Nebo spousta levných plastů co se brzy rozsype, kdoví.Jindra píše:...a jít do tohohle, doufám lepšího.
ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Moderátor: hugo
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Třeba u mýho odstředivýho odšťavňovače určitě první co jde z vlákniny ven budou těžké kovy (teda pokud v té zelenině jsou že) zákon fyziky. Takže dycky nechávám na spodu sklenice nedopitý zbyteček. (ty usazeniny nejsou ani tak chutné, stejně jako ta vrchní pěna tu se taky snažim odstřaňovat. Ty lisovací na tom budou líp. Jenže ten princp není nikdy čistě lisovací.Vícekrát se tu už vzpomněl odkaz na Walkera, že toxiny zůstávají ve vláknině a ne ve šťávě. Ale přemýšlím - jak to on ví? Jak na to přišel? Dá se mu to věřit? Nepřijímáme fakta jen proto že to vyřkla nějaká autorita? Je to vůbec všechno pravda co se dočítáme?
Někdo věří autoritě někdo sobě nečemu věřit musíme ne?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
takoveto veci nejsou pro me otazkou viry.Lze to pomerne jednoznacne zmerit. Me zajima hodne, jak se tahle "teorie"ma.Ale zatim nemam moznost to prakticky zjistit.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Hm, a moja svokra vraví: Veď to musí byť pravda, písali to v novinách!
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Mám VitalMAX Oscar vtipkar 900 a moc ho nepoužívám, protože
počáteční entuziazmus byl vykázán lenochizmem, jenž získal
převahu. Funguje a čistí se dobře.
Kdybych však byl zmítán potřebou rozfofrovat oběživo za nový
ždímák, volil bych jednoznačně Anger Juicer, kterýžto vydrtí až do mrtí,
do sucha pilinzvícího veškeré vložené plodenství a úroveň provedení,
použitých matric a vzletného designu nemá srovnání, leda žertovné.
Ten tě přežije a po dožití 150 jar může být s tvými ostatky v truhlu
vetknut a v prach se neobrátí, jelikož je držák.
počáteční entuziazmus byl vykázán lenochizmem, jenž získal
převahu. Funguje a čistí se dobře.
Kdybych však byl zmítán potřebou rozfofrovat oběživo za nový
ždímák, volil bych jednoznačně Anger Juicer, kterýžto vydrtí až do mrtí,
do sucha pilinzvícího veškeré vložené plodenství a úroveň provedení,
použitých matric a vzletného designu nemá srovnání, leda žertovné.
Ten tě přežije a po dožití 150 jar může být s tvými ostatky v truhlu
vetknut a v prach se neobrátí, jelikož je držák.
Všeho s mírou.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Miro onehdá jsi mi psal, žes mlíčný nahradil konopným mlékem. Jak ho děláš, když Angel nemáš? No ono to vlastně (jen odhaduju) jde jen rozmixováním a vyždímáním skrz manželčinu punčochumira píše:Mám VitalMAX Oscar vtipkar 900 a moc ho nepoužívám ... volil bych jednoznačně Anger Juicer
Uvažuju podobně jako Ty... teďko mám Omega 8004 a s ňou neudělám ani ořechové mléko, ani ořechové máslo, tak uvažuju koupit jako druhý lis tuhle obdobu Angela a občas to použít třeba právě na výrobu mléka. Nebo je to, prosím Tě, s výše uvedeným mixérem dostatečný? Nemám zkušenost...
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Na šťavení nechápu jednu věc - když občas zkusím odstředivku co se mi doma válí, tak strávím půl kilem mrkve či jablek skoro hodinu - je s tím šíleně práce, hlavně to pak čistit. S jinými odšťavňovači to nedá tolik práce (hlavně nepořádek, úklid) nebo jen jsem na to více líný než ostatní?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Me teda vic casu zabere myti a loupani ovozelu nez vlastni staveni.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
tak tak, a čím hodnotnějším vlastně utrácet životaběh?Maria píše:Me teda vic casu zabere myti a loupani ovozelu nez vlastni staveni.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Milk vytvářím ve veganze, ale pouze konopné. Namočené neloupané mandleJindra píše:Miro onehdá jsi mi psal, žes mlíčný nahradil konopným mlékem. Jak ho děláš, když Angel nemáš? No ono to vlastně (jen odhaduju) jde jen rozmixováním a vyždímáním skrz manželčinu punčochumira píše:Mám VitalMAX Oscar vtipkar 900 a moc ho nepoužívám ... volil bych jednoznačně Anger Juicer
Uvažuju podobně jako Ty... teďko mám Omega 8004 a s ňou neudělám ani ořechové mléko, ani ořechové máslo, tak uvažuju koupit jako druhý lis tuhle obdobu Angela a občas to použít třeba právě na výrobu mléka. Nebo je to, prosím Tě, s výše uvedeným mixérem dostatečný? Nemám zkušenost...
nějak neráčily projít filtrem dostatečně a to je pak hodně odpadu a málo
zisku. S jiným semínkem zatím nezkoušel.
