Jablečná šťáva

Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.

Moderátor: hugo

Uživatelský avatar
Pablitofracek
Příspěvky: 22
Registrován: sob pro 26, 2009 17:22
Bydliště: Palaiochora

Jablečná šťáva

Příspěvek od Pablitofracek »

Máte někdo zkušenosti s čerstvě vytlačenou jablečnou šťávou? Mě po ní vždy rozbolí nepříjemně v oblasti jater a žlučníku (všechny druhy jablek). Po ostatním vytlačeném ovoci ne. Ta bolest trvá asi pět až dvacet minut. Dělalo mi to i dřív po vypití kombuchy, která byla starší víc dnů. V minulosti jsem prý přechodil třikrát mononukleózu (dle jednoho primaře z infekčního). Je možné, že by to i souviselo s čištěním žlučníkových cest? Mám to pít dál, i když je mi potom z toho zle? Tedy jen ta bolest v oblasti jater a cítím to i do bodu na dráze jater pod pravou lopatkou a trochu tlak na této dráze do hlavy. Pak to přestane a je mi zase normálně. Nějak podobně mi bylo, když jsem zkoušel čistit žlučové cesty pomocí většího množsví citronové šťávy a olivového oleje. (to jsem se trápil skoro celou noc). Díky moc za všechny odpovědi.
Uživatelský avatar
Kometa
Příspěvky: 277
Registrován: sob dub 17, 2010 13:03
Bydliště: Praha

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Kometa »

Kolik té šťávy piješ najednou?
Já každé ráno cca 0,6 litru a nic mi to nedělá (ale ani při očistě jater jsem se nijak netrápila.
Doporučila bych ti vysledovat, po jaké množství ti je ještě ok pít naráz jen to. Pokud bys třeba zvládl bez bolesti jen 0,3 litru,tak vypij toto množství a za půl hodiny třeba znovu, aby se to rozložilo.
Uživatelský avatar
Pablitofracek
Příspěvky: 22
Registrován: sob pro 26, 2009 17:22
Bydliště: Palaiochora

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Pablitofracek »

Jablek můžu sníst kolik chci a nedělá mi to nic. Jablečné šťávy asi můžu vypít do dvou deci a jde to ... jak vypiju víc, už to dělá problém, třeba dnes jsem vypil asi čtyři deci a bolelo. Včera jsem vypil během tři hodin asi dva litry vytlačených pomerančů a v pohodě.
Uživatelský avatar
Panda
Příspěvky: 4471
Registrován: stř led 28, 2009 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Panda »

Nejsou ta jablka málo zralá? Zřejmě budou obsahovat dost kyselin, vzhledem k podobnosti s citronovou šťávou. Asi skombinovat se šťávou jiného ovoce na snížení kyselosti. Zřejmě problém se žlučovými kameny?
Uživatelský avatar
Pablitofracek
Příspěvky: 22
Registrován: sob pro 26, 2009 17:22
Bydliště: Palaiochora

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Pablitofracek »

Dnes jsem to pil s broskvema, ale asi budou v jablcích fakt nějaké kyseliny, které ty šutry(pokud nějaké mám) fakt pobízejí k odchodu ...
mun
Příspěvky: 236
Registrován: pát říj 16, 2009 9:48
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od mun »

Důvod úpravy jablek ve šťávu? Rychlost? Co místo toho mix?
Není totiž nic skrytého, co nebude zjeveno, ani nic tajného, co nebude poznáno.
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Xion »

Mal som podobny problem s hroznom a kedysi, ked som zacinal ovocim na ranajky, skoro so vsetkym ovocim. Po precisteni traviaceho traktu a pecene, to zmizlo.
Vyskusaj si poriadne vycistit pecen, a crevo, niekolko sank, a potom ocisty pecene, kym z teba budu vychadzat sutre. Neviem ako na tom si, ale ak mas podozrenie, ze by si tam mohol mat aj dost velke kamene, najprv radsej sprav sono. V pripade, ze budu kamene velke, najprv ich rozpustaj velkymi davkami horciku, a velkym mnozstvom jablk (asi musis pretrpiet), a potom si urob tu seriu ocist pecene. Zo mna vyslo po tych ocistach snad 1000 malych zelenych kamienkov a bahna, a odvtedy sa citim podstatne lepsie, a lepsie mi travi. Keby som to chcel cistit stravou a hladovkami, tak verim, ze sa natrpim ovela viac, a trvalo by to ovela dlhsie. A naco vlastne obetovat hladovkovy cas, aby telo zlozito nicilo mechanicky bordel v peceni, ked sa to da jednoducho vyplavit a telo sa pocas hladovky moze sustredit na ine dolezite veci.
Fate
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 04, 2013 13:39

