DLOUHOVĚKÉ NÁRODY
Moderátor: hugo
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
DLOUHOVĚKÉ NÁRODY
Jak žili a stravovali se národy, dosahující v průměru alespoň přes sto let ?
Já četl jen o Makrobiotech v Etiopii (?) dožívajících se průměrně prý 120 let. Jedli jen restované maso, pili jen čerstvé mléko.
Jak to bylo s dlouhověkostí v minulosti (Metuzalém, fantastické údaje z bible)?
Žili lidé v dobách před průmyslovou revolucí, před vyšlechtěním obilovin, v přirozeném přírodním obydlí déle a o kolik než my dnes ?
Já četl jen o Makrobiotech v Etiopii (?) dožívajících se průměrně prý 120 let. Jedli jen restované maso, pili jen čerstvé mléko.
Jak to bylo s dlouhověkostí v minulosti (Metuzalém, fantastické údaje z bible)?
Žili lidé v dobách před průmyslovou revolucí, před vyšlechtěním obilovin, v přirozeném přírodním obydlí déle a o kolik než my dnes ?
ahoj
odporúčam na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy, veľa zaujímavých informácií, ešte keby sa mi chcelo to čítať
podľa formulácie otázok sa mi zdá, že máš pekné predstavy o pravekých predkoch, no neviem neviem
toto je z wiki:
Timeline for humans
Homo sapiens live on average 37 years in Zambia and on average 81 years in Japan. The oldest confirmed recorded age for any human is 122 years, though some people are reported to have lived longer. The following information is derived from the Encyclopædia Britannica, 1961:
Humans by Era, Average Lifespan (in years)
Neanderthal, 20 (Note: Neanderthal is actually a different species from modern humans but is still considered to be a hominid)
Neolithic, 20
Bronze Age, 18[2]
Classical Greece, 28
Classical Rome, 28
Medieval England, 33
End of 19th Century, 37
Early 20th Century, 50
Circa 1940, 65
Current (in the Western world), 77-81
Note: These represent the life expectancies of the population as a whole. In many instances life expectancy varied considerably according to class, and knowledge of the environment.
tak či tak si myslím, že kvalita (neraz) prevýši kvantitu.
odporúčam na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy, veľa zaujímavých informácií, ešte keby sa mi chcelo to čítať
podľa formulácie otázok sa mi zdá, že máš pekné predstavy o pravekých predkoch, no neviem neviem
toto je z wiki:
Timeline for humans
Homo sapiens live on average 37 years in Zambia and on average 81 years in Japan. The oldest confirmed recorded age for any human is 122 years, though some people are reported to have lived longer. The following information is derived from the Encyclopædia Britannica, 1961:
Humans by Era, Average Lifespan (in years)
Neanderthal, 20 (Note: Neanderthal is actually a different species from modern humans but is still considered to be a hominid)
Neolithic, 20
Bronze Age, 18[2]
Classical Greece, 28
Classical Rome, 28
Medieval England, 33
End of 19th Century, 37
Early 20th Century, 50
Circa 1940, 65
Current (in the Western world), 77-81
Note: These represent the life expectancies of the population as a whole. In many instances life expectancy varied considerably according to class, and knowledge of the environment.
tak či tak si myslím, že kvalita (neraz) prevýši kvantitu.
Hunzove
Ahoj,
nejdelsiho veku se asi dozivaji obyvatele severozapadniho Pakistanu zijici v udoli Hunza, dozivaji se bezne kolem 100 let, ve kteremzto veku pracuji normalne na polich, zivi se ovocem, zeleninou, celozrnnym obilim, mlekem a i trochou masa. Pracuji na polickach 12 hodin denne, 7 dni v tydnu. Nevari (nebo malo vari, namaji totiz na cem - i zvireci trus vraceji zase do pudy), nekonzervuji, nesoli, nehnoji umele, neockuji se, nemaji civilizacni choroby. Na internetu najdete hodne informaci, jeden odkaz v anglictine je treba tady: http://www.alkalizeforhealth.net/Lhunzadiet2.htm.
