RECEPTY

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Odpovědět
Uživatelský avatar
north108
Příspěvky: 99
Registrován: úte bře 25, 2008 18:47
Bydliště: Slovensko

Re: RECEPTY

Příspěvek od north108 »

Pavlína píše:Mě to nejde ani stáhnout, ani otevřít... Kde dělám chybu? Opíšu text a kliknu na stažení a nic...
Pavlínka, to je divné že ti to nechce stiahnuť :?
Pošlem ti to na mail.
Môj životný cieľ je ísť sa kúpať k rieke... http://vitazdroje.eu/
Uživatelský avatar
Pavlína
Příspěvky: 303
Registrován: pát led 02, 2009 13:56

Re: RECEPTY

Příspěvek od Pavlína »

Děkuju moc :D . (Zatím ale nic nepřišlo). Jé a teď jsem to ještě jednou zkusila a už to mááám. Nevím, kde byl zádrhel...
Uživatelský avatar
north108
Příspěvky: 99
Registrován: úte bře 25, 2008 18:47
Bydliště: Slovensko

Re: RECEPTY

Příspěvek od north108 »

Pavlína píše:Děkuju moc :D . (Zatím ale nic nepřišlo). Jé a teď jsem to ještě jednou zkusila a už to mááám. Nevím, kde byl zádrhel...
tak fajn :D
Môj životný cieľ je ísť sa kúpať k rieke... http://vitazdroje.eu/
Uživatelský avatar
epony
Příspěvky: 1035
Registrován: čtv zář 20, 2007 0:07
Bydliště: Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od epony »

dnes som urobila fantastickú vec:
Pomarančovo- slnečnicová kaša
1 pomaranč, menšia miska cez noc namočenej slnečnice, 1/2 čajovej lyžičky vanilky, cca 8 ďatlí, struhaný kokos, jablko. Zmixujeme spolu, zmiešame v miske s nadrobno nakrajaným jablkom, aby to bolo osviežujúcejšie cez letné dni, môžme dať na hodinu do chladničky. :D
Přílohy
IMG_8933.JPG
IMG_8933.JPG (67.37 KiB) Zobrazeno 25643 x
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Uživatelský avatar
Sitar
Příspěvky: 1694
Registrován: čtv pro 14, 2006 0:43
Bydliště: Praha - Chodov

Re: RECEPTY

Příspěvek od Sitar »

Epony,
to vypada uchvatne. V hlave se mi v Italii vylihl jeden recept na bajecnou kokosovou zmrzku, ale budu ho moci udelat az po dovolene, takze az tak za tyden a neco, tak pak dam vedet, jak se zadarilo.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Uživatelský avatar
epony
Příspěvky: 1035
Registrován: čtv zář 20, 2007 0:07
Bydliště: Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od epony »

ty si v taliansku? jee, ticho zavidim! :) :)
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Uživatelský avatar
Sitar
Příspěvky: 1694
Registrován: čtv pro 14, 2006 0:43
Bydliště: Praha - Chodov

Re: RECEPTY

Příspěvek od Sitar »

epony píše:ty si v taliansku? jee, ticho zavidim! :) :)
Uz ne, dnes jsem se vratil, byl jsem tam na skoleni, a v nedeli jedeme s detma na tyden do Krkonos, takze tak.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Uživatelský avatar
epony
Příspěvky: 1035
Registrován: čtv zář 20, 2007 0:07
Bydliště: Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od epony »

Krkonoše- taktiež super! ešte som tam nebola, ale velmi ma to tam láka :) :)
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
dreevie
Příspěvky: 26
Registrován: sob dub 04, 2009 22:14

Megacloumácké zdravé recepty

Příspěvek od dreevie »

Říkala jsem si, že by se to mohlo líbit.. pár mých příspěvků..
dreevie
Příspěvky: 26
Registrován: sob dub 04, 2009 22:14

Re: Megacloumácké zdravé recepty

Příspěvek od dreevie »

