OZAŘOVÁNÍ potravin
Moderátor: hugo
OZAŘOVÁNÍ potravin
Jste nějak schopni to rozeznat? Prý ozařují většinu cizokrajného ovoce. Ozařují to jako v mikrovlnce nebo takzvaně dopékají. Já poznám jen ty banány, protože někdy mají ty stopky (nebo jak to nazvat) spálené skvrny. Ale prý to dělají i s papáyou atd.
No zatím jsem si nevšimla, že by v noci v kuchyni banány nějak svítily, ale kdo ví....
No zatím jsem si nevšimla, že by v noci v kuchyni banány nějak svítily, ale kdo ví....
Re: Ozařované ovoce a zelenina
Já vím jen to,že na jedné přednášce o jaderné fyzice(kdysi na střední škole nás navštívil jakýsi odborník ) nám bylo řečeno,že někteří odpůrci jaderné energie klidně jedí tropické ovoce a ořechy,které jsou také důkladně ozářené.
Na druhou stranu vím,že jeden známý("zelinář")měl do skladu přivezené trsy banánů i s pořádným pavoukem(ne českým).Nevím však v jakém stavu ten pavouk byl a jestli měl zářením podlomené zdraví.
Takže fakt nevím...že by nakutáleli třeba kokosy do nějakého megaskladu a všechny je ozářili?A jak?Nevím.
Na druhou stranu vím,že jeden známý("zelinář")měl do skladu přivezené trsy banánů i s pořádným pavoukem(ne českým).Nevím však v jakém stavu ten pavouk byl a jestli měl zářením podlomené zdraví.
Takže fakt nevím...že by nakutáleli třeba kokosy do nějakého megaskladu a všechny je ozářili?A jak?Nevím.
To ozařování se dělá až tady v těch dozrávárnách (a ta havěť z toho fakt leze), protože to ovoce je často moc nezralý. Já jsem to viděla v TV a taky o tom myslím píšou Diamondovi v těch knížkách Fit for life. Někdy si v obchodě všimni, že občas mají banány ty stopky fakt spálené. Já se s tím setkávám dost často.
Taky mě dost překvapil pořad na ČT jménem Klasa - o těch kvalitních českých výrobcích, byl to díl o jalbkách a trošku mě znechutilo, když tam ukazovali např. moje oblíbené zelené Golden jablka a že to jsou genetické klony. Koupila jsem si je minulý týden v Kauflandu a jsou fakt nádherný - jak vypulírovaný. Tak teď už vím proč.
Taky mě dost překvapil pořad na ČT jménem Klasa - o těch kvalitních českých výrobcích, byl to díl o jalbkách a trošku mě znechutilo, když tam ukazovali např. moje oblíbené zelené Golden jablka a že to jsou genetické klony. Koupila jsem si je minulý týden v Kauflandu a jsou fakt nádherný - jak vypulírovaný. Tak teď už vím proč.
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
No jo, to jsem si všiml, že banány mají někdy hnědé stopky - myslel jsem, že to hnije od nějaké cizokrajné plísně. A taky mi tak ze dvou třetin nedělají dobře - v obchodech je očichávám a když mi nos řekne: tohle neber, tak to neberu. Jenže to mi říká u většiny banánů a i u těch ostatních se někdy netrefím a pak to trochu cítím, že tam něco bylo, co do těla nepatří. Takže banány stejně moc nejím.
ozarovani
Vystudovala jsem jadernou chemii, ve skole jsme meli predmet aplikace radiacni chemie nebo tak neco a tam bylo take popsano jake potraviny se v jakych zemich a jakou davkou ozaruji. Nikdy jsem neslysela, ze by to melo urychlit dozravani a myslim si, ze je to i principielne blbost. Ozarovani se dela kvuli prodlouzeni trvanlivosti - zabije to ruzne broucky a bakterie apod. a dale se tim omezi/zastavi klicivost (brambor, cibule...). Skripta uz asi nevlastnim, ale kdo je z Prahy a strasne ho to zajima tak se na ty skripta muze podivat v prodejne skript v Dejvicich (CVUT, fakulta FJFI, nazev neco v tom smyslu co jsem psala nahore, autom prof. Můčka)
Jinak vam musim prozradit jeste jednu vec - a to ze min. 90% veskereho koreni (mozna 100% koreni, ktere koupite normalne v obchode) se ozaruje v ozarovne v Hostivari, kde jsem absolvovala exkurzi a vse na vlastni oci videla.
Dle meho nazoru, na zaklade vedomosti, ktere jsem behem 6 leteho studia nasbirala a dale sbiram, mikrovlnka ani ozarovani nemeji strukturu latky tak, aby byla skodliva, natoz aby sama zarila!!!! Vetsina lidi, ktera tohle tvrdi vubec netusi co je to ionizujici zareni a podobne!
Zareni v mikrovlnce a zareni pouzivane pro osetreni potravin je nizke.
Uvedomte si, ze kazdy z nas je vystaven denodenne zareni radonu a kosmickemu zareni. Zareni neni nic neprirozeneho, je to soucast prirody. Dalsi vec je samozrejme jeho sila.
Jo jeste jsem si vzpomnela, ze napriklad vsechny detske plenky, vata, damske vlozky apod. jsou ozarovany ve Veverske Bytisce. Ozarovani je jeden ze zpusobu sterilizace.
Vice uz se k tematu vyjadrovat nebudu. Pokud mate zajem, jdete studovat jadernou chemii ci podobny obor.
Vitarianstvi zdar!
Zuzka
Jinak vam musim prozradit jeste jednu vec - a to ze min. 90% veskereho koreni (mozna 100% koreni, ktere koupite normalne v obchode) se ozaruje v ozarovne v Hostivari, kde jsem absolvovala exkurzi a vse na vlastni oci videla.
Dle meho nazoru, na zaklade vedomosti, ktere jsem behem 6 leteho studia nasbirala a dale sbiram, mikrovlnka ani ozarovani nemeji strukturu latky tak, aby byla skodliva, natoz aby sama zarila!!!! Vetsina lidi, ktera tohle tvrdi vubec netusi co je to ionizujici zareni a podobne!
Zareni v mikrovlnce a zareni pouzivane pro osetreni potravin je nizke.
Uvedomte si, ze kazdy z nas je vystaven denodenne zareni radonu a kosmickemu zareni. Zareni neni nic neprirozeneho, je to soucast prirody. Dalsi vec je samozrejme jeho sila.
Jo jeste jsem si vzpomnela, ze napriklad vsechny detske plenky, vata, damske vlozky apod. jsou ozarovany ve Veverske Bytisce. Ozarovani je jeden ze zpusobu sterilizace.
