RECEPTY
Moderátor: hugo
dobrota vi´d, přesně, když je to ještě studené...mňam
jak se dá méně semen, tak to není ono a nebo, když není banán, také mám tu zkušenost. Semena tím průběžným mixováním z toho dělají tu správnou kaši. Také dávám málo vody, aby to bylo pěkně husťoučké. Takto to je fakt dobrůtka.
Já tedy mixuji vše naráz a kaše vznikne stejně.
Jsem ráda, že chutná
S mandlemi je to lehčí se sezamem vydatnější a ten také dělá myslím větší hustotu.
jak se dá méně semen, tak to není ono a nebo, když není banán, také mám tu zkušenost. Semena tím průběžným mixováním z toho dělají tu správnou kaši. Také dávám málo vody, aby to bylo pěkně husťoučké. Takto to je fakt dobrůtka.
Já tedy mixuji vše naráz a kaše vznikne stejně.
Jsem ráda, že chutná
S mandlemi je to lehčí se sezamem vydatnější a ten také dělá myslím větší hustotu.
Naposledy upravil(a) Sluníčko dne stř kvě 17, 2006 15:23, celkem upraveno 1 x.
jo a ten len do ovoce, ten dělá taky divy, tak nějak tomu dává ten správnej šmak, dneska ráno jsem dělal 4 banáni, půl kila jahod hrst lnu a citrón a ten len tomu dal takovou mazlavost a současně takovej nepopsatelnej šmrnc. navíc v takhle malém a mokrém množství by mohl být easy to digest...
puovodně som dával len len k jablkům...
puovodně som dával len len k jablkům...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
vita nanuk
Jsem si koupil v makru před časem takové udělátko (umělohmotný klacík - 6ks + forma) na nanuky
hmota je - banán a TVXovi jahody z Tesca , samozřejmě, že možné je asi cokoliv
- zde je foto:
DOBROU CHUT
hmota je - banán a TVXovi jahody z Tesca , samozřejmě, že možné je asi cokoliv
- zde je foto:
DOBROU CHUT
Nevědomost je tak lehká!
jo! o to jsem vás ochudil "c)
minulý narozky jsem dostal taky tyhle udělátka a zmrzlinovým milovníkům vřele doporučuju "c)
Anežka tak má zmrzlinu po clej rok a lze jí udělat téměř ze všeho...
Koukám, že tyhle maj vylepšenou ochtranu ruky před umatláním...
minulý narozky jsem dostal taky tyhle udělátka a zmrzlinovým milovníkům vřele doporučuju "c)
Anežka tak má zmrzlinu po clej rok a lze jí udělat téměř ze všeho...
Koukám, že tyhle maj vylepšenou ochtranu ruky před umatláním...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
tak jsem dneska udělal ze zbylých zamražených ořechů bazalkový a rajský pesto.
Vždy jsem prohnal ty vcelku ještě čerstvé ořechy bez oloupání TwinHealthem, spolu s bazalkou, trochou citrónu a soli a v druhé verzi se sušenými rajčaty, několika nesušenými cherry rajčaty a bez soli.
obojí pak promíchal s olive-oilem a ochutnal a dal do lednice. No, na tohle vedro je to těžkej nářez, hlavně ta sůl v těch rajských, ale jako omáčka to snad bude good.
ořechy jde použít jakýkoli nejlepší prej jsou pistácie, pak slunečnice, mě ty vlašáky taky vyhovovaly. jo a dával jsem taky část slunečnice.
Pro ty co nebyli na cateringu tak se k tomu udělaj špagety tak, že se nastrouhá cuketa naplocho na celou dělku na ležícím struhadle. Pak se snad solila a nechala uležet a promačkala a smísila s pestem.
Já včera testoval a jen promačkal a nesolil a spokojenost.
myslim, že ty ryby byly dělaný částečně taky z pesta či podobného materiálu a pak na proužky nakrájeného čehokoli... zabaleno v listech nori. nejlíp necht mírně odležet.
