Rozmixuju silným mixérem a hotovo. Aha, omlouvám se, tady jde o to, že mně právěže moc chutná mandlová kaše. Ale dobře - nařeď to jak si přeješ a máš mandlové mléko (já ředím nejčastěji do mrkvové ščávy).Kometa píše:Rozmixuješ silným mixérem a co dál?
Já to zkoušela proto, že chci mít mléko, mandlovou kaši nepotřebuju. Tu drť pak samozřejmě nevyhazuju, tu sním třeba s troškou medu. A mléko použiju do kávy (ať už obyč nebo Ajurvédské).
ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Moderátor: hugo
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
-
- Příspěvky: 67
- Registrován: pát říj 09, 2009 16:22
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Precedíš a použiješKometa píše:Rozmixuješ silným mixérem a co dál?
Tu je pekné video
http://www.youtube.com/watch?v=vhlwtHA6MSg
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Aha, takže sotva jsem si koupila odšťavňovač tak se dozvím, že jsem si měla koupit mixér? Děkuji pěkně
Mixérek mám, ale asi ne to, čemu tady říkáte silný, je to robot Eta s příkonem 400w.
Mixérek mám, ale asi ne to, čemu tady říkáte silný, je to robot Eta s příkonem 400w.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Neboj Kometa, casom sa dopracujes ku vsetkym vitarianskym hrackam a nakoniec skoncis pri doske, noziku a zuboch, lebo sa ti to nebude chciet stale umyvat.
Always hope for the best but be prepared for the worst.
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Menovala si moju vybavu v praci - doska, noz a ja mam este aj misku.culka píše:Neboj Kometa, casom sa dopracujes ku vsetkym vitarianskym hrackam a nakoniec skoncis pri doske, noziku a zuboch, lebo sa ti to nebude chciet stale umyvat.
Ale nie - Kometa, tie hracky su fajn, lebo cloveka (aspon chvilu) bavia a pomahaju mu zotrvat pri zelovoci.
Dnes som si doniesla do prace aj parak (el. parny hrniec), predpokladam, ze v zime ocenim na obed aj teplu naparenu zeleninu. Ak sa mi to neosvedci, ponesiem parak zase domov.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Neosvědčí. Budeš po ní unavená.Samira píše:...Dnes som si doniesla do prace aj parak (el. parny hrniec), predpokladam, ze v zime ocenim na obed aj teplu naparenu zeleninu. Ak sa mi to neosvedci, ponesiem parak zase domov.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Asi ma maly byt a nechce ho vyhodit
Always hope for the best but be prepared for the worst.
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Nebola som. Mala som kukuricu v pare a pila som predtym, pocas i po jej jedeni zeleny drink, stacil to asi vykompenzovat.Panda píše:Neosvědčí. Budeš po ní unavená.Samira píše:...Dnes som si doniesla do prace aj parak (el. parny hrniec), predpokladam, ze v zime ocenim na obed aj teplu naparenu zeleninu. Ak sa mi to neosvedci, ponesiem parak zase domov.
Po varenom jedle byvam unavena, to je pravda, ale to musi byt vepro-knedlo-zelo. Malokedy sa citim unavene po lahkej polievke ci zeleninovom jedle. Mozno este stale nepoznam tu pravu vitariansku lahkost
Vcera mal moj chlap doma akesi ranajky a cely den v praci len ovocie. Neskutocne si pochvaloval, ako je mu dobre, lahko... Tesim sa z jeho vlastnych pozorovani.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Aby Ti pak z lehkosti neuletěl ... za jinouSamira píše:...Vcera mal moj chlap doma akesi ranajky a cely den v praci len ovocie. Neskutocne si pochvaloval, ako je mu dobre, lahko... Tesim sa z jeho vlastnych pozorovani.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
iste, vzdy sa moze najst nejaka, co mu bude snicle vysmazat
snad mam aj ine pozitiva, ked uz mu masko nevyvaram...
snad mam aj ine pozitiva, ked uz mu masko nevyvaram...
