ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Moderátor: hugo
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Prave to lupanie a cistenie kazde rano mi vadi. Uz dlho ma napadlo, ze tie citrusovace vedia odstavovat bez lupania, staci rozkrojit, uz len toto setri mnozstvo casu. Tak este raz diky za tip.RadkaS píše:Solac EX6150 Citro odšťavňovač je super. Ten zobacek, kterym vyteka dzus do sklenice, se da zaklopit, takze stavis jakoby do misky, a az je miska plna, tak zobacek otevres a naplnis sklenici. Vyhoda tohoto je, ze se ti nestane, ze cintas okolo... . Jasne, ze bych mohla stavit v Green Star nebo v Omega... , jenze to je zbytecne velky a dost cisteni a loupani... na citrusy je Solac fakt suprovej.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
No, v knihe Surova Strava od Kentonovych sa doporucuje rano na precistenie pit pomaranc+citron a aj mne sa to osvedcilo ako dobry recept na ranne nakopnutie.Sweetie píše:moncina: teeeda, vyzkousela jsem stavit pomerance, a to nema chybu. moc diky za tip! z peti pomerancu asi 0,6 l stavy, v podstate suchej odpad, cista prace parada. uz se tesim na meloun. je, ta pomerancova stava me nakopla.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Maji to na ebay asi za 10 liber.da se tam pulka cintrusu,nebo je to i na granatovy jablka,a proste se to jen pakou stlaci a je to.vypada to skvele jednoduse,chtel bych ho koupit.to loupani na stavy me vazne nebavi,zvlast mandarinky,trva to moc dlouho.
tady je..krasnej chromovej za 300 kc.plus postovne
http://cgi.ebay.co.uk/CHROME-HAND-JUICE ... 7C294%3A50
tady je..krasnej chromovej za 300 kc.plus postovne
http://cgi.ebay.co.uk/CHROME-HAND-JUICE ... 7C294%3A50
Go Raw
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
levnej. jestli to vytlaci/ stlaci dostatecne, ne treba jen pulku..
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Bez komentáře:Jista píše:Maji to na ebay asi za 10 liber.da se tam pulka cintrusu,nebo je to i na granatovy jablka,a proste se to jen pakou stlaci a je to.vypada to skvele jednoduse,chtel bych ho koupit.to loupani na stavy me vazne nebavi,zvlast mandarinky,trva to moc dlouho.
tady je..krasnej chromovej za 300 kc.plus postovne
http://cgi.ebay.co.uk/CHROME-HAND-JUICE ... 7C294%3A50
http://cgi.ebay.co.uk/X-Lever-Citrus-Pr ... 7C294%3A50
a u nás:
http://www.odstavnovace.cz/shop/index.p ... ter=&id=31
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Zdravim. Neviete mi nahodou poradit - som teraz pomerne cerstvym vlastnikom rucneho healthyjuicera, no pri odstavovani travy (beznej - natrhanej na luke) mam dost problemy. Musim pouzit dost velku silu az sa bojim, ze tu klucku zlomim. Je to standartne, ci robim nieco zle?
Vdaka.
Vdaka.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
zdravím všechny:)
po pěti letech, co už tohle fórum s větší či menší pravidelností sleduji, se odhodlávám také 'zapojit'... já osobně vlastním už několik let oscara, a nedám na něj dopustit (předtím jsem měla odšťavňovač typu champion, a co se týče jak kvality šťáv, tak následného čištění, už bych se k tomu nevracela). Ještě dávno před ním jsem si pořídila HJ, a ten je výborný na trávy, ale u téměř všeho ostatního mi vadí množství dužiny, která se dostává do šťávy, a i naopak množství šťávy, co zůstane v dužině, kterou se mi už nepodaří protlačit. Takže to řeším tak, že to pak celé ještě 'přefiltruju', aby byla šťáva opravdu čistá a bylo jí co nejméně v odpadu.
Pokud jde o 'dopolední pomeranč', tak záleží na tom, co zrovna nakoupím, snažím se kupovat takové ty větší plody se silnější kůrou, které se dají lehce loupat, pak mi přijde jednodušší a rychlejší je šťavit na oscaru; když ale někdy prodávají levně takové ty malé s tenkou kůrou, tak je jenom napůlím a použiju citrusovač na kuchyňském robotu.