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Fate »

Ahojte, nevíte, co by to mohlo být, když po čerstvé šťávě z jablek jsem jako balón? Pila jsem ji teď nalačno celé dopoledne (postupně 1,5l bez pevné stravy) a odpoledne to ve mně bublalo a prdím strašně moc. Stalo se mi to teď 2x po sobě. Souvisí to s očistou střeva a časem to přejde? Nevíte? Díky.
Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5016
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus »

Jsou taci co se i pos..ou, bud rada ze jen funis a prdis :D.
Ale k veci, o jablecnem mostu je to notoricky zname, ma mimoradny cistici ucinek:).
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo »

Fate píše:Ahojte, nevíte, co by to mohlo být, když po čerstvé šťávě z jablek jsem jako balón? Pila jsem ji teď nalačno celé dopoledne (postupně 1,5l bez pevné stravy) a odpoledne to ve mně bublalo a prdím strašně moc. Stalo se mi to teď 2x po sobě. Souvisí to s očistou střeva a časem to přejde? Nevíte? Díky.
telo si z toho vyraba burcak, mas v traviuacke dost bakterii a kvasiniek ktore sa s nadsenim vrhnu na tej tekuty cukor
aj dive svine si tak vedia vyrobit v sebe alkohol ked sa prezeru repy alebo zemiakov a su z toho krasne opite.
pokial ti nevadi nafuknutie a prdenie tak si uzivaj nadalej ale bacha za volant nesadaj lebo mozes nafukat, a pokial zrovna nie si vyznamny politik tak aj prist o vodicak.
5 2 8
Fate
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 04, 2013 13:39

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Fate »

Díky za zprávy. Ale pokud to dělají kvasinky, tak je tím tím pádem podporuju, ne? Mám to radši přestat pít? :shock:
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo »

Fate píše:Díky za zprávy. Ale pokud to dělají kvasinky, tak je tím tím pádem podporuju, ne? Mám to radši přestat pít? :shock:
ano zivis kvasinky, to ja zaklad rozrastania rakoviny, zivit kvasinky cukrom

ja ti neporadim, ja som osobne na nozkosacharidovke a takmer bez ovocia a ineho cukru

a stavy nerobim a nepijem ziadne odstranovanie vlakniny povazujem za chybu

ale tu na fore najdes velku podporu je tu napriklad velmi silna burciakova skupina :mrgreen:
5 2 8
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od smajliss »

Vyber si nějaké jiné šťávy, jestli chceš šťávovat. Třeba červená řepa + mrkev + okurka je podle mě velmi zdravá kombinace .. ale popíjet dlouho .. třeba i hodinu po doušcích
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo »

smajliss píše:ale popíjet dlouho .. třeba i hodinu po doušcích
hodinu po malych duchoch, to ako o 1 rano ? :mrgreen:
5 2 8
Fate
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 04, 2013 13:39

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Fate »

Hmmm, no já si dělám skoro denně k večeři (dle knihy Rothkranze) šťávu z řapíkatého celeru, okurky, jablka, občas přidám zelí. To mi problémy nedělá. Ale vzhledem k tomu, že máme spousty jablek, napadlo mě udělat si třídenní očistu střeva na nich. Nechám toho radši, protože ta nafouklá střeva jsou fakt extrém :roll:
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od ravima »

Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 781
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Syrovozrout »

ravima píše:Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
Jablka a vůbec ovoce je to nejlepší proti zácpě (asi mimo jiné i díky pektinu). A co tahle látka, ta není užitečná??..(Byť jablka ji zas až tolik neoplývají...)-totiž využitelné sacharidy...
"jak vyrábět elektřinu z cukrů"
http://hobby.idnes.cz/diky-biobateriim- ... -dilna_mce
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo »

jabka :?: == strudl :!:

:delicacy: :idea:
5 2 8
bukaj
Příspěvky: 489
Registrován: čtv říj 11, 2012 21:45

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od bukaj »

Přebytek jablek bych využil na jablečný ocet nebo očistu jater. Jinak s nimi nemá co dělat :)
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo »

kto do teba jablkom, ty do neho kokosovym olejom :P
5 2 8
Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 781
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Syrovozrout »

