JÍDELNÍČKY
Moderátor: hugo
já myslím, že jím dost, málo jist ani nemohu, protože mi potom není moc dobře. Když jsem začínala, tak jsem se zase naopak vyloženě přejídala, protože jsem se bála, že jako když nebudu hodně jíst, tak hihi umřu (zvyk z naučeného - musíš snídat, obědvat a večeřet - z dřívějších dob) a tím, že to bylo jiné jídlo než dříve jsem si myslela, že ho musím sníst kvanta, protože je v něm hodně vody a málo pevnějších látek..., ale měla jsem břicho jak balón vytahané. Potom jsem se pozvolna učila upravovat množství a skladbu, a to tak nějak trvá do dnes. Mění se to obdobím, fyz. zátěží...
Ráno nejím, proto, protože večer mám hodně vydatný salát (obvykle je tam avokádo, olivový olej...) tak po ránu nemám na jídlo vůbec pomyšlení, protože cítím, ještě plné břicho živin.
Myslím, že by si každý měl najít optimální množství pro jeho tělo. A rozhodně nejíst moc málo, aby se tělo dlouhou dobou na málu nevyčerpávalo, ale ani přejídat, protože to v člověku jak já říkám kysne, a to je také na nic.
Je to stále o tom naslouchání vlastnímu tělu.
Ráno nejím, proto, protože večer mám hodně vydatný salát (obvykle je tam avokádo, olivový olej...) tak po ránu nemám na jídlo vůbec pomyšlení, protože cítím, ještě plné břicho živin.
Myslím, že by si každý měl najít optimální množství pro jeho tělo. A rozhodně nejíst moc málo, aby se tělo dlouhou dobou na málu nevyčerpávalo, ale ani přejídat, protože to v člověku jak já říkám kysne, a to je také na nic.
Je to stále o tom naslouchání vlastnímu tělu.
-
- Příspěvky: 32
- Registrován: pát kvě 07, 2004 12:03
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Mnozstvo zjedenej stravy na posedenie
Tak toto mna zaujima, kolko toho vlastne pojete, ja ked zacnem neviem prestat, teraz je cas marhul, boli ceresne, az kym nie som uplne plny tak neskoncim, dnes som zjedol 1,5 kila marhul, vcera asi tak isto nektariniek na posedenie, potom ma chvilu boli brucho z toho ze je plne ale to prejde a zasa by bola chut, ako sa dokazete zastavit ked nieco jete a chuti vam to? No a ked sa dostanem na zahradu tak je to to iste, nezidem zo stromu az kym nevladzem uz jest...
Re: Mnozstvo zjedenej stravy na posedenie
docela úplně stejně, ale pokouším se dýl žvejkat, a eště vyplivávám to tuhý, tak provádím takový autovodšťavování, snažím se, aby v žaludku neležely kusy, ale jen voda a ta odchází docela rychle, takže mě brucho nebolí, ale meruněk jsem snědl fčera eště víc (ale ze stromu bych ju v životě neutrhl, páč jím pouze přezrálý spadnutý) a rybíz, malin, višně, prostě šílenýMirecH píše:Tak toto mna zaujima, kolko toho vlastne pojete, ja ked zacnem neviem prestat, teraz je cas marhul, boli ceresne, az kym nie som uplne plny tak neskoncim, dnes som zjedol 1,5 kila marhul, vcera asi tak isto nektariniek na posedenie, potom ma chvilu boli brucho z toho ze je plne ale to prejde a zasa by bola chut, ako sa dokazete zastavit ked nieco jete a chuti vam to? No a ked sa dostanem na zahradu tak je to to iste, nezidem zo stromu az kym nevladzem uz jest...
no já jsem na tom byla přesně stejně, dokázala jsem sníst neuvěřitelný kvanta, ale potom jsem fakt měla břicho jak balón, protože jsem to dělala hooodně dlouho. Již delší dobu však na sobě pracuji, protože jsem si říkala, že už to tak nejde, že přetěžuji žaludek a když teď jím tak se snažím mít břicho uvolněné, hodně kousat a jíst do nasycení, ale je to takový ideál, někdy se daří a někdy ne. To daření se naštěstí zlepšuje. A když se někdy v létě nezadaří, tak se tím netrápím, důležíté u mě je to, že to není už stálé. A také - je lepší sníst hodně třešní než hodně rohlíků. Třešně těm neodolám dokáži jich také dost sníst. Mě vždycky stačilo vidět někde na pultě krásné ovoce a už jsem toho nakoupila mnoho a přejedla jsem se, potom jsem si řekla, že se chovám, jako bych všechno krásné ovoce na světě musela sníst já a jako že když ho nekoupím teď a nesním, tak už ho nikdy neseženu, tak si ale teď když jdu třeba nekupovat nebo prostě jíst představuji své tělo a představím si i jeho opravdový požadavek na množství a už tohot tolik nekupuji a nejím.