(Odpovídám až nyní, neboť PC bylo skryto před prasečícími řemeslníky.)
Všeho s mírou.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Kokosove mleko
Takze dnes jsem stavila kokos,jen jsem ho zbavila skorapky a vtlacila do Angelu,lisovani mi pripomelo mrkev.Mleko je spis smetana a na me je to silene hutne,takze budu redit vodou. Dren vylezla sucha,prozenu ji lisem namocenou ve vode jeste jednou jako mandle(ty byly po druhem lisovani uplne bez chuti).
Takze dnes jsem stavila kokos,jen jsem ho zbavila skorapky a vtlacila do Angelu,lisovani mi pripomelo mrkev.Mleko je spis smetana a na me je to silene hutne,takze budu redit vodou. Dren vylezla sucha,prozenu ji lisem namocenou ve vode jeste jednou jako mandle(ty byly po druhem lisovani uplne bez chuti).
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
kokos jsem zkoušel na angelu už někdy dřív, stejnej postup ale nechal jsem to chvilku v teplé vodě, protože nějak pod 20 stupňů to prej tuhneMaria píše:Kokosove mleko
Takze dnes jsem stavila kokos,jen jsem ho zbavila skorapky a vtlacila do Angelu,lisovani mi pripomelo mrkev.Mleko je spis smetana a na me je to silene hutne,takze budu redit vodou. Dren vylezla sucha,prozenu ji lisem namocenou ve vode jeste jednou jako mandle(ty byly po druhem lisovani uplne bez chuti).
ze dvou kokosů bylo skoro půl litru mléka, hutný to bylo až moc, protože si pamatuju, že jsem to naráz vypil a pak mi z toho bylo dost zle
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Dík Miro za odpověď.mira píše:Milk vytvářím ve veganze, ale pouze konopné
Taky to zkusím.... prvně jen v obyčejném mixéru, ale stejně by bylo lepší mít na to dvouhřídelovej lis, jak jsem psal výše. Mixování vysokými otáčkami se mi nijak nelíbí, je to hodně nepřirozené (vysoké otáčky, provzdušnění média, mírný záhřev...)Maria píše:Takze dnes jsem stavila kokos ... vtlacila do Angelu
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Kokos evidentne obsahuje hodne tuku,protoze kdyz jsem myla nadobu,kam tece mok,tak je uvnitr mastna a behem hodiny se na redenem mlece uz vytvorila vrstva smetany.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
zdravím, měl bych dotaz kolik je v půl litru mrkvové šťávy beta karoténu v mg? nikde jsem ten údaj nenašel. Nebo nejde se tím předávkovat, když piju každý den mrkvovou šťávu? Rosťa
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Možná Ti někdo tu hodnotu obsahu zodpoví, ale kdyby ne, nediv se. Člověk na raw stravě toto nemusí řešit, protože ovozel strava dává tělu vše potřebné a v dostatečném (zpravidla dokonce přebytečném, což ale nevadí, viz další věta) množství. Předávkování je nemožné, protože na raw stravě konzumuješ organickou stravu a její složky tělo umí v případě přebytku snadno vyloučit (na rozdíl od anorganických z tepelně znehodnocené stravy).rosťa píše:zdravím, měl bych dotaz kolik je v půl litru mrkvové šťávy beta karoténu v mg? nikde jsem ten údaj nenašel. Nebo nejde se tím předávkovat, když piju každý den mrkvovou šťávu? Rosťa
Btw, já piju denně minimálně litr mrkvové ščávy, tento poklad každému doporučuji.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Nechci zbytecne strasit a taky uz sem to tu nekde psal, ale stava z moderni mrkve nejevi se mi optimalnim napojem urcenym k pravidelnemu piti. Je jiz znacne preslechtena a co se tyce obsahu a povahy cukru, neni pry uplne v pohode. Kazdopadne lepsi nez kola.Jindra píše:Možná Ti někdo tu hodnotu obsahu zodpoví, ale kdyby ne, nediv se. Člověk na raw stravě toto nemusí řešit, protože ovozel strava dává tělu vše potřebné a v dostatečném (zpravidla dokonce přebytečném, což ale nevadí, viz další věta) množství. Předávkování je nemožné, protože na raw stravě konzumuješ organickou stravu a její složky tělo umí v případě přebytku snadno vyloučit (na rozdíl od anorganických z tepelně znehodnocené stravy).rosťa píše:zdravím, měl bych dotaz kolik je v půl litru mrkvové šťávy beta karoténu v mg? nikde jsem ten údaj nenašel. Nebo nejde se tím předávkovat, když piju každý den mrkvovou šťávu? Rosťa
Btw, já piju denně minimálně litr mrkvové ščávy, tento poklad každému doporučuji.