-
- Příspěvky: 236
- Registrován: pát říj 16, 2009 9:48
- Bydliště: Ústí nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Koupil jsem na trhu pár svazků mladé mrkve, mám hodit do šťávovače i tu nať?
Není totiž nic skrytého, co nebude zjeveno, ani nic tajného, co nebude poznáno.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Osobně to tak dělám, jo jo. Trochu opláchnu vodou, doví čím to stříkali.mun píše:Koupil jsem na trhu pár svazků mladé mrkve, mám hodit do šťávovače i tu nať?
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
-
- Příspěvky: 236
- Registrován: pát říj 16, 2009 9:48
- Bydliště: Ústí nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Díky Jindro, jdu na to, mám tam mrkev, červenou řepu, bílé zelí a kousek černé ředkve.
Není totiž nic skrytého, co nebude zjeveno, ani nic tajného, co nebude poznáno.
-
- Příspěvky: 29
- Registrován: čtv črc 17, 2008 22:53
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
pozor nať mrkve není ke konzumaci úplně vhodná, Jarda Zajíček o tom psal na svém fóru toto:
Dotaz: "Dají se odšťavňovat i zelené natě u mrkve? Nejsou tam nějaké třeba jedovaté látky? Děkuji moc."
Odpověď Jarda: "Tak tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."
Dotaz: "Dají se odšťavňovat i zelené natě u mrkve? Nejsou tam nějaké třeba jedovaté látky? Děkuji moc."
Odpověď Jarda: "Tak tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Ahoj lidi! >:-)
Chci si pořidit nedrahý odštavnovač na ovoce a zeleninku a zatím si nemůžu vybrat z tak pestré nabídky Porádít mi někdo nějaký, se kterým již máte zkušenost? Děkuju
Chci si pořidit nedrahý odštavnovač na ovoce a zeleninku a zatím si nemůžu vybrat z tak pestré nabídky Porádít mi někdo nějaký, se kterým již máte zkušenost? Děkuju
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Ahoj, ja mam Rohnson R-427 a bez problemov funguje uz vyse pol roka, odstavujem parkrat tyzdenne. Je to v nizkej cenovej kategorii myslim najlepsi odstavovac.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Se zeleným vrškem mrkve souhlasím, do bio odpadu s ním, ale nať klíďo beru kůli chlorofylu, noBernardeta píše:pozor nať mrkve není ke konzumaci úplně vhodná, Jarda psaltoto: "Tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
-
- Příspěvky: 29
- Registrován: čtv črc 17, 2008 22:53
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Ahoj Jindro, to je zajímavé. Jsem natvrdlá, ale jaký, prosím, je rozdíl mezi zeleným vrškem a naťí? Ráda bych taky co nejvíce plodiny využila dík moc.Jindra píše:Se zeleným vrškem mrkve souhlasím, do bio odpadu s ním, ale nať klíďo beru kůli chlorofylu, noBernardeta píše:pozor nať mrkve není ke konzumaci úplně vhodná, Jarda psaltoto: "Tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Děkuji pořidil jsem si něco podobného, zatím fungujejustDVL2 píše:Ahoj, ja mam Rohnson R-427 a bez problemov funguje uz vyse pol roka, odstavujem parkrat tyzdenne. Je to v nizkej cenovej kategorii myslim najlepsi odstavovac.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Asi bude myšlena nadzemní část kořene mkrve, která na světle zezelená a bude zřejmě podobně škodlivá jako zezelenalé brambory (a i na chuť je docela odporná).Bernardeta píše:...jaký, prosím, je rozdíl mezi zeleným vrškem a naťí?...
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
zelené brambory - zelené rajčata - solanin - jedno jsem pozřel /nějaká italská odrůda/ - tělo se mi odměnilo týdenním průjmem, prakticky nezastavitelným
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
jej přehlídl jsem otázku, promiň. Panda už mezitím správně odpověděl; dík.Bernardeta píše:jaký je rozdíl mezi zeleným vrškem a natí?
