neni.. neni treba ani lakmusy.
na to vyrovnavanie by mali sluzit prave vysoko alkalizujuce materialy, ako napr. tie zelene stiavy. mozno by nebola zla ani ta PH10 voda..
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
V podstatě je to jednoduché... prvky které snaze tvori kyseliny...
Uhlík, Chlór, Dusík, Síra
A prvky snáze tvořící hydroxidy
Draslík, Sodík, Vápník, Horčík
Nejvíce vapníku má Mák, nejvíce Hopřčíku Dýňová semínka a nejvíce Draslíku Sója ale možná i něco jiného.
V pdostatě jsem vyhledal toto... jakýkoliv výkyv PH... vede k nemoci a i k smrti. PH krve.
V podstatě se tělo zbavuje kyselin... nebo prvků které s vodou tvoří kyseliny... dechem, stolicí, potem... pokud tohle není umožněno... pak se dělají vyráčky ekzémy vyráčky, ukládá se do kloubů, cucá se vápníky z kostí.... pak to jde dál na nádory až to končí smrtí.
Takže čerstvý vzduch a pohyb... nebo čerstvé draslíkové a hořčíkové či vápníkové a sodíkové šťávy... a je po starostech. V kaýdém případě je to velká alchymie... a myslím že myšlenkou ji nelze zevšeobecnit... ale lze ji napomoci v případě hýření a nemoci... nejprve zbavit tělo jedu a srovnat PH.
V knize se píše, že kdo to má rozhozené, je náchylný a senzitivní ke změnám počasí.. a normálně ho skolí rýma a nachlazení. V podstatě by člověk s dobrým PH neměl nikdy dostat rýmu ani se nachladit... poznat co je to únava... deprese.
Uhlík, Chlór, Dusík, Síra
A prvky snáze tvořící hydroxidy
Draslík, Sodík, Vápník, Horčík
Nejvíce vapníku má Mák, nejvíce Hopřčíku Dýňová semínka a nejvíce Draslíku Sója ale možná i něco jiného.
V pdostatě jsem vyhledal toto... jakýkoliv výkyv PH... vede k nemoci a i k smrti. PH krve.
V podstatě se tělo zbavuje kyselin... nebo prvků které s vodou tvoří kyseliny... dechem, stolicí, potem... pokud tohle není umožněno... pak se dělají vyráčky ekzémy vyráčky, ukládá se do kloubů, cucá se vápníky z kostí.... pak to jde dál na nádory až to končí smrtí.
Takže čerstvý vzduch a pohyb... nebo čerstvé draslíkové a hořčíkové či vápníkové a sodíkové šťávy... a je po starostech. V kaýdém případě je to velká alchymie... a myslím že myšlenkou ji nelze zevšeobecnit... ale lze ji napomoci v případě hýření a nemoci... nejprve zbavit tělo jedu a srovnat PH.
V knize se píše, že kdo to má rozhozené, je náchylný a senzitivní ke změnám počasí.. a normálně ho skolí rýma a nachlazení. V podstatě by člověk s dobrým PH neměl nikdy dostat rýmu ani se nachladit... poznat co je to únava... deprese.
Všechno velké je jednoduché.
Ak si myslel stupen kyslosti ako taku, tak to je predsa jasne, je to definicia samotneho pH, tak to skratka v chemii je. Desiatkovy logaritmus. (Ak nie tak dalej necitaj.) Milos! To si mi dal! Normalne som si chvilu myslel, ze srandujes! Ty, co vies tak strasne vela o omega kyselinach, chlorofyle, ACIDOZE!,... Ty, co si presurfoval take kvantum stranok a mas nacitane (a aj porozumene) tipujem 100x viac ako ja (teda o +2 stupne pH viac ), ze sa uz pomaly viac obraciam na teba ako na wikipediu.... Inac, ked sme pri tom surfovani, kedy uz dopises tu boreliozu?! Cakame, prosime...800914 píše:toto je pmn k tejto teme zaujimave..
myslel som ze umernost vplyvu je normalne ze ph7 je o 1 vyssie ako ph6.
tu pisu ze napriklad ph8 je 10x alkalizujucejsie ako ph7, cize ph10 je 1000x alkalizujucejsie ako ph7.