Je zajímavé, že to přejídání mám jen u ovoce, u zeleniny ne, tam už mám svoji "normu", kterou mám určenou velikostí své mísy, do které si salát dělám.
Měla jsem také období, kdy jsem jedla celý den jen ovoce a to potom jsem jedla hodně, od doby kdy jím večer zeleninový salát, který je vydatný, tak druhý den ani tolik toho ovoce nesním, nemám až takovou chuť.
Myslím, že to přejídání má i jinou polohu, jedna je ta, že nám to prostě chutná a druhá je si myslím psychická, někdy se z člověka uvolňují určité psychické bloky a nebo do sebe nasál nepříjemné vibrace z okolí a má v sobě "neučesanou" energii a tím jak je trošku ve zmatku tak se uklidní přejedením a nebo vybočením ze svých stravovacích zvyků do jídla, které jedl dřív. Přijde jakoby psychická úleva, protože se přetíží jemné nervy v těle a člověk tolik nevnímá. Člověk na čerstvém je velmi vnímavý a pokud neumí trošku pracovat s tím co se mu děje, s energiemi, tak se cítí špatně.
Pokud to byly cizí vibrace z venku tak se jakoby natahnou do toho jídla a odejdou, chce to však další dny jíst dobře, ale pokud to je jen potlačení nějakého vlastního problému, tak to dokud tu věc člověk nevyřeší stejně nepomůže. To je taková má malá zkušenost.
Je zajímavé, že to přejídání mám jen u ovoce, u zeleniny ne, tam už mám svoji "normu", kterou mám určenou velikostí své mísy, do které si salát dělám.
Měla jsem také období, kdy jsem jedla celý den jen ovoce a to potom jsem jedla hodně, od doby kdy jím večer zeleninový salát, který je vydatný, tak druhý den ani tolik toho ovoce nesním, nemám až takovou chuť.
Myslím, že to přejídání má i jinou polohu, jedna je ta, že nám to prostě chutná a druhá je si myslím psychická, někdy se z člověka uvolňují určité psychické bloky a nebo do sebe nasál nepříjemné vibrace z okolí a má v sobě "neučesanou" energii a tím jak je trošku ve zmatku tak se uklidní přejedením a nebo vybočením ze svých stravovacích zvyků do jídla, které jedl dřív. Přijde jakoby psychická úleva, protože se přetíží jemné nervy v těle a člověk tolik nevnímá. Člověk na čerstvém je velmi vnímavý a pokud neumí trošku pracovat s tím co se mu děje, s energiemi, tak se cítí špatně.
Pokud to byly cizí vibrace z venku tak se jakoby natahnou do toho jídla a odejdou, chce to však další dny jíst dobře, ale pokud to je jen potlačení nějakého vlastního problému, tak to dokud tu věc člověk nevyřeší stejně nepomůže. To je taková má malá zkušenost.
Sluníčko
Vnímám to velice podobně. Ovocem se uplně nepřecpávám ale spíš mam pořád tendence to hromadit domu do ledničky.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
já jsem jedno období bydlela na ubytovně, kde jsme měli málo místa a byli jsme 3 na malou ledničku a to mě nedovolilo kupovat toho moc (ale přejíst jsem se v určité době zváldala po cestě ve městě - na Haveláku), protože svého času - co jsem koupila, to jsem večer snědla a na druhý den nezbylo a toto mi určovalo alespoň nějakou normu. Sice jsem musela nakupovat každý den, ale byla to pro mě taková "dobře vynucená" disciplína, která mi pomohla a někam dovedla. Naučila jsem se trochu ovládat. A také určitá množství, která mi sedí.
Teď díky "vitariánovi" jsem se seznámila s půstem, tedy zatím jednodenním, ale bylo to pro mě hodně důležité, protože jsem viděla, že dokáži vydržet bez jídla, jinak když jsem neměla nacpanou lednici jídlem (už bydlím jinde a mám ji pro sebe, ale naštěstí ji už nevyjídám) tak jsem si někde hluboko v sobě asi myslela, že by mohlo hrozit, že "umřu hlady". Asi jsem v nějakém minulém životě možná žila někde, kde byl nedostatek jídla nebo třeba za války. Proto mám také tendence hromadit, abych měla stále zásobu. A nebo jsem byla křečkem.
