často se objevují názory že vše celozrnné může být více napadeno plísní. Slyšela jsem to od léčitelky, od "výživáře" na vš i jinde... Já se tím plus minus řídím, ale spíš jen u té rýže (miluju krátkozrnnou), protože nic moc jiného zrnitého nejím (snad jen občas bezlepk.chleba nebo vařenou quinou...)...vše hojně doplněno zeleninou, takže s vlákninou žádný problém.s.arik píše: Kde tam ale vidíš informaci, že bílá je lepší než natural, to čtu poprvé
nízkosacharidová strava
Moderátor: hugo
Re: nízkosacharidová strava
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: nízkosacharidová strava
robit to co cloveka bavi = ale ledicky ved vy chcete zvalit ten doterajsi system, to je predce skutecna revoluce, ne ta zametova
ryza - je dobry priklad teorie korelacie ako mozme dostat rozne uzavery ked sa vec nedomysly a ide sa na to len statistikou.
ryza lieci alebo predlzuje zivot
mozno, ale mozno sa na to moze pozret aj takto : kedze vsetka merana populacia v podstate ma vela sacharidov v strave tak zrejme pojde o to ktore su najmenej skodlive ? v politike sa tomu hovorime - volme mensie zlo, ale najbezpoecnejsi je cert ktoreho uz pozname.
takze ak japonci jedia ryzu == japonci nejedia chleba a nejedia makarony , pizzu , slize, rezance, knedliky, buchty, donaty, sisky.....
prste to ze jedia ryzu moze znamenat len to ze nejdia psenicu a rozne mukovcove vyrobky a v statistickeom vysledku potom sa prejavi ze zatial co si ine kultury cez mukovce skracuju zivot o 700 rokov, tak kultura bezmukovcocva si ryzou sklracuje zivot len o 600 rokov a statistika nam vyhodi ze ryza zivot o 100 rokov predlzuje
je to trochu podobne strategii ktoru som navrhoval jednemu bezcovi - kazdy den si od rana zacni pchat do brucha co najviac uhoriek - nejde o to ze tie uhorky by niecim prispeli ale o to ze zaludok bude stale zapochany uhorkami a uz nebude miesto na nic ine.
ryza - je dobry priklad teorie korelacie ako mozme dostat rozne uzavery ked sa vec nedomysly a ide sa na to len statistikou.
ryza lieci alebo predlzuje zivot
mozno, ale mozno sa na to moze pozret aj takto : kedze vsetka merana populacia v podstate ma vela sacharidov v strave tak zrejme pojde o to ktore su najmenej skodlive ? v politike sa tomu hovorime - volme mensie zlo, ale najbezpoecnejsi je cert ktoreho uz pozname.
takze ak japonci jedia ryzu == japonci nejedia chleba a nejedia makarony , pizzu , slize, rezance, knedliky, buchty, donaty, sisky.....
prste to ze jedia ryzu moze znamenat len to ze nejdia psenicu a rozne mukovcove vyrobky a v statistickeom vysledku potom sa prejavi ze zatial co si ine kultury cez mukovce skracuju zivot o 700 rokov, tak kultura bezmukovcocva si ryzou sklracuje zivot len o 600 rokov a statistika nam vyhodi ze ryza zivot o 100 rokov predlzuje
je to trochu podobne strategii ktoru som navrhoval jednemu bezcovi - kazdy den si od rana zacni pchat do brucha co najviac uhoriek - nejde o to ze tie uhorky by niecim prispeli ale o to ze zaludok bude stale zapochany uhorkami a uz nebude miesto na nic ine.
5 2 8
Re: nízkosacharidová strava
dobré info, o té psychice. Díky za něj. Já tyhle paradoxy v praxi právě taky znám....smajliss píše: nicméně bych řekl, že na to má obrovský vliv psychika a pokud je člověk dobře naladěný, tak dokáže strávit i slona v banánové omáčce -- tohle mám potvrzené i od Darkfield mikroskopistů, že jim tam jednou za čas přijde člověk, který má otřesnou stravu (prý jeden pije i půl litra kávy denně) a má mnohem hezčí krev, než lidi, kteří jí příkladně a jsou třeba i o 50 let mladší
no a potom ty jídla, které jsem jmenoval jsou bohaté na antioxidanty, které určitě působí proti stárnutí [čokoláda,goji,víno(francouzský paradox?),zelenina] .. jediné co mi nedává smysl je ta rýže u japonců (ale ony jedí i hodně ryb, které mají omega3 a mořské řasy, zeleninku+kimchi,natto[vitK2] atd.) .. a olivový olej snižuje cholesterol, takže taky fajn jídlo
S tou rýží mi přijde, že když jedí hodně rýže, tak je to na úkor pšeničného lepku a už to samo o sobě možná stačí... ") Plus různé teorie o čistícím účinku rýže (no, nevím nevím, ale něco to na sebe vázat může).
