RECEPTY

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Odpovědět
Uživatelský avatar
Sluníčko
Příspěvky: 3518
Registrován: čtv kvě 19, 2005 11:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Sluníčko »

dobrota vi´d, :) přesně, když je to ještě studené...mňam

jak se dá méně semen, tak to není ono a nebo, když není banán, také mám tu zkušenost. Semena tím průběžným mixováním z toho dělají tu správnou kaši. Také dávám málo vody, aby to bylo pěkně husťoučké. Takto to je fakt dobrůtka.

Já tedy mixuji vše naráz a kaše vznikne stejně.

Jsem ráda, že chutná :)


S mandlemi je to lehčí se sezamem vydatnější a ten také dělá myslím větší hustotu.
Naposledy upravil(a) Sluníčko dne stř kvě 17, 2006 15:23, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

nechte toho!!
Uživatelský avatar
Advid
Příspěvky: 1957
Registrován: pon lis 22, 2004 14:48
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Advid »

Tak to nečti. Ale třeba jsi masochistka. :D
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

jo a ten len do ovoce, ten dělá taky divy, tak nějak tomu dává ten správnej šmak, dneska ráno jsem dělal 4 banáni, půl kila jahod hrst lnu a citrón a ten len tomu dal takovou mazlavost a současně takovej nepopsatelnej šmrnc. navíc v takhle malém a mokrém množství by mohl být easy to digest...

puovodně som dával len len k jablkům...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
Sluníčko
Příspěvky: 3518
Registrován: čtv kvě 19, 2005 11:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Sluníčko »

já tedy len dávám jen jako doplněk, ve větším množství mi to moc nechutná, jen maličkou hrst, u mě vítězí jako hlavní pevná složka ty mandle nebo sezam a není také špatný celý čerstvý kokos
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

no jo, když já abych náhodou vo něco nepřišla...
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

no, hrst jako do hrsti jedny ruky aniz bych to rozsypal okolo, to moc neni... proste na dlan... kdyz je toho moc tak to neni ono, urcite ne tolik jako ty mandle nebo seznam... tone
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
Sluníčko
Příspěvky: 3518
Registrován: čtv kvě 19, 2005 11:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Sluníčko »

tvx píše:no, hrst jako do hrsti jedny ruky aniz bych to rozsypal okolo, to moc neni... proste na dlan... kdyz je toho moc tak to neni ono, urcite ne tolik jako ty mandle nebo seznam... tone
přesně
Uživatelský avatar
Sluníčko
Příspěvky: 3518
Registrován: čtv kvě 19, 2005 11:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Sluníčko »

Tereza píše:no jo, když já abych náhodou vo něco nepřišla...
8)
Uživatelský avatar
Honza
Příspěvky: 1338
Registrován: čtv úno 26, 2004 8:10
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

vita nanuk

Příspěvek od Honza »

Jsem si koupil v makru před časem takové udělátko (umělohmotný klacík - 6ks + forma) na nanuky

hmota je - banán a TVXovi jahody z Tesca :) , samozřejmě, že možné je asi cokoliv

- zde je foto:

Obrázek

DOBROU CHUT :wink:
Nevědomost je tak lehká!
Uživatelský avatar
zuzi
Příspěvky: 472
Registrován: stř bře 03, 2004 21:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zuzi »

Vcera jsem si udelala take podobny mix (banany, mrazena smes jahod, malin a rybizu, mandle, hl. salat, citron) a co jsem nesnedla jsem strcila do mrazaku. Jsem zvedava jake to bude.
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

jo! o to jsem vás ochudil "c)
minulý narozky jsem dostal taky tyhle udělátka a zmrzlinovým milovníkům vřele doporučuju "c)
Anežka tak má zmrzlinu po clej rok a lze jí udělat téměř ze všeho...
Koukám, že tyhle maj vylepšenou ochtranu ruky před umatláním...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

další recept s lilkem:

uděláme cosi jako gazpacho, zalejeme tim na kostičky nakrájenej lilek...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
Advid
Příspěvky: 1957
Registrován: pon lis 22, 2004 14:48
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Advid »