Pickles z červené řepy

Nastrouhá se červená řepa, přidá najemno nasekaná cibule a umeocet (na našem trhu nejlepší od Danfoodu). Pořádně se to promíchá, napěchuje do sklenice tak, aby zůstaly volné alespoň 3cm od hrdla, uzavře. Na teplém místě řepa kvasí 2-3 dny. Po dokvašení se přemístí do lednice, nechá ještě den, dva uzrát a pojídá. Pickles se dá dělat téměř z čehokoli, z červené řepy velmi příznivě působí na játra, tenké i tlusté střevo.
dreevie
Příspěvky: 26
Registrován: sob dub 04, 2009 22:14

Re: Megacloumácké zdravé recepty

Příspěvek od dreevie »

Česnečka

Polo-vita, ale moc dobré. Najemno nakrájená cibulka se na trošce másla nebo oleje opraží dozlatova, zalije půl litrem až litrem vody, lehce osolí a 15min vaří. Najemno se naseká nebo prolisuje česnek, nasekají bylinky. Česnek i bylinky se přidávají až do polívky v talíři. Kdo nemůže odolat sýru, dá i sýr. Krom čerstvých šťáv není nic lepšího na přicházející nachlazení, dobře zažene chlad, navíc čistí celé trávicí ústrojí a mýtí kvasinky, plísně a další záškodníky.
dreevie
Příspěvky: 26
Registrován: sob dub 04, 2009 22:14

Re: Megacloumácké zdravé recepty

Příspěvek od dreevie »

Kokosovo-česnekový dip

Najemno nastrouhat čerstvý kokos, přidat utřený česnek, trošku soli. Smíchá se to a jí se to.. s nejrůznějšími saláty. Doslovně všestranný megacloumák, zvýraznit za to stojí, že ničí plísně, kvasinky, EB viry, herpes viry a různé další.
Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3529
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: Megacloumácké zdravé recepty

Příspěvek od Jindra »

dreevie píše:Pickles z červené řepy Nastrouhá se červená řepa, přidá najemno nasekaná cibule a umeocet (na našem trhu nejlepší od Danfoodu). Pořádně se to promíchá, napěchuje do sklenice tak, aby zůstaly volné alespoň 3cm od hrdla, uzavře. Na teplém místě řepa kvasí 2-3 dny. Po dokvašení se přemístí do lednice, nechá ještě den, dva uzrát a pojídá. Pickles se dá dělat téměř z čehokoli, z červené řepy velmi příznivě působí na játra, tenké i tlusté střevo.
A hele... že bych konečně získal recept na kvašené zelí bez soli? Nechci tam totiž sůl žádnou dávat. Se zelím by to šlo taky, ne? Tahle neslaná varianta by se mi líbila! Jo a během toho kvašení v teple je to potřeba nechat občas "odpšouknout" nebo ne?
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
jans
Příspěvky: 431
Registrován: úte bře 11, 2008 7:09

Re: Megacloumácké zdravé recepty

Příspěvek od jans »

Jindra píše:
dreevie píše:Pickles z červené řepy Nastrouhá se červená řepa, přidá najemno nasekaná cibule a umeocet (na našem trhu nejlepší od Danfoodu). Pořádně se to promíchá, napěchuje do sklenice tak, aby zůstaly volné alespoň 3cm od hrdla, uzavře. Na teplém místě řepa kvasí 2-3 dny. Po dokvašení se přemístí do lednice, nechá ještě den, dva uzrát a pojídá. Pickles se dá dělat téměř z čehokoli, z červené řepy velmi příznivě působí na játra, tenké i tlusté střevo.
A hele... že bych konečně získal recept na kvašené zelí bez soli? Nechci tam totiž sůl žádnou dávat. Se zelím by to šlo taky, ne? Tahle neslaná varianta by se mi líbila! Jo a během toho kvašení v teple je to potřeba nechat občas "odpšouknout" nebo ne?
umeocet asi nebude bez soli
Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3529
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: Megacloumácké zdravé recepty