Nedávno jsem ale přesídlila a oscara tu ještě u sebe nemám, takže teď to řeším jednodušše tak, že pomeranče oloupu, rozmixuju a přefiltruju, celkem mi to zabere včetně loupání a úklidu cca 20-25 minut na 3/4 litru šťávy, takže taky se to dá;).
to intro: když se mi u HJ zdá, že už musí každou vteřinou ta klika prasknout, tak tam na chvilku zařadím zpátečku, aby se uvolnil průchod, a pak to zas jde ok...
po pěti letech, co už tohle fórum s větší či menší pravidelností sleduji, se odhodlávám také 'zapojit'... já osobně vlastním už několik let oscara, a nedám na něj dopustit (předtím jsem měla odšťavňovač typu champion, a co se týče jak kvality šťáv, tak následného čištění, už bych se k tomu nevracela). Ještě dávno před ním jsem si pořídila HJ, a ten je výborný na trávy, ale u téměř všeho ostatního mi vadí množství dužiny, která se dostává do šťávy, a i naopak množství šťávy, co zůstane v dužině, kterou se mi už nepodaří protlačit. Takže to řeším tak, že to pak celé ještě 'přefiltruju', aby byla šťáva opravdu čistá a bylo jí co nejméně v odpadu.
Pokud jde o 'dopolední pomeranč', tak záleží na tom, co zrovna nakoupím, snažím se kupovat takové ty větší plody se silnější kůrou, které se dají lehce loupat, pak mi přijde jednodušší a rychlejší je šťavit na oscaru; když ale někdy prodávají levně takové ty malé s tenkou kůrou, tak je jenom napůlím a použiju citrusovač na kuchyňském robotu.
Nedávno jsem ale přesídlila a oscara tu ještě u sebe nemám, takže teď to řeším jednodušše tak, že pomeranče oloupu, rozmixuju a přefiltruju, celkem mi to zabere včetně loupání a úklidu cca 20-25 minut na 3/4 litru šťávy, takže taky se to dá;).
to intro: když se mi u HJ zdá, že už musí každou vteřinou ta klika prasknout, tak tam na chvilku zařadím zpátečku, aby se uvolnil průchod, a pak to zas jde ok...
when we bleed we bleed the same
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
intro:
musi se velmi opatrne davkovat, nevim jak trava ale jecmen je hodne drsnej a ja uz kliku nejspis narupnul a davam toho tam celkem malo.
musi se velmi opatrne davkovat, nevim jak trava ale jecmen je hodne drsnej a ja uz kliku nejspis narupnul a davam toho tam celkem malo.
- www.odstavnovace.cz
- Příspěvky: 5
- Registrován: pát čer 03, 2005 10:44
- Kontaktovat uživatele:
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Dobrý den,
Rádi bychom Vás touto cestou informovali o nově otevřeném internetovém obchodě s kvalitními odšťavňovači http://www.eujuicers.com.
Healthy Juicer - 1290,-
Champion 2000+ - 10390,-
Health On juicer - 7770,-
Rádi bychom Vás touto cestou informovali o nově otevřeném internetovém obchodě s kvalitními odšťavňovači http://www.eujuicers.com.
Healthy Juicer - 1290,-
Champion 2000+ - 10390,-
Health On juicer - 7770,-
DISKUZNÍ FÓRUM O ODŠŤAVŇOVAČÍCH http://WWW.ODSTAVNUJEME.CZ
http://www.eujuicers.com
...s námi zdraví chutná
http://www.eujuicers.com
...s námi zdraví chutná
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Scorpfem1, Jirka:
vrele diki, za odpovede.
vrele diki, za odpovede.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Netusite nekdo jake kovy oxiduji stavy?je to jen zelezo,nebo take napr.hlinik nebo med?
Go Raw
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
když to tam ale nechci nechat nekonečně dlouho a uvažuju-li jen braunův pohyb, zoxidujou jen molekuly dotýkající se výše zmíněného, čiliže odhaduji 1,8 promile z obsahu, a o živiny nám snad ani nejde, dyk nic jinýho nekonzumujemJista píše:Netusite nekdo jake kovy oxiduji stavy?je to jen zelezo,nebo take napr.hlinik nebo med?
ale vsadil bych na nerez ta bude inertní
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Zdravíčko
Necelé tři roky používám odšťavňovač champion 2000 a u šťávy z mrkve pozoruji zajímavou bílou sedlinu. Vždycky udělám šťávu pro celou rodinu na celý den a sedlina se oběví už tak po 1-2 hodinách po odšťávení.Pak to nikdo nechce moc pít,jelikož to vypadá podezřele,jen já to piju slámkou nad a pod a bílou sedlinu nechávám. Možná se připravuju o nějaký minerál nebo něco? Nevíte co to Je???Pokusím se přilepit foto jesti se podaří
Dík Větrník
Necelé tři roky používám odšťavňovač champion 2000 a u šťávy z mrkve pozoruji zajímavou bílou sedlinu. Vždycky udělám šťávu pro celou rodinu na celý den a sedlina se oběví už tak po 1-2 hodinách po odšťávení.Pak to nikdo nechce moc pít,jelikož to vypadá podezřele,jen já to piju slámkou nad a pod a bílou sedlinu nechávám. Možná se připravuju o nějaký minerál nebo něco? Nevíte co to Je???Pokusím se přilepit foto jesti se podaří
Dík Větrník
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Nevím proč,ale nedaří se mi přiložit foto. Je to škoda,protože ta fotka mluví za vše.
