VAŘENÉ POZŮSTATKY V JÍDELNÍČKU a co s nimi..
Moderátor: hugo
-
- Příspěvky: 8
- Registrován: čtv úno 26, 2004 5:54
- Bydliště: Střední Čechy
- Kontaktovat uživatele:
VAŘENÉ POZŮSTATKY V JÍDELNÍČKU a co s nimi..
Ahoj.
No, závislost. ...Není to spíše tak, že tělo se naučí využívat maximum z potravin, které mu dáváme, a pak samozřejmě tuto potravinu vyžaduje?
Hlavně bych se chtěl zeptat, proč není možné zůstat závvislý na vařeném a jíst co nejvíce syrové stravy... nebo co nejvíce.. no.. spíše podle chuti. Já vím, jsem vitariánský kacíř.
No, závislost. ...Není to spíše tak, že tělo se naučí využívat maximum z potravin, které mu dáváme, a pak samozřejmě tuto potravinu vyžaduje?
Hlavně bych se chtěl zeptat, proč není možné zůstat závvislý na vařeném a jíst co nejvíce syrové stravy... nebo co nejvíce.. no.. spíše podle chuti. Já vím, jsem vitariánský kacíř.
Robie
hehe, ja vim o prekonavani zavislosti na varenym svoje:) a rozhodne si nemyslim, ze ty stavy, co sem mel, byli nasledkem nejakyho nedostatku, co mi chybelo z varenyho. byl to proste silnej detox, ale jak kdysi Johny rikal, vitarianstvi neni pro kazdeho a proto jestli mas stale pochyby, tak do toho snad radsi nechod. musis verit tomu, ze co delas je spravne, jinak to nema smysl. pokud neveris, ze na syrove strave budes mit dostatek zivin, /omg to je nesmysl:o/ tak se na to vybodni. me kdyz bylo nejhur, rozumej v dobe nejsilnejsich detoxu, taky se mi obcas hlavou honila myslenka, jestli je vse OK nebo jestli moje telo strada... dnes po pul roce muzu rict, ze vitarianstvi je opravdu ta nejlepsi cesta. je to na tobe chlape :o
be free, be just, be innocent :p
-
- Příspěvky: 8
- Registrován: čtv úno 26, 2004 5:54
- Bydliště: Střední Čechy
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, Ondro.
No a jak se pozná rozdíl mezi detoxem a tím, že tělu něco chybí? Neptám se nějak zle. Jen si říkám, že člověk vařenou stravu normálně stráví, ikdyž je vařením znehodnocena. Jakýpak detox, když nejde o drogy.
Tepelná úprava jídla je lidský výmysl, ale naši předkové díky vařené stravě přežili i v chladnějších klimatech. Jsem proto, neničit varem to co můžeme normálně sníst, ale proč nevařit těstoviny?
No a že se na to mám vybodnout? To teda nevybodnu. V létě to zkusím. Snad neumřu.
No a jak se pozná rozdíl mezi detoxem a tím, že tělu něco chybí? Neptám se nějak zle. Jen si říkám, že člověk vařenou stravu normálně stráví, ikdyž je vařením znehodnocena. Jakýpak detox, když nejde o drogy.
Tepelná úprava jídla je lidský výmysl, ale naši předkové díky vařené stravě přežili i v chladnějších klimatech. Jsem proto, neničit varem to co můžeme normálně sníst, ale proč nevařit těstoviny?
No a že se na to mám vybodnout? To teda nevybodnu. V létě to zkusím. Snad neumřu.
