Aktualni brebera
Moderátor: hugo
Re: Aktualni brebera
Ta bakterie si chudák musela vyvinout lepivý enzym aby se udržela v zažívacím traktu, kde je jí nezbytně třeba. Musela to udělat v lidech, kteří jsou už tak intoxikovaní, že mají problém udržet tráveninu ve střevě už před tím, než vypukla epidemie. Nic bych za to nedala, že hlavním spouštěčem byl sopečný prach, stejně jako u střevní chřipky vloni. Je jasné, že bakterie produkuje jedovatý odpad, když se ve střevech těmi jedy musí živit. Mně se to stalo taky vloni po té, co jsem snědla nějaký zeleninový salát v restauraci. Na šanku jsem byla líná, tak jsem si jenom vypláchla žaludek a tlusté střevo a nacpala jsem se plevelem. Zrovna včera jsem náhodně objevila další užitečný a hojný plevel Popenec. Uvádí se mimo jeho protiprůjmový účinek a schopnost očistit játra. Tak i u těch účinků bylin je zjevné, co s čím souvisí. Docela se podivuji, že tu nacházím fandy do takových strašlivých vraždících dryjáků jako je MMS a koloidní stříbro. Vždyť to je přesně ta cesta, kterou jste se vitariánstvím snažili opustit
Re: Aktualni brebera
Nojoooo i chlastat se dá zdravě. Například takový česnek naložený na pár týdnů do dobré slivovice, to je meducína na všechno, od přemnožených breber, přes cévy zanesené ropotuky až po těžké kovy
Re: Aktualni brebera
Lidka to je krasne, dufam, ze aj sem sa to konecne prizenie, nech tie ceny klesnu.
Selma a ty nevies, ze kazda nemoc je zanedbane piti????
Ono to malo byt s c, ale potom to vyzeralo ako ta marokanska pesnicka na youtube
Selma a ty nevies, ze kazda nemoc je zanedbane piti????
Ono to malo byt s c, ale potom to vyzeralo ako ta marokanska pesnicka na youtube
Always hope for the best but be prepared for the worst.
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
"One who has journeyed in a strange land cannot return unchanged." C.S. Lewis
Re: Aktualni brebera
No příznivcem klystýru jsem, ale v souvislosti s půstem. Při běžným jídelníčku nevidím důvod, po půstech fungujou střívka jak hodinky. Dokonce jsem si myslel, že jako je málo, když se chodí jednou denně, ale zjistil jsem, že je to pouze v případě, že málo jim, jakmile zvýšim objem, tak je to častější.Pavluska píše:Hydrocolon je mozna dobry, ale ja bych do toho nesla. Kdysi jsem byla priznivce i klystyru, ale dneska nic takoveho. U sebe nevim jak odolne mam streva po x letech konzumace psenicneho lepku atd. Drasticke postupy (hydrac jako mirne drasticky vidim) necitim jako neco vhodneho, ani pausalne... Ty bys do toho nesel proc? Vztahovala se k tomu ta veta, ze nejsi ochoten realizovat? Podle me je to vhodne u lidi co maji streva fakt zanesena z silenych kombinaci a mnozstvi potravin; maji ale zaroven "nezrusena" streva (jsou ruzne choroby, oslabeni..); plus jsou ochotni po hydrocolonu zmenit jidelnicek...
S hydrokolenem to mám podobně, když pominu to, že mi není moc příjemný, že by se mi o zadek hodinu starala nějaká zdravotnice, na to se cítím trochu mladej, ještě mi nebylo ani 35 , tak mi to přijde hodně násilný, i obyčejný klystýr se musí naučit dělat, a odjadnout u 20 litrů vody nebo kolik toho je, kdy má pouštět a kdy ne... Nevím no, musel bych mít nějaký vážnější důvod.
Re: Aktualni brebera
Tady se musím toho našeho ješity zastat (zastal bych se ho ve vícero věcech, ale to sem nepatří), on je oprdnul, že dělají cirkus s konkrétními zdroji nákazy, když si nejsou jisti a zlikvidovali pár zelinářů. O úmrtích nemluvil, neboj!Pavluska píše: Proc by bakterie sama od sebe nezmutovala? Pri soucasnem pohybu lidi, zvirat, surovin... vsech kontinentu... ted se usilovne hleda zdroj nakazy a muzou se pri tom delat nevhodne seky... ale nemusi to byt hned zly umysl...hygienici by radi zamezili sireni, varovali lidi... nazvat ta umrti a vse kolem cirkusem je "trochu" cynicke.
Re: Aktualni brebera
Tohle mě zaujalo, odkud to máš? Ale s tím 7% to snad opravdu bude jedno, ne?anchi73 píše:Průjmy - Nejjednodušší a mimořádně účinný lék
V lékárně si necháme udělat 5% jódovou tinkturu. (NE 7%, kterou v lékárně nabízejí!)
Užití: Dospělí – 15 – 20 kapek do 0,5 dcl vlažné vody a vypít.
Děti do 0,5 dcl vlažné vody tolik kapek,kolik má dítě roků
Roční – 1 kapka, tři roky – tři kapky, 14 let – 14 kapek
Od 15 let jako dospělí.
Roztok jódu hned zapijeme ještě ½ dcl vlažné vody.
Obyčejně stačí jedna dávka. Kdyby se průjem nezastavil, připravíme ještě jednu dávku stejným způsobem a účinek je jistý.
Znalost této medicíny může zachránit život.
Znáte to někdo? Ještě se mi v žádné lékárně nepodařilo je přesvědčit, aby mi to namíchali.
Re: Aktualni brebera
Ahoj Marie, proč KUZU?Maria píše: 3. rozhodne nezapomenout na KUZU (!)
A ted mne napadlo,ze si jdu k MMS jeste pribalit me osvedcene Kuzu
že udržuje kyselost střev v normě? Je to ale škrob ne... jaký s tím máš zkušenosti?
Re: Aktualni brebera
Lidko... ......................
Re: Aktualni brebera
Píše o tom Partyková v jedné knížce, myslím, že mluví o Ludlofovu roztoku. Prý jí to poradila nějaká paní (snad v Bulharsku?) na salmonelu. Sama píše, že to má vyzkoušené a funguje to. (snad jsem napsala jméno roztoku správně, dost často je pletu a z které je to knížky bych musela dohledat, to si nepamatuji).2olfess píše:Tohle mě zaujalo, odkud to máš? Ale s tím 7% to snad opravdu bude jedno, ne?anchi73 píše:Průjmy - Nejjednodušší a mimořádně účinný lék
V lékárně si necháme udělat 5% jódovou tinkturu. (NE 7%, kterou v lékárně nabízejí!)
Užití: Dospělí – 15 – 20 kapek do 0,5 dcl vlažné vody a vypít.
Děti do 0,5 dcl vlažné vody tolik kapek,kolik má dítě roků
Roční – 1 kapka, tři roky – tři kapky, 14 let – 14 kapek
Od 15 let jako dospělí.
Roztok jódu hned zapijeme ještě ½ dcl vlažné vody.
Obyčejně stačí jedna dávka. Kdyby se průjem nezastavil, připravíme ještě jednu dávku stejným způsobem a účinek je jistý.
Znalost této medicíny může zachránit život.
Znáte to někdo? Ještě se mi v žádné lékárně nepodařilo je přesvědčit, aby mi to namíchali.