Vice uz se k tematu vyjadrovat nebudu. Pokud mate zajem, jdete studovat jadernou chemii ci podobny obor.
Vitarianstvi zdar!
Zuzka
Ja bych rekla, ze hneda stopka muze byt prirozena vec, stejne jako u jineho ovoce. Kdyby to bylo spalene tak jsou tam snad cerne uhliky ne?
Vedci vychazeji ze svych znalosti. Jde o to, ze zareni zrychluje kmitani atomu a dusledkem toho je latka teplejsi. Po vychladnuti je vse zase jako predtim. Samozrejme pokud se enzym pri 40 stupnich rozstepi, tak se proste rozstepi at je zvyseni teploty zpusobeno cimkoli. A podobne to plati pro jine slouceniny. Zareni v mikrovlnce je tak nizke, ze zadne mutace nebo zmeny jine nez zpusobuje bezne zahrivani, zpusobovat nemuze.
Vedci vychazeji ze svych znalosti. Jde o to, ze zareni zrychluje kmitani atomu a dusledkem toho je latka teplejsi. Po vychladnuti je vse zase jako predtim. Samozrejme pokud se enzym pri 40 stupnich rozstepi, tak se proste rozstepi at je zvyseni teploty zpusobeno cimkoli. A podobne to plati pro jine slouceniny. Zareni v mikrovlnce je tak nizke, ze zadne mutace nebo zmeny jine nez zpusobuje bezne zahrivani, zpusobovat nemuze.
... nechci byt vztahovacna, ale k tomu tematu jsem neprispivala ani jednou (zatim) tak nerozumim proc se obracis i ke mne...to Zuzi, Mlok: Typická ukázka toho jak vědci berou za bernou minci JEN to co je již známo, dokázáno. Jinými slovy: Dokud se nedokáže že to neškodí, tak to prostě škodí že?
vědci berou za bernou minci JEN to co je již známo, dokázáno. ... to neni jen otazka vedeckyho pristupu ale taky zdraveho rozumu... ty si taky dokazujes ze vitarianstvi na Tobe funguje, a proto ho praktikujes... Kdyby Ti po zelenine napr. zmodrala kuze vypadaly vlasy a zuby (tj. bys DOKAZAL ze pro Tebe neni vitarianstvi prinosny), proste bys sel od toho.
náhodou jsem objevil tenhle článek, nevim komu je určenej ale nadpis je zajímavej:
význam radioaktivního ozáření pro zdravotní nezávadnost potravin:
http://www.zuova.cz/informace/smd/smd198.pdf
význam radioaktivního ozáření pro zdravotní nezávadnost potravin:
http://www.zuova.cz/informace/smd/smd198.pdf
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Selsky rozum je v tehle otazce zrejme trochu kratky. Jak si prestavujes "zahrivani teplem"? Teplo, ktere mas na mysli se jmenuje tepelne zareni a jsme zase u toho sameho. Rychly pohyb molekul v latce=vysoka teplota latky. Bod absolutni nuly= okamzik, kdy se veskery pohyb atomu a molekul zastavi. Cim rychleji atomy kmitaji, tim vyssi ma latka teplotu a naopak. Ted jde o to, jakym zpusobem primejes ty atomy aby se rychleji hybaly (treba do nich budes strkat) nebo jakym zpusobem jim predas energii (zareni-jakekoli, jednotlive typy zareni se lisi jen energii).
bohužel u Vás (věda) platí právě to "JEN" a to je ten rozdíl. Uvedl jsem tě tam, kvuli tvé odsuzující rekaci na pokusy s vodou v jiném foru. Ale prosím nic ve zlém.mlok píše:... nechci byt vztahovacna, ale k tomu tematu jsem neprispivala ani jednou (zatim) tak nerozumim proc se obracis i ke mne...to Zuzi, Mlok: Typická ukázka toho jak vědci berou za bernou minci JEN to co je již známo, dokázáno. Jinými slovy: Dokud se nedokáže že to neškodí, tak to prostě škodí že?
vědci berou za bernou minci JEN to co je již známo, dokázáno. ... to neni jen otazka vedeckyho pristupu ale taky zdraveho rozumu... ty si taky dokazujes ze vitarianstvi na Tobe funguje, a proto ho praktikujes... Kdyby Ti po zelenine napr. zmodrala kuze vypadaly vlasy a zuby (tj. bys DOKAZAL ze pro Tebe neni vitarianstvi prinosny), proste bys sel od toho.
Nevědomost je tak lehká!
Jen aby bylo jasno, ten clanek jsem linknul proto ze toho dost vysvetlje, ne proto, ze bych s jeho zaverama souhlasil :c]
minimálně prokázané snížení množství vitamínů a podobně tam je přímo uvedeno a umrtvenejma enzymama se asi nikdo ani nezbýval.
minimálně prokázané snížení množství vitamínů a podobně tam je přímo uvedeno a umrtvenejma enzymama se asi nikdo ani nezbýval.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
sice mírně mimo téma ale zajímavý.
hlavně ohledně úbytků některých prvků jsem byl překvapenej, nečekal jsem, že je to až tak drastické jako třeba ty úbytky draslíku...
viz sice reklamní článek ale...
http://jakjime.host.sk/clanky/proc_doplnky.htm
hlavně ohledně úbytků některých prvků jsem byl překvapenej, nečekal jsem, že je to až tak drastické jako třeba ty úbytky draslíku...
viz sice reklamní článek ale...
http://jakjime.host.sk/clanky/proc_doplnky.htm
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Tak z toho co tu čtu je mi docela na blití. Vždyť je jasné, že pokud se jakkoliv snižuje klíčivost, v podstatě životaschopnost, tak ta věc se stává mrtvou. Pokud se jen klíčivost sníží, tak polomrtvou.
V tom článku o doplňcích je jedna podstatná a hodně smutná věc. Ten pokles hodnoty potravin je srovnávaný s tím, co bylo naměřeno před pouhými 40-ti lety. Co vím, tak už tenkrát to stálo dost za prt, jelikož se už X desetiletí používaly umělá hnojiva a už tenkrát bylo hodně zdravotních problémů spojených s nekvalitní výživou. Tak jak je na tom dnešní produkce? ...tak nějak mi uvadá nálada. Řekl bych, že jestli je to opravdu tak, tak nemá význam nakupovat NE-BIO potraviny v obchodech. To se radši naučím nežrat tolik a půjdu do BIO (stejně mám bohužel smůlu, jelikož v Kyjově BIO ovo-zel neseženu). Před dvouma dňama mi možná došlo, že bez vlastního pozemku to půjde asi těžko. Za domem mám asi jen 15m3, což je dobrý tak leda na 9 měsíců půstu. Od sousedů zahrádkářů by se taky dalo něco sehnat...
