Nebio low carb ?
co myslíte, je low carb nejlepší i při zásobování běžnými surovinami, nebio masem či vejci (+ třeba suplementace omega 3) ? Jakože základ tu je - minimum sacharidů...
Existuje něco "mezi" viz Okinawa a spol.výše ? Něco jako ne rychlý sacharidy, jen ty pomalý, přiměřeně masa, může to ale skončit jinak než u tabulky čokolády ?
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: úte srp 12, 2014 20:16
od Esterka
Standa K. píše:Nebio low carb ?
co myslíte, je low carb nejlepší i při zásobování běžnými surovinami, nebio masem či vejci (+ třeba suplementace omega 3) ? Jakože základ tu je - minimum sacharidů...
Existuje něco "mezi" viz Okinawa a spol.výše ? Něco jako ne rychlý sacharidy, jen ty pomalý, přiměřeně masa, může to ale skončit jinak než u tabulky čokolády ?
Řešení je požívat jako jediný zdroj sacharidů luštěniny, doporučuje to tak například Ferris ve své knize Čtyřhodinové tělo. Jsou to nejpomalejší sacharidy, co existují. Současně je dobré preferovat luštěniny s nízkým obsahem antinutrientů, což jsou fazole mungo a čočka. Při doplňování omegy 3 je nutné dbát na špičkovou kvalitu, takže jedině výrobky od BLUE ICE nebo od MERCOLA.
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: pát srp 15, 2014 10:03
od Standa K.
Dáváte někdo prasečí den ? Jak často, co jíte a kolik, jaké benefity vám to dává ?
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: pát srp 15, 2014 13:23
od Janek
Tak 1x za měsíc se můžeš zprasit
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: pát srp 15, 2014 13:32
od s.arik
Prasečák nezařazuji, jím každý den stejné věci, akorát občas si dám něco navíc, což ale nepovažuji za prasárnu, naopak za hodnotnou krmi, vhodnou ale jen občas.
Například tohle léto jsem si na ohni třikrát opekla čtvrtkilové kuřecí prso a dneska jsme tak tepleně zhodnotili pstruha byla to bohužel spíše jednohubka (dělila jsem se s dětmi a psem), to kuře je asi lepší, že si ho koupím více a levněji a kdekoliv. Stejně ale maso nechci jíst každý den ani každý týden. To jedině máslo a vejce.
Jsme ve vlákně low carb, takže pokud se myslí prasečákem sladkosti, tož nikdy, vím, že bych okamžitě spadla zpět do závislosti na čokoládách a podobně. Dávám si půl čajové lžičky medu do másla+mletých semínek, co jsem vyřadila jogurty, melu si to někdy až 3 x za den, ale nikdy prostě nepřešvihnu cca dvě lžičky medu a to mi přijde ok, toho se nebojím ani hodně dlouhodobě. Když melu jen mák a kokos, med není potřeba, ale dávám si hodně ostropestřce a lnu, to pak o dochucení volá
Jinak striktně bez lepku, éček a bílého cukru, prasečit se bojím, znám se...abstinuju sice dost dlouho, ale stejně.
nízkosacharidová strava
Napsal: pát srp 15, 2014 19:18
od Janek
Zařadit “prasečí” den - 1–2x v měsíci je třeba si povolit uzdu, dát si všechny možné dobroty a válet se. Jen tak si organismus nevytvoří návyk na hubnoucí režim, a hubnutí může pokračovat. A navíc si psychicky pěkně odpočinete.
Co se tyce zaislosti, je zajimavy fenomen podle me a nevi se, cim je to ovlivnovano, nekdo to zvlada s prehledem a nekdo do toho spadne. Podle me to je snadne a staci jen chtit, ale podle nekoho je nemozne se zbait zavislosti, tak nevim.
A ecka? Dnes je trend umazavani ecek z etiket, takze kocka a mys game.