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
ANGEL JUICER VS HUROM SLOW JUICER
http://www.youtube.com/watch?v=4Mfzn-k1sw8
http://www.youtube.com/results?search_q ... php?t=1187
ANGEL JUICER VS GREEN STAR ELITE - POROVNÁNÍ VÝTĚŽNOSTI
http://odstavnujeme.cz/diskuze/viewtopic.php?t=1187
http://www.youtube.com/watch?v=4Mfzn-k1sw8
http://www.youtube.com/results?search_q ... php?t=1187
ANGEL JUICER VS GREEN STAR ELITE - POROVNÁNÍ VÝTĚŽNOSTI
http://odstavnujeme.cz/diskuze/viewtopic.php?t=1187
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
díky moc za infoo !Bernardeta píše:pozor nať mrkve není ke konzumaci úplně vhodná, Jarda Zajíček o tom psal na svém fóru toto:
Dotaz: "Dají se odšťavňovat i zelené natě u mrkve? Nejsou tam nějaké třeba jedovaté látky? Děkuji moc."
Odpověď Jarda: "Tak tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
http://www.insert.cz/bedynky/zbozi-easy ... a,1328.htmArion píše:Ahoj lidi! >:-)
Chci si pořidit nedrahý odštavnovač na ovoce a zeleninku a zatím si nemůžu vybrat z tak pestré nabídky Porádít mi někdo nějaký, se kterým již máte zkušenost? Děkuju
(zkušenost s ním bohužel nemám...znám se ale osobně s majitelem toho e-shopu, a ten by nic špatného určitě neprodával)
Zeleninové šťávy -chuť
Ahoj. Začala jsem si dělat zeleninové šťávy (z mkrve, z okurky, z kedlubny atd.), ale přijdou mi opravdu hodně sladké, takže
pít je pro mě utrpením. Nemáte nějaké tipy na dobrou kombinaci zelenin, kdy pak šťáva chutná dobře? Na netu jsem našla jen
recepty s přídavkem cukru apod., to vůbec nechci. Díky.
pít je pro mě utrpením. Nemáte nějaké tipy na dobrou kombinaci zelenin, kdy pak šťáva chutná dobře? Na netu jsem našla jen
recepty s přídavkem cukru apod., to vůbec nechci. Díky.
Re: Zeleninové šťávy -chuť
jestli se zdá okurka moc sladká, tak doporučuji přidávat juice z čehokoliv lučního zeleného a nestačí-li, tak ještě třeba šťávu ze šťovíku, paliny-pelyňku nebo jehličípřezůvky píše:Ahoj. Začala jsem si dělat zeleninové šťávy (z mkrve, z okurky, z kedlubny atd.), ale přijdou mi opravdu hodně sladké, takže
pít je pro mě utrpením. Nemáte nějaké tipy na dobrou kombinaci zelenin, kdy pak šťáva chutná dobře? Na netu jsem našla jen
recepty s přídavkem cukru apod., to vůbec nechci. Díky.
nedovedu si představit, kdybys náhodou ochutnala třeba z melounu nebo mého rajčete
teď si zrovna libuju na koprové, a jak se tak zamýšlím, i zde bych našel kusček sladkého
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Mně taky šťávy nechutnají, ani sladké, ani hořké
Mám ráda jen z citrusů (grep, pomeranč,mandarinka) a je fakt, že když se do mrkvovky plácne půl citronu, je to lepší.
Další tip, co nám moc chutná a jíme denně, i když nejde o šťávu, ale smoothie: jedna velká okurka, 200 g řapíkatého celeru, stroužek česneku. Šťáva bude asi chutnat stejně jako pyré z mixéru, jen to bude bez vlákniny.