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: nízkosacharidová strava
hihi, předběhl jsi mne, Rudo. S tou rýží.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: nízkosacharidová strava
aha s ryzi, jinak bych si nedovolil, dyt vzdycky na slecnu pockam, at je prvniPavluska píše:hihi, předběhl jsi mne, Rudo. S tou rýží.
5 2 8
Re: nízkosacharidová strava
no a podle vaší teorie: co NEJEDÍ Frantíci, že mají mnohem nižší výskyt kardio chorob ?
Re: nízkosacharidová strava
to není vždy jen nejezením něčeho. Sám to víš. Frantíci žijí celkově jinak, plus víno...smajliss píše:no a podle vaší teorie: co NEJEDÍ Frantíci, že mají mnohem nižší výskyt kardio chorob ?
Rudo, no comment.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: nízkosacharidová strava
nejedi freedom fries ale french friessmajliss píše:no a podle vaší teorie: co NEJEDÍ Frantíci, že mají mnohem nižší výskyt kardio chorob ?
tak velika zeme a ruznoroda, bylo by zajimave rozlisit jednotlive regiony - pyreneje alpy stredozemni atlantik a podobne jake jsou tam rozdili, celkova statistika vetsinu zajimavych informaci postraci
5 2 8
Re: nízkosacharidová strava
Co tam byla známá tak prý neznají tyhle naše kvanta moukových omáček a knedlíků, ale u všeho mají hromady syrové zeleniny (pečiva jen málo proti nám).smajliss píše:no a podle vaší teorie: co NEJEDÍ Frantíci, že mají mnohem nižší výskyt kardio chorob ?
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
1/ oni to myslím taky tak mysleli, šlo tam o nepřesné vyjádření v té větě "negatívna korelácia znamená, že jedna vec nesúvisí s druhou", dál už ten argument "negativní korelace" berou jako plusové body pro živočišné (tedy né jen jako "neutrální"-že to jako spolu nesouvisí ale přímo "plusové"-že tedy souvisí ale v tom chvályhodném směru...s.arik píše:1/ Stando, v tom článku je jedna nepřesnost, negativní korelace neznamená, že jedna věc nesouvisí s druhou..
Znamená to, že dva jevy spolu souvisí, ale opačnými hodnotami.
2/ Takže kdo jí více rýže, má nižší riziko rakoviny, kdo jí málo rýže, má vyšší riziko.
Kde tam ale vidíš informaci, že bílá je lepší než natural, to čtu poprvé
2/ "Jedinou výnimkou spomedzi rastlinných bielkovín a uhľohydrátov je biela ryža, ktorá má s výskytom rakoviny negatívnu koreláciu."
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
taky bych řekl, že podobný efekt jak u těch Japonců s rejží, jak to popisoval Rudo - daleko míň múkovců (ale, že bych byl expert na Francii to ne)Panda píše:Co tam byla známá tak prý neznají tyhle naše kvanta moukových omáček a knedlíků, ale u všeho mají hromady syrové zeleniny (pečiva jen málo proti nám).smajliss píše:no a podle vaší teorie: co NEJEDÍ Frantíci, že mají mnohem nižší výskyt kardio chorob ?
zdravá středomořská strava - kopa zeleniny, oliváče a ryb
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
potírání chloridem hořčíku - prosím :
1/ jak často během dne
2/ jak velkou část těla
3/ jaký poměr sůl-voda
4/ ešče k tomu ho i pít ? (aby nebyl průjem )
dík !!
1/ jak často během dne
2/ jak velkou část těla
3/ jaký poměr sůl-voda
4/ ešče k tomu ho i pít ? (aby nebyl průjem )
dík !!
