FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Odpovědět
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Ovocie nerovna sa fruktoza

Příspěvek od ravima »

Panda píše:- ovoce není doporučované
- jinými nejsou doporučované obilniny
- jinými není doporučované maso
.... atd. atd.
:arrow: - z čehož plyne, většina lidí doporučuje vůbec nejíst
sorry za offtopic, ještě se vrátím k tomuto. Pro mě z toho teda plyne něco úplně jiného. Musí se totiž vycházet z kontextu - kdo, co, a proč nedoporučuje, takhle jak jsi to napsal je to moc zjednodušené.
Buď vynechám maso a obilí (811). Nebo vynechám maso a ovoce (makrobiotika). Nebo vynechám obilí a částečně ovoce (lowcarb). Další možnost je jíst málo (nízkokaloricky) a/nebo půstovat, a jíst klidně všechno. Každý způsob má něco do sebe. Jediné co opravdu nefunguje, je jíst všechno a hodně.
Uživatelský avatar
Dano
Příspěvky: 914
Registrován: pon lis 20, 2006 9:46
Bydliště: Banská Bystrica

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od Dano »

smajliss píše:taky papáte jahody a třešně v dnešních dnech ?:P
Jahody uz len lesne, lebo zahradne sa u nas na trhoviskach uz nepredavaju. Ceresne srdcovky hadam kazdy alebo kazdy druhy den, este stale su.

Ale v ponuke su aj vynikajuce marhule a broskyne, zacinaju rozne druhy domacich melonov, aj tie z dovozu su vyborne - dozru mi lahko, potom aj cervene sa uz daju. A vcera som uz opacil prve sezonne domace slivky z juhu, na prekvapenie vyborne.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovocie nerovna sa fruktoza

Příspěvek od Panda »

ravima píše:...Jediné co opravdu nefunguje, je jíst všechno a hodně.
Naopak, to také funguje. Jakoukoliv změnu jídelníčku si vzpomeneš tak se najdou doporučení, která říkají, že to funguje. A těm lidem to tak opravdu funguje, všechny varianty i naprosto opačné varianty (včetně všestranné pestré stravy i přejídání se atd. - konkrétně přejídání se je argumentované zrychlením průchodu přes trávicí systém a využívání jen prvních složek stravy, např. jedna z alternativ pro hubnutí). Což by mělo trknout, že ve skutečnosti nejde o složení stravy, ale o psychiku, jak se k tomu staví naše podvědomí. Důležité je to přesvědčení "dělat něco pro zlepšení", o čem je člověk přesvědčený že to bude fungovat. Např. mně dříve stále nic nefungovalo (vita strava, půsty), protože jsem přistupoval ke všemu s nedůvěrou. A přestože dnes po fyzické stránce dělám přesně to samé, mám už v to větší důvěru i sebejistoty a teprve až teď na tom prosperuji. Člověk by proto měl dělat hlavně to, k čemu cítí vnitřní přesvědčení, a to mu pak bude dobře fungovat, ať si ostatní říkají co chtějí.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

ravima píše:.
"Jednoduchý cukr se nedělí? to by ses divil jak moc se může ještě dělit (nejen může, ale musí, aby z něj tělo vytřískalo nějakou tu energii). A fruktóza se samozřejmě na glukózu mění, nejdřív se rozloží na jednodušší látky a ty se pak složí na glukózu...."
wikibulík píše:Fructolysis and Glycolysis are Independent Pathways[edit](1. fruktolyza a glykolýza jsou nezávislé cesty)