Re: Aktualni brebera
no já nevím...., docela zajímavé kdo a proč si s e-coli hraje:Selma píše:Ta bakterie si chudák musela vyvinout lepivý enzym aby se udržela v zažívacím traktu, kde je jí nezbytně třeba. Musela to udělat v lidech, kteří jsou už tak intoxikovaní, že mají problém udržet tráveninu ve střevě už před tím, než vypukla epidemie. Nic bych za to nedala, že hlavním spouštěčem byl sopečný prach, stejně jako u střevní chřipky vloni. Je jasné, že bakterie produkuje jedovatý odpad, když se ve střevech těmi jedy musí živit.:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli
ale samozřejmě může zmutovat i sama
1) co budeš dělat až neporoste plevel, třeba v zimě?Selma píše: Zrovna včera jsem náhodně objevila další užitečný a hojný plevel Popenec. Uvádí se mimo jeho protiprůjmový účinek a schopnost očistit játra. Tak i u těch účinků bylin je zjevné, co s čím souvisí. Docela se podivuji, že tu nacházím fandy do takových strašlivých vraždících dryjáků jako je MMS a koloidní stříbro. Vždyť to je přesně ta cesta, kterou jste se vitariánstvím snažili opustit
2)...fandy do takových strašlivých vraždících dryjáků jako je MMS a koloidní stříbro... ... Selmo ... ... vzhledem k tomu, že na to ještě nikdo neumřel, MMS můžou i těhotné s malárií, KS i malá miminka a kape se i do očí... chápu, že nejsi příznivec, to je tvoje věc, ale očerňovat tyto preparáty slovy - strašlivé- vraždící- dryják... snad nutné není.
Jinak mluv za sebe, já jsem chtěl převzít větší zodpovědnost za své zdraví, pokud bych se chtěl vyhýbat striktně (nebo nejvíc možně) chemii, tak nemůžu být dnešním vitariánem.
Re: Aktualni brebera
Takže Partyková? No na tom by něco mohlo být
Re: Aktualni brebera
Líh nevadí jo , ale kvůli tomu nepíšu.Selma píše:Nojoooo i chlastat se dá zdravě. Například takový česnek naložený na pár týdnů do dobré slivovice, to je meducína na všechno, od přemnožených breber, přes cévy zanesené ropotuky až po těžké kovy
Selmo, prosim tě, kde si vzala, že to vytahuje těžké kovy z těla, mám obavu, že to touto formou nepůjde. O kovy se velmi zajímám, takže vím, že mozek si pročistim koloidním zlatem, tělo tvým "oblíbeným" stříbrem, které bylo původně v půdě . A další věcí je rtuť. Lékaři v USA už prý vymysleli protokol, kterým dokážou mírnit nebo odstranit následky očkování (autismus), který sice oficiálně neexistuje v souvislosti s očkováním, ale oni zjistili, že je možné dostat rtuť (nevím jestli veškerou) z těla a projevy autismu odezní. To nevěděla ani Anita Petek..
Nechce se mi věřit, že by tohle zvládnul alkohol s česnekem..
Re: Aktualni brebera
mam to podobne (a to tu jeste bylo nekde info o tom milem doktorovi, tak tam bych jako chlap asi nelezla, ale to uz je od tematu).2olfess píše: S hydrokolenem to mám podobně, když pominu to, že mi není moc příjemný, že by se mi o zadek hodinu starala nějaká zdravotnice, na to se cítím trochu mladej, ještě mi nebylo ani 35 ...
Jj, s bakterii se delaji psi kusy, ale v uzavrenych laboratorich... no radsi nepremyslet, ze by neco bylo zamerne sirene. To je snad az ta nejposlednejsi moznost. Kdyz je tolik jinych fekalnich moznosti ohledne hnojeni atd.
Cesnek: nahodou dobry napad, i s tim alkoholem. Pamatuju na strasny paratyfus na balkane, kdy to skolilo celou oblast (me taky, tenkrat jako malou) -dost hnusny prubeh, nic nezabiralo, clovek si to musel proste ... jak to rict slusne... odzit. A ti co travili nejvic casu v hospode, u baru, tem nic nebylo.
K cesneku konkretne:
http://www.empatia.cz/pro-zdrave-telo/p ... edniho-dne
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Aktualni brebera
Jsem velkej fanda česneku, že pomlátí brebery, tomu věřim, jestli napomáhá vylučování olova z těla... dobře... ale nedovedu si představit, jak mi zbaví tělo t.kovů. Nerozumím tomu principu, jak to udělá
Re: Aktualni brebera
ja taky ne.2olfess píše: Nerozumím tomu principu, jak to udělá
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Aktualni brebera
Protože česnek obsahuje hodně síry a ta jak chodí tělem, kde najde usazený kov, spojí se s ním, čímž ho vytáhne z úložiště a výsledná sloučenina se vyloučí běžnými cestami. Říká se tomu chelace. Alchymisti byli z tohoto jevu štajf a furt to studovali, je to fakt mystické, jak se ty protipóly přitahují a vůbec se vše pořád snaží o rovnováhu.2olfess píše:Jsem velkej fanda česneku, že pomlátí brebery, tomu věřim, jestli napomáhá vylučování olova z těla... dobře... ale nedovedu si představit, jak mi zbaví tělo t.kovů. Nerozumím tomu principu, jak to udělá
Re: Aktualni brebera
Jj, chelace,
to co jsem myslel, je hlavně tohle... víš, proč ty amerikáni tak cvičej s těmahle kravinama a nenasazujou rovnou česnek..:
http://terapie-chelace.navajo.cz/
.. a ještě jsem si uvědomil, ty myslíš česnek medvědí ne ten klasický do kuchyně, je to tak ?
to co jsem myslel, je hlavně tohle... víš, proč ty amerikáni tak cvičej s těmahle kravinama a nenasazujou rovnou česnek..:
http://terapie-chelace.navajo.cz/
.. a ještě jsem si uvědomil, ty myslíš česnek medvědí ne ten klasický do kuchyně, je to tak ?
Re: Aktualni brebera
K té rtuti ... chelátuji od rtuti dva roky a česnek v lihu taky na to používám, mimo jiné. Ještě účinější jsou listy česneku medvědího, snad pro chlorofyl a přítomnost horčíku. Jinak chelátorů je celá řada. Osobně nevěřím, že anorganické kovy (zlato, stříbro) mohou člověku celkově prospět a myslím si, že je daleko nejvýhodnější získávat je přes rostliny. Ty je připraví do stavu přijatelného pro buňky tím, že do okolí svého kořenového systému vylučují organické látky, které se kovy vážou a výsledné cheláty se pak na membráně zbavují přebytečných iontů. Prostě v přírodě je vše už hotové a připravené ke konzumaci
Re: Aktualni brebera
Chelatace chemickými preparáty je prostě jednodušší. Slupneš pilulu a už se nestaráš, o nic jiného nejde si myslim. Já bych to teda neriskovala, někteří si stěžovali že po užívání DMPS jim našli v krvi sice míň rtuti, ale víc olova, navíc je to šíleně drahé, 1 gram prý snad stojí Kč 2000,-. Zas ale nemůžu říct, že bych byla úplně proti. Dumala jsem proč jsem přes zimu sjížděla jednu majonézu od Hellmansu za druhou a nemohla si pomoct, až jsem si na obalu přečtla, že je konzervována EDTA, které se taky užívá jako chelátor. Takže jsem začala přemýšlet, čím by se to dalo nahradit a ukázalo se, že po citronu se chuť na majonézu minimalizuje. I citron je dobrý chelátor.