Mám ráda jen z citrusů (grep, pomeranč,mandarinka) a je fakt, že když se do mrkvovky plácne půl citronu, je to lepší.
Další tip, co nám moc chutná a jíme denně, i když nejde o šťávu, ale smoothie: jedna velká okurka, 200 g řapíkatého celeru, stroužek česneku. Šťáva bude asi chutnat stejně jako pyré z mixéru, jen to bude bez vlákniny.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
.
Jak běžně ščavím mrkev jabka řepu, tak dneska jsem zkusil přidat dýni ze zahrádky a výsledek zajímavý - ta dýně ščávu docela solidně zahustila, takže vznikl tak trochu krém. Ještě to zahřát na čtyřicítku a je z toho mrkvová polévka, no fakt.
Možná by to šlo "vylepšit" nějakým kořením, ale to je pro mě španělská vesnice, to netuším, čím by se to dalo "přiostřit" a ostatně ani není potřeba.
Já teda rád chřoupu, tak jsem si do toho dohodil pár semínek dýně a mandlí, byl mňam obídek.
Jak běžně ščavím mrkev jabka řepu, tak dneska jsem zkusil přidat dýni ze zahrádky a výsledek zajímavý - ta dýně ščávu docela solidně zahustila, takže vznikl tak trochu krém. Ještě to zahřát na čtyřicítku a je z toho mrkvová polévka, no fakt.
Možná by to šlo "vylepšit" nějakým kořením, ale to je pro mě španělská vesnice, to netuším, čím by se to dalo "přiostřit" a ostatně ani není potřeba.
Já teda rád chřoupu, tak jsem si do toho dohodil pár semínek dýně a mandlí, byl mňam obídek.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Já do dýňové šťávy přidávám kurkumu a česnek, není pak nasládlá...
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
No vida, děkuji za tip, Leni. Asi je to jednoduché, ale kořenit se nikdá nenaučím - až na ten česnek, ten teda dávám kde jen to je možné, mňááám
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
A vidíš, já bych tipovala, že jsi dobrý kuchař, podle tvých příspěvků. Často se opakující slovo mňááám ve mně evokuje člověka, který si umí jídlo užít, a aby to bylo dokonalé, dělá si ho sám, přesně podle své chuti...Jindra píše:No vida, děkuji za tip, Leni. Asi je to jednoduché, ale kořenit se nikdá nenaučím - až na ten česnek, ten teda dávám kde jen to je možné, mňááám
K tomu koření- jsem zastáncem toho, že v jednoduchosti je krása. Nemám ráda překombinovaná jídla. Přesto že to pak nejím, ráda vařím pro přítele, a snažím se využívat chuťě potravin samotných, koření pouze jako podtržení. Pak se nadýmám jako páv, když přítel v italské restauraci řekne, že si jejich vyhlášené rizoto nedá, protože ho vařím líp >:-)a dá si se mnou salát.. . Samozřejmě bych ráda, kdyby i to jedno vařené jídlo denně opustil. Obávám se, že takhle k tomu nedojde...teď mne to napadlo, začnu vařit hnusně, aby přešel na syrové . Buď přejde, nebo odejde ne-é, to je vtip, ráda uvařím
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
mrkni někdy pod polštář, jestli tam neukrývá nějakej godhajLenuška píše:A vidíš, já bych tipovala, že jsi dobrý kuchař, podle tvých příspěvků. Často se opakující slovo mňááám ve mně evokuje člověka, který si umí jídlo užít, a aby to bylo dokonalé, dělá si ho sám, přesně podle své chuti...Jindra píše:No vida, děkuji za tip, Leni. Asi je to jednoduché, ale kořenit se nikdá nenaučím - až na ten česnek, ten teda dávám kde jen to je možné, mňááám
K tomu koření- jsem zastáncem toho, že v jednoduchosti je krása. Nemám ráda překombinovaná jídla. Přesto že to pak nejím, ráda vařím pro přítele, a snažím se využívat chuťě potravin samotných, koření pouze jako podtržení. Pak se nadýmám jako páv, když přítel v italské restauraci řekne, že si jejich vyhlášené rizoto nedá, protože ho vařím líp >:-)a dá si se mnou salát.. . Samozřejmě bych ráda, kdyby i to jedno vařené jídlo denně opustil. Obávám se, že takhle k tomu nedojde...teď mne to napadlo, začnu vařit hnusně, aby přešel na syrové . Buď přejde, nebo odejde ne-é, to je vtip, ráda uvařím
(jak náš synek v dobách militantního vita)
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Jindro, nečítal si na FB? haloweensky džús?