Větrník
Větrník
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Dej ji buď někam na web a sem jenom odkaz nebo ji musíš zmenšit, myslím je to omezené na velikost souboru (tuším nějak 100 KB).Větrník píše:Nevím proč,ale nedaří se mi přiložit foto. Je to škoda,protože ta fotka mluví za vše.
Větrník
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Takže ta "sedlina" je uprostřed, když se dá pít brčkem nad i pod ní?Větrník píše:Zdravíčko
Necelé tři roky používám odšťavňovač champion 2000 a u šťávy z mrkve pozoruji zajímavou bílou sedlinu. Vždycky udělám šťávu pro celou rodinu na celý den a sedlina se oběví už tak po 1-2 hodinách po odšťávení.Pak to nikdo nechce moc pít,jelikož to vypadá podezřele,jen já to piju slámkou nad a pod a bílou sedlinu nechávám. Možná se připravuju o nějaký minerál nebo něco? Nevíte co to Je???Pokusím se přilepit foto jesti se podaří
Dík Větrník
Co to zkusit zamíchat?
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Nebo si zavázat oči?Sitar píše:...Co to zkusit zamíchat?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Tak se foto povedlo. Tenhle jev pozoruji uz tak 2,5roku uz tak po dvou hodinách v lednici. Míchat se mi to nechce,protože nevím co to je, tak to radši slámkou obepiju nad i pod.
Zdraví Větrník
Zdraví Větrník
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Nepozoroval jsi rozdíl podle toho jako mrkev používáš, např. zda to je BIO mrkev?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Bio mrkev na šťávení nekupuji protože šťávím pro celou rodinu 5 kg a více na jednou a to je pak cenová palba.Jinak kupuji po 10kg pytlech z makra a ta je občas hořká.Z kauflandu bývá chuťově většinou nesladší a co mi dala sousedka z pole které se hnojí jen chlévským hnojem //takže bio// tak z té byla šťáva nejhořčí a trpká,což jsem čekal opak, ale mohlo to být i půdou. Jinak mrkve rozlišuji podle dodavatelů a ty které jsou chuťově dobré tak si občas vyfotim telefonem obal,abych vzal zas tu samou,protože balení je velmi podobné i berevně a velmi se pletou.Chuťově na českém trhu není mrkev jako mrkev.Jestli se tá bílá sedlina usazuje u všech ta to nevím,protože se šťáva někdy vypije okamžitě.Jestli máte nědo podobnou zkušenost, tak napište.Taky by mě zajímalo jestli to dělají i centrifugy,šnekové odšťavňovače,nebo je to jen u championu?
Jinak Pando dík za radu ohledně zmenšení fota.
Zdraví Větrník
Jinak Pando dík za radu ohledně zmenšení fota.
Zdraví Větrník
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Zajímavý, s tou mrkví. Jak často šťavíš?
Zkus schválně nechat jednu sklenku v lednici a druhou venku, jestli to nějak nesouvisí s teplotou.
Zkus schválně nechat jednu sklenku v lednici a druhou venku, jestli to nějak nesouvisí s teplotou.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
já sedlinu nepozoruju, ale nyní většinou ščavím vše dohromady a s tou chutí je to pravda, otrávená může mít lepší chuť
moje bio někdy taky není tak optimální, ale někdy je to tím, že dělám hodně karotku a ta tak dlouho na zimu kvalitní nevydrží
moje bio někdy taky není tak optimální, ale někdy je to tím, že dělám hodně karotku a ta tak dlouho na zimu kvalitní nevydrží
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Tady http://www.youtube.com/watch?v=320GSmDsG_g říká na konci, že nemá rád vlákninu.
Tak až budu někde v lese tak si zkusím ovoce jenom vysát a pak vyplivnout. Teda když ho bude hodně.
Tak až budu někde v lese tak si zkusím ovoce jenom vysát a pak vyplivnout. Teda když ho bude hodně.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
dobrý i ta kombinace de, špenát je jemný a lahodný, zvlášť ten novozelandskej, ale oni maj ten normálnídvdmchl píše:Tady http://www.youtube.com/watch?v=320GSmDsG_g říká na konci, že nemá rád vlákninu.
Tak až budu někde v lese tak si zkusím ovoce jenom vysát a pak vyplivnout. Teda když ho bude hodně.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Navazuji na diskusi o vlákninách z vlákna "Prosím o pomoc...".