Robie
hehe, jak poznat rozdil mezi detoxem a tim, ze telo strada? no nejspis bych byl asi mrtvej, kdyby ty stavy byly stradani myho tela. ale ty stavy sou pryc a kazdej den sem se citil lip, takze to byl detox :o
clovek varenou stravu normalne nestravi, ale fakt je, ze uz si nan zvyklo. jakypak detox, kdyz nejde o drogy? hahaha, sorry, ale kazdej kdo si detoxem prosel, muze rict, jak MOC silna to byla zavyslost, na varenym. nepouzil bych termin droga, ale navykova strava:o
jinak nerek bych, ze nasi predkove primo diki vareni prezili v chladnejsich klimatech, rozhodne bych to nepricital vareni potravy, to je nesmysl:)
proc nevarit testoviny? hehe, protoze testoviny nekupovat:)) testoviny sou clovekem vytvorene cosi, co nema s puvodni obilninou moc spolecnyho:) proc se na to mas, nebo nemas vybodnout sem popsal myslim dostatecne. cya
clovek varenou stravu normalne nestravi, ale fakt je, ze uz si nan zvyklo. jakypak detox, kdyz nejde o drogy? hahaha, sorry, ale kazdej kdo si detoxem prosel, muze rict, jak MOC silna to byla zavyslost, na varenym. nepouzil bych termin droga, ale navykova strava:o
jinak nerek bych, ze nasi predkove primo diki vareni prezili v chladnejsich klimatech, rozhodne bych to nepricital vareni potravy, to je nesmysl:)
proc nevarit testoviny? hehe, protoze testoviny nekupovat:)) testoviny sou clovekem vytvorene cosi, co nema s puvodni obilninou moc spolecnyho:) proc se na to mas, nebo nemas vybodnout sem popsal myslim dostatecne. cya
be free, be just, be innocent :p
--- úlety z vitariánství
pište (pišme) si to sem ty úlety, kdo to chcete na sebe prozradit
nevitariámské pozůstatky v jídelníčcích a co s nimi..
takže jaké nevitariánské věci jíte pravidelně a jaké věci vás nejčastěji zlákají do vařeného?
Sám se přiznám, že za sporných věcí konzumuju olivové oleje, nepražené tahini, občas karob a pak leccos sušeného co taky asi nebude úplně vita neb to nesuším sám. Dál pak používám kozí a když nejsou tak normální kravský sýry z pasterizovaného mléka. Nejčastěji mozarella a nebo balkán. Používám je spíš jako koření na posyp salátu, takže v dost malém množství ale nějak se s nimi nelze rozloučit. A pak olivy. Raw olivy jsou šíleně slaný což jde vylouhovat ale i drahý, takže do salátu často přidávám normální černý nebo zelený.
A pokud někdy vyložeě ulítnu tak na tyčinkách Corny a nebo občas zobnu lžíci z čehokoli co si připraví žena.
Jak jste na tom vy?
Sám se přiznám, že za sporných věcí konzumuju olivové oleje, nepražené tahini, občas karob a pak leccos sušeného co taky asi nebude úplně vita neb to nesuším sám. Dál pak používám kozí a když nejsou tak normální kravský sýry z pasterizovaného mléka. Nejčastěji mozarella a nebo balkán. Používám je spíš jako koření na posyp salátu, takže v dost malém množství ale nějak se s nimi nelze rozloučit. A pak olivy. Raw olivy jsou šíleně slaný což jde vylouhovat ale i drahý, takže do salátu často přidávám normální černý nebo zelený.
A pokud někdy vyložeě ulítnu tak na tyčinkách Corny a nebo občas zobnu lžíci z čehokoli co si připraví žena.
Jak jste na tom vy?
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Re: nevitariámské pozůstatky v jídelníčcích a co s nimi..
Zrovna dnes jsem ulítla fest.Zeleninová polívka,halušky a cukroví.
Možná znáte ty stavy potom.Já už se několik hodin trápím křečema v břiše....asi se návratovka po půstu musí dodržovat déle než dva dny,no.
Au au.
Jinak co mě zláká nejčastěji?Sušené ovoce,karob,semtam něco vařeného od mamky,...to všechno až tyto dva poslední měsíce,předtím jsem jela na 100%.
Každopádně čistým vitariánkům trochu tělo odvykne trávit "obyčejné věci".Alespoň mě.
Co s těmi hříšky?Myslím,že se to časem srovná,naše "moderní" těla potřebují čas.
Možná znáte ty stavy potom.Já už se několik hodin trápím křečema v břiše....asi se návratovka po půstu musí dodržovat déle než dva dny,no.
Au au.
Jinak co mě zláká nejčastěji?Sušené ovoce,karob,semtam něco vařeného od mamky,...to všechno až tyto dva poslední měsíce,předtím jsem jela na 100%.
Každopádně čistým vitariánkům trochu tělo odvykne trávit "obyčejné věci".Alespoň mě.
Co s těmi hříšky?Myslím,že se to časem srovná,naše "moderní" těla potřebují čas.
No já jsem ještě minulý měsíc jedla kromě syrové stravy normálně maso, ale jen jako minutky a k tomu zeleninu, jenže pak jsem měla asi 14 dní období, kdy jsem se vrátila k vařenýmu.