Příspěvek od Jindra »

jans píše:umeocet asi nebude bez soli
Abych pravdu řekl, použil bych nepasterovaný kvašený jablečný bio ocet z DM drogerie, aby to bylo 100pro vita a bez soli...
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
dreevie
Příspěvky: 26
Registrován: sob dub 04, 2009 22:14

Re: Megacloumácké zdravé recepty

Příspěvek od dreevie »

Bez soli Ti to ale nevykvasí.. Proto se může dát pouze umeocet. Když chceš použít jablečný, musíš přidat trošku soli, a navíc musí být nepasterovaný, např. Bragg nebo Emile Noel.
Eva

Re: RECEPTY

Příspěvek od Eva »

dreevie píše:Bez soli Ti to ale nevykvasí..
Mně zelí kvasilo i jenom s citrónovou nebo pomerančovou šťávu bez soli. Výsledná chuť byla teda ale trochu jiná, než u 'klasického' kysaného zelí, jak si ho pamatuju.
Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3529
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra »

Eva píše:Mně zelí kvasilo i jenom s citrónovou nebo pomerančovou šťávu bez soli. Výsledná chuť byla teda ale trochu jiná
Nó, to je zajímavý názor. To mám radost, že to bez soli asi půjde (dnes či zítra doufám naložím čtyřlitrovku). Výsledná chuť asi bude jiná, to souhlasím, no snad by to pak šlo před konzumací "osolit" nějakou mořskou řasou... s náhražkama soli ještě nemám nejmenší zkušenost :? (na jakémsi zahraničním webu jsem četl, že nejzdravější náhražkou soli je organická sůl z rostlin: celer, řasy, fytoplankton). Tak to netuším, zda se u nás sežene.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od Panda »

Jindra píše:
Eva píše:Mně zelí kvasilo i jenom s citrónovou nebo pomerančovou šťávu bez soli. Výsledná chuť byla teda ale trochu jiná
Nó, to je zajímavý názor. To mám radost, že to bez soli asi půjde (dnes či zítra doufám naložím čtyřlitrovku). Výsledná chuť asi bude jiná, to souhlasím, no snad by to pak šlo před konzumací "osolit" nějakou mořskou řasou... s náhražkama soli ještě nemám nejmenší zkušenost :? (na jakémsi zahraničním webu jsem četl, že nejzdravější náhražkou soli je organická sůl z rostlin: celer, řasy, fytoplankton). Tak to netuším, zda se u nás sežene.
Když mi zapomenuté nakrouhané zelí v ledničce samo zkvasilo, tak jsem nepozoroval nějaký citelnější rozdíl chuti oproti kupovanému - jedině to že to nebylo odporně slané, což byla naopak velká přednost.
dreevie
Příspěvky: 26
Registrován: sob dub 04, 2009 22:14

Re: RECEPTY

Příspěvek od dreevie »

To je zajímavé, že to jde i bez soli.. Když dám jen jablečný ocet a trošinku soli, kvasí to poměrně dlouho, i týden, a zelenina zůstane krupavá.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od Panda »

dreevie píše:To je zajímavé, že to jde i bez soli.. Když dám jen jablečný ocet a trošinku soli, kvasí to poměrně dlouho, i týden, a zelenina zůstane krupavá.
Myslím že mnohem důležitější než sůl je mechanické propracování zelí - proto se zelí dříve "šlapalo", pak by mělo zkvasit i bez soli rychle.
dreevie
Příspěvky: 26
Registrován: sob dub 04, 2009 22:14

Re: RECEPTY

Příspěvek od dreevie »

Jindro, dokázal bys mi zjistit název té "organické organické soli", tedy z rostlin? Ráda bych to zkusila. Děkuji.
Uživatelský avatar
epony
Příspěvky: 1035
Registrován: čtv zář 20, 2007 0:07
Bydliště: Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od epony »

Krémová jarná polievka:
4 mrkvy,
Avocado
pol petržlenu,
čajová lyžička soli, štipka korenia, pol stručika cesnaku,
2 stonky čerstveho kôpru
mladá cibulka,
4 cherry rajčiny
cca 3 dcl vody