Teď díky "vitariánovi" jsem se seznámila s půstem, tedy zatím jednodenním, ale bylo to pro mě hodně důležité, protože jsem viděla, že dokáži vydržet bez jídla, jinak když jsem neměla nacpanou lednici jídlem (už bydlím jinde a mám ji pro sebe, ale naštěstí ji už nevyjídám) tak jsem si někde hluboko v sobě asi myslela, že by mohlo hrozit, že "umřu hlady". Asi jsem v nějakém minulém životě možná žila někde, kde byl nedostatek jídla nebo třeba za války. Proto mám také tendence hromadit, abych měla stále zásobu. A nebo jsem byla křečkem.
ahoj nejsem vitarian a mam pocit ze asi ani nikdy nebudu. predstava ze bych se mela vzdat vareny kukurice me desi. ale ovoce k smrti miluju a prejidam se ho. vim ze to neni moc dobry ale nemuzu si pomoooooooct. vase stranky jsou pro me novinkou. do minuleho tydne jsem o vitarianech nikdy neslysela. drzim vam vsem palce a melounum zdar
Ahoj, klasické práškové kakao syrové není - vyrábí se totiž mletím pražených kakaových bobů. Myslím, že u nás zatím syrové kakao není k sehnání. Nabízí ho ale na příklad na stránce www.rawfood.com nebo na www.eatraw.com.
Jsem na kurzu permakultury - ekozahrady (www.ekozahrady.cz) a jím tu s nimi makrobiotiku - řekl jsem si, že to zkusím. Měl jsem možnost naložit do auta bedýnku ovoce, ale zase tu se o vás dokonale postarají. Vždyt kdy jsem naposled zažil pocit, že se člověk nemusí starat o jídlo, že nemusí na pokoji někde v koutku kutit saláty, kdy pořád musí myslet jak to logisticky navázat aby to nepřekáželo programu? Navíc vařené trávím spolehlivě i když samozřejmě v mnohem menší míře, takže jsem neviděl problém. Tu se o vás postarají se vším všudy. A je to velice příjemné!
1. poznatek: pořád bych pil. Pořád chodím pro čaj.
2. poznatek: Ta halda ovesné kaše ráno vás nasytí spolehlivě, ale to nasycení je takové jiné, než po haldě ovoce. Jakoby je po tom ještě hlad, nebo spíš chuť na něco. Nevím, prozkoumám to ještě zítra. Dobrou. Mám tu comp a chatičku celou pro sebe.
3. Kurz je jinak úžasnej - dozvídám se spoustu věcí o přírodě které konečně zapadají do té ryzopravdivé mozaiky. Můžu pak referovat - všechno si píšu.
tak zatím dobrou vitariánci
1. poznatek: pořád bych pil. Pořád chodím pro čaj.
2. poznatek: Ta halda ovesné kaše ráno vás nasytí spolehlivě, ale to nasycení je takové jiné, než po haldě ovoce. Jakoby je po tom ještě hlad, nebo spíš chuť na něco. Nevím, prozkoumám to ještě zítra. Dobrou. Mám tu comp a chatičku celou pro sebe.
3. Kurz je jinak úžasnej - dozvídám se spoustu věcí o přírodě které konečně zapadají do té ryzopravdivé mozaiky. Můžu pak referovat - všechno si píšu.
tak zatím dobrou vitariánci
Nevědomost je tak lehká!
permakultura
To Honza:
Jsem s Jardou Svobodou v kontaktu (emailovem). Strasne rada bych se take kurzu zucastnila, ale vyjde to asi az za par let. Tesim se na tve poznatky!
Jsem s Jardou Svobodou v kontaktu (emailovem). Strasne rada bych se take kurzu zucastnila, ale vyjde to asi az za par let. Tesim se na tve poznatky!