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: sob srp 16, 2014 0:34
od rudo
ja som pred tyzdnom upiekol kus prasata v trube
nebol v nom skoro ziadny cukor
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: sob srp 16, 2014 15:16
od cepheus
jsem si dneska dal vrchovaty talir zralyho, cerstvyho, rannyho, ruzovyho hrozna, bylo samy cukr:)
( )
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: ned srp 17, 2014 19:58
od smajliss
smajliss píše:
+ sýry a rybičky zřejmě udělají svoje (proto se tomu říká francouzský paradox, že oni jí strašně moc nasycených tuku, ale cévy mají dobré) .. do Francie já bych jednou rád
průměrný Francouz zkonzumoval denně 108 gramů živočišných tuků, zatímco průměrný Američan zkonzumoval jen 72, tedy rozdíl je 50 procent. Francouzi jedí čtyřikrát více másla, o 60 procent více sýrů a téměř třikrát více vepřového masa.
víno čistí cévy, konzumace nasycených tuků oproti rostlinným snižuje riziko zánětu, nižší konzumace lepku > lepší stav střeva .. takhle bych to viděl jako mistr teoretik
Tak se mi sen splnil a právě jsem ve Francii. Co se týče gastronomie, tak jsem nadšen a vůbec se nedivím tomu, že ty statistiky kardio chorob mají lepší než jinde. Zatím všechny restaurace, které jsem navštívil, tak mají strašně jednoduché menu. Ne jak u nás, kde je často kuřecí, vepřové, hovězí, sladké na 150 způsobů, což automaticky vylučuje, že ty restaurace mají čerstvé suroviny. Základ v restauracích jsou ryby a saláty. Pak ještě nějaké maso, ale v jednoduché variantě (žádné guláš a svíčkové). Saláty oni upravdu umí, takže si je lidi dávají, ne jak u nás, kde je to na hranici chuťového zážitku a nezážitku. Umí dělat skvělé majonézy, takže je to radost jíst. Přílohy jsou o hodně menší, takže i těch cukrů je méně než u nás. K jídlu vínko nebo pivo. Ale když člověk řekne pivo, tak mu přinesou malé (3dcl), takže i v tomhle jsou střídmější.
Jinak v marketu jsem si koupil sýr Brie a už si ho nikdy nekoupím v ČR, protože to byla opravdu jiná liga. My se fakt v tom Česku a Slovensku narodili do gastronomického pekla
nízkosacharidová strava
Napsal: pon srp 18, 2014 1:36
od Janek
Stridmejsi v pivu:) Cesko je nejvetsi konzument piva na hlavu, Francie v tabulce ani neni uvedena.
Mozna se tady v CR po revoluci lidi zblaznili (linie turecko, mexiko, cesko ...) a sypou/lejou to do sebe na kvantitu a o kvalite zatim neslyseli... Chce to pozorovat lidi v ceskych marketech... Smutny!!! Hodime to na Capka: Jak pejsek a kocicka varili...
Protoze nejde si myslet, ze za to mohou oni (korporace, reklamy, vlady...), za toto mohou prece lide, spotrebitele (viz pozorovani lidi v marketu)... Je to kazdeho vec.
smajliss píše:
Jinak v marketu jsem si koupil sýr Brie a už si ho nikdy nekoupím v ČR, protože to byla opravdu jiná liga. My se fakt v tom Česku a Slovensku narodili do gastronomického pekla
spytaj sa tych slimakozrutov,
nech ti prinesu bryndzove halusky so zincicou
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: úte srp 19, 2014 14:20
od Janek
Ted bude hodne syru znacky NIVA
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: čtv srp 21, 2014 13:41
od zaklinac.dan
tak u nás se taky dají koupit dobré sýry a i ty klasické jako eidam, není každý eidam jako druhý (polský, německý). jinak si vzpomínám, že už jako dítě jsem si toho všímal, je to klasika. pokud člověk někam přijel, chutnal mu tam chleba, takže chleba s máslem k snídani byla lahůdka. když přijel někdo k nám, tak chválil náš chleba, že je nejlepší jaký jedl. chci říct, že když člověk vyběhne ze stereotypu nebo něco prostě jednou ochutná, tak mu to může zachutnat nebo chutnat. ale neznamená to nutně, že to co jedl předtím je hnus. taky se často stává, že při dlouhodobějším pobytu je všechno na začátku supr, ale u konce už se člověk těší domu. a i kdyby ne nebo si to neuvědomuje, když dorazí domů, v hlavě mu blikne ono známé "všude dobře, doma nejlíp". další věc je i to, že např. v jedné ajurvédské kuchařce psali cosi o jídlech paká a pak ještě ta druhá už nevím jaká s tím, že jedny jsou taková ta nudná, obyčejná, ale zdravá jídla (ala hrách a kroupy) a ta druhá jsou sváteční. tučná, sladká, kořeněná atd. a jsou to hrozinky na dortu. pokud je člověk jí často nejen, že se jich přejí, ale určitě si neudrží dlouhodobě zdraví. nevím jaký jsou tam francouzi, ale už to není co to bývalo. což není už nikde, ta dekadence dorazila už i do čech. dřív tu byli pěkní, zdraví a silní lidé. a teď už je tu hlavně ten mezinárodní s odpuštěním hnus vyprodukovanej univerzálním junk food stylem. takže dobré sýry možná mají, ale to není to hlavní a jediné hledisko posuzování stravy...
nízkosacharidová strava
Napsal: pát srp 22, 2014 21:50
od Janek
Ted jsem dostal chut na hrach
Chleba s maslem mi chutnal, ale jsem ho uplne prestal. Vubec na nej nemam chut.
Dnes jsem videl shodou okolnosti video, snad ho pridam, kde tvrdila: chleba s maslem je .... Edit:
32:15 - suchym chlebem s maslem se zabetonujete...
Tak nevim, furt lepsi s maslem, nez s Ramou, tama jen o molekulu mene od plastu
from mobile device
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: sob zář 27, 2014 3:18
od Syrovozrout
"Vývoj lidského mozku, největšího mezi savci, vyžaduje v době dětství takové množství energie, že by organismus byl nucen volit mezi výživou mozku a těla a dávat přednost šedé hmotě před tělesným rozvojem.
Právě poslední hypotézu spojenou s metabolickými nároky naší bohaté šedé hmoty mozkové testovali američtí vědci, kteří se snažili zjistit, zda se doba dětství shoduje s dobou nejvyšších energetických požadavků mozku. Vědci zkoumali několik desítek dětí obou pohlaví pomocí pozitronové emisní tomografie (PET), která umožnila zjistit metabolickou aktivitu mozku.
Získané údaje ukázaly, že nejvíce cukrů spotřebuje dětský mozek ve věku pěti let: denně 167 gramů u chlapců a 146 gramů u děvčat. V obou případech to jsou téměř dvě třetiny toho, co spotřebuje bazální metabolismus. A je to téměř dvakrát více, než "spálí" mozek dospělého jedince. Není na tom nic podivného, jestliže víme, že v tomto období života nastává skutečné bujné množení spojů mezi neurony: dítě se učí ovládat tělo, jazyk, vytvářet logické souvislosti, plánovat činnost atd.
Zpomalené dětství
V pěti letech je tedy mozek jakýmsi požíračem glycidů. A v pěti letech je také růst dítěte nejvíce zpomalen. Od narození normální dítě stále roste, avšak stále méně rychle. Po pátém roce věku začne růst rychleji a v pubertě pak nejvíce. Vědci dokázali, že se spotřeba glycidů v mozku snižuje, když růst znovu odstartuje: mozek potřebuje už méně kalorií, protože to nejdůležitější bylo vykonáno a energie nyní může být věnována na růst těla." http://www.lidovky.cz/proc-je-u-cloveka ... nky.clicks
nízkosacharidová strava
Napsal: sob zář 27, 2014 10:33
od Janek
Neboli Einstein cumlal za mlada cumel? Na vrcholu byl nekdy v 27 letech...
Zajimave, ze jsi vynechal predchozi dve hypotezy:
Tento jev se snaží vysvětlit několik hypotéz. Například zde jsou biologické příčiny: matky by nemohly dětem po odstavení od kojení dodávat nezbytné kalorie, kdyby děti rostly příliš rychle. Anebo příčiny kulturní: složité techniky nezbytné pro přežití lidských bytostí vyžadují tak dlouhé učení, že to zpomalilo a prodloužilo dospívání.
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: sob zář 27, 2014 13:33
od Standa K.