Šťáva z odšťavňovače je potravina s vysokým glykemickým indexem. Rychle se stráví a dostane do krve, rychle stoupne hladina glykémie. Pro organismus je to stav příjemný, člověk cítí příliv energie. Ale je to stav nežádoucí a člověk se tak dostává do podobné situace jako při vařené stravě - vyhledává příjemné pocity za cenu nepříznivého účinku na organismus. Při vysokém glykemickém indexu:
- brzy přichází hlad, organismu se dává malý čas na odpočinek
- nadměrná zátěž slinivky břišní, musí nárazově produkovat velké množství inzulinu
- neefektivní využití glukózy z potravy
- organismus je zatížen velkými výkyvy hladiny glykémie (může vést např. k diabetu)
- může vést k nadměrnému ukládání tuků
- nárazový vzestup cukru v krvi sníží množství HDL (dobrého) cholesterolu a zvýší hladinu triglyceridů v krvi. Výsledkem je rostoucí tendence k tvorbě nebezpečných krevních sraženin.
Vláknina a balast v potravinách zajišťuje pomalejší vstřebávání živin do organismu, který je tak méně zatížen (není zatěžován nárazově). Jíst ovoce a zeleninu v původní formě a bez úprav, včetně vlákniny, je nejpřirozenější způsob daný přírodou. Pokud někdo chce plivat pecky a slupky to je v pořádku, k tomu nás příroda vybavila, ale nevybavila nás elektrickým odšťavňovačem. Proto se v tomto případě nelze řídit "hlasem těla", protože to nejsou podmínky dané přírodou.
Šťáva z odšťavňovače je potravina s vysokým glykemickým indexem. Rychle se stráví a dostane do krve, rychle stoupne hladina glykémie. Pro organismus je to stav příjemný, člověk cítí příliv energie. Ale je to stav nežádoucí a člověk se tak dostává do podobné situace jako při vařené stravě - vyhledává příjemné pocity za cenu nepříznivého účinku na organismus. Při vysokém glykemickém indexu:
- brzy přichází hlad, organismu se dává malý čas na odpočinek
- nadměrná zátěž slinivky břišní, musí nárazově produkovat velké množství inzulinu
- neefektivní využití glukózy z potravy
- organismus je zatížen velkými výkyvy hladiny glykémie (může vést např. k diabetu)
- může vést k nadměrnému ukládání tuků
- nárazový vzestup cukru v krvi sníží množství HDL (dobrého) cholesterolu a zvýší hladinu triglyceridů v krvi. Výsledkem je rostoucí tendence k tvorbě nebezpečných krevních sraženin.
Vláknina a balast v potravinách zajišťuje pomalejší vstřebávání živin do organismu, který je tak méně zatížen (není zatěžován nárazově). Jíst ovoce a zeleninu v původní formě a bez úprav, včetně vlákniny, je nejpřirozenější způsob daný přírodou. Pokud někdo chce plivat pecky a slupky to je v pořádku, k tomu nás příroda vybavila, ale nevybavila nás elektrickým odšťavňovačem. Proto se v tomto případě nelze řídit "hlasem těla", protože to nejsou podmínky dané přírodou.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Tohle je hodně věc porozumění svému tělu a jeho signálům, takže se nakonec každý musí rozhodnout v souladu sám se sebou.
Pandova citace: "Rychle se stráví a dostane do krve, rychle stoupne hladina glykémie. Pro organismus je to stav příjemný, člověk cítí příliv energie. Ale je to stav nežádoucí a člověk se tak dostává do podobné situace jako při vařené stravě - vyhledává příjemné pocity za cenu nepříznivého účinku na organismus"...tyto stavy po ovocných šťávách jsem nikdy neměla...naopak, po sklenici třeba čerstvé šťávy z pomerančů je mi jako kdybych celý den nasávala slivovici...tedy točení hlavy, motání se, někdy aura před očima, prudké kolísání tlaku a cukru...takže proto tomu příliš neholduju, radši chrupu jabka.
Něco jiného je šťáva z divokých bylin, tady bych ráda vlákninu, nicméně některé jsou hodně houžvaté...jitrocel, malina, řebříček a já prostě nemám travicí trakt býložravců a dost mně to dráždí trávení, takže zase tady jen šťávu, ale vnímám to jen jako katalyzátory pro potřeby mé léčby, nikoli jako potravinu v ryzím slova smyslu.
Tady si opravdu musí člověk dobře rozumět, aby věděl co a jak, přeci jenom nejsme na tom všichni stejně, já mám nějaký zdravotní kapitál a druhý odlišný.
Pandova citace: "Rychle se stráví a dostane do krve, rychle stoupne hladina glykémie. Pro organismus je to stav příjemný, člověk cítí příliv energie. Ale je to stav nežádoucí a člověk se tak dostává do podobné situace jako při vařené stravě - vyhledává příjemné pocity za cenu nepříznivého účinku na organismus"...tyto stavy po ovocných šťávách jsem nikdy neměla...naopak, po sklenici třeba čerstvé šťávy z pomerančů je mi jako kdybych celý den nasávala slivovici...tedy točení hlavy, motání se, někdy aura před očima, prudké kolísání tlaku a cukru...takže proto tomu příliš neholduju, radši chrupu jabka.