Zmixovať.
Je naozaj užasná!
:D :D
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3529
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: RECEPTY

Příspěvek od Jindra »

dreevie píše:Jindro, dokázal bys mi zjistit název té "organické soli", tedy z rostlin? Ráda bych to zkusila. Děkuji.
Sodík. Můj oblíbený Walker proto doporučuje čerstvou šťávu z celeru.
Viz http://www.sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/k ... -celer.htm
nebo http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=343
nebo http://www.nasezdravi.ic.cz/zdrave_telo12_sul.html
Dalo by se googlovat donekonečna :)
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
dreevie
Příspěvky: 26
Registrován: sob dub 04, 2009 22:14

Re: RECEPTY

Příspěvek od dreevie »

Jojoj, děkuji. Já měla spíš na mysli i jiné než organické balení :), extrahovaný sodík ze zeleniny a řas, v plastové nebo skleněné boteli; pro slanomilné návštěvy.
Uživatelský avatar
Sumicka
Příspěvky: 357
Registrován: sob dub 11, 2009 9:03
Bydliště: Brussel

Re: RECEPTY

Příspěvek od Sumicka »

Taky mám teď jeden oblíbený recept. Dá se to míchat s jakýmkoliv salátem, chutná mi Salát gemm, taky ledový salát a dobře se to
kombinuje s čerstvým špenátem. A teď ta dobrota. Ten salát polívám dresinkem, který si míchám z naklíčené pohanky, trochu soli, trochu olivového oleje a půlku citronu nebo limetky. Někdy si do toho přisypu špetku koření - majoránku, papriku atd. Tohle dohromady namixuju - vznikne světlá směs a hodí se to mírně naředit vodou, aby to bylo tekuté.
Tohle mě teď hodně bere a cpu se tím každý den. Perfekteně to uspokojí většinu mých zběsilých chutí - pozústatek po vařáckém životě :roll: Protože jsem na vita teprve 1,5 měsíce tak mám potřebu míchat a solit.
Nejhorší je srážka s blbcem, učitel to přece musí vědět!
Uživatelský avatar
veri
Příspěvky: 1159
Registrován: ned črc 20, 2008 16:22

Re: RECEPTY

Příspěvek od veri »

Na večeři jsem měla moc dobrý salát :) :
1 avokádo
1/3 okurky
1 zelená cibulka
hrst čerstvého kopru
šťáva z 1/2 citronu (nebo méně)
(kdo chce, tak ještě špětku soli, já nedávala)
Nakrájet avokádo, okurku i cibulku na malé kousky, kopr zbavit stonků a nakrájet najemno, zalít šťávou z citronu. Pořádně promíchat :D
Obrázek
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Uživatelský avatar
epony
Příspěvky: 1035
Registrován: čtv zář 20, 2007 0:07
Bydliště: Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od epony »

vypadá to super, Veri! vyskušam cez víkend :wink:
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Uživatelský avatar
Sitar
Příspěvky: 1694
Registrován: čtv pro 14, 2006 0:43
Bydliště: Praha - Chodov

Re: RECEPTY

Příspěvek od Sitar »

Veri,
zelenou cibulkou myslíš jarní cibulku? Jinak to vypadá slušně, určitě zkusím.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Uživatelský avatar
veri
Příspěvky: 1159
Registrován: ned črc 20, 2008 16:22

Re: RECEPTY

Příspěvek od veri »

jo jo, jarní. je to moc dobré a ta barva, moje oblíbená :)
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Uživatelský avatar
veri
Příspěvky: 1159
Registrován: ned črc 20, 2008 16:22

Re: RECEPTY

Příspěvek od veri »

Tak dobrý salát jsem už dlouho nejedla - a přitom je tak jednoduchý. Zdá se, že mám nového oblíbence - alfalfu :)

1 avokádo
cca 1/2 červené papriky
2 rajčata
cca 1 celká lžíce alfalfa klíčků
Obrázek
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Uživatelský avatar
Sitar
Příspěvky: 1694
Registrován: čtv pro 14, 2006 0:43
Bydliště: Praha - Chodov