Although the metabolism of fructose and glucose share many of the same intermediate structures, they have very different metabolic fates in human metabolism. Fructose is metabolized almost completely in the liver in humans, and is directed toward replenishment of liver glycogen and triglyceride synthesis, while much of dietary glucose passes through the liver where it is metabolized in skeletal muscle to CO2, H2O and ATP, and to fat cells where it is metabolized primarily to glycerol phosphate for triglyceride synthesis as well as energy production.[1] The products of fructose metabolism are liver glycogen and de novo lipogenesis of fatty acids and eventual synthesis of endogenous triglyceride can be divided into two main phases: The first phase is the synthesis of the trioses, dihydroxyacetone(DHAP) and glyceraldehyde; the second phase is the subsequent metabolism of these trioses either in the gluconeogenic pathway for glycogen replenishment and/or the complete metabolism in the fructolytic pathway to pyruvate, which enters the Krebs cycle, is converted to citrate and subsequently directed toward de novo synthesis of the free fatty acid palmitate.[1]
wikibulík píše:... V fructolysis, enzym fructokinase zpočátku produkuje fruktózu 1-fosfát, který je rozdělen aldolázu B produkovat trioses Dihydroxyaceton fosfát a glyceraldehyd [2]. Na rozdíl od glykolýzy, ve fructolysis triose glyceraldehyd postrádá fosfátovou skupinu.Třetí enzym, trioskinase, je tedy nutné fosforylovat glyceraldehyd, produkovat glyceraldehyd-3-fosfát. Výsledné trioses jsou shodné s výsledky získanými v glykolýzy a může vstoupit do gluconeogenic cestu pro glukózy nebo glykogenu, nebo může být dále metabolizován přes spodní glykolýzy na pyruvát
chápu to tak, že se (fruktolýzou a glykolýzou) nakonec dospěje ke gluconeogenické cestě pro glukozu a nebo pyruvát, který jde pak přes Krebse(http://en.wikipedia.org/wiki/Krebs_cycle). např.prvním krokem v metabolismu fruktózy je fosforylace fruktózy na fruktózu-1-fosfát fructokinase, tedy zachycení fruktózu k metabolismu v játrech. Fruktóza 1-fosfát poté podléhá hydrolýze aldolázu B tvořit DHAP a glyceraldehydes; DHAP může být buď isomerized na glyceraldehyd 3-fosfát triosephosphate isomerasy nebo podstoupit snížení na glycerol 3-fosfát glycerol 3-fosfát dehydrogenázy.Produkoval glyceraldehyd může také převést na glyceraldehyd 3-fosfát glyceraldehyd kinázy nebo převedeny na glycerol 3-fosfát glyceraldehyd 3-fosfát-dehydrogenáza.Metabolismus fruktózy v tomto bodě dává meziprodukty při gluconeogenic a fructolytic cest vedoucích k syntéze glykogenu, stejně jako mastné kyseliny a triglyceridy syntézy. Tedy že jde o úplně jiné látky než byly na počátku reakcí (t.j.jednoduchý cukr fruktosa a glukosa-asi ty hexy), fruktosa 1-fosfát již zdaleka není původní fruktosa atd i u glukosové cesty.

Zajímavé info pro mne je že :
wikibulík píše:Všechny tři dietní monosacharidy jsou transportovány do jater, které GLUT2 přepravce. [33] Fruktóza a galaktóza jsou fosforylovány v játrech fructokinase (Km = 0,5 mM) a galaktokinázy (Km = 0,8 mM). Naopak, glukóza tendenci průchodu játry (Km jaterní glukokinázy = 10 mm), a může být metabolizován kdekoliv v těle. Příjem fruktózy v játrech není regulována inzulínem. Nicméně, inzulín je schopen zvýšit množství a funkční aktivitu GLUT5 v kosterních svalových buňkách. [34]
takže i když fruktosa inzulin nepotřebuje, může nakonec inzulín ke zvýšení funkční aktivity GLUT 5ky využít.

Trochu zapadlo info, že fruktosa při stejném množství cukru (dle grafu ve výše zmíněného wiki odkazu) vyvolává 2x vyšší pocit sladkosti než glukosa a ještě větší než další cukry. Bláhovci, těšící se při pojídání čočky nebo brambor, či dokonce obilovin, jak je to málo sladké, bohužel (bohudík?), cukru může být víc než při jezení ultraripe fruitu.
Mimochodem, vše co jsem zde díky odkazům v poslední době prošel, jen utvrdilo mou zkušenost, že energie přes fruktanty je prostě pro tělo ...ejší než škroby a tuky. Ale je třeba hned dodat, že hranice mezi prospěšností a škodlivostí je zde mnohem užší vzhledem k trefení zralosti, množství a druhů ovoce, neboli je to spíš pro vyvolenou boží a nebo aspoň pro vuolovce ovšem bez patřičných malabsorbcí