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

tak jsem dneska udělal ze zbylých zamražených ořechů bazalkový a rajský pesto.
Vždy jsem prohnal ty vcelku ještě čerstvé ořechy bez oloupání TwinHealthem, spolu s bazalkou, trochou citrónu a soli a v druhé verzi se sušenými rajčaty, několika nesušenými cherry rajčaty a bez soli.

obojí pak promíchal s olive-oilem a ochutnal a dal do lednice. No, na tohle vedro je to těžkej nářez, hlavně ta sůl v těch rajských, ale jako omáčka to snad bude good.

ořechy jde použít jakýkoli nejlepší prej jsou pistácie, pak slunečnice, mě ty vlašáky taky vyhovovaly. jo a dával jsem taky část slunečnice.

Pro ty co nebyli na cateringu tak se k tomu udělaj špagety tak, že se nastrouhá cuketa naplocho na celou dělku na ležícím struhadle. Pak se snad solila a nechala uležet a promačkala a smísila s pestem.
Já včera testoval a jen promačkal a nesolil a spokojenost.

myslim, že ty ryby byly dělaný částečně taky z pesta či podobného materiálu a pak na proužky nakrájeného čehokoli... zabaleno v listech nori. nejlíp necht mírně odležet.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
Advid
Příspěvky: 1957
Registrován: pon lis 22, 2004 14:48
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Advid »

Cukety Markéta nesolila. Jen je nechala uležet a pak vyždímala.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

chyba, lehce posoleno mořskou solí, aby se to vypotilo. podobně se chystá i lilek, pustí vodu, na čež třeba já i kašlu, páč ho stejně pak napařím, ale mario má prej nějakej recept jak dělat lilky dobře a syrově, tak vyzjistím.

napíšu sem ty receptíky snad ještě dnes, ono bylo více variant... jedu ted odevzdat fotoCD a čokozásobení panu admirálovi a pak už snad zasednu tady k ponku...
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

já teda chystám všechno bez pocení... i lilek jakožto můj současný favořit, dokonce to ani neloupu... jen mi pak občas lilkovy šlupky zůstávaj v zubech "c)
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Žanika
Příspěvky: 35
Registrován: pon kvě 08, 2006 20:04
Bydliště: Držková, Zlín

to už asi znáte

Příspěvek od Žanika »

ale rozmixovala jsem dneska kešu s rajčaty a k tomu namočenou pohanku. No i děti s tatínkem si smlsli. Jen toho bylo nějak pro všechny málo. Holt kešu nejsou nejlevnější i když jsou z velkoskladu ve velkém balení.
člověk by se měl navrátit k původnímu plánu, který pro něho vytvořil jeho Stvořitel. A to ať už v jídle, bydlení nebo prostě obyčejném žití. Jen tak to bude správně fungovat.
Standa K.
Příspěvky: 1440
Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa K. »

- pročetl jsem si toto vlákno a teda žasnu, co všechno se ještě počítá do vita stravy !
- já mám za to, že vitariánství není jen o tom CO jím, že tepelně neupravuji; ale i JAK to jím a jak MOC toho jím
- mám za to, že vitariánství je snahou o "vrácení se na stromy", o odhalení a napodobení původního, přirozeného způsobu života člověka a jeho předků v co nejvíce možné a uskutečnitelné podobě
- připadá mi, že používání obilovin (!), koření (!), olejů (!), různé odšťavování, mixování, klíčení a já nevím co ještě je stejně nepřirozené jako tepelná úprava stravy, nikdo to v přírodě nedělá !
- dělám vitariánství teprv 2 měsíce ale už teď mám nejvyšší kulinářské zážitky z celého ovoce, zeleniny či jen máčených ořechů (jediná úprava, kterou uznávám a chápu jako navrácení sušených ořechů do původního stavu) jezených jako monostravu. Nevidím žádný důvod tyto suroviny ničit výše popsanými úpravami.
- nemějte mi to za zlé ale tyto úpravy mi připadají jako nalhávání si do vlastní kapsy, nedoporučoval bych je ani začátečníkům kvůli hrozbě zalíbení si v tomto a zastavení se v půlce cesty k pravému vitariánství
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Příspěvek od buc11 »

jelikož jsem dál než vopičáci a evoluce vede vpřed, a nikoliu vzad, je třeba se vydat k oproštění těla vod jakéhokoliu zatěžování potravou vůbec.
Uživatelský avatar
Advid
Příspěvky: 1957
Registrován: pon lis 22, 2004 14:48
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Advid »