1Liter tekvicovej šťavy, 1 banán, šťava z pol citróna, škorica, vanilka med alebo agáve (nemusí byť). Pomixovať a to je mňáámka fakt.
Ja som si robila zľahčenú návratovkovú kombináciu, tekvica banán a citrón a aj to je mňamka samo o sebe. A keď k tomu pridáš pár zelených listov tak to máš štýlové zelené a rovnako mňamkové.
Alebo tekvicovú polievočku z mixovanej tekvice?
A ešte tam niekto písal, že tekvicová šťava sa veľmi podobá na mrkvu, akurát je jemnejšia, možno menej sladšia. Takže si to trafil.
1Liter tekvicovej šťavy, 1 banán, šťava z pol citróna, škorica, vanilka med alebo agáve (nemusí byť). Pomixovať a to je mňáámka fakt.
Ja som si robila zľahčenú návratovkovú kombináciu, tekvica banán a citrón a aj to je mňamka samo o sebe. A keď k tomu pridáš pár zelených listov tak to máš štýlové zelené a rovnako mňamkové.
Alebo tekvicovú polievočku z mixovanej tekvice?
A ešte tam niekto písal, že tekvicová šťava sa veľmi podobá na mrkvu, akurát je jemnejšia, možno menej sladšia. Takže si to trafil.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
mám dobrý tip pro vlastníky Angela. Možná se dá využít i na jiných odšťavňovačích, podle typu "násypky".
Jablka, která jsou moučná, se těžko nebo vůbec odšťavní. Musí se přidávat mrkev. Pokud chce člověk čistou jablečnou šťávu, třeba na kvašení , nebo před jaterní očistou, lze to takto:
najdu mrkev, která má téměř těsně průměr jako otvor na vkládání jablek. Umyju ji, odkrojím vršek. Odšťavním moučné jablko až do fáze, kdy začne tvořit kaši v násypce, pak vezmu mrkev, a tlakem tu kaši prolisuju až ke dnu. A tak pokračuju dál, možná by šlo mrkev použít místo dřevěné paličky na přitlačení už od začátku, aby se kaše nevytvořila vůbec.
Mrkev se dá omýt a strčit do lednice na zítra. Najít stejný průměr se nemusí vždy podařit... >:-)
Jablka, která jsou moučná, se těžko nebo vůbec odšťavní. Musí se přidávat mrkev. Pokud chce člověk čistou jablečnou šťávu, třeba na kvašení , nebo před jaterní očistou, lze to takto:
najdu mrkev, která má téměř těsně průměr jako otvor na vkládání jablek. Umyju ji, odkrojím vršek. Odšťavním moučné jablko až do fáze, kdy začne tvořit kaši v násypce, pak vezmu mrkev, a tlakem tu kaši prolisuju až ke dnu. A tak pokračuju dál, možná by šlo mrkev použít místo dřevěné paličky na přitlačení už od začátku, aby se kaše nevytvořila vůbec.