S tou chuti na neco po ovesne kasi - mam svou teorii a to ze kdyz telo nedostane to co potrebuje tak ma porad chut na neco dalsiho - doufa, ze konecne dostane ty spravne ziviny. Ja kdyz jim normalni stravu tak dokazu snist hory jidla, ale porad mam chut si jeste neco dat. Kdyz jim zeleninu, tak jsem syta a spokojena po jednom standardnim salatu....
drozdi
Co drozdi? Pekarske, nebo pivovarske...Pekarske by melo obsahovat B12
http://www.pekarny.unas.cz/drozdi.html
Do vsech salatu si pridavam Francouzske lahudkove drozdi, je to jako posedlost, kdyz se k tomu jeste prida olej ,tak by me zajimalo, jestli alespon neco obsahuje, nejaky vitamin, nebo tak?
http://www.pekarny.unas.cz/drozdi.html
Do vsech salatu si pridavam Francouzske lahudkove drozdi, je to jako posedlost, kdyz se k tomu jeste prida olej ,tak by me zajimalo, jestli alespon neco obsahuje, nejaky vitamin, nebo tak?
...vivre pour l´instant, vivre pour l´amour, la liberté et la paix
vitaminy obsahuje,beckovy,myslim, ale dost lidi si v tematu houby, kvasinky atd. nebo jak se to jmenuje stazovalo, ze jim to rozhazovalo kvasinkama traveni...
jinak macim pohanku
jinak macim pohanku
Naposledy upravil(a) tvx dne ned kvě 14, 2006 10:50, celkem upraveno 2 x.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Ty jejich fracouzský levures jsem si tak dva roky zpět úletově cpala do všech salátu, respektivě stačil mi samotný špenát s tim a mohla jsem se utlouct. Opravdu hodně B. Nicméně záchodový výstup pak nebyl vůbec idelální, vůbec mi to nesedlo. (podobně jako třeba sojový lecithin, který mi dělá podobnou paseku, a přitom má pomáhat trávení)
Navíc jsou to kvasinky, tudíž podporujou jakýkoli kvasící prostředí a organismy v těle. Např dle G. Cousinse zcela nevhodná strava, které by se měl člověk střežit, jiní autoři ale nutritional yeast do některých jdel přidávají, v podstatě jako ochucovadlo...
Navíc jsou to kvasinky, tudíž podporujou jakýkoli kvasící prostředí a organismy v těle. Např dle G. Cousinse zcela nevhodná strava, které by se měl člověk střežit, jiní autoři ale nutritional yeast do některých jdel přidávají, v podstatě jako ochucovadlo...
já délky klíčků nesleduji, stačí mně, že jaxi nějaxi sfermentují, ale do moc velka mi většinou nenarostou, neb nemají čas, krom slunečnicových, ale ty, čím jsou větší, zdaj se mi nechutnější
V každým případě musím sebekriticky přiznat (tělo se mi to snaží dávat vehementně najevo, ale já mu řikám, že abych tu v práci přes nervy přežil, tak, že jako musim a ať eště chvílu vydrží), že by mne pravděpodobně s určitostí stačila setina dávky denně mnou konzumovaná, kdoví, ne-li až homeopatického ředění.
V každým případě musím sebekriticky přiznat (tělo se mi to snaží dávat vehementně najevo, ale já mu řikám, že abych tu v práci přes nervy přežil, tak, že jako musim a ať eště chvílu vydrží), že by mne pravděpodobně s určitostí stačila setina dávky denně mnou konzumovaná, kdoví, ne-li až homeopatického ředění.
cuketa
Dá se jíst cuketa syrová? někdo říkal že jsou z toho křeče v žaludku a případná otrava.....co je na tom pravdy/nepravdy?
Co syrové houby? Např. žampiony, dávám si je ted do salátů a jsou výtečné.....
Budu rád za jakoukoliv informaci a předem děkuji:)
Co syrové houby? Např. žampiony, dávám si je ted do salátů a jsou výtečné.....
Budu rád za jakoukoliv informaci a předem děkuji:)
Re: cuketa
Cuketa syrová je naopak výtečně stravitelná ( tedy u mne ).Nastrouhám ji na hrubém struhadle,jako nudličky,ale ne jako když strouháš okurku na salát,ale po délce,bez jader ( ty pak stejně sním ). No a cuketové nudle zaliješ nějakým dresingem,kterej dělám buď z nějakých bylinek + ol.olej ,nebo z droždí Tebi ( jen francouzský - country life )Seraf píše:Dá se jíst cuketa syrová? někdo říkal že jsou z toho křeče v žaludku a případná otrava.....co je na tom pravdy/nepravdy?
Co syrové houby? Např. žampiony, dávám si je ted do salátů a jsou výtečné.....