Standa K.: Já vitariánství nepovažuji za návrat na stromy, ale za přirozený styl výživy umožňující plně rozvinout lidský fyzický, psychický a duchovní potenciál. Pozoruji na sobě, že směřuji k menším množství koření, olejů, semínek atd. Ale všechno má svůj čas. A navíc půst je nepostradatelným (aespoň pro mě) doplňkem vita stravy, který umožňuje restart v případě selhání systému. :)

A ještě bych rád řekl, že takové moralizování, jaké jsi napsal, je mi proti srsti. Byť by bylo myšleno dobře.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Uživatelský avatar
zuzi
Příspěvky: 472
Registrován: stř bře 03, 2004 21:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zuzi »

Stando, ted nam taky vsem chutna ovoce nebo zelenina jen tak, ale pockej na zimu....
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

A Stando co ještě děláš u počítače????
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Příspěvek od buc11 »

Tereza píše:A Stando co ještě děláš u počítače????
v tv jsem viděl v zoo u PC šimpanze, tak proč by ne?
Standa K.
Příspěvky: 1440
Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa K. »

Tereza píše:A Stando co ještě děláš u počítače????
Ano, tajně doufám, že jednou přijde ten den kdy veškerá elektronika (prozatím alespoň TV) včetně PC poletí z domu (nebo aspoň na skříň, kde si na ni jednou měsíčně vzpomenu). Trefila jsi hřebíček na hlavičku, moje prozatímní závislost na počítači mně vůbec nevyhovuje a dost s tím v sobě bojuji.
Standa K.
Příspěvky: 1440
Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa K. »

buc11 píše:jelikož jsem dál než vopičáci a evoluce vede vpřed, a nikoliu vzad, je třeba se vydat k oproštění těla vod jakéhokoliu zatěžování potravou vůbec.
Souhlas, i já se snažím minimalizovat své porce jídla, tu s většími tu s menšími úspěchy...
Standa K.
Příspěvky: 1440
Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa K. »

Advid píše: Já vitariánství nepovažuji za návrat na stromy, ale za přirozený styl výživy ...
Plně respektuji, já neříkal, že můj náhled je jediný správný ... :)
Uživatelský avatar
hugo
Site Admin
Příspěvky: 1749
Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugo »

V tomto vedru je minimalizace jidla naprosto v pohode. Ja uz jim jen dvakrat denne a asi zacnu vynechavat i snidane. Sice citim hlad, ale nepotim se tak a konecne se mi pri prudkem vstavani prestala tocit hlava.
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry

Kontakt: admin@vitrawian.eu
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Příspěvek od buc11 »

Standa K. píše:
Tereza píše:A Stando co ještě děláš u počítače????
Ano, tajně doufám, že jednou přijde ten den kdy veškerá elektronika (prozatím alespoň TV) včetně PC poletí z domu (nebo aspoň na skříň, kde si na ni jednou měsíčně vzpomenu). Trefila jsi hřebíček na hlavičku, moje prozatímní závislost na počítači mně vůbec nevyhovuje a dost s tím v sobě bojuji.
Stando přesně tak a taky se na to těším a rači si tě na pokec stopnu někde na dálnici v zápše mezi P a B.
Standa K.
Příspěvky: 1440
Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa K. »

Advid píše:
A ještě bych rád řekl, že takové moralizování, jaké jsi napsal, je mi proti srsti. Byť by bylo myšleno dobře.
Naprosto souhlasím, i já nemám moralizování rád. Moralizovat jsem nechtěl ale zato se přiznám, že jsem chtěl VYPROVOKOVAT diskuzi o jídelníčku, což se mi asi povedlo. Proč ? Protože mi v hlavě sedí brouk :