Snad ještě jen Keton a ketonová látka
wikibulík píše:Ketones are pervasive in nature. The formation of organic compounds in photosynthesis occurs via the ketone ribulose-1,5-bisphosphate. Many sugars are ketones, known collectively as ketoses. The best known ketose is fructose, which exists as a cyclic hemiketal, which masks the ketone functional group. Fatty acid synthesis proceeds via ketones. Acetoacetate is an intermediate in the Krebs cycle which releases energy from sugars and carbohydrates.[8]
In medicine, acetone, acetoacetate, and beta-hydroxybutyrate are collectively called ketone bodies, generated from carbohydrates, fatty acids, and amino acids in most vertebrates, including humans. Ketones are elevated in blood after fasting including a night of sleep, and in both blood and urine in starvation, hypoglycemia due to causes other than hyperinsulinism, various inborn errors of metabolism, and ketoacidosis (usually due to diabetes mellitus). Although ketoacidosis is characteristic of decompensated or untreated type 1 diabetes, ketosis or even ketoacidosis can occur in type 2 diabetes in some circumstances as well.
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od ravima »

buc11 píše:...chápu to tak, že se (fruktolýzou a glykolýzou) nakonec dospěje ke gluconeogenické cestě pro glukozu a nebo pyruvát, který jde pak přes Krebse...
Ano přesně toto jsem zde psal už mnoho příspěvků zpět. Kromě té glukoneogenické cesty a pyruvátu to ještě může být cesta pro syntézu tuků, na vše tady máš i diagramy. Bez ohledu na to jakou cestu si tělo vybere, se ale na začátku fruktóza vždycky rozdělí na ty dva jednoduché cukry, z nichž každý je cca 1/2 velikosti fruktózy.
Jinak ty strojové překlady neber úplně vážně, občas tam jsou dost blbosti, např. zaměňování enzymů do výsledných produktů atp.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

ravima píše:... rozkladem fruktózy. Jenom tuhle jednu stránku z těch skript bych mohl i z hlavy rozepsat možná na dvacet takových stránek, ...
přiznám se, že bych toho byl rád a dychtivě přítomen,
nicméně vrátím-li se k spornému bodu fruktálního rozkladu a skladu, tak izomerizace je prostě jiný typ reakce
http://leccos.com/index.php/clanky/izomerizace
pozn.: není přímo nutné již dále rozvíjet, s guglováním teď na čas končím
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od ravima »

Ano izomery jsou "stejně velké", jenom mají "jiný tvar".
Jak se to ale týká rozkladu fruktózy na ty jednodušší cukry, to tedy nechápu, tam se samozřejmě žádné přeměny izomerů nedějí, to až později např. právě u jednoho z těch vzniklých jednodušších cukrů, ale budu rád, když s tím tady skončíme, a radši ne jen na čas... :-)
Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5016
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od cepheus »

Ja taky :D.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

asi si budu končit a začínat kdy mě napadne
jsem rád že jsem byl donucen si to přečíst, opravdu jsem uváděl nepřesnosti (ne ovšem tu mi vytýkané) neb to, že se fruktoza tráví pomaleji je právě ten přínos a nikoliv větší pseudopřetěžování trávicích mechanismů
Pozn: k fruktose nemám vlastně žádný vztah, a v podstatě je mi vlastně jedno jestli je ovoce či fruktosa škodlivá či zdravá, stejně bez něho nemohu být a dokud mi zdraví dovolí, nehodlám se ho za nic na světě vzdát, možná jsem dřív opravdu potřeboval uvnitř tu ideu jak jím a žiju frutozdravě, teď mi stačí žiju a fruto
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

tak neo nám do toho práskl,
moc jim to i přes to 811 sluší
xHardCorex
Příspěvky: 889
Registrován: úte pro 28, 2010 18:16

