s.arik píše:dvdmchl píše:Covece ja jsem na podobne snimky, ne tak davno, dost koukal. A svet mi pripadal cerny a beznadejny. Pak jsem na to prestal koukat, svetovemu deni jsem dal takovou dulezitost jakou si zaslouzi, totiz zadnou. No a svet mam ted hezkej, barevnej.
Jo, máš pravdu. Akorát když se přestanou zajímat všichni, budou si moci diktátoři světa dělat svoje ještě snadněji...můžeme si stokrát říkat, že duchovní svobodu nám nevezmou, ale já si tu duchovní svobodu chci vychutnávat i ve svobodě jakž takž i fyzické, ne například v koncentráku nebo v hrobě...říkám si, že jako informovaný jedinec mohu alespoň MALINKO změnit k lepšímu...nemyslím tím volby, ale třeba to, že se budu vyhýbat chemii a podobná drobná rozhodnutí.
Sari, uz jsem to psala tady v jinem vlakne, ale dam to jeste i sem:
Citace z knizky :
...zde je treba spravne pochopit, co to znamena, ze valku nebo revoluci neprijmeme. Muzete ji nenavidet, nebo aktivne bojovat. Jestlize vyrazujete energii na frekvenci valky, probiha presun na ji odpovidajici drahu. Prijimate valku, ucastnite se ji, pohybujete se na bitevnim poli, bojujete proti valce, beztak vas pohlcuje....
... Od pocatku veku existovaly neutralni staty, ktere zustavaly stranou a sledovaly, jak se cele narody navzajem nici. Obratte pozornost na demonstrace a mitinky kde lide zurive protestuji proti vojenskym akcim. Aktivni protest je nejprirozenejsi spolupachatel valky, ac jsou naivni privrzenci presvedceni o opaku. Mezi ciny, ktere valku tlumi, patri mirumilovne navrhy...
Takze tomuto problemu nedavej vetsi pozornost nez tu, kterou si zaslouzi, tj. zadnou

jenom bys tem diktatorum pridavala energii, to je jedno, ze s dobrym umyslem jim nepridavat nic.
Takze v tvem pripade veci nejlip prospejes tim, ze na takoveto veci nebudes myslet a budes aktivne delat neco bohulibeho, napr. vychovavat dite, pracovat na dalsim, planovat si zahradku ...
No a co budou delat diktatori az se idealne lidi o ne prestanou zajimat vsichni ? No nic, nebudou mit energii na zivot, natoz na nejake nasilnosti. Idealne...