Re: Aktualni brebera
Ještě se mi v článku líbí ta poznámka, že chelatace je asi spíše placebo efektem, typický samodrtičský protiargument No přesně o to totiž u chelatace jde, zbavit nervy rtuti a tím znovu nastartovat samoozdravné procesy. Ona vlastně ani ničím jiným nebezpečná není, než že člověk postupně tak nějak ztrácí kontakt sám se sebou.
Re: Aktualni brebera
Selma píše: No přesně o to totiž u chelatace jde, zbavit nervy rtuti a tím znovu nastartovat samoozdravné procesy. Ona vlastně ani ničím jiným nebezpečná není, než že člověk postupně tak nějak ztrácí kontakt sám se sebou .
to si řekla hezky.
Jinak k tomu zbytku, nevěřim na škodlivost koloidů zlata a stříbra, hlavně se dost rychle vyloučí a bohužel nevěřím na schopnost dnešních plodin chovat se tak, jak by se mělo. Stříbro v půdě bylo, už tam není, jíme postříkané plody, které se ještě dokuřují chlórem atd. atd. a já se opravdu nechci spoléhat na česnek v lihu, i když bych tu tinkturu chtěl.
Firmy vyrábějící osiva se předbíhají v patentech, kdy jejich plodiny přežijí na nevyhovující půdě (to nás mělo chránit), dokonce už mají i patentováno, jak přežít na půdě s vysokým obsahem hliníku , takže se mi to pro mne osobně jeví příliš nespolehlivé a nerisknu to.
Tady máš seznam patentů za poslední 2 roky od známého Monsanta a ostatní z konkurence je jistě následují
http://www.freshpatents.com/Monsanto-Company-cndirm.php
http://www.monsanto.cz/
... takže si čistý koloid stříbra vezmu opravdu v klidu a ještě pořeším jeho nedostatek v těle.
Re: Aktualni brebera
No jestli to byl ten důvod, proč si měla chuť na majonézu, tak mě to moc neuklidňuje, ale mohlo to být i něčím jiným, ne?Selma píše: Já bych to teda neriskovala, někteří si stěžovali že po užívání DMPS jim našli v krvi sice míň rtuti, ale víc olova, navíc je to šíleně drahé, 1 gram prý snad stojí Kč 2000,-. Zas ale nemůžu říct, že bych byla úplně proti. Dumala jsem proč jsem přes zimu sjížděla jednu majonézu od Hellmansu za druhou a nemohla si pomoct, až jsem si na obalu přečtla, že je konzervována EDTA, které se taky užívá jako chelátor.
Ty teda nejsi na vita stravě nebo částečně?
Re: Aktualni brebera
Tím důvodem myslíš, že mám v sobě rtuť? No to mám a ne málo. Jedna dávka nějakými hnojivy uniklými do rybníka za socialistického zemědělství, pak instalace amalgámů, pak neodborná výměna dvou amalgámů za nové, údajně lepší, to už jsem měla slušnou otravu Tak teď už jsem výrazně čistší. Na vita ještě nejsem, zkoušela jsem to před několika lety, ale dopadlo to špatně. Zbavení se amalgámů a rtuti bylo hlavním důvodem proto abych se mohla o vita pokusit znovu aniž bych přitom upadala do anorexie.
Re: Aktualni brebera
Hm... ajj, já je nechal vyměnit v 17-ti za bílé, platila to pojišťovna, to by dneska nešlo a ten zbytek..uff
Semi,
proč by si upadla do anorexie, ta rtuť snižuje chuť k jídlu?
Semi,
proč by si upadla do anorexie, ta rtuť snižuje chuť k jídlu?
Re: Aktualni brebera
Ještě se vrátím k tomu, co jsem napsala. Ze své paměti jsem zděšena. Partyková píše skutečně o 5 % roztoku jodové tinktury a to v knížce Urinoterapie a nemoci. Pod heslem Salmonelóza uvádí, že jí tím pomohla stará paní z Abcházie. Roztok se jmenuje Lugolův a zřejmě se jedná o něco trochu jiného. Nějak jsem si to spojila dohromady. O tom roztoku myslím psala Maria.
Jodová tinktura je dezinfekční přípravek, obvykle jod a jodid draselný nebo sodný rozpuštěné v ethanolu.
Základní informaceJodová tinktura je často obsažena v soupravách pro nouzové přežití a používá se zde jak pro dezinfekci ran, tak pro dezinfekci vody k pití.[1]
Není-li žádoucí přítomnost alkoholu, lze použít Lugolův roztok (vodný roztok jodu v jodidu draselném) nebo jodovaný povidon.
Elementární jod je toxický. Děti a těhotné ženy, které jsou na jod mnohem citlivější, by se měly jeho použití vyhýbat. Lidský metabolismus potřebuje stopová množství jodu, ale ve formě solí jodu (jodidů), ne jakožto volného prvku. Potřeba jodu ve formě jodidů bývá uspokojována jodidovanou solí a mnoha potravinami původem z moře.
Při použití volného jodu k sanitaci povrchové vody by se tato měla před pitím nechat 30 minut ustát, aby byl dostatek času ke zničení všech virů a bakterií. Je-li teplota vody nižší než 20 °C, je nutno tento čas prodloužit na několik hodin. K vyčištění 1 litru vody je třeba 0,3 ml dvouprocentní tinktury. Do studené nebo kalné vody by se mělo přidat 2,4 ml této tinktury a počkat několik hodin.
Po dezinfekci lze pach a chuť jodu odstranit přidáním práškového vitaminu C, který převede jod na jodid.[2] Podobná reakce odstraní také chlor z chlorované vody.
Jod používaný pro sanitaci vody je dostupný také ve formě tablet nebo krystalů. Tyto prostředky lze zakoupit v lékárnách a prodejnách pro cestovatele.
[
Jodová tinktura je dezinfekční přípravek, obvykle jod a jodid draselný nebo sodný rozpuštěné v ethanolu.
Základní informaceJodová tinktura je často obsažena v soupravách pro nouzové přežití a používá se zde jak pro dezinfekci ran, tak pro dezinfekci vody k pití.[1]
Není-li žádoucí přítomnost alkoholu, lze použít Lugolův roztok (vodný roztok jodu v jodidu draselném) nebo jodovaný povidon.
Elementární jod je toxický. Děti a těhotné ženy, které jsou na jod mnohem citlivější, by se měly jeho použití vyhýbat. Lidský metabolismus potřebuje stopová množství jodu, ale ve formě solí jodu (jodidů), ne jakožto volného prvku. Potřeba jodu ve formě jodidů bývá uspokojována jodidovanou solí a mnoha potravinami původem z moře.
Při použití volného jodu k sanitaci povrchové vody by se tato měla před pitím nechat 30 minut ustát, aby byl dostatek času ke zničení všech virů a bakterií. Je-li teplota vody nižší než 20 °C, je nutno tento čas prodloužit na několik hodin. K vyčištění 1 litru vody je třeba 0,3 ml dvouprocentní tinktury. Do studené nebo kalné vody by se mělo přidat 2,4 ml této tinktury a počkat několik hodin.
Po dezinfekci lze pach a chuť jodu odstranit přidáním práškového vitaminu C, který převede jod na jodid.[2] Podobná reakce odstraní také chlor z chlorované vody.