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od xHardCorex »

V nedelu som zjedol 2 banany
Zivot je tazky a este tazsi ked je clovek hlupy
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

xHardCorex píše:V nedelu som zjedol 2 banany
já jich jím kolem 6000 ročně, takže od revoluce jsem hluboko cez 80 000 ks, což je cca kolem 16ti tun
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od rudo »

kde si v roku 1918 zobral banany ?

a este k tomu v novembri tie oktobrove ?
5 2 8
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od rudo »

aha uz mi doslo sorry to si mal preklep, mas tam navyse "r"

takze 80,000 bananov od evoluce :mrgreen:
5 2 8
bosto2
Příspěvky: 112
Registrován: sob črc 20, 2013 22:19

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od bosto2 »

Tak já teď jím 3kg vína, kilo až dvě jablek. Nejvíc jsem snědl 5kg banánů najednou. Nedávno jsem snědl 11kg meruněk za víkend.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

myslel jsem že červenec je krizový, ovšem nyní mám na zahradě v zralém stavu:
hrozny, švestky(asi několik metráků), ryngle, ostružiny, maliny, opak josty, bílý rybíz, hrušky, rajčata, papriky, cukety, hokaidovky, celery, mrkev, řepu a v mrazáku meruňky.
bosto2
Příspěvky: 112
Registrován: sob črc 20, 2013 22:19

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od bosto2 »

Tak to bych banany asi odlozil az nebude vlastni ovoce. I kdyz jsou strasne dobryy.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

bosto2 píše:Tak to bych banany asi odlozil az nebude vlastni ovoce. I kdyz jsou strasne dobryy.
no právěže naprostou většinu vlastních zahradních prezretých, leč stále ještě patřičně kyselinami obohacenými, bych bez banánového ředění nedokázal pozřít
čeho bych se nerad vzdal: banány, pak dlouho nic, pak hrozny, pak rajčata, ryngle a už nevím
zapomněl jsem jabka, včera jsem objevil metrák obrovských krásných pod stromem, jedno i testl, ale bohužel s tím jedním žaludkem s tím nic neudělám
inspirejšn-18pomerančů
http://www.youtube.com/watch?v=KE5Z1gKiD1s
easyrawfood:
Why not? It works for me and tons of other people!
The Future is filled with Fruitarians!
bosto2
Příspěvky: 112
Registrován: sob črc 20, 2013 22:19

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od bosto2 »

Tak to já můžu cokoliv v jakémkoli množství. Jablka klidně 3kg, dnes jsem měl 5tilitrovku kvašených okurek.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

bosto2 píše:Tak to já můžu cokoliv v jakémkoli množství. Jablka klidně 3kg, dnes jsem měl 5tilitrovku kvašených okurek.

no právě, přes 3 kila(platí i o té sklenici) jablek se člověk docela rychle propracuje akorát mezi fruithatery jak můžeme zde okolo detekovat,
doufám, žes vypil i lák,
já dělám tak 5 kilo denně plus minus a ovo (krom banánů) jen to tekuté, tuhé nebrat a vše jen totálně overripe, pak lze přežívat i delší dobu, ale nevím, jak ještě dlouho
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

"kyslé" ovoce je v široké škále, kterážto je odvislá od zralosti(zráním, jak víme se obsah cukru zvyšuje a obsah kyselin klesá, např. jižní vinaři, zvěř, v některých letech podtrhávají/tedy nezrelé, kyselé/ hrozno, aby jim tam zůstal buketík a kyselinky a pak třeba dosacharozují) a je-li teda zralé pak má nezanedbatelné množství cukru, rád bych ke mně pozval hlavního sortátora, aby přišel ochutnat nebo změřit (vlastním 2 cukroměry) mé prezreté rajče, neb to i taký banán musí být hodně prezretý aby se mu vyrovnal, též třeba platí i u mé sotva se držící tmavě fialové maliny apod. Návrh:Lépe tedy stanovit číselnou hranici obsahu kyselin, tříslovin aj a cukrů co je kyselé a co sladké.
bosto2
Příspěvky: 112
Registrován: sob črc 20, 2013 22:19