Když jsem s vita kariérou začínal, přečetl jsem si Wandmakera, pak našel tyhle stránky a před pročtením diskuzí si pročetl "hlavní" část s odbornými informacemi. A tam jsem našel něco, co mne, stoupence Wandmakera, šokovalo a co jsem nechápal:

Dr.Graham-Často kladené otázky:
...Proč se některým lidem při syrové stravě nevede dobře?
Velký problém je když se snaží pokrýt hodně procent energie ze syrových tuků místo z ovoce. Nedávný průzkum zjistil, že jídelníček průměrného vitariána tvoří ze 70% tuky jako avokáda, oříšky, semínka a kokosy. To je více než při klasické stravě a brzo povede k chronickým nemocem kvůli nadbytku tuku v krvi. ...

Neo kdesi taky psal o tlouštících vitariánech - závislácích na ořeších apod.

Obiloviny = umělý lidský výrobek, kdyby je člověk kdysi nevyšlechtil příroda by nám je dodnes nenachystala k snědku, jest tak ?

Med - jak asi často podstupovali naši prapředkové riziko šáhnutí holou rukou do včelího úlu a vytáhnutí plástve s medem ?

Sůl - ??? no coment

A možná se ve všem mýlím a tak vás nebudu v tomto vláknu už otravovat a přeju dobrou chuť :D (Myslím to upřímně, Standa G. :wink: )
Standa K.
Příspěvky: 1440
Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa K. »

buc11 píše:
Stando přesně tak a taky se na to těším a rači si tě na pokec stopnu někde na dálnici v zápše mezi P a B.
:lol: Buci, Tebe je "škoda" na tuto diskuzi, napiš KNIHU ! Tvůj literární talent je nesporný ! Akorát, že napsat ji budeš muset zase na tom PC, že by zamotaný kruh, ach jo ?! :?
Uživatelský avatar
Advid
Příspěvky: 1957
Registrován: pon lis 22, 2004 14:48
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Advid »

Standa K. píše: Naprosto souhlasím, i já nemám moralizování rád. Moralizovat jsem nechtěl ale zato se přiznám, že jsem chtěl VYPROVOKOVAT diskuzi o jídelníčku, což se mi asi povedlo.
)
Nepovedlo :P
Ne, vážně, na Tvoje otázky rád odpovím, ale že by mě to nějak trápilo, to zase ne. Pokud bych cítil, že mi ve stravě něco chybí, že nemám dost energie apod., tak bych se tím zabýval. Ale v současnosti ne.
Standa K. píše: Dr.Graham-Často kladené otázky:
...Proč se některým lidem při syrové stravě nevede dobře?
Velký problém je když se snaží pokrýt hodně procent energie ze syrových tuků místo z ovoce. Nedávný průzkum zjistil, že jídelníček průměrného vitariána tvoří ze 70% tuky jako avokáda, oříšky, semínka a kokosy. To je více než při klasické stravě a brzo povede k chronickým nemocem kvůli nadbytku tuku v krvi. ...

Neo kdesi taky psal o tlouštících vitariánech - závislácích na ořeších apod.
)
Ze začátku jsem hodně míchal ořechy a semínkové směsi, ale teď už ne. Kromě výjimek, kdy chci zkusit nějaký nový recept nebo třeba na srazu. A možná v zimě. To ale zjistím až v zimě. Pokud jde o tlouštíky, platí stejné pravidlo, jako u průměrné populace (příjem x výdej). Kromě mimozemšťanů, které raději nebudu jmenovat. :D
Standa K. píše: Obiloviny = umělý lidský výrobek, kdyby je člověk kdysi nevyšlechtil příroda by nám je dodnes nenachystala k snědku, jest tak ?
)
Nejím
Standa K. píše: Med - jak asi často podstupovali naši prapředkové riziko šáhnutí holou rukou do včelího úlu a vytáhnutí plástve s medem ?
Mňam :oops:
Standa K. píše: Sůl - ??? no coment
Minimálně