http://www.raw-living-food-success.com/ ... mpact.html
http://www.living-foods.com/articles/sunfooddiet.html
Tak alespon pro zamysleni.
Jinak podle teto databaze to vypada, ze v pul litru mrkvove stevy je 50 miligramu betakarotenu.
http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
Coz je podle teto informace uz moc, ale rekl bych, ze se to tyka jen vitaminu syntetickeho, u vitaminu prirodniho puvodu to nebude tak horke.
http://apple.webpark.cz/Apple/Vitaminy/A.htm#
Jeste tohle jsem nasel:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vitamin_ABeta-karoten je neškodný, případné vyšší dávky se z těla vyloučí močí. Vitamín A se nachází pouze v živočišných produktech a beta-karoten jen v rostlinných.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Jansi,to se nedivim,ze ti po kokosove stave bylo tak zle,dneska jsem vyndala z lednicky kokosove mleko,ktere bylo jak jsem popisovala z obou lisovani a vez,ze 3/4 byl ztuhly tuk,coz me teda prekvapilo. Takze bych s "kokosovym mlekem" (vylisovanou duzninou)zachazela jako s olejem.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Miro(Odpovídám až nyní, neboť PC bylo skryto před prasečícími řemeslníky.)
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Jindro kokos zpracovávám na Omeze (kterou mám díky Tvé dobré radě) a dotáhla jsem to k naprosté (dle mého) dokonalosti.
Vyloupané kousky kokosu nechám vykoupat ve vodě teplé 40°C,
aby změkly a vydaly svůj poklad. Pak je projedu rozkrájené na malé proužky normálně odšťavovacím sítkem. Když je tohle hotové, dávám projet ještě drť, která zůstane v druhé nádobce, tu zalévám současně destilkou (přiměřeně, přiměřeně... ).
Tím z kokosu vydoluju co se dá, také naředím a není to pak těžce dolovatelný koncentrovaný tuk, ale smetánka, kterou obohacuji ranní ovocné šťávy. Stačí jedna lžíce do velké sklenice a v kombinaci např. melounovo - jablkové šťávy - zkus a uvidíš . Drť se dá taky ještě využít do mnoha dobrot.
Vyloupané kousky kokosu nechám vykoupat ve vodě teplé 40°C,
aby změkly a vydaly svůj poklad. Pak je projedu rozkrájené na malé proužky normálně odšťavovacím sítkem. Když je tohle hotové, dávám projet ještě drť, která zůstane v druhé nádobce, tu zalévám současně destilkou (přiměřeně, přiměřeně... ).
Tím z kokosu vydoluju co se dá, také naředím a není to pak těžce dolovatelný koncentrovaný tuk, ale smetánka, kterou obohacuji ranní ovocné šťávy. Stačí jedna lžíce do velké sklenice a v kombinaci např. melounovo - jablkové šťávy - zkus a uvidíš . Drť se dá taky ještě využít do mnoha dobrot.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
tak uz zitra mi take dorazi Omega, tesim se jak mala (dnes jdu na velky nakup, doma uz mam hrusky a jablka a nejakou mrkev, planuju prikoupit hrozny, citrusy a mozna i ten kokos)
timto verejne dekuju Jindrovi za pomoc a ochotu pri vyberu a objednani
timto verejne dekuju Jindrovi za pomoc a ochotu pri vyberu a objednani
- tristazmista
- Příspěvky: 483
- Registrován: stř lis 28, 2007 0:50
- Bydliště: Brno
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Your garden ain't gonna grow unless it's got some good shit for fertilizer.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Jééé Pavlínko díky díky za parádní návod, to jsem moc rád, podobný objevování jsem teď plánoval, tak jsi mne těch omylů, kterých bych se - jak se znám - dopustil, ušetřila! Díky díky, fakt mám radost.Pavlína píše:kokos zpracovávám na Omeze a dotáhla jsem to k naprosté (dle mého) dokonalosti. Vyloupané kousky kokosu nechám ...