Ale ber to vsetko len v dobrom . Az sa desim, ako pritvrdis v hone na kyselinotvorne potraviny, ked si si uvedomil, ze jednotlive stupne pH znamenaju vzdy 10nasobny rozdiel v kyslosti, povedane laicky. To nam prezierajucim sa ovocim uz nedas pokoj vobec . OK, uz odchadzam do Kauflandu nakupit zelerove vyhonky aj hlavkovy salat, preventivne...
http://www.energiseforlife.com/item--Th ... ELLEY.html
http://www.learnoutloud.com/content/blo ... arian.html
hih, dnes som narazil na novy poddruh - "alkalarian"
/keby sa to lahsie vyslovovavalo, hlasil by som sa k tomuto. co by na to povedal moj obvodak ale nechcem ani pomysliet, este ze ziadneho nemam /
http://www.learnoutloud.com/content/blo ... arian.html
hih, dnes som narazil na novy poddruh - "alkalarian"
/keby sa to lahsie vyslovovavalo, hlasil by som sa k tomuto. co by na to povedal moj obvodak ale nechcem ani pomysliet, este ze ziadneho nemam /
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
Myslím že když to člověk přešvyhne.... tak se cítí taky blbě. U doktora mi řekli že PH krve je moc drahé yvšetření... co se standartně nedělá... jen u vážných případů... a jen jsem chtěl vědět když mi bylo moc zle jaké bylo. Nedozvěděl jsem se. Takže s tím alkalizováním bych to spíše viděl na ten lakmusový papírek... jestli skutečně potřebuju alkalizaci nebo naopak acidózu abych to měl v normále. Měl sjem lakmusové papírky... ale vyhodil jsem je... a určitě nejsou k mání v drogérii.
Všechno velké je jednoduché.
- hugo
- Site Admin
- Příspěvky: 1749
- Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Lakmusový papírek koupíš v lékarně nebo i v některých drogeriích. V Brně třeba na Orlí, v Praze nevím.
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
K zelerovym vyhonkom, ci ako sa to vola (nie bulva pod zemou, to poznam z polievok), som sa dostal asi pred 1-2 rokmi, po precitani prispevkov od Nea, a nasledne inych informacii. Odvtedy si to sporadicky kupujem (asi 10 x za rok hrubym odhadom), a podobne ako tu mnohi ostatni, citim, ze je to naozaj fajn vec. Dnes som zjedol naraz cele balenie a boli vynimocne slane. Ja slanu chut uz davno moc nemusim, ale zase niekedy si to telo pyta. Napriklad v horucom lete pri/po slusnom sportovom vykone, alebo po viacdennom prisune ovocia horsej kvality - nedozreteho, hlavne nedozreteho citrusovaho.
Alkalarian, kedze zelerove stopky su take plne mineralov a zasadotvorne, mozme povedat, ze cim maju slansiu chut, tym lepsia kvalitka tovaru? A hlavne, ze tym viac su zasadotvornejsie?
Asi nie, v kazdom pripade maju tieto naozaj podstatne vyraznejsiu chut, a tak naivne neznalo len sudim, ze maju vacsiu nutricnu hodnotu. Kupujem z hypermarketov, vzdy je to dovoz. Tento z Talianska, na obale je napisane Sedano (=zeler v It.) Italiano, Classe "I", predava Kaufland. Asi budem kupovat castejsie.
Od tejto zimy/jari uz ladovy salat vobec nekupujem, nejako vyvojovo som sa dal len na hlavkove. Mam taky pocit, ze tie ladove su malo vyzivne, bez chuti, len voda. Rozdiel asi ako cinska/pekingska a hlavkova kapusta (zeli). Cinsku nejedavam uz dlho kvoli tomu istemu dovodu a hlavkovu teraz tiez moc nie, vadi mi ze je ta ka tvrda a treba riadne prezuvat. A tie ine salaty, ako rimsky, Lollo Rosso a Lollo Biondo a take pre mna divne kucerave to nemozem tiez, velmi horka chut.
Alkalarian, kedze zelerove stopky su take plne mineralov a zasadotvorne, mozme povedat, ze cim maju slansiu chut, tym lepsia kvalitka tovaru? A hlavne, ze tym viac su zasadotvornejsie?
Asi nie, v kazdom pripade maju tieto naozaj podstatne vyraznejsiu chut, a tak naivne neznalo len sudim, ze maju vacsiu nutricnu hodnotu. Kupujem z hypermarketov, vzdy je to dovoz. Tento z Talianska, na obale je napisane Sedano (=zeler v It.) Italiano, Classe "I", predava Kaufland. Asi budem kupovat castejsie.