Teď to zkouším bez toho masa, co to udělá, a občas mám nějaký zkrat, že si vezmu něco z toho, co vařím pro manžela a pro děti, protože oni to vyžadujou, ale už je to jen malinko. Asi to maso ale taky nebylo správný jíst, i když mám tu nulku, až teď mám zase ten správnej myšlenkovej trysk, jako jsem mívala dřív, když jsem byla na syrový stravě. Máte to taky ?
Jinak do salátu si dávám trochu skandinávského dresinku, bez toho nemůžu zatím žít. Nevím, jestli do toho počítat rozinky, těch sním dost.
Ale až bude zase před úplňkem, tak nevím, jestli to vydržím, to nejsem svým pánem. Co mě šíleně láká, je čerstvý pečivo a takový normální jídla, co jsem dřív jedla, třeba vepřo knedlo apod., ale tomu vcelku dokážu odolat, horší je čokoláda. To maso zkusím jíst jen občas, ty pravěký lovci ho taky určitě neměli každý den.
Teď to zkouším bez toho masa, co to udělá, a občas mám nějaký zkrat, že si vezmu něco z toho, co vařím pro manžela a pro děti, protože oni to vyžadujou, ale už je to jen malinko. Asi to maso ale taky nebylo správný jíst, i když mám tu nulku, až teď mám zase ten správnej myšlenkovej trysk, jako jsem mívala dřív, když jsem byla na syrový stravě. Máte to taky ?
Jinak do salátu si dávám trochu skandinávského dresinku, bez toho nemůžu zatím žít. Nevím, jestli do toho počítat rozinky, těch sním dost.
Ale až bude zase před úplňkem, tak nevím, jestli to vydržím, to nejsem svým pánem. Co mě šíleně láká, je čerstvý pečivo a takový normální jídla, co jsem dřív jedla, třeba vepřo knedlo apod., ale tomu vcelku dokážu odolat, horší je čokoláda. To maso zkusím jíst jen občas, ty pravěký lovci ho taky určitě neměli každý den.
já měl na mysli tímto fórem i právě pitvání se v tom, co ještě na hranici raw konzumujete a zda to raw je či není a jak vám po tom je či není.
Snad i Walker se zmiňuje že jedl i v minimálním nožství i nějaký neraw věci.
Taky na sobě sleduju, a nevím zda je to ročním obdobím nebo tím že mám za sebou půl rawroku a něco se mění, že začínám mít choutky. V létě jsem si navyknul na hodně lehkou stravu a na zimu asi budu muset častěji přidávat ořechy a dalčí kaloricjký věci jinak.
Snad i Walker se zmiňuje že jedl i v minimálním nožství i nějaký neraw věci.
Taky na sobě sleduju, a nevím zda je to ročním obdobím nebo tím že mám za sebou půl rawroku a něco se mění, že začínám mít choutky. V létě jsem si navyknul na hodně lehkou stravu a na zimu asi budu muset častěji přidávat ořechy a dalčí kaloricjký věci jinak.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
No ja si dám k salátu finský (takový ty vícezrný celozrný) rohlíky, určitě míchám do salátů sýry (hlavně ovčí nebo kozí (třeba fetu), ale moc nejsou, tak i nivu nebo balkán) a někdy děllám zálivky i z bílého jogurtu. Tolik míchání do salátů apod.
Kromě toho občas doslova sežeru nějakou čokoládu a příležitostně jím "normálně" vegetariánsky, to když manželka něco navaří ...
Kromě toho občas doslova sežeru nějakou čokoládu a příležitostně jím "normálně" vegetariánsky, to když manželka něco navaří ...
=-Lucínek->
- jan buka
- Příspěvky: 343
- Registrován: čtv pro 30, 2004 23:21
- Bydliště: Teplice, Mrštíkova 6
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj přátelé,
já jsem u "vitariánů" nový (asi 14 dní) a tak s tím ještě docela taky zápasím. Myslím, že je důležité si to hlavně nějak nevyčítat a hold pro někoho je postupná cesta tím jediným řešením. Důležité je, zda vám to něco přináší... A ono to samozřejmě přináší... jen je třeba se nejprve oprostit od starých "návyků", což u někoho trvá déle a u jiného to jde naráz., tedy pokud mají tzv. silnou vůli... Naštěstí nás ten skvělý pocit, který vitariánství do života přináší zavede na tu správnou cestu... je dobře, že nás přibývá... Mějte všichni skvělé nové myšlenky a vytrvejte...