Vždy jsem prohnal ty vcelku ještě čerstvé ořechy bez oloupání TwinHealthem, spolu s bazalkou, trochou citrónu a soli a v druhé verzi se sušenými rajčaty, několika nesušenými cherry rajčaty a bez soli.
obojí pak promíchal s olive-oilem a ochutnal a dal do lednice. No, na tohle vedro je to těžkej nářez, hlavně ta sůl v těch rajských, ale jako omáčka to snad bude good.
ořechy jde použít jakýkoli nejlepší prej jsou pistácie, pak slunečnice, mě ty vlašáky taky vyhovovaly. jo a dával jsem taky část slunečnice.
Pro ty co nebyli na cateringu tak se k tomu udělaj špagety tak, že se nastrouhá cuketa naplocho na celou dělku na ležícím struhadle. Pak se snad solila a nechala uležet a promačkala a smísila s pestem.
Já včera testoval a jen promačkal a nesolil a spokojenost.
myslim, že ty ryby byly dělaný částečně taky z pesta či podobného materiálu a pak na proužky nakrájeného čehokoli... zabaleno v listech nori. nejlíp necht mírně odležet.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
chyba, lehce posoleno mořskou solí, aby se to vypotilo. podobně se chystá i lilek, pustí vodu, na čež třeba já i kašlu, páč ho stejně pak napařím, ale mario má prej nějakej recept jak dělat lilky dobře a syrově, tak vyzjistím.
napíšu sem ty receptíky snad ještě dnes, ono bylo více variant... jedu ted odevzdat fotoCD a čokozásobení panu admirálovi a pak už snad zasednu tady k ponku...
napíšu sem ty receptíky snad ještě dnes, ono bylo více variant... jedu ted odevzdat fotoCD a čokozásobení panu admirálovi a pak už snad zasednu tady k ponku...
to už asi znáte
ale rozmixovala jsem dneska kešu s rajčaty a k tomu namočenou pohanku. No i děti s tatínkem si smlsli. Jen toho bylo nějak pro všechny málo. Holt kešu nejsou nejlevnější i když jsou z velkoskladu ve velkém balení.
člověk by se měl navrátit k původnímu plánu, který pro něho vytvořil jeho Stvořitel. A to ať už v jídle, bydlení nebo prostě obyčejném žití. Jen tak to bude správně fungovat.
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
- pročetl jsem si toto vlákno a teda žasnu, co všechno se ještě počítá do vita stravy !
- já mám za to, že vitariánství není jen o tom CO jím, že tepelně neupravuji; ale i JAK to jím a jak MOC toho jím
- mám za to, že vitariánství je snahou o "vrácení se na stromy", o odhalení a napodobení původního, přirozeného způsobu života člověka a jeho předků v co nejvíce možné a uskutečnitelné podobě
- připadá mi, že používání obilovin (!), koření (!), olejů (!), různé odšťavování, mixování, klíčení a já nevím co ještě je stejně nepřirozené jako tepelná úprava stravy, nikdo to v přírodě nedělá !
- dělám vitariánství teprv 2 měsíce ale už teď mám nejvyšší kulinářské zážitky z celého ovoce, zeleniny či jen máčených ořechů (jediná úprava, kterou uznávám a chápu jako navrácení sušených ořechů do původního stavu) jezených jako monostravu. Nevidím žádný důvod tyto suroviny ničit výše popsanými úpravami.
- nemějte mi to za zlé ale tyto úpravy mi připadají jako nalhávání si do vlastní kapsy, nedoporučoval bych je ani začátečníkům kvůli hrozbě zalíbení si v tomto a zastavení se v půlce cesty k pravému vitariánství
- já mám za to, že vitariánství není jen o tom CO jím, že tepelně neupravuji; ale i JAK to jím a jak MOC toho jím
- mám za to, že vitariánství je snahou o "vrácení se na stromy", o odhalení a napodobení původního, přirozeného způsobu života člověka a jeho předků v co nejvíce možné a uskutečnitelné podobě
- připadá mi, že používání obilovin (!), koření (!), olejů (!), různé odšťavování, mixování, klíčení a já nevím co ještě je stejně nepřirozené jako tepelná úprava stravy, nikdo to v přírodě nedělá !
- dělám vitariánství teprv 2 měsíce ale už teď mám nejvyšší kulinářské zážitky z celého ovoce, zeleniny či jen máčených ořechů (jediná úprava, kterou uznávám a chápu jako navrácení sušených ořechů do původního stavu) jezených jako monostravu. Nevidím žádný důvod tyto suroviny ničit výše popsanými úpravami.