Budu rád za jakoukoliv informaci a předem děkuji:)
tak to už bych byla si mrtvá... syrová cuketka (nejlépe ty malinký) je jeden z mých nejoblíbenějších plodů, zakusuju jí jen tak kdykoli, nejlépe večer když už nechcu sladký ovoce. Segra dokonce navrhla že mi začne přezdívat kuržetko (courgette..)....
jinak houby jsem dřív dlabala jen syrový (žampiony - dávno před objevením RF) jsou uplně kosher, ale už houby radši nekonzumuju vubec
jinak houby jsem dřív dlabala jen syrový (žampiony - dávno před objevením RF) jsou uplně kosher, ale už houby radši nekonzumuju vubec
Re: drozdi
Tak v droždí je snad celé spektrum vitamínu B jen ta potvora B12 tam není. Nedávno přišel můj vegetariánský spolubydlící strašně zklamaný, že léta baštil drožďovou pomazánku kvůli B12 a pak zjistil, že zbytečně Droždí obsahuje B12 jen pokud se tam uměle přidá a to je totéž jako baštit potravinové doplňky.Theresa píše:Co drozdi? Pekarske, nebo pivovarske...Pekarske by melo obsahovat B12
http://www.pekarny.unas.cz/drozdi.html
Do vsech salatu si pridavam Francouzske lahudkove drozdi, je to jako posedlost, kdyz se k tomu jeste prida olej ,tak by me zajimalo, jestli alespon neco obsahuje, nejaky vitamin, nebo tak?
Jen maličkost na uvedené webové stránce není ani zmínka o tom, že by dané droždí obsahovalo b12
- hugo
- Site Admin
- Příspěvky: 1749
- Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Cuketa
Tak jsem testnul tu syrovou cuketu. Ze začátku to bylo takové rozpačité, ale po chvíli mi zachutnala a jsem si jistý, že ji budu kupovat velmi pravidelně.
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
předevčírem jsem dal dost kešu,odpol vlašáky a večer jsem dělal čerstvý tahini a dost ujídal,pak ochutnával supr ořechový olej...a v noci děsný křeče směrem od slinivky...dal jsem jí co zabrat..není na tolik tuku zvyklá.Nesmyslně jsem se přejed...tak druhý den pustuju a omlouvám se tělu,neb je mi furt blivno...
Co jíte k snídani?
Co jíte k snídani?
Já si dělám čerstvou grepovou šťávu s citronem a k tomu jím lískové nebo vlašské ořechy.
A co vy?
Já si dělám čerstvou grepovou šťávu s citronem a k tomu jím lískové nebo vlašské ořechy.
A co vy?
- hugo
- Site Admin
- Příspěvky: 1749
- Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co jíte k snídani?
Teď se snažím omezit ranní jídlo, asi dva týdny začínám jíst až kolem poledne a zatím se cítím super. Navíc mám i trochu času navíc.araila píše:Co jíte k snídani?
Já si dělám čerstvou grepovou šťávu s citronem a k tomu jím lískové nebo vlašské ořechy.
A co vy?
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Teď jsou u mě favoriti většinou citrusy (grapefruity, pomeranče, sweetie grepy, semtam pomelo, ale musí se mě líbit), jinak občas vyšťavím jabka, mrkev, ananas, celer (samozřejmě že ne všecko dohromady - to bych určitě nedal). Jinak množstevně stačí tak ze 2 grepů či 2-3 pomerančů, pokud je šťávy málo, nebo je příliš silná (což se u ovoce u nás prodávaného téměř nestává), doplňuju destilkou do požadovaného množství.
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Co jíte k snídani?
araila píše:Co jíte k snídani?
Já si dělám čerstvou grepovou šťávu s citronem a k tomu jím lískové nebo vlašské ořechy.
A co vy?
ovoce
Ta "destilka" na doplnění čerstvých ovocných šťáv mne zaujala. Jak dlouho ji takto piješ? ...Stále ještě nemám jasno v tom, zda je ve skutečnosti pro tělo prospěšná, nebo ne...Hugo z Hor píše:Teď jsou u mě favoriti většinou citrusy (grapefruity, pomeranče, sweetie grepy, semtam pomelo, ale musí se mě líbit), jinak občas vyšťavím jabka, mrkev, ananas, celer (samozřejmě že ne všecko dohromady - to bych určitě nedal). Jinak množstevně stačí tak ze 2 grepů či 2-3 pomerančů, pokud je šťávy málo, nebo je příliš silná (což se u ovoce u nás prodávaného téměř nestává), doplňuju destilkou do požadovaného množství.