nejdelsiho veku se asi dozivaji obyvatele severozapadniho Pakistanu zijici v udoli Hunza, dozivaji se bezne kolem 100 let, ve kteremzto veku pracuji normalne na polich, zivi se ovocem, zeleninou, celozrnnym obilim, mlekem a i trochou masa. Pracuji na polickach 12 hodin denne, 7 dni v tydnu. Nevari (nebo malo vari, namaji totiz na cem - i zvireci trus vraceji zase do pudy), nekonzervuji, nesoli, nehnoji umele, neockuji se, nemaji civilizacni choroby. Na internetu najdete hodne informaci, jeden odkaz v anglictine je treba tady: http://www.alkalizeforhealth.net/Lhunzadiet2.htm.
Naposledy upravil(a) svit dne stř čer 21, 2006 6:14, celkem upraveno 1 x.
Re: Hunzove
to pravděpodobně již neplatí, v knize jak a proč stárneme, tak údajně nějací výzkumníci tam nikoho už přes stovku nenašli, a když tak to byli rachitičtí tragédi jak u nás, ale je fakt, že si to nepamatují jak jsou staří, páč už tam je již mnoho civilizace (podobně Kavkaz)svit píše:Ahoj,
nejdelsiho veku se asi dozivaji obyvatele severozapadniho Pakistanu zijici v udoli Hunza, dozivaji se bezne kolem 100 let, ve kteremzto veku pracuji normalne na polich, zivi se ovocem, zeleninou, celozrnnym obilim, mlekem a i trochou masa. Pracuji na polickach 12 hodin denne, 7 dni v tydnu. Nevari (nebo malo vari, namaji totiz na cem - i zvireci trus vraceji zase do pudy), nekonzervuji, nesoli, nehnoji, neockuji se, nemaji civilizacni choroby. Na internetu nadete hodne informaci, jeden odkaz v anglictine je treba tady: http://www.alkalizeforhealth.net/Lhunzadiet2.htm.
Asi zůstává jen ščávový Wólkr
Ahoj, tak s temi Hunzy je to skoda, hledal jsem si jeste informace na internetu a nasel jsem, ze: zpravy o Hunzech jsem nasel datovany z roku 1830, vynikajici zdravotni stav Hunzu popisuje v r. 1921 skotsky lekar Robert McCarrison, ktery oblast navstvil, podle neho se vetsina tamnich muzu dozivala 120 az 140 let, dlouhovekost potvrdil dale badatel Lowell Thomas, ktery udoli navstivil v roce 1957, americky ocni lekar Allen Banik v roce 1958 potvrdil bezvadny zrak vybranych pozorovanych stariku, v roce 1964 pozorovali obyvatele dva americti kardiologove Paul White a Edward Toomey, potvrdili, ze Hunzove maji nizkou hladinu cholesterolu a netrpi vysokym tlakem (to se asi dalo cekat). Velkou popularizaci Hunzu pak prinesla reportaz National Geographic v roce 1973. V roce 1986 byla do udoli jinak tezko dostupneho zavedena silnice propojujici Pakistan s Cinou, od te doby je v udoli mozne videt trochu turistu, ale i tak zivot Hunzu zustava nezmenen. Rikam si, co by tedy mohlo v tak kratke dobe privodit Bucem popisovanou dekadenci? Jeden z badatelu pripousti, ze jejich vek muze byt lehce nadnasen - z duvodu jejich nasledneho vyssiho spolecenskeho uznani, oponenti radi namitaji, ze jejich dlouhy vek nelze uznat za spolehlivy, protoze nejsou vedeny v te oblasti zadne matriky atd. Kdovi - tak nebo tak je asi jiste, ze jsou ti lide mnohem vice zivotni nez zapadni populace i nez populace v prilehlych oblastech - co tedy muze byt tou pricinou? Muze to byt strava, zivotni aktivita, nekteri