Od tejto zimy/jari uz ladovy salat vobec nekupujem, nejako vyvojovo som sa dal len na hlavkove. Mam taky pocit, ze tie ladove su malo vyzivne, bez chuti, len voda. Rozdiel asi ako cinska/pekingska a hlavkova kapusta (zeli). Cinsku nejedavam uz dlho kvoli tomu istemu dovodu a hlavkovu teraz tiez moc nie, vadi mi ze je ta ka tvrda a treba riadne prezuvat. A tie ine salaty, ako rimsky, Lollo Rosso a Lollo Biondo a take pre mna divne kucerave to nemozem tiez, velmi horka chut.
taky jsem si všimla, že je řapíkatý celer slaný a nejprve mě to trochu překvapilo .......ale dovtípila jsem se, že to má asi nějaké opodstatnění, akorát jsem netušila čeho přesně je tam hodně .....jinak ze salátů já zase nejradši ten ledový-je pravda, že je takový voděnkový, ale to se mi na něm právě líbí...kupovanému hlávkáči nemůžu přijít na chuť....doma jsme hodně mívali hlávkáč ze zahrádky a ten dnešní kupovaný chutná jako starý či co..prostě takový hořký a to dobré je z toho pryč....snad se mi někdy podaří pustit se do pěstování a mít hlávkáč vlastní...stýská se mi po té chuti...Dano píše:K zelerovym vyhonkom, ci ako sa to vola (nie bulva pod zemou, to poznam z polievok), som sa dostal asi pred 1-2 rokmi, po precitani prispevkov od Nea, a nasledne inych informacii. Odvtedy si to sporadicky kupujem (asi 10 x za rok hrubym odhadom), a podobne ako tu mnohi ostatni, citim, ze je to naozaj fajn vec. Dnes som zjedol naraz cele balenie a boli vynimocne slane. Ja slanu chut uz davno moc nemusim, ale zase niekedy si to telo pyta. Napriklad v horucom lete pri/po slusnom sportovom vykone, alebo po viacdennom prisune ovocia horsej kvality - nedozreteho, hlavne nedozreteho citrusovaho.
Alkalarian, kedze zelerove stopky su take plne mineralov a zasadotvorne, mozme povedat, ze cim maju slansiu chut, tym lepsia kvalitka tovaru? A hlavne, ze tym viac su zasadotvornejsie?
Asi nie, v kazdom pripade maju tieto naozaj podstatne vyraznejsiu chut, a tak naivne neznalo len sudim, ze maju vacsiu nutricnu hodnotu. Kupujem z hypermarketov, vzdy je to dovoz. Tento z Talianska, na obale je napisane Sedano (=zeler v It.) Italiano, Classe "I", predava Kaufland. Asi budem kupovat castejsie.
Od tejto zimy/jari uz ladovy salat vobec nekupujem, nejako vyvojovo som sa dal len na hlavkove. Mam taky pocit, ze tie ladove su malo vyzivne, bez chuti, len voda. Rozdiel asi ako cinska/pekingska a hlavkova kapusta (zeli). Cinsku nejedavam uz dlho kvoli tomu istemu dovodu a hlavkovu teraz tiez moc nie, vadi mi ze je ta ka tvrda a treba riadne prezuvat. A tie ine salaty, ako rimsky, Lollo Rosso a Lollo Biondo a take pre mna divne kucerave to nemozem tiez, velmi horka chut.
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
Zjistil jsem že ve světě je docela hokej v tom jestli jsou záśadotvorné a kyselinotvorné tyto potraviny:
Cranberries
Plums
Lentils
Beets
Coconut
Grapes
Tofu
http://www.godsdirectcontact.com/vegeta ... oracid.htm
http://preventdisease.com/fitness/nutri ... chart.html
http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm
Cranberries
Plums
Lentils
Beets
Coconut
Grapes
Tofu
http://www.godsdirectcontact.com/vegeta ... oracid.htm
http://preventdisease.com/fitness/nutri ... chart.html
http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm
Všechno velké je jednoduché.
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
Normálně... ve stabilním prostředí se stabilním zaměstnáním... před snězením si změříš PH slin a 2 hodiny po snězení zase a od toho vidíš jak se to změnilo... To je laické... jinak si myslím že to stanovují výpočtem zásadotvorných prvků vůči kyselinotvroným prvkům v potravině.
A abych si v tom udělal jasno... budu muset to laické zkoušení hlavně u potraviny jako klíčky čočky... udělat na sobě.
A abych si v tom udělal jasno... budu muset to laické zkoušení hlavně u potraviny jako klíčky čočky... udělat na sobě.
Všechno velké je jednoduché.