Jod používaný pro sanitaci vody je dostupný také ve formě tablet nebo krystalů. Tyto prostředky lze zakoupit v lékárnách a prodejnách pro cestovatele.
[
Naposledy upravil(a) Oriana dne stř čer 08, 2011 18:04, celkem upraveno 1 x.
Re: Aktualni brebera
Aha,
tak do toho asi nepůjdu ani já ... , to už je takové dost komplikované.
tak do toho asi nepůjdu ani já ... , to už je takové dost komplikované.
Re: Aktualni brebera
Ještě pokračuji :
Lugolův roztokZ Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lugolův roztok (též Lugolovo činidlo) je roztok elementárního jodu a jodidu draselného ve vodě. Je nazván podle francouzského lékaře J. G. A. Lugola, který tento roztok v roce 1829 připravil. Lugolův roztok se používá jako antiseptikum a dezinficiens, pro nouzovou dezinfekci pitné vody a jako reagencium pro detekci škrobu v rutinních laboratorních a lékařských testech.
Ojediněle se používá také pro doplňování deficitu jodu[1]. Pro tyto účely je však vhodnější čistý jodid draselný, bez přísady toxičtějšího elementárního jodu.
Obsah [skrýt]
Recept a výrobaLugolův roztok se skládá z 5 g jodu (I2) a 10 g jodidu draselného (KI) smíšených s 85 ml destilované vody. Vzniká hnědý roztok s celkovým obsahem jodu 130 mg/ml. Český lékopis uvádí 10 g jodu, 25 g jodidu draselného a 965 g vody[2]. Jodid draselný umožňuje rozpuštění jodu ve vodě tím, že vznikají ionty I3-. Nelze to zaměňovat s jednoduchými roztoky jodové tinktury, která vzniká rozpuštěním jodu v ethanolu. Lugolův roztok neobsahuje žádný alkohol.
Další názvy pro Lugolův roztok jsou IKI (angl. Iodine-Potassium Iodide) Markodine, Solutio Lugol, Solutio iodi aquosa, Iodi solutio aquosa.
PoužitíTento roztok lze použít jako indikátor v testech na přítomnost škrobů v organických sloučeninách, které reagují s tmavě modrým až černým zabarvením. Roztoky elementárního jodu, jako je ten Lugolův, barví škroby díky interakci jodu s vinutou strukturou polysacharidů. Lugolův roztok nedokáže detekovat jednoduché cukry, například glukózu nebo fruktózu. U patologické amyloidózy může být uloženo tak velké množství amyloidů, že se příslušné orgány také výrazbě zbarví Lugolovou reakcí na škrob.
Lugolův roztok lze použít k barvení buněk, aby bylo jejich jádro lépe viditelné, a také pro uchovávání preparátů fytoplanktonu.
Při kolposkopii lze Lugolův roztok aplikovat do vaginy a na děložní hrdlo. Normální vaginální tkáň se barví hnědě, vzhledem k vysokému obsahu škrobů, kdežto tkáň podezřelá z nádorových změn se nezbarví a proto se oproti okolní tkáni jeví světlá. Lze pak provést biopsii podezřelé tkáně. Metodě se říká Schillerův test.
Lugolův roztok lze také použít při různých experimentech k pozorování, jak na buněčných membráních probíhá osmóza a difuze.
Roztok je také oxidačním antiseptikem, je však nevhodný v tom, že může způsobovat jizvy nebo dočasně odbarvit kůži. Jedním ze způsobů, jak těmto účinkům předejít, je opláchnout později roztok 70% ethanolem.
Lugolův roztok se používá i pro mořská akvária. Je silným zdrojem volného jodu a jodidu pro skalní vegetaci a makroskopické řasy. Přestože je roztok účinný při použití s kamennými korály, pro systémy obsahující korály rodu Xenia a měkké korály je zvláště výhodný. Použit jako lázeň pro kamenné, měkké nebo kožnaté korály, pomáhá zbavovat se nechtěných parazitů a patogenních bakterií. Podporuje zbarvování, předchází bělení korálů způsobovanému změnami intenzity svěsla a napomáhá růstu korálů. Modré barvy Acropora spp. lze zesílit použitím jodidu draselného. Speciální výrobky pro akvária lze zakoupit ve specializovaných prodejnách a v internetových obchodech.
Lugolův roztok lze použít i k léčbě hyperthyroidismu (zbytnění štítné žlázy)[3].
Lugolův roztokZ Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lugolův roztok (též Lugolovo činidlo) je roztok elementárního jodu a jodidu draselného ve vodě. Je nazván podle francouzského lékaře J. G. A. Lugola, který tento roztok v roce 1829 připravil. Lugolův roztok se používá jako antiseptikum a dezinficiens, pro nouzovou dezinfekci pitné vody a jako reagencium pro detekci škrobu v rutinních laboratorních a lékařských testech.
Ojediněle se používá také pro doplňování deficitu jodu[1]. Pro tyto účely je však vhodnější čistý jodid draselný, bez přísady toxičtějšího elementárního jodu.
Obsah [skrýt]
Recept a výrobaLugolův roztok se skládá z 5 g jodu (I2) a 10 g jodidu draselného (KI) smíšených s 85 ml destilované vody. Vzniká hnědý roztok s celkovým obsahem jodu 130 mg/ml. Český lékopis uvádí 10 g jodu, 25 g jodidu draselného a 965 g vody[2]. Jodid draselný umožňuje rozpuštění jodu ve vodě tím, že vznikají ionty I3-. Nelze to zaměňovat s jednoduchými roztoky jodové tinktury, která vzniká rozpuštěním jodu v ethanolu. Lugolův roztok neobsahuje žádný alkohol.
Další názvy pro Lugolův roztok jsou IKI (angl. Iodine-Potassium Iodide) Markodine, Solutio Lugol, Solutio iodi aquosa, Iodi solutio aquosa.
PoužitíTento roztok lze použít jako indikátor v testech na přítomnost škrobů v organických sloučeninách, které reagují s tmavě modrým až černým zabarvením. Roztoky elementárního jodu, jako je ten Lugolův, barví škroby díky interakci jodu s vinutou strukturou polysacharidů. Lugolův roztok nedokáže detekovat jednoduché cukry, například glukózu nebo fruktózu. U patologické amyloidózy může být uloženo tak velké množství amyloidů, že se příslušné orgány také výrazbě zbarví Lugolovou reakcí na škrob.
Lugolův roztok lze použít k barvení buněk, aby bylo jejich jádro lépe viditelné, a také pro uchovávání preparátů fytoplanktonu.
Při kolposkopii lze Lugolův roztok aplikovat do vaginy a na děložní hrdlo. Normální vaginální tkáň se barví hnědě, vzhledem k vysokému obsahu škrobů, kdežto tkáň podezřelá z nádorových změn se nezbarví a proto se oproti okolní tkáni jeví světlá. Lze pak provést biopsii podezřelé tkáně. Metodě se říká Schillerův test.
Lugolův roztok lze také použít při různých experimentech k pozorování, jak na buněčných membráních probíhá osmóza a difuze.
Roztok je také oxidačním antiseptikem, je však nevhodný v tom, že může způsobovat jizvy nebo dočasně odbarvit kůži. Jedním ze způsobů, jak těmto účinkům předejít, je opláchnout později roztok 70% ethanolem.