Něco jiného je šťáva z divokých bylin, tady bych ráda vlákninu, nicméně některé jsou hodně houžvaté...jitrocel, malina, řebříček a já prostě nemám travicí trakt býložravců a dost mně to dráždí trávení, takže zase tady jen šťávu, ale vnímám to jen jako katalyzátory pro potřeby mé léčby, nikoli jako potravinu v ryzím slova smyslu.
Tady si opravdu musí člověk dobře rozumět, aby věděl co a jak, přeci jenom nejsme na tom všichni stejně, já mám nějaký zdravotní kapitál a druhý odlišný.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
PMN totální blambol, odkud je to opsaný?Panda píše:Navazuji na diskusi o vlákninách z vlákna "Prosím o pomoc...".
Šťáva z odšťavňovače je potravina s vysokým glykemickým indexem. Rychle se stráví a dostane do krve, rychle stoupne hladina glykémie. Pro organismus je to stav příjemný, člověk cítí příliv energie. Ale je to stav nežádoucí a člověk se tak dostává do podobné situace jako při vařené stravě - vyhledává příjemné pocity za cenu nepříznivého účinku na organismus. Při vysokém glykemickém indexu:
- brzy přichází hlad, organismu se dává malý čas na odpočinek
- nadměrná zátěž slinivky břišní, musí nárazově produkovat velké množství inzulinu
- neefektivní využití glukózy z potravy
- organismus je zatížen velkými výkyvy hladiny glykémie (může vést např. k diabetu)
- může vést k nadměrnému ukládání tuků
- nárazový vzestup cukru v krvi sníží množství HDL (dobrého) cholesterolu a zvýší hladinu triglyceridů v krvi. Výsledkem je rostoucí tendence k tvorbě nebezpečných krevních sraženin.
Vláknina a balast v potravinách zajišťuje pomalejší vstřebávání živin do organismu, který je tak méně zatížen (není zatěžován nárazově). Jíst ovoce a zeleninu v původní formě a bez úprav, včetně vlákniny, je nejpřirozenější způsob daný přírodou. Pokud někdo chce plivat pecky a slupky to je v pořádku, k tomu nás příroda vybavila, ale nevybavila nás elektrickým odšťavňovačem. Proto se v tomto případě nelze řídit "hlasem těla", protože to nejsou podmínky dané přírodou.
tak nadměrné ukládání tuků?, a při jujcování?
není menšího zatížení trávicího traktu při dobře rozžuté jujce
a přijměme už konečně fakt, že jujces jsou plný vlákniny, vidím to ve flaškách jak je to usazený na dně a i v stoličnoj
neefektivní využití a zároveň náraz do organismu?
a inzulin na vstřebávání fruktozy se vůbec neinicializuje, v tom je ten forek, že slinivka odpočívá, inzulin je potřeba u jiných cukrů, třeba těch složitějších ve vláknině
Doporučuji dlouhodobějc vyzkoušet
Vlastní zkušenost: někdy ráno si omylem dám třeba litr a půl ultrarajp čehosi, skutečně se dostaví takové zatmění až útlum, možná hypoglykemický záchvatek velmi krátkodobý, naopak, žuju-li, přijímám postupně, skoro hodinu sem v běhu, nezdá se mi nic za celý den optimálnějšího, teď sem v údobí, kdy to co de tak ščavím
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
On to zas takový blábol není. Záleží na úhlu pohledu a zkušennostech. PMN se to ukládání tuků může realizovat, pokud se to týká všežravců nebo jedinců, co milují vitapatlaninky několikrát denně, pravidelně. Ovšem šťávy nejsou sami o sobě příčinou, ale zbytky nedostatečně strávených divokých kombinací. Takže se spíš jedná o polopravdu nebo možná nějaký výcuc z textu a došlo ke zkreslení, tedy skoro blábolivost.
Ale glykemie se na šťavách z ultrasladkého ovo objevuje, ale může splývat s detoxem, ona se totiž objevuje taky při detoxu. Takže spíš není problém ani s glykemickým indexem, jako s tím, že detox díky odlehčení probíhá bouřlivěji než by se někdy líbilo.
I když připouštím, že pokud někdo vypije šťavu na ex, tak se nemůže divit...Kilo pomerančů taky nesním během tří minut...
Ale glykemie se na šťavách z ultrasladkého ovo objevuje, ale může splývat s detoxem, ona se totiž objevuje taky při detoxu. Takže spíš není problém ani s glykemickým indexem, jako s tím, že detox díky odlehčení probíhá bouřlivěji než by se někdy líbilo.