Jablka - tedy ta "domácí a nestříkaná" a obzvláště staré odrůdy není radno - jakožto stromy s plody - zatracovat.
Kromě rozsáhlých "mimovýživových aspektů" (jako je přeci jen zvýšení soběstačnosti - a tím nezávislosti na suprmárketové lobby - jedince a rodin díky třeba dostupnosti takových plodin /a udržení a rozvíjení užitečných prvků v krajině), je třeba poznamenat, že jabloně nepřispívají tolik k degradaci půd, protože ji právě nevyčerpávají od živin, minerálů, atd. (Čehož důsledkem sice je poměrně nižší zastoupení těchto látek v jablku, ale tím méně PRVKŮ se z půdy vysává a splachuje nakonec do záchoda... - Takže je to vlastně dost šetrný plod - na to, co obsahuje - postačí pár prvků, co navíc nejsou vzácné a kolují - jako uhlík, kyslík, vodík, maličko dusík, a těch ostatních minimum. To vše funguje za předpokladu že Slunce svítí nám...téměř perpetum mobile..jakmile už strom stojí!) A přitom nejen že dodá rychlou energii v podobě cukrů, ale i právě další látky jsou přínosem - jako ten pektin na nahození trávení a odvod splodin, různé dost zajímavé ovocné kyseliny též pro tělo výživné, no a dokonce dle odrůdy i nějaké ty léčivé polyfenoly.
Nepovažuju to za "prázdný dar" přírody k ničemu. V těchto klimatických podmínkách je to navíc (opět dle odrůdy!) jedno z mála uchovatelných jídel (z místních zdrojů) i přes zimu stále čerstvých a živých (takže RAW) bez nutnosti speciálních úprav (takže plus v jednoduchosti a bezpracnosti). Ale i pro široké možnosti příprav (jako je sušení, "přesnídávkování", ščavení, jako příměs, atd. atd. atd.) si lidé kdysi ještě dovedli vážit i toho obyčejnýho jabka. I to nejzapomenutější jablíčko na zem spadlé je hádám z-dravější než průmyslový rohlík (přitom rohlíky obvykle nikdo povalovat se bez užitku a shnít...nenechává, jako se to děje s jablky z posledních alejí a od cest či okrajů lesů, jakoby nikomu nestálo za to se pro ně ani ohnout. Nejsou-li ze zahrady, kterou máte pod kontrolou, ale třeba právě "od cesty" - je nutno je omýt - i třeba mýdlem - ale slupku neoloupávat, protože právě v ní a bezprostředně pod ní jsou cenné látky. Toxiny od silnic se dovnitř nedostanou. To se tak dřív strašívávalo v předzvěsti přípravy lidí do nového režimu na suprmárkety a centralizované sklady a "dálkové zásobování" a navíc byl olovnatý benzín. Ale ani to olovo se pak v plodech nenacházelo, zvláště stromy to narozdíl od jiných rostlin či hub dost profiltrují. Například mají-li dostatek vápníku v zemině, tak nevtahují kadmium ani olovo. A i tak nemají důvod to ukládat do dužniny plodu. Něco jiného je ohledně pesticidů. Na povrchu jablka je dá se říct tuková vrstva - přirozené lipidy chránící ho před vysycháním a právě v ní se zbytky pesticidů snadno uchytí - bývají rozpustné v oleji. Neplést s jablky naleštěnými uměle pro komerci.)

Měla babka čtyři jabka a dědoušek jen dvě:
"Dej mi babko..jedno jabko...Budeme mít stejně!" :wink:
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5016
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus »

ravima píše:Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
ad 1) vyctena blbost.
ad 2) dalsi vyctena blbost.
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od ravima »

cepheus píše:
ravima píše:Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
ad 1) vyctena blbost.
ad 2) dalsi vyctena blbost.
Tak chápu, že můžeš mít takový názor, ale bylo by zajímavější ho doplnit např. tím, že:
ad 1) vysvětlíš jakým způsobem šťáva z jablek čistí střeva, když nenastane průjem.
ad 2) vyjmenuješ ostatní jablečné látky, které jsou podle tvého názoru užitečné a proč jsou užitečné
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od ravima »

Syrovozrout píše:Jablka a vůbec ovoce je to nejlepší proti zácpě (asi mimo jiné i díky pektinu). A co tahle látka, ta není užitečná??..(Byť jablka ji zas až tolik neoplývají...)-totiž využitelné sacharidy...
To je pravda, jablka obsahují fruktózu, glukózu a sacharózu v poměru cca 6:3:1; a to je v pořádku, dokud konzumuješ celé plody v rozumném množství, ale ve šťávě je to až příliš a bez vlákniny a dalších podpůrných látek je to dobré tak akorát na vyvolání toho průjmu a nakrmení kvasinek...
Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 781
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Syrovozrout »