Hezký, tak biochov údajně ohrožuje tuto planetu, doslova ju zaprdí...
Já nevím, přece i školákovi s IQ tykve musí být jasný, že když začnu krávě se zničenymi střevy z předchozí obilné (mj.vysokosacharidove ) výživy dávat trávu, že z toho bude prdět i déle než 4 měsíce. To přece musím zkoumat na těch kravach co jsou od malička na pasekach... A dost pochybuju, že kráva se zdravými střevy by na své přirozené stravě prděla (?)
Podle me taky vypada OK, on Standa je nejak divne posedly touhou po dlouhovekosti, mladistvem vzhledu atd, atd:) .. soudi predevsim hmotu, zdravi uvnitr cloveka nevnima .
-----------------------------------------
"Vse co ma zacatek, ma i svuj konec Neo" (Matrix Revolution"):).
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: pon lis 24, 2014 16:15
od Janek
Z fota toho moc neposoudim. A co mate proti sacharidum?
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: úte lis 25, 2014 15:51
od Jindra
Janek píše:Z fota toho moc neposoudim. A co mate proti sacharidum?
jestliže pokládáš TUTO otázku v TOMTO vlákně, tak jsi fakt spadl z višně
celý tohle vlákno popisuje to, nač se právě ptáš
Janku halóóó! Probuď se! Zapni mozek! Nenech se vést za ručičku druhejma - snaž se taky sám.
Podařilo se? Fááájn. Skákni na první stránku tohoto vlákna a čti, čti...
a pak stránku dvě, stránku tři a tak dále, ať víš, nač jsi zvědavý
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: úte lis 25, 2014 16:03
od Janek
Jo tak dik, ze jsi mi to ulehcil, myslel jsem si, ze i psavec obecny muze za tech nekolik let zmenit nazor.
Jindro a vis, z ceho je pry pleska?
awa píše:Když se pominou ty letopočty, tak je pravdou, že se tak většina lidí od potopy skutečně stravovala, ale také většina se dlouhého života ve zdraví nedožila.
Jakoze pred potopou se dozivali 900 az 150 let a po potope se dozivali mene nez my?
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: úte lis 25, 2014 16:13
od Jindra
.
a jako obvykle, končíš otázkou
víš co - optej se maminky
máš Ty taky někdy vlastní názor, kterej by Ti jako odpověď stačil?
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: úte lis 25, 2014 17:27
od Janek
Nazor mohu vytvorit, pokud mam dostatek informaci. O tomto jevu/mode dostatek informaci nemam.
Ostatne, stale mam vic otazek, nez odpovedi...
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: úte lis 25, 2014 19:44
od Jindra
Janek píše:Nazor mohu vytvorit, pokud mam dostatek informaci. O tomto jevu/mode dostatek informaci nemam.
Ostatne, stale mam vic otazek, nez odpovedi...
to já taky, ale neřeším to tím, že se ptám a ptám na fórech - to až v nejhorším.
prvně projevím já sám snahu a čtu čtu studuji studuji - info si sám aktivně vyhledávám
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: úte lis 25, 2014 21:59
od Janek
Pokud me informace a muj nazor je odlisny od vystupu, co plyne z for, tak se foraru zeptam, jak k tomu svemu zaveru dospeli. Drive pomalu, dnes uz velmi rychle, podle jejich reakce, rozpoznavam Krugeruv komplex:) http://youtu.be/kT-H09rcZCo
Vyledat informace - jiste, jenze vetsina informaci jsou nazorem a ne faktem... Casem dojdes k tomu, ze
1) budes jednostranne zameren a nepripustis si nic, co tve presvedceni, viru narusuje nebo
2) budes mit tech informaci tolik, ze budes mit jeste vice otazek.
Doba, kdy jsem si myslel, ze necemu rozumim je pryc ve apecifickem opru ti ujede vlak a v jinych oborech nestihas proverovat vsechno a nezapomen, ze cteni knih, vetsinou starych mnoho let, uz davno nemusi reprezentovat dnesni postoje a nazory autoru, mnohokrat jsem se s tim setkal...
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: stř lis 26, 2014 8:50
od Standa K.