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
[quote="tristazmista"]asi si pro nej zajdu
http://www.kaufland.cz/Site/Zbozi/Aktua ... _lisuj.htm
ja ho doma mam,celej nerezovej a je potreba mit fakt silu na lisovani,tak to by ale u tebe jakozto chlapa nemel byt problem )
http://www.kaufland.cz/Site/Zbozi/Aktua ... _lisuj.htm
ja ho doma mam,celej nerezovej a je potreba mit fakt silu na lisovani,tak to by ale u tebe jakozto chlapa nemel byt problem )
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Tak to mám taky radost Jindro, že jsem Tě potěšila, (už to nebudu opakovat, neb jsem to řekla už asi stokrát , ale Ty jsi mi výborně poradil s výběrem stroje, takže ráda Ti předám zkušenosti, velmi ráda). Mám v plánu další zkoušení, už jsem psala na Juicers.cz a měla dotazy, dostala jsem odpověď, ale musím se nad ní více zamyslet a hlavně prozkoumat sama dle sebe.Jééé Pavlínko díky díky za parádní návod, to jsem moc rád, podobný objevování jsem teď plánoval, tak jsi mne těch omylů, kterých bych se - jak se znám - dopustil, ušetřila! Díky díky, fakt mám radost.
Ráda Ti sdělím výsledky, ale nebude to hned, dnes jsme domalovali, máme položená lina, ale než byt zase bude vypadat tak jak jsme byli zvyklí ještě chvíli dá práci. Pak se do toho ponořím .
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Vy co už máte ten lis z kaufáče doma. Udělejte recenzi pls.
Nestříká to všude okolo?
Lisuje dobře malé i velké citrusy?
Omývate citrusy před lisováním?
Jak moc se koupe citrus ve vytlačené šťávé?
Jak často se musí čistit síto prí vytlačování?
Jaké má výhody oproti takovému tomu kousku plastu na kterym si ručním točením lisuju šťávu?
Nestříká to všude okolo?
Lisuje dobře malé i velké citrusy?
Omývate citrusy před lisováním?
Jak moc se koupe citrus ve vytlačené šťávé?
Jak často se musí čistit síto prí vytlačování?
Jaké má výhody oproti takovému tomu kousku plastu na kterym si ručním točením lisuju šťávu?
- tristazmista
- Příspěvky: 483
- Registrován: stř lis 28, 2007 0:50
- Bydliště: Brno
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
1/2Vitar píše:Vy co už máte ten lis z kaufáče doma. Udělejte recenzi pls.
Nestříká to všude okolo?
Lisuje dobře malé i velké citrusy?
Omývate citrusy před lisováním?
Jak moc se koupe citrus ve vytlačené šťávé?
Jak často se musí čistit síto prí vytlačování?
Jaké má výhody oproti takovému tomu kousku plastu na kterym si ručním točením lisuju šťávu?
v pondeli vyzkousim a napisu. Nechal sem ho v praci, pac sem diky ovozelu nemel uz v batohu prepravni kapacitu...
Naposledy upravil(a) tristazmista dne pát lis 06, 2009 11:34, celkem upraveno 1 x.
Your garden ain't gonna grow unless it's got some good shit for fertilizer.
- tristazmista
- Příspěvky: 483
- Registrován: stř lis 28, 2007 0:50
- Bydliště: Brno
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
myslim ze ne, videl sem pouzivani nekde v turecku a kura citrusu me po vymackani prisla neporusena a ani nijak jinak narusenaNevyždíme to i agent orange z kůry
Your garden ain't gonna grow unless it's got some good shit for fertilizer.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Chtěl sem vám napsat že sem objevil chuťově zajímavou kombinaci, jablko + bílé zelí (cabbage), poměr asi 3:1 nebo jak chcete, je to chuťově jablko ale člověk v tom cítí něco jiného, neví co a chutná to dobře - kdyžtak to zkuste
mira: Argent orange z pomerančů
mira: Argent orange z pomerančů
Moje kresby, kdyby někdo měl zájem : http://fuujincz.deviantart.com
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
1/2Vitar píše:Vy co už máte ten lis z kaufáče doma. Udělejte recenzi pls.
Nestříká to všude okolo?
Lisuje dobře malé i velké citrusy?