I když připouštím, že pokud někdo vypije šťavu na ex, tak se nemůže divit...Kilo pomerančů taky nesním během tří minut...
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
taky stavuju jak to jde. uz se tesim na vikend. vubec necitim nejakou necitlivou reakci organismu naopak, citim jak se to lehce vstreba, clovek nabyde ihned energii a vubec ho to nezatezuje. spis citim ze ovoce v kuse a hur zelenina telo zatezujou ze si ten priliv energie ani pak nevychutna.
dam si litr pomerancovy stavy a jedu jak na motor pul dne.
a vlaknina je tak skareda, i z pomerance. tak je dobre ze se ji vetsiho mnozstvi muzem zbavit predem.
jinak ten vynatek, podobnych jsem za zivot precetla, je to konvencni pohled spojeny s celym retezcem varackych zakonitosti.
dam si litr pomerancovy stavy a jedu jak na motor pul dne.
a vlaknina je tak skareda, i z pomerance. tak je dobre ze se ji vetsiho mnozstvi muzem zbavit predem.
jinak ten vynatek, podobnych jsem za zivot precetla, je to konvencni pohled spojeny s celym retezcem varackych zakonitosti.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
No když myslíte... Stejně považuji šťavení a zbavování se vlákniny za nepřirozené (přestože jsem už vícekrát zkoušel), tak si to nechám jako svůj názor.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Však nejsi sám. Vnímám to v rámci sebe naprosto stejně. Moji babušce bude něco kolem stovky, žila do třicíti v JV Evropě, v hodně teplém klima a tuhle jsem se ptala, jak to měla s ovocem a jestli dělali šťávu. Říkala, že ona je moc nepila, spíš to dělali pro malé děti, hlavně malinovou a když bylo ovoce hodně, tedy v létě, tak se cpali, vyplivávala jen slupky od slivek, někdy hrozno a co zbylo, tak šlo na pálenku k pití či desinfekci. Na pití prej radši vodu ze studánky...jasně není vitouš, ale věk je to slušnej v dobré kondici a soběstačnosti. Nakonec se každý musí zařídit podle sebe...Panda píše:No když myslíte... Stejně považuji šťavení a zbavování se vlákniny za nepřirozené (přestože jsem už vícekrát zkoušel), tak si to nechám jako svůj názor.
Možná by byl zajímavý i průzkum..srovnat, kdo měl dřív rád šťávy, limošky, atd., tak má PMN rád šťavení. Patřím k lidem, co to nepili ani v totáči či později (fakt jsem nikdy nepila Kolu, Kofolu, oranžády, tonic, šťávu s voudou, alkoholy a buhvíco ještě. Sice jsem to ochutnala, to ano, ale tím můj zájem a chuť to požívat skončil. Taky mám přezdívku mlsná koza... ).
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Neriadit sa len prirodou, priroda uz nieje tak cista, ako byvala...
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Panda píše:Nepozoroval jsi rozdíl podle toho jako mrkev používáš, např. zda to je BIO mrkev?
e]Sitar píše: Zkus schválně nechat jednu sklenku v lednici a druhou venku, jestli to nějak nesouvisí s teplotou.
[/quotbuc11 píše:já sedlinu nepozoruju, ale nyní většinou ščavím vše dohromady a s tou chutí je to pravda, otrávená může mít lepší chuť
moje bio někdy taky není tak optimální, ale někdy je to tím, že dělám hodně karotku a ta tak dlouho na zimu kvalitní nevydrží
Tak jsem skusil porovnat bio mrkev rakouskou a normálni z makra holandskou. Po současném odščavení se něco vypilo a od každé se dala sklenka do lednice a po sklenici se nechalo venku.Ta holandska z makra byla chuťově lepší což jsem nečekal,protože v makru býva podle mých zkušeností většinou hořká nedobrá,ale teť byly obě dobré,sladké.Co se týká bílé sedliny tak v lednici se nedělala žádná,ale ve sklenici co jsem nechal venku,tak se udělala v biomrkvi z rakouska.
Na obrázku v předešlém příspěvku je mkev z kauflandu a ščava byla v lednici.
Jestli má bílá sedlina něco společného z chemickými hnojivy tak nechápu proč byla v biomrkvi a na normální z holandska ne.
Zdraví Větrník
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
To snad taky zkusim, tohleto. I když jen pro zajímavost, ve velkém už bych to nepil.
http://www.raw-living-food-success.com/ ... mpact.htmlOf course we all have to begin somewhere, carrot-juiceso if you have nothing else to choose from but carrot juice or corn-syrup filled juices and Cola, then by all means, choose the carrot juice. But when taking real control over your diet, it is best to substitute carrot juice with green vegetable juices and fresh, seeded fruits for less of a glycemic impact on your body.