badatele ukazuji na prospesnost merunek, ktere Hunzove jedi ve velkem, vcetne jader z pecek - pry jsou bohata na lipidy, nekteri fanaticti obdivovatele douhovekosti Hunzu vsazi na tajemny recept jejich chleba nebo skladbu vody (ktere pak v USA prodavaji), no a mne k tomu napada vubec zivot v Himalajskem kanonu (nekteri pratele vypraveji, jak se rychle posili, kdyz si zajedou do Alp). Snad jako perlickou do techto uvah by byl nejasny puvod Hunzu, maji totiz svetlou plet, oci, nekdy rezave vlasy a pripominaji ze vsechno nejvice Evropany, jejich jazyk je pry nepribuzny sousednim jazykum, existuji nazory, ze by se mohlo jednat o potomky vojsk Alexandra Velikeho atd. Jeste pri hledani informaci o Hunzech jsem narazil na dalsi dva mozne dlouhoveke narody a temi jsou obyvatele oblasti Vilcabamba v Ekvadoru a Abchazie v Gruzii (ale co jedi nemam poneti, zkusim najit). Na zaver pro uplnost jeste tri informace: Pokud jde o dolozeny vek tak nejstarsi zena je pry 122 leta pani z Francie, nejvice stoletych maji Svedove a nejvyssi prumerny vek Japonci.
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Jestli Hunzíci makají 12 hodin denně, tak jsou ještě větší paka než já[/quote]
No jo buci ale i v tom ta dlouhověkost může být !
Jen si to představ, žádný smradlavý kanclík (rozhicované auto v mém případě), několikahodinové sezení (kancl i auto), zírání na zářící obrazovku či silnici. Ale na čerstvým vzdoušku, na sluníčku, manuální prací, v družném hovoru ...
Řeknu Ti, já mít na toto know-how, peníze a místo, jdu do toho okamžitě. Můj sen je mít biofarmu a na ní dělat.
No jo buci ale i v tom ta dlouhověkost může být !
Jen si to představ, žádný smradlavý kanclík (rozhicované auto v mém případě), několikahodinové sezení (kancl i auto), zírání na zářící obrazovku či silnici. Ale na čerstvým vzdoušku, na sluníčku, manuální prací, v družném hovoru ...
Řeknu Ti, já mít na toto know-how, peníze a místo, jdu do toho okamžitě. Můj sen je mít biofarmu a na ní dělat.
No jo buci ale i v tom ta dlouhověkost může být !Standa K. píše:Jestli Hunzíci makají 12 hodin denně, tak jsou ještě větší paka než já
Jen si to představ, žádný smradlavý kanclík (rozhicované auto v mém případě), několikahodinové sezení (kancl i auto), zírání na zářící obrazovku či silnici. Ale na čerstvým vzdoušku, na sluníčku, manuální prací, v družném hovoru ...
Řeknu Ti, já mít na toto know-how, peníze a místo, jdu do toho okamžitě. Můj sen je mít biofarmu a na ní dělat.[/quote]
no jo, ale oni z toho maj tak akorát pár sušených meruněk, aby přežili zimu, na to rozjezd ani knowhow nepotřebuješ
člověk je jedinej tvor strávící takovej čas na obstarání papu, i mojej kozi stačí 2-3 hodiny a pak se nudí
skoro jako otázka vejce nebo slepice?Tereza píše:takže je skutečně přirozená strava v našem pásmu rawplantfood? nebo je přirozenější se přesouvat za teplem?
já bych se přesunula za teplem,ale to bych musela tady
vytrhnout kořínky...no ale na pul roku by to vždy šlo pri pružném zaměstnání krasná utopie zatím.
Bože, dej mi sílu, abych změnil to, co změnit můžu.