Mrkev se dá omýt a strčit do lednice na zítra. Najít stejný průměr se nemusí vždy podařit... >:-)
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Prosím,jaký typ dýnì odšťavňujete?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Já jen hokkaidó, ale určitě se dá i ta "česká".Oriana píše:Prosím,jaký typ dýnì odšťavňujete?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Děkuji za odpověď. Mám hokaido a butternut.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Ja takú obrovskú ako na haloween. Taká aká nám narástla v záhrade . Ale dá sa aj maslová aj hokaido. Hokaido sa nemusí ani šúpať, pre tých čo chcú využiť aj odšťavenú drť.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Píšu i sem, nevím kde to dřív uvidí.
Přátelé,
dnes nám přišla do poštovní schránky nabídka na odšťavňovač s podobným principem jako má HUROM. Je to CONCEPT. Stojí bez 1kč 5000 kč, zož je o takových 3000 kč míň, než HUROM.
Znáte ho někdo, prosím???
Přátelé,
dnes nám přišla do poštovní schránky nabídka na odšťavňovač s podobným principem jako má HUROM. Je to CONCEPT. Stojí bez 1kč 5000 kč, zož je o takových 3000 kč míň, než HUROM.
Znáte ho někdo, prosím???
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
V upoutávce říkají, že je to český výrobce. http://www.youtube.com/watch?v=VJ503ino_Zw
podrobnosti http://www.my-concept.cz/?cls=stoitem&stiid=59684
Hurom se dá najít i pod 7 tisíc. Osobně bych asi více důvěřoval zkušenému výrobci.
podrobnosti http://www.my-concept.cz/?cls=stoitem&stiid=59684
Hurom se dá najít i pod 7 tisíc. Osobně bych asi více důvěřoval zkušenému výrobci.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Tak na tom asi něco bude . Taky jsem tak dopadl, ale teď už je to přece jen trochu dál... Když člověk zainvestuje a já tvrdím, že do zdraví by se investovat mělo, tak si může pořídit přístroj, který je velmi účinný a přitom se dá umýt i utřít za 12 minut. Já osobně jsem si pořídil Angel Juicer 5500 (http://www.eujuicers.cz/cs/katalog/odst ... uicer-5500), což je trochu dražší stroj, ale koupi rozhodně nelituji, odšťavňujeme totiž hostům v našem malinkém hotýlku, takže je velmi často používán, zatím s ním nebyly vůbec žádné problémy a má mnoho výhod. Je ze 4 dílů, takže snadná údržba. Můžete do něj nacpat, co se vám zamane, třeba i ječmen, nebo klíčky. Můžete si udělat sójové mléko, což ocení nejen vegetariáni a vegani. Suroviny jsou vytěžovány nonstop, takže úplně maximálně. Pokud tedy odšťavňování myslíte vážně, toto je dobrá volba .culka píše:Neboj Kometa, casom sa dopracujes ku vsetkym vitarianskym hrackam a nakoniec skoncis pri doske, noziku a zuboch, lebo sa ti to nebude chciet stale umyvat.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Ahoj Ráda bych se zeptala jak je to když se pijí jen ovocné nebo zel. štávy. Musím si dělat klystýr nebo výplachy denně? Nemáte nějaké informace o tomto? Chceme s sestrou pít pouze šťávy měsíc. Myslíte si že je to ok? Díky moc
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Nepíšeš, jak jsi se stravovala doposud, ale platí, že po "normální" stravě je střevo hodně zanešené, a je potřeba ho čistit. Takže doporučuji zpočátku klystýr denně několik dní. Pokud nejsi zvyklá, nemusí se to úplně dařit dobře "vypláchnout". Po několika dnech ti pravděpodobně i splaskne bříško, pak už můžeš dělat klystýt 1x za 3-7 dní.Ivana píše:Ahoj Ráda bych se zeptala jak je to když se pijí jen ovocné nebo zel. štávy. Musím si dělat klystýr nebo výplachy denně? Nemáte nějaké informace o tomto? Chceme s sestrou pít pouze šťávy měsíc. Myslíte si že je to ok? Díky moc