- tristazmista
- Příspěvky: 483
- Registrován: stř lis 28, 2007 0:50
- Bydliště: Brno
to neni obsahem v potravinam, ale o tom jake prostredi a jake mineraly v cloveku po zkonzumovani zustanou. Sou nektere druhy ovoce co jsou kysele(treba citrusy), ale v organismu zanechavaji zasadite mineraly, tudiz sou pro cloveka zasadotvorne i kdyz jsou plne kyselin..... doufam ze uz to tady nekdo nepsalmlok píše:co je to zasadotvorny a kyselinotvorny prvek? citrusy jsou udajne zasadotvorne... na zaklade ceho?
- mandragora
- Příspěvky: 454
- Registrován: sob bře 15, 2008 21:18
mlok píše:co je to zasadotvorny a kyselinotvorny prvek? citrusy jsou udajne zasadotvorne... na zaklade ceho?
V podstatě se dělí potraviny dle toho jaké mají PH, jaké PH potřebují na strávení a jaké PH v těle vytvářejí.
Podle PH se dělí na kyselé neutrální a zásadité.
Podle trávení se dělí na bílkoviny (kyselé šťávy), a škroby(zásadité šťávy)
A podle PH co v těle utvářejí se dělí na kyselinotvorné, neutrální a zásadotvorné.
Takže jsou potraviny jež jsou zásadité a přitom zásadotvorné, zásadité a přitom kyselinotvorné, kyselé a přitom kyselinotvorné, kyselé a přitom zásadotvorné. A hodně lidí si to plete.
Překyselení organismu je zdroj všech nemocí. Bez překyselování by člověk nikdy neonemocněl a jeho imunitní systém by se dokázal porpat i s takovými něřády jako AIDS.
Všechno velké je jednoduché.
- Katarína
- Příspěvky: 2190
- Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Z knihy Partykovej o pôste:
Nejpřirozenějším prostředkem k udržení optimální hodnoty pH pro středí zažívacího traktu je jablečný ocet. Působí příznivě na zažívání a udržuje optimální režim látkové výměny.
Podle mých zkušeností je vhodnější ocet připravený doma než jablečný ocet průmyslově vyrobený, který je kyselejší a méně vhodný k přípravě nápoje.
Recept na domácí jablečný ocet:
• Jablka omyjeme, odstraníme okvětí a stopku a nadrobno je i s jaderníkem nastrouháme. Touto hmotou naplníme 5 litrovou sklenici asi do poloviny a zalijeme pramenitou vodou. Přidáme 10 dkg cukru na 11 vody a kůrku chleba, zavážeme prodyšnou látkou a necháme v teple kvasit.
• Denně hmotu l—2krát zamícháme dřevěnou vařečkou a necháme stát 14 dnů až 3 týdny. Po 3 týdnech obsah sklenice procedíme a necháme stát 6 týdnů bez míchání. Pak ustátý ocet několikrát scedíme a usazeninu profiltrujeme.
• Pokud chceme mít ocet průzračný, provádíme filtrování několikrát za sebou. Nejlépe je nechat přefiltrovaný ocet opět nějakou dobu odstát a znovu přefiltrovat. Dokud se na octu tvoří „zátka“, není kvašení ukončeno.
• Domácí jablečný ocet má lahodnější chuť a není tolik agresivní
Nejpřirozenějším prostředkem k udržení optimální hodnoty pH pro středí zažívacího traktu je jablečný ocet. Působí příznivě na zažívání a udržuje optimální režim látkové výměny.
Podle mých zkušeností je vhodnější ocet připravený doma než jablečný ocet průmyslově vyrobený, který je kyselejší a méně vhodný k přípravě nápoje.
Recept na domácí jablečný ocet:
• Jablka omyjeme, odstraníme okvětí a stopku a nadrobno je i s jaderníkem nastrouháme. Touto hmotou naplníme 5 litrovou sklenici asi do poloviny a zalijeme pramenitou vodou. Přidáme 10 dkg cukru na 11 vody a kůrku chleba, zavážeme prodyšnou látkou a necháme v teple kvasit.
• Denně hmotu l—2krát zamícháme dřevěnou vařečkou a necháme stát 14 dnů až 3 týdny. Po 3 týdnech obsah sklenice procedíme a necháme stát 6 týdnů bez míchání. Pak ustátý ocet několikrát scedíme a usazeninu profiltrujeme.
• Pokud chceme mít ocet průzračný, provádíme filtrování několikrát za sebou. Nejlépe je nechat přefiltrovaný ocet opět nějakou dobu odstát a znovu přefiltrovat. Dokud se na octu tvoří „zátka“, není kvašení ukončeno.
• Domácí jablečný ocet má lahodnější chuť a není tolik agresivní