Někde jsem čet, že chemické plodiny mají 6-krát menší vitalitu. O téhle věci zkusím něco zjistit.
Jo, dejte vyhledat "podvod s nedostatkem draslíku". Můžete sem napsat svůj názor. Na WWW.MWM.CZ taktéž o mikrovlnkách. Článek ale není kompletní -najděte si papírovou formu.
V tom článku o doplňcích je jedna podstatná a hodně smutná věc. Ten pokles hodnoty potravin je srovnávaný s tím, co bylo naměřeno před pouhými 40-ti lety. Co vím, tak už tenkrát to stálo dost za prt, jelikož se už X desetiletí používaly umělá hnojiva a už tenkrát bylo hodně zdravotních problémů spojených s nekvalitní výživou. Tak jak je na tom dnešní produkce? ...tak nějak mi uvadá nálada. Řekl bych, že jestli je to opravdu tak, tak nemá význam nakupovat NE-BIO potraviny v obchodech. To se radši naučím nežrat tolik a půjdu do BIO (stejně mám bohužel smůlu, jelikož v Kyjově BIO ovo-zel neseženu). Před dvouma dňama mi možná došlo, že bez vlastního pozemku to půjde asi těžko. Za domem mám asi jen 15m3, což je dobrý tak leda na 9 měsíců půstu. Od sousedů zahrádkářů by se taky dalo něco sehnat...
Někde jsem čet, že chemické plodiny mají 6-krát menší vitalitu. O téhle věci zkusím něco zjistit.
Jo, dejte vyhledat "podvod s nedostatkem draslíku". Můžete sem napsat svůj názor. Na WWW.MWM.CZ taktéž o mikrovlnkách. Článek ale není kompletní -najděte si papírovou formu.
Nasmál jsem se s těmi 9-ti měsíci půstu/15m2OndřejK píše:Tak z toho co tu čtu je mi docela na blití. Vždyť je jasné, že pokud se jakkoliv snižuje klíčivost, v podstatě životaschopnost, tak ta věc se stává mrtvou. Pokud se jen klíčivost sníží, tak polomrtvou.
V tom článku o doplňcích je jedna podstatná a hodně smutná věc. Ten pokles hodnoty potravin je srovnávaný s tím, co bylo naměřeno před pouhými 40-ti lety. Co vím, tak už tenkrát to stálo dost za prt, jelikož se už X desetiletí používaly umělá hnojiva a už tenkrát bylo hodně zdravotních problémů spojených s nekvalitní výživou. Tak jak je na tom dnešní produkce? ...tak nějak mi uvadá nálada. Řekl bych, že jestli je to opravdu tak, tak nemá význam nakupovat NE-BIO potraviny v obchodech. To se radši naučím nežrat tolik a půjdu do BIO (stejně mám bohužel smůlu, jelikož v Kyjově BIO ovo-zel neseženu). Před dvouma dňama mi možná došlo, že bez vlastního pozemku to půjde asi těžko. Za domem mám asi jen 15m3, což je dobrý tak leda na 9 měsíců půstu. Od sousedů zahrádkářů by se taky dalo něco sehnat...
Někde jsem čet, že chemické plodiny mají 6-krát menší vitalitu. O téhle věci zkusím něco zjistit.
Jo, dejte vyhledat "podvod s nedostatkem draslíku". Můžete sem napsat svůj názor. Na WWW.MWM.CZ taktéž o mikrovlnkách. Článek ale není kompletní -najděte si papírovou formu.
A jsme opět u rodové osady - 1 ha je schopen po pár letech vyprodukovat drtivou většinu potřebného pro obživu rodiny.
Pokud jde o tropické ovoce, brambory, spoustu zeleniny, jablka z Polska, atd. atd. mám informace že to všechno bylo ozářený. Tedy zabitý. Je to mrtvá hmota a ani bych sám nespekuloval, o kolik papírových čísel přišly obsahy vitálních látek. Není to podstatné. Osobně mikrovlnku považuju za horší technologický postup, než vaření.
Zatím to ještě oficiální věda asi - zřejmě - nevím - neprokázala, protože dosud jsou pro ohřívání mateřského mléka v porodnicích používány mikrovlnky. Ale prostě po krátkém tréningu si každý tady je schopen vytrénovat schopnost vnímat energie natolik, aby věděl, co je mrtvé a co živé. Když například dám ruku nad dózu s chlorellou GW, nebo nad čerstvě natrhaný salát ze zahrádky, nebo nad maliny ze stejného zdroje, zavřu oči a někdo posouvá pod mou rukou s těmito pochutinami, tak na s vysokou úspěšností, většinou jistotou řeknu, kdy je pod rukou mám a kdy ne. Většina produkce ovoce a zeleniny z hypermarketu je MRTVÁ. Údajně se to dnes dá už i nějak měřit - pamatuji si matně článek ve vegetariánské kuchařce z roku myslím 1994, kde se o tom celkem přijatelně psalo.
A ještě jsem si vzpomněl na margo debaty - v Knize o nápoji z trávy je srovnávací tabulka obsahů vitálních látek mezi produkcí organic a to co většinou musíme kupovat.
A možná ještě takovýto postřeh. Nevím jak to je v Praze, Brně apod. ale myslím, že po většině vlastí českých sehnat neumrtvenou organic produkci je prakticky nemožné. V Horním Benešově by se mi vysmáli, kdybych se na něco takového ptal - nechápali by o čem mluvím.
Taže opět, pokud si nechceme nalhávat do kapsy - je třeba si vypěstovat. Jinak je to vitariánství takové pseudo. Vita je život.
green revolution
Se články s MWMagazínu bych byla opatrná. Četl jsi ten, ve kterém se tvrdí, že jediné, co člověka může OCHRÁNIT před rakovinou plic je kouření tabáku?OndřejK píše: Na WWW.MWM.CZ taktéž o mikrovlnkách. Článek ale není kompletní -najděte si papírovou formu.
Opravdu MRTVÁ? Tak to je chumus. Jinak tohle vyšší vnímání se taky musím naučit. Bez toho je vybírání kvality dost naprt. Ale znám lepší než hmatem:) Na posílení těhle mrtvol chci použít pyramidu. Alespoň něco.