Re: nízkosacharidová strava
+ sýry a rybičky zřejmě udělají svoje (proto se tomu říká francouzský paradox, že oni jí strašně moc nasycených tuku, ale cévy mají dobré) .. do Francie já bych jednou rádPavluska píše:to není vždy jen nejezením něčeho. Sám to víš. Frantíci žijí celkově jinak, plus víno...smajliss píše:no a podle vaší teorie: co NEJEDÍ Frantíci, že mají mnohem nižší výskyt kardio chorob ?
průměrný Francouz zkonzumoval denně 108 gramů živočišných tuků, zatímco průměrný Američan zkonzumoval jen 72, tedy rozdíl je 50 procent. Francouzi jedí čtyřikrát více másla, o 60 procent více sýrů a téměř třikrát více vepřového masa.
víno čistí cévy, konzumace nasycených tuků oproti rostlinným snižuje riziko zánětu, nižší konzumace lepku > lepší stav střeva .. takhle bych to viděl jako mistr teoretik
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
hodně bude dělat i toto (viz ta wikipedie) : "protože Američané konzumují o dost větší proporce tuku ve formě rostlinných olejů a většinou je to sojový olej" neboli to čemu říkám "otrava omega 6 kyselinami" - největší to dle mne zdravotní problém dnešní civilizace.smajliss píše:+ sýry a rybičky zřejmě udělají svoje (proto se tomu říká francouzský paradox, že oni jí strašně moc nasycených tuku, ale cévy mají dobré) .. do Francie já bych jednou rádPavluska píše:to není vždy jen nejezením něčeho. Sám to víš. Frantíci žijí celkově jinak, plus víno...smajliss píše:no a podle vaší teorie: co NEJEDÍ Frantíci, že mají mnohem nižší výskyt kardio chorob ?
průměrný Francouz zkonzumoval denně 108 gramů živočišných tuků, zatímco průměrný Američan zkonzumoval jen 72, tedy rozdíl je 50 procent. Francouzi jedí čtyřikrát více másla, o 60 procent více sýrů a téměř třikrát více vepřového masa.
víno čistí cévy, konzumace nasycených tuků oproti rostlinným snižuje riziko zánětu, nižší konzumace lepku > lepší stav střeva .. takhle bych to viděl jako mistr teoretik
Četl jsem jednu super knihu o tucích (od doktorky), kde psali, jak po 2. sv.válce udělali doktoři chybu v tom, že jako nástroj jak zabránit nárůstu infarktů a mrtvic začali do pečiva a všude jinde rvat rosltinné omega 6 oleje, vznik margarínů atd. až de fakto dnes zjišťují, že to situaci nepomohlo ale oproti období másla a sádla naopak ještě zhoršilo...
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
jak dlouho prosím tě trval tento stav ? Použil jsi tehdy tu metodu "1. jídlo až večer" ?smajliss píše:já když poprvé šel na nízkosacharidovku, tak jsem nemohl ani chodit ... trvá několik týdnů, než se tělo naučí spalovat tuky
Zbavit se závislosti na cukrech a škrobech není žádná prča, zkouším od včera jest až večer... lezu jak lemra, důchodce s hůlkou mi "berou roha", ruky nemotorný, špatně se mi i mluví, prostě všechny svaly jsou naprosto bez šťávy...
Že plně přejdu na spalování tuků až za pár týdnů - o.k. ale jak u tebe dlouho trvaly tady tyto nejhorší dny ?
Re: nízkosacharidová strava
Z půl kila sladkostí jsem skočila na nulu a nemám nejmenší potíže, krom takového mírného smutku "nemůžu se přežírat čokolády". Ale na rozdíl od tebe se 4x denně nacpávám zeleninou a tuky i bílkovinami
Tak se zkus taky najíst pořádně, jestli na to máš, ono je to pro tělo šok, změnit skladbu jídelníčku a ještě i ubrat na frekvenci/kvantitě.
Co omega3 bomba chia, je to jedlé, nebo si taky myslíš, že krom nálepky superfúd si zaslouží i označení superfůj?
Tak se zkus taky najíst pořádně, jestli na to máš, ono je to pro tělo šok, změnit skladbu jídelníčku a ještě i ubrat na frekvenci/kvantitě.
Co omega3 bomba chia, je to jedlé, nebo si taky myslíš, že krom nálepky superfúd si zaslouží i označení superfůj?
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: nízkosacharidová strava
omlouvám se, blbne mi myš, všechno se mi odesílá 2x, hugo, díky za smáznutí.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: nízkosacharidová strava
Stando ja bych telo netrapila jen 1 jidlem denne.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: nízkosacharidová strava
jj, plus k tomu všemu třeba i psycho postoj? kdoví...smajliss píše: + sýry a rybičky zřejmě udělají svoje (proto se tomu říká francouzský paradox, že oni jí strašně moc nasycených tuku, ale cévy mají dobré) .. do Francie já bych jednou rád
průměrný Francouz zkonzumoval denně 108 gramů živočišných tuků, zatímco průměrný Američan zkonzumoval jen 72, tedy rozdíl je 50 procent. Francouzi jedí čtyřikrát více másla, o 60 procent více sýrů a téměř třikrát více vepřového masa.
víno čistí cévy, konzumace nasycených tuků oproti rostlinným snižuje riziko zánětu, nižší konzumace lepku > lepší stav střeva .. takhle bych to viděl jako mistr teoretik
Připomínáš mi celkově kámoše, který je posedlý Francií. Taky je takový přemýšlivý....a tak... Já do Francie leda na dovolenou, žít asi ne.
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
užíváte nějaké suplementy ? vím o hořčíkové vodě ale co třeba je-li člověk na HMzelenině a i ostatní nebio produkci - dík našemu zemědělství asi nedostatky hrozí, ne ? řešit to multivitamínem ?
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
jo, budu muset to ukončit, asi mi chybí draslík - otok nohou, migréna, svalová ochablost, šílená únava (musel jsem si jít v poledne lehnout) - s tím si nebudu zahrávat a jdu se nabaštitMaria píše:Stando ja bych telo netrapila jen 1 jidlem denne.
Re: nízkosacharidová strava
já se toho lekl a začal jíst více cukrů ..a když jsem to zkoušel podruhé, tak už nic takového nenastaloStanda K. píše:jak dlouho prosím tě trval tento stav ? Použil jsi tehdy tu metodu "1. jídlo až večer" ?smajliss píše:já když poprvé šel na nízkosacharidovku, tak jsem nemohl ani chodit ... trvá několik týdnů, než se tělo naučí spalovat tuky
Zbavit se závislosti na cukrech a škrobech není žádná prča, zkouším od včera jest až večer... lezu jak lemra, důchodce s hůlkou mi "berou roha", ruky nemotorný, špatně se mi i mluví, prostě všechny svaly jsou naprosto bez šťávy...
Že plně přejdu na spalování tuků až za pár týdnů - o.k. ale jak u tebe dlouho trvaly tady tyto nejhorší dny ?
Re: nízkosacharidová strava
V akom zmysle sa mysli katogenna? Alebo, vdaka comu?ravima píše:Tak třeba taková klasická protirakovinová šťávová Breussova dieta je přímo ukázkově ketogenníSyrovozrout píše:Co se týče např. některé rakoviny, tak jak si zas vysvětlíte, že je léčena ovozel šťávami? - Ty snad nechcete podezírat z nedostatku sacharidů?...)?
Re: nízkosacharidová strava
telo dostava minerali ale energeticky je podvyzivovane, takze musi siahnut na vlastne tuky
5 2 8
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
nápodobně...smajliss píše:já se toho lekl a začal jíst více cukrů ..a když jsem to zkoušel podruhé, tak už nic takového nenastaloStanda K. píše:jak dlouho prosím tě trval tento stav ? Použil jsi tehdy tu metodu "1. jídlo až večer" ?smajliss píše:já když poprvé šel na nízkosacharidovku, tak jsem nemohl ani chodit ... trvá několik týdnů, než se tělo naučí spalovat tuky
Zbavit se závislosti na cukrech a škrobech není žádná prča, zkouším od včera jest až večer... lezu jak lemra, důchodce s hůlkou mi "berou roha", ruky nemotorný, špatně se mi i mluví, prostě všechny svaly jsou naprosto bez šťávy...
Že plně přejdu na spalování tuků až za pár týdnů - o.k. ale jak u tebe dlouho trvaly tady tyto nejhorší dny ?