Omývate citrusy před lisováním?
Jak moc se koupe citrus ve vytlačené šťávé?
Jak často se musí čistit síto prí vytlačování?
Jaké má výhody oproti takovému tomu kousku plastu na kterym si ručním točením lisuju šťávu?
1.no ani moc ne
2.moc dobre nelisuje velke grepy a velke pomerance,pac precnivaji pres hrani horniho prumeru a tudiz se nevytlaci stava z toho co precuhuje
3.vyhoda je ,ze se nemusi nijak umyvat ,pac stava a plod je bezkontaktni
4.kdyz mas silu,mas to rychleji vytlacene
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
No stejně mne u tohoto lisu z kaufáče poměr výkon/cena nepřesvědčil, navíc zabírá hodně místa, ne? Ten jednoduchý plastový lis za pajcku, co všichni známe, mi úplně bohatě stačí Vylisováno hned, opláchnuto taky hned...Maria píše:moc dobre nelisuje velke grepy a velke pomerance ... kdyz mas silu, mas to rychleji vytlacene
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
ja ho sice nemam z kauflandu,a byl kdysi dost drahy,ale je to nejak tak jak pises
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Nevie niekto poradit, ako vylepsit zeleninovu stavicku, aby zahriala a pritom to nieco, co tam pridam, aby neznicilo tie zdraviu prospesne zlozky?
Napriklad, praskovy zazvor... ale to je jedine co ma napada.
Popripade odstavit spolu s tym kusok cerstveho zazvoru. Alebo primiesat kajanske korenie, ci skoricu? Ma niekto este nejake figle?
Napriklad, praskovy zazvor... ale to je jedine co ma napada.
Popripade odstavit spolu s tym kusok cerstveho zazvoru. Alebo primiesat kajanske korenie, ci skoricu? Ma niekto este nejake figle?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
odstavit cerstvy zazvor, chilli (opatrne ), jarni cibulku, cesnek a pak stavu muzes zahrat na teplotu tela
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
tu stavu bych jeste delala z jangovych zelenin napr.mrkev,redkev,cibule,petrzel korenova a tak.zazvoru staci opravdu pomalu,tak 1-2kapky na pul litru stavy,ale uvidis sam.A kdyz das ke stave jeste treba kvasene zeli po domacku tak si myslim,ze by te to melo zahrat dostatecne.Pokud ne,tak bych pridala pohanku,ktera je hodne jangova.Xion píše:Nevie niekto poradit, ako vylepsit zeleninovu stavicku, aby zahriala a pritom to nieco, co tam pridam, aby neznicilo tie zdraviu prospesne zlozky?
Napriklad, praskovy zazvor... ale to je jedine co ma napada.
Popripade odstavit spolu s tym kusok cerstveho zazvoru. Alebo primiesat kajanske korenie, ci skoricu? Ma niekto este nejake figle?
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Pavlí ještě jednou Ti musím poděkovat. Konečně jsem včera sjel kokos taky. To je dobrota!! Dneska valím do marketu pro dvacet kokosůPavlína píše:Vyloupané kousky kokosu nechám vykoupat ve vodě teplé 40°C, aby změkly a vydaly svůj poklad. Pak je projedu rozkrájené na malé proužky normálně odšťavovacím sítkem. Potom dávám projet ještě drť, která zůstane v druhé nádobce, tu zalévám současně destilkou
Jen pro srovnání... jak dlouho máčíš první a pak druhou várku? První várku (kousky čerstvého kokosu) jsem ve vlažné vodě máčel cca půlhoďku, druhou (tedy už jen drť) jsem máčel dlouho... nějak 6 hodin. Jakou dobu máš odzkoušenou? Dík.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Jindro, to jsem ráda, že se Ti to taky osvědčilo . Jen pozor na to, že když děláš větší množství, tak pokud brzo nespotřebuješ má sklon ke zkysnutí .
Nevím kolik toho chcete spotřebovat za den a na kolik osob. My jsme dva a ze dvou kokosáků to docela vydrží na přiměřenou dobu, když dáváme ráno do šťáv, nebo i do jiných pochoutek. Jednou jsme koupili 2 kokosy a nějak jsme pozapomněli, že je doma máme a hned na to ještě dva a dělali jsme čtyři naráz a měli jsme toho docela plné kecky než jsme to zpracovali no a pak jsem poslední skleničku vylila, protože byla kyselá...a byla jsem pěkně naštvaná, že to přišlo vniveč.