Tedy, když jsem před lety dočetla knihu Šokující pravda o vodě - tak mne to dost přesvědčilo, protože autorům knihy (pokud své rady také sami dodržovali, myslím dost tyto postupy svědčily - dožili se ve zdraví vyššího věku). Ale pak jsem zas četla odborné stati, které pití destilky odsuzují jako nezdravé, neb prý ochuzuje tělo o cenné minerály, které na sebe váže.
Tak nevím...
Ahoj, sám jsem jí párkráte koupil a moc mi chutnala, zvláště pří půstu mi dělala mnohem lépe než moje filtrovaná voda. Chce to vyzkoušet, uvidíš zda ti bude dělat dobře.Ta "destilka" na doplnění čerstvých ovocných šťáv mne zaujala. Jak dlouho ji takto piješ? ...Stále ještě nemám jasno v tom, zda je ve skutečnosti pro tělo prospěšná, nebo ne...
Tedy, když jsem před lety dočetla knihu Šokující pravda o vodě - tak mne to dost přesvědčilo, protože autorům knihy (pokud své rady také sami dodržovali, myslím dost tyto postupy svědčily - dožili se ve zdraví vyššího věku). Ale pak jsem zas četla odborné stati, které pití destilky odsuzují jako nezdravé, neb prý ochuzuje tělo o cenné minerály, které na sebe váže.
Tak nevím...
Ohledně toho co je napsáno v "odborných publikacích".......... věřím tomu že za pár let, možná desítek let budou publikovány články o prospěšnosti destilované vody a naopak odsuzovány minerální vody jako tělo zanášející.
Kdyby ty lidi, co píšou o nebezpečnosti destilky, aspoň měli nějakou osobní zkušenost... Oni to ale nikdy ani pít nezkoušeli, tak proč jim věřit? Tady je několik lidí, co to pijou a na www.pust.cz jsou takový lidi taky a nikdo si nikdy na nic nestěžoval nebo jsem to neviděl. Spíš naopak.
Víš, ona jedna věc je subjektivní pocit, a druhá zas reálný stav organismu po letech konzumace...Zajímalo by mne, jak dlouho a v jakém věku tito lidé destilku pijí...Android píše:Kdyby ty lidi, co píšou o nebezpečnosti destilky, aspoň měli nějakou osobní zkušenost... Oni to ale nikdy ani pít nezkoušeli, tak proč jim věřit? Tady je několik lidí, co to pijou a na www.pust.cz jsou takový lidi taky a nikdo si nikdy na nic nestěžoval nebo jsem to neviděl. Spíš naopak.
No já destilku pila jen během půstů a ani tehdy ne stále, ale to jen proto, že je drahá, jinak bych ji pila víc. Pořád mi přijde i pro běžnou existenci bezpečnější než to, co mi teče z vodovodu, případně se louhuje v lahvích.. Ale osobní zkušenost mám mizivou. Na pust.cz se o tom dost debatovalo tuším, kupříkladu zde: http://pust.cz/phpBB2/viewtopic.php?p=1 ... ight=#1260
Vyzkoušet si to asi ale musí každý sám, nejsme jak přes kopírák, že
Vyzkoušet si to asi ale musí každý sám, nejsme jak přes kopírák, že
Bez ohledu na to, jak daleko jsi na špatné cestě zašel, vrať se.
Dík za odkaz. Každý sice "nejsme jako přes kopírák", ale jisté obecně platné zákonitosti platí na této hmotné Zemi pro trávicí systém všech lidí, že.doubravka píše:No já destilku pila jen během půstů a ani tehdy ne stále, ale to jen proto, že je drahá, jinak bych ji pila víc. Pořád mi přijde i pro běžnou existenci bezpečnější než to, co mi teče z vodovodu, případně se louhuje v lahvích.. Ale osobní zkušenost mám mizivou. Na pust.cz se o tom dost debatovalo tuším, kupříkladu zde: http://pust.cz/phpBB2/viewtopic.php?p=1 ... ight=#1260
Vyzkoušet si to asi ale musí každý sám, nejsme jak přes kopírák, že
No vida, tak v Británii se destilka běžně prodává jako voda na pití! Viz odkaz níže:
http://sortlifeout.co.uk/catalog/produc ... bfa3561af2
http://sortlifeout.co.uk/catalog/produc ... bfa3561af2