FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Moderátor: hugo
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Buci kolko si schopny schrumat datli na posedko?
Mne staci 200g medjoul (cca 7ks) a mam fakt dost.
S tou vodou to neni taky skvely puding
Mne staci 200g medjoul (cca 7ks) a mam fakt dost.
S tou vodou to neni taky skvely puding
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
jelikož jsem trpěl těžkou závislostí a zároveň neukázněností, tak i půl kila (měl jsem doma vždy pytel),Ivkopivko píše:Buci kolko si schopny schrumat datli na posedko?
Mne staci 200g medjoul (cca 7ks) a mam fakt dost.
S tou vodou to neni taky skvely puding
byla to pekelná zkouška, nyní po odeznění si toho tělo váží a libuje na čemkoliv,
a jelikož bezmezně důvěřuji harleji, a nejsem zas takové pako, nebude to v těch datlích, což vidím i na svých datlových přátelích
Pozn: nemyslím že to harley ředí vodou, jen ji doporučuje, ovšem já funguji v jiném výkonovém regime než on, takže H2O nepotřebuju
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Ta baba ma asi silne travenie lebo kombinacie salatov na veceru su celkom divoke
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Myslim ze zazivam nieco podobne, datle medky mi tak smaknu ze jedine co ma brzdi je moja financna hotovost , u nas vidu najlacnejsie 12,70 €/kg.buc11 píše:jelikož jsem trpěl těžkou závislostí a zároveň neukázněností, tak i půl kila (měl jsem doma vždy pytel),Ivkopivko píše:Buci kolko si schopny schrumat datli na posedko?
Mne staci 200g medjoul (cca 7ks) a mam fakt dost.
S tou vodou to neni taky skvely puding
byla to pekelná zkouška, nyní po odeznění si toho tělo váží a libuje na čemkoliv,
a jelikož bezmezně důvěřuji harleji, a nejsem zas takové pako, nebude to v těch datlích, což vidím i na svých datlových přátelích
Pozn: nemyslím že to harley ředí vodou, jen ji doporučuje, ovšem já funguji v jiném výkonovém regime než on, takže H2O nepotřebuju
Do smoothie mi ich je skoda lebo samotne su nebicko v puse (jogurt,karamel,cokolada,puding) vsetko to coho som sa pred rokom vzdal a nechcem sa k tomu vratit
Ty asi moc neriesis lokalne potraviny plodiny co? Jablka,Hrusky,Jahody atd...
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Pozor na etikety i u ovoce a zeleniny
http://blog.idnes.cz/blog/711/327164/cl ... to_532.JPG
Čtěte i etikety při koupi ovoce nebo zeleniny. I ovoce může obsahovat nebezpečná éčka, přidanou vodu nebo aspik.
Aféra s křehčeným kuřecím masem, které je doslova napumpované vodou nebo další průšvih s napíchanými kusy vepřového masa či mletého masa opět „osvěženého“ o nějaký ten decilitr vody a emulgátory má své pokračování. Jak se podařilo zjistit, podobnými obchodními praktikami se některé řetězce snaží napakovat i na prodeji ovoce či zeleniny. Do vybraných druhů tito vynalézavci vstřikují vodu, emulgátory, barviva a přírodní ztužovadla. Ovoce tak zůstane déle čerstvé, ale hlavně se zvýší jeho váha. Nejvíce takto trpí dražší exotické ovoce, kde každý dekagram váhy navíc představuje i desetikorunové položky na jeho celkové ceně. Stále vyšší poptávka českého zákazníka po nízkých cenách ovšem nutí takto upravovat i běžné ovoce, zřídka pak zeleninu. Z pochopitelných důvodů se nejsnáze pumpuje voda a emulgátory do citrusových plodů (citrony, pomeranče, mandarinky apod.). Dále pak do vodních melounů a hroznového vína. Tlak potřebný na vpravení vody do těchto druhů ovoce miniaturními jehličkami nemusí být velký a dané ovoce tak může pojmout až 30% vody navíc. Doma možná zajásáte, že jste z citronu vymačkali obdivuhodné množství šťávy, ale pravda je bohužel velice smutná. Z citronu vymačkáte jen chemicky upravenou vodu, která byla do citronu vpravena umělým způsobem. Složitější proces pak představuje pumpování vody a emulgátorů do ananasů, jahod či hrušek. I zde lze zvýšit váhu jednotlivého kusu ovoce až o 10%. Obchodní řetězce ve svých podvodech sází na obecně známý fakt, že maso i ovoce a zelenina jsou vlastně z velké části tvořené vodou. Zejména u ovoce pak informace na etiketě, že „ovocná potravina“ (jak tyto výrobky nazývají), obsahuje nějaké množství vody, vlastně jen dokumentuje množství vody v ovoci. Ale není tomu tak. Informace na etiketě o množství vody je právě voda, která byla vpravena do ovoce navíc uměle. Řetězce taktéž v poslední době hromadně předělávají své provozovny tak, aby se ovoce a zelenina vážila až u pokladny. Pokud si totiž své ovoce vážíte sami, potom vám z váhy vyjíždí etiketa, která dle zákona musí obsahovat informace o složení. Tam se snadno dočtete o složení banánu, mandarinky nebo ananasu (viz obrázek níže). Pokud vám ovšem ovoce zváží až u pokladny, žádnou etiketu ani nemáte
šanci vidět! Potom si nakupujete takto „vylepšené“ ovoce v dobré víře a ve sladké nevědomosti. Kromě okrádání zákazníka je ovšem největší riziko zdravotní. U níže uvedeného obrázku citron obsahuje kromě „neškodných“ éček i emulgátor E384 - Citronan isopropylnatý neboli isopropyl citrát, jenž má za úkol ztužovat vodu a zabránit procesu žluknutí, jež v citronu po nějaké době způsobuje stopové množství nenasycených mastných kyselin. Problém je v tom, že používání tohoto emulgátoru je v ČR zakázáno! Realita je ovšem smutná. Kromě zakázaného éčka obsaženého v citronu se řetězce nedopouští ničeho nekalého. Pokud na etiketě při vážení označí citron jako „Ovocná potravina – citron“ a vypíší jeho kompletní složení s procentuálním podílem jednotlivých složek citronu, není tento fakt nijak právně napadnutelný. Sporné je vážení ovoce na pokladně, kdy žádnou etiketou pokladní ovoce neopatří. Jediná dobrá rada pro českého zákazníka je tedy stále stejná: Čtěte etikety. Nekupujte takto upravené ovoce. Stěžujte si u svého obchodníka, že podobné ptákoviny nehodláte kupovat natož konzumovat.