To o tom kouření na mwm je taky dost hustý. Doteď nevím, co si o tom mám myslet. Trochu ale přeháníš s tím "jediné". Přesněji je to myšleno tak, že hlen vznikající v plících nepropustí do tkáně radioaktivní prach... V každým případě Wojnar má pěknej záběr.
Výtažky z článku o prospěšnosti ozařování: "...radiace navozuje v potravinách chemické změny. Ale pečení, mražení, grilování, sušení, lyofilizace a ošetření mikrovlnami také vyvolávají podobné změny a jsou řazeny mezi výrobní postupy." -Ehm, no už jsme uklidněni. Každý kdo se zajímá o živou stravu ví, co jsou tyto "výrobní postupy" zač. Nepřirozeně vysoká radiace prostě vyvolává nepřirozeně vysokou ionizaci, která je podmínkou vzniku nových chemických reakcí a nových chemických sloučenin, které by v radiací netknutém jídle pravděpodobně vůbec nevznikly. Jak může být radiace pro zeleninu a ovoce neškodná, když pro člověka je škodlivá? Znamená to, že rostliny nejsou živé organismy? Jsou! Stejně jako člověk. A rostlina tím stejně jako člověk trpí.
Řekl bych, že ozařování je stejně jako jindy jen o prachách a tlaku průmyslu na určité orgány. Komu ze zpracovatelů by se nelíbilo, aby tovar prostě jen projel na páse přes komoru s Cesiem (nebo jak se to dělá) a hotovo, dál ani nemusí pohnout prstem? A co ty náklady? Nic! Cesium září samo.
"Vliv ozáření na barvu, vůni a strukturu potravin je různý a závisí na dávce, teplotě,
hladině kyslíku a způsobu balení. Při některých chuťových testech ozářených potravin
konstatovali zhoršení jejich chuti, barvy nebo vůně, zatím co jiní zkušební komisaři uváděli jen malé, nebo žádné rozdíly sensorických charakteristik mezi ozářenými a neozářenými potravinami. Nové, dokonalejší techniky radiace asi zmírní, nebo zcela vyloučí vliv záření na sensorickou kvalitu potravy. Některé ovoce, zelenina a mléčné výrobky mají po ozáření kratší uchovatelnost a proto se ošetřují radiací zřídka." -Pokud se změna dá poznat i smysly, tak to je snad jasné, že se s potravinou přece jen něco stalo. Jak je možné, že některé potraviny mají potom kratší uchovatelnost? Tady něco neklape ne?
Vůbec ultimátní kyks jakékoliv úpravy potravin kvůli prodloužení trvanlivosti nebo zničení infekce je v tom, že kvalita těchto průmyslově (velice nepřírodně a nepřirozeně) vyráběných potravin už tak stojí za starou belu a musí se nějak konzervovat, aby to hned neshnilo! Není se potom třeba divit, že obsahují hromady mikroorganismů, které jsou od přírody naprogramovány na rozložení,
recyklaci oslabených rostlin-potravin a nejen potravin, a vrácení je do koloběhu přírody. A že je maso infikováno mikroorganismy, které jsou schopné zabít člověka? Zaprvé maso nemá v jidelníčku bíložravce co dělat, zadruhé tyto mikroorganismy jsou už v těle zvířete dost namnoženy a jsou samozřejmě alespoň některé schopny zabít i jeho. To znamená, že pracují na recyklaci tohoto zvířete, jelikož toto zvíře je průmyslovým způsobem chovu velice zdravotně a kvalitativně oslabené, což příroda netoleruje a taky má snahu toto spravit (usmrtit zvíře). Proč ale zvíře nezahyne? Protože ho ze všech stran dopují chemikáliemi, penicilíny, antibiotiky, která ničí tyhle mikroorganismy plnící jen svoji práci. Představte si, že odteď všechny chovy v družstvech přestanou do všech zvířat cpát léčiva. Za pár měsíců je čeká totální katastrofa, jelikož jim všechno pochcípe. Toto přesně vypovídá o zdraví a vitálních kvalitách těch zvířat. Jaký asi přínos pro všežravce má jejich maso, vejce atd.? Samozřejmě úplně stejné je to i v rostlinné říši. Aplikujte si prosím tento model i na lány monokultur. Přestane se hnojit a šplíchat a... KONEC.
Něco pro inspiraci a lepší pochopení toho, co jsem napsal:
www.gewo.applet.cz/health/antoine_bechamp.htm
www.gewo.applet.cz/health/gnsb.htm
www.gewo.applet.cz/health/medicina_01.htm
Dále, pokud chcete mít například čerstvá rajčata až do jara (na podzim sklizená a bez konzervace), tak si přečtěte Eike Braunroth: Kooperace s přírodou. Mimo jiné příjdete na to, že si je musíte vypěstovat sami. Tohle nejde nijak obejít.
To o tom kouření na mwm je taky dost hustý. Doteď nevím, co si o tom mám myslet. Trochu ale přeháníš s tím "jediné". Přesněji je to myšleno tak, že hlen vznikající v plících nepropustí do tkáně radioaktivní prach... V každým případě Wojnar má pěknej záběr.
Výtažky z článku o prospěšnosti ozařování: "...radiace navozuje v potravinách chemické změny. Ale pečení, mražení, grilování, sušení, lyofilizace a ošetření mikrovlnami také vyvolávají podobné změny a jsou řazeny mezi výrobní postupy." -Ehm, no už jsme uklidněni. Každý kdo se zajímá o živou stravu ví, co jsou tyto "výrobní postupy" zač. Nepřirozeně vysoká radiace prostě vyvolává nepřirozeně vysokou ionizaci, která je podmínkou vzniku nových chemických reakcí a nových chemických sloučenin, které by v radiací netknutém jídle pravděpodobně vůbec nevznikly. Jak může být radiace pro zeleninu a ovoce neškodná, když pro člověka je škodlivá? Znamená to, že rostliny nejsou živé organismy? Jsou! Stejně jako člověk. A rostlina tím stejně jako člověk trpí.
Řekl bych, že ozařování je stejně jako jindy jen o prachách a tlaku průmyslu na určité orgány. Komu ze zpracovatelů by se nelíbilo, aby tovar prostě jen projel na páse přes komoru s Cesiem (nebo jak se to dělá) a hotovo, dál ani nemusí pohnout prstem? A co ty náklady? Nic! Cesium září samo.