For example, beets in the natural state are 4% sugar. Beets in the supermarket are 17% sugar. The same holds true for carrots. Most fruits and vegetables, even if organic, are genetically altered to some degree. The best guideline is to avoid seedless fruits of any kind. Also, in terms of vegetables: carrots, beets, and potatoes should be avoided.
http://www.living-foods.com/articles/sunfooddiet.htmlJEAA: So carrot juice is not okay?
David Wolfe: The big orange carrots found in stores, even if organic, are unnatural, artificial creations. Those carrots will not grow in nature. If you plant one of those carrots in your backyard, the bugs, insects, worms, and bacteria will have a field day and chomp that carrot up in about 3 days. Juicing those carrots and drinking them releases so much hybridized sugar into your digestive system at once that the body doesn't know how to handle it! You will feel a sugar high, then the pancreas will insulinize the blood to remove the sugar, you will feel drowsy, and then you will urinate away whatever of that sugar is left in the blood.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
ja vidim zasadni vyznam odst. v dodrzovani pestrosti stravy. mam pocit(mozna se mylim) ze hodne vitarianu preferuje sladke ovoce a plodovou zeleninu. nevim jak casto se dari schroupat nejakou cibuli, petrzel, porek, celer...
to vsechno se da pridavat do nejake chutove prijatelne stavy aniz by to vyrazne "pokazilo" chut
napr panda se dost sleduje a publikuje tady vykyvy sveho zdravotniho stavu v zavislosti na experimentu kterym zrovna prochazi
mohl by popsat jak pestry je jeho vita jidelnicek a treba by ho to mohlo inspirovat k zakoupeni nebo zapujceni odstavnovace a zdokumentovani pripadnych pozitivnich zmen
negativni neocekavam
to vsechno se da pridavat do nejake chutove prijatelne stavy aniz by to vyrazne "pokazilo" chut
napr panda se dost sleduje a publikuje tady vykyvy sveho zdravotniho stavu v zavislosti na experimentu kterym zrovna prochazi
mohl by popsat jak pestry je jeho vita jidelnicek a treba by ho to mohlo inspirovat k zakoupeni nebo zapujceni odstavnovace a zdokumentovani pripadnych pozitivnich zmen
negativni neocekavam
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Dobrý nápad. Odšťavňovač mám, tak bych k němu mohl přidat čip a regulovat otáčky aby to při šťavení hrálo melodii.mira píše:Nějaký programovatelný by ho mohl nadchnout.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
balada: S pestrostí souhlasím. U sebe vidím že se příliš cpu stále stejným sladkým ovocem a pak mi to způsobuje potíže typu vnitřní infekce. Takže už přidávám zeleninu a především klíčky (viz Jista) - a klíčky mi velmi zachutnaly a je to teď můj velký hit. Ale cibuli, petržel atd. - to tedy rozhodně ne, už nikdy více. Věřím že dost potřebných látek je i v jiné zelenině která se dá jíst samostatně a ne jen jako koření. Myslím že organismu se na vita stravě i zvyšuje citlivost. O víkendu jsem si dělal ne sice šťávu ale mixovanou zeleninu (kvůli šetření dásní, asi 1/2 litru) a do toho jsem si přidal stroužek česneku - pojídal jsem to násilím protože tam šíleně pálil - a následkem byla nevolnost málem ke zvracení a rychlé vyhledání wc protože se organismus takového silného jedu snažil co nejrychleji zbavit všemi cestami. Tyhle přísady už nikdy více, není nad čistou zeleninu jedlou v původní formě.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Čip a Dejl šťávu ždímá,
usrkává, zdravím hřímá.
Jejich chůze je vždy přímá,
mají za ušima.
usrkává, zdravím hřímá.
Jejich chůze je vždy přímá,
mají za ušima.
Všeho s mírou.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Provedl jsem tedy dnes experiment s bílou sedlinou v mrkvové šťávě. Zakoupil jsem běžnou českou mrkev v Albertu. Šťávu z prvního kila jsem nechal ve sklenici na lince a tu z druhého kila ve sklenici umístěnou v lednici. Obě dopadly na vlas stejně, tedy velmi slabá (1 mm) bílá sedlina byla úplně na dně v obou sklenicích.
Vidím to tak, že se jedná o velmi tenkou slupku z mrkve, která se usadí buď na dně, nebo na mrkvové dužině v závislosti na kvalitě odšťavňovače a druhu mrkve. Sice to úplně nezapadá do Větrníkova popisu, ale jsem přesvědčen o tom, že kdyby se mrkev oškrabala, nebyla by žádná sedlina, která ale stejně nebude nejspíš na škodu.
Šťáva z mrkve byla lahodná, tedy se nedivím, že je na ní někdo závislý. No, každopádně je to asi lepší než klasická limonáda nebo džus z krabice.
Vidím to tak, že se jedná o velmi tenkou slupku z mrkve, která se usadí buď na dně, nebo na mrkvové dužině v závislosti na kvalitě odšťavňovače a druhu mrkve. Sice to úplně nezapadá do Větrníkova popisu, ale jsem přesvědčen o tom, že kdyby se mrkev oškrabala, nebyla by žádná sedlina, která ale stejně nebude nejspíš na škodu.
Šťáva z mrkve byla lahodná, tedy se nedivím, že je na ní někdo závislý. No, každopádně je to asi lepší než klasická limonáda nebo džus z krabice.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Vícekrát se tu už vzpomněl odkaz na Walkera, že toxiny zůstávají ve vláknině a ne ve šťávě. Ale přemýšlím - jak to on ví? Jak na to přišel? Dá se mu to věřit? Nepřijímáme fakta jen proto že to vyřkla nějaká autorita? Je to vůbec všechno pravda co se dočítáme? Na vlastní zkušenosti bych se v těchto věcech nespoléhal, protože jak je vidět člověk si může vsugerovat cokoliv a tělo si snadno přivyká a odvyká, takže pak při 100% vita reaguje špatně na nevita, ale ono to platí i obráceně, když je přivyklé na nevita, těžko snáší vita (a my to označujeme za proces detoxikace). A délka života asi není také důkaz, i mnoho nevitariánů se dožívá vysokého věku. ... Děkuji předem za vyvrácení mých pochyb o základních "pravdách".
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Řekl bych, že to neví, ale že si to jen přeje.Panda píše:Vícekrát se tu už vzpomněl odkaz na Walkera, že toxiny zůstávají ve vláknině a ne ve šťávě. Ale přemýšlím - jak to on ví? Jak na to přišel? Dá se mu to věřit? Nepřijímáme fakta jen proto že to vyřkla nějaká autorita? Je to vůbec všechno pravda co se dočítáme? Na vlastní zkušenosti bych se v těchto věcech nespoléhal, protože jak je vidět člověk si může vsugerovat cokoliv a tělo si snadno přivyká a odvyká, takže pak při 100% vita reaguje špatně na nevita, ale ono to platí i obráceně, když je přivyklé na nevita, těžko snáší vita (a my to označujeme za proces detoxikace). A délka života asi není také důkaz, i mnoho nevitariánů se dožívá vysokého věku. ... Děkuji předem za vyvrácení mých pochyb o základních "pravdách".
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Velký chodec již není fyzicky přítomen a mrtví prd ví.
Ale snad vrazil do zkumavky zvlášť šťávu a vlákninu
a nějakou substanci, jež zbarvením, nebo reakcí, zahlasí
obsah reziduí.
Na jednoho superodolného jedince, kterého si někdo všimne
a upozorní na něj, aby nás ukolébal v konzumu, připadá
statisticky dav lazarů.
Ale snad vrazil do zkumavky zvlášť šťávu a vlákninu
a nějakou substanci, jež zbarvením, nebo reakcí, zahlasí
obsah reziduí.
Na jednoho superodolného jedince, kterého si někdo všimne
a upozorní na něj, aby nás ukolébal v konzumu, připadá
statisticky dav lazarů.
Všeho s mírou.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
1.osobne by me dost zajimalo jak to s obsahem chemie v juicu a vlaknine je,Wolkerovi automaticky neverim.Navic od doby ,kdy to on zkoumal se objevily nove druhy chemie.Nevim bohuzel jak to ale zjistit,protoze uz jen dodani vzorku do laboratore na zkouseni elementarnich veci stoji desetitisice.
2.Pando pokud chces jist cesnek aby te nepalil,tak je snadna pomoc.Staci ho smichat ci k nemu pojidat neco tucneho, napr.olivovy olej. Nedavno jsem delala super recept:ususena rajcata jsem nalozila do olivace,pridala cerstvou bazalku,nakrajeny cesnek.Vynikajici raw pochoutka.Marinovat se to musi dele,nez rajcata nasaknou.
2.Pando pokud chces jist cesnek aby te nepalil,tak je snadna pomoc.Staci ho smichat ci k nemu pojidat neco tucneho, napr.olivovy olej. Nedavno jsem delala super recept:ususena rajcata jsem nalozila do olivace,pridala cerstvou bazalku,nakrajeny cesnek.Vynikajici raw pochoutka.Marinovat se to musi dele,nez rajcata nasaknou.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Tak teď (je to pár minut) jsem něco objevil. Docela zírám Dvouhřídelový lis za cenu pod deset tisíc korun. Hmmm, tak toto je slovo do pranice. To zas budu mít celej víkend o čem přemejšlet, zda tuto novinku (ne)koupit. Mám to o to jednodušší, že teď chtějí koupit lis moji rodiče. Mohu jim nabídnout svou Omegu a jít do tohohle, doufám lepšího.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid