Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.
Rád bych se Vás zeptal, proč se taky trochu neřídíte vlastní chutí. Když mám chuť na lahodný nápoj tak si ovoc vyšťávám, když mám chuť na jablko tak ho sním tak jak je. Vždyť to jídlo je taky trochu o slasti...
Knopix píše:Rád bych se Vás zeptal, proč se taky trochu neřídíte vlastní chutí. Když mám chuť na lahodný nápoj tak si ovoc vyšťávám, když mám chuť na jablko tak ho sním tak jak je. Vždyť to jídlo je taky trochu o slasti...
Knopix napsal:
Rád bych se Vás zeptal, proč se taky trochu neřídíte vlastní chutí. Když mám chuť na lahodný nápoj tak si ovoc vyšťávám, když mám chuť na jablko tak ho sním tak jak je. Vždyť to jídlo je taky trochu o slasti...
Ve vyberu pro cloveka vhodne stravy je nejidealnejsi kombinaci zapojit rozum i chut soucasne.
Myslim, ze na rovine raw-veggie-foodu uz se omezeni chuti klast nemusi.
snad jenom mnozstvi...
HUMANS AREN'T THE ONLY SPECIES ON EARTH. WE JUST ACT LIKE IT!
Zdar! Mám takovej ten mechanickej Z-star a vůbec si nevím rady s jablkama. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli máte nějský zkusenosti s odrůdama které by se hodily. A kdyby někdo věděl o zdroji v bio kvalitě, tak má u mě panáka jablečňáka ...
Knopix píše:Zdar! Mám takovej ten mechanickej Z-star a vůbec si nevím rady s jablkama. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli máte nějský zkusenosti s odrůdama které by se hodily. A kdyby někdo věděl o zdroji v bio kvalitě, tak má u mě panáka jablečňáka ...
Na jabka jsem vyzkoušela kdeco (vyjma přístrojů za x tisíc) a nejvíce se mi osvědčilo jabka nastrouhat na plastovém struhadle a pak je vymačkat v silonovém šátku. Ale už to nedělám, jím je jak jsou a nemusí být ani v biokvalitě, jsem ráda, když se vůbec dají jíst:-)
Knopix píše:Zdar! Mám takovej ten mechanickej Z-star a vůbec si nevím rady s jablkama. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli máte nějský zkusenosti s odrůdama které by se hodily. A kdyby někdo věděl o zdroji v bio kvalitě, tak má u mě panáka jablečňáka ...
S tou odstředivkou je to asi jedinná plně funkční volba. Já si jablka přidávám do šťáv u citrusů, protože je bezvadně zjemní.
Taková antichřipková : 4 díly pomeranč, 3 díly ananas, 2 díly grep, + díl jablek.
Tak si kupuju už hotový bio mošt a míchám moštem.
tvx píše:přimíchej k tomu česnek a nějaký koření, možná cibuli a udělěj si to jako kaši, podle mě uděláš líp jak se šťavením. V sobotu na srazu jsme dělai čerstvej a odpad byl lepší než samotná šťáva viz srazy Praha "c)
hmm, když já nesmím ani cibuli, ani česnek, jsem chabrus na žlučník.
tak jsem zkoušela (po ochutnání na srazu v Praze u Tvx úžasného kokosového mléka) odšťavnit kokos na Championu a jako už zde psala někde Eva - jde to. Nejprve se mi vyrábělo úplně kokosové máslo a tak jsem přidala vodu a dnes mám v práci 0,5 l kokosového mléka, dám si ho odpoledno, už se těším.
já v práci štťavim kokos často i v hubě "c)
přeci jen mě inspirovaly ty Makaokové co je mam na videu a Buc.
to se prostě požvejká, to chutné vychutná a spolkne, ten odpad flušu do koše.