Lugolův roztok se používá i pro mořská akvária. Je silným zdrojem volného jodu a jodidu pro skalní vegetaci a makroskopické řasy. Přestože je roztok účinný při použití s kamennými korály, pro systémy obsahující korály rodu Xenia a měkké korály je zvláště výhodný. Použit jako lázeň pro kamenné, měkké nebo kožnaté korály, pomáhá zbavovat se nechtěných parazitů a patogenních bakterií. Podporuje zbarvování, předchází bělení korálů způsobovanému změnami intenzity svěsla a napomáhá růstu korálů. Modré barvy Acropora spp. lze zesílit použitím jodidu draselného. Speciální výrobky pro akvária lze zakoupit ve specializovaných prodejnách a v internetových obchodech.
Lugolův roztok lze použít i k léčbě hyperthyroidismu (zbytnění štítné žlázy)[3].
Re: Aktualni brebera
Ještě ocituji dávkování, které uvádí doktorka Partyková.
Pro dospělé 15 až 25 kapek 5 % jodové tinktury do 0,5 dl vlažné vody podle závažnosti stavu a vypijeme. Ihned zapijeme 0,5 dl čisté vlažné vody. Obyčejně stačí jedna dávka. Kdyby se průjem nezastavil, připravíme si ještě jednu dávku stejným způsobem a výsledek je jistý. U dětí se roztok připraví tak, že do 0,ř dl vlažné vody se přidá počet kapek shodný s věkem dítěte. také dáme zapít 0,5 dl vlažné čísté vody.
Pro dospělé 15 až 25 kapek 5 % jodové tinktury do 0,5 dl vlažné vody podle závažnosti stavu a vypijeme. Ihned zapijeme 0,5 dl čisté vlažné vody. Obyčejně stačí jedna dávka. Kdyby se průjem nezastavil, připravíme si ještě jednu dávku stejným způsobem a výsledek je jistý. U dětí se roztok připraví tak, že do 0,ř dl vlažné vody se přidá počet kapek shodný s věkem dítěte. také dáme zapít 0,5 dl vlažné čísté vody.
Re: Aktualni brebera
Mně to stálo celkem asi šest tisíc, zatím. Ale nechala jsem si dát takové ty dočasné, které byly levnější a jak se říká, provizorka vydrží nejdýl ))
Né chuť k jídlu byla v pořádku, ale měla jsem amalgámy už dlouho a tak jsem nebyla psychicky stabilní. Na vita člověk začne přirozeně hubnout a má se to pak vrátit do normálu. Jenže jak si toho rodina všimla, tak začali pochopitelně mluvit o anorexii, protože oni viděli jenom to, že odmítám jídlo a hubnu, začali na mně tlačit, já si začala myslet, že mají pravdu a tak jsem to raději vzdala, jinak by ze mně tu anorektičku fakt udělali. Dneska kdybych chtěla jíst jenom čtyřlístky, tak si to obhájím před tím na kom mi záleží a ostatní pošlu do háje na jahody. Prostě ta psychika proti tomu jak jsem na tom byla s amalgámy, je sto a jedna.
Né chuť k jídlu byla v pořádku, ale měla jsem amalgámy už dlouho a tak jsem nebyla psychicky stabilní. Na vita člověk začne přirozeně hubnout a má se to pak vrátit do normálu. Jenže jak si toho rodina všimla, tak začali pochopitelně mluvit o anorexii, protože oni viděli jenom to, že odmítám jídlo a hubnu, začali na mně tlačit, já si začala myslet, že mají pravdu a tak jsem to raději vzdala, jinak by ze mně tu anorektičku fakt udělali. Dneska kdybych chtěla jíst jenom čtyřlístky, tak si to obhájím před tím na kom mi záleží a ostatní pošlu do háje na jahody. Prostě ta psychika proti tomu jak jsem na tom byla s amalgámy, je sto a jedna.
Re: Aktualni brebera
Takže pokračujeme v krasojízdě:
už jsou to zase klíčky, taky nevěřím tomu, že to může být původce, tedy věřim, že tam mohli bakterii najít, ale těžko to může být původce nákazy, ale to je jedno, co si myslim, prostě vědci si myslí aktuálně tohle:
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... ?id=703560
už jsou to zase klíčky, taky nevěřím tomu, že to může být původce, tedy věřim, že tam mohli bakterii najít, ale těžko to může být původce nákazy, ale to je jedno, co si myslim, prostě vědci si myslí aktuálně tohle:
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... ?id=703560
Re: Aktualni brebera
Na freshness.cz ještě k tématu přidává autorka vitakuchařky Věra Talandová trochu netradiční pohled na e-coli:
http://www.freshness.cz/forum/topics/z- ... 2#comments
http://www.freshness.cz/forum/topics/z- ... 2#comments
Re: Aktualni brebera
Co jsem tak četla, tak dle průběhu onemocnění není tento kmen tak agresivní, jako jeho přirozeně se vyskytující sestřička, takže se páni bioinžinýři moc nepředvedli
Re: Aktualni brebera
Která je ta jeho přirozená sestřička, co má být agresivnější ?
Bavíme se o tomhle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli_O104:H21
a z toho aktuálně tento:
http://en.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli_O104:H4
Bavíme se o tomhle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli_O104:H21
a z toho aktuálně tento:
http://en.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli_O104:H4
Re: Aktualni brebera
Kód: Vybrat vše
Ředitel spolkového ústavu pro hodnocení rizik (BfR) Andreas Hensel na tiskové konferenci řekl, že varování úřadů před klíčky a výhonky zůstává v platnosti. "Především syrové klíčky by lidé neměli konzumovat," řekl podle DPA.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nemci-opet-nasli-e-coli-v-kliccich-okurky-a-rajcata-omilostnili-p72-/zahranicni.aspx?c=A110610_094948_zahranicni_ipl
Mimochodem u Vietnamců si kupuju Basmati rejži z Pakistánu a ona je balená v plátěných pytlicích. A ty se mi osvědčily jako mini farmička na klíčení. (původní konopné jsem ztratil)
Stačí tak dvakrát denně namočit ve vodě a pak nechat pověšené za oknem na slunci s otevřenou větračkou. Klíčí to v tom výborně.
Re: Aktualni brebera
Tak sem taky něco přidám:
Hra s obviňováním zeleniny nadále pokračuje v celé EU, kde superodolný kmen e. coli postihuje pacienty a plní nemocnice v Německu, ale naprosto nikdo nemluví o tom, jakým kouzlem se e. coli mohla stát odolnou vůči osmi různým třídám antibiotk a pak se náhle objevit v potravinách. Tato variace E. coli patří do kmene O104, a kmeny O104 nejsou normálně téměř nikdy odolné vůči antibiotikům. Aby získaly tuto odolnost, musejí být opakovaně vystavovány antibiotikům, aby na ně byl vyvíjen "mutační nátlak", který je donutí k úplné odolnosti proti lékům. Jste-li zvědavi na původ takového kmene, musíte především sledovat, jak probíhala inženýrská změna e. coli a dosti přesně determinovat, kterým antibiotikům byla baktérie vystavena během svého vývoje. A tento krok byl učiněn (viz níže), a když se podíváte na genetické dekódování tohoto kmene O104, který nyní ohrožuje konzumenty potravy po celé EU, objeví se fascinující obraz, jak muselo dojít k jejímu vzniku. Genetický kód odhaluje historii kmene. Když vědci v německé Institutu Roberta Kocha dekódovali genetickou stavbu kmene O104, zjistili, že je odolný všem následujícím antibiotikům a jejich kombinacím:
- penicillins
- tetracycline
- nalidixic acid
- trimethoprim-sulfamethoxazol
- cephalosporins
- amoxicillin / clavulanic acid
- piperacillin-sulbactam
- piperacillin-tazobactam
Navíc tento kmen O104 má schopnost produkovat speciální enzymy, které mu dodávají to, co by se dalo nazvat "bakteriální superschopnosti", technicky známé jak ESBL.