Že má něco ve své součásti cukry, to nemusí hned znamenat, že to jde tak lehce vykvasit a kvasinky v určité části střeva že na tom jako takovém kvasit dovedou! Už jsi zkusil vykvasit nesterilizovanou jablečnou šťávu BEZ PŘIDÁNÍ PRŮMYSLOVÉHO CUKRU? Pořád má několikanásobně méně sacharidů než třeba rohlík. A už jsi zkusil vykvasit coca-colu nebo ten rohlík přestože má v sobě cukrů k pětasedmdesáti procent váhy?? Není to jen o tom...Jiné látky a mikroorganismy a to i jen ty ve šťávě nejen v celém plodu tomu mohou bránit víc než trocha cukru podporovat. A ač jsem nebyl nikdá zastáncem úprav - do čehož spadá i šťavení... Nakonec uznávám i jejich místo - totiž v tom, že díky tomu do sebe může dostat VÍCE "KALORIÍ" právě z ovozelu (Ovozel je prostě v průměru daleko nízkokaloričtější než všechno ostatní v lidské stravě. A to i kdyby se zkrmoval banány, což ale už tolik nedporučuju. To spíš ta jablka).
Nemyslím, že je ale dobré sytit trávicí orgány po celou dobu nepevnou tekutinou (problém v konzistenci, potenciální zlenivění - ale myslím, že vratné, reverzibilní - že si zase "vzpomenou" když přijde později na lámání něčeho tvrdšího).
Další, co je opomínané je hydratace. Ta je z ovozelu výtečná. I na kůži by se mohla projevit, ale to za předpokladu, že NENÍ ZÁROVEŇ NEDOSTATEK AMINOKYSELIN (denaturace bílkovin tělního pokryvu či očí...je značná a je třeba ji vykrývat dostatkem neesenciálních aminokyselin a/nebo více chránit něčím, co zpomaluje denaturaci...a to jsou opět látky v ovozelu - ať už různé antioxidanty, "vitamínky" a spol.)
Naposledy upravil(a) Syrovozrout dne stř říj 16, 2013 19:26, celkem upraveno 3 x.
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
Xion
Příspěvky: 835
Registrován: ned bře 22, 2009 21:40
Bydliště: Bratislava

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Xion »

Z jakych jablk to odstavujes?
vyskusaj povodne odrody vysokokmene, bez chemie. To su jablka. Vsetko ostatne su zmutovane preslachtene nevitalne chemicke napodobeniny jablk.
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od ravima »

Syrovozrout: Taková teorie na základě kvašení/nekvašení mimo tělo je bohužel úplně mylná, kvasinky ve střevech zpracují velmi snadno jakýkoliv nestrávený cukr v jakémkoliv množství, proto tam taky jsou. Tak schválně vysvětli ten problém co má Fate jinak, než kvašením ve střevech :-)
Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 781
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Syrovozrout »

Nejsou kvasinky jako kvasinky. A taky stav orgánů kolem trávení se různí, jak už se o tom tady psalo výše.
Problém, co má někdo by šlo vysvětlit snad uspokojivě pokud by byla relevantní vstupní data a možnost modifikovat experiment a vyhodnotit ho. Jinak je to takový "hádání", protože není podrobné. Nevíme přesně jaká odrůda, v jakém stupni zralosti ("třísloviny"?) -minimálně tedy to zda to byla letní, podzimní či zimní odrůda?, jak skladovaná, odkud získaná, jak zpracovaná, dále nevíme přesně o dotyčném a jeho/jejích dispozicích, životním stylu, předchozím stavu mikroflóry, jiných "nesnášenlivostech", zdraví, zákrocích a hafo dalších informacích (má například vyjmuté slepé střevo?), nasazováním antibiotik někdy v minulých letech? - nejde vědět jen tak všechno o někom s kým nežijete:D Tak nevím proč máš takové nereálné nároky...
Teprve po shrnutí (a doptání se) takových dat je možno přistoupit k navrhnutí experimentu, no a pak teprve se to pokusit interpretovat podle výsledků. Může jít o jednoho "záškodníka", ale může jít i o složitý komplot faktorů.

Za jak dlouho po požití nastanou příznaky? Do pěti minut /do půl hodiny / do hodiny a půl ??
Nedlouho poté dojde k nucení vyprázdění na toaletu?

Jaké pokrmy a pití měl v hodinách předchozích a čím to zajedl zapil a nebo nechal/a "půstově uležet" aby to přešlo? V které části den (před/po spaní, před pohybovým nebo stresovým výkonem nebo po?Atd.) Jde o šťávu pasterovanou (tudíž se změněnou "kyselotvorností") či ručně za čerstva vyráběnou při splnění hygienických podmínek proti kontaminaci?
Byla samotná nebo s přídavkem něčeho? Ono zdají se to být zbytečné otázky, ale určitá míra netolerance vůči jablečné šťávě byla známa už dávno u některých jedinců. Jsou však odrůdy, které vynikají velmi dobrou snášenlivostí - za všechny jmenuju například JADERNIČKA MORAVSKÁ.
Naposledy upravil(a) Syrovozrout dne stř říj 16, 2013 18:06, celkem upraveno 4 x.
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od ravima »

Ne, žádné takové podrobné informace nejsou potřeba, tím se akorát vyhýbáš otázce. Prostě nafouklé břicho a prdy po vypití 1,5l jablečné šťávy je způsobeno vždy kvašením ve střevech, ať už jsou ta tvoje "relevantní vstupní data" jakákoliv :-)
Uživatelský avatar
Syrovozrout
Příspěvky: 781
Registrován: stř črc 13, 2011 21:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Syrovozrout »

ravima píše:Ne, žádné takové podrobné informace nejsou potřeba, tím se akorát vyhýbáš otázce. Prostě nafouklé břicho a prdy po vypití 1,5l jablečné šťávy je způsobeno vždy kvašením ve střevech, ať už jsou ta tvoje "relevantní vstupní data" jakákoliv :-)
Kvašením čeho? Jenom té vody s trochou kyselin, cukrů a antimikrobiálních látek?- Já nevím, zda to pil nalačno nebo v jakém kontextu.
Posuzovat z tak mála se rovná předsudku a dogmatům - podle mě je to předčasné a neseriozní a nevede k rozlousknutí principu nýbrž k "zjednodušeným řešením" typu - "Tak to nepij." (Aniž by dotyčný měl šanci sám na sobě pochopit jak to funguje a tak to i nějak ovlivňovat.)

Z kolik jablek bylo asi to množství vypité šťávy? Snědl by dotyčný takové množství jablek celistvých? Co by to udělalo?

Chutnají tomu člověku? ,)
"K čemu by jim byla znalost všech těch postupů, které by najednou nemohli využít? Co by jim chybělo?
Chybělo by jim to bohatství, neboli zdroje či kapitál. Neboli uskladněné předchozí úsilí. Veškeré bohatství lze zničit, veškeré bohatství lze spotřebovat."
"Nejelegantnějším způsobem krádeže je zavedení vynucených peněz (následný přístup k tiskařskému stroji-dnes elektronicky).Držitel nově vytvořených peněz budí zdání, že někdy v minulosti vykonal produktivní čin a pomocí běžných transakcí odebírá produktivním plody jejich úsilí.(Pohrůžka násilí je zde skryta v nemožnosti účastníků transakce beztrestně odmítnout „zákonné platidlo" jako protihodnotu za svůj produkt.)"
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od ravima »

Syrovozrout píše:Kvašením čeho?
že by těch cca 100g fruktózy a 50g glukózy? To ti opravdu připadá jako "trocha"? :-)
Syrovozrout píše:...Já nevím, zda to pil nalačno nebo v jakém kontextu...
Tak si to nejdřív přečti, a až pak se k tomu vyjadřuj... :roll:
Naposledy upravil(a) ravima dne stř říj 16, 2013 18:19, celkem upraveno 1 x.
Zdeníno
Příspěvky: 824
Registrován: čtv čer 24, 2010 23:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Zdeníno »

Tak já jsem už pár dní jen na šťávách (ovoce, zelenina, čaje i oslazené kafe, na co mám zrovna chuť) a žádné nadýmání se nekoná 8). Jablečné šťávy jsem pil asi 3x (taky nevim co s napadenými jablky na zahradě), jabka dosti sladká (odrůdu nevim), plus ještě jsem to střihnul ananasem co jsem koupil někde v akci. Pokaždý jsem toho do sebe naládoval tak 1,5l. No, pak se divim, že vůbec nehubnu.

Nicméně bych se klonil k tomu, že potíže Fate způsobují asi kvasinky, resp. značná kyselost nejen ve střevech (což bývá spojeno s nedostatkem hcl v žaludku). Já jsem se toho zbavil šankama (vždy 12-15l lehce osolené vody). Tělo bylo třeba neutralizovat sodou, hydrogenuhličitanem draselným a hořečnatým (k dostání na fichema.cz) a trvalo docela dlouho, než pH moči jakžtakž povyskočilo.
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od smajliss »

Zdeníno píše: Nicméně bych se klonil k tomu, že potíže Fate způsobují asi kvasinky, resp. značná kyselost nejen ve střevech (což bývá spojeno s nedostatkem hcl v žaludku). Já jsem se toho zbavil šankama (vždy 12-15l lehce osolené vody). Tělo bylo třeba neutralizovat sodou, hydrogenuhličitanem draselným a hořečnatým (k dostání na fichema.cz) a trvalo docela dlouho, než pH moči jakžtakž povyskočilo.
co to je kyselost ve střevech a proč je špatná u candidy ? v tenkém střevu má být zásaditější prostředí a v tlustém kyselejší .. s tím, že candida primárně žije v tom tenkém, takže v zásaditém prostředí
Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5016
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus »

ravima píše:
cepheus píše:
ravima píše:Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
ad 1) vyctena blbost.
ad 2) dalsi vyctena blbost.
Tak chápu, že můžeš mít takový názor, ale bylo by zajímavější ho doplnit např. tím, že:
ad 1) vysvětlíš jakým způsobem šťáva z jablek čistí střeva, když nenastane průjem.
ad 2) vyjmenuješ ostatní jablečné látky, které jsou podle tvého názoru užitečné a proč jsou užitečné
1) nevysvetlim, ponevadzc on vetsinou nastane, jen holky zpravidla chodi na velkou az uz bublaji jako kotel s povidlama:)
2) nevyjmenuju, ponevadz je mi to vcelku sumak, dulezite je ze stvoritel nebyl blb jak si nekteri z nas namlouvaji po zdaleka neuplnem rozboru hmoty jablek.
3) pro me je dulezitejsi jak se po jablecnem mostu citim a citim se po nem dostatecne fit a ok a proto do toho moc netaham vedu, ziju pocitove a intuitivne, nepotrebuju ke stesti dukazy, vypocty a vzorecky.
Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5016
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus »

ravima píše:Ne, žádné takové podrobné informace nejsou potřeba, tím se akorát vyhýbáš otázce. Prostě nafouklé břicho a prdy po vypití 1,5l jablečné šťávy je způsobeno vždy kvašením ve střevech, ať už jsou ta tvoje "relevantní vstupní data" jakákoliv :-)
Ne ne, ravima, je to drazdeni strevni steny kyselinami z ovoce, tak se veci velmi pravdepodobne maji.
Temer kazde ovoce je zname tim ze bleskurychle proleti strevy a jde nejkratsi cestou ven, kde mas cas na kvaseni ?
Kdyz vypijes 1 litr pomerancu na ex a letis to hned na WCko vyhazet je kvaseni ??
V prcicich kvaseni, drazdeni strev. Pokud se nacpes buchtama, gulasem a pak to zalejes jabkama - budiz, pak kvasis nafouklej a trpis jako kun.
Opacne nikdy:).

Udelej si pokus - dej si klistyr stredni urinou, stopni si vydrz a pak si dej to same ale do prevarene vody vraz 1-2 citrony, vem si stopky a bez se projit po baraku:).
Za vysledek ovsem nerucim.
Citron drazdi streva a jde to hned ven, kdepak kvaseni srandisto, hahaha :))) ..
Uživatelský avatar
cepheus
Příspěvky: 5016
Registrován: pát dub 09, 2010 17:17
Bydliště: Earth