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
- Pepík Ševců
- Příspěvky: 523
- Registrován: stř pro 14, 2005 9:47
Já myslím, že přirozená není a nikdy nebyla ani v jiných pásmech než v našem. Alespoň proti tomu mluví všechny moje (načtené) poznatky. Ale pokud je možná (třeba historicky až dnes při dostatku a účinnosti pěstění, popř. dovozu), proč to nezkoušet, ne?Tereza píše:takže je skutečně přirozená strava v našem pásmu rawplantfood?
PŠ
a co je naše pásmo?, dřív se to v různých pásmech měnilo to teplo, tak to by třeba inuita bloudil po zemi a hledal svou dobu ledovou?Tereza píše:takže je skutečně přirozená strava v našem pásmu rawplantfood? nebo je přirozenější se přesouvat za teplem?
Jak říká Pepík, pravděpodobně se to neví, já viděl na satelitu, kde určitá skupina zkoumatelů tvrdila, že byli rozhodně (teď nevím jestli homo sapiens, nebo homo sapiens sapiens, nebo homo homo sapiens sapiens sapiens) sběrači a až v době ledové to začli víc vopíkat.
Jinak Je-li delšívěkost Hunzů pravda, (tak jsem to někde též zachytil, jak píše Svit) pak vsázím na jednoduchost a menší dávky jejich potravy.
Z těch 12 hodin jsem myslel, že by se věnovali třeba chvílu jen sobě , aby furt nemakali.
- Pepík Ševců
- Příspěvky: 523
- Registrován: stř pro 14, 2005 9:47
Já jsem čet o Gandalfovi a tomu bylo bratru pár tisíc let. Taky to ale neni dobře zdokumentovaný.Pat píše:Ja som cital o mnichovi, ktory sa dozil 250 rokov. Neni to ale dobre zdokumentovane. Narodil sa totiz este niekedy v 17. storoci.
Ale vzhledem k tomu, že ti mniši v Tibetu vypadají už ve třiceti (zdokumentovaných) na našich 70 (vizuálně), není těžké se v odhadu věku zmýlit.
PŠ
já nevím...stále se tady mluví o tom jestli jsme byli kdysi (z dnešního názvosloví) vitriány či ne...
mě vám to je nějak jedno, pro mě je důležité to, že mi to dělá dobře v této době, jsem ráda, že jsem se k této stravě dostala a že jsou možnosti takto jíst oproti např. před 20 lety. Já to beru jako pokrok. A jestli byly například super přístroje už před mnoha a mnoha tety a nebo je to výrobek posledního století je také jedno, protože na to nepřijdeme, rozum nám řekne že ne, ale takové národy v Egyptě, které už v kdysi v dávné době uměly vyrobit různé věci, které umíme až nyní....zbytečné se tím zabývat, důležitý je pro mě dnešek a s tím pak pracuji
mě vám to je nějak jedno, pro mě je důležité to, že mi to dělá dobře v této době, jsem ráda, že jsem se k této stravě dostala a že jsou možnosti takto jíst oproti např. před 20 lety. Já to beru jako pokrok. A jestli byly například super přístroje už před mnoha a mnoha tety a nebo je to výrobek posledního století je také jedno, protože na to nepřijdeme, rozum nám řekne že ne, ale takové národy v Egyptě, které už v kdysi v dávné době uměly vyrobit různé věci, které umíme až nyní....zbytečné se tím zabývat, důležitý je pro mě dnešek a s tím pak pracuji
Naposledy upravil(a) Sluníčko dne stř čer 28, 2006 10:18, celkem upraveno 1 x.