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od bosto2 »

Jak jen to tekuté, já to koušu a rovnou polykám obrovské kusy, do mě to padá ani nestačím kousat. Já bych to nejradši odšťavil a snědl jen to tuhý.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

tak naopak je správně, dlouho prosliňuju, tuhý plivám, jinak to je totiž živnou patogení půdou a zdrojem kvašení až hnití, další příčina neúspěchu fruithaterů
bosto2
Příspěvky: 112
Registrován: sob črc 20, 2013 22:19

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od bosto2 »

Trochu škoda vlákniny, to bych toho musel sníst kila abych se šťávou zasytil a navíc by mě to ani nebavilo takhle se zdržovat. Myslím si že to i ničí zuby mít ty kyseliny dlouho v puse.
Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 3466
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od s.arik »

Dnes jsem snědla dvě borůvky. Už skoro nejsou, dva keře kanadských jsou pro naši familii jak nic :|

Kousání poctivé mi jde u zeleniny i ořechů. Jogurt hrozně hltám, chutná mi, tak ráda bych si ho vychutnala déle, ale nejde to, nemám "reflex" kousat do kašovité ani tekuté stravy. Ale co, škroby v něm nejsou, a ty bílkoviny a tuky se stráví v žaludku a střevech i bez slin, snad...
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od smajliss »

ve slinách jsou i enzymy, které tráví tuky ;)
bosto2
Příspěvky: 112
Registrován: sob črc 20, 2013 22:19

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od bosto2 »

Tak kousání mi jde ale ono to do mě padá ani to nestačím zastavit. Musím se snažit trochu krotit, po těch 2 letech nejedení mozek křičí: Ber dokud je co. Teď mi chutná vše v jakémkoli množství a po ničem mě není špatně, to mám za trest za to hubnutí.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

bosto2 píše:Tak kousání mi jde ale ono to do mě padá ani to nestačím zastavit. Musím se snažit trochu krotit, po těch 2 letech nejedení mozek křičí: Ber dokud je co. Teď mi chutná vše v jakémkoli množství a po ničem mě není špatně, to mám za trest za to hubnutí.
jak se nepočítá tak se nekouše (dostatečně) Taky se furt přejídám(tedy fruitem) a špatně mi není, ale to by asi nepomohlo

http://revue.idnes.cz/miro-smajda-je-vi ... lidicky_nh
až na to pivo, ale prej vyhledává kvasnice, PMN vypadal o dost líp než s lehce vakovitým krkem diana, u galiho by určitě neprošel
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od smajliss »

kde máš nějakou zmínku o pivu a kvasnicích ?
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

smajliss píše:kde máš nějakou zmínku o pivu a kvasnicích ?
já jsem na óčku omylem shledl celý ten rozhovor s drzou dianou a tam to říkal
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od smajliss »

joo.. on má rád pivčo .. no já taky rád nepasterované .. třeba Bernarda a v Brně jsme s klukama hodně pili Svijany, ale ty jsou moc sladké (oni tam přidávají cukr z nějakého prapodivného důvodu a já ho tam cítím)

http://www.novinky.cz/koktejl/314081-mu ... kohol.html
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

smajliss píše:joo.. on má rád pivčo .. no já taky rád nepasterované .. třeba Bernarda a v Brně jsme s klukama hodně pili Svijany, ale ty jsou moc sladké (oni tam přidávají cukr z nějakého prapodivného důvodu a já ho tam cítím)

http://www.novinky.cz/koktejl/314081-mu ... kohol.html
TÝ BRĎO, TAK TOTO BYCH SE HÁDAL DO KRVE, ŽE TO NENÍ MOŽNÉ, aby se alkohol vyrobil a nezkysl, musí mít dost special podmínky, kdoví jestli to nefunguje i naopak
no vida, doví jak je to teda s tím vitariánstvím
o přidávání cukru pochybuju, tam to de řídit zda-li se včechen slad? nechá dokvasit či nikoliv, víme akorát o medu,
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od smajliss »

koukni na složení http://www.pivovarsvijany.cz/index.php/ ... desitka-10 .. nevim proč ho tam dávají .. možná jako konzervant, když je to nepasterované ?
Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 781
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od Syrovozrout »