Re: RECEPTY

Příspěvek od Sitar »

Sitar píše:Epony,
to vypada uchvatne. V hlave se mi v Italii vylihl jeden recept na bajecnou kokosovou zmrzku, ale budu ho moci udelat az po dovolene, takze az tak za tyden a neco, tak pak dam vedet, jak se zadarilo.
Zmrzlinu jsem tedy udělal ze tří kokosů. Dalo to hodně práce (asi hodinu a půl). Vylít kokosovou vodu (mléko), ořech rozloupnout o zem a vydlabat dužinu, tu pak zbavit hnědé slupky klasicky škrabkou. Dužinu hodit do odšťavňovače a odšťavené mléko smíchat s kokosovou vodou.

Takhle "jednoduše" bych to udělal příště. Teď jsem ještě přidal tři lžíce agávového sirupu a trochu drcené dužiny, která ale ve zmrzlině působí jaksi "moučně".

Zas takový zázrak to není, takže to asi opakovat nebudu.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Uživatelský avatar
Sitar
Příspěvky: 1694
Registrován: čtv pro 14, 2006 0:43
Bydliště: Praha - Chodov

Jahody s tvarohem

Příspěvek od Sitar »

Hrst vlaškých ořechů a hrst kešu rozmixovat, přidat několik jahod a rozmixovat ještě jednou. Nechat chvíli odležet.

Chutná to jako jahody s tvarohem a smetanou. Přesně, jako když zbyde z hrníčkových knedlíků omáčka z rozmixovaných jahod, smetany a tvarohu. Nebo teda ne úplně přesně, ale hned mi to tu chuť připomnělo ;-)
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Jahody s tvarohem

Příspěvek od Panda »

Sitar píše:...Chutná to jako jahody s tvarohem a smetanou....
Zvláštní jak člověk stále hledá nějaké chutě z něčeho jiného. Stále se dělají reklamy např. na jogurty "s chutí čerstvých jahod" nebo limonády do kterých se dává chemické aroma aby měly příchuť malin nebo ananasu, nebo chemická "vanilka" (která je ještě vanilkovější než opravdová vanilka, takže dítě pak ochutná vanilku a řekne že to chutná jako zmrzlina, nebo že máta chutná jako žvýkačka) - namísto aby lidé jedli opravdové čerstvé plody tak hledají věci které chutnají podobně. No a my co přecházíme obráceně, k syrové stravě, hledáme v ní zase chutě co známe z dříve (ve zdravém hledáme chutě nezdravého) - také mi chutnala jablka s mákem protože to chutnalo "jako nudle smákem" nebo "jako makový štrůdl", místo aby člověk přijal fakt že to chutná "jako jablka s mákem". Ale my jsme alespoň na té dobré cestě se to naučit, vařani budou stále dál hledat chemie které budou chutnat jako ovoce - těžko přijmou zmrzlinu mající chuť s názvem C4H5ON2.
Uživatelský avatar
Sitar
Příspěvky: 1694
Registrován: čtv pro 14, 2006 0:43
Bydliště: Praha - Chodov

Re: RECEPTY

Příspěvek od Sitar »

Jo, Pando, holt jsem jedl dřív knedlíky s jahodama, smetanou a tvarohem a teprve až potom jahody s oříškama. To je vývoj.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od Panda »

Sitar píše:Jo, Pando, holt jsem jedl dřív knedlíky s jahodama, smetanou a tvarohem a teprve až potom jahody s oříškama. To je vývoj.
Přítelkyně je učitelkou v MŠ a každou chvíli se jim tam nějaké dítě po nějakém jídle po...e (samozřejmě vařeném, jako omáčky, maso atd.), protože ho není zvyklé ještě jíst tak mu organismus ještě zareaguje správně tak jak má a snaží se rozpoznané jedy zas rychle vypudit z těla. Po ovoci a zelenině by se to jistě nestalo. Spousta dětí zas naopak z domu už ovoce a zeleninu ani neznají a proto je odmítají ve školce jíst. Nejdříve se v dětství násilím učíme jíst vařená jídla (i přes odmítání organismu) a pak v pozdějších letech se to zas snažíme odnaučovat.
Uživatelský avatar
north108
Příspěvky: 99
Registrován: úte bře 25, 2008 18:47
Bydliště: Slovensko