"Vliv ozáření na barvu, vůni a strukturu potravin je různý a závisí na dávce, teplotě,
hladině kyslíku a způsobu balení. Při některých chuťových testech ozářených potravin
konstatovali zhoršení jejich chuti, barvy nebo vůně, zatím co jiní zkušební komisaři uváděli jen malé, nebo žádné rozdíly sensorických charakteristik mezi ozářenými a neozářenými potravinami. Nové, dokonalejší techniky radiace asi zmírní, nebo zcela vyloučí vliv záření na sensorickou kvalitu potravy. Některé ovoce, zelenina a mléčné výrobky mají po ozáření kratší uchovatelnost a proto se ošetřují radiací zřídka." -Pokud se změna dá poznat i smysly, tak to je snad jasné, že se s potravinou přece jen něco stalo. Jak je možné, že některé potraviny mají potom kratší uchovatelnost? Tady něco neklape ne?
Vůbec ultimátní kyks jakékoliv úpravy potravin kvůli prodloužení trvanlivosti nebo zničení infekce je v tom, že kvalita těchto průmyslově (velice nepřírodně a nepřirozeně) vyráběných potravin už tak stojí za starou belu a musí se nějak konzervovat, aby to hned neshnilo! Není se potom třeba divit, že obsahují hromady mikroorganismů, které jsou od přírody naprogramovány na rozložení,
recyklaci oslabených rostlin-potravin a nejen potravin, a vrácení je do koloběhu přírody. A že je maso infikováno mikroorganismy, které jsou schopné zabít člověka? Zaprvé maso nemá v jidelníčku bíložravce co dělat, zadruhé tyto mikroorganismy jsou už v těle zvířete dost namnoženy a jsou samozřejmě alespoň některé schopny zabít i jeho. To znamená, že pracují na recyklaci tohoto zvířete, jelikož toto zvíře je průmyslovým způsobem chovu velice zdravotně a kvalitativně oslabené, což příroda netoleruje a taky má snahu toto spravit (usmrtit zvíře). Proč ale zvíře nezahyne? Protože ho ze všech stran dopují chemikáliemi, penicilíny, antibiotiky, která ničí tyhle mikroorganismy plnící jen svoji práci. Představte si, že odteď všechny chovy v družstvech přestanou do všech zvířat cpát léčiva. Za pár měsíců je čeká totální katastrofa, jelikož jim všechno pochcípe. Toto přesně vypovídá o zdraví a vitálních kvalitách těch zvířat. Jaký asi přínos pro všežravce má jejich maso, vejce atd.? Samozřejmě úplně stejné je to i v rostlinné říši. Aplikujte si prosím tento model i na lány monokultur. Přestane se hnojit a šplíchat a... KONEC.
Něco pro inspiraci a lepší pochopení toho, co jsem napsal:
www.gewo.applet.cz/health/antoine_bechamp.htm
www.gewo.applet.cz/health/gnsb.htm
www.gewo.applet.cz/health/medicina_01.htm
Dále, pokud chcete mít například čerstvá rajčata až do jara (na podzim sklizená a bez konzervace), tak si přečtěte Eike Braunroth: Kooperace s přírodou. Mimo jiné příjdete na to, že si je musíte vypěstovat sami. Tohle nejde nijak obejít.
Pokud si to pamatuju, tak tam šlo i nějakou specifickou látku, která má být obsažena v tabákovém kouři a zabraňuje zhoubnému bujení. Vzhledem k tomu, že nemáme takto účinný lék a všichni to vědí, vyznívá v článku kouření jako jediná doposud známá prevence. Myslet si o tom cokoliv je zcela zbytečné. Fakta se dají prezentovat nejrůznějšími způsoby a jedna věc může být nahlížena ze dvou protilehlých stran, což je nakonec v pořádku:)OndřejK píše: To o tom kouření na mwm je taky dost hustý. Doteď nevím, co si o tom mám myslet. Trochu ale přeháníš s tím "jediné". Přesněji je to myšleno tak, že hlen vznikající v plících nepropustí do tkáně radioaktivní prach... V každým případě Wojnar má pěknej záběr.
Tak mi, přátelé, začalo normálně klíčit mango - vystrkuje na mě nějaký listy rozlomeným jádrem... dal jsem ho do hlíny a uvidím co bude dál.
Tím by mě zajímal otázka - jsou ozařované věci mrtvé a tím pádem pokud něco vyklíčí tak to ozařované nebude?
Tím by mě zajímal otázka - jsou ozařované věci mrtvé a tím pádem pokud něco vyklíčí tak to ozařované nebude?
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Ne,tak se to brát podle mě nedá.Ozařovaní potkani budou mít pravděpododobně také potomstvo...tak proč by nevyklíčilo semínko rostliny,že?!tvx píše:Tak mi, přátelé, začalo normálně klíčit mango - vystrkuje na mě nějaký listy rozlomeným jádrem... dal jsem ho do hlíny a uvidím co bude dál.
Tím by mě zajímal otázka - jsou ozařované věci mrtvé a tím pádem pokud něco vyklíčí tak to ozařované nebude?
Jinak gratuluji k vyklíčení manga.
Malá poznámečka - vyplývající z pokusů.tvx píše:Tak mi, přátelé, začalo normálně klíčit mango - vystrkuje na mě nějaký listy rozlomeným jádrem... dal jsem ho do hlíny a uvidím co bude dál.
Tím by mě zajímal otázka - jsou ozařované věci mrtvé a tím pádem pokud něco vyklíčí tak to ozařované nebude?
Semeno - zpravidla energeticky necítím. Ale jakmile naklíčí - to je pak hukot. Jakmile bude tak akorát - je dobré začít cvičit vnímání.
Většina prodávaného ovoce a zeleniny je mrtvá nejen díky ozařování, ale především asi díky tomu, že byly utrženy před 2 měsícema, navíc nezralé a způsob jejich dopravy, chemické ošetření a nezapomínejme průmyslového pěstování z nich učinil mrtvoly.
Někdy vnímám např. banány, ananas, pomeranče - vyloženě jako negativní energii - tedy ne neutrální, ale nejsem schopen určit jestli za to může chemie, či ozařování, nebo co.
Proto začínají být klíčové takové technologie, které udrží jak vitální látky, tak energii. Odtud má fascinace Mladým ječmenem a chlorellou GW. To je příklad využití vědy pro dobro lidstva a nikoliv zneužití, jako v případě klasického potravinářství.
A pokud jde o ozářená semena - myslím, že Pavluška trefila hřebíček na hlavičku - věci bývají jednoduché. I v okolí Černobylu se později rodili děti. Ale mluvíme tady o teratogenním a mutagenním působení záření na ně.