- nemějte mi to za zlé ale tyto úpravy mi připadají jako nalhávání si do vlastní kapsy, nedoporučoval bych je ani začátečníkům kvůli hrozbě zalíbení si v tomto a zastavení se v půlce cesty k pravému vitariánství
Standa K.: Já vitariánství nepovažuji za návrat na stromy, ale za přirozený styl výživy umožňující plně rozvinout lidský fyzický, psychický a duchovní potenciál. Pozoruji na sobě, že směřuji k menším množství koření, olejů, semínek atd. Ale všechno má svůj čas. A navíc půst je nepostradatelným (aespoň pro mě) doplňkem vita stravy, který umožňuje restart v případě selhání systému.
A ještě bych rád řekl, že takové moralizování, jaké jsi napsal, je mi proti srsti. Byť by bylo myšleno dobře.
A ještě bych rád řekl, že takové moralizování, jaké jsi napsal, je mi proti srsti. Byť by bylo myšleno dobře.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Ano, tajně doufám, že jednou přijde ten den kdy veškerá elektronika (prozatím alespoň TV) včetně PC poletí z domu (nebo aspoň na skříň, kde si na ni jednou měsíčně vzpomenu). Trefila jsi hřebíček na hlavičku, moje prozatímní závislost na počítači mně vůbec nevyhovuje a dost s tím v sobě bojuji.Tereza píše:A Stando co ještě děláš u počítače????
- hugo
- Site Admin
- Příspěvky: 1749
- Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
V tomto vedru je minimalizace jidla naprosto v pohode. Ja uz jim jen dvakrat denne a asi zacnu vynechavat i snidane. Sice citim hlad, ale nepotim se tak a konecne se mi pri prudkem vstavani prestala tocit hlava.
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Stando přesně tak a taky se na to těším a rači si tě na pokec stopnu někde na dálnici v zápše mezi P a B.Standa K. píše:Ano, tajně doufám, že jednou přijde ten den kdy veškerá elektronika (prozatím alespoň TV) včetně PC poletí z domu (nebo aspoň na skříň, kde si na ni jednou měsíčně vzpomenu). Trefila jsi hřebíček na hlavičku, moje prozatímní závislost na počítači mně vůbec nevyhovuje a dost s tím v sobě bojuji.Tereza píše:A Stando co ještě děláš u počítače????
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto souhlasím, i já nemám moralizování rád. Moralizovat jsem nechtěl ale zato se přiznám, že jsem chtěl VYPROVOKOVAT diskuzi o jídelníčku, což se mi asi povedlo. Proč ? Protože mi v hlavě sedí brouk :Advid píše:
A ještě bych rád řekl, že takové moralizování, jaké jsi napsal, je mi proti srsti. Byť by bylo myšleno dobře.
Když jsem s vita kariérou začínal, přečetl jsem si Wandmakera, pak našel tyhle stránky a před pročtením diskuzí si pročetl "hlavní" část s odbornými informacemi. A tam jsem našel něco, co mne, stoupence Wandmakera, šokovalo a co jsem nechápal:
Dr.Graham-Často kladené otázky:
...Proč se některým lidem při syrové stravě nevede dobře?
Velký problém je když se snaží pokrýt hodně procent energie ze syrových tuků místo z ovoce. Nedávný průzkum zjistil, že jídelníček průměrného vitariána tvoří ze 70% tuky jako avokáda, oříšky, semínka a kokosy. To je více než při klasické stravě a brzo povede k chronickým nemocem kvůli nadbytku tuku v krvi. ...
Neo kdesi taky psal o tlouštících vitariánech - závislácích na ořeších apod.
Obiloviny = umělý lidský výrobek, kdyby je člověk kdysi nevyšlechtil příroda by nám je dodnes nenachystala k snědku, jest tak ?
Med - jak asi často podstupovali naši prapředkové riziko šáhnutí holou rukou do včelího úlu a vytáhnutí plástve s medem ?