Zde zakoupená ovocná potravina citron. Logo a název výrobce byl záměrně rozostřen.
http://www.rajce.net/f601845032/700px
http://www.rajce.net/f601847223/700px
http://blog.idnes.cz/blog/711/327164/cl ... to_532.JPG
Čtěte i etikety při koupi ovoce nebo zeleniny. I ovoce může obsahovat nebezpečná éčka, přidanou vodu nebo aspik.
Aféra s křehčeným kuřecím masem, které je doslova napumpované vodou nebo další průšvih s napíchanými kusy vepřového masa či mletého masa opět „osvěženého“ o nějaký ten decilitr vody a emulgátory má své pokračování. Jak se podařilo zjistit, podobnými obchodními praktikami se některé řetězce snaží napakovat i na prodeji ovoce či zeleniny. Do vybraných druhů tito vynalézavci vstřikují vodu, emulgátory, barviva a přírodní ztužovadla. Ovoce tak zůstane déle čerstvé, ale hlavně se zvýší jeho váha. Nejvíce takto trpí dražší exotické ovoce, kde každý dekagram váhy navíc představuje i desetikorunové položky na jeho celkové ceně. Stále vyšší poptávka českého zákazníka po nízkých cenách ovšem nutí takto upravovat i běžné ovoce, zřídka pak zeleninu. Z pochopitelných důvodů se nejsnáze pumpuje voda a emulgátory do citrusových plodů (citrony, pomeranče, mandarinky apod.). Dále pak do vodních melounů a hroznového vína. Tlak potřebný na vpravení vody do těchto druhů ovoce miniaturními jehličkami nemusí být velký a dané ovoce tak může pojmout až 30% vody navíc. Doma možná zajásáte, že jste z citronu vymačkali obdivuhodné množství šťávy, ale pravda je bohužel velice smutná. Z citronu vymačkáte jen chemicky upravenou vodu, která byla do citronu vpravena umělým způsobem. Složitější proces pak představuje pumpování vody a emulgátorů do ananasů, jahod či hrušek. I zde lze zvýšit váhu jednotlivého kusu ovoce až o 10%. Obchodní řetězce ve svých podvodech sází na obecně známý fakt, že maso i ovoce a zelenina jsou vlastně z velké části tvořené vodou. Zejména u ovoce pak informace na etiketě, že „ovocná potravina“ (jak tyto výrobky nazývají), obsahuje nějaké množství vody, vlastně jen dokumentuje množství vody v ovoci. Ale není tomu tak. Informace na etiketě o množství vody je právě voda, která byla vpravena do ovoce navíc uměle. Řetězce taktéž v poslední době hromadně předělávají své provozovny tak, aby se ovoce a zelenina vážila až u pokladny. Pokud si totiž své ovoce vážíte sami, potom vám z váhy vyjíždí etiketa, která dle zákona musí obsahovat informace o složení. Tam se snadno dočtete o složení banánu, mandarinky nebo ananasu (viz obrázek níže). Pokud vám ovšem ovoce zváží až u pokladny, žádnou etiketu ani nemáte
šanci vidět! Potom si nakupujete takto „vylepšené“ ovoce v dobré víře a ve sladké nevědomosti. Kromě okrádání zákazníka je ovšem největší riziko zdravotní. U níže uvedeného obrázku citron obsahuje kromě „neškodných“ éček i emulgátor E384 - Citronan isopropylnatý neboli isopropyl citrát, jenž má za úkol ztužovat vodu a zabránit procesu žluknutí, jež v citronu po nějaké době způsobuje stopové množství nenasycených mastných kyselin. Problém je v tom, že používání tohoto emulgátoru je v ČR zakázáno! Realita je ovšem smutná. Kromě zakázaného éčka obsaženého v citronu se řetězce nedopouští ničeho nekalého. Pokud na etiketě při vážení označí citron jako „Ovocná potravina – citron“ a vypíší jeho kompletní složení s procentuálním podílem jednotlivých složek citronu, není tento fakt nijak právně napadnutelný. Sporné je vážení ovoce na pokladně, kdy žádnou etiketou pokladní ovoce neopatří. Jediná dobrá rada pro českého zákazníka je tedy stále stejná: Čtěte etikety. Nekupujte takto upravené ovoce. Stěžujte si u svého obchodníka, že podobné ptákoviny nehodláte kupovat natož konzumovat.
Zde zakoupená ovocná potravina citron. Logo a název výrobce byl záměrně rozostřen.
http://www.rajce.net/f601845032/700px
http://www.rajce.net/f601847223/700px
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
aha, proto už nepotřebuju tu vodu,Maria píše:Pozor na etikety i u ovoce a zeleniny
http://blog.idnes.cz/blog/711/327164/cl ... to_532.JPG
Čtěte i etikety při koupi ovoce nebo zeleniny. I ovoce může obsahovat nebezpečná éčka, přidanou vodu nebo aspik.
Aféra s křehčeným kuřecím masem, které je doslova napumpované vodou nebo další průšvih s napíchanými kusy vepřového masa či mletého masa opět „osvěženého“ o nějaký ten decilitr vody a emulgátory má své pokračování. Jak se podařilo zjistit, podobnými obchodními praktikami se některé řetězce snaží napakovat i na prodeji ovoce či zeleniny. Do vybraných druhů tito vynalézavci vstřikují vodu, emulgátory, barviva a přírodní ztužovadla. Ovoce tak zůstane déle čerstvé, ale hlavně se zvýší jeho váha. Nejvíce takto trpí dražší exotické ovoce, kde každý dekagram váhy navíc představuje i desetikorunové položky na jeho celkové ceně. Stále vyšší poptávka českého zákazníka po nízkých cenách ovšem nutí takto upravovat i běžné ovoce, zřídka pak zeleninu. Z pochopitelných důvodů se nejsnáze pumpuje voda a emulgátory do citrusových plodů (citrony, pomeranče, mandarinky apod.). Dále pak do vodních melounů a hroznového vína. Tlak potřebný na vpravení vody do těchto druhů ovoce miniaturními jehličkami nemusí být velký a dané ovoce tak může pojmout až 30% vody navíc. Doma možná zajásáte, že jste z citronu vymačkali obdivuhodné množství šťávy, ale pravda je bohužel velice smutná. Z citronu vymačkáte jen chemicky upravenou vodu, která byla do citronu vpravena umělým způsobem. Složitější proces pak představuje pumpování vody a emulgátorů do ananasů, jahod či hrušek. I zde lze zvýšit váhu jednotlivého kusu ovoce až o 10%. Obchodní řetězce ve svých podvodech sází na obecně známý fakt, že maso i ovoce a zelenina jsou vlastně z velké části tvořené vodou. Zejména u ovoce pak informace na etiketě, že „ovocná potravina“ (jak tyto výrobky nazývají), obsahuje nějaké množství vody, vlastně jen dokumentuje množství vody v ovoci. Ale není tomu tak. Informace na etiketě o množství vody je právě voda, která byla vpravena do ovoce navíc uměle. Řetězce taktéž v poslední době hromadně předělávají své provozovny tak, aby se ovoce a zelenina vážila až u pokladny. Pokud si totiž své ovoce vážíte sami, potom vám z váhy vyjíždí etiketa, která dle zákona musí obsahovat informace o složení. Tam se snadno dočtete o složení banánu, mandarinky nebo ananasu (viz obrázek níže). Pokud vám ovšem ovoce zváží až u pokladny, žádnou etiketu ani nemáte
šanci vidět! Potom si nakupujete takto „vylepšené“ ovoce v dobré víře a ve sladké nevědomosti. Kromě okrádání zákazníka je ovšem největší riziko zdravotní. U níže uvedeného obrázku citron obsahuje kromě „neškodných“ éček i emulgátor E384 - Citronan isopropylnatý neboli isopropyl citrát, jenž má za úkol ztužovat vodu a zabránit procesu žluknutí, jež v citronu po nějaké době způsobuje stopové množství nenasycených mastných kyselin. Problém je v tom, že používání tohoto emulgátoru je v ČR zakázáno! Realita je ovšem smutná. Kromě zakázaného éčka obsaženého v citronu se řetězce nedopouští ničeho nekalého. Pokud na etiketě při vážení označí citron jako „Ovocná potravina – citron“ a vypíší jeho kompletní složení s procentuálním podílem jednotlivých složek citronu, není tento fakt nijak právně napadnutelný. Sporné je vážení ovoce na pokladně, kdy žádnou etiketou pokladní ovoce neopatří. Jediná dobrá rada pro českého zákazníka je tedy stále stejná: Čtěte etikety. Nekupujte takto upravené ovoce. Stěžujte si u svého obchodníka, že podobné ptákoviny nehodláte kupovat natož konzumovat.
Zde zakoupená ovocná potravina citron. Logo a název výrobce byl záměrně rozostřen.
http://www.rajce.net/f601845032/700px
http://www.rajce.net/f601847223/700px
citron ovšem sem do tohoto vlákna nepatří
valím každej den ananas a zdá se mi lepší než v asii, že by to bylo taky tím?
a ještě teres před 7 lety:
Uplně jste mě tu zblbli - jakožto dlouhodobý odpůrce frutariánství jsem se rozhodla na sobě vykonat experiment a včera zahájila frutapůst, tj tři týdny tréninku na ten půlmaraton čistě jen na ovoci..
Tak sem zvědava, doufam že mi nevypadaj všechny zuby
už teď mam bříško jak afričánek
a taky já před 7 lety:
tak jsem včera ukončil vědeckou akci-frutoorgie- (3 kg banánů, melouny, 2 avokáda, 2 jabka dokonce, kokosák-půl, kaktusák,datle, fíky, pomeranč, kiwi, mandarín aj.) EUFO nebylo, ale docela to opět šlo, večer váha 69,9 kg a ráno po vyprazdŇovacích akcích 67,7 kg.
Závěr:lze pravděpodobně i takto přežít, ale stráví se tím spoustu času a peněz a teď přelízám do kolonky půstik.
z toho vidím, že ve vědeckém pokusu už tak každodenně setrvávám minimálně 7 a něco let (váha večer ovšem již 70,2)
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Hm, tak ted jen, aby se timto vtipem nejaky podnikavec neinspiroval.Maria píše:Pozor na etikety i u ovoce a zeleniny
http://blog.idnes.cz/blog/711/327164/cl ... to_532.JPG
Čtěte i etikety při koupi ovoce nebo zeleniny. I ovoce může obsahovat nebezpečná éčka, přidanou vodu nebo aspik.
Aféra s křehčeným kuřecím masem, které je doslova napumpované vodou nebo další průšvih s napíchanými kusy vepřového masa či mletého masa opět „osvěženého“ o nějaký ten decilitr vody a emulgátory má své pokračování. Jak se podařilo zjistit, podobnými obchodními praktikami se některé řetězce snaží napakovat i na prodeji ovoce či zeleniny. Do vybraných druhů tito vynalézavci vstřikují vodu, emulgátory, barviva a přírodní ztužovadla. Ovoce tak zůstane déle čerstvé, ale hlavně se zvýší jeho váha. Nejvíce takto trpí dražší exotické ovoce, kde každý dekagram váhy navíc představuje i desetikorunové položky na jeho celkové ceně. Stále vyšší poptávka českého zákazníka po nízkých cenách ovšem nutí takto upravovat i běžné ovoce, zřídka pak zeleninu. Z pochopitelných důvodů se nejsnáze pumpuje voda a emulgátory do citrusových plodů (citrony, pomeranče, mandarinky apod.). Dále pak do vodních melounů a hroznového vína. Tlak potřebný na vpravení vody do těchto druhů ovoce miniaturními jehličkami nemusí být velký a dané ovoce tak může pojmout až 30% vody navíc. Doma možná zajásáte, že jste z citronu vymačkali obdivuhodné množství šťávy, ale pravda je bohužel velice smutná. Z citronu vymačkáte jen chemicky upravenou vodu, která byla do citronu vpravena umělým způsobem. Složitější proces pak představuje pumpování vody a emulgátorů do ananasů, jahod či hrušek. I zde lze zvýšit váhu jednotlivého kusu ovoce až o 10%. Obchodní řetězce ve svých podvodech sází na obecně známý fakt, že maso i ovoce a zelenina jsou vlastně z velké části tvořené vodou. Zejména u ovoce pak informace na etiketě, že „ovocná potravina“ (jak tyto výrobky nazývají), obsahuje nějaké množství vody, vlastně jen dokumentuje množství vody v ovoci. Ale není tomu tak. Informace na etiketě o množství vody je právě voda, která byla vpravena do ovoce navíc uměle. Řetězce taktéž v poslední době hromadně předělávají své provozovny tak, aby se ovoce a zelenina vážila až u pokladny. Pokud si totiž své ovoce vážíte sami, potom vám z váhy vyjíždí etiketa, která dle zákona musí obsahovat informace o složení. Tam se snadno dočtete o složení banánu, mandarinky nebo ananasu (viz obrázek níže). Pokud vám ovšem ovoce zváží až u pokladny, žádnou etiketu ani nemáte
šanci vidět! Potom si nakupujete takto „vylepšené“ ovoce v dobré víře a ve sladké nevědomosti. Kromě okrádání zákazníka je ovšem největší riziko zdravotní. U níže uvedeného obrázku citron obsahuje kromě „neškodných“ éček i emulgátor E384 - Citronan isopropylnatý neboli isopropyl citrát, jenž má za úkol ztužovat vodu a zabránit procesu žluknutí, jež v citronu po nějaké době způsobuje stopové množství nenasycených mastných kyselin. Problém je v tom, že používání tohoto emulgátoru je v ČR zakázáno! Realita je ovšem smutná. Kromě zakázaného éčka obsaženého v citronu se řetězce nedopouští ničeho nekalého. Pokud na etiketě při vážení označí citron jako „Ovocná potravina – citron“ a vypíší jeho kompletní složení s procentuálním podílem jednotlivých složek citronu, není tento fakt nijak právně napadnutelný. Sporné je vážení ovoce na pokladně, kdy žádnou etiketou pokladní ovoce neopatří. Jediná dobrá rada pro českého zákazníka je tedy stále stejná: Čtěte etikety. Nekupujte takto upravené ovoce. Stěžujte si u svého obchodníka, že podobné ptákoviny nehodláte kupovat natož konzumovat.