Vůbec myslím, že se připravuje velká bitva - o čistá semena. Původní druhy. Anastasie na to upozorňuje vícekrát. Jezte mutanty, stanete se mutanty. Z toho hlediska je zajímavá informace o tom, že Rusko už zakázalo dovoz cizích semen.
green revolution
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
Blbý, co..?cat píše:Kde tedy seženu neozařované a stoprocentně přírodní banány, pomeranče, mandarinky... ??? Miluju banány a potom co jsem si to tu přečetla...
Ale všechno je dobré vidět v kontextu. Banány nekupuj, kupuj Chiquitu. Zas si dělám srandu... Z aktuální reklamy v TV na rozdíl mezi obyčejným banánem a Chiquitou. Znáš ji? I reklama nám něco zrcadlí. Jestliže se už pustila do kvalitativních rozdílů. Pro srozumněnou jiná reklama - rozdíl v kvalitě minerální vody - "má příliš hořčíku - způsobuje apatii". Zato ta naše...
Takže není banán, jako banán. Ten, kdo jedl dobrý banán, zpravidla se nacházel někde v Panamě, na Kubě, Venezuele. Český člověk nejedl po tisíce let banány vůbec. Jí je historicky velmi krátkou dobu. Za totáče na Vánoce, nebo kdy to u bratrů kubánců dozrávaly. A v současných objemech historicky nevýznamných pár let.
Zkusme ale co nejširší nadhled. "Jsme to, co jíme". Většinová společnost jí kvanta uzenin, masných a mléčných výrobků, prefabrikované potraviny firem Knorr, Nestlé, Vitana atd. průmyslovou zeleninu a ovoce. Zpracování potravin - co nejvíce tepelné. Nebo ještě hůře - mikrovlny. Pokud chceme změnit škodlivost dopadů takovéto stravy, (každý třetí onemocní na rakovinu, před 20 lety 250.000 cukrovkářů, dnes 650.000, kolik za 20 let?) tak nejvýznamnější bude změna skladby potravin - tedy dle potravní pyramidy např., kterou většina národa nedodržuje. Na druhém místě bude eliminace škodlivin. Tedy biopotraviny v příslušných obchodech. Myslím, že se to dá už spojit i s vegetariánstvím.
Kdo tohle dokáže se svou rodinou, jednoznačně se vychýlil ze statistik ať má genetické předpoklady velmi nepříznivé jakkoliv.
Dále je možné reálně jít cestou různých výživových směrů od makrobiotiky, dělené stravy, přes vitariánství, frutariánství atd. V tomto okamžiku se osobně domnívám, že je dobré vědět, jaký jsme kdo individuálně metabolický typ, a podle toho se zaměřit. Jinak zhusta nastávají problémy. 4 základní metabolické typy + 5-tý univerzální.
Dalším výživovým stupněm ale bude individualizace, kterou vnímám jako postupně zcitlivění, abychom mohli hledat potraviny, které náš organismus právě v tu chvíli chce a potřebuje. Toto zcitlivění zřejmě bude spojeno s půsty a převážně vitariánskou stravou, nebo individuálně v případě určitých darů s přímým viděním (aura), cítěním, nebo energetickým vnímáním konkrétní potravy. Cestou k tomuto stupni bude hledání a nalézání potravin s vysokou vibrační energií, tedy "nemrtvých" potravin. Za chvíli vypukne jaro, takže vše co čerstvě utrhneš má několikanásobně vyšší vibrační hodnotu, než pomeranč, který měsíce putoval do Lidlu. Moje rodina to řeší systémově onou chlorellou GW a Mladým ječmenem GW a neustálou permanencí klíčících misek. A k tomu za chvíli např. pampeličkové listy, až u nás sleze sníh. Letos se chceme prvně inspirovat Johnym, Honzou a dalšími odsud a zkusit toho (bezpečně) požvýkat několikanásobně více, než dřív. A pak všechno, co nám zahrádka daruje.
Finále je zřejmě takové - Tvůj pozemek, na něm rostou rostliny, se kterými máš důvěrný vztah (viz. způsob sázení dle Anastasie např.) a ty chodíš po svém Prostoru, kde vše roste pro Tebe a Tvou rodinu. Kde každá rostlinka má své předurčení dané Tebou. Ty rostlinky budou nejen obsahem vitálních látek jiné, než ty, které rostou na cizím poli, ale budou jiné i vibračně. Jejich semena jsi držela v ústech, než jsi je vložila do hlíny... Rostlinky se naladí podle Tebe. A tehdy se stává potrava Tvým lékem, a Tvůj lék Tvou potravou.
Blížíš se k onomu velikému tajemství lidského rodu, které nám bylo po 6 tisíceletí ukryto a které Anastasie věnovala všem lidem: Božské stravování - "Jez, jako dýcháš".
Pak už bude jen breath. Až se vzduch v Evropě vyčistí a naplní se energií, pylem. Adam s Evou. Kruh se uzavře.
Takže shrnuto. Když budeš jíst banány, pomeranče, ošklivá nedomácí jablka, salát Insalatina, který jsem dnes koupil v Lidlu a moc živý už taky není ( mám ho v misce pod rukou), tak pořád je to na světelná léta daleko od toho, jak se stravuje většina populace zkrmující kusy mrtvol ubohých zvířat, naložené do sanytru pak vyuzené karcinogenním dehtem, a až je to tak toxické, že se toho ani bakterie netknou, jemně si to nakrájejí a říkají si k tomu "dobrou chuť".
Když ale budeš chtít naplnit - podle mne - pravý význam slova "vita", budeš muset hledat živou stravu. A tu prostě v obchodech nenajdeš.
Chlorella, ječmen, klíčit, šťavit zelené, až vyraší a pak vše čerstvé ze zahrádky.
To vše dle svého metabolického typu až do chvíle, kdy si ruka bude sama brát, trhat ze stromu a ty té ruce budeš moci důvěřovat.
Paráda ne?
green revolution
Peťko, krásně napsané, moc děkuju, děkuju za naději, sílu, energii Už se nemůžu dočkat až si dám první májové třešničky, první jahůdky, meruňky a broskvičky z mojí zahrádky
Jsem po čerstvém ovoci a zelenině z naší zahrady úplně lačná, už teď mi tečou sliny. Škoda že se tím nemůžu živit celý rok hned by bylo všechno jednodušší.
PS: nepěstujete někdo svoje vlastní borůvky na zahrádce? Daří se jim?? A co ostružiny? Uvažuji o nich
Jsem po čerstvém ovoci a zelenině z naší zahrady úplně lačná, už teď mi tečou sliny. Škoda že se tím nemůžu živit celý rok hned by bylo všechno jednodušší.