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od cepheus »

rudo píše:.. ale tu na fore najdes velku podporu je tu napriklad velmi silna burciakova skupina :mrgreen:
At zijou fruktoza a bublinky, jujuju-juch !! :D
Zdeníno
Příspěvky: 824
Registrován: čtv čer 24, 2010 23:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Zdeníno »

smajliss píše:
Zdeníno píše: Nicméně bych se klonil k tomu, že potíže Fate způsobují asi kvasinky, resp. značná kyselost nejen ve střevech (což bývá spojeno s nedostatkem hcl v žaludku). Já jsem se toho zbavil šankama (vždy 12-15l lehce osolené vody). Tělo bylo třeba neutralizovat sodou, hydrogenuhličitanem draselným a hořečnatým (k dostání na fichema.cz) a trvalo docela dlouho, než pH moči jakžtakž povyskočilo.
co to je kyselost ve střevech a proč je špatná u candidy ? v tenkém střevu má být zásaditější prostředí a v tlustém kyselejší .. s tím, že candida primárně žije v tom tenkém, takže v zásaditém prostředí
Nemluvím o candide albicans, ale o kvasinkách obecně (c.a. se mění v zás. prostředí do houbovité formy). Na začátku ten. střeva těžko může být zásadité prostředí vzhledem k žal. kyselinám, o žluči nemluvě.
Valný význam tyhle teoretické diskuze ale nemají, pokud jimi neilustruješ vlastní praktickou zkušenost. Šedá je teorie, zelený je strom života.
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od ravima »

Zdeníno píše:...Na začátku ten. střeva těžko může být zásadité prostředí vzhledem k žal. kyselinám, o žluči nemluvě...
Proč o žluči nemluvě? :-), mimo jiné právě žluč dělá to zásadité prostředí v tenkém střevě a už ve dvanáctníku neutralizuje jakoukoliv kyselost co tam přijde ze žaludku...
Naposledy upravil(a) ravima dne stř říj 16, 2013 20:24, celkem upraveno 1 x.
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od smajliss »

Dokud máme teoretické argumenty, tak je používáme .. až dokud je nemáme, tak najednou přecházíme na praxi :-D .. začal jsi teorií o kyselosti (respektivě naznačil, že překyselení = kvasinky) .. ale já ti říkám, že kvasinkám se naopak daří v zásaditém prostředí a nikoliv v kyselém a proto candida primárně sídlí v tenkém střevě a nikoliv v tlustém .. a taky potom často cestuje na jazyk, kde je rovněž zásadito ... nebo do ženské pochvy, kde se potom kvasinky léčí probiotiky, které pomáhají vytvářet kyselejší prostředí
Zdeníno
Příspěvky: 824
Registrován: čtv čer 24, 2010 23:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Zdeníno »

ravima píše:
Zdeníno píše:...Na začátku ten. střeva těžko může být zásadité prostředí vzhledem k žal. kyselinám, o žluči nemluvě...
Proč o žluči nemluvě? :-), mimo jiné právě žluč dělá to zásadité prostředí v tenkém střevě a už ve dvanáctníku neutralizuje jakoukoliv kyselost co tam přijde ze žaludku...
No..., nicméně se hovoří o žlučových kyselinách, nikoli žlučových zásadách. Ale jak říkám, radši o tom nemluvě. 8)
Je to prostě složitý, no.
Naposledy upravil(a) Zdeníno dne stř říj 16, 2013 21:04, celkem upraveno 1 x.
Zdeníno
Příspěvky: 824
Registrován: čtv čer 24, 2010 23:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Zdeníno »

smajliss píše:ale já ti říkám, že kvasinkám se naopak daří v zásaditém prostředí a nikoliv v kyselém
To je blbost smajliss.
Kvasinka není houba.

edit: Kvasinky jsou jednobuněčné houbové mikroorganismy. :oops:
Naposledy upravil(a) Zdeníno dne čtv říj 17, 2013 10:05, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo »

nesterilizovana jablcna stava ? predsa zacne kvasit okamzite bez pridanie dalsieho cukru, to sa da lahko vyslusat kto to este neskusil
Coke ta original ma dost cukru aby to kvasilo, ale ma aj dost chemickcyh stabilizatorov aby to nekvasilo a je to plnene do flias a plechoviek v sterilizovanom stave, takze porovnat doma urobenu jablcnu stavu s coke je z hladiska kvasenia nezmysel, z hladiska zaplnenie tela cukrom je to mozno dobre porovnatelne
keby coke mohla kvasit uz by tunajsia burcakova skupina davno si vymienala recepty na coke-burcak
5 2 8
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od smajliss »

Zdeníno píše:
smajliss píše:ale já ti říkám, že kvasinkám se naopak daří v zásaditém prostředí a nikoliv v kyselém
To je blbost smajliss.
Kvasinka není houba.
to já nikde nepíšu .. rozepiš se, co se ti nezdá na mojem tvrzení, protože takhle nechápu, na co reaguješ
Zdeníno
Příspěvky: 824
Registrován: čtv čer 24, 2010 23:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Zdeníno »

Kvasinkám se nedaří v zásaditém prostředí. Daří se jim v kyselém prostředí. To je evidentní. Kvasinky produkují mmj. plyny. Proto říkám, že, asi, může mít Fate přemnožené kvasinky, pokud má nadměrně kyselá střeva. Těžko si však strkat do střeva pH metr, já jsem měl moč výrazně kyselou a při šankách ze mě vycházely i takový divný chuchvalce, řekl bych, že to byly právě kvasinky. Pr.el mě na konci první šanky pálila jako čert, i přes indulonu. Pak už to bylo výrazně lepší. Asi kvůli kyselosti, řekl bych.