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
Zabraň hypoglykémii!smajliss píše:http://www.annajermarova.cz/chci-jist-z ... o-zacatek/
dobrý článek od nutriční terapeutky
Obiloviny a cukr způsobují výraznější vyplavování inzulínu do krve. Když je omezíš, trvá několik dní, než se inzulín normalizuje. Ze začátku klidně jez častěji (4-6x denně), ale hlavně dostatek bílkovin a zeleniny
článek pro mne "jako na zavolanou"... předpokládám, že bílkovin z tvarohu je až až...
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
ona není o tom "pít zeleninové šťávy co hrdlo ráčí", může se jí maximálně 0,5 litru denně rozdělených po doušcích během dne. A tak se počtem cukrů nedostane přes hranici ketózy...Dano píše:V akom zmysle sa mysli katogenna? Alebo, vdaka comu?ravima píše:Tak třeba taková klasická protirakovinová šťávová Breussova dieta je přímo ukázkově ketogenníSyrovozrout píše:Co se týče např. některé rakoviny, tak jak si zas vysvětlíte, že je léčena ovozel šťávami? - Ty snad nechcete podezírat z nedostatku sacharidů?...)?
http://sip.denik.cz/pribehy-a-temata/ra ... 30130.html (http://www.youtube.com/watch?v=-jiMrtR-JmU)
http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-v ... ovkou.html
Re: nízkosacharidová strava
Moc nechápu tu zdejší obecnou podporu tvarohu (rudo, šárka a další), podle mě je to jeden z nejhorších ml. výrobků, skoro čistý kasein, to už bych rovnou mohl jíst třeba pečivo...
Ještě chápu třeba tu kvalitní bio goudu kvůli K2, ale jinak spíš domácí kefír ze syrového mléka nebo z Amálky, a nebo syrovátkové výrobky (syrečky, ricotta).
Ještě chápu třeba tu kvalitní bio goudu kvůli K2, ale jinak spíš domácí kefír ze syrového mléka nebo z Amálky, a nebo syrovátkové výrobky (syrečky, ricotta).
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
no to jsi mně moc nepotěšilravima píše:Moc nechápu tu zdejší obecnou podporu tvarohu (rudo, šárka a další), podle mě je to jeden z nejhorších ml. výrobků, skoro čistý kasein, to už bych rovnou mohl jíst třeba pečivo...
Ještě chápu třeba tu kvalitní bio goudu kvůli K2, ale jinak spíš domácí kefír ze syrového mléka nebo z Amálky, a nebo syrovátkové výrobky (syrečky, ricotta).
a prosím Tě, pro nás nemajetné, co sice není úplně košér ale ještě jakž takž "skousnutelné" z běžné produkce v obchodech v nižších cenových hladinách ? DÍK !
Re: nízkosacharidová strava
chutná mi a zasytí, nikdo přece nepsal, že je tvaroh superzdravý...pouze JE nízkosacharidový
já si odříkám dva bílé jedy (lepek a cukr), nemám moral na tři.
a kysané mléčnosti mi připadají obecně lepší než pečivo, jsou tam živé bakterie, málo cukru, neprošlo to tak brutální teplotou, množství éček v rohlíku a jednoduchém mléčném výrobku je nesrovnatelné.
samozřejmě v případech alergie či intolerance to může být individuálně naopak (mléko škodit více než lepkoviny).
osobně jím z mléčností:
tvaroh tučný
máslo
zakysanou smetanu
bílý jogurt
goudu
cottage
pokud mi, rawimo, uděláš žebříček od nejzdravějšího k nejproblematičtějšímu, asi se jím budu řídit, ale umírněnost typu "tři kusy v součtu týdně" ode mne nelze čekat, spíše ty tři kusy denně....nebo je snad zdravější sníst místo tvarohu dalších 200 g lískáčů?
já si odříkám dva bílé jedy (lepek a cukr), nemám moral na tři.
a kysané mléčnosti mi připadají obecně lepší než pečivo, jsou tam živé bakterie, málo cukru, neprošlo to tak brutální teplotou, množství éček v rohlíku a jednoduchém mléčném výrobku je nesrovnatelné.
samozřejmě v případech alergie či intolerance to může být individuálně naopak (mléko škodit více než lepkoviny).
osobně jím z mléčností:
tvaroh tučný
máslo
zakysanou smetanu
bílý jogurt
goudu
cottage
pokud mi, rawimo, uděláš žebříček od nejzdravějšího k nejproblematičtějšímu, asi se jím budu řídit, ale umírněnost typu "tři kusy v součtu týdně" ode mne nelze čekat, spíše ty tři kusy denně....nebo je snad zdravější sníst místo tvarohu dalších 200 g lískáčů?