Mam stejny nazorSluníčko píše:já nevím...stále se tady mluví o tom jestli jsme byli kdysi (z dnešního názvosloví) vitriány či ne...
mě vám to je nějak jedno, pro mě je důležité to, že mi to dělá dobře v této době, jsem ráda, že jsem se k této stravě dostala a že jsou možnosti takto jíst oproti např. před 20 lety. Já to beru jako pokrok. A jestli byly například super přístroje už před mnoha a mnoha tety a nebo je to výrobek posledního století je také jedno, protože na to nepřijdeme, rozum nám řekne že ne, ale takové národy v Egyptě, které už v kdysi v dávné době uměly vyrobit různé věci, které umíme až nyní....zbytečné se tím zabývat, důležitý je pro mě dnešek a s tím pak pracuji
Naposledy upravil(a) RadkaS dne stř čer 28, 2006 10:58, celkem upraveno 1 x.
dyť to si říkám pořád, že jsem nejlepší, než nějací vopičáciRadkaS píše:Mam stejny nazorSluníčko píše:já nevím...stále se tady mluví o tom jestli jsme byli kdysi (z dnešního názvosloví) vitriány či ne...
mě vám to je nějak jedno, pro mě je důležité to, že mi to dělá dobře v této době, jsem ráda, že jsem se k této stravě dostala a že jsou možnosti takto jíst oproti např. před 20 lety. Já to beru jako pokrok. A jestli byly například super přístroje už před mnoha a mnoha tety a nebo je to výrobek posledního století je také jedno, protože na to nepřijdeme, rozum nám řekne že ne, ale takové národy v Egyptě, které už v kdysi v dávné době uměli vyrobit různé věci, které umíme až nyní....zbytečné se tím zabývat, důležitý je pro mě dnešek a s tím pak pracuji
buc11 píše:RadkaS píše:Mam stejny nazorSluníčko píše:já nevím...stále se tady mluví o tom jestli jsme byli kdysi (z dnešního názvosloví) vitriány či ne...
mě vám to je nějak jedno, pro mě je důležité to, že mi to dělá dobře v této době, jsem ráda, že jsem se k této stravě dostala a že jsou možnosti takto jíst oproti např. před 20 lety. Já to beru jako pokrok. A jestli byly například super přístroje už před mnoha a mnoha tety a nebo je to výrobek posledního století je také jedno, protože na to nepřijdeme, rozum nám řekne že ne, ale takové národy v Egyptě, které už v kdysi v dávné době uměly vyrobit různé věci, které umíme až nyní....zbytečné se tím zabývat, důležitý je pro mě dnešek a s tím pak pracuji
dyť to si říkám pořád, že jsem nejlepší, než nějací vopičáci
- Pepík Ševců
- Příspěvky: 523
- Registrován: stř pro 14, 2005 9:47
Tak to přesně beru a měl by to tak brát asi každej. Problém je, když někdo poukazuje na raw jako pro člověka jedinou přirozenou, popř. historicky správnou stravu. Člověk tak nikdy nejedl, ale pokud tak může jíst (třebaže až dneska), proč ne?Sluníčko píše:já nevím...stále se tady mluví o tom jestli jsme byli kdysi (z dnešního názvosloví) vitriány či ne...
mě vám to je nějak jedno, pro mě je důležité to, že mi to dělá dobře v této době, jsem ráda, že jsem se k této stravě dostala a že jsou možnosti takto jíst oproti např. před 20 lety. Já to beru jako pokrok. A jestli byly například super přístroje už před mnoha a mnoha tety a nebo je to výrobek posledního století je také jedno, protože na to nepřijdeme, rozum nám řekne že ne, ale takové národy v Egyptě, které už v kdysi v dávné době uměly vyrobit různé věci, které umíme až nyní....zbytečné se tím zabývat, důležitý je pro mě dnešek a s tím pak pracuji
PŠ
[quote="Katarína"]Co sa tyka dlhovekosti - prave som prisla od jedneho uja, u ktoreho som kedysi byvala, v aprili mal 97 rokov.