Janku, Jindro - myslím, že klasik to už dávno vystihnul - "vím, že nic nevím", já to beru tak, že všichni jsme "na cestě" k poznání ale i "cesta je cíl", je to vzrušující a osvěžující rozhodně lepší než zůstat trčet doma a na žádnou cestu se nevydat....
co se vlasů týče, tak mohu dosvědčit, že moje řídnutí vlasů na raw je pryč, zejména díky rybímu tuku trošičku zhoustly a jsou takové "krásnější", nadýchanější, mám z nich radost.... no a právě výše zmíněný sacharidový obhájce má na fotce vlasy silně demineralizované, šedivé, s velkými "zálivy", pleť povadlá, celkově vypadá tak neduživě, šedě a to ta fotka může být třeba i 10 stará.... bohužel jediné foto co se o něm dá na netu najít...
nízkosacharidová strava
Napsal: stř lis 26, 2014 16:26
od Janek
"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés
Pokud je vas vekovy rozdil skoro dvojnasobny, nemuzessrovnavat vlasy, znas nekoho rocnik 1943, kdo vypada lepe a je zdravejsi? Tvoje matka taka? Vetsina lidi tooto rocniku nema davno ani zuby, je obezni, po operaci, a/nebo bere tolik bonbonu... Takze?
Jindra by ti mozna vysvetlil, co jsem videl video co daval (patrne predstavuje jeho nazor), ze v (morskych?) rybach jsou casto tezky kovy... Nebo ne?
Ja cukry musim omezovat, vcera jsem mel hodne sladkeho urcite jsem letos snedl vic sladkeho nez ryb a plny sklep (sladkych) jablek
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: stř lis 26, 2014 19:18
od cepheus
Janek píše:Pokud je vas vekovy rozdil skoro dvojnasobny, nemuzessrovnavat vlasy, znas nekoho rocnik 1943, kdo vypada lepe a je zdravejsi? Tvoje matka taka? Vetsina lidi tooto rocniku nema davno ani zuby, je obezni, po operaci, a/nebo bere tolik bonbonu... Takze?
Vyjimecne vytesat !
nízkosacharidová strava
Napsal: stř lis 26, 2014 23:48
od Janek
Procpak? Je tu nekdo rocnik =<1949?
Radeji nez tesat, zkuste zformulovat argumenty proti clanku pana Dr. A uvidime, k cemu se dopracujeme.
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: čtv lis 27, 2014 0:11
od Standa K.
Janek píše:"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés
Pokud je vas vekovy rozdil skoro dvojnasobny, nemuzessrovnavat vlasy, znas nekoho rocnik 1943, kdo vypada lepe a je zdravejsi?
a ty snad ne ? řekl bych každý 3. sedmdesátník... (a to ta fotka může být dost stará, třeba mu na ní je 60...), jo teď jsem si to dohledal, rozhovor pro vegetarian.cz je z roku 2001 (!!), to mu bylo 58 let...v tomto věku by mu můj taťka-všežravec dal pěkně na prdel...) ale o.k. když dva hledí na stejné foto přec vidí každý něco jiného, koho jeho stav uspokojuje byl by hloupej kdyby nedbal jeho rad, mně teda sakra neuspokojuje takže půjdu o dům dál...
nízkosacharidová strava
Napsal: čtv lis 27, 2014 0:55
od Janek
Z te fotky nic nepoznas...
Clovek je vsezravec by design
Ne - ja neznam kazdeho tretiho sedmdesatnika co ma vlastni zuby nesedive vlasy a nepolyka pilulky ty chodis moc do televize. Zajdi mezi pracujici lid anebo ja musim vyrazit mezi smetanku
Pokud se zamyslim, neco smyslu na tom mozna je, prohnat trubkama kvanta ovozelu anebo radove mene "nezdraveho" uhlohydratu? Tento nazor, ze kvantita skodi/opotrebovava daleko vice nez ne/kvalita (jasne ze nejhorsi je kvantita kombinovana s nekvalitou) mam uz delsi dobu... Kdo si mysli opak, ze ovozelo je spaseni a dlabe kila KUPOVANYCH dovozovych prumyslovych a pry zdravych ovozelu, mozna brzy zaplace... Nejlepsi jeste k tomu drahe plastove mixery a odstavnovace. Inu jen Cas ukaze, kdo mel pravdu ja to nevim
from mobile device
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: čtv lis 27, 2014 6:54
od Standa K.