Honza Buka
já jsem u "vitariánů" nový (asi 14 dní) a tak s tím ještě docela taky zápasím. Myslím, že je důležité si to hlavně nějak nevyčítat a hold pro někoho je postupná cesta tím jediným řešením. Důležité je, zda vám to něco přináší... A ono to samozřejmě přináší... jen je třeba se nejprve oprostit od starých "návyků", což u někoho trvá déle a u jiného to jde naráz., tedy pokud mají tzv. silnou vůli... Naštěstí nás ten skvělý pocit, který vitariánství do života přináší zavede na tu správnou cestu... je dobře, že nás přibývá... Mějte všichni skvělé nové myšlenky a vytrvejte...
Honza Buka
Hlavně pohoda ...
Přesně jsi to vystihl, Honzo. Důležíté pro mne není, jestli jsem momentálně 100% vitarián, 99% nebo jsem na té cestě k vitariánství na 80% (což by tak mohl být můj případ, jak kdy, někdy méně, někdy i těch 100%). Důležité je, co mi to přináší a jestli mne to nějakým způsobem uspokojuje. A lámat přes koleno "ne, tohle nesmín" nebo si dělat nějaké výčitky, to mi k dobré psychické pohodě nepřispěje. Také netvrdím, že jsem vitarián - ostatně mnohý z těch, kdo zde přispívají, jím tak docela není. Ale jsem na určité cestě, která má k vitariánství blízko. A jsem s tím zatím spokojen ...
=-Lucínek->
Milí x% vitariáni. Já s tím teprve sice začínám, ale už teď vím, že určitých věcí se bude těžké zbavit, např. sýr do salátu, občas dresing, teplý čaj a mléko. Nevím totiž, kde bych sehnala nepasterizované a mléko mám hodně ráda. Zatím mám těch restů víc, ale jde spíš o to, že ještě nevím, jak si připravit vydatnější jídlo, takže myslím, že až se to naučím, bude to pečivo taky pasé. Jinak tedy přeji všem hodně úspěch.
Salát se syrovýma žampionama a avokádem je docela dost sytý, nebo hodně sytý jsou ty smoothiesy, zvlášť, když si tam přidáš kokos nebo mletý lněný semínko.Myšátko píše:Milí x% vitariáni. Já s tím teprve sice začínám, ale už teď vím, že určitých věcí se bude těžké zbavit, např. sýr do salátu, občas dresing, teplý čaj a mléko. Nevím totiž, kde bych sehnala nepasterizované a mléko mám hodně ráda. Zatím mám těch restů víc, ale jde spíš o to, že ještě nevím, jak si připravit vydatnější jídlo, takže myslím, že až se to naučím, bude to pečivo taky pasé. Jinak tedy přeji všem hodně úspěch.
Téměř jako mléko chutná mrkvová šťáva rozmixovaná se syrovým čerstvým žloutkem, může se do toho přidat i špetka karobu, pak je to jak pudink z Alberta. A to je teda docela taky sytý, stačí mi 2 deci a už skoro nemůžu.
Nebo dobrý jsou taky zeleninový chlebíčky s avokádovou pomazánkou.
Tak jeden tip na smoothie : http://www.shazzie.com/raw/recipes/ , já teda používám jen jeden banán, někdy přidám žloutek (já ho potřebuju kvůli krvetvorbě), avokádo, nějaká mletá semínka - ale s těma to není moc ono. Ty datle (nebo se dají použít i rozinky, fíky...) si předtím máčím, protože mám slabý mixér, a dávám to tam i s tou tekutinou. Dá se to udělat i bez banánu, možností je moc.
Ty chlebíčky - to nejsou chlebíčky v pravým slova smyslu, prostě plátky třeba bílé ředkve nebo kedlubnu s avokádovou pomazánkou (avokádo, sůl, česnek apod.). Škoda, že to není nějaký normální chleba, že jo ?
Ty chlebíčky - to nejsou chlebíčky v pravým slova smyslu, prostě plátky třeba bílé ředkve nebo kedlubnu s avokádovou pomazánkou (avokádo, sůl, česnek apod.). Škoda, že to není nějaký normální chleba, že jo ?
Čokoláda je dost problém. Já jsem závislá. Momentálně ji už několik týdnů nejím - ale moje tělo ví své a čeká a taky se dočká. Taky v létě dost těžko míjím cukrárnu se zmrzlinou a to jogurtovou.