Dlhovekost povazuje za najvacsi trest na tomto svete, vsetkych svojich uz prezil. Jedine, po com tuzi je smrt...
to řikala moje babička od 60ti, ale PMN je to tím, že ti lidi nemaj cestovní mapu, jsou zaneseni vod hlavy po patu, když je vidím v TV, ani se jim nedivim
PMN děda vševěda byl starší než celej abrahám
Dlhovekost povazuje za najvacsi trest na tomto svete, vsetkych svojich uz prezil. Jedine, po com tuzi je smrt...
to řikala moje babička od 60ti, ale PMN je to tím, že ti lidi nemaj cestovní mapu, jsou zaneseni vod hlavy po patu, když je vidím v TV, ani se jim nedivim
PMN děda vševěda byl starší než celej abrahám
- Katarína
- Příspěvky: 2190
- Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi to aj od povahy, nielen od zanesenosti, jeho to tu vraj nebavi uz od narodenia...
Ked sa niekto nadstavi tak, ze jedine, co ho moze potesit, je smrt, vsetky ostatne radosti prepusta bez povsimnutia.
Je mi vzdy tak luto, kolko tymto postojom straca a uz teraz si davam bacha, aby som take reci v starobe nemala, ale sa radsej tesila zo vsetkeho pekneho, co vzdy predsa je.
Skor ako kvantita zivota ma zaujima kvalita, ktora sa rozvija kazdym okamihom zivota.
Ked sa niekto nadstavi tak, ze jedine, co ho moze potesit, je smrt, vsetky ostatne radosti prepusta bez povsimnutia.
Je mi vzdy tak luto, kolko tymto postojom straca a uz teraz si davam bacha, aby som take reci v starobe nemala, ale sa radsej tesila zo vsetkeho pekneho, co vzdy predsa je.
Skor ako kvantita zivota ma zaujima kvalita, ktora sa rozvija kazdym okamihom zivota.
ano, ano, slovo od slova souhlasím a jako živočich s výběrovou hranicí soucitu dodávám, že jsou pro mne cennými příklady, jak neKatarína píše:Zalezi to aj od povahy, nielen od zanesenosti, jeho to tu vraj nebavi uz od narodenia...
Ked sa niekto nadstavi tak, ze jedine, co ho moze potesit, je smrt, vsetky ostatne radosti prepusta bez povsimnutia.
Je mi vzdy tak luto, kolko tymto postojom straca a uz teraz si davam bacha, aby som take reci v starobe nemala, ale sa radsej tesila zo vsetkeho pekneho, co vzdy predsa je.
Skor ako kvantita zivota ma zaujima kvalita, ktora sa rozvija kazdym okamihom zivota.
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Já to respektuji. Ale pro mne je důležité kvůli nějaké ukotvenosti názoru či co a taky jako pádný argument pro obranu vitáriánství právě její přirozenost v tomto světě. Že nejde o něco vymyšleného, sice chytře atd. ale takových vymyšlených systémů tu je: homeopatika, vegetariánství, veganství, bylinky, různý mastičky a já nevím co ještě.Sluníčko píše:já nevím...stále se tady mluví o tom jestli jsme byli kdysi (z dnešního názvosloví) vitriány či ne...
mě vám to je nějak jedno, pro mě je důležité to, že mi to dělá dobře v této době, jsem ráda, že jsem se k této stravě dostala a že jsou možnosti takto jíst oproti např. před 20 lety. Já to beru jako pokrok. A jestli byly například super přístroje už před mnoha a mnoha tety a nebo je to výrobek posledního století je také jedno, protože na to nepřijdeme, rozum nám řekne že ne, ale takové národy v Egyptě, které už v kdysi v dávné době uměly vyrobit různé věci, které umíme až nyní....zbytečné se tím zabývat, důležitý je pro mě dnešek a s tím pak pracuji
- jgo
- Příspěvky: 33
- Registrován: ned bře 19, 2006 9:36
- Bydliště: Jesenicko-Supíkovice
- Kontaktovat uživatele:
Myslím,že žijeme v ideálním pásmu a máme podmínky pro dlouhověkost.Moji předkové
zemědělci se dožívali vysokého věku většinou,což jsem vyčetl z rodokmenu a jsem
si jistý,že kdyby k tomu způsobu poklidného života nevařili stravu,tak by směle
konkurovali i národu Hunza. Já to vidím tak,že jejich strava byla spíš
jalová,maso jednou týdně doma vyrostlé a občas hlad,do toho sezónní dřina bez
dnešního divočení.Umírali doma přirozeným stářím.