PS: nepěstujete někdo svoje vlastní borůvky na zahrádce? Daří se jim?? A co ostružiny? Uvažuji o nich
Ten text je známý po celou dobu těch 6 tisíc let. Ale Anastasie jej naplnila obsahem a to zcela veřejně - pro všechny. Oni tajemní žrecové - nejvyspělejší inteligence lidstva - jej nebyli po celou tu dobu schopni dekódovat. Ale je možné, že jsi to "procítila" přímo i s obsahem.Selma píše:Fakt jo? Vidíš a já ji ještě nečetla. Tak to asi ani nebude potřeba, už mě lapla do své sítě:)Honza píše:Ta věta je z Anastazie.Selma píše: Tahle věta mě napadla dneska dopoledne. Super:-)
green revolution
Jaký text?Peťka píše: Ten text je známý po celou dobu těch 6 tisíc let. Ale Anastasie jej naplnila obsahem a to zcela veřejně - pro všechny. Oni tajemní žrecové - nejvyspělejší inteligence lidstva - jej nebyli po celou tu dobu schopni dekódovat. Ale je možné, že jsi to "procítila" přímo i s obsahem.
"Jez, jako dýcháš". Podívej se např. někde v Knize do 7. dílu Anastasie na všechny souvislosti. To možná fakt něco znamená, že Tě to teď "náhodně" napadlo. koincidenceSelma píše:Jaký text?Peťka píše: Ten text je známý po celou dobu těch 6 tisíc let. Ale Anastasie jej naplnila obsahem a to zcela veřejně - pro všechny. Oni tajemní žrecové - nejvyspělejší inteligence lidstva - jej nebyli po celou tu dobu schopni dekódovat. Ale je možné, že jsi to "procítila" přímo i s obsahem.
green revolution
Dík kouknu. Nicméně tuším, že se to završilo tím, že jsi to tu napsal - to je ta souvislost. Jsme součástí téže sítě:)Peťka píše:"Jez, jako dýcháš". Podívej se např. někde v Knize do 7. dílu Anastasie na všechny souvislosti. To možná fakt něco znamená, že Tě to teď "náhodně" napadlo. koincidenceSelma píše:Jaký text?Peťka píše: Ten text je známý po celou dobu těch 6 tisíc let. Ale Anastasie jej naplnila obsahem a to zcela veřejně - pro všechny. Oni tajemní žrecové - nejvyspělejší inteligence lidstva - jej nebyli po celou tu dobu schopni dekódovat. Ale je možné, že jsi to "procítila" přímo i s obsahem.
Právě teď mi to docvaklo - ty jsi ten člověk z mého snu!Selma píše:Dík kouknu. Nicméně tuším, že se to završilo tím, že jsi to tu napsal - to je ta souvislost. Jsme součástí téže sítě:)Peťka píše:"Jez, jako dýcháš". Podívej se např. někde v Knize do 7. dílu Anastasie na všechny souvislosti. To možná fakt něco znamená, že Tě to teď "náhodně" napadlo. koincidenceSelma píše: Jaký text?
Selmo, doufám že ses neprobudila hrůzou, zalita potem. To by mě moc mrzelo.Selma píše:Právě teď mi to docvaklo - ty jsi ten člověk z mého snu!Selma píše:Peťka píše: "Jez, jako dýcháš". Podívej se např. někde v Knize do 7. dílu Anastasie na všechny souvislosti. To možná fakt něco znamená, že Tě to teď "náhodně" napadlo. koincidence
Dík kouknu. Nicméně tuším, že se to završilo tím, že jsi to tu napsal - to je ta souvislost. Jsme součástí téže sítě:)
green revolution
Ano ano, už jsem zasadil rajčátka podle Nasti:)
K tomu vyššímu vnímání. Určitě si většina lidí myslí, že je to výsada jen malinké skupiny jedinců. To jsem si myslel taky, teď už ale ne. Na www.reiki-cz.com/ostatni/techniky/Cv_ruce.htm je návůdek jak toto vnímání zesílit. K mému překvapení mi to fungovalo po DVOU MINUTÁCH soustředění. Po pár dalších pokusech jsem cítil i při otevřených očích (horší podmínky pro soustředění) a rukách 40cm od sebe.
Peťko, jakej je rozdíl mezi pozitivním pocitem v ruce a negativním?
A co poškozené ořechy (vlašáky), zvedne se namočením jejich energie?
K tomu vyššímu vnímání. Určitě si většina lidí myslí, že je to výsada jen malinké skupiny jedinců. To jsem si myslel taky, teď už ale ne. Na www.reiki-cz.com/ostatni/techniky/Cv_ruce.htm je návůdek jak toto vnímání zesílit. K mému překvapení mi to fungovalo po DVOU MINUTÁCH soustředění. Po pár dalších pokusech jsem cítil i při otevřených očích (horší podmínky pro soustředění) a rukách 40cm od sebe.
Peťko, jakej je rozdíl mezi pozitivním pocitem v ruce a negativním?
A co poškozené ořechy (vlašáky), zvedne se namočením jejich energie?
ne ne, byl to moc zajímavý sen, ve kterém mi byl vysvětlován princip výroby energie pomocí tekoucí vody. Pamatuju se, že obec ve které to zařízení stálo mělo dvouslovný název začínající na písmeno H. Ale spíš se to týkalo mého těla. Každopádně jsem ráda, že jsou lidi jako ty:-)Peťka píše: Selmo, doufám že ses neprobudila hrůzou, zalita potem. To by mě moc mrzelo.
Na setí rajčátek se právě chystám, jenom nevím, jestli je vhodné strkat mořená semena do pusy:) Vyroste mi to, když si schovám semínka z letošní úrody? Teda pokud bude.OndřejK píše:Ano ano, už jsem zasadil rajčátka podle Nasti:)
K tomu vyššímu vnímání. Určitě si většina lidí myslí, že je to výsada jen malinké skupiny jedinců. To jsem si myslel taky, teď už ale ne. Na www.reiki-cz.com/ostatni/techniky/Cv_ruce.htm je návůdek jak toto vnímání zesílit. K mému překvapení mi to fungovalo po DVOU MINUTÁCH soustředění. Po pár dalších pokusech jsem cítil i při otevřených očích (horší podmínky pro soustředění) a rukách 40cm od sebe.
Peťko, jakej je rozdíl mezi pozitivním pocitem v ruce a negativním?
A co poškozené ořechy (vlašáky), zvedne se namočením jejich energie?
Ad vmínámí - fungovalo by to opravdu úplně každému, kdyby si to každý dovolil. Jenže většina (možná ne většina, ale hodně:) lidí na to nevěří, takže jim to ani nemůže fungovat.