Sůl - ??? no coment
A možná se ve všem mýlím a tak vás nebudu v tomto vláknu už otravovat a přeju dobrou chuť (Myslím to upřímně, Standa G. )
NepovedloStanda K. píše: Naprosto souhlasím, i já nemám moralizování rád. Moralizovat jsem nechtěl ale zato se přiznám, že jsem chtěl VYPROVOKOVAT diskuzi o jídelníčku, což se mi asi povedlo.
)
Ne, vážně, na Tvoje otázky rád odpovím, ale že by mě to nějak trápilo, to zase ne. Pokud bych cítil, že mi ve stravě něco chybí, že nemám dost energie apod., tak bych se tím zabýval. Ale v současnosti ne.
Ze začátku jsem hodně míchal ořechy a semínkové směsi, ale teď už ne. Kromě výjimek, kdy chci zkusit nějaký nový recept nebo třeba na srazu. A možná v zimě. To ale zjistím až v zimě. Pokud jde o tlouštíky, platí stejné pravidlo, jako u průměrné populace (příjem x výdej). Kromě mimozemšťanů, které raději nebudu jmenovat.Standa K. píše: Dr.Graham-Často kladené otázky:
...Proč se některým lidem při syrové stravě nevede dobře?
Velký problém je když se snaží pokrýt hodně procent energie ze syrových tuků místo z ovoce. Nedávný průzkum zjistil, že jídelníček průměrného vitariána tvoří ze 70% tuky jako avokáda, oříšky, semínka a kokosy. To je více než při klasické stravě a brzo povede k chronickým nemocem kvůli nadbytku tuku v krvi. ...
Neo kdesi taky psal o tlouštících vitariánech - závislácích na ořeších apod.
)
NejímStanda K. píše: Obiloviny = umělý lidský výrobek, kdyby je člověk kdysi nevyšlechtil příroda by nám je dodnes nenachystala k snědku, jest tak ?
)
MňamStanda K. píše: Med - jak asi často podstupovali naši prapředkové riziko šáhnutí holou rukou do včelího úlu a vytáhnutí plástve s medem ?
MinimálněStanda K. píše: Sůl - ??? no coment
Jinak třeba na med tady někde je samostatné vlákno. Obiloviny se zase řeší ve starém fórů (Pán Bůh za něj zaplať).
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
docela by mě zajímalo kdo ten nedávný průzkum provedl, kde vzal reprezentativní kontrolní vzorek a kde bych se mohla dozvědět nějaký result. o nějakém skutečně průkazném výzkumu vitariánců jsem ještě neslyšela a ani si nemyslim že by to bylo možný, vzhledem k tomu, že těch opravdu 100% je opravdu málo a i je to skoro zbytečný tak úzkoprse řešit (ty broučky a červíky v třešních a malinách jsem letos nezvládala sledovat a už vubec ne počítat)
jinak si dovoluju se vyjádřit k tý poznámce o mimozemštanech (omluvte mou paranoiu) .... let's talk about present and future.... the rest is a history...
a už ani nesolim..
vynášet takhle drsná tvrzení po dvou měsících mi přijde poněkud unáhlené, na druhou stranu to chápu, neb jsemve svých začátcích byla taky dost militantní.. ono se to časem trošičku obrousí...
hlavní je bejt v pohodě - a bude-li to při dlabání grapefruitu, mrkvové šťávy nebo cukínových špaget je podle mě už docela jedno... podle mě stačí že ve všech přípaech jde o consciousness eating
jinak si dovoluju se vyjádřit k tý poznámce o mimozemštanech (omluvte mou paranoiu) .... let's talk about present and future.... the rest is a history...
a už ani nesolim..
vynášet takhle drsná tvrzení po dvou měsících mi přijde poněkud unáhlené, na druhou stranu to chápu, neb jsemve svých začátcích byla taky dost militantní.. ono se to časem trošičku obrousí...
hlavní je bejt v pohodě - a bude-li to při dlabání grapefruitu, mrkvové šťávy nebo cukínových špaget je podle mě už docela jedno... podle mě stačí že ve všech přípaech jde o consciousness eating
ještě tendle poslední recept: ano jak teres a advid-si myslím, že zde je pole pro výzkumníky, si na sobě vyzkoušet co je nejlepší a není třeba se bát nerovnováh, mně je tak z 86,94% jasné, kterým směrem mi to dělá ještě líp a vnitřně se cítím jako největší expert (i když rád počtu o jiných a jejich zkušenostech ba dokonce i zvážím) na světě s tím, že nuance si budu, jestli se mně bude chtít, upravovat. Ale žádná strava mě nepomáhá, když se tady psychicky a staticky zdevastuju v práci nesmyslným pobytem, páč těch rozhodujících faktorů pro eufolife je vícero.Tereza píše:docela by mě zajímalo kdo ten nedávný průzkum provedl, kde vzal reprezentativní kontrolní vzorek a kde bych se mohla dozvědět nějaký result. o nějakém skutečně průkazném výzkumu vitariánců jsem ještě neslyšela a ani si nemyslim že by to bylo možný, vzhledem k tomu, že těch opravdu 100% je opravdu málo a i je to skoro zbytečný tak úzkoprse řešit (ty broučky a červíky v třešních a malinách jsem letos nezvládala sledovat a už vubec ne počítat)
jinak si dovoluju se vyjádřit k tý poznámce o mimozemštanech (omluvte mou paranoiu) .... let's talk about present and future.... the rest is a history...
a už ani nesolim..
vynášet takhle drsná tvrzení po dvou měsících mi přijde poněkud unáhlené, na druhou stranu to chápu, neb jsemve svých začátcích byla taky dost militantní.. ono se to časem trošičku obrousí...
hlavní je bejt v pohodě - a bude-li to při dlabání grapefruitu, mrkvové šťávy nebo cukínových špaget je podle mě už docela jedno... podle mě stačí že ve všech přípaech jde o consciousness eating
Např:Moje žena krom ovoce furt pije čaje, si myslí, že jsou jako léčivé a navíc ji chutnaj, neb si tam rve medu a jelikož lítá v noci čůrat, je mi jasné, že si zbytečně za(pře)těžuje ledvinovo-vylučovací aparát, i když tvrdí, že je v pohodě. Jinak sůl, obiliny, vodu nebrat.
včera jsem podlehla nějaký nahodilý rozežranosti a jelikož mi v lednici už několik měsíců sedí tahini který mi někdo dal a já to běžně nejim tak jsem ozkoušela to smíchat s medíkem(pod dojmem že je to jako závislácký jak tady tvrdil kdosi) a dodala jsem do toho raw chocolatechili hemp powder, a musim říct, že to byl fakt kickass!! Všechny čokoládový krémy hadr. Závislost si na tom ovšem nevytvořim páč vim že se radši nádoby s tahini dalších několik měsicu nedotknu...
myslim ze ne, praktikujem uz len semtamo tuto kombinacju ako pomerne malu cast celkom sirokeho spektrumu ostatnych zalezitosti.. ked odhadnem pomer octu ma to super chut /da sa to aj bez oleja, proste petrzlenka na kyslo je mnami/, a co sa tyka tych kyselin tak som asi divny ale raz za cas vyhodnocujem koncentrovanejsie namazanie ako pozitivny pocin. boli casy ked som mazal viac, casom to zrejme vyradim uplne. skor sa obavam posedlosti zelenym k comu momentalne smerujem.. asi tolko, dalej recepty.
p.s. tiez bacha na tie chokomixy..
p.s. tiez bacha na tie chokomixy..
Jak naložit rajčata do oleje?
nasušil jsem rajčata, jen tak napolo, aby nebyly jak šutr... a rád bych je uchoval.
někde jsem viděl prodávat rajčata naložený v oleji a je to lahůdka, neporaíte mi někdo jak na to?
zatím jsem je jenom polosuché velice decentně posolil a poválel v oliváči...
někde jsem viděl prodávat rajčata naložený v oleji a je to lahůdka, neporaíte mi někdo jak na to?
zatím jsem je jenom polosuché velice decentně posolil a poválel v oliváči...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
a jaká je potřebná suchist mateiálu? stačí jako že je to asi jako ony sušený doslazený jahody nebo třešně, takový jakoby želatinový?
česnek jsem taky nasušil - už se těšim až to v zimě otevřu.
žeru teď mák přímo z makovic. je takovej šťavnatější.
česnek jsem taky nasušil - už se těšim až to v zimě otevřu.
žeru teď mák přímo z makovic. je takovej šťavnatější.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin