OTÁZKY a ODPOVĚDI - (pokud není lepší místo kam s nimi)
Moderátor: hugo
OTÁZKY a ODPOVĚDI - (pokud není lepší místo kam s nimi)
Vytvoril som toto fórum, na to ak sa budete chcieť niečo opýtať ostatných.
Ja začnem.
Jem každy deň namočený šrot s obilnín /pšenica, raž, jačmeň, ovos etc.../ rôzne to kombinujem.
" Vyčítal niekto z vás, že by to mohlo obsahovať niečo škodlivé pre organizmus. Nejaké látky ktoré tam sú len za surova. Alebo by to škodilo pri dlhodobom jedení ".
Dík Sorry
Ja začnem.
Jem každy deň namočený šrot s obilnín /pšenica, raž, jačmeň, ovos etc.../ rôzne to kombinujem.
" Vyčítal niekto z vás, že by to mohlo obsahovať niečo škodlivé pre organizmus. Nejaké látky ktoré tam sú len za surova. Alebo by to škodilo pri dlhodobom jedení ".
Dík Sorry
zrní
Taky jsem to dlouhou dobu jedl. Moje zkušenost je taková že se to dost špatně tráví a není po tom člověku nic moc. Lepší je to naklíčit a pak umlít na masovym mlýnku nebo kousat. Na to jsem přešel po tom, dělal jsem takový placky, daj se usušit nebo nemusej nebo když tam umeleš i namočený olejnatý semínka a přidáš ňáký koření a třeba česnek nebo cibuli, uděláš z toho takový karbanátky a necháš je tak 12 hodin v pokojový teplotě, je z toho výborný jídlo, takovej karbanátek, no. Dá se to uchovat v lednici pár dní.
No ale nejlepší forma jak jíst obilí je zasadit ho doma do misky od truhlíku nebo třeba do kelímků a nechat vyrůst do 10-15 cm. Tak to praktikuju teď já. Chtěl jsem si na to původně koupit ruční odšťavovač jelikož to mixování mě už jednak nebaví a jednak se mi to nezdá OK, ale ten ruční lis je zase z ňáký litiny pozinkovanej a kdo se s tim má pořád mejt.. Takže nemůžu si pomoct ale nejlepší způsob je to prostě žvejkat. Má to bezva chuť a je to taková powerfull žvejkačka.
No ale nejlepší forma jak jíst obilí je zasadit ho doma do misky od truhlíku nebo třeba do kelímků a nechat vyrůst do 10-15 cm. Tak to praktikuju teď já. Chtěl jsem si na to původně koupit ruční odšťavovač jelikož to mixování mě už jednak nebaví a jednak se mi to nezdá OK, ale ten ruční lis je zase z ňáký litiny pozinkovanej a kdo se s tim má pořád mejt.. Takže nemůžu si pomoct ale nejlepší způsob je to prostě žvejkat. Má to bezva chuť a je to taková powerfull žvejkačka.
já jsem skončil u obilí takto:
nechám to naklíčit a zelený jím dřív než johny, většinou když už když to má tak 5-10cm.
Ze zbytku (zrna) potom (samo že to nesmí být v hlíně ale jen na misce (pozor na plíseň)) dělám cosi jako slad, prostě to v teple usušim a potom to žvejkám. Chutná to jako sladovit, je to dost sladký. Sušení v teple je potřeba kvůli sladkosti, jinak to má uplně jinou chuť.
nechám to naklíčit a zelený jím dřív než johny, většinou když už když to má tak 5-10cm.
Ze zbytku (zrna) potom (samo že to nesmí být v hlíně ale jen na misce (pozor na plíseň)) dělám cosi jako slad, prostě to v teple usušim a potom to žvejkám. Chutná to jako sladovit, je to dost sladký. Sušení v teple je potřeba kvůli sladkosti, jinak to má uplně jinou chuť.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
kdyz uz sme u dotazu,mam jeden, ktery mi lezi na srdci uz moc moc dlouho, a kazdy, kdo mi poradi, budu moc nesmirne vdecnej, a sice dotaz celkem jasny, jak moc a jak dlouho mam nechat klicit cocku, mungo?? jak dlouhe klicky mam nechat narust a pak je snist??? opravdu THx za odpoved!!
be free, be just, be innocent :p
Re: O T Á Z K Y !!!
To Sorry : To jsem taky jedla snad 3 roky a není to zdravý, nejez to !!!! Je to těžký do žaludku a v syrovým obilí jsou nějaký nebezpečný látky, který zmizí teprve namočením na 12 hodin (To psali ještě v časopise Salvo). Mimo to to dělá takový hnusný povlak na zubech a ty se pak víc kazí. Já mám sice knížku, kde se to doporučuje (Bruker) docela logickým způsobem, ale v praxi to žádný dobrý účinky nemá. To už je snad lepší jíst žitný pečený chleba. V rašeliništi v Irsku (nebo kde) našli mrtvolu chlapa několik tisíc let zachovalou a ten měl v žaludku taky pozůstatky po syrovém obilí, nijak zaživa zdravím nevynikal a měl úplně rozežrané zuby.sorry píše:Vytvoril som toto fórum, na to ak sa budete chcieť niečo opýtať ostatných.
Ja začnem.
Jem každy deň namočený šrot s obilnín /pšenica, raž, jačmeň, ovos etc.../ rôzne to kombinujem.
" Vyčítal niekto z vás, že by to mohlo obsahovať niečo škodlivé pre organizmus. Nejaké látky ktoré tam sú len za surova. Alebo by to škodilo pri dlhodobom jedení ".
Dík Sorry
Taky to podle mé zkušenosti má nějak neblahý vliv na krev.
jako dlouho sem o obili premyslel a docela davam na svou intuici a jist ho nebudu ani za nic, nakliceny je nestravitelny a jediny trosku prijatelny mi prijde jist ta 15cm vyrostla trava, ale to uz radej jetel, pampelisky, vojtesku.. problem je pres zimu.. hej Johny jak dojedu zas do Prahy, a jak se uvidime, dasmi podrobne insrukce, jak docilit uspesneho pestovani te travy z obili, jak si to mel na topeni;p jo a ten rucni odstavnovac taky o tom porad premyslim a dosel sem k tomu samymu co ty a sice, ze dokud to nebudu zvykat v zubech, budu mit pochybnosti;))
be free, be just, be innocent :p
E E
Bingo !
Obilí fuj, jen travičku..no právě že je zima tak proto no, koupil jsem si včera 80l kompostu a smíchal jsem to s hlínou z lesa tak to teď pěkně poroste. Už to mam vychytaný a je to uplně easy.
He, Bruce Lee kdyby ještě tohle praktikoval, kdoví..možná by tu ještě dělal salta..
Už jsi OK ? Kdy přijedeš ?
Obilí fuj, jen travičku..no právě že je zima tak proto no, koupil jsem si včera 80l kompostu a smíchal jsem to s hlínou z lesa tak to teď pěkně poroste. Už to mam vychytaný a je to uplně easy.
He, Bruce Lee kdyby ještě tohle praktikoval, kdoví..možná by tu ještě dělal salta..
Už jsi OK ? Kdy přijedeš ?
Ondraw
Naklíčený je nestravitelný nebo nenaklíčený je nestravitelný?
Nebo obojí? Žiju v domění že naklíčením už je zrno celkem stravitelné a neměl jsem s tím zatím problém.
Nebo obojí? Žiju v domění že naklíčením už je zrno celkem stravitelné a neměl jsem s tím zatím problém.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
no me se z toho delalo spatne, kdyz sem to klicil a nenakliceny mi to taky moc neleze, ja uz na obili fakt nesahnu, to nemluvim o tom, ze nebyt ruznych knizek, kde sem si precetl to a to, tak me ani nenapadne nejaky obili jist, clovek by jist naky obili podle me vubec nemel. ale ne kazdy to vidi asi tak jednoduse, ale ja to neresim, pokud na to doplatim, doplatim, ale cpat se tim nebudu a nebudu:)) a myslim, ze mi to nechybi. jo Johny uz e to lepsi ale porad ucho neni OK a teploty sou, ale lepsi se to dost, v patek sem v Praze, takze mi ukazes, jak to nechavas rust ok???? tak se mej!!!
be free, be just, be innocent :p
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
Nestravitelné obilí úplně není, ale je hůř stravitelné než většina jiných potravin. Nenaklíčené obilí obsahuje látky, které brání vstřebávání minerálů a snad i deaktivuje některé trávicí enzymy ze slinivky. Myslím se ty látky v tom neklíčeném obilí jmenují fytáty. Pokud se to naklíčí, fytáty by měly částečně zmizet. (Taky vařením, ale to není pro nás, že). Platí to jak pro pšenici, tak i ječmen, oves atd. Rýže a proso/jáhly je myslím nemají, ale nevím to jistě (Rýži jsem nikdy nebyl schopen naklíčit, ani tu černou). Pohanka fytáty taky asi nemá.
Dřív jsem jedl klíčenou špaldu, oves, třeba mixnuté s banánem a fíky nebo tak něco. Ale pokud jsem to dělal častěji, tak to trávení bylo fakt horší, i když to bylo chutné. Taky jsem po tom někdy byl pár hodin unavený.
Teď už jsem obilniny omezil jenom na namočenou/naklíčenou pohanku. Myslím, že mi na rozdíl od ostatních obilnin přidává energii, ne ubírá, a tráví se dobře, třeba ji mixuju s rajčaty, pórkem, konopným olejem a citronovou šťávou, nebo jen s namočenými fíky.
Dřív jsem jedl klíčenou špaldu, oves, třeba mixnuté s banánem a fíky nebo tak něco. Ale pokud jsem to dělal častěji, tak to trávení bylo fakt horší, i když to bylo chutné. Taky jsem po tom někdy byl pár hodin unavený.
Teď už jsem obilniny omezil jenom na namočenou/naklíčenou pohanku. Myslím, že mi na rozdíl od ostatních obilnin přidává energii, ne ubírá, a tráví se dobře, třeba ji mixuju s rajčaty, pórkem, konopným olejem a citronovou šťávou, nebo jen s namočenými fíky.
Mne teda obilniny nejako moc nevonaju, ale počul som že to je najlepšie a najlacnejšie palivo pre organizmus. Sacharidy - uhlohydráty
Napriti tomu používanie bielkovín na pohon sa mi zdá dosť neekonomické. Ak najdem nejaký recept tak je až prepchatý bielkovinami.
A čo rimania bola to impozantná armáda. Vojaci mali prídel pšenice a vody určený na pochody. Pšenicu jedli len tak nenamočenú a nenaklíčenú. A dokázali podať výkon dobili celú europu a aziu.
Neviem ako sa mám ďalej pohnúť. Som na surovej strave mesiac a dostal som sa do slepej uličky.
Mám psoriazu - lupienka a viem že toto je jediná záchrana pre mna. Ale nechcem si ublížiť alebo niečo také.
Napriti tomu používanie bielkovín na pohon sa mi zdá dosť neekonomické. Ak najdem nejaký recept tak je až prepchatý bielkovinami.
A čo rimania bola to impozantná armáda. Vojaci mali prídel pšenice a vody určený na pochody. Pšenicu jedli len tak nenamočenú a nenaklíčenú. A dokázali podať výkon dobili celú europu a aziu.
Neviem ako sa mám ďalej pohnúť. Som na surovej strave mesiac a dostal som sa do slepej uličky.
Mám psoriazu - lupienka a viem že toto je jediná záchrana pre mna. Ale nechcem si ublížiť alebo niečo také.
Re: energie
Jo, já je jím, ale odšťavené, nemám totiž moc v pořádku zuby. Musíš ale sehnat dobrou odrůdu - nejlepší jsou normálně samotné nakrájené na tenké plátky.radomir píše:ahoj, zajímalo by mě jestli jíte někdo syrové brambory, pokud ano tak v jaké úpravě ?
A pak co je pro vás nejlepší a teď na zimu opravdu "zahřívací" a snadno využitelný zdroj energie ?
Re: energie
nakrájej je na plátky a omasti oliv. olejem, nebo na minikostičky do zelen. salátu, nebo jako jablko...radomir píše:ahoj, zajímalo by mě jestli jíte někdo syrové brambory, pokud ano tak v jaké úpravě ?
A pak co je pro vás nejlepší a teď na zimu opravdu "zahřívací" a snadno využitelný zdroj energie ?
Nevědomost je tak lehká!
jé a já někde četl, že fungovali jenom na cibulu, anebo to byli egypťani?sorry píše:Mne teda obilniny nejako moc nevonaju, ale počul som že to je najlepšie a najlacnejšie palivo pre organizmus. Sacharidy - uhlohydráty
Napriti tomu používanie bielkovín na pohon sa mi zdá dosť neekonomické. Ak najdem nejaký recept tak je až prepchatý bielkovinami.
A čo rimania bola to impozantná armáda. Vojaci mali prídel pšenice a vody určený na pochody. Pšenicu jedli len tak nenamočenú a nenaklíčenú. A dokázali podať výkon dobili celú europu a aziu.
Neviem ako sa mám ďalej pohnúť. Som na surovej strave mesiac a dostal som sa do slepej uličky.
Mám psoriazu - lupienka a viem že toto je jediná záchrana pre mna. Ale nechcem si ublížiť alebo niečo také.
No, výkon pochodóvy se dá dokázat i při puostu a ten bych si určitě naordinoval v případě výskytu choroby, ale už únava je závažnej signál, že nejsem v optimu a to mě přiměje, abych čistil.
Teď jsem si stanovil rekord v šankaprakšalámě, za půl hodiny po 6 sklenicích jsem to protáhl durch a za další půlhodinu tekl křišťál.
Do slanej vody jsem přidal odšťavněnou palici česneku, takže pití bylo náročnější než obvykle, ale trakt mně to pravděpodobně nespálilo.
Ze solí problémy nemám, mám dojem, že nic nevstřebám za tu chvílu, páč nemám žížeň.
Tím se sice vyčistí trakt, ale celoživotně zaneřáděný buňky jdou jenom půstem a čím delším, tím dokonalejší.
- Neo
- Příspěvky: 233
- Registrován: stř zář 29, 2004 15:31
- Bydliště: Kodan, Dansko
- Kontaktovat uživatele:
Lupenku jsem mel a uz nemam. Casem se ti zregeneruji jatra a dalsi organy do takoveho stavu (pokud nejsou trvale poskozeny, to ale jen vyjimecne), ze budou opet schopny efektivne vylucovat skodliviny, pak uz nebude zadna potreba pro lupenku.sorry píše:Mne teda obilniny nejako moc nevonaju, ale počul som že to je najlepšie a najlacnejšie palivo pre organizmus. Sacharidy - uhlohydráty
Napriti tomu používanie bielkovín na pohon sa mi zdá dosť neekonomické. Ak najdem nejaký recept tak je až prepchatý bielkovinami.
A čo rimania bola to impozantná armáda. Vojaci mali prídel pšenice a vody určený na pochody. Pšenicu jedli len tak nenamočenú a nenaklíčenú. A dokázali podať výkon dobili celú europu a aziu.
Neviem ako sa mám ďalej pohnúť. Som na surovej strave mesiac a dostal som sa do slepej uličky.
Mám psoriazu - lupienka a viem že toto je jediná záchrana pre mna. Ale nechcem si ublížiť alebo niečo také.
Obiloviny obsahuji spoustu neblahych veci, opioidni peptidy, gluten, inhibitory enzymu atd. Cukry jsou ve forme skrobu tezko stravitelne, z toho duvodu pocit najezeni po jejich konzumaci (stejne jako po mase atd.).
Nejlepsi potravou pro cloveka je ta, pro kterou je biologicky nejlepe uzpusoben. Stavbou tela, organu a vlastnosti nasich smyslu jsme vrozeni sberaci plodu, ovoce, zelenina, orechy. Ovoce dava energii a vitaminy, zelenina mineraly, tuky a bilkoviny, orechy to vse zpestruji.
Neexistuje ta ci jina potravina na nekterou nemoc, to co je potreba je poskytnout telu ty nejlepsi podminky pro uzdraveni, ktere je plne rizeno telem samotnym. Dostatek spanku, slunce, cisteho vzduchu, vhodna teplota a cistota okoli a cerstva jednoducha strava jsou nektere z nich. Pust dokaze vse akcelerovat, ale clovek by se do toho nemel poustet bez predchoziho studia ci kontrole nejakeho prirodniho terapeuta.
A co si tedy myslíte o rovnátkách? Nevím totiž, jestli na ně nemám znovu začít chodit, dva zuby mám totiž skoro "v druhé řadě". Ale slyšel jsem, že to prý nějak škodí krční páteři.
A co si myslíte o vytržení zubu? Každý zub prý totiž nějak souvisí s nějakým orgánem, nebo tak nějak, a tak to asi taky nemusí být moc dobré.
A co si myslíte o vytržení zubu? Každý zub prý totiž nějak souvisí s nějakým orgánem, nebo tak nějak, a tak to asi taky nemusí být moc dobré.
Mě by tohle taky zajímalo, ale zřejmě o tom nikdo nic neví. Zrovna dneska mi vytrhli zub a už jich mám pryč celkem asi 5 nebo 6.Ondra G píše:A co si tedy myslíte o rovnátkách? Nevím totiž, jestli na ně nemám znovu začít chodit, dva zuby mám totiž skoro "v druhé řadě". Ale slyšel jsem, že to prý nějak škodí krční páteři.
A co si myslíte o vytržení zubu? Každý zub prý totiž nějak souvisí s nějakým orgánem, nebo tak nějak, a tak to asi taky nemusí být moc dobré.
Rovnátka jsou podle mýho názoru jen k dobrýmu - obě moje dcery je měly a krční páteř mají v pořádku.
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
[quote="Honza"]výborný dotaz ohledně těch zubů, taky by mě to zajímalo...[/quote]
Tak to mě taky. Vitariánství sice zvládne všelico napravit, ale zuby asi nevyrovná. Já mám zase jiný problém, osmičky dole neprořezané a položené vodorovně čili naležato uvnitř tlačí na sedmičky. No, jedna sedmička už takto odešla ještě před vita, druhá možná jednou odejde i přes vita...
Dr. Weston Price, zubař, kdysi ve 20. letech cestoval po světě a porovnával zdraví tzv. civilizovaných zemí se zdravím populací v odlehlých horách. A zjistil, že ti, co se živí převážně syrovou stravou a potravinami průmyslem nezpracovanými, netrpí prakticky žádnými degenerativními chorobami a zároveň mají zuby postavené tak, jak mají být a kazy jsou naprostou výjimkou. Na rozdíl od populace v Evropě a Americe, už tehdy, skoro před sto lety.
No, ale když už člověk vyroste na vařené špatné stravě a je třeba spousta generací před ním, která se špatně stravovala, tak pak ty křivé zuby nebo osmičky naležato už asi nenapraví nic přirozeného.
Tak to mě taky. Vitariánství sice zvládne všelico napravit, ale zuby asi nevyrovná. Já mám zase jiný problém, osmičky dole neprořezané a položené vodorovně čili naležato uvnitř tlačí na sedmičky. No, jedna sedmička už takto odešla ještě před vita, druhá možná jednou odejde i přes vita...
Dr. Weston Price, zubař, kdysi ve 20. letech cestoval po světě a porovnával zdraví tzv. civilizovaných zemí se zdravím populací v odlehlých horách. A zjistil, že ti, co se živí převážně syrovou stravou a potravinami průmyslem nezpracovanými, netrpí prakticky žádnými degenerativními chorobami a zároveň mají zuby postavené tak, jak mají být a kazy jsou naprostou výjimkou. Na rozdíl od populace v Evropě a Americe, už tehdy, skoro před sto lety.
No, ale když už člověk vyroste na vařené špatné stravě a je třeba spousta generací před ním, která se špatně stravovala, tak pak ty křivé zuby nebo osmičky naležato už asi nenapraví nic přirozeného.
Vegetarianska strava je velmi slaba, tak isto, ako vsetka varena strava. A na obilie kasli, len si prekyslujes organizmus. A ta lupienka je toho pricinou, telo odburava ten maz z obilnin. Doporucujem ti ovocne stavy a potom pôst. Ale si prestuuj najpr o pôste literaturu aby si sa nepriotravil pocas neho. Popripade ak chces ti poslem jednu knizku mailom o pôste ak nemas.sorry píše:Lupienku som dostal až teraz. To znamená, že vegetarianska strava je slaba. Leo ďakujem za povzbudenie.
Re: Tvaroh
No já teda nevim...My jsme pili syrové mléko a jedli syrový tvaroh asi 3 - 4 roky, přitom jsme byli vegetariáni, a žádné pozitivní věci to nepřineslo, dcera byla věčně nemocná - rýmy, záněty středního ucha, nachlazení a nakonec jí museli vzít nosní mandle. Já jsem taky byla často nemocná. Mohlo to být ale třeba i tím, že jsme žili na vesnici v celkově nezdravém prostředí - byla tam zima a topilo se kamnama, a taky jsme toho mléka pili asi moc - každý den skoro 1/2 litru. Možná kdyby to bylo občas a menší množství a jedla se přitom jen syrová strava, tak to může být k užitku. Solange Rodriguez, která je 100% vitariánka už od roku 1981, říká, že zpočátku jedli taky mléčný výrobky. Asi to záleží na tom kterém člověku, jak to snáší.MirecH píše:Co hovorite na tvaroh z domaceho nepasterizovaneho mlieka, pripadne bryndzu tiez z nepasterizovaneho mlieka...
Ano ci Nie?
Je vela vitarianskych receptov kde sa pouzivaju...
- Neo
- Příspěvky: 233
- Registrován: stř zář 29, 2004 15:31
- Bydliště: Kodan, Dansko
- Kontaktovat uživatele:
O prirozene strave tady asi nemuze byt rec. Kdo by ucucaval mleko krave z vemene, ci kozam, psum?
Kozi mleko je slozenim lepsi nez kravske, mene hlenotvorne, cetl jsem ze bez alergickych reakci.
Ja dam radsi prednost ovoci nez mleku, ktere mi nikdy nechutnalo (az na to materske, to si ale uz nepamatuji)
Kozi mleko je slozenim lepsi nez kravske, mene hlenotvorne, cetl jsem ze bez alergickych reakci.
Ja dam radsi prednost ovoci nez mleku, ktere mi nikdy nechutnalo (az na to materske, to si ale uz nepamatuji)
Re: Tvaroh
Clovek to tu musi pisat furt dookola Je neprirodzene piť od ineho zivocicha mlieko alebo z mlieka produkty. Ako by si sa pozeral na to keby teliatko prislo za tvojou mamou a chcelo od nej mlieko? Asi dost zvratene nie? tak isto je to zvratene, ked clovek pije mlieko od inych cicavcov. V 3.roku zivota ti telo prestava vylucovat enzymi na spracovanie mlieka. Lebo by malo byt schopne spracovavat plnohodnotnu stravu z ovocia a zeleniny. A mlieko zahlienuje telo. Tak už prestante sa zaoberat takymi zbytocnostami ci pit alebo nepit mlieko.MirecH píše:Co hovorite na tvaroh z domaceho nepasterizovaneho mlieka, pripadne bryndzu tiez z nepasterizovaneho mlieka...
Ano ci Nie?
Je vela vitarianskych receptov kde sa pouzivaju...
Psům nebo kozám, to asi ne, ale sousedka měla krávu a její asi 8letá dcera normálně pila tý krávě z cecíku, fakt ! Tím nechci to mléko obhajovat...já ho nesnesu dneska už vůbec, i když mi docela chutná.Neo píše:O prirozene strave tady asi nemuze byt rec. Kdo by ucucaval mleko krave z vemene, ci kozam, psum?
Kozi mleko je slozenim lepsi nez kravske, mene hlenotvorne, cetl jsem ze bez alergickych reakci.
Ja dam radsi prednost ovoci nez mleku, ktere mi nikdy nechutnalo (az na to materske, to si ale uz nepamatuji)
theresa
asi půjde o to jakých, dost chorob považovaných za vrozené jimi být nemusí...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
co vim tak na www.pust.cz byl snad nekdo kdo se pustama minimlane problemu spojenych s obrnou zbavil. zkus tam trochu hladat...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Mela jsem na mysli detskou mozkovou obrnu (nejsem si uplne jista, jestli je to vrozena choroba), jejiz lehci formou jsem si prosla, takze by to pomoci pustu slo nejak zlepsit, mno, to by bylo super...hm a co takhle treba cukrovka, jiz trpi mnoho lidi? Nemuzete nekdo uvest konkretni onemocneni se kterymi vam vitarianstvi pomohlo ?
Cukrovka co ji nemas od narozeni jde pry tez celkem v pohode stravou a pustama. A obrnu jestli se dobre pamatuju mela na pustu snad i Pavlína co tam hodně píše o tom jak teď v 50ti letech zjišťuje že mohla být už dávno zdravá.
ja jsem se zbavil:
20 prebytecnych kilo
rym a chripek a angin, v posledni dobe prechazejicich i v letni alergie na prach pyl a srst zvirat...
jedny boule na svalu co jsem tam mel po uraze.
bilkoviny v moci kterouzto zduvodnovali pry bludnou ledvinou a ze mam ztloustnout aby se uchytila
akne a podobnych pupenu
paleni zahy a travicich problemu
anemie
lenosti
mozna i zacinajiciho plesateni
a v neposledni rade i alkoholizmu :c]
ja jsem se zbavil:
20 prebytecnych kilo
rym a chripek a angin, v posledni dobe prechazejicich i v letni alergie na prach pyl a srst zvirat...
jedny boule na svalu co jsem tam mel po uraze.
bilkoviny v moci kterouzto zduvodnovali pry bludnou ledvinou a ze mam ztloustnout aby se uchytila
akne a podobnych pupenu
paleni zahy a travicich problemu
anemie
lenosti
mozna i zacinajiciho plesateni
a v neposledni rade i alkoholizmu :c]
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Re: energie
bože, neblázni - syrové brambory jsou jedovaté (hlíza je sice nejméně, ale je. Vařením se to ztrácí, ale za syrova je to fuj - brambory nejez!)radomir píše:ahoj, zajímalo by mě jestli jíte někdo syrové brambory, pokud ano tak v jaké úpravě ?
A pak co je pro vás nejlepší a teď na zimu opravdu "zahřívací" a snadno využitelný zdroj energie ?
-
- Příspěvky: 32
- Registrován: pát kvě 07, 2004 12:03
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Re: energie
Jedovaté sú iba zemiaky, ktoré sú zelené!!!
cukrovky jsou dvě:
ta I. typu je podmíněná nevratnými změnami v metabolismu insulinu (je podmíněna geneticky) - tu nevyléčíš ničím. Tam si nezahrávat s pokusy a poslouchat doktory a brát inzulín, jinak může člověk umřít. - tady bych jen doplnila, že tato oblast je moc vděčná genetickým manipulacím, díky nimž mohou bakterie produkovat lidský inzulín, který je samozřejmě lepší, než dříve používaný prasečí - takže prdět na Greenpeace a podobné ekoteroristy a hurá do genetiky
Cukrovka typu II. je něco úplně jiného, za tu si člověk může sám, tím, že se přežíral a ládoval se sladkým - zhubnout, změnit stravování a je to v pohodě. Příčina potíží je také úplně jinde. Tělo sice stále produkuje inzulín, ale jeho receproty se stávají vůči němu necitlivé - je to obrana těla před příliš vysokým příjmem cukru.
ta I. typu je podmíněná nevratnými změnami v metabolismu insulinu (je podmíněna geneticky) - tu nevyléčíš ničím. Tam si nezahrávat s pokusy a poslouchat doktory a brát inzulín, jinak může člověk umřít. - tady bych jen doplnila, že tato oblast je moc vděčná genetickým manipulacím, díky nimž mohou bakterie produkovat lidský inzulín, který je samozřejmě lepší, než dříve používaný prasečí - takže prdět na Greenpeace a podobné ekoteroristy a hurá do genetiky
Cukrovka typu II. je něco úplně jiného, za tu si člověk může sám, tím, že se přežíral a ládoval se sladkým - zhubnout, změnit stravování a je to v pohodě. Příčina potíží je také úplně jinde. Tělo sice stále produkuje inzulín, ale jeho receproty se stávají vůči němu necitlivé - je to obrana těla před příliš vysokým příjmem cukru.
Re: energie
nikoliv, mírně jedovaté jsou i zralé škrobové brambory. Ale to jsou i mandle, že - záleží tedy na "vkusu" jedince.MirecH píše:Jedovaté sú iba zemiaky, ktoré sú zelené!!!