Zde zakoupená ovocná potravina citron. Logo a název výrobce byl záměrně rozostřen.
http://www.rajce.net/f601845032/700px
http://www.rajce.net/f601847223/700px
Kdo stojí mezi člověkem a Bohem? Kuchařka
“Nejsme šťastní, protože se nám daří, ale daří se nám, protože jsme šťastní.”
“Nejsme šťastní, protože se nám daří, ale daří se nám, protože jsme šťastní.”
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
třeba dělají-li to u toho ananasu, tak je to jen ku prospěchu, stejně jak u melounů, ty znám též většinou jen úchvatnýdgm píše: Hm, tak ted jen, aby se timto vtipem nejaky podnikavec neinspiroval.
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Ach jo už se to dostalo i sem? Ta zpráva je hoax a vtip a je smutné když lidi na to naletí. Nenechejte se blbnout. Tyhle štítky v žádné prodejně nejsou. Je to fotomontáž (základem štítek z Billy) - všimněte si jiného ostření a jiného odstínu zabarvení písma té části o složení, je to tam vložené. Vzniklo to tak, že se o tomto způsobu značení potravin uvažovalo v Německu, ale sešlo z toho. U nás se o tom ani neuvažovalo. (a už vůbec ne nějaké vstřikování vody - umí si to někdo představit v praxi, vyzkoušel si to?) ... Křehčené kuřecí maso byl jiný případ - bylo předem mechanicky zpracované (a je možné že i nasáklé vodou), tam se to ale všechno uvádělo a je na zákazníkovi aby si vyzkoušel zda mu to tak vyhovuje, o žádný podvod se nejednalo.
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
ty musíš taky všechno zkazitPanda píše:Ach jo už se to dostalo i sem? Ta zpráva je hoax a vtip a je smutné když lidi na to naletí. Nenechejte se blbnout. Tyhle štítky v žádné prodejně nejsou. Je to fotomontáž (základem štítek z Billy) - všimněte si jiného ostření a jiného odstínu zabarvení písma té části o složení, je to tam vložené. Vzniklo to tak, že se o tomto způsobu značení potravin uvažovalo v Německu, ale sešlo z toho. U nás se o tom ani neuvažovalo. (a už vůbec ne nějaké vstřikování vody - umí si to někdo představit v praxi, vyzkoušel si to?) ... Křehčené kuřecí maso byl jiný případ - bylo předem mechanicky zpracované (a je možné že i nasáklé vodou), tam se to ale všechno uvádělo a je na zákazníkovi aby si vyzkoušel zda mu to tak vyhovuje, o žádný podvod se nejednalo.
tak je to s většinou, něco se napíše a pakové uvěříme, i když nám zkušenost hovoří opak, teď bych moh vyjmenovat mou oblíbenou řadu,
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Kdož sa vyznáte v historii šlechtění ovoce :
1/ Jak sladké ovoce mohlo být než ho člověk začal "vylepšovat" šlechtěním, což znamená zejména zvyšovat podíl cukru v něm ? Nebyl náhodou kdysi citron s bílým grepem, rybízem a kyselým jablkem nejsladčím ovocem ? Vím, že originál banány jsou kvůli své chuti de fakto nepoživatelné ale tím to zřejmě nekončí...
2/ Kdož jste zcestovalí - existuje-li v Africe vůbec ještě nějaká nedotčená divočina - jaké (nešlechtěné) ovoce se v ní nachází ? Jak je sladké ?
3/ Co tedy tak mohli jésti naši praprapředchůdci když ještě všichni žili v tej Africe - hmyz, vajíčka, zeleninu, kořínky, listí a jaké ovoce ?
1/ Jak sladké ovoce mohlo být než ho člověk začal "vylepšovat" šlechtěním, což znamená zejména zvyšovat podíl cukru v něm ? Nebyl náhodou kdysi citron s bílým grepem, rybízem a kyselým jablkem nejsladčím ovocem ? Vím, že originál banány jsou kvůli své chuti de fakto nepoživatelné ale tím to zřejmě nekončí...
2/ Kdož jste zcestovalí - existuje-li v Africe vůbec ještě nějaká nedotčená divočina - jaké (nešlechtěné) ovoce se v ní nachází ? Jak je sladké ?
3/ Co tedy tak mohli jésti naši praprapředchůdci když ještě všichni žili v tej Africe - hmyz, vajíčka, zeleninu, kořínky, listí a jaké ovoce ?
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
zakladny omyl nasi predkovaia nemaju s afrikou nic spolocne a nestali sme sa bielou rasou tak ze sme stratili pigmentStanda K. píše:Kdož sa vyznáte v historii šlechtění ovoce :
3/ Co tedy tak mohli jésti naši praprapředchůdci když ještě všichni žili v tej Africe - hmyz, vajíčka, zeleninu, kořínky, listí a jaké ovoce ?
je dobre si precitat historiu nie hisTORiu naporiklad na vedy.sk
sme najvyspelejsi obyvatelia planety - slovania a boli sme tu davno predtym nez temne sily priviezli na zem ciernu rasu na sever afriky a juh europy v snahe znizit evolucne cislo a podrobit nas
co sa tyka stravy mal by si sa zaujimat o povodnu stravu v oblkasti nazyvanej dnesne Rusko alebo byvaly CCCP az po uzemie Velkej Moravy
5 2 8
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
vody nePanda píše: (a už vůbec ne nějaké vstřikování vody - umí si to někdo představit v praxi, vyzkoušel si to?) ...