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Breussova dieta, vysokosacharidova nizkotucna ketogenna
Syrovozrout píše:Co se týče např. některé rakoviny, tak jak si zas vysvětlíte, že je léčena ovozel šťávami? - Ty snad nechcete podezírat z nedostatku sacharidů?...)?
ravima píše:Tak třeba taková klasická protirakovinová šťávová Breussova dieta je přímo ukázkově ketogenní
Dano píše:V akom zmysle sa mysli katogenna? Alebo, vdaka comu?
Aha, vdaka, rozumiem.Standa K. píše:ona není o tom "pít zeleninové šťávy co hrdlo ráčí", může se jí maximálně 0,5 litru denně rozdělených po doušcích během dne. A tak se počtem cukrů nedostane přes hranici ketózy...
Takze potom Breussova dieta (0,5 lit zeleninovej stavy z: 3/5 cvikla + 1/5 mrkva + 1/5 zeler, + trochu petrzlenu + 1 zemiak) je katogenna tak ako je katogenna hocijaka ina dieta, pri ktorej sa prijima len tak malo energie (zhruba do 194 kcal). Lebo Breussova dieta je vdaka korenovej zelenine vysokosacharidova nizkotucna dieta, s pomerom energie medzi sacharidmi/bielkovinami/tukmi okolo 85/10/5. Cize dieta z hocijakych plodin vitarianskych, v mnozstve rovnako sytivom z pohladu energie, bude obsahovat takmer vzdy menej "cukrov" ako Breussova.
Napriklad katogenna je urcite aj nektarinkova dieta s 0,4 kg nektariniek denne (s pomerom 86/8/6). Podobne ine ovocie.
Ci samozrejme akakolvek ina zeleninova, ci orechova, ci ich kombinacie.
Samozrejme medzi nimi najviac vitaminov/mineralov doda v pomere ku energii zeleninova. Z tohto pohladu by od Breussovky bola mozno liecivejsia dieta na stavach prevazne z listovej zeleniny, nez z korenovej.
Dodatok:
Cisla som dostal vypoctom, vstupy som odhadol ako mnozstvo tej zeleniny aby z nej bolo tolko a tolko stavy, a obsah sach/bielk/tukov potom podla tabulky USDA. Pracne.
Lebo zial az po napisani prispevku som nahodou nasiel tu Svajciarmi predavanu Breussovu stavu vyrabanu podla orig receptu na http://www.biotta.ch/en/products/biotta-classic/breuss/. A podla ich udajov, udavanych na 100ml, som sa trafil takmer presne:
500ml: 195kcal, 82/6/11.
Len ma to zaujimalo, lebo prave pred tyzdnom som si Breussovu knihu nahodou precital.
Naposledy upravil(a) Dano dne pát čer 28, 2013 20:48, celkem upraveno 1 x.
Re: nízkosacharidová strava
nejlevnější, nejlepé dostupný a lehce pravidelně jeditelný zdroj K2ravima píše:Moc nechápu tu zdejší obecnou podporu tvarohu (rudo, šárka a další), podle mě je to jeden z nejhorších ml. výrobků, skoro čistý kasein, to už bych rovnou mohl jíst třeba pečivo...
Ještě chápu třeba tu kvalitní bio goudu kvůli K2, ale jinak spíš domácí kefír ze syrového mléka nebo z Amálky, a nebo syrovátkové výrobky (syrečky, ricotta).