Janek píše:Z te fotky nic nepoznas...
Clovek je vsezravec by design
Ne - ja neznam kazdeho tretiho sedmdesatnika co ma vlastni zuby nesedive vlasy a nepolyka pilulky ty chodis moc do televize. Zajdi mezi pracujici lid anebo ja musim vyrazit mezi smetanku
no jak říkám - jeden z tý fotky vyčte informací až až jinej třeba ne, to je normální
ty ho znáš podrobněj, jak víš, že má vlastní zuby, nepolyká pilulky (že je šedivej se snad shodnem jinak jdu na oční )
ten článek je vlastně o čem, to jsem nepochopil... jak jíst levně ? jak nebýt tlustý ?
ještě jeden takovej můj poznatek - pracuju už rok jako prodejce u firmy rozvážející mražené jídlo až do domu (fy eismann, bývalé Family Frost www.eismanncz.cz).... mám zákazníky jak na průmyslovém severu Brna, tak í na zemědělsko-vinařském jihu Moravy... vím, co ode mně kupují, případně o přípravě jakých jídel se mnou hovoří tedy suma sumárum mám celkem přehled o jejich jídelníčku... čím víc sacharidová strava tím horší zuby (na tom jihu v některých případech hotová tragédie) a celkový zdravotní stav.... a to ještě pro opravdu socky (tedy skoro výhradní jedlíky sacharidů) jsme drazí, ti od nás nenakupují ale v této sociálním skupině stačí sledovat stav chrupu při míjení se na ulici... o.k. "statistika na koleně dělaná" leč...
nízkosacharidová strava
Napsal: čtv lis 27, 2014 7:05
od Janek
Tyjo, to je drahy i pro me jak to muzes prodavat ? Je to kvalitni? Jaka je cilovka? A spojovat sacharidy a zuby - kdyby si po sladkem zuby umyl, chodil k zubari a mel desetitisice na mustky - tak je ma v cajku. Africani take dlabou banany a jaky maji zuby co se tyce focusu na vzhled, vzdy me napadne film http://www.csfd.cz/film/10133-smrt-ji-slusi/ zejmena ten konec navrchu huj...
Janek píše:spojovat sacharidy a zuby - kdyby si po sladkem zuby umyl, chodil k zubari a mel desetitisice na mustky - tak je ma v cajku
Africani take dlabou banany a jaky maji zuby
nejde to nějak proti sobě?
to jako Africani sice dlabou banany, ale po nich si zuby mejou, choděj k zubaři a maj desetitisíce na můstky?
ehh, to mi ňák nesedí
nízkosacharidová strava
Napsal: čtv lis 27, 2014 17:07
od Janek
No prave je to slozitejsi... Africani pry zvykaji klaciky, uz jsem to tu nekde psal... pro me trochu zatim jeste zahada
Pokud nekdo prodava ci propaguje cokoliv slouzici telu (suplementy jidlo cvicici nastroje), tak musi vypadat dobre, jinak mu ten byznys moc nepojede
OT: Jeste k FF viz jk pisou http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=103555&fid=34 ty tydyti nez clovek staci vyjit ven tak ujedou, obrej byl ten s taborem, cely tabor nazhaveny na nanuky a on jim ujede teda Standoo...
Prodavas jeste na blind nebo uz vyhradne na objednavku? Cilovkou budou nejspis zeny s detma v domacnosti, a duchodci, ti co oceni ze se jim zavola pokecaji si atp.
U tesco nakupu online musi clovek sam projevit nemalou aktivitu (zato se vsude valeji kpony takze nakup poridim nakonec o 20% levneji jak v krame), tady bude cilovka 18-45 let a zavoznici tesca meli zatim tak okolo 25 let, nad 30 let asi neberou
Kazda studie dobra Stando, ja si delal v aute pres supermarketem kdyz jsem cekal na nakup
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: čtv lis 27, 2014 18:04
od cepheus
Standa K. píše:Janku, Jindro - myslím, že klasik to už dávno vystihnul - "vím, že nic nevím", já to beru tak, že všichni jsme "na cestě" k poznání ale i "cesta je cíl", je to vzrušující a osvěžující..
