ahoj,Lady píše:Moc prosím o radu Vás, kteří se živíte syrovou stravou běžně a již nějakou dobu, protože já teprve začínám a třeba reakce svého těla špatně čtu. V každém případě jsme se před několika týdny začala jarně detoxikovat a na to konto jsem se pokoušela jíst asp z 75% raw. Nejprve pouze kopřivy, medvědí česnek, ovoce a zeleninu, šťávy, oříšky a naposledy jsem zařadila i naklíčenou pohanku, protože mě nadchly recepty na internetu a dala jsem si ji jen tak syrovou, nevelké množství. Jenže! Nejspíš jsem to v žádném případě neměla dělat nebo jsem ji možná měla spíš usušit (vita chlebíčky od Lifefood totiž snáším dobře), protože reakce organismu byla opravdu bouřlivá. Už jsem si zvykla na různé detox. projevy jako bolesti hlavy, únava, bolesti různě v těle, ale toto - měla jsem děsivý večer a neméně děsivou noc. Tak extrémně mě to nadmulo, že bych nevěřila, že to je možné - měla jsem velmi silné křeče v celém břiše, bolesti a opravdu silnou plynatost. Tak si jen kladu otázku, jestli to někdo z vás také zažil - možná jsem něco udělala špatně - anebo prostě syrové věci můj organismus nesnáší (je fakt, že kdysi jsem měla dráždivý tračník a taky mám celiakii). Patrně budu muset jíst pohanku už jen vařenou. Zbyla mi té naklíčené ještě celá mísa, ale já mám stále křeče a bojím se to sníst. Na internetu jsem našla jen informace, že to, že klíčky a naklíčená pohanka nadýmají apod. je jen mýtus - no, pěkný mýtus, já to zažila na vlastní kůži a bylo to děsné.
Máte někdo nějakou radu či vysvětlení? Děkuju
dám klasickou otázku, protože naklíčená pohanka fakt nic nedělá. takže zkusme hledat to "jiné", co nadýmalo, optám se proto:
- cos jedla předtím (a bylo tedy ve střevech),
- s čím jsi pohanku jedla.
Doufám totiž, že na raw food je naše tělo od Přírody stavěné, takže problém bude jinde...?
ať se daří, J.