Mysli, že uklízečka ani nepozná zda to prošlo mojí hubou nebo juicerem "c)
Tak to jen tak na zpestřenía pro inspiraci... přeci jen s dužinou mi to vždy nesedne
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
Ahoj, jsem stastny majitel HJ a otazka: podarilo se nekomu vynalezt efektivni zpusob na citrusy a napr. jablka? Prvních pár kusů v pohodě, ale pak kaše se kterou nehnu...u jablek pomuze mrkev ale co na ty citrusy?
HJ nevlastnim, vsetko je to ale podla mna o konzistencii.. ak sa voda pri tlaku nechce pustit materialu ale radsej bude tvorit riedku kasu, vela stavy nedostanes ani z GS. tot len laicka fyzikalna teoria.. nemam skusenosti ani s tym GS..
Aladdin píše:Ahoj, jsem stastny majitel HJ a otazka: podarilo se nekomu vynalezt efektivni zpusob na citrusy a napr. jablka? Prvních pár kusů v pohodě, ale pak kaše se kterou nehnu...u jablek pomuze mrkev ale co na ty citrusy?
Díky za odpovědi
HJ mám taky. Ale citrusy šťavím na lisu na citrusy.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
já mívám během roku období, kdy si je dělám pravidelně, ale množství menší 0,5 až 1 litr na den. Teď ho zrovna nemám. Letos to bylo ke konci zimy a ja jaře.
Nejradeji vypiji 0,4/3x. to stací azaz. Uz me to ani neba vázit. Co mi prijde pod ruku...
Je tu nekdo, kdo si delá cerstvé stávy pravidelne a to hodne casto?!
(Ve stylu jako to delal dr. N. Walker.)
Jak to jde s výdrzí?
my jsme dělávali pravidelně denně, když tu nic neroste, kořenovku, když je zelený tak zelený a teď máme převahu fruta (přes víkend jsem byl s ženou bez tahini i nuts a sqělé a to jsem si už chystal uskladňovací zásobní tahinovskou cisterničku), kteroužto já co lze, šťavím v ústach a pes pobíhá kolem a dojídá
Aj mna by to zaujimalo. Ci podla Walkera je za stavu povazovana len ta vodovita cast bez peny, alebo aj to, co sa vytvori na povrchu (su v tom drobne kusky duziny).
Ja to pijem cele, je mi to skoda vyliat.
IDASEK píše:Chci se zeptat, jestli pěna na šťávě je ok. Nevadí mi při pití. Spíš mě jen zajímá, jestli neobsahuje nějaké nežádoucí látky.
Jestli přijmeš čistě můj soukromý názor - tak já si tedy moc neumím představit, jak by se tam nějaké nežádoucí látky dostaly. To co je ve šťávě bude i v pěně (pokud je v ní dužina i to co je v dužině). Je otázka co s tou kterou šťávou udělá oxidace, protože šťáva-pěna bude zoxidovaná pěkně. Zřejmě pěna bude ještě částečně ovlivněná kvalitou vzduchu, který je v okolí přístroje. Ale to jsou podle mě spíš jen důvody k rychlé konzumaci - alespoň té pěny.
[/quote]
Mi šťáva zoxidovat nestihne
Vyčetla jsem u N. Wolkera, že dusičnany, hnojiva a jiné chemikále nebio pěstovaného zůstává spíš v tý drti, tak jsem taky celkem klidná, ale už se těším jak začnu pěstovat
IDASEK píše:kolik kopřivové šťávy je možné vypít? nemělo by se to zředit?
samotná nic moc chu´tově jinak je dost problém jí vylisovat větší množství, takže předávkování asi nehrozí ale sezóna nejlepších mladých kopřiv už pomalu končí
Já vím, ještě tak týden a sbírám jen nevykvetlé hlavičky. Se špenátem jsou moc dobrý a trocha petržele. S tou mrkví nic moc, ale kvalita té mrkve byla bídná - jak je v krámě zvykem.
Jaky byste mi doporucili odstavnovac? Vyhledove planuji koupi nekdy na konec prazdnin, az budou penizky z brigad. Chtela bych stavit i treba merunky a docetla jsem se, ze napr. HJ na to neni idealni.dik