Re: RECEPTY

Příspěvek od north108 »

zasielam link na vitakuchařku verziu 4. (1.1. - 30.6 2009) v pdf.

http://www.web-share.net/download/file/ ... .pdf_35059

Kľudne posielajte pripomienky, návrhy ako by sa dala nasledujúca verzia vylepšiť.
Môj životný cieľ je ísť sa kúpať k rieke... http://vitazdroje.eu/
Uživatelský avatar
epony
Příspěvky: 1035
Registrován: čtv zář 20, 2007 0:07
Bydliště: Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od epony »

dnes som vykuzlila nový recept:
Šalát s avocadovou zálievkou:

avocado, 2 jarné cibulky, čajová lyžička morskej soli, koriander, 1-2 rajčiny- zmixujeme a zalejeme ním misku šalátu ( ja som si dala ľadový). Mnam mnam >:-)
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Uživatelský avatar
mira
Příspěvky: 2423
Registrován: ned dub 26, 2009 2:13
Bydliště: Jilemnice

Re: RECEPTY

Příspěvek od mira »

Plná igelitka salátu, několik menších hlávek,
s vetším množstvím slimáčků, nejsem si
zcela jist, že byli všichni nalezeni.
(neůnavný nazelenalý tur s veselým asiatem za krkem)
Všeho s mírou.
Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 3529
Registrován: úte led 20, 2009 9:41
Bydliště: Nové Město na Moravě

Re: čokosen delux

Příspěvek od Jindra »

Včera jsem zkusil čokosen:
2 mlýnky sezamového neloupaného bio semínka
1,5 mlýnku nepražených kakaových bobů Lifefood
9 lžiček bio jakonový sirup
4 lžičky bio slunečnicový olej
6 lžiček vody (tím jen reguluji hustotu směsi)
Propracovat do směsi, hotovka. Moc mi to chutná.
Legenda: mlýnkem je myšlen mlýnek na mák a daná ingredience se v něm pomele. Lžičkou míněna malá, čajová. Abych zkusil variace, zaměním příště jakonový sirup za javorový nebo klidně za med; proč to nezkusit.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
vitaenergy
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 20, 2009 11:03

Re: RECEPTY

Příspěvek od vitaenergy »

Ahoj,
prosim o radu. Medove lnene placicky-maji se delat z umletych ingredienci?
Kdyz je tam totiz napsano tloustka testa 4mm, nejak mi tam nejdou ty mandle, vlasske orechy a pod. cele. Takze nejdriv vse namocit a pak rozemlit? Jinac jsem misto zlateho lneneho seminka pouzil hnede.
Jsem zacinajici vitarian i kuchar, tak se nedivte, ze mi neni vse hned jasne :)
Uživatelský avatar
midsummer
Příspěvky: 163
Registrován: čtv led 29, 2009 11:20

Re: RECEPTY

Příspěvek od midsummer »

Můj dnešní sladký oběd - jednoduchý, mňamkový:

Rozmačkaní 2 banáni na kaši, hustě posypaní kuličkama černého bezu (bezinka) - množství z menšího trsu, navrch nasypat lístky z čerstvé bazalky.

To je celé - a výborné. Tak by mě docela zajímalo, jestli tu taky někdo jíte nebo používáte bezinky - myslím, že zatím jsem se s tím tady nesetkala.
Uživatelský avatar
Sitar
Příspěvky: 1694
Registrován: čtv pro 14, 2006 0:43
Bydliště: Praha - Chodov

Re: RECEPTY

Příspěvek od Sitar »

midsummer píše:Můj dnešní sladký oběd - jednoduchý, mňamkový:

Rozmačkaní 2 banáni na kaši, hustě posypaní kuličkama černého bezu (bezinka) - množství z menšího trsu, navrch nasypat lístky z čerstvé bazalky.