Miluju čaje. Dnes jsem objevila ve zdravém obchodě takové zvláštní čaje - makrobiotické z Japonska a z takových neuvěřitelných ingrediencí. Skvělý objev je taky jap. čaj z kořene kurkumy. Strašně divně páchne, ale chutná božsky.
No a jinak si dělávám ráda 2 vegetariánský jídla a sice zeleninové rizoto (vlastní výmysl) a to ocenil i zbytek rodiny, který vždy moje veg. výmysly nazýval umělou hmotou. Cssss. A to druhé jídlo je lilek. Nejlépe k večeři. A protože tu někdo hledal recept na ten lilek, nabízím můj, bohužel POUZE vegetariánský:
Ingr.: lilek, sůl, česnek, oliv. olej, pepř
S lilkem se nejdříve musí udělat jeden proces, aby nebyl hořký. Rozprostřeme ubrousky, lilek nakrájíme na kolečka ne moc silná - já dělám 5 až 7 milimetrů. Kolečka posolíme lehce z obou stran a pokládáme na ubrousek vedle sebe a pak také ubrouskem přikryjeme. Není na škodu po 5 - 10 minutách ubrousky vyměnit a přitom opět lehce posolit. Poteče z toho totiž nahnědlá šťáva a ta vyplaví tu hořkost, aby byl lilek pěkně jemný. Já ho tak nechám klidně i 20 minut a mám dojem, že více je fakt lépe. Nachystáme si plech, troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do misky dáme oliv. olej, pepř a česnek (hodně). Já česnek nedrtím, ale strouhám na jemném struhadle. Plech potřeme tím olejem, ale bez česneku. Osušíme ty lilky, poklademe na plech a potřeme tou směsí - pěkně ten česnek rozložíme po ploše koleček, olej se dost vsakuje, tak hledte ať kolečka nejsou suchá. No a pečeme. Je nutné to sledovat. Jak česnek začne lehce hnědnout, můžeme vytáhnout. Voní to báječně.
Jinak se tam dá přidat i cuketa - ale nemusí se s ní dělat ten proces. stejně tak můžete přidat na kolečka brambory.
A nenadávejte mi, že tu umísťuji nevita recepty.
Jinak si myslím, že tělo občas nějaké ty nezdravé věci potřebuje, aby mohlo bojovat a tím trénovat a otužovat se.
Jinak máte nějaké závislosti z dob dávných? Já jsem celý prvák a druhák na VŠ jela v Coca Cole. Každý den jsem si koupila litr a víc a poctivě vypila, když jsem s tím jednoho dne sekla , absťák se ozýval ještě dlouho a myslím, že ještě dneska musím mít kosti hnědé, neboť je to tam zažrané......
Miluju čaje. Dnes jsem objevila ve zdravém obchodě takové zvláštní čaje - makrobiotické z Japonska a z takových neuvěřitelných ingrediencí. Skvělý objev je taky jap. čaj z kořene kurkumy. Strašně divně páchne, ale chutná božsky.
No a jinak si dělávám ráda 2 vegetariánský jídla a sice zeleninové rizoto (vlastní výmysl) a to ocenil i zbytek rodiny, který vždy moje veg. výmysly nazýval umělou hmotou. Cssss. A to druhé jídlo je lilek. Nejlépe k večeři. A protože tu někdo hledal recept na ten lilek, nabízím můj, bohužel POUZE vegetariánský:
Ingr.: lilek, sůl, česnek, oliv. olej, pepř
S lilkem se nejdříve musí udělat jeden proces, aby nebyl hořký. Rozprostřeme ubrousky, lilek nakrájíme na kolečka ne moc silná - já dělám 5 až 7 milimetrů. Kolečka posolíme lehce z obou stran a pokládáme na ubrousek vedle sebe a pak také ubrouskem přikryjeme. Není na škodu po 5 - 10 minutách ubrousky vyměnit a přitom opět lehce posolit. Poteče z toho totiž nahnědlá šťáva a ta vyplaví tu hořkost, aby byl lilek pěkně jemný. Já ho tak nechám klidně i 20 minut a mám dojem, že více je fakt lépe. Nachystáme si plech, troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do misky dáme oliv. olej, pepř a česnek (hodně). Já česnek nedrtím, ale strouhám na jemném struhadle. Plech potřeme tím olejem, ale bez česneku. Osušíme ty lilky, poklademe na plech a potřeme tou směsí - pěkně ten česnek rozložíme po ploše koleček, olej se dost vsakuje, tak hledte ať kolečka nejsou suchá. No a pečeme. Je nutné to sledovat. Jak česnek začne lehce hnědnout, můžeme vytáhnout. Voní to báječně.