"Extended-Spcectrum Beta-Lactamases (ESBL) jsou enzymy, které mohou být produkovány baktérií a učinit je odolnou vůči cefalosporinům, jako ceufuroxim, cetofaxim a ceftazidim - to jsou nejužívanější antibiotika v mnoha nemocnicích", vysvětluje Agentura ochrany zdraví v UK.
http://www.hpa.org.uk/Topics/Infectious ... sAZ/ESBLs/
K tomu má tento kmen O104 navíc dva geny - TEM-1 a CTX-M-15, před nimiž se "chvějí lékaři již od 90. let," jak píše The Guardian
http://www.guardian.co.uk/commentisfree ... tic-misuse
Proč se lékaři před nimi chvějí? Protože jsou tak smrtelné, že u mnoha jimi nakažených lidí dojde ke kritickému selhání orgánů a oni prostě zemřou. Jak se bioinženýrsky vyrábí superbaktérie Jak tedy přesně dojde k tomu, že vznikne kmen baktérií odolný vice než tuctu antibiotik v osmi různých kategoriích léků, obsahující dvě smrtelné mutace genů plus schopnosti enzymu ESBL? Je skutečně jenom jeden způsob, jakým se to může stát (a jeden jediný) musíte vystavit tento kmen e. coli všem osmi třídám antibiotických léků. Obvykle se to nedělá najednou, samozřejmě: nejprve ji vystavíte penicilínu a vezmete přeživší colonie, které jsou odolné penicilínu. Pak je dále vystavíte tetracyklinu. Přeživší kolonie jsou nyní odolné jak penicilínu, tak tetracyklínu. Pak je vystavíte sulfaléku a posbíráte přeživší kolonii, a tak dále. Je to proces genetické selekce, prováděný v laboratoři, za účelem požadovaného výsledku. Takto vznikají některé biozbraně vyráběné americkou armádou ve Ft. Detrick, Maryland
http://en.wikipedia.org/wiki/National_B ... res_Center,
když skutečný proces je trochu složitější, závěrem je, že vytvoření kmene bakterie e. coli, který je odolný osmi třídám antibiotik, vyžaduje opakované a vytrvalé vystavování těmto antibiotikům. Je skutečně nemožné si představit, jak by k tomu mohlo dojít samo od sebe v přírodním světě. Například, kdyby tato baktérie pocházela z jídla (jak nám tvrdí), kde potom získala všechny tyto odolnosti vůči antibiotikům, když je faktem, že na zeleninu se antibiotika nepoužívají? Když vezmeme v úvahu genetické důkazy, které nyní stojí před námi, je těžké si představit, jak by se toto mohlo odehrát "divoce". Zatímco resistence na jedno antibiotikum je běžná, vytvoření kmene a. coli odolného osmi různým třídám antibiotik - v kombinacích - prostě popírá zákony genetické permutace a kombinace v přírodě. Jednoduše řečeno, tato superbaktérie e. coli nemohla vzniknout přirozeně. A zbývá tedy jediné vysvětlení, odkud může pocházet: z laboratoře. Kmen byl vytvořen uměle a pak vypuštěn do světa. Důkazy nyní ukazují na to, že tento smrtící kmen e. coli byl uměle vytvořen a pak buď uměle vypuštěn do potravin, anebo nějak unikl z laboratoře a vstoupil do potravin sám. Pokud nesouhlasíte s tímto závěrem, a to klidně můžete, pak musíte najít vysvětlení, jak se tato oktobiotická baktérie (imunní vůči 8 druhům antibiotik) vyvinula sama od sebe... a tento závěr je ještě děsivější nežli "bioinženýrské" vysvětlení, protože by znamenalo, že oktobiotické baktérie se prostě mohou objevit kdekoliv kdykoliv bez příčiny. A to by byla dosti exotická teorie. Můj závěr dává lepší smysl: Tento kmen e. coli byl téměř jistě vytvořen uměle a pak vypuštěn do potravin se specifickým cílem. Jaký cíl by to mohl být? Zdá se mi, že je to evidentní. Současně tu působí problém, reakce a řešení. Nejprve způsobit PROBLÉM (smrtící kmen e. coli v potravinách). Pak počkat na veřejnou REAKCI (obrovské pozdvižení, protože lidé jsou terorizování e. coli). Jako odpověď na to přijde žádoucí ŘEŠENÍ (totální kontrola nad globální zásobou potravin a postavení mimo zákon syrové potravy, syrového mléka a syrové zeleniny). A o tom to celé je, samozřejmě.
FDA (Americký úřad pro potraviny a léky) se spolehl na stejný jev v USA, když prosazoval svůj nedávný "Zákon o modernizaci bezpečnosti potravin", který v podstatě staví mimo zákon malé rodinné organické farmy, pokud nelížou holínky regulátorů FDA. FDA byl schopen zničit svobodu farmářství v Americe tím, že zahrál na strunu široce rozšířeného strachu, který následoval po vypuknutí nákazy e. coli v amerických potravinách. Když se lidé bojí, samozřejmě, není obtížné přimět je, aby souhlasili s téměř každým stupněm regulační tyranie. A způsobit, aby se lidé báli svého jídla, je velmi snadné... stačí několik tiskových prohlášení vlády poslaných e-mailem mainsteramovým médiím a je to. Nejprve zakážeme přírodní medicínu, potom zaútočíme na potraviny.
Uvědomte si, že toto vše se děje vzápětí poté, co EU zakázala léčivé rostliny a potravní doplňky - zákaz, který staví mimo zákon nutriční terapie, které pomáhají udržet lidi zdravé a bez nemocí. Nyní, když jsou tyto byliny a dpolňky zakázány, dalším krokem je způsobit, aby lidé měli strach z čerstvé potravy. To proto, že čerstvá zelenina je léčivá, a dokud má veřejnost právo koupit si čerstvou zeleninu, může vždy zabránit nemoci. Ale pokud můžete způsobit, aby se lidé BÁLI čerstvé zeleniny - nebo postavit ji vůbec mimo zákon - pak můžete donutit veškerou populaci, aby žila z mrtvé stravy a předzpracované stravy, která podporuje degenerativní nemoci, a tak posílit postavení mocných farmaceutických společností. To vše je součástí stejného plánu, jak vidíte: udržet lidi v nemocech, odepřít jim přístup k léčivým bylinám a doplňkům, a pak využít jejich utrpení prostřednictvím globálních farmaceutických kartelů. Geneticky modifikované potraviny hrají samozřejmě podobnou roli: jsou vytvořeny k tomu, aby kontaminovaly naše potraviny genetickým kódem, který způsob širocerozšířenou neplodnost mezi lidstvem. A ti, kteří ještě budou schopni se rozmnožovat i po vystavení GMO, budou natolik trpět degenerativními nemocemi, že jejich "léčba" opět bude obohacovat lékové společnosti. Vzpomínáte si, která země byla nedávno postižena hrozbou e. coli? Španělsko. Proč Španělsko? Vzpomeňte si na uniklé zprávy z Wikilieaks, které odhalily, že Španělsko odolalo zavedení GMO do svého zemědělského systému, i když mu americká vláda skrytě vyhrožuje politickou odvetou za jeho odpor. Falešné obvinění Španělska z rozšíření e. coli je pravděpodobně onou pomstou za španělskou neochotu naskočit do geneticky modifikovaného vagónu.
http://www.naturalnews.com/030828_GMOs_Wikileaks.html
To je příběh, který stojí za ekonomickým zničením španělských rolníků pěstujících zeleninu. Je to jedna ze zápletek, které probíhají ve schématu událostí kolem e. coli.
