Když mám chuť na něco hodně hutného tak ano, naposledy jsem ji měla v létě. Raději sahám po mungo klíčkách, protože ty se prodávají přímo a seženu je většinou hned. Dopoledne jím ocove a v podvečer dávám nějaký větší salátek, ale většinou se rozhoduji až ten den jaký, takže u mě moc plánování nevyhrává, proto ji nestihnu namáčet a volím klíčky. Které mi tedy trochu více chutnají a jsou lehčí.hofikos píše:aha... tak to zkusím...
a sluníčko, ty jíš klíčenou pohanku?
Pohanku nenechávám nějak hodně naklíčit, jen tak ani ne 24 hodin ji nechám namočenou, on ten klíček udělá takovou maličkou "prdelku" na tom zrníčku, a to stačí, člověk vnímá, že ty enzimy jsou zaktivovány, properu ji, dám na to hodně kari (nejlépe z mlýnku), trocha neraf. soli, citr. šťávy a oliv. oleje a zamíchám do ni na kousky nakrájenou čerstvou zeleninu (většinou ledový salát, okurku, někdy rajče), je dobré i s několika měsíčky červené cibule a chce to hodně kousat Je to dobré.