Co se týče toho máčení. Máčím jen do té doby než je všechno ve vodě, pak si připravím stroj a jedu . Hned potom házím drť, tu nemáčím vůbec a jenom zalévám troškama vody při šťavení. I když dobře jsi mi teď poradil, já tu drť hodím do té vody po ořechách a nechám jí tam chvíli.
Máme malou kuchyňku a nesmí tam být nic moc navíc, takže vždycky se snažím jednu věc dodělat a začít další. Při představě, že bych udělala první lis a pak nechala drť ještě máčet a znovu zapojovala stroj - ne, né, tohle už by bylo pro mě móc práce navíc. Nehledě k tomu, že lisuju všechno najednou - kusy, pak drť a v nádobě odšťavovače to rozmíchám, rozleju do sklenek a pak už nechci kokosy vidět .
Nevím kolik toho chcete spotřebovat za den a na kolik osob. My jsme dva a ze dvou kokosáků to docela vydrží na přiměřenou dobu, když dáváme ráno do šťáv, nebo i do jiných pochoutek. Jednou jsme koupili 2 kokosy a nějak jsme pozapomněli, že je doma máme a hned na to ještě dva a dělali jsme čtyři naráz a měli jsme toho docela plné kecky než jsme to zpracovali no a pak jsem poslední skleničku vylila, protože byla kyselá...a byla jsem pěkně naštvaná, že to přišlo vniveč.
Co se týče toho máčení. Máčím jen do té doby než je všechno ve vodě, pak si připravím stroj a jedu . Hned potom házím drť, tu nemáčím vůbec a jenom zalévám troškama vody při šťavení. I když dobře jsi mi teď poradil, já tu drť hodím do té vody po ořechách a nechám jí tam chvíli.
Máme malou kuchyňku a nesmí tam být nic moc navíc, takže vždycky se snažím jednu věc dodělat a začít další. Při představě, že bych udělala první lis a pak nechala drť ještě máčet a znovu zapojovala stroj - ne, né, tohle už by bylo pro mě móc práce navíc. Nehledě k tomu, že lisuju všechno najednou - kusy, pak drť a v nádobě odšťavovače to rozmíchám, rozleju do sklenek a pak už nechci kokosy vidět .
Re: uz mi dorazil Omega VERT 330 - hurraa
konecne mi vcera dorazila Omega (behem dne do kancelare).
Tak jsme s kolegama dali dohromady par jablek a hrusek a uz jsme to tam sypali.
Skutecne je to velmi tichy a zaroven lisuje rychle tak jak vsichni rikali.
Dzus byl opravdu takovy trosku hustsi skoro jako pyre, takze se da zredit vodou.
Doma jsem pak odstavnoval kila vseho moznyho. vcetne zelenyho.. Parkrat semi podarilo i ucpat vystup pevne hmoty, ale je to perfektne rozebiratelny i dobre se cisti.
Akorat jeste se s tim clovek musi naucit v jake kombinaci tam je nejlepsi co davat.
Mandlove mleko:
Na noc jsem pak dal do vody 200gramu biomandle (1kg by stalo 500,- coz je docela sileny).
Rano jsem to podle videonavodu na youtube naberackou i s vodou postupne hazel do Omegy a s napetim ocekaval jakou to bude mit chut.
Chut mandloveho mleka z Omegy je opravdu vynikajici, jediny co mi tam vadi takove malilinke jakoby piliny, tedy to co proslo sitem.
Kdyz jsem to zkousel nalejt na papirovy kaffefiltr, tak bez sance.
sotva neco prokapalo a to co prokapalo bylo uz dosst pruhledny a vodovy.
Asi bude zapotrebi k tomu nejake tlakove filtracni zarizeni se zubovym filtrem )
nebo mate nekdo zkusenosti s filtraci mandloveho mleka?
Jinak jsem Omegou nadsenej.. a mam pocit ze mi tenhle genialni strojek u toho prechodu na vita i docela pomuze....
Tak jsme s kolegama dali dohromady par jablek a hrusek a uz jsme to tam sypali.
Skutecne je to velmi tichy a zaroven lisuje rychle tak jak vsichni rikali.
Dzus byl opravdu takovy trosku hustsi skoro jako pyre, takze se da zredit vodou.
Doma jsem pak odstavnoval kila vseho moznyho. vcetne zelenyho.. Parkrat semi podarilo i ucpat vystup pevne hmoty, ale je to perfektne rozebiratelny i dobre se cisti.
Akorat jeste se s tim clovek musi naucit v jake kombinaci tam je nejlepsi co davat.
Mandlove mleko:
Na noc jsem pak dal do vody 200gramu biomandle (1kg by stalo 500,- coz je docela sileny).
Rano jsem to podle videonavodu na youtube naberackou i s vodou postupne hazel do Omegy a s napetim ocekaval jakou to bude mit chut.
Chut mandloveho mleka z Omegy je opravdu vynikajici, jediny co mi tam vadi takove malilinke jakoby piliny, tedy to co proslo sitem.
Kdyz jsem to zkousel nalejt na papirovy kaffefiltr, tak bez sance.
sotva neco prokapalo a to co prokapalo bylo uz dosst pruhledny a vodovy.
Asi bude zapotrebi k tomu nejake tlakove filtracni zarizeni se zubovym filtrem )
nebo mate nekdo zkusenosti s filtraci mandloveho mleka?
Jinak jsem Omegou nadsenej.. a mam pocit ze mi tenhle genialni strojek u toho prechodu na vita i docela pomuze....
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Jeeej, dnes som Ti pisala SZ, a ako vidim, Omegu mas uz doma (myslela som si, ze si si objednal Hurom)
Som rada, ze si spokojny.
Kedy sa ja konecne dockam tej mojej Omegy?
Som rada, ze si spokojny.
Kedy sa ja konecne dockam tej mojej Omegy?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Neskusal si precedit mandlove mlieko cez platno? - starsia utierka, gaza...
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Samira píše:Neskusal si precedit mandlove mlieko cez platno? - starsia utierka, gaza...
jejda to je legrace, pred 2 minutama mi to ukazovalo ze muj prispevek najednou zmizel.
No zkusim platno neco s vetsi plochou.. ale zase aby to nezachytilo tom to mleko.
budu muset trochu experimentovat a dam vedet.
No je to HUROM ale presne i opticky ten samy typ jako OMEGA naprosto k nerozeznani tzn. bez drzaku atd. (jediny rozdil je chybejici nalepka Omega)
Mimochodem po te vyrobe mandloveho mleka mi zbyla sucha mandlova hmota a premyslel jsem co s tim, mate nekdo nejake doporuceni / zkusenosti? Nahodou jsem narazil na marcipanovy recept: http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?d ... &nid=11327:
akorat nevim cim by tam sel nahradit cukr, mozna medem?
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Zrovna vcera mi na www.freshness.cz padol kdesi do oka nejaky recept, kde bol pouzity prave "odpad" z mandloveho mlieka. Skus pohladat tam, ja uz to neviem najst
Re: Mandlove mleko s Omegou 330
Moje dalsi zkusenosti:Samira píše:Zrovna vcera mi na http://www.freshness.cz padol kdesi do oka nejaky recept, kde bol pouzity prave "odpad" z mandloveho mlieka. Skus pohladat tam, ja uz to neviem najst
Tak jsem mezitim s tim mandlovym mlekem"vyzkousel toto":
vzal jsem cisto uterku a prefiltroval jsem mleko pres ni. Slo to dost pomalu a ztezka, uterka si taky hodne nasala takze z mleka zbyla skoro polovina
Na druhou stranu je mandlove mleko ted krasne bez "pilin" a chutna opravdu bezvadne.
V uterce mi po filtraci zbylo neco co vypada hodne podobne jako sadra. Zatim netusim co s tim budu delat a k cemu to vyuziju, je pravda ze to ma chut o neco lepsi nez ta sadra
To co vylezlo predtim z Omegy jsem smichal trosku s medem a kapnul na to panensky konopny olej. Chutna to vyborne, jediny ze se porad mezi zuby pletou supinky z mandli. Rucne mandle loupat to by clovek delal 2 dny, tak jedine jestli existuje na to nejaka masinka.
Mate nekdo zkusenost s tou veganzou nebo nejakym jinym poobnym strojkem (milk maker?) zda umi automaticky namocit a oloupat mandle, odseparovat oloupane slupky, vyrobit mandlove mleko, odseparovat odfiltrovanou drt (aby se nesmichala se slupkama) ?
Ted jeste sehnat nejaky zdroj syrovych mandli za dobrou cenu (nejlepe oloupanych, pozor nekde jsem cetl varovani ze udajne vsechny mandle z USA prochazeji nejakou sterilizaci kvuli Salmonele, coz tedy moc nechapu..... )
Dale jsem vcera nakrajel zluty meloun i s jadyrkama a na stridave s jablkama to hazel do Omegy. Bohuzel ty pecicky vytvorily neco jako celulozu a ucpaly vystup drte, takze jsem ho musel cistit. Byl to jen experiment, priste ty jadyrka vyhodim (mozna i proto mel melouno-jablkovy dzus malinko divnou nahorklou chut, navic ten zluty meloun nebyl poradne dozraly....