Hra s obviňováním zeleniny nadále pokračuje v celé EU, kde superodolný kmen e. coli postihuje pacienty a plní nemocnice v Německu, ale naprosto nikdo nemluví o tom, jakým kouzlem se e. coli mohla stát odolnou vůči osmi různým třídám antibiotk a pak se náhle objevit v potravinách. Tato variace E. coli patří do kmene O104, a kmeny O104 nejsou normálně téměř nikdy odolné vůči antibiotikům. Aby získaly tuto odolnost, musejí být opakovaně vystavovány antibiotikům, aby na ně byl vyvíjen "mutační nátlak", který je donutí k úplné odolnosti proti lékům. Jste-li zvědavi na původ takového kmene, musíte především sledovat, jak probíhala inženýrská změna e. coli a dosti přesně determinovat, kterým antibiotikům byla baktérie vystavena během svého vývoje. A tento krok byl učiněn (viz níže), a když se podíváte na genetické dekódování tohoto kmene O104, který nyní ohrožuje konzumenty potravy po celé EU, objeví se fascinující obraz, jak muselo dojít k jejímu vzniku. Genetický kód odhaluje historii kmene. Když vědci v německé Institutu Roberta Kocha dekódovali genetickou stavbu kmene O104, zjistili, že je odolný všem následujícím antibiotikům a jejich kombinacím:
- penicillins
- tetracycline
- nalidixic acid
- trimethoprim-sulfamethoxazol
- cephalosporins
- amoxicillin / clavulanic acid
- piperacillin-sulbactam
- piperacillin-tazobactam
Navíc tento kmen O104 má schopnost produkovat speciální enzymy, které mu dodávají to, co by se dalo nazvat "bakteriální superschopnosti", technicky známé jak ESBL.
"Extended-Spcectrum Beta-Lactamases (ESBL) jsou enzymy, které mohou být produkovány baktérií a učinit je odolnou vůči cefalosporinům, jako ceufuroxim, cetofaxim a ceftazidim - to jsou nejužívanější antibiotika v mnoha nemocnicích", vysvětluje Agentura ochrany zdraví v UK.
http://www.hpa.org.uk/Topics/Infectious ... sAZ/ESBLs/
K tomu má tento kmen O104 navíc dva geny - TEM-1 a CTX-M-15, před nimiž se "chvějí lékaři již od 90. let," jak píše The Guardian
http://www.guardian.co.uk/commentisfree ... tic-misuse
Proč se lékaři před nimi chvějí? Protože jsou tak smrtelné, že u mnoha jimi nakažených lidí dojde ke kritickému selhání orgánů a oni prostě zemřou. Jak se bioinženýrsky vyrábí superbaktérie Jak tedy přesně dojde k tomu, že vznikne kmen baktérií odolný vice než tuctu antibiotik v osmi různých kategoriích léků, obsahující dvě smrtelné mutace genů plus schopnosti enzymu ESBL? Je skutečně jenom jeden způsob, jakým se to může stát (a jeden jediný) musíte vystavit tento kmen e. coli všem osmi třídám antibiotických léků. Obvykle se to nedělá najednou, samozřejmě: nejprve ji vystavíte penicilínu a vezmete přeživší colonie, které jsou odolné penicilínu. Pak je dále vystavíte tetracyklinu. Přeživší kolonie jsou nyní odolné jak penicilínu, tak tetracyklínu. Pak je vystavíte sulfaléku a posbíráte přeživší kolonii, a tak dále. Je to proces genetické selekce, prováděný v laboratoři, za účelem požadovaného výsledku. Takto vznikají některé biozbraně vyráběné americkou armádou ve Ft. Detrick, Maryland
http://en.wikipedia.org/wiki/National_B ... res_Center,
když skutečný proces je trochu složitější, závěrem je, že vytvoření kmene bakterie e. coli, který je odolný osmi třídám antibiotik, vyžaduje opakované a vytrvalé vystavování těmto antibiotikům. Je skutečně nemožné si představit, jak by k tomu mohlo dojít samo od sebe v přírodním světě. Například, kdyby tato baktérie pocházela z jídla (jak nám tvrdí), kde potom získala všechny tyto odolnosti vůči antibiotikům, když je faktem, že na zeleninu se antibiotika nepoužívají? Když vezmeme v úvahu genetické důkazy, které nyní stojí před námi, je těžké si představit, jak by se toto mohlo odehrát "divoce". Zatímco resistence na jedno antibiotikum je běžná, vytvoření kmene a. coli odolného osmi různým třídám antibiotik - v kombinacích - prostě popírá zákony genetické permutace a kombinace v přírodě. Jednoduše řečeno, tato superbaktérie e. coli nemohla vzniknout přirozeně. A zbývá tedy jediné vysvětlení, odkud může pocházet: z laboratoře. Kmen byl vytvořen uměle a pak vypuštěn do světa. Důkazy nyní ukazují na to, že tento smrtící kmen e. coli byl uměle vytvořen a pak buď uměle vypuštěn do potravin, anebo nějak unikl z laboratoře a vstoupil do potravin sám. Pokud nesouhlasíte s tímto závěrem, a to klidně můžete, pak musíte najít vysvětlení, jak se tato oktobiotická baktérie (imunní vůči 8 druhům antibiotik) vyvinula sama od sebe... a tento závěr je ještě děsivější nežli "bioinženýrské" vysvětlení, protože by znamenalo, že oktobiotické baktérie se prostě mohou objevit kdekoliv kdykoliv bez příčiny. A to by byla dosti exotická teorie. Můj závěr dává lepší smysl: Tento kmen e. coli byl téměř jistě vytvořen uměle a pak vypuštěn do potravin se specifickým cílem. Jaký cíl by to mohl být? Zdá se mi, že je to evidentní. Současně tu působí problém, reakce a řešení. Nejprve způsobit PROBLÉM (smrtící kmen e. coli v potravinách). Pak počkat na veřejnou REAKCI (obrovské pozdvižení, protože lidé jsou terorizování e. coli). Jako odpověď na to přijde žádoucí ŘEŠENÍ (totální kontrola nad globální zásobou potravin a postavení mimo zákon syrové potravy, syrového mléka a syrové zeleniny). A o tom to celé je, samozřejmě.
FDA (Americký úřad pro potraviny a léky) se spolehl na stejný jev v USA, když prosazoval svůj nedávný "Zákon o modernizaci bezpečnosti potravin", který v podstatě staví mimo zákon malé rodinné organické farmy, pokud nelížou holínky regulátorů FDA. FDA byl schopen zničit svobodu farmářství v Americe tím, že zahrál na strunu široce rozšířeného strachu, který následoval po vypuknutí nákazy e. coli v amerických potravinách. Když se lidé bojí, samozřejmě, není obtížné přimět je, aby souhlasili s téměř každým stupněm regulační tyranie. A způsobit, aby se lidé báli svého jídla, je velmi snadné... stačí několik tiskových prohlášení vlády poslaných e-mailem mainsteramovým médiím a je to. Nejprve zakážeme přírodní medicínu, potom zaútočíme na potraviny.