do cervenych melonov sme vstrekovali rum, vraj z toho mala byt superalkoholicka pochutka ale nam to cele nejako skyslo ci co a sme to vyhodili postup bol takyto:
na oddeleni kardiologie v nemocnici sa ukradli tie najvacsie strekacky a najdlhsie ihly
kupil sa velky cerveny melon a flasa rumu
a postupne sa napichal melon z roznych stran a cely rum sa nastriekal do melonu a slo to do ladnicky, uz sa nepamatam ci to tam malo stat 1 den alebo niekolko a ako dlho sme s tym cakali ale vysledok bol nejeditelny - a neopijatelny
ale ak to niekto chce znovu skusit
5 2 8
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
nezodpoví to všechny otázky, ale učební materiál k tomuhle problému je to velmi dobrýStanda K. píše:Kdož sa vyznáte v historii šlechtění ovoce :
1/ Jak sladké ovoce mohlo být než ho člověk začal "vylepšovat" šlechtěním, což znamená zejména zvyšovat podíl cukru v něm ? Nebyl náhodou kdysi citron s bílým grepem, rybízem a kyselým jablkem nejsladčím ovocem ? Vím, že originál banány jsou kvůli své chuti de fakto nepoživatelné ale tím to zřejmě nekončí...
2/ Kdož jste zcestovalí - existuje-li v Africe vůbec ještě nějaká nedotčená divočina - jaké (nešlechtěné) ovoce se v ní nachází ? Jak je sladké ?
3/ Co tedy tak mohli jésti naši praprapředchůdci když ještě všichni žili v tej Africe - hmyz, vajíčka, zeleninu, kořínky, listí a jaké ovoce ?
http://www.youtube.com/watch?v=I_fta0-93Ms
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
nevládnu angličtinou, prosím o stručný český výcuc, díkec mocsmajliss píše:nezodpoví to všechny otázky, ale učební materiál k tomuhle problému je to velmi dobrýStanda K. píše:Kdož sa vyznáte v historii šlechtění ovoce :
1/ Jak sladké ovoce mohlo být než ho člověk začal "vylepšovat" šlechtěním, což znamená zejména zvyšovat podíl cukru v něm ? Nebyl náhodou kdysi citron s bílým grepem, rybízem a kyselým jablkem nejsladčím ovocem ? Vím, že originál banány jsou kvůli své chuti de fakto nepoživatelné ale tím to zřejmě nekončí...
2/ Kdož jste zcestovalí - existuje-li v Africe vůbec ještě nějaká nedotčená divočina - jaké (nešlechtěné) ovoce se v ní nachází ? Jak je sladké ?
3/ Co tedy tak mohli jésti naši praprapředchůdci když ještě všichni žili v tej Africe - hmyz, vajíčka, zeleninu, kořínky, listí a jaké ovoce ?
http://www.youtube.com/watch?v=I_fta0-93Ms
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
- je tam dobrá analogie .. čivava je původem vlk, ale už hodně "přešlechtěný" .. a tohle přirovnal k banánům, které jsou nejvíce vyšlechtěné a jsou to takové čivavy v oblasti ovoce .. původní ovoce jsou bobuloviny
- jablka a banány jsou všechno klony, nemají semínka, kterými by se rozmnožovali
- původní banán je syrově nejedlý a má v sobě semínka, není sladký
- je divné mít stravu postavenou na těchto hibridních, sterilních potravinách a ještě všude prohlašovat "jím přirozenou stravu"
- další problémem šlechtěného ovoce je cukr, protože takové ovoce postrádá obranné látky a jsou lehkou kořistí všech těch broučků a proto se musí používat chemie při pěstování ..
- vypěstovat bio ovoce je mnohem těžší
- jablka a banány jsou všechno klony, nemají semínka, kterými by se rozmnožovali
- původní banán je syrově nejedlý a má v sobě semínka, není sladký
- je divné mít stravu postavenou na těchto hibridních, sterilních potravinách a ještě všude prohlašovat "jím přirozenou stravu"
- další problémem šlechtěného ovoce je cukr, protože takové ovoce postrádá obranné látky a jsou lehkou kořistí všech těch broučků a proto se musí používat chemie při pěstování ..
- vypěstovat bio ovoce je mnohem těžší
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
pes nevznikol Micurinovanim vlka ani Darwinovanim vlka, vlk je vlk, pes je pes
5 2 8
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
v tomhle budu věřit genetickým testům více, než tvojim teoriím
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
banány o.k. ale jablka přece mají semena schopná dalšího rozmnožování, ne ?
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
otázka jestli jsou reprodukce schopné .. každopádně je tam taky blbé to, že se ovoce klonuje .. používá se vegetativní rozmnožování .. což taky není moc přirozené .. a teď jsem si vzpomněl, že kamárdka teď studuje PhD oboru, který se věnuje genetickým upravováním rostlin, tak se jí na to rovnou zeptám
ale samozřejmě semínka v jablku jsou povzbuzující faktorem
ale samozřejmě semínka v jablku jsou povzbuzující faktorem
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
teorie nie su moje a tie fakty co nazyvas teoriami su ovela starsie ako to co sa nazyva v sucastnosti vedou.smajliss píše:v tomhle budu věřit genetickým testům více, než tvojim teoriím
nicmenej sucasne geneticke testy len ptovrdzuju ze pri vyrobe psa bola pouzita DNA vlka ako vzor, teda to len scasti odpisali, hoci zadanie mohli take dostat - odpiste z DNA vlka co sa vam hodi.
to odpisovanie spravili poctivejsie ako Blair svoj dosier
5 2 8
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
už slovo koutek by mělo evokovat, že jde o místo kam jsem se před fruithaterstvím choulil, tak to tak pietně i nechte, pls
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Standa K. píše:Kdož sa vyznáte v historii šlechtění ovoce :
1/ Jak sladké ovoce mohlo být než ho člověk začal "vylepšovat" šlechtěním, což znamená zejména zvyšovat podíl cukru v něm ? Nebyl náhodou kdysi citron s bílým grepem, rybízem a kyselým jablkem nejsladčím ovocem ? Vím, že originál banány jsou kvůli své chuti de fakto nepoživatelné ale tím to zřejmě nekončí...
2/ Kdož jste zcestovalí - existuje-li v Africe vůbec ještě nějaká nedotčená divočina - jaké (nešlechtěné) ovoce se v ní nachází ? Jak je sladké ?