Jinak třeba na med tady někde je samostatné vlákno. Obiloviny se zase řeší ve starém fórů (Pán Bůh za něj zaplať).
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

tohle jsou recepty !!!!!
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

docela by mě zajímalo kdo ten nedávný průzkum provedl, kde vzal reprezentativní kontrolní vzorek a kde bych se mohla dozvědět nějaký result. o nějakém skutečně průkazném výzkumu vitariánců jsem ještě neslyšela a ani si nemyslim že by to bylo možný, vzhledem k tomu, že těch opravdu 100% je opravdu málo a i je to skoro zbytečný tak úzkoprse řešit (ty broučky a červíky v třešních a malinách jsem letos nezvládala sledovat a už vubec ne počítat)

jinak si dovoluju se vyjádřit k tý poznámce o mimozemštanech (omluvte mou paranoiu) .... let's talk about present and future.... the rest is a history...

a už ani nesolim..

vynášet takhle drsná tvrzení po dvou měsících mi přijde poněkud unáhlené, na druhou stranu to chápu, neb jsemve svých začátcích byla taky dost militantní.. ono se to časem trošičku obrousí...

hlavní je bejt v pohodě - a bude-li to při dlabání grapefruitu, mrkvové šťávy nebo cukínových špaget je podle mě už docela jedno... podle mě stačí že ve všech přípaech jde o consciousness eating
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Příspěvek od buc11 »

Tereza píše:docela by mě zajímalo kdo ten nedávný průzkum provedl, kde vzal reprezentativní kontrolní vzorek a kde bych se mohla dozvědět nějaký result. o nějakém skutečně průkazném výzkumu vitariánců jsem ještě neslyšela a ani si nemyslim že by to bylo možný, vzhledem k tomu, že těch opravdu 100% je opravdu málo a i je to skoro zbytečný tak úzkoprse řešit (ty broučky a červíky v třešních a malinách jsem letos nezvládala sledovat a už vubec ne počítat)

jinak si dovoluju se vyjádřit k tý poznámce o mimozemštanech (omluvte mou paranoiu) .... let's talk about present and future.... the rest is a history...

a už ani nesolim..

vynášet takhle drsná tvrzení po dvou měsících mi přijde poněkud unáhlené, na druhou stranu to chápu, neb jsemve svých začátcích byla taky dost militantní.. ono se to časem trošičku obrousí...

hlavní je bejt v pohodě - a bude-li to při dlabání grapefruitu, mrkvové šťávy nebo cukínových špaget je podle mě už docela jedno... podle mě stačí že ve všech přípaech jde o consciousness eating
ještě tendle poslední recept: ano jak teres a advid-si myslím, že zde je pole pro výzkumníky, si na sobě vyzkoušet co je nejlepší a není třeba se bát nerovnováh, mně je tak z 86,94% jasné, kterým směrem mi to dělá ještě líp a vnitřně se cítím jako největší expert (i když rád počtu o jiných a jejich zkušenostech ba dokonce i zvážím) na světě s tím, že nuance si budu, jestli se mně bude chtít, upravovat. Ale žádná strava mě nepomáhá, když se tady psychicky a staticky zdevastuju v práci nesmyslným pobytem, páč těch rozhodujících faktorů pro eufolife je vícero.
Např:Moje žena krom ovoce furt pije čaje, si myslí, že jsou jako léčivé a navíc ji chutnaj, neb si tam rve medu a jelikož lítá v noci čůrat, je mi jasné, že si zbytečně za(pře)těžuje ledvinovo-vylučovací aparát, i když tvrdí, že je v pohodě. Jinak sůl, obiliny, vodu nebrat.
Uživatelský avatar
zuzi
Příspěvky: 472
Registrován: stř bře 03, 2004 21:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zuzi »

Terez: diky za clanek!

Dotaz: Jak trvanlive jsou ty pohankove susenky??? Nekvasi to?

Poznamka: Kumin je cesky rimsky kmin a pod timto nazvem se da koupit (napr v Carrefouru Eden v Praze ho maji na vahu).
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

nekvasí. usušit. pak možno nechat zas navlhnout a sníst.

taovýhle záležitosti (respektive celou pohanku) nechávám zas na zimu (p.s. článek byl napsanej v dubnu, bohužel ted vybeh trochu v nevhodnou dobu, ale on zas asi do tý doby tak hluboko neklesne na seznamu..
Eva Kočí
Příspěvky: 101
Registrován: sob úno 11, 2006 16:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eva Kočí »

Pohankové sušenky jsem odzkoušela o víkendu (1x s kořením a 1x s kakaem) a jsou perfekt!
A když tak krásně svítilo sluníčko tak jsem ještě udělala lněné placičky ochucené dobromyslí a vločkami nori - byly krásně křupavý! mňam!
Díky za recepty!
Uživatelský avatar
Katarína
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katarína »

Do nanukovej formy dat cerstvo vylisovanu stavu z hrozna, zamrazit.
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

olivovej olej, skořice, med. To je moje omáčka v níz macham ovoce. hlavne merunky a banan
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

to je slušná zvrhlost
Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2674
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Příspěvek od 800914 »

olivovy+lanovy olej nasiaknuty do suseneho nori+petrzlenky, s trochou jablcneho octu a vody je moja omacka na zeleninu. moc fajna+zelena.
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

Poslyš, nejsi už náhodou těma tvejma EMK+methionin kombinacema trošičku posedlej?
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

dělám rybí pomazánku: ořechomix ala pesto ale místo rajčat či bazalky sušený sypaný nori a cibule + možno mírně voda a koření
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

včera jsem podlehla nějaký nahodilý rozežranosti a jelikož mi v lednici už několik měsíců sedí tahini který mi někdo dal a já to běžně nejim tak jsem ozkoušela to smíchat s medíkem(pod dojmem že je to jako závislácký jak tady tvrdil kdosi) a dodala jsem do toho raw chocolatechili hemp powder, a musim říct, že to byl fakt kickass!! Všechny čokoládový krémy hadr. Závislost si na tom ovšem nevytvořim páč vim že se radši nádoby s tahini dalších několik měsicu nedotknu...
Uživatelský avatar
800914
Příspěvky: 2674
Registrován: úte led 24, 2006 4:24

Příspěvek od 800914 »

myslim ze ne, praktikujem uz len semtamo tuto kombinacju ako pomerne malu cast celkom sirokeho spektrumu ostatnych zalezitosti.. ked odhadnem pomer octu ma to super chut /da sa to aj bez oleja, proste petrzlenka na kyslo je mnami/, a co sa tyka tych kyselin tak som asi divny ale raz za cas vyhodnocujem koncentrovanejsie namazanie ako pozitivny pocin. boli casy ked som mazal viac, casom to zrejme vyradim uplne. skor sa obavam posedlosti zelenym k comu momentalne smerujem.. asi tolko, dalej recepty.
p.s. tiez bacha na tie chokomixy.. :wink:
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Jak naložit rajčata do oleje?

Příspěvek od tvx »

nasušil jsem rajčata, jen tak napolo, aby nebyly jak šutr... a rád bych je uchoval.
někde jsem viděl prodávat rajčata naložený v oleji a je to lahůdka, neporaíte mi někdo jak na to?
zatím jsem je jenom polosuché velice decentně posolil a poválel v oliváči...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Uživatelský avatar
Tereza
Příspěvky: 2202
Registrován: úte bře 23, 2004 2:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tereza »

prostě to nacpi do sklenice, zalej olivovým a dodej třeba bazalku a česnek
Uživatelský avatar
tvx
Příspěvky: 2535
Registrován: pát čer 11, 2004 12:12
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tvx »

a jaká je potřebná suchist mateiálu? stačí jako že je to asi jako ony sušený doslazený jahody nebo třešně, takový jakoby želatinový?

česnek jsem taky nasušil - už se těšim až to v zimě otevřu.

žeru teď mák přímo z makovic. je takovej šťavnatější.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Odpovědět