Uvědomte si, že toto vše se děje vzápětí poté, co EU zakázala léčivé rostliny a potravní doplňky - zákaz, který staví mimo zákon nutriční terapie, které pomáhají udržet lidi zdravé a bez nemocí. Nyní, když jsou tyto byliny a dpolňky zakázány, dalším krokem je způsobit, aby lidé měli strach z čerstvé potravy. To proto, že čerstvá zelenina je léčivá, a dokud má veřejnost právo koupit si čerstvou zeleninu, může vždy zabránit nemoci. Ale pokud můžete způsobit, aby se lidé BÁLI čerstvé zeleniny - nebo postavit ji vůbec mimo zákon - pak můžete donutit veškerou populaci, aby žila z mrtvé stravy a předzpracované stravy, která podporuje degenerativní nemoci, a tak posílit postavení mocných farmaceutických společností. To vše je součástí stejného plánu, jak vidíte: udržet lidi v nemocech, odepřít jim přístup k léčivým bylinám a doplňkům, a pak využít jejich utrpení prostřednictvím globálních farmaceutických kartelů. Geneticky modifikované potraviny hrají samozřejmě podobnou roli: jsou vytvořeny k tomu, aby kontaminovaly naše potraviny genetickým kódem, který způsob širocerozšířenou neplodnost mezi lidstvem. A ti, kteří ještě budou schopni se rozmnožovat i po vystavení GMO, budou natolik trpět degenerativními nemocemi, že jejich "léčba" opět bude obohacovat lékové společnosti. Vzpomínáte si, která země byla nedávno postižena hrozbou e. coli? Španělsko. Proč Španělsko? Vzpomeňte si na uniklé zprávy z Wikilieaks, které odhalily, že Španělsko odolalo zavedení GMO do svého zemědělského systému, i když mu americká vláda skrytě vyhrožuje politickou odvetou za jeho odpor. Falešné obvinění Španělska z rozšíření e. coli je pravděpodobně onou pomstou za španělskou neochotu naskočit do geneticky modifikovaného vagónu.
http://www.naturalnews.com/030828_GMOs_Wikileaks.html
To je příběh, který stojí za ekonomickým zničením španělských rolníků pěstujících zeleninu. Je to jedna ze zápletek, které probíhají ve schématu událostí kolem e. coli.
Re: Aktualni brebera
Ahoj Melikano,
(je škoda, že tak málo píšeš ... )
něco podobného jako ty psala Věra Talandová na kterou jsem dával odkaz. Takže uvidíme, jak to bude...
(je škoda, že tak málo píšeš ... )
něco podobného jako ty psala Věra Talandová na kterou jsem dával odkaz. Takže uvidíme, jak to bude...
Re: Aktualni brebera
Dnes nám syn volal cez obed, lebo sa chcel ubezpečiť, či môže zjesť jedlo, kde sú klíčky (je v Nemecku na majstrovstvách). Jedol čínu a klíčky určite neboli z biofarmy.
Re: Aktualni brebera
Chudáčik malý...tak moc ho babúška zblbla..."konec hlášení ve slovenském jazyku"...
Re: Aktualni brebera
Bábuške sme radšej ani nevraveli, že sme mu odkývali jedlo s klíčkami, lebo by bol s nami amen A bábuška by to nerozchodila. Hoci taká menšia srajda by sa mu zišla, nech je rýchlejšie v nedeľu v cieli. No ale on je šikula, zvládne to aj bez nej.dvdmchl píše:Chudáčik malý...tak moc ho babúška zblbla..."konec hlášení ve slovenském jazyku"...
Re: Aktualni brebera
tak prej joPavluska píše:Ted se zas spekuluje nad vyhonky. A jak by se tam dostala? neumyli seminka, zamestnanci si nemyji po zachode ruce?
Fuj... nechutne
http://www.novinky.cz/ekonomika/236585- ... aviny.html
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"
Re: Aktualni brebera
Ještě se to moc nerozšířilo, počkejme si do konce roku.dvdmchl píše:Divný, že na to ještě není nějaký očkování...
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: Aktualni brebera
tak tak. tutově bude. na tom se přece musí rejžovat.Sitar píše:Ještě se to moc nerozšířilo, počkejme si do konce roku.dvdmchl píše:Divný, že na to ještě není nějaký očkování...
jak já su rád, že jsem z toho stáda konečně vypad. Vařáci, promiňte mi ten pojem "stádo" a že vás už dneska hážu do jednoho pytle. Vlastně vařáci si tu mou omluvu tady nepřečtou, páč ti se těchle stránek štítí jak moja sestra pavouků
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Aktualni brebera
No prej je, v zemích třetího světa, říkala to ta paní na ČT, jak ji komentovala Fiona.dvdmchl píše:Divný, že na to ještě není nějaký očkování...
Re: Aktualni brebera
Na mne začíná tato kampaň působit docela opačně, samozřejmě info o tom, že nemám "pro jistotu" klíčit ani doma, je směšné.
Ale jinak jsem rád, že jsem se dozvěděl (díky e-coli, protože se bakterie našla i zde), že se dá klíčit i česnek, paprika a brokolice. Kde bych mohl ta semínka sehnat (myslim v biokvalitě na klíčení)?
Jinak vařáci mají taky útrum, protože se našla v karbanátkách z Lidlu...
Jak jsem byl ze začátku skeptik a doufal, že je to všechno náhoda, tak už se mi to nějak nezdá...
Ale jinak jsem rád, že jsem se dozvěděl (díky e-coli, protože se bakterie našla i zde), že se dá klíčit i česnek, paprika a brokolice. Kde bych mohl ta semínka sehnat (myslim v biokvalitě na klíčení)?
Jinak vařáci mají taky útrum, protože se našla v karbanátkách z Lidlu...
Jak jsem byl ze začátku skeptik a doufal, že je to všechno náhoda, tak už se mi to nějak nezdá...
Re: Aktualni brebera
Jen si tak zaspekuluju. Nemyslim ze by se to tykalo zrovna e coli, ale jak se ted stal hlavou Al Kajdy po Usamovi ten lekar Zavahri, teda jestli je to pravda, myslim ze do budoucna se muzeme spis nez na letecke sestrely mrakodrapu tesit na nove vyslechtene breberky...
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Re: Aktualni brebera
No Fiono ... uvidíme...
Re: Aktualni brebera
to snad ani nevyslovuj, Fio. Tomu typu boje se blbe brani - i kdyby nekdo vykrikoval jak moc silny ma IS, tak to muze kosit pribuzne, milovane atd a to moc lakave neni.Fiona píše:Jen si tak zaspekuluju. Nemyslim ze by se to tykalo zrovna e coli, ale jak se ted stal hlavou Al Kajdy po Usamovi ten lekar Zavahri, teda jestli je to pravda, myslim ze do budoucna se muzeme spis nez na letecke sestrely mrakodrapu tesit na nove vyslechtene breberky...
"Rather than trying to monitor your thoughts, we encourage you to simply pay attention to how you are feeling."
"Abraham"
"Abraham"