Nicméně i jiné mikroorganizmy produkují plyny. Ale i na ty platí šanka + probiotika. pH moči je také třeba srovnat. Tak nač plané teoretizování.
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od smajliss »

Mě to evidentní nepřijde, když ti píšu, že v těle jsou různá pH (pusa,žaludek,tenké střevo,tlusté střevo) a ty stejně píšeš, jak kdyby všude akorát bylo překyseleno :-D .. když by to bylo jak říkáš, tak největší kolonie kvasinek by byla v žalůdku, protože je tam nejkyseleji
Zdeníno
Příspěvky: 824
Registrován: čtv čer 24, 2010 23:11

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od Zdeníno »

Tak v konc. kyselině kvasinky nenamnožíš, zas nemusíš chodit ode zdi ke zdi.
Kvasinky, při vinném kvašení např., když se dostatečně rozmnoží a vykonají svou práci, tak poctivě zemřou. Jsou to tzv. ušlechtilé kvasinky.
Candida albicans se může v zásaditém prostředí přeměnit na houbu, čili nezajde, množí se dál, s jiným metabolizmem. Je to tzv. svině.
Ale já o kandidě moc nevím a nechci se pouštět do nějakých výkladů, nerad bych mystifikoval.
Naposledy upravil(a) Zdeníno dne stř říj 16, 2013 22:05, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo »

smajliss píše: překyseleno :-D ..
jak to ma byt gramaticky ?

prekyseleno nebo prekyslino ?

podla vzoru preHavlino a preKrylino ?
5 2 8
smajliss
Příspěvky: 1218
Registrován: čtv srp 18, 2011 20:07

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od smajliss »

Ale já o kandidě moc nevím a nechci se pouštět do nějakých výkladů, nerad bych mystifikoval.
:roll:

rudo: Já bych řekl, že je to trpný rod a mám to dobře :- )
Uživatelský avatar
rudo
Příspěvky: 5076
Registrován: sob črc 16, 2011 8:43

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od rudo »

smajliss píše:
rudo: Já bych řekl, že je to trpný rod a mám to dobře :- )
tak jo, tak to protrpim :mrgreen:
5 2 8
ravima
Příspěvky: 449
Registrován: pon dub 11, 2011 20:53

Re: Jablečná šťáva

Příspěvek od ravima »

Zdeníno píše:No..., nicméně se hovoří o žlučových kyselinách, nikoli žlučových zásadách. Ale jak říkám, radši o tom nemluvě. 8)
Je to prostě složitý, no.
Zdeníno píše:
smajliss píše:ale já ti říkám, že kvasinkám se naopak daří v zásaditém prostředí a nikoliv v kyselém
To je blbost smajliss.
Kvasinka není houba.
Žluč je jednoduše zásaditá (pořád nechápu, proč "radši o tom nemluvě) a "prostě složitý" to je možná pro tebe, když o tom nic nevíš. Samozřejmě obsahuje i nějaké kyseliny, to ale nic nemění na její zásaditosti. Navíc do dvanáctníku jdou kromě žluče i jiné velmi zásadité tekutiny - ze slinivky břišní.
A kvasinka rozhodně je houba (nejen candida) a umí se přizpůsobit celkem různému pH. A jak ostatně sám ilustruješ na příkladu vinného kvašení, tak spíše jim vadí kyselé, než zásadité prostředí. Takže v tom si vlastně protiřečíš a správně ti to píše smajliss. Je to taky hlavní důvod, proč je proti nim tak účinný delší půst, který okyseluje celá střeva i krev.
Je dobře, že ti funguje ta praxe (btw nám ostatním praxe nejspíš nefunguje o nic hůř, akorát to nepoužíváme jako klamný argument), jenže tady se vyjadřuješ k teoretickým věcem a v tom máš opravdu zmatek...
Odpovědět