Osobně nijak po dlouhověkosti netoužím,spíš bych nechtěl skončit v šedesáti
rozpitvanej nějakýmu mudr na stole,jak skončila spousta lidí,které jsem znal.Je
to až do očí bijící,co někteří lidé vytrpí kvůli nevědomosti před smrtí.
Takže věřím,že ta stovka je i tady reálná a nemusíme ji hledat nikde daleko.
zemědělci se dožívali vysokého věku většinou,což jsem vyčetl z rodokmenu a jsem
si jistý,že kdyby k tomu způsobu poklidného života nevařili stravu,tak by směle
konkurovali i národu Hunza. Já to vidím tak,že jejich strava byla spíš
jalová,maso jednou týdně doma vyrostlé a občas hlad,do toho sezónní dřina bez
dnešního divočení.Umírali doma přirozeným stářím.
Osobně nijak po dlouhověkosti netoužím,spíš bych nechtěl skončit v šedesáti
rozpitvanej nějakýmu mudr na stole,jak skončila spousta lidí,které jsem znal.Je
to až do očí bijící,co někteří lidé vytrpí kvůli nevědomosti před smrtí.
Takže věřím,že ta stovka je i tady reálná a nemusíme ji hledat nikde daleko.
Přirozenost je cenná.
Já to respektuji. Ale pro mne je důležité kvůli nějaké ukotvenosti názoru či co a taky jako pádný argument pro obranu vitáriánství právě její přirozenost v tomto světě. Že nejde o něco vymyšleného, sice chytře atd. ale takových vymyšlených systémů tu je: homeopatika, vegetariánství, veganství, bylinky, různý mastičky a já nevím co ještě.[/quote]
stando, ted ses mi trefil,
zatím co jsem viděl staříky, tak takdle ne, stofku můžu dělat aji na vepřovým, walker je spodní hranice a to ještě zemřít při výmiku nebo učení slovíček svahilštiny
zkrátka na čísle až tak nezáleží, musí tam být aktivita a vitalita
stando, ted ses mi trefil,
zatím co jsem viděl staříky, tak takdle ne, stofku můžu dělat aji na vepřovým, walker je spodní hranice a to ještě zemřít při výmiku nebo učení slovíček svahilštiny
zkrátka na čísle až tak nezáleží, musí tam být aktivita a vitalita
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
stando, ted ses mi trefil,
zatím co jsem viděl staříky, tak takdle ne, stofku můžu dělat aji na vepřovým, walker je spodní hranice a to ještě zemřít při výmiku nebo učení slovíček svahilštiny
zkrátka na čísle až tak nezáleží, musí tam být aktivita a vitalita[/quote]
Jasná věc - kvantita i kvalita !! Ve 100fce ještě honit sukně ...
zatím co jsem viděl staříky, tak takdle ne, stofku můžu dělat aji na vepřovým, walker je spodní hranice a to ještě zemřít při výmiku nebo učení slovíček svahilštiny
zkrátka na čísle až tak nezáleží, musí tam být aktivita a vitalita[/quote]
Jasná věc - kvantita i kvalita !! Ve 100fce ještě honit sukně ...
Si vtipny az to boli. Cital som to v knihe o cchi, tajemstvi mladi. Autori venovali nemale usilie aby to zistili a hoci to nemohli dokazat, vsetko tomu nasvedcovalo.Pepík Ševců píše:Já jsem čet o Gandalfovi a tomu bylo bratru pár tisíc let. Taky to ale neni dobře zdokumentovaný.Pat píše:Ja som cital o mnichovi, ktory sa dozil 250 rokov. Neni to ale dobre zdokumentovane. Narodil sa totiz este niekedy v 17. storoci.