Muž se opájel zvnitra:

"Na základně zjištěných faktů doktoři usoudili, že muž je infikován značným množstvím kvasinek pivních, které se používají mimo jiné i při vaření piva. V roce 2004 totiž kvůli operaci bral antibiotika, jež pravděpodobně zničila jeho žaludeční a střevní mikroflóru – a kvasinkám se tak v jeho břiše začalo nebývale dařit."
http://www.novinky.cz/koktejl/314081-mu ... kohol.html
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

smajliss píše:koukni na složení http://www.pivovarsvijany.cz/index.php/ ... desitka-10 .. nevim proč ho tam dávají .. možná jako konzervant, když je to nepasterované ?
no tak ano, asi je to pro ně jednodušší, desítku nepiju, TEĎ JE V LETÁKU KAUFLANDU SLINT OD NĚJAKÝHO JM VINAŘE ŽE JE JEDNO JAK JE HROZNO DOZRÁLÉ, ŽE KDYŽ SE DÁ RAFIŇÁK, ŽE JE TO FUK, PAK OVŠEM JEST ČUDNOSTÍ, PROČ TO ASOCIACE ČLENÍ KVALITATIVNĚ A CENOVĚ DO TĚCH SKUPIN, PRÁVĚ PODLE OBSAHU CUKRU, i tu v práci kolegové vinaři to označili za pěkný blábol,

V tomto světle se mi jeví zdejší různé antivita šumění velmi nezajímavé
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... -TDB6qPkjw
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od smajliss »

To vypadá luxusně .. kolik tak stojí účast na tom festivale ?:O

No u toho vína třeba rozlišovat, kolik cukru je tam přírodního a kolik přidaného. Protože do přívlastkového vína se nesmí cukr přidávat, takže i když je čím dál sladší, tak je to furt cukr přírodní. Ale odrůdové, jakostní a stolní vína můžou být taky sladké, ale pravdepodobně je doslazené cukrem.
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 3466
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od s.arik »

To mi připomnělo hlášku mého zubaře (bránila jsem se rentgenu), že malý snímek je jako sníst šest banánů a rentgen obou čelistí jako by člověk snědl 60 banánů.
Nějak jsem nepochopila, proč by měly banány v ústech (nebo kdekoliv jinde) vyzařovat paprsky X.
Zmohla jsem se jen na "ale já banány stejně nejím a bojím se kumulativního účinku rentgenu, nechci ho". Mohla jsem být vtipnější, třeba na hlášku "rentgen je jako 60 banánů" odvětit "záření také poskytuje bakteriím na zubech potravu?" :roll:

Víte o tom někdo něco?
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od rudo »

s.arik píše:
Víte o tom někdo něco?
hm tak co ja viem z bananov sa neda otehotniet
5 2 8
Uživatelský avatar
Lekno
Příspěvky: 174
Registrován: sob lis 16, 2013 13:57

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od Lekno »

s.arik píše:To mi připomnělo hlášku mého zubaře (bránila jsem se rentgenu), ...
Ja tiez odmietam rentgen, nie som ochotny prispievat na jeho splacanie a skodit si zdraviu. Mne sa to zda ako primitivna technologia, pouzivat ionizacne ziarenie. Zial, keby neozarovali niektore nase potraviny, vratane importovaneho (colnica) tovaru, bolo by fajn. Rentgen zrejme najviacej nici vitamin B (priloha). Niekedy pomoze (bez zaruky), poziadat odosielatela (alebo kamarata v cudzine - mimo EU) olepit balik s napisom: DO NOT X-RAY, kedze sa takyto postup pouziva aj u citlivych elektronickych pristrojoch. Verim, ze zive potraviny,vitaminy a pod, mozu byt citlivejsie ako elektronika aj ked to volnym okom nepozname.
Přílohy
DONOTX-RAY.jpg
(49.87 KiB) Zatím ještě nestaženo
Ozarovani_potravin_web.pdf
(690.26 KiB) Staženo 3502 x
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od rudo »