Pokud bys důkladně nevyčistila střevo, nebudou se ti šťávy vstřebávat a tělo bude hladovět. Juicing není jen záležitost čištění, je to hlavně zásobení těla dokonale stravitelnými vitamíny a minerály, bez zátěže balastními látkami.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Ještě připomenu, že po intenzivní očistě je dobré dodat nějaké laktobacily. Lidem, co na nějaké zdravější stravě začínají, to hodně pomáhá.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
je dobre si vycistit creva este predtym ako zacnes a aj nabiehat mozes pomaly napriklad si tyzdne len na zeleninivyh polievkach a nic tuhehoIvana píše:Ahoj Ráda bych se zeptala jak je to když se pijí jen ovocné nebo zel. štávy. Musím si dělat klystýr nebo výplachy denně? Nemáte nějaké informace o tomto? Chceme s sestrou pít pouze šťávy měsíc. Myslíte si že je to ok? Díky moc
rano klystyr a plievky az na obed a vecer
sleduj ako na teba posobia ovocne stavy dost ludi neznasa ten fruktozovy napor
a porovanavaj ten rozdiel so zeleninovymi stavami najme tymi nesladkymi - teda bez mrkve
ja by som ako prvu stavu kazdy den odporucil repikaty celer+uhorka
5 2 8
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Díky moc za radu. No já jsem takovej věčnej začínač, ale momentálně to je kůra po delším období skoro klasické stravy. No uvidíme jak to vydržíme.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
http://rutube.ru/video/1cdea65f20841fb1 ... c27d8ace1/
Jak je vidět ve filmu, pití zeleninových a ovocných šťáv pomáhá skutečně účinně hubnout a uzdravovat. Je bezpečné i dlouhodobě. Dobré je, že ti lidé nic moc kolem toho neřeší a mají úspěch. Pokusím se sehnat odšťavňovač a jdu na to, než asi za dva měsíce budou borůvky, jahody, třešně a višně
Jak je vidět ve filmu, pití zeleninových a ovocných šťáv pomáhá skutečně účinně hubnout a uzdravovat. Je bezpečné i dlouhodobě. Dobré je, že ti lidé nic moc kolem toho neřeší a mají úspěch. Pokusím se sehnat odšťavňovač a jdu na to, než asi za dva měsíce budou borůvky, jahody, třešně a višně
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Čím čistíte sítko u odstředivek? Poslední dobou mi začal odšťavňovat mizerně. Nic moc výtěžnost a ještě k tomu byly zbytky dužiny ve šťávě, což sem nechápal. Tak jsem dnes popadl kartáč, jedlou sodu a pustil se do drhnutí. Po čtvrt hodině brutálního čištění sítko docela prokouklo. No a nestačil jsem se divit jak pěkně maká, teď budu mít poloviční spotřebu mrkve Bude někdo tak hodný a prozradí mi tajemství, jak nejlépe sítko vyčistit? >:-) I po téhle očistě je sítko značně zanesený. Zkoušel jsem například na noc ponořit do octa, ale bez efektu.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Soda je slabucka a skrabe plasty - pozor, pouzij SAVO a budes valit oci jak se to rozpousti ta barva z ovoce, ale vezmi gumove rukavice, zere to vsecko organicke, tedy i kuzi:).
Dobry je i hydroxid sodny (takove ty bile cocky) na cisteni odpadu, ale stejne jako SAVO, taky rukavice, taky to zere ruce (vlasy v odpadu, vsecko organicke).
Mrkve jsem se nedokazal nicim zbavit a za par minut je jako novy nerez i plasty, sodu nebrat, viz vyse:).
Dobry je i hydroxid sodny (takove ty bile cocky) na cisteni odpadu, ale stejne jako SAVO, taky rukavice, taky to zere ruce (vlasy v odpadu, vsecko organicke).
Mrkve jsem se nedokazal nicim zbavit a za par minut je jako novy nerez i plasty, sodu nebrat, viz vyse:).