3/ Co tedy tak mohli jésti naši praprapředchůdci když ještě všichni žili v tej Africe - hmyz, vajíčka, zeleninu, kořínky, listí a jaké ovoce ?
jedla jsem ovoce v primo v dzungli -divoke-a rozhodne sladke neni. Je mirne nasladle spise nakysle az kysele.Banany,ananas a mango byly jedine defacto sladke.Ale moc jsem je jist nikoho nevidela.Zato jednoznacne mezi mistnimi indiany vedl zeleny kokos,coz je fakt dobrota.Toho bych se upila,sladky tez neni.Hodne se ji tez takove obrovske lusky ruznych druhu ,velikosti,ktere rostou na obrovskych rozsochatych stromech.Uvnitr jsou velke pecky obalene jemnym chomackem a ty se prave jedi.Je to fakt jen na chut,jelikoz je toho opravdu malo.Hodne mi chutnalo zrale kakao-ten ma vic chomacku v sobe a uz se blizi konzistenci spise k lici.Obecne se v techto lokalitach,ale ovoce vyskytuje malo,no ono vlastne v dzungli toho k jidlu stejne moc neni.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
ad 1/ moje planá zkušenost, ovšem ve formě uzrálých (pro ostatní přezrálých plodů):Standa K. píše:Kdož sa vyznáte v historii šlechtění ovoce :
1/ Jak sladké ovoce mohlo být než ho člověk začal "vylepšovat" šlechtěním, což znamená zejména zvyšovat podíl cukru v něm ? Nebyl náhodou kdysi citron s bílým grepem, rybízem a kyselým jablkem nejsladčím ovocem ? Vím, že originál banány jsou kvůli své chuti de fakto nepoživatelné ale tím to zřejmě nekončí...
2/ Kdož jste zcestovalí - existuje-li v Africe vůbec ještě nějaká nedotčená divočina - jaké (nešlechtěné) ovoce se v ní nachází ? Jak je sladké ?
3/ Co tedy tak mohli jésti naši praprapředchůdci když ještě všichni žili v tej Africe - hmyz, vajíčka, zeleninu, kořínky, listí a jaké ovoce ?
plané malé banánky roztoucí fšude jak kopřivy, planý malý durian, plané mango, ultrasladká planá durance, moruše, tisáček, vše z mé zahrádky, sladká zelenej kokosák, ale ten zralejší s tloušťkou bílýho 3 mm, fíky, datle, přemrzlý šípky atd atd
nechápu k čemu je taká informace validní, ovoce potřebuje aby posunulo geny roznášet semena a tak chuť přizpůsobuje roznositeli, budou-li to rudové, evoluce jim nabídne mastné citrony, budou-li to bucové, budou to slazáci, atd
nerozumím termínu: orginál banány
pro domorodce ať v asii, africe či jižní nebo střední americe není ovoce potrava, tou je maso a podobné zrninovohlízové žblafy, a chlast, někdy si ho dají ale ne k zasycení (ne každý jedinec, ale všeobecně, nikdy jsem nezažil, že by mi nabídli s vážnou tváří k obědu ovoce, tedy ti co mě neznají)
ad 2/ afriku nebrat
ad 3/ naši prapředchůdci jedli co bylo, nic jinýho jim nezbývalo, když zmizelo ovoce, jedli kůru, či cokoliv až třeba mamuta, a to abys tu mohl být teď i ty nebo já. Hledáme-li optimum, nenalezneme to u primitivátorů, kteří neměli možnost volby, ať kvůli hlavové dispozici, či jinýmu svýmu zájmu, nebo nemožnosti výběru, ale jen u sebe; nalézáním, poslechem guruů, četbou, a realizací. Dalším kriteriem je co kdo sleduje. Zdraví, sílu, vytrvalost, spokojenost, duchovnost(?), spojení kdesi s kýmsi, nirvánu...
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
ak hladame pravdu tak na mamuta zabudnimebuc11 píše:
ad 3/ naši prapředchůdci jedli co bylo, nic jinýho jim nezbývalo, či cokoliv až třeba mamuta,
sorry Buc vuiem ze to ma byt len pre teba a len o ovoci, ale ty si mamuta vytiahol
ludia mamutov nejedli to je velmi mylna intrepretacia hisTORie len preto ze sa nasli hromadne nalzeiska mamutich kosti a povazovalo sa to za smetisko nejakeho osidlenia
mamut sluzil ako domace pracovne zviera a ako strazne zviera uplne podobne ako teraz sluzi trenovany slon v azii.
mamut nemal ziadne prisposobenie na zimu nezil v dobe ladovej ani nezil na studenej sibiri, bol rovnako ako slon teplomylne zviera
5 2 8
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Mně mamuti nechutnají. Ani ti s kožichama, co nežili na Sibiři.
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Ovoce nechazim vzdy dostatek, a to jsem ani nebyla v tropech. Leto je jasne. Na podzim to zacina ostruzinama (vsude, i v Londyne), pokracuje trnkama, konci sipkama. Dejme tomu ze zima nic, ale nejake ty sipky by se nasly, a kdyby si clovek nasbiral do zasob, pripadne nasusil... nebo se presunout o neco malo na jih, tam akorat zrajou pomerance a spol. Na jare uz zase zeleneho spousta a brzo i jahody a tresne.
Neni to nahodou tak, ze od kazdeho normalniho ziveho tvora priroda ocekava ze tu potravu bude chvili hledat, a i pak bude muset vyvinout usili aby ji ziskal? Tj treba ulovit (selma) nebo nejak vymyslet jak to dostat z toho stromu do pusy (opice nebo my). Neb i fitness trenink je soucasti zivota a potravniho kolobehu. Zatim vsude kde jsem zavitala do prirody jsem nasla jidla dost. Nekdy ovoce, nekdy houby, nekdy kvety nebo morske rasy... neco se najde vzdycky. Jediny problem je ze jsme zmlsani a lini, takze si radsi vymyslime teorie.
Neni to nahodou tak, ze od kazdeho normalniho ziveho tvora priroda ocekava ze tu potravu bude chvili hledat, a i pak bude muset vyvinout usili aby ji ziskal? Tj treba ulovit (selma) nebo nejak vymyslet jak to dostat z toho stromu do pusy (opice nebo my). Neb i fitness trenink je soucasti zivota a potravniho kolobehu. Zatim vsude kde jsem zavitala do prirody jsem nasla jidla dost. Nekdy ovoce, nekdy houby, nekdy kvety nebo morske rasy... neco se najde vzdycky. Jediny problem je ze jsme zmlsani a lini, takze si radsi vymyslime teorie.