v minulosti ked som sa zivil hlavne obilim a cukrom a maval som dost akutne zapaly zubov,

tak po Xray sa mi dost ulavilo ako by to ziarenie samotne dost poriesilo zapal akoby to sterlizovaalo

a daej ak som dostal injekciu do zubov proti bolesti z vrtacky tak ta injekcie tiez bola podstatny liecivy prvok

bolo to asi jak radio a chemoterapia dokopy :mrgreen:

nakoniec ak ozarvanie ma sterilizovat potraviny tak zabije aj tie zapalove bakterie celkom logicke
5 2 8
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

Uživatelský avatar
culka
Příspěvky: 1861
Registrován: pon črc 28, 2008 8:54

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od culka »

rudo píše:
bolo to asi jak radio a chemoterapia dokopy :mrgreen:
Vies ty vobec o com hovoris? :?
Always hope for the best but be prepared for the worst.

"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od rudo »

culka píše:
rudo píše:
bolo to asi jak radio a chemoterapia dokopy :mrgreen:
Vies ty vobec o com hovoris? :?
Xray je ziarenie v specifickom spektre a tak sa da nazvar "radio" a ta injekcika je chemikalia takze to je "chemo"

nechcem sa tym ale dotknut tych ktory si prezili plne zasahy na onkologii, nemal som v umysle porovnavat intenzitu ani dosledky

len naznacil princip
5 2 8
Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5016
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od cepheus »

Na chvili jsem myslel, ze netusi:).
Pavluska
Příspěvky: 3334
Registrován: pon kvě 16, 2005 21:20
Bydliště: Země

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od Pavluska »

s.arik píše:To mi připomnělo hlášku mého zubaře (bránila jsem se rentgenu), že malý snímek je jako sníst šest banánů a rentgen obou čelistí jako by člověk snědl 60 banánů.
Nějak jsem nepochopila, proč by měly banány v ústech (nebo kdekoliv jinde) vyzařovat paprsky X.
Zmohla jsem se jen na "ale já banány stejně nejím a bojím se kumulativního účinku rentgenu, nechci ho". Mohla jsem být vtipnější, třeba na hlášku "rentgen je jako 60 banánů" odvětit "záření také poskytuje bakteriím na zubech potravu?" :roll:

Víte o tom někdo něco?
tak exotické ovoce se údajně ozařuje nebo ozařovalo. Tvrdili nám to kdysi na střední škole. Jak je to teď, netuším...
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
Uživatelský avatar
s.arik
Příspěvky: 3466
Registrován: úte říj 07, 2008 12:23
Bydliště: Jilemnice

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od s.arik »

no ano, jenomže ozářená hmota dál nezáří :roll: (až na výjimky a potraviny tam nepatří).
je něco jiného jíst ozářené mandle nebo si nechat prosvítit vlastní kostru!
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Uživatelský avatar
buc11
Příspěvky: 7110
Registrován: čtv bře 04, 2004 12:20
Bydliště: VP Hor.Boj.

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od buc11 »

Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od rudo »

s.arik píše:no ano, jenomže ozářená hmota dál nezáří :roll: (až na výjimky a potraviny tam nepatří).
je něco jiného jíst ozářené mandle nebo si nechat prosvítit vlastní kostru!
to nie je take iste

naprikald voda v potravine je len vida a voda je informacne pamatove medium ktoru informaciu prinesie do tela, aj ked sa to pristrojmi neda zmerat

a dalej zalezi cims a ozaruje, vlnova dlzka a tak, napriklad chladiaca voda v reaktoroch je radioaktivna a unik vody z chaldicov predstavuje radioaktovne zamorenie.

takze nebol by som si tak isty ze to co bolo oziarene uz dalej neziari.

jedna vec je sediet vedala oziareneho bananau a ina vec je dat si ho do tela.
5 2 8
Potassian

Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK

Příspěvek od Potassian »

ja len k tomu bananu...
Obrázek
Odpovědět