Re: nízkosacharidová strava
neviem ci tvaroh podporujem, osobne ho jem dost malo a su mesiace ked ho nemam, ja som zapojil do tvraohov debaty z hladiska anglickeho nazvoslovia kedze slovnikove preklady nesedia z realitou v niektorych anglickcy hovoriacich krajinachravima píše:Moc nechápu tu zdejší obecnou podporu tvarohu (rudo, šárka a další),
teda som debatoval "quark" vs " cottage cheese" z hladiska jazykovedneho nie z hladiska traviaceho
a z hladiska sentimentality _ "quark" je pre mna kus domova, ked uz tu nie je bryndza
asi ako keby na jogu prisli dievky oblecene v Cicmianskych krojoch
5 2 8
Re: nízkosacharidová strava
Tak to co jsem už psal - nejspíš ty syrečky, třeba v Kauflandu mají německé, které jsou levnější a zároveň lepší než ty české "olomoucké" a k tomu máslo. Potom ta ricotta, to už je možná moc drahé. A taky ty domácí kysané věci - kefír, jogurt.Standa K. píše:no to jsi mně moc nepotěšil
a prosím Tě, pro nás nemajetné, co sice není úplně košér ale ještě jakž takž "skousnutelné" z běžné produkce v obchodech v nižších cenových hladinách ? DÍK !
s.arik: Kysané mléčnosti z obchodů jsou spíš přeceňované, na domácí kysání to nemá ani zdaleka. Ale máš pravdu, že je to lepší než pečivo z obchodu, to rozhodně, protože nic horšího asi ani neexistuje Jestli je to ale lepší, než domácí např. makrobiotické pečivo, tím už bych si tak jistý nebyl, ale z hlediska low-carb samozřejmě jo. K tomu žebříčku - máslo,smetana/jogurt, a pak všechno ostatní - důležitější je kvalita (bio, pasoucí se krávy, ne-pasterizace, ne-homogenizace...), než konkrétní druh sýru/tvarohu - pořád je to totiž jen kasein (kromě těch syrovátkových sýrů - syrečky a ricotta). Domácí zpracování na kefír nebo jogurt taky udělá fakt hodně.
Nevěřím, rozhodně ne co se týče tvarohů z českých supermarketů, stejně tak sýrů (gouda atd.)... navíc to máš z nějakého zahraničního zdroje, takže kdovíco tam tím "tvarohem" ve skutečnosti mysleli. Když je to z krávy živící se trávou, tak bude mít K2 v podstatě jakýkoliv mléčný výrobek, není důvod proč by tvaroh měl mít víc.smajliss píše:nejlevnější, nejlepé dostupný a lehce pravidelně jeditelný zdroj K2
Re: nízkosacharidová strava
nene jsi vedle :- ) .. u tvarohu a goudy totiž K2 vzniká bakteriemi a vůbec to není ovlivněné kvalitou původního produktu - mléka .. a doknce je K2 dost dobře odolná proti teplu, takžeani pasterizace nevadíravima píše:Nevěřím, rozhodně ne co se týče tvarohů z českých supermarketů, stejně tak sýrů (gouda atd.)... navíc to máš z nějakého zahraničního zdroje, takže kdovíco tam tím "tvarohem" ve skutečnosti mysleli. Když je to z krávy živící se trávou, tak bude mít K2 v podstatě jakýkoliv mléčný výrobek, není důvod proč by tvaroh měl mít víc.
Re: nízkosacharidová strava
Dejte si misto K2 (to je nejaka nova ruska ponorka?) radsi jahodovou omacku (kefirove/acidofilni mliko+jahody+dosladit dle chuti) .
Re: nízkosacharidová strava
Naprosty souhlas ! >:-)rudo píše:fruktozove poskodenie mozgu >:-)
Re: nízkosacharidová strava
samotná procedura je asi pokaždé stejná, máš na mysli jen kvalitu vstupního mléka (raw, krávy krmené trávou místo soji...)?ravima píše:s.arik: Kysané mléčnosti z obchodů jsou spíš přeceňované, na domácí kysání to nemá ani zdaleka.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: nízkosacharidová strava
U goudy možná jo, ale když se podíváš na výrobu toho, čemu se u nás říká tvaroh, tak tam podle mě žádná K2 nevzniká.smajliss píše:nene jsi vedle :- ) .. u tvarohu a goudy totiž K2 vzniká bakteriemi a vůbec to není ovlivněné kvalitou původního produktu - mléka .. a doknce je K2 dost dobře odolná proti teplu, takžeani pasterizace nevadí
Procedura zdaleka není stejná. Stačí se např. podívat na obsah laktózy v zakysaných výrobcích z obchodu, je většinou prakticky stejný jako v původním mléce, oni tam jen přidají nějaké bakterie (mnohem méně než vznikne např. v domácím kefíru) a ty se tam skoro (možná vůbec) nemnoží, ani nežerou laktózu. Výjimky jsou, ale i tam je těch bakterií řádově méně než v domácích výrobcích.s.arik píše:samotná procedura je asi pokaždé stejná, máš na mysli jen kvalitu vstupního mléka (raw, krávy krmené trávou místo soji...)?