Rukama to ale nedělám, to jsem zatím moc nepochopila.
Ad vlašáky - ty se mi ozvou až v puse, za to velmi hlasitě:) Taky jsem je zkoušela máčet, ale většina jich pak zhořkne. Taky bych ráda věděla jak to s nimi je, protože jich máme haldy.
vnímání energie
Každý se dostane k tomu vnímání jinak, ale jsem přesvědčený, že většina lidí je do určitého stupně schopna vnímat.OndřejK píše:Ano ano, už jsem zasadil rajčátka podle Nasti:)
K tomu vyššímu vnímání. Určitě si většina lidí myslí, že je to výsada jen malinké skupiny jedinců. To jsem si myslel taky, teď už ale ne. Na www.reiki-cz.com/ostatni/techniky/Cv_ruce.htm je návůdek jak toto vnímání zesílit. K mému překvapení mi to fungovalo po DVOU MINUTÁCH soustředění. Po pár dalších pokusech jsem cítil i při otevřených očích (horší podmínky pro soustředění) a rukách 40cm od sebe.
Peťko, jakej je rozdíl mezi pozitivním pocitem v ruce a negativním?
A co poškozené ořechy (vlašáky), zvedne se namočením jejich energie?
Návody se dají hledat v Reiki, nebo od Brennan myslím v jedničce - Ruce světla.
Pak by mělo přijít jakési "zasvěcení" tedy probití a vyrovnání čaker.
První jasné vnímání před léty jsem procítil ze stromu. Asi jako ve filmu Akumulátor I. S tím rozdílem, že to nebyl mravenec. Pak jsem pořád objímal stromy a citlivost rostla. Pak došlo k dalším důležitým událostem, následkem kterých jsem začal "sahat" na lidi. A teď ke tvé otázce - těžko se to popisuje - jsou to tak niterné věci, že slova se na to moc nehodí. A navíc různí lidé to popisují různě. Jsou pocity tepla, chladu, mravenčení, proudění, tahu, tlaku, přijemné pocity, nepříjemné pocity...
A zkus následující - natrénuješ se na stromu, či na misce chlorelly, nebo na naklíčené vojtěžce. Pak neutrální prostředí - např. umakartový stůl - pozor "naládovaný" stůl z masivu může vyzařovat. A pak zkus přiložit někomu ruce např. k bolavé hlavě. Možná taky hnijící miska jídla. Aby jsi vnímal něco jako opak toho stromu. Tak ti zůstanou 3 první vjemy. Chce to trochu trénovat. Pak si sám oddefinuješ své pocity při určitém vnímání energie. Nejlépe se trénuje s někým ...
To je na začátek pro naprosto každého. Později - po určitém zasvěcení - přichází i mentální ekvivalenty toho, co cítíš. Ještě později - začínáš ovládat tok energie. Ještě později - čteš v čakrách lidí. A pak třeba se objeví dary - vidění aury, později možnost manipulace v jemněhmotných tělech atd. atd.
Zatím. Jdeme taky sadit!
green revolution
Myslíte, že tato zelenina a ovoce jsou OK? viz.www.fdf.cz
ozarovani tady
Podle informaci, ktere tu byly uvedeny a podle toho co jsem nasla na webu se zatim u nas ozarovani masivne nepouziva, nebo jo? Ozaruje se hlavne koreni a susene byliny ( 95% ozarovanych potravin).
Ty byliny mne zajimaji, vztahuje se to i na ty z lekarny?
Mate tady nekdo vetsi prehled?
Ty skripta (můčka - aplikace radiacni chemie) se daji najit nekde online?
zarivy pozdrav vsem,
Ty byliny mne zajimaji, vztahuje se to i na ty z lekarny?
Mate tady nekdo vetsi prehled?
Ty skripta (můčka - aplikace radiacni chemie) se daji najit nekde online?
zarivy pozdrav vsem,
Skripta se daji koupit ve skriptarne v Dejvicich (za ca 50 Kc snad). Tusim ze je to Bila ulice, jiste to nevim. Je to v arealu vysokych skol u menzy. Staci se tam zeptat kterehokoli studenta.
Online urcite nejsou. Ale myslim ze staci se tam na ne dojit jen mrknout a ne je kupovat. Taky nemuzu na 100% rict ze je maji, muzou byt i vyprodana.
Online urcite nejsou. Ale myslim ze staci se tam na ne dojit jen mrknout a ne je kupovat. Taky nemuzu na 100% rict ze je maji, muzou byt i vyprodana.
Coby cerstvemu zacatecnikovi mi tohleto tema dost vyrazilo dech. Vesmes materialni homo sapiens v honbe za ziskem jsou opravdu schopni vseho. Pokud je tedy vsechno v obchodech jedovate, ozarene, mrtve nebo bez zivin,- co mame delat my, co tu zahradku bohuzel nemame a v nejblizsi budoucnosti ani mit nebudem? Tyka se to i produktu bio? Ozaruji to take? - Mam vztek, na celou tuhle materialistickou primitivni spolecnost, ktera dokaze jenom nicit.
Hany
Hany
Z toho ozařování jde na mne depka Co teda má dělat člověk,když nemá vlastní zahrádku? Zajímalo by mě, jak to řešíte vy, co jste na tom podobně. Bio ovozel minimum a když už např. ano a to v Albiu nebo Country Live, tak totálně zvadlé a tudíž bezcenné. Fakt jsem bezradná... Díky za tipy.
A propos, co zavedli v Plusu biokoutek, chodím okukovat jejich bio banány a jsem z nich taky docela vedle. Nevím zda je nějaký mezičlánek neumí správně skladovat či co, ale mají takovou zeleno-hnědo-šedou barvu slupky. Jednou jsem si je koupila a čekala, jestli dozrajou a nedočkala jsem se hnědých flíčků a žluté slupky. Byly stále tvrdé a chuťově nic moc. Banán vůbec nepřipomínaly a to biopotraviny vynikají výbornou chutí... chachá. Fakt hnus. Máte někdo podobné zkušenosti?
A propos, co zavedli v Plusu biokoutek, chodím okukovat jejich bio banány a jsem z nich taky docela vedle. Nevím zda je nějaký mezičlánek neumí správně skladovat či co, ale mají takovou zeleno-hnědo-šedou barvu slupky. Jednou jsem si je koupila a čekala, jestli dozrajou a nedočkala jsem se hnědých flíčků a žluté slupky. Byly stále tvrdé a chuťově nic moc. Banán vůbec nepřipomínaly a to biopotraviny vynikají výbornou chutí... chachá. Fakt hnus. Máte někdo podobné zkušenosti?