To ano, ale nesmi Te to stat rodinu, zamestnani atd .. to je pak cesta dost na hovno, klasik/neklasik ..
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: čtv lis 27, 2014 18:13
od cepheus
Standa K. píše:..jo teď jsem si to dohledal, rozhovor pro vegetarian.cz je z roku 2001 (!!), to mu bylo 58 let...v tomto věku by mu můj taťka-všežravec dal pěkně na prdel...)
Staniku, nechci byt zlej a hnusnej, ale tenhle sedivak co tu po nem plives jako nedavno po Jardovi Zajickovi porad zije (zijou a prosperujou oba), je tak ?
Jdes porad po povrchu jako KRAVA nezlob se, tata by mu to (vsezravec) mozna natrel, ale uz neni pokud vim, takze neni kdo by komu dal co na prdel.
A podobne je to s vice vsezravcema co pri zarivym vzhledu najednou ZNICEHO NIC padnou do spitalu a odchazi .
Nejni Ti aspon toto divny ?
Rikam si porad lepsi byt sedivej, omselej, ale zivej (!). Nakonec kazdy svyho stesti strujcem ..
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: čtv lis 27, 2014 18:25
od cepheus
Janek píše:A spojovat sacharidy a zuby - kdyby si po sladkem zuby umyl, chodil k zubari a mel desetitisice na mustky - tak je ma v cajku. Africani take dlabou banany a jaky maji zuby
To je zase pekna oslovina, zdrave zuby ABSOLUTNE nesouvisi s jejich drhnutim zvenci (souvisi, ale jen male, nevyznamne procento).
Znam lidi co jakteziva nevideli kartacek a maji zubu plnou hubu, jak to ??? Divny, ze ?
OT: Dal jsem ti tam naborovy video a tam jsou skoro sami cvalici a mlada pani family frost taky trochu pri tele hadam 120 kg...
Bohuzel ty sra... zmrzlinovy co nam sem tlaci treba Unile.er (Alg.da, Ma.num), uplne jine, horsi slozeni nez pro zapadni trhy
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: ned zář 13, 2015 20:42
od Sekora
Standa K. píše:Nebio low carb ?
co myslíte, je low carb nejlepší i při zásobování běžnými surovinami, nebio masem či vejci (+ třeba suplementace omega 3) ? Jakože základ tu je - minimum sacharidů.
Ano, základ je minimum sacharidů. Ale pokud je to možné, je dobré preferovat zdroje v bio kvalitě. Dnešní konvenční zelenina je zamořená škodlivinami a navíc už skoro neobsahuje žádné vitamíny a minerály. Přitom na objem by měla být zelenina základ stravy.
Re: nízkosacharidová strava
Napsal: čtv pro 24, 2015 16:59
od miro.slav
Ahojte,
viackrat som zachytil polemiku,ci nizkosacharidova strava je vhodna aj pre vytrvalostnych sportovcov s obrovskym vydajom energie.
Myslim,ze uz je o tom zbytocne dalej diskutovat:
Majster sveta na 50 km v chodzi z tohto roku vravi,ze odkedy znizil prijem sacharidov na cca 20 percent energetickeho prijmu,nemava pocas pretekov ziadne krizy:
Začínám o této stravě uvažovat, protože moje tělo asi nedokáže dobře trávit sacharidy. Denně sním v ovoci zhruba půl kila fruktozy, ale pořád strašně rychle hubnu a ztratila jsem už úplně všechny svaly. Už nemám vůbec sílu sportovat, a to jsem přitom sportovala celý život velmi ráda. Sice jím nějaké ty ořechy, ale prostě asi mám málo tuků a bílkovin. Zvažuji ubrat ovoce a přidat olivový olej, jinak snad umřu na podvýživu. A budu muset přidat i bílkoviny v podobě nějakého raw proteinu, třeby rýžový od Sunwarrior by mohl pomoci přibrat, co myslíte?