To je celé - a výborné. Tak by mě docela zajímalo, jestli tu taky někdo jíte nebo používáte bezinky - myslím, že zatím jsem se s tím tady nesetkala.
Bezinky jsou v syrovém stavu jedovaté. Asi před rokem jsem na nich byl i s dětma a ještě jsem to nevěděl. Dětem to nějak chutnalo, tak jsem jim v tom nebránil. Eliška vyzvrátila obsah žaludku ještě v autě. David to v sobě udržel o něco déle, takže zvracel méně, ale měl k tomu ještě dost silný průjem.

Dělával jsem z plodů šťávu. Teď už ji dělám jen z květů, je chutnější.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Uživatelský avatar
midsummer
Příspěvky: 163
Registrován: čtv led 29, 2009 11:20

Re: RECEPTY

Příspěvek od midsummer »

A sakra. Doufám, že to přežiju. Já právě mám z minulosti taky zkušenost s výrobou šťávy, jak z květů, tak z plodů. Tak mě vůbec nenapadlo, že by se nedala bezinka konzumovat přímo.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: RECEPTY

Příspěvek od Panda »

midsummer píše:A sakra. Doufám, že to přežiju. Já právě mám z minulosti taky zkušenost s výrobou šťávy, jak z květů, tak z plodů. Tak mě vůbec nenapadlo, že by se nedala bezinka konzumovat přímo.
Když nebudeš dlouho psát tak už budeme tedy vědět co a jak...
Uživatelský avatar
midsummer
Příspěvky: 163
Registrován: čtv led 29, 2009 11:20

Re: RECEPTY

Příspěvek od midsummer »

Našla jsem, že to zvracení a průjem je normální reakce - takže možná ještě psát budu. A vzhledem k tomu, že mě čeká asi dvouhodinová cesta autobusem, tak to možná bude i zajímavý příběh.... :?
Uživatelský avatar
mira
Příspěvky: 2423
Registrován: ned dub 26, 2009 2:13
Bydliště: Jilemnice

Re: RECEPTY

Příspěvek od mira »

Kdybych se z něčeho chvatně horem i dolem vysejpal,
normálně už bych to nejedl. :mrgreen:
Všeho s mírou.
Uživatelský avatar
midsummer
Příspěvky: 163
Registrován: čtv led 29, 2009 11:20

Re: RECEPTY

Příspěvek od midsummer »

Tak tedy hlásím, že absolutně žádná negativní pobezinková reakce se vůbec nedostavila. Pokud ovšem neberu to, že jsem den poté totálně zaspala do práce. Ovšem zcela soudně musím přiznat, že na bezinky to "hodit" nemůžu.
balada
Příspěvky: 337
Registrován: stř kvě 13, 2009 14:16

Re: RECEPTY

Příspěvek od balada »

midsummer píše:Tak tedy hlásím, že absolutně žádná negativní pobezinková reakce se vůbec nedostavila. Pokud ovšem neberu to, že jsem den poté totálně zaspala do práce. Ovšem zcela soudně musím přiznat, že na bezinky to "hodit" nemůžu.
muzes
vitaenergy
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 20, 2009 11:03

Re: RECEPTY

Příspěvek od vitaenergy »

vitaenergy píše:Ahoj,
prosim o radu. Medove lnene placicky-maji se delat z umletych ingredienci?
Kdyz je tam totiz napsano tloustka testa 4mm, nejak mi tam nejdou ty mandle, vlasske orechy a pod. cele. Takze nejdriv vse namocit a pak rozemlit? Jinac jsem misto zlateho lneneho seminka pouzil hnede.
Jsem zacinajici vitarian i kuchar, tak se nedivte, ze mi neni vse hned jasne :)

Tak se asi mely rozemlit i lnena seminka, protoze nesaly vodu, dlouho to schlo a ty seminka se musely pak hodne rozkousat...
Odpovědět