Jinak se tam dá přidat i cuketa - ale nemusí se s ní dělat ten proces. stejně tak můžete přidat na kolečka brambory.
A nenadávejte mi, že tu umísťuji nevita recepty.
Jinak si myslím, že tělo občas nějaké ty nezdravé věci potřebuje, aby mohlo bojovat a tím trénovat a otužovat se.
Jinak máte nějaké závislosti z dob dávných? Já jsem celý prvák a druhák na VŠ jela v Coca Cole. Každý den jsem si koupila litr a víc a poctivě vypila, když jsem s tím jednoho dne sekla , absťák se ozýval ještě dlouho a myslím, že ještě dneska musím mít kosti hnědé, neboť je to tam zažrané......
A jak dlouho ty stavy trvaly ? Já jsem teďko asi 11 dní 100% na syrové stravě, zhubla jsem za tu dobu už 6 a půl kilo, ale furt mi není nějak OK. Předtím jsem jedla 3 měsíce asi 10 % vařenýho a o Vánocích víc.Ondraw píše:hehe, jak poznat rozdil mezi detoxem a tim, ze telo strada? no nejspis bych byl asi mrtvej, kdyby ty stavy byly stradani myho tela. ale ty stavy sou pryc a kazdej den sem se citil lip, takze to byl detox
Sušené ovoce asi taky není zrovna živé, ale já to takhle neprožívám.
Myslím, že když se člověk necítí, je to často proto, že se tam objevuje ten v knihách zmiňovaný strach a tedy ta psychika a stres dokáže celou situaci zhoršit.
Jinak jak jste tu psali o těch chladnějších klimatech, já nevím. Určitě byl oheň pro člověka velkým přínosem, že pak v těch dobách ledových nezmrzli. Mohla bych říct, že taky mohli jíst stravu tepelně neupravovanou, jenže když nad tím přemýšlím, tak doba ledová znamená samý sníh a tedy žádné rostliny a že by to maso jedli zmrzlé... No nevím.
Spíš si vždycky říkám, že maso asi nelje úplně zavrhnout, protože v těch dobách ledových by člověk asi nepřežil - a potřeboval i kožešiny atd.
Myslím, že když se člověk necítí, je to často proto, že se tam objevuje ten v knihách zmiňovaný strach a tedy ta psychika a stres dokáže celou situaci zhoršit.
Jinak jak jste tu psali o těch chladnějších klimatech, já nevím. Určitě byl oheň pro člověka velkým přínosem, že pak v těch dobách ledových nezmrzli. Mohla bych říct, že taky mohli jíst stravu tepelně neupravovanou, jenže když nad tím přemýšlím, tak doba ledová znamená samý sníh a tedy žádné rostliny a že by to maso jedli zmrzlé... No nevím.
Spíš si vždycky říkám, že maso asi nelje úplně zavrhnout, protože v těch dobách ledových by člověk asi nepřežil - a potřeboval i kožešiny atd.
Na mě zase kouká ve špajzu hořká čokoláda. Už je celá vykoukaná a já pořád nic.
No ale když jsme u těch pozůstatků, tak u mně je to sušené ovoce (málem jsem napsal ovce ), ale to neřeším, tahini (díky Tereze teď místo něj mixuju rovnou sezam a zatím to bez toho kupovaného zvládám), občas, když mám fakt žízeň, tak kupovaný sirup (ale to je tak jeden hrníček za tři dny), no a minulý týden jsem se trochu opil a snědl misku slaných pražených buráků.
No ale když jsme u těch pozůstatků, tak u mně je to sušené ovoce (málem jsem napsal ovce ), ale to neřeším, tahini (díky Tereze teď místo něj mixuju rovnou sezam a zatím to bez toho kupovaného zvládám), občas, když mám fakt žízeň, tak kupovaný sirup (ale to je tak jeden hrníček za tři dny), no a minulý týden jsem se trochu opil a snědl misku slaných pražených buráků.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
- Josef Benes
- Příspěvky: 62
- Registrován: úte říj 25, 2005 4:44
Ahoj,
co nejim, nedavam druhym.