Ale vzhledem k tomu, že ti mniši v Tibetu vypadají už ve třiceti (zdokumentovaných) na našich 70 (vizuálně), není těžké se v odhadu věku zmýlit.
PŠ
umenie stravovania = dlhy vek
umenie stravovania + umenie cchi = dlhy vek na druhu.
- Pepík Ševců
- Příspěvky: 523
- Registrován: stř pro 14, 2005 9:47
Jestli jsem Tě urazil, omlouvám se. A předem se omlouvám za toto: já jsem trochu skeptický a nehodlám uvěřit takovým plkům. To jsem holt já a nic s tím nenadělám. Daniken nebo Gavin Menzies taky věnují nemalé úsilí naprostým koninám a není to důvod k tomu, abych mu věřil.Pat píše:Si vtipny az to boli. Cital som to v knihe o cchi, tajemstvi mladi. Autori venovali nemale usilie aby to zistili a hoci to nemohli dokazat, vsetko tomu nasvedcovalo.Pepík Ševců píše:Já jsem čet o Gandalfovi a tomu bylo bratru pár tisíc let. Taky to ale neni dobře zdokumentovaný.Pat píše:Ja som cital o mnichovi, ktory sa dozil 250 rokov. Neni to ale dobre zdokumentovane. Narodil sa totiz este niekedy v 17. storoci.
Ale vzhledem k tomu, že ti mniši v Tibetu vypadají už ve třiceti (zdokumentovaných) na našich 70 (vizuálně), není těžké se v odhadu věku zmýlit.
PŠ
umenie stravovania = dlhy vek
umenie stravovania + umenie cchi = dlhy vek na druhu.
PŠ
Pepik: neurazil, nic sa nestalo. Tvoj nazor respektujem. Ja osobne tomu neverim na 100%, ale pripustam, ze by to kludne mohla byt pravda. Sam cvicim cchi-kung, a hoci som len zaciatocnik, v ludskom tele rozhodne je energia, o ktorej sucasna medicina este nema ani paru, a vdaka ktorej sa s ludskym telom daju dokazat take veci, ze sa pomaly tomu neda uverit. Tato lieciva energia, ked sa skombinuje s inymi poznatkami o fungovani ludskeho tela (napriklad stravovanie), zazraky sa zacnu diat!
- hugo
- Site Admin
- Příspěvky: 1749
- Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
100+1
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Hunzovia
Myslím, že "recept" obyvateľov v krajine Hunza (ale aj napr. tibetských mníchov) sa skladá z troch častí:
1. denne veľa pohybu na čerstvom vzduchu
2. jednoduchá, ale primeraná strava
3. naučiť sa ovládať emócie & schopnosť žiť s pozitívnymi emóciami
Ide o základné prvky: energia, svetlo, vzduch, voda, primerané potraviny, pohyb a vyrovnaný citový život.
Takže záleží na nás, či podporíme organizmus v jeho primeraných funkciách, alebo nie. Každý je zodpovedný sám za seba. A to, čo povedal rímsky konzul Appius Claudius, platí doslovne: "Každý si je strojcom vlastného šťastia."
1. denne veľa pohybu na čerstvom vzduchu
2. jednoduchá, ale primeraná strava
3. naučiť sa ovládať emócie & schopnosť žiť s pozitívnymi emóciami
Ide o základné prvky: energia, svetlo, vzduch, voda, primerané potraviny, pohyb a vyrovnaný citový život.
Takže záleží na nás, či podporíme organizmus v jeho primeraných funkciách, alebo nie. Každý je zodpovedný sám za seba. A to, čo povedal rímsky konzul Appius Claudius, platí doslovne: "Každý si je strojcom vlastného šťastia."
You Can If You Think You Can