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
nemusí být len pre mňa, ale ty teoretikony raději do příslušných, přináší mi silné frustracerudo píše:buc11 píše: sorry Buc vuiem ze to ma byt len pre teba a len o ovoci, ale ty si mamuta vytiahol
co jsem vypíchl to plané ovoce je opravdu ultrasladké,
já mám na zahradě několik jabloní, švestek, durancí, planou broskev a meruňku z obyčejných pecek-
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
http://www.inspirawtion.com/raw-vegan-athletes.html
k erin mám potíž se vyjádřit, ještě že mě to už nemusí zajímat,
přesto bych v dávné minulosti v prsou raději nalezl příslušný tuk nebo i spíš silikon než jen svalový úpon
k erin mám potíž se vyjádřit, ještě že mě to už nemusí zajímat,
přesto bych v dávné minulosti v prsou raději nalezl příslušný tuk nebo i spíš silikon než jen svalový úpon
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
takoví jsou nejnebezpečnější, mlčí a žijou si svý anonymní životy
Funny, just met Vladimir on Koh Chang in Thailand. 67 years old, 20 years on raw food. At home in Cyprus he runs 30 km every single day, here in Thailand he is swimming few hours a day.
If you did not hear about him it's probably because he doesn't even have an email address
Funny, just met Vladimir on Koh Chang in Thailand. 67 years old, 20 years on raw food. At home in Cyprus he runs 30 km every single day, here in Thailand he is swimming few hours a day.
If you did not hear about him it's probably because he doesn't even have an email address
- Přílohy
-
- 67letejrawfudist.jpg (25.67 KiB) Zobrazeno 23159 x
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
za zmínku stojí i 8letý stoprorawfudistický anin synček (měl by se doporučit jako odstrašující případ pro možné následovatele) a její, asi konečně správná, teorie o ananasové zralosti,
mi neznámé fruity, ale dle popisu asi k zbláznění, což je vzhledem k budoucím očekáváním pozitivní,
a i ann se mi zdá po těch letech nějaká krásnější
za zmínku stojí i 8letý stoprorawfudistický anin synček (měl by se doporučit jako odstrašující případ pro možné následovatele) a její, asi konečně správná, teorie o ananasové zralosti,
mi neznámé fruity, ale dle popisu asi k zbláznění, což je vzhledem k budoucím očekáváním pozitivní,
a i ann se mi zdá po těch letech nějaká krásnější
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Pekne zhrnuty zoznam buc. Skusenosti sa nezapru. Ja som doteraz musel vystacit len s nasim divokym ovocim tohto pasma, a napr. maliny a cucoriedky/boruvky su mnam sladke. Pochybujem, ze by to v teplejsich pasmach mohlo byt inac a tam je ina diverzita v ovoci, stovky druhov, urcite mnohe z nich, ak nie vacsina sladkych az az.buc11 píše:ad 1/ moje planá zkušenost, ovšem ve formě uzrálých (pro ostatní přezrálých plodů):Standa K. píše:Kdož sa vyznáte v historii šlechtění ovoce :
1/ Jak sladké ovoce mohlo být než ho člověk začal "vylepšovat" šlechtěním, což znamená zejména zvyšovat podíl cukru v něm ? Nebyl náhodou kdysi citron s bílým grepem, rybízem a kyselým jablkem nejsladčím ovocem ? Vím, že originál banány jsou kvůli své chuti de fakto nepoživatelné ale tím to zřejmě nekončí...
plané malé banánky roztoucí fšude jak kopřivy, planý malý durian, plané mango, ultrasladká planá durance, moruše, tisáček, vše z mé zahrádky, sladká zelenej kokosák, ale ten zralejší s tloušťkou bílýho 3 mm, fíky, datle, přemrzlý šípky atd atd
nechápu k čemu je taká informace validní, ovoce potřebuje aby posunulo geny roznášet semena a tak chuť přizpůsobuje roznositeli, budou-li to rudové, evoluce jim nabídne mastné citrony, budou-li to bucové, budou to slazáci, atd
nerozumím termínu: orginál banány
pro domorodce ať v asii, africe či jižní nebo střední americe není ovoce potrava, tou je maso a podobné zrninovohlízové žblafy, a chlast, někdy si ho dají ale ne k zasycení (ne každý jedinec, ale všeobecně, nikdy jsem nezažil, že by mi nabídli s vážnou tváří k obědu ovoce, tedy ti co mě neznají)
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Z obycajnych kostiek ti narastie strom rodiaci sladke ovocie?buc11 píše:co jsem vypíchl to plané ovoce je opravdu ultrasladké,
já mám na zahradě několik jabloní, švestek, durancí, planou broskev a meruňku z obyčejných pecek-
Co su to potom za odrody?
Ako velmi sa lisia od povodnych?
Aj durian?! Ti nezamrzol este?
Ale kedze som na vlastne oci videl v BA strom rodiaci sladke figy 2x rocne, a ten isty kamos ma strom z hurmikaki/perssimon, tak som nachylny ti uverit aj tuto blbost.
Raz tuzim mat ovocny sad. Mozem prist navstivit tvoj Eden a inspirovat sa?
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
ne i ultrazralé maliny, borůvky, ostružiny josty a spol nejsou sladké ale kyslé, maximálně sladkokyselé.Dano píše:Z obycajnych kostiek ti narastie strom rodiaci sladke ovocie?buc11 píše:co jsem vypíchl to plané ovoce je opravdu ultrasladké,
já mám na zahradě několik jabloní, švestek, durancí, planou broskev a meruňku z obyčejných pecek-
Co su to potom za odrody?
Ako velmi sa lisia od povodnych?
Aj durian?! Ti nezamrzol este?
Ale kedze som na vlastne oci videl v BA strom rodiaci sladke figy 2x rocne, a ten isty kamos ma strom z hurmikaki/perssimon, tak som nachylny ti uverit aj tuto blbost.
Raz tuzim mat ovocny sad. Mozem prist navstivit tvoj Eden a inspirovat sa?
původní dotaz zněl, jestli z pecky vyroste strom se sladkými plody (ne jen na mojí zahradě) a já uvedl jen ty co mě napadly a s kterými jsem měl zkušenost, o jednom durianu v malajsii takovým malým tvrdili že je planej a byl sladkej, na něm si žili v dávných vekov i orangutani, než jsme jim ho vykynožili,
ale to co jsem uvedl jsem jedl a bylo to srovnatelný s medem, na zahradě mám takovou jen durancii, morušu, zmrzlej šípek a tisáček,
planou datlu a fíku v chorvatsku
to co je uvedeno viz výše bylo na dotaz, lze-li tu vypěstovat z pecky poživatelné ovoce
Ještě k mému jmenovci vladimirovi, skvěle mě namotivoval, děsí mě sice těch 30 km denně po předchvílovým pásu, ale vidím, že je rozhodně naprosto nezbytné přejít na tento regime: 4 měsíce tam v běhu a plavání, 6 rejpáním v hlíně a 2 se vzpamatovávat tu na burčáku
kyperský Vladik má totiž ještě nespornou výhodu v tom že neví o žádném grahamovi, nebo o 811, o nedostatcích b12 ky a dalších nezbytných substancí, nerozptylují ho ochranné informace rudů, esterek, smajlisů a ve své totální neznalosti tak jak mi sděluje neo v klidu přežívá na 10 0 0
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
ad frufru.jpg) má to, co má mít žena především - moc pěkný a milý úsměvbuc11 píše:zase ta
(je mi jasný, že ruda dopíše, že žena má mít především něco jinýho :-)))))
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mDRmr_KFu4#!