Re: nízkosacharidová strava
Škoda, vůbec se mi nechce shánět raw mléko a houby a starat se o to. A nemám chuť na řídké mléčnosti, chci hutné tukobílkoviny
Jogurt jsem kdysi doma zkoušela a to pracné nebylo (z kupovaného obyč mléka)...sýry dělala kamarádka a už toho nechala, moc pracné a ne chutnější než z obchodu
Jogurt jsem kdysi doma zkoušela a to pracné nebylo (z kupovaného obyč mléka)...sýry dělala kamarádka a už toho nechala, moc pracné a ne chutnější než z obchodu
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: nízkosacharidová strava
Kefír se dá dělat prakticky z jakéhokoliv mléka, prý to jde i z toho nejhoršího vysokopasterizovaného homogenizovaného a dokonce odstředěného. Jarda Zajíček a další z jeho fóra dokonce postupně naučili ty houby zpracovat 30% smetanu, a z toho je pak hodně hustá velmi kvalitní zakysaná smetana. Ale i z obyč. mléka, když ho necháš dělat déle, je to hodně husté.
Re: nízkosacharidová strava
Rekla bych ze ten clanek smeruje ke ketogenni diete
http://www.badatel.sk/kpm/akne/
http://www.badatel.sk/kpm/akne/
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: nízkosacharidová strava
pri dlhodobej keto diete udajne hrozia oblickove kamene, ako tomu predist?
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
jak je to s ne/syrovými tuky ?
dr. Howell ve své knize Enzymová výživa popisuje propastný orzdíl ve zdraví Eskymáků severněji položených, žijících původním primitivním životem a konzumujícím maso a tuk ze 100% v syrovém ale zaleženém stavu (poskytnutí času lipáze tuk natrávila) a jižněji položeným Eskymákům - ti měli všechny nemoci známé i z Evropy viz můj článek http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/c/27 ... arktu.html
Howell to připisuje jednoznačně ne/přítomností enzymů ve stravě a na první pohled to tak i vypadá. Nicméně je možné i jiné vysvětlení - ti Jižani měli poměrně častý kontakt s polárními výpravami, možná i nějaký čilejší přímo obchod a mohli konzumovat dost sachrů - cukr, suchary atd.
dr. Howell ve své knize Enzymová výživa popisuje propastný orzdíl ve zdraví Eskymáků severněji položených, žijících původním primitivním životem a konzumujícím maso a tuk ze 100% v syrovém ale zaleženém stavu (poskytnutí času lipáze tuk natrávila) a jižněji položeným Eskymákům - ti měli všechny nemoci známé i z Evropy viz můj článek http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/c/27 ... arktu.html
Howell to připisuje jednoznačně ne/přítomností enzymů ve stravě a na první pohled to tak i vypadá. Nicméně je možné i jiné vysvětlení - ti Jižani měli poměrně častý kontakt s polárními výpravami, možná i nějaký čilejší přímo obchod a mohli konzumovat dost sachrů - cukr, suchary atd.
-
- Příspěvky: 1440
- Registrován: úte čer 13, 2006 8:27
- Bydliště: V Sídlišti 31, 683 01 Rousínov u Vyškova
- Kontaktovat uživatele:
Re: nízkosacharidová strava
šári jak řešíš omega 3, tvaroh má dost šestky....s.arik píše: tvaroh tučný
máslo
zakysanou smetanu
bílý jogurt
goudu
cottage
Re: nízkosacharidová strava
Zajídám ho 200 g lískáčů
No a k tomu lžíci dvě lněného semínka a dvě kapsle rybího tuku denně.
No a k tomu lžíci dvě lněného semínka a dvě kapsle rybího tuku denně.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: nízkosacharidová strava
mléčné výrobky mají dokonalý poměr omega3 a 6Standa K. píše:šári jak řešíš omega 3, tvaroh má dost šestky....s.arik píše: tvaroh tučný
máslo
zakysanou smetanu
bílý jogurt
goudu
cottage