Jeden vtip pro zasmani: sousede, nechcete hrusky? Vite, my letos prase nedrzime...
Jeste par veselych vzpominek... sousedka, jeste v Cesku, asi pred deseti lety, prisla poprosit o konsky hnuj, vyhovel jsem ji, a za par dni zvoni u dveri. Vyjdu ven a uz mi nuti lahev nejakeho alkoholu. Povidam ji, ze alkohol nepiji, ale vubec na to nereagovala. Malem se mnou zapasila a nakonec to vyhrala. Prijdu domu a zacnu se modlit, Boze co s tim mam delat? Buh mi odpovida - naloz do toho ten Kostival lekarsky, kvuli kteremu jsi chtel kupovat Francovku.. Druhy den jsem do toho ten Kostival nastrouhal a cast jsem prinesl sousedce s podekovanim za dobrou myslenku s alkoholem..
To je nejlepsi "mazani" na vykloubene,vyvrknute, pohmozdene... (hlavne kotnik)
Kdyz byla nase dcera mala a dostala nejake bonbony ci cokoladu, vzdy jsem ji umerne k veku vysvetloval, co to zpusobuje. Cetl jsem ji i v Bibli, co dal Buh cloveku za pokrm (1. Mojzisova, 1. kapitola, vers 29), rozhodnuti jsme ale nechavali na ni. Nikdy si nic nenechala, nemela duvod. Doma mela dostatek pamlsku z "Bozi zahrady". A take - jedli jsme jen dvakrat denne a mezi tim nic, pouze vodu. Spolecne jsme vzali ryc a sli to na louku zakopat.
co nejim, nedavam druhym.
Jeden vtip pro zasmani: sousede, nechcete hrusky? Vite, my letos prase nedrzime...
Jeste par veselych vzpominek... sousedka, jeste v Cesku, asi pred deseti lety, prisla poprosit o konsky hnuj, vyhovel jsem ji, a za par dni zvoni u dveri. Vyjdu ven a uz mi nuti lahev nejakeho alkoholu. Povidam ji, ze alkohol nepiji, ale vubec na to nereagovala. Malem se mnou zapasila a nakonec to vyhrala. Prijdu domu a zacnu se modlit, Boze co s tim mam delat? Buh mi odpovida - naloz do toho ten Kostival lekarsky, kvuli kteremu jsi chtel kupovat Francovku.. Druhy den jsem do toho ten Kostival nastrouhal a cast jsem prinesl sousedce s podekovanim za dobrou myslenku s alkoholem..
To je nejlepsi "mazani" na vykloubene,vyvrknute, pohmozdene... (hlavne kotnik)
Kdyz byla nase dcera mala a dostala nejake bonbony ci cokoladu, vzdy jsem ji umerne k veku vysvetloval, co to zpusobuje. Cetl jsem ji i v Bibli, co dal Buh cloveku za pokrm (1. Mojzisova, 1. kapitola, vers 29), rozhodnuti jsme ale nechavali na ni. Nikdy si nic nenechala, nemela duvod. Doma mela dostatek pamlsku z "Bozi zahrady". A take - jedli jsme jen dvakrat denne a mezi tim nic, pouze vodu. Spolecne jsme vzali ryc a sli to na louku zakopat.
RAW
Joe: Tedy, takové náročné vtipy po ránu a ještě v pátek. :-)
Darovat něco, co nejím, je myslím v pořádku, pokud to tomu člověku udělá radost. Třeba škvarky bych ale nedaroval, ty už jsou moc. Ale kde je ta hranice, to nemám tušení. Zakopat nebo vyhodit by mi ji bylo líto.
Darovat něco, co nejím, je myslím v pořádku, pokud to tomu člověku udělá radost. Třeba škvarky bych ale nedaroval, ty už jsou moc. Ale kde je ta hranice, to nemám tušení. Zakopat nebo vyhodit by mi ji bylo líto.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
stejně mi to přijde jako zázrak, že jste tu v Čechách za socialismu žili po vitariánskuJosef Benes píše:Ahoj,
co nejim, nedavam druhym.
Jeden vtip pro zasmani: sousede, nechcete hrusky? Vite, my letos prase nedrzime...