vitariánský guru si dělá smoothie z 20 banánů a ještě tam nasype hromadu cukru, aby zvýšil množství kalorií
vitariánský guru si dělá smoothie z 20 banánů a ještě tam nasype hromadu cukru, aby zvýšil množství kalorií
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
cukru není nikdy dost, ale takový banánce měl zrovna nedávno jak byla ta zima, to jsou dozrálý už únavou, a ne spontálně v egelitu ve foliáku, ty se doslazovat nemusísmajliss píše:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mDRmr_KFu4#!
vitariánský guru si dělá smoothie z 20 banánů a ještě tam nasype hromadu cukru, aby zvýšil množství kalorií
včera jsem doma po ženě objevil dextrozu-hroznový cukr, picl jsem ho do smuthi consist of salad, celery, copr, cesnak a oliváč s naloženou okurkou, tak jsem zvědav
pozor: předevčírem po letech tápání objev století, a to banány s kakaem a oliváčem, zatím nejlepší orgastická náladěnost,
ad lowcarb diet jsou vždy míněny složené cukry a škroby(a to i rýže s fazolí), kouzlo a šetření látek v těle je v tom, že se nemusí namáhat rozkladem, domotat do toho cukry jednoduché, běžně v krvi proudící je poťapanost (PMN)
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
do low carb nepatří rýže ani fazole
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
To si myslím že Buc takhle myslel (aspoň jsem to tak pochopil) - že low carb dieta znamená vypuštění složitých cukrů a škrobů (jako např, rýže a fazole), které jsou složité na rozklad a tím se odlehčí organismu, ale že je chyba vypouštět jednoduché cukry které jsou např. v ovoci, protože ty jsou v krvi běžně. (nebo jsem to špatně přeinterpretoval?)
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Já jsem to asi nepochopil nijak, ale tohle není pravda, třeba taková jednoduchá fruktóza se metabolizuje složitěji než polysacharidy z obilí, které obsahují pouze polymery glukózy (škrob). A hlavně, mnohem větší zátěž než rozkládání škrobů je pro tělo dostat ten jednoduchý cukr z krve pryč...Panda píše:To si myslím že Buc takhle myslel (aspoň jsem to tak pochopil) - že low carb dieta znamená vypuštění složitých cukrů a škrobů (jako např, rýže a fazole), které jsou složité na rozklad a tím se odlehčí organismu, ale že je chyba vypouštět jednoduché cukry které jsou např. v ovoci, protože ty jsou v krvi běžně. (nebo jsem to špatně přeinterpretoval?)
A ani to že by se při low-carb vypouštěly složité i jednoduché cukry není pravda, třeba takové rozšířené paleo povoluje jako hlavní zdroj sacharidů právě ovoce.
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
To si myslím že Buc takhle myslel (l) - že low carb dieta znamená vypuštění složitých cukrů a škrobů (jako např, rýže a fazole), které jsou složité na rozklad a tím se odlehčí organismu, ale že je chyba vypouštět jednoduché cukry které jsou např. v ovoci, protože ty jsou v krvi běžně. (nebo jsem to špatně přeinterpretoval?)[/quote]Já jsem to asi nepochopil nijak, ale tohle není pravda, třeba taková jednoduchá fruktóza se metabolizuje složitěji než polysacharidy z obilí,--BLBOSŤ-kardinálna, snad platí pro netraviče fruktosy, vem si moje tělo a zkus si to
které obsahují pouze polymery glukózy (škrob). A hlavně, mnohem větší zátěž než rozkládání škrobů je pro tělo dostat ten jednoduchý cukr z krve pryč... BLBOSŤ-kardinálna, a jak se píše furt dokola stává se normou, čudný svet a proč ho jako dostávat pryč? Tělo si z krve odebere co potřebuje a zbytek vyloučí, já mám mnoho testů na cukr a nejsu nikdy mimo normu a to jsem stále v fruit rauši
A ani to že by se při low-carb vypouštěly složité i jednoduché cukry není pravda, třeba takové rozšířené paleo povoluje jako hlavní zdroj sacharidů právě ovoce. -líbí se mi slovo povoluje
Ještě jsem nakouk k patřičnému vláknu, PMN a zkušenosti jsou to teoretiká rozcházející se naštěstí s mou praxí
které obsahují pouze polymery glukózy (škrob). A hlavně, mnohem větší zátěž než rozkládání škrobů je pro tělo dostat ten jednoduchý cukr z krve pryč... BLBOSŤ-kardinálna, a jak se píše furt dokola stává se normou, čudný svet a proč ho jako dostávat pryč? Tělo si z krve odebere co potřebuje a zbytek vyloučí, já mám mnoho testů na cukr a nejsu nikdy mimo normu a to jsem stále v fruit rauši
A ani to že by se při low-carb vypouštěly složité i jednoduché cukry není pravda, třeba takové rozšířené paleo povoluje jako hlavní zdroj sacharidů právě ovoce. -líbí se mi slovo povoluje
Ještě jsem nakouk k patřičnému vláknu, PMN a zkušenosti jsou to teoretiká rozcházející se naštěstí s mou praxí
Re: FRUTARIÁNSKÝ KOUTEK
Tak samozřejmě zpracovávání fruktózy v játrech asi těžko nějak poznáš nějakou zkušeností, ale jednoduché procesy to prostě nejsou.buc11 píše:BLBOSŤ-kardinálna, snad platí pro netraviče fruktosy, vem si moje tělo a zkus si to
To je hodně zjednodušený a naivní pohled (zvýšená glykemie je fakt hodně toxická pro mnoho orgánů), a proč bys měl zrovna ty být mimo normu, když jíš jako zdroj cukrů hlavně ovoce, které má menší glykemický index než většina škrobovitých potravin, prostě fruktóza se dostane do krve mnohem pomaleji a složitěji, než třeba taková glukóza ze škrobu z brambor nebo pečiva.buc11 píše:BLBOSŤ-kardinálna, a jak se píše furt dokola stává se normou, čudný svet a proč ho jako dostávat pryč? Tělo si z krve odebere co potřebuje a zbytek vyloučí, já mám mnoho testů na cukr a nejsu nikdy mimo normu a to jsem stále v fruit rauši