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Dělat mandlové na veganze je na pytel, protože skoro všechno
zůstane ve filtru, i když jsou den předem namočené a vícero mix pulsů.
Leda přes ten řidší filtr, jsou dva, to jsem nezkoušel, sezam taky nedopadl,
ale konopné je v pohodě, jen dofiltrovat přes husté sítko, to
narozdíl od utěrky nic nevychlastá.
Není vyloučeno, ba dokonce je pravděpodobné, že moje špatná
zkušenost plyne z mé nemehlovitosti.
zůstane ve filtru, i když jsou den předem namočené a vícero mix pulsů.
Leda přes ten řidší filtr, jsou dva, to jsem nezkoušel, sezam taky nedopadl,
ale konopné je v pohodě, jen dofiltrovat přes husté sítko, to
narozdíl od utěrky nic nevychlastá.
Není vyloučeno, ba dokonce je pravděpodobné, že moje špatná
zkušenost plyne z mé nemehlovitosti.
Všeho s mírou.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Zhanam nejake informacie o dzusovom poste. Praktizoval niekto? Kludne hodte linky aj do dennikov.
Zaujimalo by ma, ci mozem ako ukoncenie male mnozstvo tuku, do 10-20g zaradit aj k stavam (rozpustene kokosove maslo, alebo mandlove maslo - to co odstavi lis, cize bez vlakniny), alebo je to lepsie urobit az po prechode na pevnu stravu - samozrejme iba ovocie a zeleninu. Teda ci treba nejaku navratovu fazu na ovoci a zelenine bez tuku.
Zaujimalo by ma, ci mozem ako ukoncenie male mnozstvo tuku, do 10-20g zaradit aj k stavam (rozpustene kokosove maslo, alebo mandlove maslo - to co odstavi lis, cize bez vlakniny), alebo je to lepsie urobit az po prechode na pevnu stravu - samozrejme iba ovocie a zeleninu. Teda ci treba nejaku navratovu fazu na ovoci a zelenine bez tuku.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Pokud děláte mandlové mléko, kolik ho vyrábíte třeba ze 100g mandlí v suchém stavu? Vyrobila jsem dnes 500-600ml mléka ze 100g a teda nic moc, taková bílá vodička, ačkoli jsem je prohnala Huromem 2x.
Plus taky vám zůstává dost drtě okolo šneku? Asi by to šlo dostat ven prolitím vodou, že? To jsem udělala při šťavení jablek, ale to mandlové mléko jsem nechtěla ředit.
Plus taky vám zůstává dost drtě okolo šneku? Asi by to šlo dostat ven prolitím vodou, že? To jsem udělala při šťavení jablek, ale to mandlové mléko jsem nechtěla ředit.
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Takhle jsem to dělal dřív, měl jsem stejné drobné problémky jako popisuješ. Dneska mi přijde škoda vyhazovat drť, na níž nevidím nic špatného (naopak, obsahuje živiny), takže už to neseparuju: večer mandle (ty živé, od Terky, samozřejmě je neloupu) namočím a ráno rozmixuju silným mixérem (600 W, 14 000 ot/min). Bezodpadová technologieKometa píše:Pokud děláte mandlové mléko, kolik ho vyrábíte třeba ze 100g mandlí v suchém stavu? Vyrobila jsem dnes 500-600ml mléka ze 100g a teda nic moc, taková bílá vodička, ačkoli jsem je prohnala Huromem 2x. Plus taky vám zůstává dost drtě okolo šneku? Asi by to šlo dostat ven prolitím vodou, že? To jsem udělala při šťavení jablek, ale to mandlové mléko jsem nechtěla ředit.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...
Rozmixuješ silným mixérem a co dál?
Já to zkoušela proto, že chci mít mléko, mandlovou kaši nepotřebuju. Tu drť pak samozřejmě nevyhazuju, tu sním třeba s troškou medu. A mléko použiju do kávy (ať už obyč nebo Ajurvédské).
Já to zkoušela proto, že chci mít mléko, mandlovou kaši nepotřebuju. Tu drť pak samozřejmě nevyhazuju, tu sním třeba s troškou medu. A mléko použiju do kávy (ať už obyč nebo Ajurvédské).