Jeste par veselych vzpominek... sousedka, jeste v Cesku, asi pred deseti lety, prisla poprosit o konsky hnuj, vyhovel jsem ji, a za par dni zvoni u dveri. Vyjdu ven a uz mi nuti lahev nejakeho alkoholu. Povidam ji, ze alkohol nepiji, ale vubec na to nereagovala. Malem se mnou zapasila a nakonec to vyhrala. Prijdu domu a zacnu se modlit, Boze co s tim mam delat? Buh mi odpovida - naloz do toho ten Kostival lekarsky, kvuli kteremu jsi chtel kupovat Francovku.. Druhy den jsem do toho ten Kostival nastrouhal a cast jsem prinesl sousedce s podekovanim za dobrou myslenku s alkoholem..
To je nejlepsi "mazani" na vykloubene,vyvrknute, pohmozdene... (hlavne kotnik)
Kdyz byla nase dcera mala a dostala nejake bonbony ci cokoladu, vzdy jsem ji umerne k veku vysvetloval, co to zpusobuje. Cetl jsem ji i v Bibli, co dal Buh cloveku za pokrm (1. Mojzisova, 1. kapitola, vers 29), rozhodnuti jsme ale nechavali na ni. Nikdy si nic nenechala, nemela duvod. Doma mela dostatek pamlsku z "Bozi zahrady". A take - jedli jsme jen dvakrat denne a mezi tim nic, pouze vodu. Spolecne jsme vzali ryc a sli to na louku zakopat.
Nevědomost je tak lehká!
- Josef Benes
- Příspěvky: 62
- Registrován: úte říj 25, 2005 4:44
to David:
Zastavam nazor, ze existuje pouze "spravne" nebo "spatne". Jako kdybys drzel tyc - ma dva konce. Mas pravdu, kdyz si myslis, ze Ti neco skodi, nemusi to znamenat, ze to skodi. Pokud jsem vsak presvedcen, ze mi neco skodi, a presmeruju to na druheho, zvolil jsem spatny konec te pomyslne tyce. A to nevidim jako spravne.
to Honza:
Nebyli jsme nikdy stoprocent vitariani. To se povede snad az budeme jednou v tropickem pasmu.
Zastavam nazor, ze existuje pouze "spravne" nebo "spatne". Jako kdybys drzel tyc - ma dva konce. Mas pravdu, kdyz si myslis, ze Ti neco skodi, nemusi to znamenat, ze to skodi. Pokud jsem vsak presvedcen, ze mi neco skodi, a presmeruju to na druheho, zvolil jsem spatny konec te pomyslne tyce. A to nevidim jako spravne.
to Honza:
Nebyli jsme nikdy stoprocent vitariani. To se povede snad az budeme jednou v tropickem pasmu.
RAW
mlok: Pepa napsal, že zastává názor, že ...., tak mu to neber.
Já se ale taky přikláním k tomu, že to není černobílé. I když zase souhlasím s ním, že dávat čokoládu někomu, když ji sám nejím není 100% v pořádku. Ale 99% stačí. ))
Já se ale taky přikláním k tomu, že to není černobílé. I když zase souhlasím s ním, že dávat čokoládu někomu, když ji sám nejím není 100% v pořádku. Ale 99% stačí. ))
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Ale on si ju stejně koupi, tak by se uvařilo o tu jednu třeba míň.Advid píše:mlok: Pepa napsal, že zastává názor, že ...., tak mu to neber.
Já se ale taky přikláním k tomu, že to není černobílé. I když zase souhlasím s ním, že dávat čokoládu někomu, když ji sám nejím není 100% v pořádku. Ale 99% stačí. ))
ja se zbavil koureni tak ze jsem na to tak nejak casem zapomel - proste u me vymizely okamziky kdy bych na to mel chut a ty vymizely z psychiky... zjisti si, kdy na tebe to zrani chodi... pokud to neni po maratonu a podobnych aktivitach tak zkoumej esli treba nestradas nejak jinak a nemas touhy to honit jidlem. co vsechno bys rad honil jidlem zjistis nejlip pri pustu "c)
Dcerka kdyz ma psych. problem tak chce neco 'na chut', proste na ni krasne vidim jak si tim zveda naladu, a casto nedostane a jen odvedu myslenky jinam a pohoda... delej to se sebou podobne...
Dcerka kdyz ma psych. problem tak chce neco 'na chut', proste na ni krasne vidim jak si tim zveda naladu, a casto nedostane a jen odvedu myslenky jinam a pohoda... delej to se sebou podobne...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin